En drømmedag på catwalken

For en drømmedag jeg hadde på catwalken! For en dag, og for en fantastisk opplevelse. At jeg skulle få oppleve dette, og være en del av ett så flott arrangement, det hadde jeg vel aldri trodd. At jeg skulle få lov å gå modell på catwalken og vise fantastiske kjoler, det hadde jeg nok heller ikke trodd. Jeg føler meg så heldig, og så takknemlig, og jeg har hatt en opplevelse for livet. Brude, og motevisningen på Snefrids Hus forrige søndag var en suksess. Lokalet var stappfullt med flotte mennesker som virkelig fikk se både nydelige kjoler, og høstens mote. Hele rammen rundt gjorde visningen til en helt spesiell opplevelse. Visningen er ikke bare en visning, det er så mye mer. Snefrid gjør en visning til en helt spesiell opplevelse for de som er tilstede.

Jeg klarte å snuble, men jeg tror få kunne ha sett det foruten Snefrid som sikkert ett lite øyeblikk lurte på hvordan i all verden dette skulle gå 🙂 I iver og nervøsitet for å ha min debut på catwalken, så klarte jeg å snuble i den første kjolen jeg skulle vise..men det var i det jeg skulle opp trappen før jeg i det hele tatt kom til catwalken. Jeg tror trappen var såpass skjult at få kan ha sett det, og jeg mistet kun balansen ett lite øyeblikk, og hentet meg fort inn igjen. Ikke noe fall, ikke noe panikk. Jeg husker at beina føltes som gele da jeg tok de første skrittene nedover, og mot publikum, men det geleen i beina forsvant overraskende fort, og jeg kjente at dette mestret jeg. Jeg var ikke særlig nervøs. Jeg gikk i den farten jeg skulle, og jeg tror jeg gjorde akkurat slik jeg skulle. Jeg merket at jeg koste meg, og at jeg fikk vist de flotte kjolene i store størrelser på en god måte.

Som en del av visningen ønsket Snefrid at jeg skulle holde ett lite foredrag. Et foredrag om viktigheten av å føle seg flott, om viktigheten av å skinne på den helt spesielle dagen, om kjoler i store størrelser, og litt om min endringsreise. Jeg fikk lov til å snakke om de tingene som jeg brenner for foran 200 mennesker. Jeg har pratet til tusenvis av mennesker gjennom mikrofonen da jeg jobbet i radio, da var det ingen som så meg, kun hørte. Det å stå på en scene og prate til mennesker, det er en ny setting, og gjett om jeg var nervøs! Selv om jeg nok gjerne skulle ha vært noe mindre nervøs, man er jo alltid kritisk til seg selv, så er jeg fornøyd. Jeg fikk masse applaus, noe som virkelig rørte meg, og jeg fikk mange gode ord etter visningen fra personer som hadde vært tilstede. Det virket som om det jeg snakket om gikk rett til hjertet på de som hørte, noen tørket tårer, mange kjente seg igjen uansett hvilken størrelse de var. Det er det jeg virkelig ønsker, å nå inn i hjertene, og kanskje så noen frø, frø som kan bli til en endring av måten vi ser oss selv på.

 

Å få være med på en slik visning ble for meg en drømmedag! Jeg har vært med på ett lignende arrangement en gang før, men aldri på en catwalk, og aldri med en ramme rundt det hele slik Snefrids Hus er. Dette var fantastisk fra begynnelse til slutt. Jeg er så takknemlig for at Snefrid har lyst til å ha meg med, og jeg er så innmari glad for at Snefrid ser behovet for at vi som er store også skal kunne finne drømmekjolen enten om man skal gifte seg, eller om man trenger en flott selskapskjole. Jeg følte meg spesiell, jeg følte meg fin i de nydelige kjolene, og den følelsen, den var fantastisk å kjenne på. Man fikk ett bittelite innblikk i hvordan det kan være for de som driver langt mer med dette enn jeg noe gang kommer til å gjøre 🙂 Man fikk innblikk i hvordan det er å arrangere en slik kveld, hvor mye som skal klaffe, hvor mye arbeid det ligger bak, og hvor mange som trengs for at det skal bli vellykket. Jeg er så imponert over Snefrids profesjonalitet – hun er dyktig til fingerspissene. Den dama kan faget sitt, og for en helt fantastisk person hun er! Har du ikke vært inne på siden til Snefrids Hus, så må du ta turen innom : https://www.facebook.com/bryllupsantrekkogselskapslokale/

Jeg er heldig! Jeg er utrolig heldig som får ta del i så mye spennende. Heldig som kjenner så mange flotte mennesker som heier på meg, som tror på meg,  som motiverer, og inspirerer meg. Jeg er heldig som stadig blir kjent med masse nye mennesker som er med på å berike livet mitt. Livet er så utrolig godt å leve, og i en alder av 47 år, så er jeg på en utrolig god plass. Det føles så innmari godt å kjenne på sånne følelser, istedenfor alle disse vonde følelsene som jeg har brukt altfor mange år av livet mitt til å kjenne på. Det føles så godt at jeg livet tok en helt annen vending tre år tilbake i tid.

Fire kjoler fikk jeg lov til å vise. Tre helt fantastiske selskapskjoler hvor den ene godt kunne ha vært en kjole man kunne ha giftet seg i som voksen brud om man ikke ønsket seg en typisk brudekjole. Jeg fikk også lov til å vise en fantastisk brudekjole som Snefrid selv har designet. En brudekjole kanskje mest beregnet for voksen brud. Det var så fantastisk å få lov til å vise en brudekjole, og sammen med kjolen hadde jeg en helt nydelig blomsterbukett. Å få på seg  slike kjoler, det får en til å føle seg som denne berømte prinsessen som jeg har skrevet mye om tidligere. En nydelig følelse som jeg kjente på hele kvelden. Jeg kjente meg fin, og jeg kjente meg stolt når jeg gikk opp på scenen den kvelden. Stolt over og kunne få vise at drømmekjolen finnes også til oss som er en størrelse for stor, stolt over hvor langt jeg er kommet, stolt over at jeg våger å vise meg frem istedenfor å gjemme meg, stolt over å kjenne så flotte mennesker som Snefrid. I tillegg var jeg utrolig glad for å få lov til å prate om de tingene som jeg brenner for, og jeg kjente at jeg i tiden fremover skal prate mye mer om nettopp de tingene. Jeg kjente en bitteliten gledeståre der bak. For en vei jeg har gått. Tåren var for alle vonde følelser, og tanker som jeg har jobbet bort. Tåren var for at jeg nå våger. Våger å være stolt, våger å stråle, våger å være den jeg er med alt det ekstra jeg har, våger å kjenne på at jeg kan, og at jeg er mer enn bra nok akkurat som jeg er.

 

Jeg har trukket en heldig vinner av den flotte overdelen fra Zhenzi gitt av Råh Fin på Råholt. Den heldige vinneren ble :NINA ROGNESLIEN !! Gratulerer så masse til deg, Nina med en ny, lekker overdel!! Jeg tar kontakt med deg i løpet av dagen. Plutselig dukker det opp en ny giveaway på bloggen 🙂

Jeg gir bort en flott overdel fra Zhenzi

Vi har en flott giveaway på bloggen. En ny, flott gave skal deles ut, og den deles ut i samarbeid med stormotebutikken, Råh Fin som ligger på Råholt. Den ligger 150 m fra Eidsvoll Verk stasjon. 14.september åpnet også Råh Fin butikk i 2.etasje på Romerikssenteret på Kløfta. Butikkene drives av Sissel Haugerud, og Råh Fin er en butikk jeg virkelig ser frem til å besøke etter hvert. Vi trekker en heldig vinner til lørdag, så du har fortsatt mulighet til å være med i trekningen.

Råh Fin som gir den flotte gaven til giveaway’en  fører merker som Comfy Copenhagen, Ajlajk, LauRie, Zhenzi, DNY, MAT, Cassiopeia, Studio, No Secret, One More, og Handberg. Størrelsene starter hovedsakelig på str. 36, og går opp til str. 56. Jeg som en størrelse for stor blir så utrolig glad når jeg er i butikker hvor kundene står i sentrum på en god måte. Jeg liker ikke når de ansatte henger over deg, og dukker opp i prøverommet både titt og ofte med klær du aldri en gang har ønsket å prøve. Slike butikker styrer jeg unna, og jeg er ikke alene. Jeg liker butikker som tar vare på kundene på en skikkelig måte, hvor jeg kan senke skuldrene, og føle på den gode atmosfæren. En butikk hvor jeg ikke føler stress, og jag. Det er nettopp sånn Råh Fin ønsker å være. Butikken har som mål at du alltid skal føle deg velkommen, bli møtt med et smil og ikke minst bli sett, og selvsagt få den hjelpen du ønsker.

Denne ukens giveaway er en flott overdel fra Zhenzi, og Zhenzi kan i høst vise en veldig spennende kolleksjon. Zhenzi er ett av merkene som Råh Fin har i butikkene sine. Jeg liker Zhenzi. De er gode på stormote, og de er veldig gode på pris. Zhenzi er ett av få merker som går opp til str. 58. Den flotte toppen kan bli din om du legger igjen en kommentar på bloggen. Hvem sier vel nei takk til en ny overdel i høstgarderoben? Overdelen er fin i fargen, og med nydelig dekor.

Lørdag trekker vi en heldig vinner av den flotte overdelen, og du kan bli den heldige. Legg igjen en kommentar hvor du også oppgir hvilken størrelse du bruker, og i tillegg MÅ du du skrive inn epostadressen din i kommentarfeltet!! Uten epostadressen, så kan jeg slite med å få tak i deg om du er den heldige vinneren.

Du og jeg

Jeg har fått meg ny bestevenn, og vi er blitt skikkelig bestiser. Det er ikke alltid vi er enige, men stort sett unngår vi de store diskusjonene. Skulle vi begynne å krangle, så er det godt å vite at det er jeg som er sjefen uansett. Jeg har det siste ordet selv om det ikke alltid er det klokeste ordet. Vi er sammen store deler av døgnet, bestevennen min og jeg. Det er sjeldent mye bråk, og det fineste med min nye bestevenn er at vedkommende er den beste til å motiverer meg. Den forteller meg det jeg trenger å høre, den sparker meg bak når jeg er for lite aktiv, og den roser meg når jeg når målene mine.

Venner kan ikke kjøpes for penger heter det, og det er selvsagt helt sant dersom man snakker om menneskevenner, men min nye bestevenn, mitt nye vennskap ble kjøpt for penger. Nærmere bestemt så kostet vennskapet 1000 kr, og det er en av de beste investeringene jeg har gjort på lenge. Bestevennen min må lades i blant, men ellers er det svært lite bråk, og svært lite jobb med denne bestevennen min. På min endringsreise, så er dette en fantastisk venn å ha.

Min nye bestevenn er en FitBit Charge 2, altså en aktivitetsklokke som måler det som er verdt å måle gjennom en dag. Skrittene er det viktigste. Jeg trodde mobiltelefonen min var til å stole på, eller appen jeg lastet ned med skritteller. Jeg skjønte jo etter hvert at appen var noe for snill med meg i løpet av en dag, og viste en del flere skritt enn tilfelle var. Jeg hadde nok ikke gått så mange skritt som appen viste. DET var et nederlag! Fit bit’en er korrekt, og selv om jeg noen ganger føler den er noe urettferdig i forhold til hva jeg selv føler at jeg har gått, så må jeg stole på det klokken viser.

10000 skritt om dagen er jo målet, og jeg må innrømme at jeg har vært veldig flink til å nå dette etter jeg fikk aktivitetsklokken. Stadig må jeg kikke på den for å se hvor mange skritt jeg har gått. Den motiverer meg til å gå mer når den merker at jeg slakker litt av. 250 skritt i timen skal jeg minimum gå, og FitBit’en er flink til å fortelle hvordan jeg ligger an, og hvor mye som gjenstår får å vinne timen som den selv sier. Det kommer stjerner, og salutt når jeg når 10000 skritt, og man får en god følelse. Man er stolt over at man har nådd de berømte 10000 skrittene, og liker at bestevennen min gir meg ros for det.

I tillegg til antall skritt, så viser også klokken pulsen din. Den viser hva du har forbrent, hvor langt du har gått, og det viser hvor mange minutter man har vært i aktivitet. Den har mange funksjoner som jeg ikke bruker, men som sikkert andre finner veldig nyttig. Jeg kan ikke ha for mye tekniske ting å forholde meg til, og jeg må ha det så enkelt som mulig. Det at jeg kan følge med på antall skritt, på puls og på forbrenning er viktige ting for meg. Jeg kjenner på hvor skuffet jeg kan bli fordi jeg tror jeg tror jeg har gått lengre enn det jeg faktisk har, men mest av alt blir jeg overrasket fordi jeg har gått flere skritt enn jeg trodde. Jeg går ikke mye på kjøpesentre lengre, ikke bare for å dra dit i alle fall. Har jeg ærender jeg må gjøre, så vandrer jeg rundt på Sørlandssenteret, inn og ut av butikker, ytterjakken kastes fort fordi jeg alltid blir så varm av å traske rundt slike steder. Jeg gjør det jeg skal, og så vil jeg hjem. Det som er så vanvittig overraskende er jo at hvor mange skritt jeg har gått på senteret når jeg setter meg i bilen, og skal hjem. Det er en del tusen skritt. Så bare antall skritt er jo verdt en tur på kjøpesenteret i blant.

Noen ganger kommer jeg over 15000 skritt, og det er vel over 15000 skritt man må gå om man skal ned i vekt. 15000 skritt er ikke målet i løpet av en dag, det er 10000, men det hender jeg går flere skritt, så da er det en stor bonus. Når jeg gikk til Gaustatoppen for eksempel, da gikk jeg vel rundt 30000 skritt, om ikke mer. Da fikk jeg medaljer så det holdt av FitBit’en når jeg var ferdig med turen 🙂 Hver morgen når jeg tar den på, så kommer det små, hyggelige beskjeder i displayet : ” Ready to roll, you GOT IT, You hey good looking ” – man kan jo smelte av mindre hehe. Aktivitetsklokken kommuniserer også med Iphonen min, så jeg får tekstmeldingene mine også på FitBit’en. Kjekt å lese de der istedenfor at jeg må ta frem telefonen. Slike finesser liker jeg godt. Den kan også analysere søvnen min om natten, men den blir ikke med meg i senga! Søvnanalyse, det trenger jeg egentlig ikke, så når jeg sover, da sover også bestevennen min.

Bestevennen min er så enkel å bruke. Den har en knapp på siden av båndet hvor man kan trykke frem de ulike menyvalgene, og ved hjelp av berørings-skjermen kan du hente frem flere alternativer under de ulike valgene. Eksempelvis kan du trykke frem pulsen, og deretter tappe på skjermen for å se hva hvilepulsen din er. Appen til FitBit’ er genial, og meget enkel og oversiktlig i bruk, og man har god oversikt over aktiviteten . Det går ca en uke mellom hver gang jeg må lade den, så det er også ett stort pluss.

For min trening, og min aktivitet, så har FitBit Charge 2 vært en veldig god investering, og en veldig god bestevenn. Den presser meg til å yte det lille ekstra om jeg nesten har nådd 10000 skritt. Jeg har den på håndleddet hver dag, jeg følger med, og jeg synes også utseende er helt ålreit. Det er ikke diamanter, og bling, men alle blingarmbåndene mine ligger godt her hjemme, nå er det FitBit’en og meg det dreier seg om – Du og jeg FitBit 🙂

Klær som aldri skuffer

På bloggen for noen uker siden, så viste jeg en liten smakebit av Pont Neuf sin flotte høstkolleksjon, og det skal jeg gjøre i dag også. Pont Neuf sin høst inneholder mye flotte farger : Plomme, høstgul, og petrol i tillegg til høstens ordinære farger som sort, grått og blått. Jeg har aldri vært veldig glad i gult før jeg fikk min lekre, gule og flotte regnkåpe fra Stormberg, eller gult er vel fortsatt ikke den fargen jeg velger først, men denne høstgule fra Pont Neuf, den er virkelig flott, og jeg føler meg fin i den. Både plomme, og petrol er også farger jeg liker veldig godt. Lilla er nok den fargen jeg er aller mest glad i, så da blir man ekstra glad når Pont Neuf har lilla i sin høstkolleksjon.

Jeg har sagt det før, men sier det gjerne igjen : Har man først blitt kjent med Pont Neuf, så har man funnet en venn for livet . Passformen er så god, og plaggene er så flotte på. Når det er sagt, så må jeg understreke at i kolleksjonene til Pont Neuf, så er der ulike modeller, så de kan sitte forskjellig på, så her må man bli litt bedre kjent med de ulike modellene. Pont Neuf er heller ikke ren stormote, så her kan kvinner i alle størrelser finne sine favoritter. Overdelene jeg velger heter ofte kjole, og kan brukes til nettopp kjole om du er komfortabel med å vise beina. Jeg bruker de til tunika fordi jeg har høyden til det. Noen modeller er nok såpass lange som tunika at de nok burde sys opp litt.

Mange av Pont Neuf sine klær sitter inntil kroppen, og viser våre kvinnelige former. Det er utrolig flott! Jeg har jo alltid sett hvor mye finere det er med klær som sitter inntil kroppen, men jeg har liksom aldri fått det ut i praksis selv. Det er til tider innmari vanskelig å få med seg hodet til å tenke, og se sannheten. Vi tror at store, romslige topper skjuler alle valkene våre, og det gjør de vel også, men de får også kroppen vår til å se så mye større ut. Det tar tid å endre, også når det kommer til å gå med andre klær enn det vi er vant til. Det tok tid for meg å kjenne på at jeg kunne gå med kroppsnære overdeler. Hodet sa store, vide overdeler, speilet, og fornuften sa noe helt annet. Nå har jeg blitt mer komfortabel med litt kroppsnært.

Dette første bildet, det er en overdel jeg virkelig elsker. Dongeri uten å være dongeri. Denne er så utrolig myk og god, og har denne utvaska looken. Denne liker jeg utrolig godt. I tillegg til modellen jeg har på meg, så finnes den i en kortere modell, og den finnes i ei kort, stilig jakke.

På dette bildet har jeg på meg en tunika som heter Jytta. Denne har tunika lengden. En nydelig farge, og helt nydelig å ha på seg.

På dette tredje bildet, så har jeg en veldig enkel tunika. Sort med to små lommer i front som ikke er synlige på bildet, men de små lommene utgjør en veldig fin detalj. Som sagt, så er dette en veldig enkel modell, men denne her, den elsker jeg å gå i! Armene er noe lengre enn på bildet, for her har nok jeg dratt de opp litt. Tunikaen er veldig fin selv om den er enkel. Den er så behagelig å ha på seg. Jeg kan ha en vest over, jeg kan ha ei tøff jakke over, jeg kan bruke et fint skjerf for å pynte den opp, eller den er veldig fin som den er. Modellen heter Salka.

Jeg blir aldri skuffet over Pont Neuf. Der er selvsagt alltid plagg som ikke jeg kler. Plagg som er for korte, passform som ikke er helt meg, bukser som jeg ikke passer, og i en hel kolleksjon, så skal det noe til at alt passer smaken, og kroppen 100%. Det meste derimot er klær for mitt øye, og min kropp. Se hele Pont Neuf sin høstkolleksjon her : http://pontneuf.dk/foraar-2017/ Pont Neuf sin høstkolleksjon består som vanlig av mange flotte tunikaer, og kjoler, og den består også tunikaer som har en kortere lengde. Pont Neuf høsten har også bukser, skjørt og cardigans. Bare å glede dere – Pont Neuf høsten er på plass i butikkene.

Så kan jeg jo likegodt friste dere med en gang,  julekolleksjonen fra Pont Neuf er rett rundt hjørnet. Ikke nok med at den snart er i butikkene, den er også rålekker! Mye rødt, mye i en helt nydelig lilla farge, mye kombinasjoner – og jeg gleder meg en hel haug!!! Jeg gleder meg også til å vise julekolleksjonen her på bloggen veldig snart. Lag dere en god mandag!!

 

Følg meg gjerne på Instagram : heidirosander

Råh Fin giveaway på bloggen i dag

De var der ikke i går, men i dag kjenner jeg de. Jeg tenker på nervene. Nå er hele bøtteballetten på plass i magen. Alt som finnes av sommerfugler må ha funnet veien til min mage i dag, for her er det full fest. Jeg får håpe jeg klarer å slippe en del av de ut i friheten etter hvert slik at magen min blir roligere, eller sånn at hele jeg blir roligere. Jeg følte i går at alt var under kontroll, ingen nerver, men mye har skjedd i løpet av natta skjønner jeg.

Det er i dag jeg skal være med på brude, og motevisningen på Snefrids Hus i Grimstad. Det er i dag jeg skal gå catwalken, og vise flotte kjoler i store størrelser. Det er i dag jeg skal gjøre ting jeg ikke har gjort før, for en slik catwalk, det har jeg ikke gått før. Jeg har vist en kjole for Snefrid før på en brudevisning, men jeg har aldri vist fire kjoler som jeg skal i dag, og jeg har aldri gått skikkelig catwalk. Nå er det bare å finne frem all selvtilliten man gjemmer inni seg, og gå ut og ta rommet, og publikum. Jeg har troa på at dette skal gå bra. Jeg på 47 år sammen med modeller som  i 20 årene – ikke verst 🙂 Jeg må jo nesten føle meg litt beæret. Stolt er jeg i alle fall. Det hele starter kl.12, og jeg tror det blir en veldig fin dag, og det er godt å kjenne på hvor mye tøffere jeg har blitt i løpet av endringsprosessen.

I dag blir det en ny, flott giveaway på bloggen. En ny, flott gave skal deles ut, og den deles ut i samarbeid med stormotebutikken, Råh Fin som ligger på Råholt. Den ligger 150 m fra Eidsvoll Verk stasjon. 14.september åpnet også Råh Fin butikk i 2.etasje på Romerikssenteret på Kløfta. Butikkene drives av Sissel Haugerud, og Råh Fin er en butikk jeg virkelig ser frem til å besøke etter hvert. Sissel drev tidligere ZIZZI butikk, men 3.mai i fjor, så valgte hun å åpne Råh Fin, en butikk med ett mye bredere utvalg av klær. Råh Fin ønsker å ha en spennende mix av merker. Det meste er også produsert i Europa. Råh Fin fører merker som Comfy Copenhagen, Ajlajk, LauRie, Zhenzi, DNY, MAT, Cassiopeia, Studio, No Secret, One More, og Handberg. Størrelsene starter hovedsakelig på str. 36, og går opp til str. 56. Jeg som en størrelse for stor blir så utrolig glad når jeg er i butikker hvor kundene står i sentrum på en god måte. Jeg liker ikke når de ansatte henger over deg, og dukker opp i prøverommet både titt og ofte med klær du aldri en gang har ønsket å prøve. Slike butikker styrer jeg unna, og jeg er ikke alene. Jeg liker butikker som tar vare på kundene på en skikkelig måte, hvor jeg kan senke skuldrene, og føle på den gode atmosfæren. En butikk hvor jeg ikke føler stress, og jag. Det er nettopp sånn Råh Fin ønsker å være. Butikken har som mål at du alltid skal føle deg velkommen, bli møtt med et smil og ikke minst bli sett, og selvsagt få den hjelpen du ønsker.

Det er så herlig når butikker virkelig setter kundene i sentrum. For Sissel, og hennes ansatte, så er det kundekontakten som driver dem. Råh Fin arrangerer kundekvelder hvor de bla har hatt stylist på besøk, de har lukkede shoppingarrangementer, de holder gjerne butikken åpen etter spesielle ønsker fra kunder, og slike ting, det setter i alle fall jeg stor pris på som kunde. Jeg skulle gjerne hatt mer av slike arrangementer her jeg bor. Det blir med en gang noe mer enn ett vanlig butikkbesøk. At det er tøft å drive en stormotebutikk, det er ikke Sissel i tvil om. Det er stadig flere som handler på nett, og det merker nisjebutikkene. Jeg handler selv på nett i blant, men når det kommer til klær, så er jeg mest glad i å handle i butikker. Det å se klærne, kjenne på de, og ikke minst passe de, det betyr utrolig mye. Jeg synes det er så viktig at vi som kunder støtter opp om nisjebutikkene våre. Ett stadig tøffere marked vil jo resultere i at butikker må legges ned om vi ikke benytter oss av de. Det er i butikkene kompetansen er, det er der de kan stormote, og den personlige hjelpen man får, og den personlige kontakten, den er gull verdt. Det hadde vært utrolig trist om nisjebutikkene forsvant, så vær med og støtt opp om de! Vil du ha stormotebutikk der du bor, så vær flink og benytt deg av den, også dere som er så heldige å ha Råh Fin i nærheten.

I dag skal vi altså gi bort en flott overdel til en heldig leser i samarbeid med Råh Fin. Den flotte toppen er fra Zhenzi, og Zhenzi kan i høst vise en spennende kolleksjon. Zhenzi er ett av merkene som Råh Fin har i butikkene sine. Jeg liker Zhenzi. De er gode på stormote, og de er veldig gode på pris. Zhenzi er ett av få merker som går opp til str. 58.

Har du lyst på den flotte toppen fra Zhenzi? For å være med i trekningen, så må du legge igjen en kommentar her på bloggen. Ikke legg igjen kommentaren på bloggens Facebook side, men legg den igjen her. Så er det to andre ting du MÅ huske på : 1. HUSK at du skriver inn størrelsen du bruker. 2. HUSK at du skriver inn epostadressen din i feltet for epost. Det er flere med samme navn, og uten epostadressen, så kan jeg slite med å finne den riktige vinneren.  Epostadressen din blir kun synlig for meg.

Er du i nærheten av Råholt, eller i nærheten av Romerikssenteret på Kløfta, så ta turen innom Råh Fin. Dere som bor i nærheten av butikkene, støtt opp om nisjebutikken deres! Følg gjerne Råh Fin på Facebook. Butikken er flinke til å legge ut nyheter på siden sin, og er det noe som frister, så sender de garantert til deg. Du finner Råh Fin her : https://www.facebook.com/raahfin/

Jeg gleder meg til mange kommentarer, og jeg gleder meg til å trekke en heldig vinner av den flotte toppen. Nå skal jeg øve på å gå catwalken, jeg skal også lese igjennom det jeg skal snakke om under brudevisningen i dag. Jeg må også finne frem Pasotti paraplyen min, for den, den skal være med på catwalken i dag <3 Lag den en god søndag, og husk å legge igjen en kommentar.

En skikkelig boost for selvtilliten!

Det begynner å nærme seg nå, og jeg trenger ikke kjenne godt etter for å kjenne en haug av sommerfugler fly rundt i magen min. Jeg er så utrolig spent. Gleder meg en hel haug, men så er det vel ett godt tegn at jeg også kjenner at jeg gruer meg litt. Grugleder er kanskje mer riktig. Alle følelsene er slik de skal være, jeg tror alt er innafor normalen. Av og til lurer jeg på om jeg er helt i vater som sier ja til slike ting, men det er jo så moro, og en skikkelig boost for selvtilliten. Man vokser på å trø litt utenfor komfortsonen.

Førstkommende søndag går jeg catwalken under brude, og motevisningen på Snefrids Hus. Jeg har aldri før gjort noe lignende, så det er kanskje ikke rart at jeg både gleder, og gruer meg? Jeg har vært med på en brudevisning en gang tidligere. Det var i mai på Hotell Norge i Kristiansand, og det var en fantastisk opplevelse. Forskjellen på visningen i mai, og visningen nå til søndag, det er catwalken. Denne gangen skal jeg gå på catwalk, så her må jeg gå riktig, og ikke minst i riktig tempo. Jeg må ha hendene på riktig plass, jeg må se på publikum, og jeg må vise selvtillit. Under Snefrid Linges kyndige ledelse, så er jeg sikker på at dette kommer til å gå så fint. Ikke snuble, ikke snuble, full konsentrasjon, Heidi.

Brude, og motevisningen på Snefrids Hus, den er beregnet for alle. Kommende bruder vil få se de mest fantastiske kjolene. De som trenger en flott kjole til en helt spesiell anledning vil få se nydelige selskapskjoler. Man trenger jo heller ikke ha en spesiell anledning der fremme for å komme og se på alle de flotte kjolene som skal vises. Der vil også bli motevisning til søndag hvor høstmotene for han, og henne vil bli vist. Aktører som er viktige på en helt spesiell dag vil også være tilstede. Nydelige blomstbuketter vil bli vist, nydelig musikk får dere høre, og dere vil også få se flotte paraplyer fra Pasotti. For dere mer voksne som går i giftetanker, så vil jeg også oppfordre dere til å ta turen bort. Der er flotte brudekjoler, og selskapskjoler også til dere alt ut i fra hva slags kjole du ønsker til dagen din. Noen tror kanskje at de flotte selskapskjolene til Snefrid er enormt dyre, de er de ikke. Du vil bli overrasket. 

Jeg innrømmer det gjerne : Dette blir stor stas! Jeg føler meg heldig, og ikke minst beæret som får lov til å være med på ett slikt flott arrangement. Jeg er stolt over at jeg skal få lov til å vise en del av de fantastiske kjolene som Snefrids Hus har i store størrelser. Jeg er så utrolig glad for at Snefrids Hus ser viktigheten av at også vi som bruker store størrelser skal kunne se vakre, og flotte ut på en helt spesiell dag, om det er bryllup, eller selskap. Det at Snefrids Hus ser viktigheten av at også vi store skal få muligheten til å skinne, det betyr utrolig mye. At jeg skal få vise endel av disse flotte kjolene, det er jeg innmari stolt av. Det blir også en veldig fin erfaring å ta med seg videre, for tiden som ligger foran meg, den vet jeg blir veldig spennende. Jeg har mange baller i luften, og jeg har mange ting jeg jobber med, og Snefrid er en av de flotte personene som jeg kommer til å gjøre ting sammen med. Gled dere!

Førstkommende søndag skal jeg altså gå på catwalken på Snefrids Hus. Jeg skal vise hvor flott du kan være på en helt spesielle dagen selv om du er en størrelse for stor. Jeg gleder meg til å vise kjolene, og jeg gleder meg til å snakke litt om viktigheten av å føle seg flott! Selv om jeg også kjenner litt på at jeg gruer meg, så gleder jeg meg aller mest, og jeg er så glad, og stolt over at Snefrid ønsker å ha meg med på en kveld som dette. Snefrid har ikke bare de flotte selskapskjolene for oss som er en størrelse for stor, men Snefrid har også drømmekjolen til deg som skal stå brud. Snefrid har også de nydeligste brudekjolene om du er en størrelse for stor. Du kan bli den vakreste bruden, og som jeg har skrevet før : drømmekjolen, den finnes, også i store størrelser! Du kan lese mer om Snefrids Hus her : https://www.facebook.com/bryllupsantrekkogselskapslokale/ og her http://www.snefridshus.no/


I tillegg til selskapskjolene, og en liten overraskelse, så skal jeg også vise alle som kommer en helt fantastisk paraply fra Pasotti. Paraplyene for de helt spesielle dagene, paraplyene som er de flotteste gaver, paraplyer som oser av luksus, og glamour. Paraplyene må virkelig sees. Jeg er den lykkelige, og stolte eier av en helt fantastisk Pasotti paraply. Snefrids Hus har disse, og en av de blir med meg på catwalken til søndag. De koster, men tenk så flott på din helt spesielle dag. Du kan også ønske deg en når det blir bursdag, eller jul, og du kan ha som mål å spare til en. Du kan sjekke ut paraplyene her : http://www.pasottiombrelli.com/

I tillegg til at Snefrids Hus skal vise flere av sine helt fantastiske brudekjoler, og selskapskjoler. I tillegg til høstens moter, så blir det også en utlodning med virkelig flotte premier. Her er det flere andre viktige aktører som også skal være med på denne brude, og motevisningen:

Snefrids Hus,
Tilbords Sørlandssenteret
Tilbords Lillemarkens Kristiansand,
Fotografi – vis meg ditt hjerte
gullsmed unni storm-johannsen
Lillesand Blomster as
Slaattene Blomster og byrå as,
Siren & Svein!
Pianist Liv Toril Hartvigsen,
Dansekurs Perez.
Fiolin Ragnhild Ek Seiler,
Atelier Alexandra

Her vil jeg spesielt nevne Atelier Alexandra. For dere som sliter med å finne undertøy som passer, så er det hjelp å få. Atelier Alexandra syr bla undertøy på mål etter dine ønsker.

Jeg håper mange tar turen til Snefrids Hus til søndag. Visningen er for alle. Det hele starter kl.12, og jeg kan love dere en flott dag på Snefrids Hus. Det er enkelt å finne frem, og det er skiltet. Jeg håper jo også at en del av dere som leser bloggen min har lyst til å ta turen bort til Grimstad. Det hadde jo vært så hyggelig å se, og kanskje hilse på en del av dere. Nå skal jeg øve litt på å gå riktig, og holde blikket riktig, så satser jeg på at nervene ikke tar overhånd til søndag 🙂

 

Herlig, norsk design

Det finnes så utrolig mye flotte klær i butikkene. Endel av dere har sikkert vært i butikkene og handlet inn litt nye klær til høstgarderoben. Det blir en utrolig flott høst. Jeg synes produsentene er blitt utrolig flinke både med farger, og print. I følge en del butikker, så er vi også blitt flinkere til å bruke farger, noe jeg blir veldig glad for å høre.  Jeg synes det er veldig mange spennende merker på markedet, og jeg liker helt klart de klær fra produsenter som på sin måte skiller seg litt ut, men på en klassisk, og elegant måte. Jeg er nok veldig klassisk av meg, men samtidig ikke redd for verken farger, eller print. Jeg er ikke redd for å skille meg ut klesmessig, men det skal være på en bra måte.

For et års tid siden, så stiftet jeg for aller første gang bekjentskap med ” Levolution .”  Det første plagget jeg kjøpte fra denne produsenten var en fantastisk, lyseblå dressjakke som jeg er så utrolig glad i! Denne dressjakken, eller kåpen som Levolution kaller den, det er en jakke jeg nærmest bor i, og jeg får så mye skryt for den av folk jeg møter. Senere har jeg også kjøpt samme type jakke, i en helt nydelig rosa farge. For en farge! Jakkene er de beste, og fineste dressjakkene/kåpene jeg noen gang har hatt. Til våren kommer Levolution med den samme dressjakken/kåpen i en helt ny farge. Da kommer den i en helt fantastisk rød farge som dere ser litt lengre nede på bloggen. Dressjakken koster litt, men som sagt, jeg har aldri hatt en bedre jakke av denne typen. Sitter som et skudd, fantastisk passform, den faller så fint, tung og god, og fargene er helt smashing. Jeg må innrømme at jeg nok er blitt spesielt glad i jakkene til Levolution, og jeg skulle gjerne hatt dem alle sammen. Jakkene er så flotte i både design, farger og kombinasjoner, jakkene skiller seg ut. I tillegg til dressjakkene, så har Levolution også flotte trenchcoat. I vår kom de bla i en nydelig orange farge. Til våre kommer trenchcoaten i to veldig fine, blå farger. Jeg gleder meg allerede.
 

På motemessen på Fornebu i august, så var jeg selvsagt også på besøk på showrommet til Levolution. Der viste de sin vårkolleksjon for 2018. En helt nydelig rød farge kommer til å prege en del av deres kolleksjon våren 2018. Den røde fargen er bare så lekker! Min favorittjakke kommer som nevnt i denne nydelige fargen til våren. Dere ser dressjakken/kåpen på bildet nedenfor.

Av samme type jakke, og for dere som ikke våger dere på farger, så kommer jakken også i marine, og den kommer i beige i jakke med krage.

Trenchcoat kommer det igjen til våren. Levolution kommer med to farger, to flotte blåfarger, petrol og marine. Jeg er veldig glad i trenchcoat, og jeg savner egentlig en slik jakke i en mer tidløs farge som jeg kan bruke de gangene hvor farger kanskje ikke passer seg. Derfor skal jeg ha den marineblå når de kommer til våren.

Som nevnt så kommer den røde fargen på en del plagg i vårkolleksjonen til Levolution, bla på litt kortere jakker. Disse korte jakkene er jo utrolig fine over kjoler, over tunikaer og over topper uten arm for eksempel. Jeg bruker mine korte jakker mye. De er så fine til så mye. Noen kjoler/tunikaer får også denne røde, flotte fargen.

Jeg synes Levolution er utrolig gode på jakker, og i tillegg til de jeg har vist på bloggen til nå, så kommer der også litt andre ytterjakker til våren.

Levolution presenterer 4 kolleksjoner i året : vår, sommer, høst/vinter, og jul. Levolution er som sagt ikke en stormoteprodusent, så det er mange butikker som selger deres klær. Her er en oversikt over hvem som selger Levolution : http://www.levolution.no/categories/forhandlere   Levolution starter på str. 36, og produserer noen av klærne opp i str. 52. Man skulle selvsagt ønsket at de gikk enda høyere i størrelse, og hadde ett enda større utvalg i store størrelser, for dette er flotte klær også på store damer! 

Levolution åpnet egen nettbutikk i april. Nettbutikken er blitt utrolig flott, og man kan lett navigere rundt, og finne frem. I nettbutikken, så har de laget en egen avdeling for de klærne som er pluss size, altså de klærne som går fra str. 48 – 52. Flere modeller er i str. 48, men ikke alle går opp i str. 52 . Pluss size er et prosjekt Levolution jobber med, så jeg krysser fingrene for at noe spennende skjer her etter hvert. Høstkolleksjonen til Levolution ligger nå ute i nettbutikken. Klikk deg inn for å se høstnyhetene.  Jeg gleder meg spesielt mye til et par av ytterjakkene. Sjekk ut den orange vinterjakken.

Som leser av bloggen min skal du også få ett helt fantastisk tilbud : I HELE 2017 kan du handle i nettbutikken til Levolution, og til enhver tid få 40% rabatt!! Dette gjelder også allerede nedsatte varer!!! Bruk rabattkode: heidirosanderlund17, og du vil få 40% rabatt på alt du handler ut året !! Levolution har også en fast frakt på kun 49 kr.  Sjekk ut den flotte nettbutikken her : http://www.levolution.no/

 

Nydelig, rosa jakke/dressjakke fra Levolution

 

 

 

Freshe treningsklær

Treningsklær i store størrelser har vært ett aktuelt tema på bloggen min mange ganger. Vi som har litt, eller mye ekstra på kroppen blir oppmuntret til å ta tak, og bli mer aktive. Vi må begynne å trene, og vi må ut på tur. Da er det innmari frustrerende når man er en gruppe som få ønsker å prioritere når det kommer til gode klær både til turene, og treningene. Det å finne treningsklær som går opp i størrelse, det har frustrert meg, og irritert meg mange ganger! Det har til tider vært umulig å finne. Som regel slutter treningsklær til kvinner der stormoten starter, og finner man noe i XXL, så skal jeg love deg at det er en XXL som ingen med litt ekstra kan få på seg. Jeg har så mange ganger vært frustrert over at ingen ser at store også trenger gode klær å trene i, eller har mentaliteten vært litt sånn at det ikke er noen vits i å lage treningsklær til store, for de trener jo ikke uansett ?  De store produsentene jeg har vært i kontakt med kan fortelle at etterspørselen ikke er der, og når etterspørselen ikke er der, så kan man heller ikke produsere. Etterspørselen ikke er der? Du skal sannelig ikke være stor før man ikke passer treningsklærne som henger på stativene i sportsbutikkene! Man kan snike seg inn i herravdelingen, og kanskje få med seg ett par t-skjorter om man er heldig, men det er om man er heldig. Dessuten har man jo ikke veldig lyst til å føle seg som en mann på trening heller. Er det vi store som ikke etterspør treningsklær, eller er det butikkene som ikke gir tilbakemeldinger til produsentene når det kommer noen som faktisk trenger, og ønsker større klær? Vi må bli flinkere til å si i fra på butikkene, ikke bare snike oss ut når vi ikke finner noe. Vi må etterspør, og vi må kreve!

Heldigvis er ikke alt svart. Stormberg har jeg gitt tommelen opp for mange ganger. Om utvalget ikke er veldig stort, så kan man få flotte tur, og treningsklær i gode størrelser til både kvinner, og menn hos Stormberg. Studio har også en treningskolleksjon, og i desember kunne jeg også gi tommelen opp til Zhenzi som nå har sett behovet, og produsert treningsklær opp i størrelse XXL. Zhenzi sin første treningskolleksjon var en suksess, for det er kun kort tid siden at Zhenzi kom med en ny treningskolleksjon, noe de vel lovet å gjøre om den første slo til. Kolleksjonen med treningsklær fra Zhenzi kommer i stilige farger, og design, så her kan man virkelig føle seg fresh! Den nyeste kolleksjonen kommer i sort med orange detaljer. Veldig stilig! De små, farga detaljene gjør så utrolig mye på treningsklærne. En av overdelene har også et glitterparti, noe jeg personlig synes er utrolig stilig. Kolleksjonen består av treningstights i kort, og lang modell. De kommer i sort med den flotte orange fargen som en tynn stripe i sidene. Man får treningstopper i sort med ulike detaljer. Man får treningstopper uten armer i sort, og med ” glitter “,  og man får treningsjakke i sort med små, orange detaljer. Det som også er fint med treningskolleksjonen, og Zhenzi generelt er at de er veldig gode på pris. Man slipper å betale en 1000 lapp for en treningstopp. Her ligger treningstoppen for eksempel på mellom 300- 400 kr, og det er en veldig god pris! Det som gjør meg ekstra glad er også at treningsklærne går opp til str. 58!! Det betyr at utrolig mange nå kan få tak i treningsklær som de passer.

Trenings t-skjorten fra Zhenzi kommer denne gangen i to ulike modeller, begge er gode modeller, men i ulikt materiale. Mange ønsker ikke at treningstoppene skal sitte for tett inntil kroppen. Den ene er produsert i 100% bomull, noe jeg som regel styrer unna når jeg skal ha treningsklær fordi jeg føler jeg blir veldig varm, klam, og våt når plagget ikke puster. Jeg pratet med Siri på PIP om dette, og treningstoppen er vevd på en spesiell måte, og vi tror kanskje det er derfor at Zhenzi har valgt bomull. Jeg var forberedt på å bli både klam, og våt etter trening i denne toppen, men til min store overraskelse, så ble jeg ikke det. Jeg synes treningstoppen fungerte veldig bra, og denne trener jeg absolutt mer i. Jeg tror derfor ikke du skal rygge når du ser at toppen er i bomull. Jeg tror du vil bli overrasket.  Den andre modellen er den typiske treningsoverdelen, og innmari god. Skulle jeg ha valgt å gjøre endringer, så hadde nok jeg valgt litt lengre armlengde på treningstoppene, og at overdelene, og kanskje også jakken var noen cm lengre. Men jeg er 178, og dermed høy, så det må jeg også tenke litt på. Likevel kunne man økt med noen cm, så det er jo noe Zhenzi kan tenke på om de også planlegger flere kolleksjoner med treningsklær – noe jeg virkelig håper at de gjør. Vi liker å skjule overarmene våre, iallefall de fleste av oss, og vi liker ting som dekker rompa, så ja takk til en litt mer lengde.

Treningsjakken fra Zhenzi sin nye kolleksjon, den liker jeg veldig godt! Jakken er i polyester, og elastan. Jeg har brukt jakken både over treningstoppen, og singleten under trening, og er synes den fungerer veldig bra. Det er ikke så ofte jeg har jakke når jeg trener fordi det ofte blir altfor varmt, men jakken absorberte fukt, og jeg ble ikke merkbart mer svett enn jeg ellers hadde blitt når jeg trener uten jakke. I tillegg ser den veldig bra ut som også resten av kolleksjonen gjør. Jakken er sort med noen enkle fargede detaljer. I tillegg til lommer foran, så er der en lomme bak på ryggen. Treningstoppen uten armer er i samme materiale som jakken, og jeg som egentlig ikke liker å trene i overdeler uten armer brukte da jakken over. Veldig behagelig overdel å ha på seg, veldig behagelig å trene i. Jeg har brukt overdelen uten armer når jeg har hatt egentrening hjemme, og er veldig fornøyd med den. For dere som liker å trene i tights, så er der to ulike tights modeller i kolleksjonen.


 

Den nyeste treningskolleksjonen fra Zhenzi er like stilig, og like fresh som den forrige. Dere som stadig etterlyser treningsklær i store størrelser, nå er det bare å dra til din nærmeste stormotebutikk å høre om de har tatt inn kolleksjonen til Zhenzi. Jeg har ingen oversikt over hvem som selger det, men jeg vet at både PIP i Stavanger og Kristiansand, Nais i Lyngdal, og Alexis i Oslo, og Moss selger denne treningskolleksjonen. Du kan se hele treningskolleksjonen her :  http://www.zhenzi.com/zhenzi-collections/sportswear.aspx   

 

Det å ha behagelige treningsklær, det kan absolutt øke lysten til å være aktiv. Treningen blir ikke optimal når buksene er for trange, eller sklir ned hele tiden. Man blir oppgitt over for korte t-skjorter, og for trange treningstopper. Behagelige treningsklær til store krever en annen passform, andre lengder, og bredder enn i ordinære størrelser. Jeg håper vi nå ser starten på noe veldig bra. At stadig flere produsenter kommer på markedet med treningsklær også for oss som er en størrelse, eller flere for store. Vi vil også trene, og være aktive. Vi vil også føle oss freshe med fine plagg, og stilige design. Jeg er spent på fortsettelsen!

Helt alene

Jeg er helt alene. Det føles rart, og det føles litt trist. Jeg som er vant til å ha mennesker rundt meg som har vært min støtte på veien, nå står jeg helt alene. Det er en skummel følelse, men jeg kjenner at dette skal jeg klare.

Foto : Børre Eskedahl / VG

 

Onsdag 30.august var siste kveld med gjengen. Siste gang treningsgruppen for overvektige var sammen, trente sammen. Etter å ha trent, og slitt sammen i 3 år, så var det slutt. Tre år med viktige gruppetimer sammen med en fantastisk gjeng, og fantastiske instruktører. Årene har betydd så mye for meg. Treningene med overvektsgruppen har vært så viktige for meg, så viktige for at jeg har kommet dit jeg er i dag. Nå er det slutt, og jeg står på egne bein.

Jeg står alene, men jeg er så utrolig motivert for trening ! Jeg vet ikke helt hvorfor, men motivasjonen er på topp, og den følelsen er helt fantastisk! Kanskje er det fordi jeg føler at livet er så godt for tiden. Jeg føler det meste fungerer som det skal, kroppen spiller stort sett på lag, og hele meg er fylt med masse gode følelser. Jeg smiler mye mer, jeg føler ryggen er mye rakere, jeg kjenner så mye mer på glede. Kanskje er det fordi jeg føler meg så fornøyd at jeg også har funnet en fantastisk treningsglede ? Jeg må bare nyte det mens ting er som det er, og håpe motivasjonen kan holde seg slik en lang stund.

Treningsglede. En utrolig motivasjon.  Tenk at jeg kjenner på glede over å trene! Jeg som for noen år siden var full av all verdens dårlige unnskyldninger for å unngå å være aktiv. Jeg som aldri klarte å trene systematisk over lengre tid. Jeg som aldri lyktes med noe når det kom til vektnedgang, og endringer. Jeg som alltid kjente på å være mislykket. Jeg som følte meg som en vandrende flodhest, og som har brukt altfor mange år av livet mitt på å kjenne på de negative følelsene. De siste tre årene har vært en tøff reise, spesielt mentalt, men når jeg i dag kan sitte her, og kjenne på den enorme treningsgleden, og alle de gode følelsene, så er det verdt alt slitet.

Gruppetreninger og egentreninger er byttet ut med kun egentreninger. Jeg skal nok ha en ordinær gruppetime i blant, men for det meste, så blir det meg, tredemøllen, treningsapparatene, og Spotify. Jeg liker å trene alene. Jeg liker å være på trening mellom 07-08, trene en time, og så være ferdig og ha hele dagen foran meg.  Det å trene på egenhånd, det er vel her jeg merker den største endringen når det kommer til treningsglede. Egentreningene, spesielt på Spring gir meg mye mer fordi motivasjonen er helt annerledes nå. Jeg har lenge hatt et treningsprogram som jeg synes har vært veldig bra, men nå har jeg tre ulike treningsprogrammer som er med på å øke motivasjonen. Treningsprogrammene er utrolig motiverende å gjennomføre. Jeg tar meg helt ut, svetter som jeg aldri har svettet før, og jeg kjenner på en glede, og en herlig følelse etterpå. Dønnsliten, men for en følelse!

I tillegg til to ulike styrkeprogrammer, så trener jeg intervalltrening på tredemøllen. Jeg bruker alltid tredemøllen når jeg har egentrening på Spring, men intervalltrening på tredemøllen er mye mer slitsom, den gjør at jeg forbrenner mer kalorier, og jeg tenker at den vil gi mye bedre resultater. Datteren min som er rå på trening har flere ganger foreslått denne typen intervalltrening, og nå er jeg veldig godt i gang. En av våre flotte instruktører, Anette har gitt meg et program som jeg nå følger. Jeg starter med å gå rolig i ti minutter, og så starter jeg med intervallene. Jeg har høy hastighet på tredemøllen. Jeg går først i 6.0 med litt motbakke, og så er jeg på mølla i rask gange i 30 sekunder, hopper av mølla i 10 sekunder, og så gjentar jeg det samme i 5 repetisjoner. Etter fem repetisjoner, så går jeg rolig i 1 minutt for så å øke farten på tredemøllen, og fem nye repetisjoner. Jeg øker farten opp til 6.4 på de siste intervallen, og for meg er dette nesten løpefart. Jeg kan fortsatt øke bittelitt før jeg føler jeg må løpe, men det å løpe er vel ikke en del av planen min.

 

Intervalltreningen har gitt meg blod på tann. Jeg kunne gjerne ha trent denne type trening hver dag, men jeg ser at bør jeg nok ikke. Jeg får holde meg til max 3 slike økter i uken. Dette er ett helt suverent program for de aller fleste, i alle fall alle de som føler at det er greit å gå på ei tredemølle. For de som synes det er litt kjedelig å gå på tredemølle, så er jo en slik intervalltrening helt super! Man har ikke mulighet til å kjede seg. Man har ikke tid til å kjede seg. Intervalltrening på mølle anbefales virkelig. Spring har også flotte, store og gode tredemøller. Jeg vet mange som sliter overvekt faktisk vegrer seg for å gå på ei tredemølle pga høy vekt, men tredemøllene på treningssentrene, de tåler også oss med mye vekt. Jeg trener nå mandag, onsdag, fredag og søndag – to dager med intervalltrening, og to dager med styrke og kondisjon. Innimellom dette, så er planen å dra på 30 minutters spinning de torsdagskveldene som jeg har anledning til det.

Fy flate, så langt jeg har kommet! Jeg kan sannelig være stolt, men jeg er nok altfor lite flink til å klappe meg på skulderen, og si til meg selv hvor flink jeg er. Før strittet kroppen mye i mot når den ante at det ville komme utfordringer. Kroppen ble ofte fort sliten, og den ble ofte veldig sliten, og når kroppen ikke helt samarbeider, så er det mye man ikke orker å gjøre. Istedenfor å ta utfordringen, og kanskje få kroppen til å samarbeide mer, så var det så mye lettere å ta de enkle løsningene, og det var mye lettere å komme med unnskyldninger, og heller lure seg unna. Alt annet var jo så tungt…. Og der, der er jeg ikke lengre, og hvilken seier er ikke det? Hvorfor er det så vanskelig å rose seg selv, og være stolt?

Det er tungt og være overvektig, og mye som andre gjør lett som en lek, det er innmari tungt for oss som bærer en del kilo for mye. Heldigvis har vekten ikke hemmet meg så mye i hverdagen, men jeg vet den gjør det for veldig mange . Jeg har aldri hatt problemer med å knytte skolissene, eller gjøre rent hjemme. Jeg har aldri hatt problemer med å bøye meg, eller vært nødt til å ha en inaktiv hverdag, men jeg vet at mange sliter med nettopp disse tingene. Kroppen min er heldigvis er sterk, og for meg har det alltid vært viktig å være så aktiv som jeg har kunnet, og deltatt i det som skjedde, men å bære så mange kilo for mye har jo vært innmari tungt. Klart jeg slet mye, og fortsatt sliter, men da er det også ekstra godt når man oppdager at jobben man nå gjør gir resultater. Når noen før sa at det ville bli så mye bedre om formen min ble bedre, så ble jeg sur, skikkelig sur. Hvorfor blandet noen seg inn? Egentlig hadde jeg mest lyst til å gråte, for overvekten var ett sårt tema, ett veldig sårt tema. Sannheten sårer, men det var sannheten. Livet er så mye bedre med en lettere kropp, og ett lettere sinn.

Det er herlig å kjenne på en utrolig treningsmotivasjon. Denne skal jeg jobbe for å beholde lenge. Med en god treningsplan, så tror jeg det er nøkkelen til å holde den gode treningsmotivasjonen oppe. Jeg skal suge lenge på denne gode karamellen, og jeg klappe meg selv på skuldrene for den utrolig gode innsatsen jeg gjør for tiden. Jeg er sannelig litt stolt jeg.

 

På en regnfull mandag

I’m singing in the rain, nesten sånn føles det når jeg skal ut i regnet for tiden.  I dag plasker det ned her i Kristiansand, og vinden uler rundt vinduene. Det er nesten så man blir glad når det regner. Selv når det plasker, og  det regner i strie strømmer, så gjør det ingen verdens ting. Jeg smiler ikke nødvendigvis fordi det regner, for jeg liker fortsatt sol, og oppholdsvær best, men jeg smiler fordi jeg kan gå ut i regnet, og ta på meg flotte regnkåper, regnkåper som er så flotte, og som i tillegg holder meg helt tørr. Da kan man jo smile i regnet da. Sånn har det ikke alltid vært. En regnværsdag som dette er en perfekt dag å skrive litt om noe som er ett stort problem for veldig mange, nemlig regntøy. Er man en størrelse for stor, så var fort regnklær en utfordring om man går litt tilbake i tid. I dag er det regnklær å få tak i også til oss. Der er nemlig ett godt utvalg også i store størrelser, og i tillegg er der jo så mye fint å få tak i. Prismessig så er det helt klart forskjeller. Her spørs det hvor mye man har anledning til å legge i et regntøy. Kvaliteten er det jo også helt klart forskjell på, og man ønsker jo gjerne noe som holder en tørr.

Jeg har mange ganger gått søkkvåt i regnet fordi jeg ikke har hatt en skikkelig regnjakke, eller aller helst en regnkåpe som har litt lengde. Beina mine tillater ikke regnbukse, så da er regnkåpe fint. Jeg har hatt mange sure, og våte turer i regnet, og da mister man lysten på å gå ut når man vet at man kommer hjem igjen våt som ei rotta. Det verste er vel egentlig ikke å være klissvåt når man faktisk har kommet til inngangsdøren hjemme, men det verste er jo når man blir klissvåt bare etter noen få skritt. En periode var det nesten umulig å få en god regnkåpe i store størrelser, så da skulle vel vi store bare gå rundt klissvåte…. men nå skjer det stadig mer her også, men ikke alle er like bra av de jeg har prøvd. Jeg liker jo ikke ei regnkåpe hvor man blir klam, og ekkel når man har den på som for eksempel den flotte regnkåpen jeg en gang kjøpte på Ullared til 298 kr. Etter første turen i skikkelig regn, så skjønte jeg fort at prisen burde sagt meg alt. Etter første tur i øsende regn, så var jeg kliss våt tvers igjennom, og den lyse rosa jakken holdt ikke unna for en eneste regndråpe. Pris, og kvalitet går ganske hånd i hanske på veldig mye, og for Ullared jakken til 298 kr, så kunne man vel ikke forvente så mye mer enn full lekkasje, men den duger i nøden som allværsjakke når man er helt sikkert på at det ikke kommer til å regne.

Stormberg har ett veldig godt utvalg av regnjakker og regnkåper i store størrelser. Stormberg har og ei tynn regnbukse som går opp i størrelse. To av mine regnværsfavoritter kommer fra Stormberg. Husk at om størrelsen din ikke er i nettbutikken, så gå innom din Stormberg butikk. Butikkene kan ha andre størrelser enn nettbutikken.

Vestergabet er ei regnkåpe jeg liker veldig godt. Denne går opp i størrelse 3 XL, og 3 XL passer veldig fint til meg. Vestergabet er Stormbergs toppmodell innen regntøy, og dette er ei sånn skikkelig solid, og kraftig regnkåpe. Denne er laget i SuperProof materiale, og er et regntøy som skal holde vannet ute også under ekstremregnvær. Vestergapet har sveisede sømmer, refleks og innerlomme med glidelås. Regnkåpen er i fargen dressblue, en marineblå farge med små, fine, lilla detaljer. Disse små detaljene gjør faktisk veldig mye på regnkåpen. Her finner du Vestergabet : https://www.stormberg.com/no/vestergapet-regnkape-dame.html#10328860013

I tillegg til Vestergabet så har Stormberg også regnkåpen Marina, en lekker gul regnkåpe som er litt tynnere enn for eksempel Vestergabet. Marina kan man få både i lang og kort modell. Ønsker man en enda tynnere regnkåpe/jakke, så er Mjelle ett godt alternativ. Mjelle er det perfekte regntøyet til turene i skog og mark. Så enkelt å legge sammen, og ta med seg i sekken. Mjelle kommer også i en lang, og en kort modell : https://www.stormberg.com/no/mjelle-regnkape-dame.html#10297759058

 

Foto : Stormberg

 

En annen regnværsfavoritt er regnkåpene fra norske Blæst. Den koster litt, men her får man også kvalitet tvers igjennom. Regnkåpene ser mer ut som en jakke, og det er jo ikke negativt. Regnkåpene finnes i lekre farger, og flotte design. Det er Lisbeth Lillebøe som er designeren, og det er kanskje ikke overraskende at Lisbeth er født, og oppvokst i Bergen. Når man kommer fra en by med 213 regndager i året, så er det kanskje ikke rart at man ønsker seg gode regnklær? Lisbeth Lillebøe ønsket ikke bare gode regnfrakker, men hun ønsket også at regnfrakkene skulle være moteriktige, fargerike og elegante. Man skulle føle seg velkledd, og glad. I tillegg til å se bra ut, så skulle også regnfrakkene være gode i all slags vær. Resultatet ble BLÆST. Min Blæst regnkåpe er i str. 4 XL, og jeg er en str. 50. Nå kunne jeg nok ha gått ned i en str. 3 XL. Noen av regnfrakkene til Blæst går opp i str. 6 XL, så her er det mulighet for mange å få seg en flott, fargerik regnfrakk, og for slike store størrelser, så gir jeg tommel opp, og håper Blæst vil fortsette med å produsere noe av kolleksjonen også for oss store kvinner som elsker å føle oss velkledde. Blæst har også stilige regnponchoer, og stilige sydvester. Du finner Blæst her : https://blaest-rainwear.com/no/

Regnet pisker mot ruten her jeg sitter i loftstuen og blogger. Snart skal jeg ut i regnet, og velger i dag min flotte Vestergabet regnkåpe fra Stormberg. Mandag betyr lymfedrenasje, og jeg ser alltid frem til den ukentlige behandlingen av lymfebeina mine. Behandlingen gjør godt, og jeg er heldig som kan få behandling så ofte. I da er det også valg i Norge. Jeg håper alle dere som leser bloggen min bruker stemmeretten i dag. Uansett om du føler at det ikke nytter – bruk stemmeretten din! Si hva du mener. Din stemme kan bety noe for hvem som styrer landet vårt i morgen. Det nytter ikke å klage om du ikke bruker stemmeretten din. Vi er så utrolig heldige som faktisk får lov til å si hva vi mener. Vi får være med å bestemme hvem som skal styre landet, og hvilke valg som tas politisk. Det gjelder din hverdag. Godt valg!