For et mareritt!

Strømpebukser, fy søren for et mareritt det kan være for mange av oss! Jeg vil tro flere av dere som leser bloggen min er enige i akkurat det. Det å finne strømpebukser som passer store kropper, det har ikke vært lett. Strømpebukser har ødelagt mye for meg, og jeg er garantert ikke den eneste som har hatt et hat forhold til strømpebukser. Da er det herlig å vite at dette var før, og ikke nå.

Det å finne strømpebukser som man er fornøyd med, det er ikke lett. Jeg vet at det er mange med meg som sliter med det akkurat det samme, som stadig er på jakt etter å finne strømpebukser som faktisk sitter som de skal.

Jeg får mange henvendelser fra dere som følger bloggen min med spørsmål om strømpebukser. Hvor finner man strømpebukser til store kropper? Strømpebukser som faktisk sitter, og som man ikke går rundt og er redd for skal skli ned. Jeg var i ekstase den dagen jeg fant strømpebukser som jeg kunne kalle perfekte. Jeg har skrevet om det før på bloggen, men gode ting som dette kan ikke gjentas for ofte.

Jeg har alltid slitt med å finne strømpebukser som sitter perfekt på mine store legger, og lår. Jeg trenger strømpebukser som går høyt opp i livet, og som sitter ordentlig i skrittet. Ofte tar lår, og legger så mye plass at det nesten stopper etter at strømpebuksen etter hard jobbing har passert lårene. Da fikk jeg dem sjeldent lengre opp. Der stoppet de liksom, og var jeg ekstra heldig, så raknet de og i kampens hete. Jeg har mange ganger gått med strømpebukser som ligger på lårene.

Vi kjenner sikkert alle til disse strømpebuksene som bare ikke vil ordentlig opp i livet, og som gjør en spesiell kveld til ett levende mareritt. Så har du de strømpebuksene som sklir ned, og ligger under magen som ei pølse, og som gjerne ruller litt og. Strømpebuksene man hele tiden prøver å få opp i livet igjen. Kvelden blir plutselig dedikert til strømpebuksen, og ikke det man egentlig hadde planer om. Jeg vet heller ikke hvor mange strømpebukser jeg har raknet fordi jeg skal heise de opp, og så går det galt. Selv strømpebukser i større størrelser enn jeg sånn sett bruker fungerte dårlig. Jeg har kjøpt strømpebukser til 200, og 300  kr i flere størrelser større enn jeg bruker. De fungerte ikke de heller. Når man da faktisk finner den perfekte strømpebuksen, så er man helt i himmelen, og jeg jubler i alle fall høyt.

Jeg skal ikke reklamere for nettbutikken min på bloggen i hvert blogginnlegg fremover, men da jeg begynte å tenke tanken om en nettbutikk, da var jeg og fast bestemt på å prøve å få disse fantastiske strømpebuksene i nettbutikken. Jeg tok kontakt med Stephen som er sjef for det britiske firmaet, og han ville veldig gjerne at jeg skulle selge deres strømpebukser i nettbutikken min. Jeg er stolt over utvalget som jeg har av strømpebukser. Jeg ønsker å utvide sortimentet, men et sted må jeg starte. Jeg tester også ut stay ups, for det er en strømpetype jeg ønsker å ha inn i nettbutikken, så etter hvert vil nok det også komme.

Strømpebuksene jeg selger, de er fra Curvy Super Stretch-serien som er designet eksklusivt for damer i store størrelser. Strømpebuksene i denne serien er laget med spesialfunksjoner for å forbedre passform og komfort. Og passformen, den er helt fantastisk. Det samme er komforten. Dette er strømpebukser med masse stretch, det er virkelig super stretch i disse, og de som sitter slik en strømpebukse skal. Og jeg kan si det tusen ganger: strømpebuksene er fantastisk gode, og det er slutt på strømpebuksemarerittet. Jeg har tatt inn strømpebukser i 50 denier, 90 denier og 200 denier. Jeg har aller mest brukt 90 denier, og den holder seg like fint etter mange gangers bruk, og jeg har vasket den også en del ganger. 50 denier er jo litt mer den tynne varianten som vi er godt vant med. 200 denier er den tykkeste strømpebuksen. Den er jo fin nå som dagene blir kaldere. Selv om 200 denier er en tykk strømpebukse, så må man ikke tenke en strikket strømpebukse, for det er det ikke.

Der finnes utallige spreke farger og mønster i denne curvy serien, men jeg må føle meg litt frem. Så i første omgang, så har jeg tatt inn de sorte, og trygge. Jeg har også tatt inn en flott, sort strømpebukse med mønster som heter Floral. Jeg har tatt inn to flotte farger i første omgang:  plommefarget ( mørk lilla ) og koboltblå. Begge disse med farger er i 90 denier, og perfekte for dere som liker farger. Og det lyser jo opp i mørket når man kler på seg litt farger. Alle strømpebuksene er flotte til både kjole og skjørt. Strømpebuksene går fra 2 XL og opp til 5 XL. Jeg bruker 5 XL til mine bein. Se størrelsesguiden i nettbutikken. Her kan du se utvalget av strømpebukser : http://https://enstorrelseforstor.no/collections/strompebukser

Floral Pattern Curvy Super Stretch Tights

 

 

90 Denier Opaque Curvy Super Stretch Recycled Yarn Tights

Julebordsesongen, den er snart i gang. Det nærmer seg jul, og senere nyttårsfeiring, og til alle disse anledningene, så trenger vi strømpebukser. Det kan være lurt å sikre seg et par strømpebukser, eller to.

Strømpebukser var et mareritt, men det var før det.

Et evig problem….

Et evig problem for mange, det er å få tak i gode bukser. Dette tror jeg gjelder veldig mange, og ikke bare oss som er en størrelse for stor. Det å få bukser som har en god passform, bukser som går høyt opp i livet, bukser som ikke strammer og for mange også bukser som har litt vidde i beina, det er ofte så vanskelig at man nesten gir opp før man har startet buksejakten. Jeg måtte gi opp den jakten for mange år siden fordi mine bein krever veldig god plass i spesielt leggene. En sjelden gang kan jeg være heldig å finne ei bukse som har veldig vide bein, men det skjer ikke ofte.

Jeg får mye meldinger fra fortvilte kvinner som ikke finner bukser de føler seg vel i, og det er ikke moro å trave butikk etter butikk, og bare kjenne på mer og mer skuffelse og fortvilelse. Og fortvilelsen blir ikke mindre når man kanskje er der at man må ha nye bukser fordi de man har er gått ut på dato, og moden for søpla. Jeg husker jeg i perioder gikk med bukser som var så slitte på innsiden av lårene at noen sikkert la merke til det, men det var jo fordi jeg ikke fant bukser som passet. Etter hvert så ble det heldigvis en løsning på mitt problem i forhold til at jeg måtte begynne å få sydd bukser som satt som de skulle også på mine lymfebein. Jeg vet jo at mange med feks lymfødem og lipødem sliter med å finne bukser med vidde, så jeg håper jeg kan hjelpe en del av dere også med buksene jeg har tatt inn.

Det å gå med en bukse som egentlig ikke har den passformen man ønsker, det gjør at man fokuserer mer på buksen enn andre ting. Det blir litt med bukser som strømpebukser. De kan feks rulle ned, og bli liggende under magen. Man vil jo gjerne at buksen skal sitte der den skal, og også holde på plass litt mage og kanskje også litt valker. Mange opplever nok også at buksene strammer mer enn man ønsker. Det og ikke føle seg vel når man går ut døren, da er dagen litt ødelagt på forhånd. Sånn er det for meg, og jeg er sikkert ikke alene.

Når jeg begynte å tenke tanken om å starte min egen nettbutikk, så hadde jeg en del ting i hodet som var viktig for meg, og en av de tingene, det var å ta inn gode bukser. Bukser med god passform, bukser som sitter godt, og også bukser med vidde for de som etterlyste det. Og jeg synes jeg har fått inn en del bukser som oppfyller disse tingene. Buksene går fra str. 42 – 54/56.

En bukse som veldig mange har som en stor favoritt, det er buksen som heter ” Madrid. ” Dette er en bootcut-bukse i Jersey-blanding. Den kommer med elastisk linning, og med en fin stretch for å gi en perfekt passform og komfort. Mange kunder føler at buksen har en shape effekt. Madrid er en romslig modell, så her kan man gjerne gå ned en størrelse i forhold til hva man vanligvis bruker i bukser. Madrid buksen har jeg solgt veldig bra av i nettbutikken, og absolutt verdt å ta en kikk på : http://https://enstorrelseforstor.no/products/madrid-bootcut

For deg som liker vidde på buksene, så bør du ta en titt på buksen som heter ” Carina. ” Dette er en pen, sort bukse med god vidde. Fin både til hverdag og fest. 95% viskose, og 5% elastan : http://https://enstorrelseforstor.no/products/carina-bukser

Buksen som heter ” Lissa “, det er også en veldig fin bukse med god vidde hele veien. Dette er en bukse som ligner litt på smal fløyel uten å være det. Utrolig flott! Den er mørk grå i fargen, og det er jo moro å ha en bukse som ikke er sort. Her er det ikke strikk i livet, men de som har kjøpt den har vært utrolig fornøyde : http://https://enstorrelseforstor.no/products/lissa-bukser

Så nærmer det seg julebord, juledager og nyttår, og mange har etterlyst selskapsbukser. Det å ha en selskapsbukse i garderoben, det er noe jeg synes man bør ha. Om det ikke er så mange slike dager i løpet av et år, så har man alltid en bukse man kan bruke når disse spesielle dagene kommer. I nettbutikken har jeg to selskapsbukser, begge med god vidde. Den ene heter ” Jakobine ” , og er en selskapsbukse i sort med gull. Buksen er i nylon, og elastan. Innsiden er : 95% viskose og 5% elastan : http://https://enstorrelseforstor.no/products/bukser-jakobine

En annen selskapsbukse, det er ” Erika. ” Denne buksen har og god vidde, og går i sort og sølv :http://https://enstorrelseforstor.no/products/selskapsbukse-erika

For deg som liker dongeribukser, så har jeg også storfavoritten ” Clara baggy pants. ” Tøffe jeans i bomull/elastan. Løs passform med brede ben og strikkkant i linningen bak. Glidelås og knappelukking i front. Generøse festede lommer foran og bak. Strikk nede i beina : http://https://enstorrelseforstor.no/products/clara-baggy-pants

Så er du en av mange som sliter med å finne gode bukser, ta en titt på disse som jeg har linket til i dag, og spør om du skulle lure på noe. Jeg tror mange der ute har kjent på den kjipe følelsen av og ” aldri ” finne bukser som passer slik de ønsker. Gode bukser er viktig for å føle seg vel. Jeg tenker alltid på utfordringer man har når jeg tar ut klær, og det er nok en fordel jeg har. Det at jeg kjenner utfordringene veldig godt. Skulle du få utsolgt på et plagg i nettbutikken, så ta gjerne kontakt med meg. Er plagget på lager i Danmark, så kan jeg bestille det.

Jeg håper du får en nydelig lørdag! Jeg skal pakke bestillinger, og er så takknemlig for at nettbutikken har blitt så godt mottatt. Det og kunne bygge min egen, lille bedrift, det er noe jeg håper jeg skal få til. Det er drømmen min, og drømmen har startet. Det å pakke varer til dere kunder, det er jo en stor, stor glede.

Vi blogges i morgen.

 

Nettbutikken min har åpnet!

Jeg må nesten klype meg litt i armen i dag, og egentlig burde flagget til topps her i Kristiansand. I dag har nettbutikken min ” En størrelse for stor – for kvinner med kurver ” åpnet! Dette har jeg drømt om lenge, og etter noen harde spark bak fra gode folk rundt meg som tror på ideen, og på meg, så ble nettbutikken en realitet. Og i dag, i dag starter en spennende, ny reise.

Jeg har tusen sommerfugler i magen, masse tanker, masse glede, masse spenning. Jeg vet at det er flere aktører på markedet, men jeg vet også at det er rom for flere som kan tilby formfulle kvinner klær som får dem til å føle seg vel, klær som får dem til å skinne.

Nettbutikken min finner du her: www.enstorrelseforstor.no

I nettbutikken selger jeg klær for formfulle kvinner fra str. 42-56. Det er klær for de elegante, de fargerike, de klassiske, de som våger – jeg er så stolt av nettbutikken min, og utvalget jeg kan tilby dere flotte kvinner! Dette er vinter og julekolleksjonen, og i tillegg så har jeg også en del flotte basisplagg som er et must i en hver garderobe. I nettbutikken finner du flotte hverdagsklær, og du finner klær for de spesielle anledningene. Her er klær til julebordet, til juledagene og til nyttår, men det er også klær som du kan bruke året rundt når du skal pynte deg litt ekstra. Du vil finne tunikaer, topper og bluser. Her er det kjoler, jakker og bukser. En del av buksene er perfekte for dere som har etterlyst vidde. Og festbukser, det har jeg også. Det er jo moro med ei ekstra fin bukse når man skal pynte seg til fest.

I nettbutikken vil du også finne de beste strømpebuksene. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle finne gode strømpebukser med mine utfordrende bein, men det gjorde jeg, og de sitter som et skudd, og føles helt herlige å ha på seg. Strømpebukse marerittet er over. Garantert! Strømpebuksene går fra 2 XL og opp til 5 XL. 5 XL er den størrelsen jeg bruker. Jeg har tatt inn 50 denier, 90 denier, og jeg har tatt inn 200 denier. Så nå kan du altså også få tykke strømpebukser som du vil bli så fornøyd med. Litt farger har jeg og tatt inn. Jeg starter med to farger: lilla og koboltblå. Er det mange som kjøper farger, så skal jeg selvsagt ta inn flere farger. Jeg har også tatt inn en flott strømpebukse med mønster. Jeg gleder meg så til å selge disse fantastiske strømpebuksene fordi jeg vet at dere vil bli så utrolig fornøyde med de. Dette er strømpebukser jeg kan selge med stolthet. Og du, du vil bli sååå fornøyd med de, garantert!

Under åpningen, så kjører jeg 20% på alle varer.  Unntaket her er strømpebuksene. I nettbutikken kan du betale både med kort, og med Vipps.

Bor du i Kristiansandsområdet, eller er i nærheten, så er du velkommen til å komme hjem til meg for å prøve klærne jeg har i nettbutikken. Hjemme har jeg pr. nå kun mulighet til å ta Vipps. Jeg har åpent etter avtale, så det er bare å ta kontakt, så finner vi et tidspunkt som passer. Fredag 28. og lørdag 29.oktober så har jeg åpent hus for alle som har lyst til å ta en tur innom. Fredag 28. har jeg åpent hus mellom kl.11-17.00. Lørdag 29. har jeg åpent hus mellom kl.11-15.00. Adressen, den finner du under ” Min lille hjemmebutikk ” i nettbutikken.

Jeg har laget en egen Facebook side for nettbutikken. Jeg håper du vil følge nettbutikken side her: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086748497286

Jeg har også opprettet en Instagram konto som jeg også vil bruke mye. Følg meg gjerne her : https://www.instagram.com/forkvinnermedkurver/

I dag er jeg så stolt, og så glad! Jeg er så stolt fordi jeg fulgte drømmen min. Jeg er selvsagt også veldig spent. Jeg er utrolig opptatt av den gode servicen, og den gode, personlige hjelpen. Jeg er her, og skal love å ta godt vare på deg som kunde.

I dag vil jeg også rette en STOR takk til to som har brukt av sin tid for å hjelpe meg å få nettbutikken opp og på plass. Petter som har sparret med meg, gitt meg harde spark bak, oppmuntret meg, hjulpet meg og gitt meg gode råd. Takk for at du tror på meg, Petter! En STOR takk også til Helge. Uten Helge, så hadde jeg ikke kunnet åpnet nettbutikken i dag. Helge har satt opp nettbutikken for meg, og styrt de tekniske tingene som jeg har ca 0 peiling på. Takk for at du stiller opp for meg, Helge og bruker så mye av din tid på å hjelpe meg. Takk for at du tror på meg, og på konseptet.

Og til deg, velkommen inn i nettbutikken min – www.enstorrelseforstor.no

Ikke gi deg!

Ikke gi deg. Det er så viktig på flere arenaer i livet. Vi opplever også gjennom livet at vi må kjempe kamper som vi ikke burde ha kjempet. Kamper som ikke burde ha vært kamper.

Jeg får mange henvendelser fra kvinner som lurer på om de kan ha lipødem, eller lymfødem. Kvinner som er fortvilet over at legen ikke tar de på alvor. Kvinner som har en lege som ikke har noe kjennskap til sykdommene, og som egentlig ber disse kvinnene om å finne ut av dette selv. Det er litt sånn at man klyper seg selv litt i armen. Seriøst? Skal man selv finne ut av helseutfordringer? Hva om en mann hadde kommet inn med de samme plagene? Hva om like mange menn hadde hatt de samme utfordringene? Hadde legene oversett de på samme måte som de fleste gjør med kvinner når det kommer til spesielt lipødem? Men også kunnskapen til lymfødem er liten. Jeg blir oppriktig lei meg når jeg hører disse kvinnene fortelle om utfordringene de har, men hjelpen til å finne ut av hva som ligger bak, den er ikke til stede.

Jeg har tidligere skrevet litt om årsaken til at jeg fikk lymfødem. Jeg skrev om mangelen på informasjon om at lymfødem kunne være en senskade etter kreftsykdommen jeg fikk i 2002. Kamper man plutselig må kjempe når man egentlig ikke har krefter og ork til andre ting enn å fokusere på å bli frisk, og få en så tilnærmet normal hverdag som mulig. Det var ingen som fortalte meg at jeg kunne få lymfødem etter fjerning av lymfeknuter. Ikke på Radiumhospitalet, og ikke på kvinneavdelingen ved Sørlandet Sykehus. Heller ikke når volumet i beina virkelig økte, så var det ingen som kunne gi meg noen svar på hva dette kunne være. Etter en tøff periode med sykdom, redsel, operasjon og komplikasjoner etter operasjonen, så er det ikke lege man ønsker å være. Man ønsker ikke å sitte timer på nettet for å prøve å finne svaret på hva som skjer. Fastlegen min den gang mente jeg hadde vann i kroppen, og fikk resept på vanndrivende. Helt feil for en person som har lymfødem.

Jeg ble operert i 2002, og jeg vet etter 4 år som leder i NLLF at mye har endret seg i forhold til informasjon om senskader, men at det ennå er en vei å gå. Ikke alt helsepersonell er like flinke til å opplyse om lymfødem. Dette merket jeg også veldig godt etter blogginnlegget jeg skrev for to uker siden. Kvinner som forteller om at de tror de kan ha lymfødem etter kreftoperasjon, men ingen har sagt noe, og få vet noe. Dette er så trist, veldig trist. Lymfødem er en kronisk sykdom, og det må behandles. Først og fremst er det viktig å få kompresjonsplagg til arm, eller bein. Så da må man som første skritt få en time hos en fysioterapeut med spesialkompetanse innen lymfedrenasje til å se på deg. Får man diagnosen lymfødem, så får man da kompresjonsplagg, og kompresjonsplagg er vi så heldige å få dekket her i Norge.

Lipødem har jeg hatt i mange år uten å vite det. Lipødem slo ut i puberteten, og ble enda verre etter at jeg fikk datteren min. Lipødem er en kronisk sykdom som kjennetegnes av en uvanlig og smertefull opphopning av fettceller, nesten utelukkende hos kvinner. Fettvevet samles (symmetrisk) i depoter, oftest fra midjen og ned, men det kan også forekomme på armene. Ingen diagnostiserer lipødem innen helsevesenet, men vi har fysioterapeuter med spesialutdannelse innen komplett lymfødembehandling som kan se om du har lipødem. Tror du at du kan ha lipødem, så ta kontakt med en av disse fysioteraputene der du bor. Sykehuset i Porsgrunn, og Haraldsplass i Bergen har begge nylig startet en 5 års studie på lipødem, så bor du i en av disse helseregionene, Helse Vest, eller Helse SørØst, så kan du muligens være kandidat for å bli med i studien. Jeg har informasjon om studien i Helse Sørøst om noen ønsker mer info.

Det er mange kamper man må kjempe etter sykdom. Man ønsker egentlig kun å få tilbake hverdagen igjen, og det gode livet man hadde før sykdommen. Jeg ønsket bare å glemme, og ta tilbake livet. Men så står mange plutselig på en arena hvor man alene må kjempe kamper man ikke burde ha kjempet. Senskader er en. Mangel på informasjon om disse. For mange så blir et resultat av sykdommen at man ikke klarer å gå tilbake til arbeidslivet. Flere av dere som følger bloggen skriver om kampen man har vært nødt til å ta med NAV. En kamp som fort kan tappe en for masse krefter. Også i NAV systemet forteller lesere om mangel på både kunnskap og forståelse. En leser skriver ”  Da jeg gikk ut av Kreftsenteret i Kristiansand, da tenkte jeg nå er jeg frisk og kan sakte men sikkert komme meg i form igjen. Så feil kan man ta. Det var nå kampen virkelig begynte. Skader etter cellegiften som hadde satt seg i kroppen ,kampen med Nav, folk som ikke forstod at jeg ikke var helt frisk, selv om jeg var ferdig behandlet. En kropp som ikke fungerte som den skulle.” Jeg tror veldig mange kjenner seg igjen i dette. Slikt blir jo en dobbel belastning. Først skal man gjennom en sykdomsperiode, og så skal man kjempe kamper på ulike arenaer i tillegg.

Mange har henvendt seg til meg fordi de lurer på om de kan ha lymfødem. Det er noe jeg ikke kan svare på, men det jeg kan si er at dersom du merker at området hvor lymfeknutene ble fjernet øker i volum, så er det et rødt flagg. Det kan være i arm etter brystkreft, og som i mitt tilfelle, så kan det være i bein etter livmorkreft. Opplever du væskeansamlinger etter kreftoperasjon, eller andre kirurgiske inngrep, så ta det på alvor. De fleste fastleger kan dessverre ennå for lite om lymfødem, og ofte blir man satt på vanndrivende fordi legen tenker vann i kroppen, vanndrivende er noe lymfødempasienter IKKE skal ha. Mitt råd er at du hopper over fastlegen, og finner en fysioterapeut i nærheten av deg som har spesialkompetanse innen lymfødembehandling. I dag trenger du ingen henvisning fra fastlegen for å få time hos en fysioterapeut. I dag kan man bare ta kontakt selv. Disse fysioterapeutene kan ved å undersøke deg, og gjennom din sykdomshistorie si om du har lymfødem. Har du lymfødem, så vil du da få kompresjonsplagg spesialsydd til akkurat deg. Det er så viktig for utviklingen av lymfødemet at man får spesialtilpasset kompresjonsplagg som man må bruke daglig.

Lurer du på om du har utviklet lymfødem, så ikke vent, men gjør noe med det. Ikke gi deg før du har et svar.

Det er synd at man må bruke så mye tid og krefter på slike kamper. Det burde være en selvfølge at man får opplysning om alt av senskader etter kreftoperasjoner, eller andre type inngrep som kan gi senskader. Det er trist når dere kan fortelle meg at mange fortsatt ikke får denne type informasjon. Det har ikke skjedd all verdens på enkelte fronter fra 2002 og frem til i dag….. men igjen: IKKE gi deg!

 

Det nærmer seg med stormskritt

Nå er det like før. Jeg kjenner det i hele meg. Jeg vet ikke om jeg har hatt så mange sommerfugler i magen min før, ikke som jeg husker i hvert fall. Det blir nesten så jeg ikke helt skjønner at det skjer, at jeg har våget å følge drømmen.

Til torsdag, 27.oktober så åpner jeg nettbutikken min ” En størrelse for stor – for kvinner med kurver.” Det begynner virkelig å nærme seg, og det kjenner jeg i hele meg. Stolt, glad, spent, klar – følelsene er mange. Jeg vet at jeg har en stor jobb foran meg for å nå ut til så mange som mulig av de som kan bli mine kunder, men jeg er klar til å brette opp armene. Markedet er der, behovet er der, og det er absolutt plass til min nettbutikk også. Jeg må ikke tenke på alle de andre, jeg skal gjøre dette på min måte, og vektlegge de tingene som jeg synes er viktig. For meg er den personlige, gode servicen og hjelpen det som skal stå i høysetet. Du skal føle deg vel, du skal føle deg fornøyd. Jeg brenner så for at vi som er en størrelse for stor ikke skal gjemme oss bort. Vi skal ikke ” bare ta på oss noe ” fordi vi ikke føler oss bra nok for noe annet. Vi er mer enn bra nok, og vi skal skinne og være stolte! Vi skal kle oss i de klærne som passer kroppsformen vår, og de fargene som får oss til å gløde. Jeg gleder meg!

Nå er det meste av varene på plass. Jeg venter litt til fra Danmark, men i går kom det flere blytunge kasser, stappfulle av klær fra Gozzip, Studio og Sandgaard. Tunikaer, kjoler, topper, bukser, leggings, cardigans, jakker…jeg gleder meg som en unge til å pakke opp dette i dag. Jeg vet det er så mye flott som ligger i eskene. Flotte hverdagsklær, men også klær som kan brukes når man skal pynte seg litt ekstra. Her kan du absolutt også finne antrekket til julebordet, til juledagene og til nyttår. Fra før av har jeg fått masse flotte basisvarer fra Sandgaard: topper, t-skjorter, leggings, bukser, gnissetruser…mye i trygge farger som sort og hvitt, men også spreke farger som chilliorange, og petrol, og farger som grått, armygrønn, eller leggings med mønster. Og husk at dersom du ser noe du liker, så har jeg få plagg i hver størrelse. Er jeg utsolgt, så bestiller jeg selvsagt gjerne opp til deg dersom det er på lager i Danmark. Ser du et plagg som du ikke finner i nettbutikken min, så bestiller jeg det også gjerne inn til deg om plagget er på lager. Her ser du noen av de flotte plaggene du vil finne i nettbutikken min fra torsdag – en bitteliten forsmak :

Jeg er også veldig stolt over pakken som kom fra England denne uken. En stor eske full av flotte strømpebukser. Jeg er så stolt over at jeg skal selge disse strømpebuksene i nettbutikken min, og det er fordi strømpebuksene er fantastisk gode. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle finne strømpebukser til mine utfordrende lymfebein, og jeg gråt jo nesten av glede den dagen jeg oppdaget disse strømpebuksene. De satt som et skudd. De var fantastiske å ha på seg. Ikke sklir de ned, de sitter som de skal i skrittet, de er høye i livet, det er plass til både legger, lår, mage og rompe i de. Jeg har vasket mine strømpebukser mange ganger, og de er like fine. I første omgang så har jeg tatt i sorte strømpebukser i 50, 90 og 200 denier. Det betyr at du også kan få tykke strømpebukser! Jeg har tatt inn ei strømpebukse med flott mønster, og jeg har tatt inn 90 denier i fargene koboltblå og lilla. Jeg prøver nå ut stay ups, og kommer også til å få inn det etter hvert.

Torsdag 27.oktober så er jeg i gang! Jeg kommer til å kjøre prosenter på alle klær. Unntaket her er strømpebuksene. Bor du i Kristiansandsområdet, eller er i nærheten, så er du velkommen til å komme hjem til meg for å prøve klærne jeg har i nettbutikken. Hjemme har jeg pr. nå kun mulighet til å ta Vipps. Jeg har åpent etter avtale, så det er bare å ta kontakt, så finner vi et tidspunkt som passer. Fredag 28. og lørdag 29.oktober så har jeg åpent hus for alle som har lyst til å ta en tur innom. Fredag 28. har jeg åpent hus mellom kl.11-17.00. Lørdag 29. har jeg åpent hus mellom kl.11-15.00.

Jeg har laget en egen Facebook side for nettbutikken. Jeg håper du vil følge nettbutikken side her: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086748497286

Jeg har også opprettet en Instagram konto som jeg også vil bruke mye. Følg meg gjerne her : https://www.instagram.com/forkvinnermedkurver/

Når nettbutikken min åpner til torsdag, så håper jeg mange vil hjelpe meg med å dele det glade budskap med sine venner, og kanskje i aktuelle grupper. Jeg er evig takknemlig for all drahjelp jeg kan få. I butikken vil du finne klær fra str. 42-56. Strømpebuksene går fra str. 2 XL – 5 XL.

Jeg er veldig klar til å starte et nytt kapittel i livet mitt. Torsdag er jeg i gang, og jeg er sabla stolt over nettbutikken min, og at jeg våget!

Nettbutikken min nærmer seg åpning

27.oktober åpner nettbutikken min ” En størrelse for stor – for kvinner med kurver!”

Nå har jeg satt en dato for åpningen av nettbutikken min. 27.oktober er datoen, og det er ikke lenge til. Nå krysser jeg fingrene for at alt er på plass til åpningen, og at alt går på skinner når butikken åpner. Det er helt fantastisk å få så mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen på at dere gleder dere minst like mye som meg, og at jeg allerede har mange som vil bli kunder hos meg. Jeg ser så frem til å åpne. Velkommen til nettbutikken min – velkommen til drømmen min!

Dere som leser bloggen min, dere vet at jeg har en stor lidenskap for klær. Jeg har lenge hatt lyst til å jobbe med klær på en eller annen måte, og den store drømmen har uten tvil vært en nettbutikk. For å få til en nettbutikk, så er det mange brikker som skal på plass, og en periode, så ble det mye tanker, og lite handling. Ingen tvil om at jeg er en tenker, og at jeg sikkert kan overtenke i blant. Men det å starte en nettbutikk, det krever at man tenker det nøye gjennom, og nå følte lå alt til rette for at jeg kunne følge drømmen min. Jeg har hatt venner som har oppmuntret meg, som tror på meg, og som jeg har kunnet spille ball med.

Jeg håper du vil like nettbutikken min, og at du vil finne klær som passer din smak. Jeg vil prøve å ta inn klær slik at de fleste kan finne noe de liker. Det skal være sprekt, det skal være farger, det skal være tøft, det skal være elegant, og det skal være klassisk, og ensfarget. Vinterkolleksjonen som blir min første butikk kolleksjon, den er nok ikke så fargerik som feks våren vil være, men  du vil finne noen farger som rødt og lilla. Du vil finne flotte plagg som kan brukes jul og nyttår, men også andre deler av året. Jeg har tatt inn flotte tunikaer, og kjoler. Bluser og topper. Basisplagg er en del av kolleksjonen. Jeg har tatt inn gode bukser, og flere av buksene er perfekte for de av dere som liker vidde. Jeg har tatt inn bootcut bukse, og flere fine leggings.

I nettbutikken vil du også finne de beste strømpebuksene. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle finne gode strømpebukser med mine utfordrende bein, men det gjorde jeg, og de sitter som et skudd, og føles helt herlige å ha på seg. Strømpebukse marerittet er over. Garantert! Strømpebuksene går fra 2 XL og opp til 5 XL. 5 XL er den størrelsen jeg bruker. Jeg har tatt inn 50 denier, 90 denier, og jeg har tatt inn 200 denier. Så nå kan du altså også få tykke strømpebukser som du vil bli så fornøyd med. Litt farger har jeg og tatt inn. Jeg starter med to farger: lilla og koboltblå. Er det mange som kjøper farger, så skal jeg selvsagt ta inn flere farger. Jeg har også tatt inn en flott strømpebukse med mønster. Jeg gleder meg så til å selge disse fantastiske strømpebuksene fordi jeg vet at dere vil bli så utrolig fornøyde med de. Dette er strømpebukser jeg kan selge med stolthet.

I nettbutikken min vil dere finne klær fra str. 42 – 56, og i første omgang, så vil dere finne klær fra Gozzip, Gozzip Black, Studio og Sandgaard. Dette er leverandører som jeg vet leverer på kvalitet. Det er leverandører som er spreke og friske, som våger, og som bruker farger og mønster. Det er også leverandører som tenker på de som liker det klassiske og enkle. Dette er leverandører som har gode passformer. Det er leverandører som har klær som man føler seg vel i både til hverdag og fest. Og det er mine store favoritter. Jeg er utrolig glad for innspill fra en del av dere i forhold til merker dere ønsker i nettbutikken, og produkter dere kunne ønske. Jeg har notert alle sammen, og mange av disse vil jeg jobbe med, og se hva jeg kan få til. Mye avhenger selvsagt av hvordan nettbutikken utvikler seg, men jeg har håp om at jeg vil plassere meg godt blant andre nettbutikker som selger store størrelser. Jeg føler at en nettbutikk er midt i blinken for meg, og klær, det er jo utvilsomt min store lidenskap. Jeg føler jeg har kompetansen som trengs. Jeg føler jeg har kunnskap om både passform, og farger, og jeg har et stort ønske om å kunne hjelpe de som trenger hjelp, og jeg har et stort ønske om å kunne tilby flotte klær til flotte kvinner. Service og god hjelp til hver enkelt kunde vil stå i høysetet. Dere kan kontakte med om det dere måtte lure på når det gjelder plaggene i butikken min. Har dere sett et plagg som dere ikke finner i butikken, så tar dere selvsagt kontakt, så kan jeg få tak i det om det er på lager.

For dere som bor i og rundt Kristiansand, eller som er på besøk her i byen, så vil dere også ha mulighet til å besøke min lille hjemmebutikk. Dette blir ingen butikk i ordets rette forstand, men dere har muligheten for å komme hjem til meg. Her kan dere se klærne, ta på klærne og prøve klærne. Jeg vil ha et par faste dager som jeg har åpent, og ellers blir det etter avtale. Jeg gleder meg til å ta i mot dere her hjemme. Kundekveld skal jeg også ha. Jeg har flotte venninner som stiller opp som modeller når vi skal prøve oss på liveshopping. Dette skal bli så moro!

Nettbutikken skal få sin egen Facebook side som dere kan følge, og jeg skal lage en egen Instagram konto for butikken. Vi skal kjøre rabatter når vi åpner, og jeg skal ha åpent mer her hjemme den første uken enn jeg skal ha ellers. Jeg har jo ikke noe eget lokale, så min hjemmebutikk er i huset mitt. I min andre etasje vil dere kunne se og prøve plaggene jeg har i nettbutikken. Det er viktig også å si at jeg ikke har tatt inn mange av hvert plagg, så ser du noe du liker, så gjelder det å være rask.

Jeg gleder meg så! Dette har jeg hatt lyst til så lenge, og nå, nå er jeg klar. Tusenvis av sommerfugler flyr rundt i magen min. Jeg håper dere også gleder dere til en ny nettbutikk, og at dere vil like utvalget av klær som kommer. Jeg håper dere vil besøke nettbutikken min når den åpner, en nettbutikk hvor hjelp og service skal stå i høysetet.

I disse dager så venter jeg som nevnt på vinter og julevarene som blir de første varene jeg skal selge i nettbutikken min. I desember/januar så kommer vårvarene, og til mandag skal jeg ta ut sommervarene. Jeg har allerede begynt å få litt varer, masse flotte basisvarer fra Sandgaard. Sandgaard sine utrolig gode bukser, topper, leggings og ikke minst gnissetruser ( el Bikershorts som de egentlig heter ). I løpet av de neste dagene, da kommer resten av godbitene fra Danmark. Jeg venter også på strømpebuksene fra England. For de av dere som har etterlyst bukser med vidde, det kommer. Det kommer også selskapsbukser med vidde. Og selvsagt kommer det også jeans….og masse mer 🙂 Nå skal gjesterommet freshes opp litt. Liftgardiner skal erstattes med vanlige gardiner. Hyller skal opp. Klesstativene er satt opp. Steamer er kjøpt inn. Jeg ser for meg at det blir en del steaming av klær fremover. En del skal ennå på plass, men jeg skal være i mål til den 27.oktober.

Dette er to av buksene jeg har fått inn fra Sandgaard. To utrolig gode bukser med vidde, stretch og veldig god passform. Den første er Copenhagen med vide bein og god stretch. Den andre er Madrid som er en bootcut bukse. Har de Ine begge to fra 42-54.


En størrelse for stor – for kvinner med kurver åpner 27.oktober!

 

 

 

Går ikke tjukke folk på tur?

Det å komme seg ut i skog og mark, det er balsam for sjelen. På disse turene kan jeg senke skuldrene, og bare lukke verden ute. Jeg har flere ganger blogget om behovet for gode turklær for oss som bruker store størrelser. Det er så viktig at også vi som er en størrelse for store kan få turklær som vi føler oss vel i. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært nødt til å gå på tur i klær som absolutt ikke er beregnet som turklær. Jeg har hatt på meg vanlige hverdagsantrekk fordi jeg ikke har hatt skikkelige turklær. Tidligere følte jeg vel at jeg var mer på bytur enn på skogstur fordi jeg ikke hadde riktige klær. Når man ikke har riktige klær, så blir heller ikke turopplevelsen slik den bør være.

Overalt prates det om at vi tjukke må komme oss mer ut. Bli mer aktive. Jeg er veldig enig i at det er viktig. Det er veldig viktig. Samtidig så tror jeg at det er mange av oss som bærer ekstra vekt som er aktive i hverdagen. Jeg tror mange er ute på både små og store turer.

Det er nok flere enn meg som har kjent på følelsen av å bli henvist til herreavdelingen når man har spurt etter tur, eller treningsklær, eller at betjeningen har målt deg fra topp til tå for så å kommentere at butikken ikke har klær til sånne som oss. Sånne som oss? Hvor sårende er det ikke å få slike kommentarer når man i tillegg har mannet seg opp i flere dager for å våge og gå inn i en butikk for og etterspør tur eller treningsklær? Som om overvektige er en egen del av samfunnet. Mange av dere som følger bloggen min forteller nettopp om slike opplevelser. Myndighetene ønsker at vi skal være mer aktive. Vi skal komme oss mer ut på tur. Skal vi få den gode turopplevelsen, og skal vi ha som mål å komme oss ut mer en en gang, så er gode klær et must.

Heldigvis har mye skjedd når det gjelder turklær i større størrelser. Det var det jeg trodde helt til jeg leste kritikken fra to av deltakerne i 71 grader nord, Norges tøffeste kjendis for noen dager siden. Både Fetisha Williams og Trine Lise Olsen gikk hardt ut mot Helly Hansen som sponser programmet med turklær. Begge uttalte at turen var en reise i ydmykelse fordi Helly Hansen ikke hadde turklær i deres størrelser. Tjukke mennesker går tydeligvis ikke på tur uttalte Williams til Nettavisen. Helly Hansen måtte spesialtilpasse klær til henne, noe som også resulterte i at Williams måtte ferdes i stillongs under deler av ekspedisjonen. Hun la ikke skjul på at hun følte kroppsstørrelsen hennes ikke var egnet for klær fra klesmerket, og påpekte at Helly Hansen ikke har et bredt nok utvalg av størrelser.

Også Trine Lise Olsen måtte få spesialsydde klær. Til Nettavisen sa Olsen at det ikke var turklær som passer kvinnelige former som hofter, rumper og mage, og at hun følte det var ydmykende at klærne fra Helly Hansen ikke passet. Hun gikk feks tre dager uten ordentlig turbukse, og var derfor nødt til å traske rundt i skog og fjell i stillongs. Olsen mener det er feil at standard turklær ikke passer alle kvinnelige former som mage, hofter og rumpe. Hun sier det så viktig og riktig:   ” Vi har også lyst til å gå på tur, og vi har også lyst til å føle oss vel når vi går på tur.”

Jeg har vært i kontakt med mange turklær produsenter gjennom årene, og heldigvis er det noen som har sett behovet, og som har produsert både tur og treningsklær i store størrelser. Jeg blir oppriktig glad når jeg ser at det skjer ting, for jeg vet at det betyr så mye for så mange. Men for en del produsenter, så er det fortsatt en lang vei å gå. Vi som trenger å ha plass til formene våre, vi har også lyst til å være kledd for gode turer i all slags vær, og vi har også lyst til å ha freshe og fine turplagg. For det at turklærne er freshe, det betyr også mye. Det er tankevekkende når Helly Hansen, som er et av verdens ledende merker innen turklær, ikke kan tilby klærne sine også for de av oss med former. Og verken Williams eller Olsen er veldig store kvinner. Jeg er utrolig glad for at disse to kjendiskvinnene er med på å sette dette viktige fokuset.

Heldigvis er ikke alt svart som jeg skrev tidligere i bloggen. Vi har produsenter som har turklær i store størrelser, og vi kan ikke lengre bruke den unnskyldningen for ikke å komme ut på tur. Men jeg håper Helly Hansen tar til seg kritikken fra de to kjendisene, og ser behovet. At Helly Hansen med sitt store marked ikke kan klare å ha klær til kvinner som Williams og Olsen, det er en stor skam. Det er faktisk ikke sånn at tjukke mennesker ikke er på tur. Uansett lengde på turen vi går, så er gode turklær en selvfølge. Gode turklær er med på å gi den gode turopplevelsen.

 

Jeg åpner nettbutikk!!

Jeg åpner nettbutikk!! Jeg er så stolt at jeg holder på å sprekke! Tenk, min egen nettbutikk!! Jeg har gledet meg så til å fortelle dere flotte lesere hva jeg har jobbet med den siste tiden. Endelig kan jeg fortelle hemmeligheten jeg har båret på ei god stund nå. Min egen nettbutikk åpner veldig snart.

 

Drømmen min om å starte min  egen nettbutikk, den blir nå virkelig, og jeg er så stolt, og så glad over at jeg har fått til dette. Jeg må nesten klype meg i armen for å skjønne at dette faktisk skjer. Og gjett om jeg gleder meg til å åpne nettbutikken, og vise dere alle de flotte klærne som jeg har tatt inn i butikken min. Jeg gleder meg til å kunne hjelpe dere med å finne frem til klær du vil bli fornøyd med. Klær med den riktige passformen. Klær med farger som passer deg. Klær som du føler deg flott i. For selv om vi kanskje er en størrelse for stor, så er vi sannelig flotte, og vi skinner mye mer visst vi også føler oss fin i det vi kler oss i.

Nettbutikken min har fått navnet ” En størrelse for stor – for kvinner med kurver.” Det at nettbutikken har fått samme navnet som bloggen min, det er jo ikke tilfeldig. Bloggen min som jeg nå har hatt i mange år, der har jeg vært veldig opptatt av å inspirere dere også når det kommer til klær. Bloggen er blitt veldig godt lest, og godt besøkt. Veldig mange kjenner den, og derfor var det naturlig at også nettbutikken min får samme navn som bloggen, med undertittel: for kvinner med kurver.

I nettbutikken min vil dere finne klær fra str. 42 – 56, og i første omgang, så vil dere finne klær fra Gozzip, Gozzip Black, Studio og Sandgaard. Dette er leverandører som jeg vet leverer på kvalitet. Det er leverandører som er spreke og friske, som våger, og som bruker farger og mønster. Det er også leverandører som tenker på de som liker det klassiske og enkle. Dette er leverandører som har gode passformer. Det er leverandører som har klær som man føler seg vel i både til hverdag og fest. Og det er mine store favoritter. Men jeg har også tatt inn andre spennende produkter til nettbutikken, så følg med!

Det er mange som har oppfordret meg til å starte nettbutikken som nå snart ser dagens lys. Jeg har fått noen spark bak, og det har tatt litt tid, men det er sånn jeg er som person. Jeg tenker mye…og lenge før jeg bestemmer meg. Jeg har mange flotte mennesker rundt meg som hjelper meg, og som vil jeg skal lykkes. Helge og Petter er nok de to som jeg må takke aller mest for at jeg faktisk nå er så nær å få drømmen min realisert. De har lagt ned av sin tid for at jeg skal få til dette. Jeg er evig takknemlig.

Jeg føler at en nettbutikk er midt i blinken for meg, og klær, det er jo utvilsomt min store lidenskap. Jeg føler jeg har kompetansen som trengs. Jeg føler jeg har kunnskap om både passform, og farger, og jeg har et stort ønske om å kunne hjelpe de som trenger hjelp, og jeg har et stort ønske om å kunne tilby flotte klær til flotte kvinner.

For dere som bor i og rundt Kristiansand, eller som er på besøk her i byen, så vil dere også ha mulighet til å besøke min lille hjemmebutikk. Dette blir ingen butikk i ordets rette forstand, men dere har muligheten for å komme hjem til meg. Her kan dere se klærne, ta på klærne og prøve klærne. Jeg vil ha et par faste dager som jeg har åpent, og ellers blir det etter avtale. Jeg gleder meg til å ta i mot dere her hjemme.

I veldig nær fremtid så åpner nettbutikken min. Dato for åpningen, den kommer en av dagene. Nedtellingen min har startet. Så følg med på bloggen, for der kommer åpningsdatoen. Det blir selvsagt gode tilbud når jeg åpner.

Jeg gleder meg så! Dette har jeg hatt lyst til så lenge, og nå, nå er jeg klar. Tusenvis av sommerfugler flyr rundt i magen min. Jeg håper dere også gleder dere til en ny nettbutikk, og at dere vil like utvalget av klær som kommer. Jeg håper dere vil besøke nettbutikken min når den åpner, en nettbutikk hvor hjelp og service skal stå i høysetet.

I disse dager så venter jeg på vinter og julevarene som blir de første varene jeg skal selge i nettbutikken min. Jeg har allerede begynt å få litt varer, masse flotte basisvarer fra Sandgaard. Sandgaard sine utrolig gode bukser, topper, leggings og ikke minst gnissetruser ( el Bikershorts som de egentlig heter ). I løpet av de neste dagene, da kommer resten av godbitene fra Danmark. Jeg venter også på spennende varer fra England.

Mer om nettbutikken kommer på bloggen neste helg. Jeg håper dere flotte lesere vil hjelpe meg å spre det glade budskap om nettbutikken min som snart åpner. Del gjerne dette innlegget med dine venner og kjente, og del gjerne lenken til butikken når den legges ut.

 

En størrelse for stor – for kvinner med kurver : Åpner snart!

Du og Erna altså

Så du debatten i går spurte min mor på fredag. Jeg svarte at den hadde jeg ikke fått med meg da jeg nok fulgte de tøffe kjendisene i 71 grader nord på Discovery Plus. Et eller annet flott sted i landet var nok jeg mens politikerne debatterte. Noe spesielt spennende som ble diskutert undret jeg. Neida, min mor syntes ikke debatten var av de store, men Erna var der kunne hun fortelle, og i går, da så jeg virkelig hvor like dere to er! Det er noe med øynene, og munnpartiet. Dere er så like. Min kjære mor følte kanskje et lite øyeblikk at hun var mammaen til vår tidligere statsminister.

Joda, jeg har hørt det før. Veldig mange ganger før. Jeg har fått meldinger i innboksen på Facebook fra ukjente som synes jeg er så lik Erna. Og det kommer fra både kvinner og menn. En ” frier” startet med det i første meldingen han sendte til meg. Nytt sjekketriks kanskje 🙂

For et par år siden, så var jeg på lekeplassen med prinsene mine da to små jenter kom syklende. Jeg tror jeg har skrevet om det på bloggen før, men historien er så søt. Rett før vi skulle dra fra lekeplassen, så kom det to jenter på rundt 10 år. De satte seg på ronsene, og den ene jenta kikket veldig på meg. Etter ei stund så hører jeg denne jenta si til venninnen sin : ” Er du klar over at Erna Solberg er her på vår lekeplass?” Hun sa det med en måte som understreket at dette var både spesielt og veldig stas. Venninnen følger opp og sier med samme toneleie : ” Wow, er det sant ? Men hvem er Erna Solberg?” Jenta som helt tydelig visste hvem Erna Solberg er ble tydelig oppgitt over venninnen sin: ” Hallo, Erna Solberg er statsministeren vår, og hun er her, på vår lekeplass.” Jenta som ikke helt visste hvem statsministeren vår er ble full av beundring i stemmen sin: ” Tuller du? Er statsministeren vår her. Det må jeg hjem å fortelle til mamma og pappa.” De to jentene fulgte meg med blikket hele veien frem til syklene sine, og syklet kjapt avgårde. Antagelig med retning hjem for å fortelle hvem de hadde sett. Og jeg, jeg fant ut at det virkelig var på tide å komme seg hjem. Plutselig kunne kanskje et par, tre voksne også stå der på lekeplassen på Odderhei, og se at det nok ikke var landets statsminister som var på lekeplassen.

Da jeg jobbet på Stormberg, så var jeg også med på en del bilder som reklamerte for turklær i store størrelser. Når Stormberg la ut bilder, så kom det stadig kommentarer under bildene om det var Erna de hadde hatt som modell, eller at jeg var Erna nr.2.  I forbindelse med en kampanje, så var det ganske mange som lurte på om det gikk så dårlig for Høyre at Erna Solberg måtte ta seg en ekstrajobb som Stormberg modell 🙂 Noen måtte også se to ganger.

 

Så joda, jeg begynner å bli vant til at mange synes jeg liker på Erna, og det er jeg helt fortrolig med. Erna Solberg er uten tvil ei flott dame, og var en flott statsminister. Hun er en av oss store kvinner. Erna Solberg har garantert måtte tåle mye stygge kommentarer for vekten sin opp igjennom. Det er nå sånn at mange fortsatt ser vekten før man ser mennesket. Det gjelder nok også Erna Solberg. Heldigvis var landets statsminister mer opptatt av jobben hun skulle gjøre for landet enn å høre på alle bedreviterne. Hun oser av selvtillit, og engasjement, og lar ikke vekt hindre henne i å være med på alt. Hun er et forbilde på så mange måter.

Når det gjelder Erna, så er hun blitt mye flinkere til å kle seg nå enn hun var tidligere. Jeg har likevel et stort ønske, og det er å få kle opp Erna. Mer stilige klær, mer feminint, mer kvinnelig. Kanskje en dag….

Når jeg ser på bilder av meg, og ser på bilder av Erna, så ser jeg ikke at vi er så like som mange mener. Noe er det nok siden så mange sier det, noe mer enn at vi begge er formfulle kvinner. Dobbeltgjengeren hennes, det kunne jeg ikke ha vært selv om det hadde fristet til tider. Nå er jo da også min kjære mor mer enn før veldig klar: Du og Erna altså…..

 

 

 

 

Så viktig, men så vanskelig…..

Varig endring. Disse to ordene er viktige, men også vanskelige. Det er viktig å endre når man føler at kroppen trenger det, men å få til en varig endring som man klarer å holde, det er utfordrende. Vi har sikkert alle hatt ønske om å få det til, og vi får det til over en kortere eller lengre periode. Men det å la dette bli en del av hverdagen uke ut og uke inn, år etter år, det er vanskelig.

 

Jeg har kjent på og lykkes, men jeg har også kjent på hvor lite som skal til før hele lasset kan velte. Og akkurat i det øyeblikket, så føler man seg om verdens største taper. Og når ens eget lass raser, så føler man at ” alle ” rundt en lykkes, og man sitter igjen med det store spørsmålet: Hvorfor lykkes ikke jeg?

Jeg klarer meg utrolig fint når det kommer til trening, men vektnedgangen, den er utfordrende for tiden. Ikke at jeg veier meg akkurat nå. Jeg er ikke venn med vekta så lenge jeg føler at det ikke har skjedd noe. Det er jo denne flodhestfølelsen som til stadighet dukker opp, og dem er kjip å føle på. Hvor er jernviljen???

Jeg blir likevel inspirert og motivert når jeg leser om mennesker som virkelig har endret, og de har klart å holde endringen over tid. Jeg vil og! Det er den første følelsen jeg får, og så leser jeg og blir imponert. Av og til kan det hjelpe å få små tips. Tips som kan føles som et spark bak, for et spark bak, det trenger vi alle i blant. Jeg må nok ha en hardt et, et veldig hardt et.

For litt siden, så leste jeg om Thomas i Fædrelandsvennen, en stor mann på 140 kg, en mann som hatet å løpe. Etter en fest står han og ser seg selv i speilet, og ser et speilbilde han ikke liker. Han har mest lyst til å hoppe så ille føler han seg, men istedenfor så bestemmer han seg for å bruke hver dag resten av livet på å bli den beste versjonen av deg selv. Det som kunne ha blitt slutten, det ble en ny start.

Nå valgte Thomas å starte med løping, noe som sikkert ikke er aktuelt for så mange av oss. Maraton etter maraton. Mil etter mil løp han, og kiloene, de raste av. Men så var det denne løpingen da. Løping som mange av oss . ikke ser på som særlig aktuelt. Men det vi kan ta med oss, vi som ikke nødvendigvis knytter på oss løpeskoene, det er rådene han gir. Det viktigste rådene er tålmodighet og balanse. Tålmodighet fordi endring tar tid. Balanse fordi hele livet ikke skal dreie seg om kun trening og kosthold.

I artikkelen i Fædrelandsvennen, så gir Thomas konkrete råd for og lykkes med en varig endring. Kanskje kan disse motivere de av oss som trenger en ny start. Kanskje kan vi klare å få det til å bli en endring over tid. For vi kan utvilsomt klare det alle som en. Den endringen jeg trenger dreier seg om kostholdet, for andre kan det være aktiviteten.

 

1. Start NÅ: Det er mane av oss som ønsker en varig endring, men så var det å komme i gang da….

2. Små skritt: Babysteps. Vi har hørt masse om babysteps. Disse små skritt i starten som er så viktige.

3. Sett mål: Det er så viktig å sette seg mål. Ikke kun de store målene, men de små også. Hva er målet denne dagen eller denne uken? Ikke sett deg de hårete målene. Sett deg mål som er overkommelige, og som kan gi deg mestringsfølelsen..

4. Belønningssystem: Hver gang du når mål du har satt deg, så må du kunne unne deg noe. Det må ikke være godteri, men kanskje trenger du nye joggesko, eller kanskje vil du ut å spise et godt måltid mat….

5. Ekstern hjelp: Det må ikke være en PT selv om en PT er verd hver krone om man har økonomisk mulighet til å investere i en. For de som er mindre sære enn meg som elsker å trene alene, så kan du bruke venner og kjente. Kanskje kan du også starte et treningsprosjekt sammen med en god venninne. Mitt største ønske akkurat nå er PT. Jeg har hatt det før, og det var så verdt det. Men PT koster…..

 

6. Du kommer til å gå på trynet : Gjort er gjort. Økten man mistet i går, den får du ikke endret på. Da må man fokusere på dagen i dag.

Foto: Fædrelandsvennen

Jeg synes rådene var veldig gode, men vanskelig å få dette inn i rammer, det er det. Det er alltid mange flere som ikke klarer dette enn de som klarer det. Men vi har jo alle en jernvilje, eller en vilje av stål, så hvorfor det er så vanskelig å finne denne til tider, det er et stort mysterium.

Gro Rugseth som er førsteamanuensis ved Norges idrettshøgskole, sier i samme artikkel at det ikke er noe revolusjonerende med rådene fra Thomas, men at rådene ofte går igjen hos de som lykkes. Det finnes en database i USA som samler tilbakemeldinger fra personer som har fått til en varig livsstilsendring. De rapporterer om mange av de samme elementene som Thomas. Likevel, det er et fåtall som faktisk lykkes, presiserer hun. Steget fra at rådene funker for ham, til at de funker for alle, er stort. Men vi kan ikke gi opp på det grunnlaget. Du og jeg kan være blant de som lykkes.

Jeg var på trening 0650 i dag, og hadde ei knallgod styrkeøkt. Jeg var helt alene på treningssenteret i dag da jeg kom, og jeg utfordret meg selv til øvelser jeg helst gjør når det ikke er for mange som trener samtidig. Så treningen er der, men så var det dette kostholdet da…