Kan alle bli slankeoperert?

Jeg sa nei til slankeoperasjon. Jeg hadde fått dato for operasjon, men alt inni meg skrek nei, så da tok jeg telefonen til sykehuset i Arendal for å si de kunne stryke meg fra listen. Jeg husker damen i andre enden spurte flere ganger om jeg var sikker…jeg hadde vel ikke ringt og bedt de stryke meg om jeg ikke var sikker!  Jeg var i alle fall så sikker som jeg kunne bli, for jeg hadde jo fulgt kurs på sykehuset for de som ønsket operasjon. Jeg hadde blitt godkjent av legen på overvektsklinikken, jeg hadde vært på forkurset før en operasjon, så de er kanskje ikke så vant med at pasienter ringer og ber de stryke dem fra operasjonslisten når man er kommet så langt i en prosess. Jeg er ingen helt fordi jeg sa nei til operasjon. Jeg kunne gjerne ha veid både 20, og 40 kilo mindre. Jeg skulle gjerne kjøpt klær i ordinære butikker, og følt på følelsen av å være mindre, men samtidig, så angrer jeg ikke på valget. Mitt valg var riktig for meg slik andres valg er riktige for dem. Jeg er ingen helt fordi jeg sa nei til operasjon slik noen onde tunger vil ha det til at jeg tror. Jeg misliker ikke de som slankeopererer seg slik noen kanskje tror når jeg skriver negative ting rundt slankeoperasjoner. Jeg er negativ til systemet, til reglene for operasjonene, til kravene – jeg er ikke negativ til de menneskene som foretar en slankeoperasjon. Det er en stor, og viktig forskjell! Jeg skjønner at mange foretar en operasjon, eller jeg skjønner fortvilelsen, og frustrasjonen over å vandre rundt som en flodhest, og ikke klare å ta tak. Man blir jo lei av å bære rundt på alle disse kiloene, og egentlig ikke se en løsning der fremme. Man har jo liksom prøvd en del. Jeg var jo akkurat der selv, men istedenfor at jeg hadde fått tilbud om operasjon, så skulle jeg så inderlig ønske at noen hadde tatt meg inn i et opplegg, et opplegg som gikk over lang tid hvor jeg selv kunne gjøre jobben. Et opplegg som hjalp meg å sortere tanker, og finne svar, et opplegg hvor jeg fikk tilrettelagt trening, og et opplegg hvor jeg ble fulgt tett opp. Ikke at jeg ble fulgt opp i 8 uker, eller tre måneder, men minst et år, kanskje enda lengre. En livsstilsendring tar tid!

Man begynner nå å se langtidsbivirkningene etter slankeoperasjoner. Jeg har tidligere skrevet om studier som viser at det er mange som sliter psykisk. Jeg har skrevet om at mange får store problemer med rusmidler. Når man ikke lengre kan spise på følelsene, så kommer mange inn i et misbruk av rusmidler. Kroppen viser også at der er langtidsbivirkninger. Mange opplever bivirkninger som de må leve med resten av livet, og man ser at mange ikke klarer å holde vekten nede. Veldig mange går opp igjen i samme vekt som de hadde før en operasjon, eller kanskje får de også en høyere vekt enn de hadde på operasjonstidspunktet. Det bør ringe noen klokker tenker jeg. Jeg har skrevet mange ganger om at ingen opererer oss i hodet, og når hodet er på samme plass, så er det jo ikke så rart da at mange sliter med å holde vekten. Tankene våre er det ingen som hjelper oss med. Mange slankeopererte opplever kanskje at de er helt fine de første årene etter en operasjon, og tenker at de ikke vil oppleve bivirkningene som mange snakker om, men bivirkningene kan komme år etterpå, faktisk flere år etterpå.

Så til mitt spørsmål : kan alle bli slankeoperert? I utgangspunktet vil nok svaret bli nei, men jeg føler at det er for lett likevel. Jeg kjenner flere personer som har fått ja til operasjon, men som selv har vært overrasket. Et par av dem slet veldig psykisk, og sliter man psykisk, så skal det være innmari vanskelig å få en operasjon, men det er nok ikke sånn i alle tilfeller. Man går jo ikke igjennom større psykiske tester. Man må kanskje svare på noen spørsmål, men utover det, så er det vel ikke så lett å luke ut de som ikke er psykisk sterke nok. Søknader sendt inn til Norsk Pasientskadeerstatning viser også at flere av dem som er blitt slankeoperert aldri burde fått operasjon fordi de veide for lite da de fikk innvilget inngrepet. I løpet av de fem siste årene, så har Norsk Pasientskadeerstatning behandlet 118 søknader fra slankeopererte. 33 søknader ble innvilget, og det er totalt blitt utbetalt erstatninger på 11 millioner kroner. 13 slankeopererte har fått medhold om erstatning fordi Norsk Pasientskadeerstatning mener at operasjonen ikke burde vært gjennomført, enten fordi pasienten ikke hadde høy nok BMI eller at de hadde andre medisinske utfordringer som tilsier at de ikke burde blitt operert. Hvordan er dette mulig når det er fagfolk som sitter og vurderer om man skal opereres eller ikke? Det kreves en BMI på 40 for å få innvilget en gastric bypass eller en BMI over 35 hvis pasienten har andre fedmerelaterte sykdommer. Flere av de som har fått erstatning etter fedmeoperasjon hadde for lav BMI til å bli operert. Likevel legges de under kniven! Feilbehandlingen kan få alvorlige konsekvenser. I fem av de 33 sakene der søkerne fikk erstatning døde pasientene som følge av operasjonen. Andre sliter med varige plager som for eksempel oppkast, diare og problemer med å få i seg nok næring. Noen har måttet fjerne milten eller magesekken. Bivirkningene er mange, og jeg setter jo litt spørsmålstegn ved å få erstatning på grunnlag av bivirkninger som er oppgitt. Dette er jo ting alle slankeopererte vet om før de legger seg på operasjonsbordet. Jeg kan være kritisk til mye rundt hvordan man godkjenner en operasjon, men var det noe vi fikk nok av, så var det informasjon om bivirkninger, og eventuelle konsekvenser.

I andre saker til Norsk Pasientskadeerstatning, så fikk søkerne medhold fordi operasjonene ikke var utført etter god medisinsk praksis, andre har fått komplikasjoner som ikke er fulgt opp på en tilstrekkelig måte. 85 av de som krevde erstatning etter fedmeoperasjoner fikk avslag. Øydis Ulrikke Castberg som er kommunikasjonsdirektør i Norsk Pasientskadeerstatning sier til P4 at denne type operasjon er det flere kjente og til dels alvorlige komplikasjoner knyttet til som pasienten kan oppleve som problematisk i hverdagen. Men det er ikke det samme som at man har rett til erstatning for da må det ha skjedd en feil i helsehjelpen, forklarer Castberg. Kjente komplikasjoner ved en gastric bypass er bla lekkasjer, blødninger og tarmslyng. Dersom pasienten har fått god informasjon om disse komplikasjonene, og inngrepet og oppfølgingen har vært riktig gjennomført vil plagene i etterkant anses som en risiko som pasienten må akseptere. Av alle 118 erstatningssakene som gjaldt fedmeoperasjon hadde 89 blitt behandlet i det offentlige og 29 i den private helsetjenesten. Av de 33 sakene der søkerne fikk innvilget erstatning hadde 17 blitt operert i det offentlige, 16 i det private. Det utrolig mange slankeopererte mister er også livsgnisten. Mange blir deprimerte.

Professor ved Universitetet i Oslo og leder av Senter for sykelig overvekt ved sykehuset Vestfold, Jøran Hjelmesæth, er redd for at mange ser for lett på en slankeoperasjon, og mener antall søknader om erstatning er altfor høye. Han mener komplikasjoner etter en slik operasjon kan være verre for folk som ikke trenger denne operasjonen enn for de som faktisk trenger den. De som har så stor grad av overvekt at de burde ha nytte av en operasjon blir i de fleste tilfeller grundig informert om bivirkninger. Mens flere av de som blir operert uten å møte kriteriene kanskje ikke tenker på bivirkninger i det hele tatt, og tenker at dette er en “quick fix”, sier Hjelmesæth. Professoren tror flere tenker på denne operasjonen som en enkel utvei. En operasjon er ikke en slankemetode, men det er et kirurgisk inngrep som man ikke kan gjøre noe med i ettertid.

Jeg håper alle som vurderer en slankeoperasjon går mange runder med seg selv. Jeg håper dere ser på alle sidene ved en operasjon. Det er ingen quick fix, det er ingen enkel løsning. Bivirkningene vet man aldri noe om, de kan komme også flere år etterpå. En operasjon burde være for de som ikke har noen andre muligheter. Vi andre, vi bør gjøre jobben selv med god, grundig, og lang hjelp fra det offentlige. Det bør stilles krav til oss, vi bør vise at vi ønsker dette. Vi bør kjenne på følelsen av å mestre. Å kjenne på å mestre er gull verdt! For meg er mental jobbing, og treningsgruppen for overvektige det som hjelper meg til ett lettere, og ett mye bedre liv, og når alt kommer til alt, så er det helsen som betyr aller mest, og følelsen av at livet er godt å leve. Livet kan være innmari godt å leve selv med både mage, lår, grevinneheng, og en del ekstra håndtak 🙂 Ha en nydelig mandag!

 

 

Se min kjole

Jeg går aldri i kjole. Eller aldri blir vel litt feil å si, men jeg går kun i kjole ved helt spesielle anledninger. Jeg tar på meg kjole når jeg skal i bryllup, barnedåp, eller spesielle jubileer. Utenom det, så har jeg aldri på meg kjole. Det er ikke det at jeg ikke liker kjoler, for kjoler er jo utrolig flott! Grunnen er mer at jeg ikke føler meg like komfortabel i kjole. Jeg er livredd for å vise beina mine! Jeg har ett par flotte todelte drakter i skapet. En flott lilla, og en nydelig sort. Dette er virkelig flotte selskapsklær som Snefrid Linge ved Snefrids Hus har sydd til meg. Nydelige lange skjørt med nydelige korsett overdeler, og kort jakke. Dette er virkelig flotte selskapsklær som jeg føler meg fin i når jeg har de på meg, men det blir jo hvert jubelår at jeg kler meg så flott liksom, og utover dette, så er der ikke kjoler i skapene mine. Nå lyver jeg vel litt igjen, for jeg har en kjole, en stripete sommerkjole som jeg fikk av ei venninne som ikke passet den lenger. Den sitter som et skudd på meg, og når jeg tar den på meg sånn helt for meg selv, så ser jeg veldig godt at vekten har gått ned masse de siste årene. Jeg skulle vel innviet kjolen for både 1, og 2 år siden, men jeg har vel egentlig kun hatt den på meg foran speilet, og uansett hvor fin jeg føler meg i den, så har ikke den  kjolen fått lov til å være med ut forbi døren ennå. Kanskje neste sommer?

Det er først, og fremst frykten for å vise tømmerstokkene mine som er årsaken til at jeg ikke går i kjoler annet enn ved disse helt spesielle anledningene. Beina mine tåler ikke dagens lys. I tillegg til tømmerstokker av noen bein, så bruker jeg jo kompresjonsstrømper. Det er vel ingen som ennå har uttalt at kompresjonsstrømper er vakkert! Om kjolen er så lang at den går i bakken, da kan den vurderes, for da blir jo ikke beina synlige. Kjole er jo så pent, så jeg fatter ikke hvorfor jeg skal tenke sånn, eller retter sagt, hvorfor jeg tenkte sånn. Her har det faktisk skjedd stor fremgang i hodet mitt, og måten jeg tenker på, for nå har jeg ikke bare lyst til å gå med kjole,  jeg skal gå med kjole! Hurra for hodet, og en ny måte å tenke på! Nå skal jeg ikke bare vurdere om jeg skal gå i kjole, nå SKAL jeg gå i kjole. Det er så mange lange kjoler på markedet at jeg slipper å være redd for å vise beina. Det er jo liksom fra leggene , og opp at jeg har et ødem, føttene mine bærer ikke preg av det, så føttene mine, de tåler dagens lys. At jeg går med støttestrømper, det får bare være. Jeg er heldigvis kommet der nå at jeg ikke bryr meg noen verdens ting om støttestrømpene blir synlige, og jeg bryr meg ikke om at støttestrømper ikke akkurat er verdens fineste strømper. Støttestrømpene gjør beina mine veldig godt, så da skal de være på, hver eneste dag, året igjennom, også når jeg får på meg kjole. I fjor sommer kjøpte jeg meg forresten ett flott skjørt hos Barbro på Nais i Lyngdal, og det har jeg brukt ganske mye. Ett langt, blått klokkeskjørt som henger klart i skapet til å brukes mer når det blir noe varmere i luften.

I klesskapene mine, så henger det også en ny kjole! Jeg har kjøpt meg kjole dere, og jeg gleder meg masse til å begynne å bruke den! Den er så fin! Jeg er innmari stolt over at jeg ikke bare har kjøpt meg en kjole, men at jeg også vet at jeg kommer til å bruke den. Jeg er jo ikke akkurat optimist når det kommer til å se fin ut i kjole. Der er det mye som skal klaffe, men den nye kjolen, den sitter så fint! Den har ett nydelig,behagelig stoff, den er lang, og den er fin både i farger, og design. Den nye kjolen er fra min store favoritt, Pont Neuf, og kjolen er fra deres vårkolleksjon. Er den ikke flott? Kjempefin å bruke både med, og uten noe over. På bildene har jeg, og flotte Ingrid fra Bærre Lekkert brukt dongerijakke over, og jeg synes det er to utrolig flotte plagg sammen! Nå kan våren bare komme – jeg er veldig klar for å sprade rundt i ny kjole! Kjolen fra Pont Neuf går fra str. XS til 3 XL, så denne kjolen er for kvinner i alle størrelser. Pont Neuf selges i mange butikker over hele landet. Din nærmeste forhandler kan du finne ved å ta kontakt med Pont Neuf, eller så hjelper jeg deg gjerne.


 


Dette skjørtet har jeg kjøpt meg. Skjørtet heter ” Dora.”
 

Så er der altså en ny, flott kjole på plass i klesskapene mine, og jeg har vunnet over tankene mine. Det at jeg faktisk har kjøpt meg en kjole som jeg også skal bruke, det er en utrolig stor seier for meg. Jeg er innmari stolt over at jeg har kommet så langt i den mentale prosessen. Da jeg var på motemessen på Fornebu, så viste Linda fra Pont Neuf meg også ett utrolig flott skjørt som er i vårkolleksjonen til Pont Neuf. Skjørtet var sort, det var langt, det var utrolig fint, men det hadde splitt. Splitt er vanligvis noe jeg hadde rygget langt unna, samtidig, så var skjørtet en smal modell som jeg aldri hadde trodd at jeg ville kle med mine store legger, og lår, men her ble jeg overrasket igjen. Selv om skjørtet var en del smalere enn klokkeskjørtet jeg kjøpte i fjor sommer, så satt det utrolig fint på meg. Splitten, den kan jeg også leve med. Så nå er der to skjørt, og to kjoler i skapene mine, og jeg har vunnet et par nye seire over meg selv. Snart skal jeg stråle i både kjoler, og skjørt, og jeg gleder meg! Selv for meg som ikke vil vise tømmerstokkene mine, så er der mange muligheter også når det kommer til og kunne bruke både kjoler, og skjørt. Jeg må jo ikke tre på meg miniskjørt, eller modeller som går til knærne. I butikkene finnes det mange kjoler, og skjørt som også kan passe til oss som trenger, og ønsker litt lengde.

Kjoler, og skjørt er flott dere! Jeg føler meg i alle fall både kvinnelig, og feminin når jeg får på meg kjole, eller skjørt. Jeg vet at mange av dere føler det akkurat slik jeg følte det når det kommer til disse plaggene, at man ikke kan bruke de pga av størrelsen vår, men det dreier seg om å finne den rette kjolen, og det rette skjørtet. Man er nødt til å finne noe man føler seg vel i, noe som føles godt å ha på seg. Jeg har ofte trodd at jeg vil bli større i kjole, men her dreier det seg om å finne den riktige modellen. Ofte er del vel sånn at man blir smalere i kjole… om man finner den riktige modellen. Når jeg våger, så håper jeg også dere andre våger. Jeg skal bruke både skjørtet, og den flotte kjolen, og jeg kjenner også at jeg er klar for flere kjoler. Fremover nå, så skal jeg stoppe ved kjolestativene, og ikke bare gå rett forbi, og det er en god følelse, og en stor seier!! Kjolen, og skjørtet er som jeg nevnte fra Pont Neuf sin vårkolleksjon, og den finner du her : http://pontneuf.dk/efteraar-2016/  Det er en utfordring med å bruke kjole, og skjørt, og kanskje kan noen av dere hjelpe meg her? Jeg kjenner at lårene fort kan gnisse mot hverandre, og jeg trenger et underskjørt med bein, eller en type kort bukse som jeg kan bruke under. Jeg har hatt et underskjørt med bein, men det ble fort altfor stort, og den skled opp slik at lårene gnisset i vei, og jeg hadde ingen beskyttelse. Jeg vil gjerne ha et plagg som beskytter lårene, og som sitter der det skal. Jeg ønsker ikke et hold in produkt, men det må likevel sitte godt. Kan noen hjelpe meg?

 

Orange lykke <3

Orange lykke altså? Lykke kan jo ha alle himmelens farger, eller det blir vel ikke lykke når fargene blir mørke, men alle andre farger kan vel være lykkefarger? Det er lykke jeg skal skrive om i dag, og nettopp om orange lykke, for det er den fargen som ble lykke for meg denne uken. Noen vil kanskje le litt, og ikke helt se at man kan bli så glad, og så lykkelig over en ” liten ” ting, men for meg er ikke dette en liten ting. Jeg har skrevet det mange ganger, men for meg som er en størrelse for stor, og som har kjent på det hele livet, så blir små ting for andre ofte store ting for meg. Det som er en selvfølge for mange, det er ikke nødvendigvis en selvfølge for meg. Dette merker man spesielt godt når man er stor både her, og der. Da kan utfordringene fort stå i kø til tider.

Denne uken opplevde jeg lykke på mange plan, en av disse var orange lykke. Du lurer kanskje på hva slags lykke en orange lykke er? Orange lykke, det er flotte, stilige, orange joggesko fra Nike! Tenk dere, jeg har fått meg orange joggesko, noe jeg har ønsket meg så lenge! Jeg har flere ganger på bloggen uttrykt frustrasjon over at jeg må gå i herreavdelingen når jeg skal kjøpe meg joggesko. Det er ikke gøy å gå i herreavdelingen når man er kvinne! Når jeg må gå i herreavdelingen, så ender jeg jo også opp med joggesko uten for mye farger. Dameavdelingen bugner av joggesko i flotte farger! Her er det rosa, lilla, orange, turkis – man finner alle regnbuens farger i joggesko. Til menn er det helt annerledes, og jeg ser den at menn ikke akkurat har lyst til å gå rundt med de samme fargene som oss kvinner på joggeskoene. Der er riktignok blitt litt mer spreke farger også til menn, men ofte ender jeg opp med joggesko som går i hvitt med litt farger, eller en lys blå farge. Jeg har faktisk et par som er i en sprek grønnfarge, men jeg vil ha rosa, jeg vil ha lilla, jeg vil ha orange og turkis! Jeg vil ha stilige farger til mine store føtter.

Jeg har virkelig lett etter spreke, fine farger. Jeg har etterspurt farger på joggesko til oss kvinner som må over størrelse 42. Jeg har sendt mailer til produsenter, men egentlig aldri fått noe ordentlig svar på om der finnes gode, stilige joggesko for store kvinneføtter. Ryktene har svirret, men jeg har aldri funnet ut om det har vært hold i ryktene. Det er mange kvinner som har store føtter, og som aldri kan finne sko i ordinære butikker. Jeg synes det er en skam jeg at ikke skobutikker er for alle. Alle butikker burde ha et utvalg i store størrelser så lenge det produseres. De aller fleste skobutikker slutter på størrelse 42 til kvinner, og så slutter de vel på 46 til menn vil jeg tro. Vi kvinner, og menn med store føtter, vi kan ikke bare ta en tur til byen for å kjøpe oss sko. Det er en større utfordring enn det. Her i Kristiansand hvor jeg bor, så er vi heldige og har en butikk som går opp i størrelse, men slike butikker burde det finnes mange av! Heldigvis så finnes det spesialbutikker, og den som vel er størst på sko i store størrelser, den finner man i Oslo.

Når min bedre halvdel, og jeg er på Østlandet, så er det en butikk jeg alltid må innom, og det er Store Sko i Oslo. Denne uken har vi vært noen dager på østlandet, og da tok jeg selvsagt turen innom. Store Sko er en flott butikk for oss kvinner, og menn med store føtter. Store Sko starter sine sko der ordinære skobutikker slutter, så her kan alle kvinner som trenger skostørrelse over 42 finne seg flotte sko! Også menn med store føtter har her ett utrolig godt utvalg av sko. Her finner man alt fra joggesko til pensko. Her er det både støvletter, og skoletter. Nå fremover vil der jo også komme mye vår, og sommersko. Med en gang jeg åpnet døren til Store Sko på tirsdag, så strålte de mot meg. Der stod de, et par flotte, orange joggesko fra Nike! Orange, skikkelig knallfarget joggesko som jeg så lenge hadde ønsket meg! Her var det ikke bare orange joggesko. Her stod de flotte fargene på rad, og rekke. Her var det rosa, her var det turkise, her var det en masse flotte farger! I tillegg var dette damemodeller, og innehaveren av Store Sko kunne fortelle at der er forskjeller på joggesko til kvinner, og joggesko til menn, så for meg ville det jo være optimalt og få på meg en damemodell.


Jeg kjente jeg var uhyre spent på om jeg ville finne min størrelse blant alle de flotte joggeskoene. Det var så jeg nesten ikke våget å spørre hvor høyt opp de gikk, men tirsdagen var min lykkedag. Joggeskoene gikk opp i str. 44.5, så gjett om jeg var fort til å prøve de på. Joggeskoene satt som et skudd! Dette er lykke damer, joggeskolykke! For meg som er vant til å gå slukøret til herreavdelingen for å finne noen joggesko som ser minst mulig herre ut, så var det virkelig lykke å finne så stilige, og flotte damemodeller som passer mine store føtter. Dette er lykke, og jeg smilte fra øre til øre resten av dagen. Jeg smiler fortsatt jeg når jeg kikker på de flotte joggeskoene som ble med meg hjem til Kristiansand 🙂 Tommel opp for Nike som også tenker på oss damer med store føtter, og tommel opp for Store Sko som tar inn disse flotte joggeskoene. Nå bare gleder jeg meg til mandag, for da er det gruppetrening igjen med treningsgruppen for overvektige, og da skal jeg trene tabata i nye, orange joggesko 🙂

Jeg vet at der er mange kvinner med store føtter, og jeg vet at mange blir frustrerte over at ordinære butikker ikke har sko som passer oss. Man blir jo nesten sett rart på i ordinære butikker om man etterspør sko som er større enn 42. Dersom du er i Oslo, så MÅ du ta turen innom Store Sko. Butikken ligger i Rathkesgate 1 v Schous plass på Grunerløkka. Store Sko starter sine damemodeller på str. 42, og går helt opp til størrelse 46 på enkelte modeller. Herreskoene starter på str. 47, og går helt opp til str. 53. Her finner man sko fra flere kjente leverandører. Mange sliter også med brede føtter, og her er det flere modeller nettopp med ekstra vidde. Store Sko produserer også egne herresko, og jeg kanl love deg at dette er flotte sko! Dersom produksjonen av herresko blir godt mottatt, så er også mulighetene tilstede for at de vil prøve seg på produksjon av damesko. Du kan se utvalget til Store Sko her : http://www.storesko.no/  Store Sko har også egen nettbutikk. Her tilbyr butikken gratis frakt, og retur. Det er jo utrolig fint om man bor veldig langt unna Oslo at man kan bestille sko på nettet, og at alt rundt frakt, og retur er enkelt. Skulle man lure på størrelser, og modeller, så kan man ringe butikken, eller sende en mail, så får man den hjelpen man trenger. Betjeningen ved Store Sko er utrolig serviceinnstilte, og hjelpsomme. Store Sko har også en egen side på Facebook, og den finner du her : https://www.facebook.com/www.storesko.no/  Følg gjerne siden deres, så vil du stadig bli oppdatert på nye ting som skjer på skofronten. Litt senere skal vi også ha en spennende konkurranse i samarbeid med Store Sko, så følg med! Jeg gleder meg til jeg skal til Oslo igjen i mai. Da skal jeg innom Store Sko igjen, og jeg skal kjøpe meg vår, og sommersko. Det er en utrolig god følelse og kunne gå inn i en butikk hvor jeg kan finne flere skomodeller som passer mine føtter. Det gir en deilig lykkefølelse akkurat som de orange joggeskoene gir meg 🙂


I tillegg til damesko, så har Store Sko også ett veldig godt utvalg av herresko. Det første bildet her viser sko butikken selv produserer. Flotte sko!


Mye flotte sko også til menn med store føtter som dere ser.
 

Jeg lovet dere en giveaway denne uken, og den kommer, men den kommer neste lørdag, så da må dere vente en uke til. Litt bilder må tas før jeg legger den ut, men jeg kan love dere en veldig flott giveaway om en uke 🙂 I dag skal jeg nyte litt velvære, og jeg gleder meg til en time med full fotpleie ved Renates her i Kristiansand. Jeg fikk gavekort til jul, og gleder meg til silkemyke føtter igjen. Egentlig burde jeg tatt på meg de nye, orange joggeskoene når jeg snart skal sprade ut døren, men akkurat disse, de skal være til innetrening… men jeg tror jeg skal kjøpe meg et par til, for jeg har veldig lyst på rosa joggesko også 🙂 Ha en nydelig lørdag uansett hvor du befinner deg <3

 

Vi er store, men vi skal sannelig stråle!

Klær skaper folk, og kanskje er det en del i nettopp den setningen? Ikke at klær sier hvem jeg er sånn bak klærne. Klær er ikke viktigere enn den personen man er, men for meg er klær en viktig del. Jeg tror ikke lidenskapen for klær har noe med størrelse å gjøre. Noen tror kanskje klær er en måte å skjule størrelsen på, at jeg får fokuset bort fra at jeg er stor, men for meg er det nesten motsatt. Jeg synes det er fint og kunne vise at store kvinner også kan være flotte, og ikke minst det å vise hvor mye flotte klær der er i store størrelser.  Vi store, frodige kvinner er jaggu flotte selv med litt ekstra på både mage, lår, og rompe. Vi er flotte med våre grevinneheng, og mager som disser, vi er flotte med disse ekstra håndtakene som vi har både her, og der. Vi skal bære klær akkurat som alle andre kvinner, og stolt vise formene våre – former er flott! Nå høres det jo ut som om jeg er den som går i første rekke på disse tingene, det gjør jeg kanskje ikke, men jeg har alltid vært flink til å kle meg, og vise at man kan være flott selv med alle de ekstra valkene, og bulkene man har, og her må vi frodige, store kvinner bli enda flinkere! Vi skal ikke skinne kun når vi skal noe spesielt, vi skal ikke spare klær til alle de spesielle anledningene som det faktisk ikke er så mange av. Vi skal skinne hver dag, og vi skal føle oss fine, og flotte hele uken igjennom! Vi skal våge å bytte ut det sorte med litt farger. Vi skal våge å gå med klær som man før bare har smugtittet på, men ikke helt våget å kjøpe. Kanskje er denne våren er start på noe nytt, og spennende i klesveien?


Denne kjolen/tunikaen fra Pont Neuf er nydelig dere! Denne heter Peggy, og er blitt en stor favoritt! Gjør den litt ekstra flott ved å bruke et smykke slik jeg har gjort på bildet. Jeg bruker den som tunika til bukser, men er jo også flott som kjole.

Du verden så heldige vi store kvinner er når det kommer til klær. Vi har ingenting å klage over! Det bugner av flotte klær til enhver kvinne, og også de fleste lommebøker. Våren er nå i anmarsj, og det synes nå i butikkene. Våren er en herlig tid for nye klær! Masse fine vårnyheter, masse flotte farger! Jeg liker å kle meg i farger uten at det må bli for mye av det gode, men rosa, eller lilla i overdel til sort bukse – babyrosa, eller cerise – nydelige farger 🙂 Jeg kler meg gjerne i klær en del andre sikkert ikke hadde våget å kle seg i, men det skal være stilig, og klassisk… i mine øyne i alle fall 🙂 Det er egentlig kun en farge som jeg styrer unna, og det er gult. Gult kler meg ikke. Kanskje er det bare noe jeg føler, jeg har som regel bare styrt unna alle gule plagg 🙂 Denne våren har faktisk øynene mine falt på en gul tunika, og jeg har vurderer veldig sterkt å kjøpe den. Det var noe med den liksom..

Jeg har tidligere vist dere min store vårfavoritt fra Pont Neuf, og i dag skal dere få se en del flere go’biter fra vårkolleksjonen deres. Det er mange stormotebutikker som fører Pont Neuf, og Alexis Mote har også en del Pont Neuf i sin nettbutikk. Jeg bruker som regel 2 XL i Pont Neuf, noe som skal være 48/50. Du kan følge Pont Neuf her : https://www.facebook.com/pontneuf7430/?fref=ts Jeg har på bloggen fått lov til å bruke en del bilder som stormotebutikken Bærre Lekkert på Melhus har tatt, og brukt på sin Facebookside. Den flotte modellen på bildene heter Ingrid Gomo. Du kan følge Bærre Lekkert her : https://www.facebook.com/baerrelaekkert/?ref=ts&fref=ts&qsefr=1


Denne heter Kitty, og den er såpass tynn i stoffet at man gjerne kan bruke en lang cardigan over, eller en lang vest.


Her har jeg på meg tunika/kjolen som heter Bianco.

Her har Ingrid genser, skjørt og cardigan i marine/offwhite fra Pont Neuf💙 Genseren tar igjen samme mønsteret rundt hals, og armer som skjørtet, og med en fantastisk fin cardigan som også finnes i hvitt.
 

Samme antrekk som på bildet over, men uten cardigan.


Pont Neuf er utrolig flinke på stilige cardigans. Her har flotte Ingrid på seg cardiganen som heter Mallie.
 

 

Den gode vårfølelsen

Jeg gleder meg virkelig til våren! I går fikk vi en nydelig forsmak her i sør på det vi har i vente. I går var det skikkelig vårstemning med nydelig temperatur, og ei sol som varmet godt. Selv om vi har hatt en perfekt vinter i mine øyne med minimalt med snø, så gleder jeg meg til vår, og sommer. En ting er lysere, og varmere tider, men jeg kjenner også at jeg gleder meg til og kunne kle meg med vår, og sommerklær – der er så mye lekkert på vei til butikkene nå! En del har allerede kommet, og mer er i vente. Jeg gleder meg til farger! Masse farger! Jeg gleder meg til spennende design! Masse spennende design!

Dere som følger bloggen min vet at jeg elsker klær. For meg er klær uhyre viktig. Jeg har aldri gjemt meg bort i en gammel joggebukse, og en hettegenser. Selv om jeg alltid har vært flere størrelser for stor, så har det vært viktig for meg å kle meg pent. Jeg bruker både farger, og mønster, og jeg liker også å kle meg i klær som ikke alle nødvendigvis går i. Jeg liker det spesielle like godt som jeg liker det klassiske. Jeg har funnet min stil. Jeg liker å være kvinne, og jeg liker å være feminin. De fleste som produserer stormote har klær som passer meg, og min stil, men man finner jo alltid favoritter, og man er stadig på leting etter nye merker. Jeg er nyskjerrig, og prøver stadig klær som jeg ved første øyekast ikke hadde kjøpt. Det å prøve et plagg på, det er viktig. Et plagg kan plutselig bli ett helt annet når man får det på seg. Føler du at klær bare er en jungel av kaos, så må du ta deg tid til å la de butikkansatte hjelpe deg. De fleste har stor kunnskap, og ett veldig godt øye for hva man kler. De er der for å hjelpe, og det er vel lite som er mer givende for en butikkansatt enn å kunne hjelpe oss til å finne klær vi virkelig er fornøyd med.

En av mine store favoritter er som dere vet, Pont Neuf. Pont Neuf er ikke kun stormote, de favner alle kvinner fra str. XS til 3XL. Pont Neuf er kvalitet. Det er klassisk, men likevel med stilige sammensetninger, og fine farger. Passformen er utrolig god, komforten det samme. Klærne fra Pont Neuf er klær jeg bruker i hverdagen, men jeg kan også bruke klærne når jeg skal ut en kveld ved å ta på meg ett stilig smykke, eller ett fint skjerf. Det er klær til begge anledninger. I kolleksjonene får man lekre kjoler, og tunikaer. Man får skjørt, bukser, og cardigans. I vårkolleksjonen er der også lang vest i to farger, og der er lang cardigan. I vårkolleksjonen er der også en lang, flott kjole som jeg skal vise dere en annen dag 🙂 Det er bare å glede seg til en lekker Pont Neuf vår! Man finner alltid en favoritt, eller flere i en kolleksjon, og jeg har en stor kjærlighet til kjolene/tunikaene som heter Kitty. Jeg har flere av disse i klesskapet i ulike farger, og design. I vårkolleksjonen har jeg funnet min store Kitty favoritt som dere ser her i dag. Den er så flott! Utrolig fin på farger, den går i marine, og offwhite, og passformen er for meg helt perfekt. Jeg føler meg så utrolig vel i den, og jeg føler meg fin i den. Disse følelsene sier alt om plagget tenker jeg.

Det blir en spennende, og flott vår fra Pont Neuf. Klærne er på vei ut i butikkene nå, og i mange butikker, så er klærne allerede på plass. Dersom du lurer på hvor din nærmeste Pont Neuf forhandler er, så kan jeg prøve å hjelpe deg, og du kan også henvende deg til Pont Neuf ved å gå inn på Facebook siden deres. Du finner den her : https://www.facebook.com/pontneuf7430/?fref=ts      I dag har jeg også fått lov til å bruke bilder som stormotebutikken Bærre Lekkert på Melhus har tatt, og brukt på sin Facebookside. Jeg synes det er så moro å vise plaggene på flotte, ” vanlige ” kvinner, og ikke bare disse modellbildene som produsentene viser. Det å vise klær på ” vanlige ” kropper, det betyr mye for oss som skal kjøpe de. Først da får man ett mer riktig inntrykk av hvordan plagget kan se ut på en selv. Bærre Lekkert er en butikk jeg ennå ikke har fått besøkt, men er jeg i Trøndelag, så skal jeg absolutt innom. Du kan følge Bærre Lekkert her : https://www.facebook.com/baerrelaekkert/    Tusen takk for at jeg får låne bilder av dere jenter!! Du kan se hele Pont Neuf sin vårkolleksjon her : http://pontneuf.dk/eng/autumn-2016/


Kjole / tunika Kitty – min store vårfavoritt fra Pont Neuf. Bildet er lånt fra Bærre Lekkert, og den flotte modellen heter Ingrid Gomo.

Det blir masse vårmote på bloggen fremover, og nå som butikkene virkelig fylles, så bør du absolutt ta deg en tur til din nærmeste stormotebutikk for å se på utvalget. Nyt mandagen, og lag den god <3

The flodhestfeeling

The flodhestfeeling. Jeg har kjent følelsen før, faktisk har jeg kjent den utallige ganger. I disse dager kjenner jeg godt på denne følelsen igjen. Følelsen av å være denne store, tunge, vandrende flodhesten. Følelsen av at ingen andre er så stor, og tung som meg. Klærne sitter ikke som de skal, faktisk er det ingenting i hele skapet som egentlig passer. Det tyter her, og der, og plutselig har man lagt på seg en haug av kilo – i alle fall i hodet. Alle kroppsdeler er tjukke, og ekstra stor føler jeg meg på magen, det er der de ekstra kiloene faktisk har lagt seg, de kiloene som ikke var der for ett par, tre uker siden. Verst av alt er : dobbelthaken, eller kanskje vi skal si dobbelthakene, for det føles som om de er i flertall. Jeg hater dobbelthaken min, og spesielt hater jeg den akkurat nå. For de siste ukene har jeg følt skikkelig på flodhestfølelsen, og den er faktisk litt reell også.


 

Det er noe skikkelig herk når man føler at man har gjort en god innsats, men så motarbeider kroppen en. Man har trent godt, og selv om man føler man kunne ha trent enda mer, så er man relativt fornøyd. Man forventer at vekten, og cm skal gå nedover, eller i alle fall holde seg stabile. Da er det så utrolig deprimerende, og frustrerende når tingene går litt andre veien uten at man selv har kontroll på det. Ikke at jeg har lagt på meg masse, men jeg tror vekten har gått litt den gale veien i det siste, og akkurat det er utenfor min kontroll. Kan du tenke deg noe mer frustrerende? Jeg blir så oppgitt, jeg blir så lei meg, og jeg blir rett, og slett forbanna! Jeg som legger ned en god jobb i trening, og helse, jeg bør da ikke belønnes med at vekten går den gale veien! Det blir litt sånn at jeg nesten ikke har lyst til å trene i blant, men heldigvis vet jeg at uansett hvordan tingenes tilstand er, så er trening alltid bra, så jeg holder koken, og krysser alt jeg har for at tingenes tilstand vil endre seg, og at den doble dobbelthaken jeg ikke selv er skyld i, og de ekstra kiloene i buken vil forsvinne om kort tid.

Du lurer kanskje på hva som har skjedd siden jeg føler at vekten går motsatt vei av det jeg ønsker, og hvorfor dobbelthaken er dobbel, dobbel, og hvorfor jeg føler at det ligger noen ekstra kilo rundt magen. Svaret er kortison! Forbaska kortison! Jeg vet man skal være sjeleglad for at kortison finnes, og jeg vet at den er uhyre viktig for veldig mange. Den har hjulpet mange i en fortvilet situasjon, så jeg vet viktigheten av den. Det er bare det at den har så mange bivirkninger som jeg ikke liker, og blant bivirkningene er måneansikt, og ekstra kilo, spesielt rundt buken. Det er akkurat disse bivirkningene jeg føler på i disse dager. Jeg vet at det er forbigående, og jeg vet at det jeg har lagt på meg vil forsvinne når jeg slutter med kortison, men det er ingen god følelsen å gå rundt og føle seg som en ekstra large, vandrende flodhest! Det er ingen god følelse å gå rundt å kjenne på at ansiktet faktisk er endel større enn det var for kun kort tid siden.Jeg mener ikke å høres ut som om jeg er forfengelig, eller noe når jeg klager på at jeg har lagt på meg her, og der etter jeg måtte starte på kortison, men det er ingen god følelse. Ikke at jeg har hatt ett slankt, flott ansikt før kortisonen heller, men jeg følte at ansiktet begynte å slippe taket på dobbelthaken som jeg har hatt i mange år. Etter hvert som kiloene har gått av, så føler jeg at ansiktet også har endret seg i en positiv retning. Nå føler jeg at det henger, og buler i hele ansiktet samtididig som jeg vet at jeg har lagt på meg rundt magen også. Ikke at jeg har vært på vekten, men sånt føler man veldig godt.

Jeg har stått på kortison noen uker nå, og er i ferd med å trappe ned. Om ca to uker skal jeg ta lappetest hos hudlegen, og da håper jeg at det endelig kan komme noen svar, men jeg må innrømme at jeg samtidig tviler veldig. Hudlegen har gitt meg flere diagnoser nå, og ingen stemmer 🙁 Som dere sikkert har skjønt, så er det huden min som er blitt ett stort problem, og jeg ønsker å skrive om det i dag i håp om at kanskje noen av dere har hatt lignende plager, og kanskje har noen tips, eller råd til meg. Samtidig så har jeg all respekt for de som må leve med hudirritasjoner, for dette er utrolig utfordrende. Jeg kjenner jo at det å gå på kortison gir meg et pusterom fra kløe, og utslett, men samtidig vet jeg at jeg verken kan, eller vil gå på kortison daglig fremover. Derfor må jeg klamre meg til håpet om at hudlegen finner ut av dette.


 

Jeg hadde i ung alder nikkelallergi, og den var virkelig ille i noen år, men så var det som om den ikke slo ut lengre. Jeg kunne småklø litt når jeg gikk med en klokke som inneholdt nikkel, eller et smykke, men det var borte nesten før jeg fikk tatt av meg det som utgjorde at jeg klødde. Så i små perioder med lange mellomrom, så har jeg hatt litt utslett, og litt kløe, men på langt nær så ille som nå. Nå klør jeg jo nesten overalt : armer, knær, leggene, oppe på føttene, brystet – ja, det er få områder jeg ikke klør på. Jeg har også klødd mellom fingrene, i bakhodet, og på magen. Det er ikke overalt hvor utslettene er helt like, men det er vabler som klør helt intenst. Verst var brystet for noen uker siden. Brystet var tett i tett med vabler som klødde så jeg trodde jeg skulle bli gal! Så klør jeg jo da hull på en del av disse vablene, noe som ikke gjør situasjonen noe bedre. Jeg har prøvd alt før jeg kom til hudlege. Jeg har prøvd ulike kortsionsalver, jeg har prøvd allergitabletter, klødempende produkter, jeg har prøvd salver, og kremer uten resept – jeg vet ikke om det er mer igjen å prøve. Jeg har tatt 25 lysbehandlinger uten at det hjalp noe som helst. Når jeg dusjer, så bruker jeg kun hudvennlige produkter som produkter fra A Derma, og La Roche-Posay. De samme produktene bruker jeg når jeg smører meg etter dusjing. Jeg smører meg ofte, og er veldig flink, og bevisst på det, men likevel, så er utslettene der, og kløen er intens. Utslettene kunne jeg ha levd med, men så er det denne vanvittige kløen!

Jeg kom endelig til hudlege etter en del venting, og jeg tenkte at hun ville løse mysteriet med det samme, men den gang ei. Hun famler litt i blinde føler jeg, og jeg har vel fått tre ulike diagnoser, men ingen av dem har vært den riktige. Jeg har blitt satt på dyre kurer uten at det har hjulpet, og to ganger har jeg nå blitt satt på kortison. Kortisonen gir meg som sagt en pause, men jeg kjenner jo på kroppen at dette ikke er bra, og jeg kjenner at jeg blir fortvilet. Om to uker skal jeg endelig ta lappetesten for å se om der noe jeg reagerer på. Jeg hadde jo håpet at jeg hadde fått tatt den for lenge siden, men hver gang jeg nevner den, så må huden være frisk, og da er det på med kortison igjen. Jeg kjenner at jeg ikke er særlig optimist for at hudlegen finner svaret på mine hudirritasjoner. Hun har vært inne på at lymfeødemet kan være synderen her, og jeg vet at lymfeødem kan gi hudkløe, men alle disse utslettene også på helt andre deler av kroppen enn hvor ødemet er? Jeg er såpass fortvilet at jeg har bedt fastlegen min om å få en ” second opinion .” Jeg ønsker at også en annen hudlege skal se på huden min, så i begynnelsen av mai skal jeg inn til Lørenskog til en hudlege der som jeg vet at også har en del kompetanse rundt lymfeødem, og det at de og har en del kunnskap om lymfeødem, det betyr mye for meg.

To uker igjen som en ekstra large, vandrende flodhest. To uker igjen med en hake som er dobbelt, dobbel. To uker igjen med noen ekstra kilo rundt magen. To uker igjen på kortison, og så håper jeg at jeg skal få lov til å gå helt av dette herket. Jeg vet at kløen er så intens at jeg ikke kan leve med det heller dag ut, og dag inn, men nå som jeg også skal få en annen hudlege til å se på dette, så er håpet litt større enn det var for noen dager siden. Jeg kan da ikke være ett helt håpløst tilfelle hvor ingenting annet enn denne hersens kortsionen fungerer??? Jeg legger ut noen bilder i dag så dere kan se hvordan utslettene kan se ut på meg. Kanskje sliter noen av dere med det samme? Kanskje er det noen som har noen gode råd, eller tips som jeg faktisk ikke har prøvd, og som kan gi meg ett lite håp….Livet er en berg, og dalbane dere, og utfordringer kan i perioder stå i kø. Heldigvis er det langt flere oppturer enn nedturer, og utfordringer lar seg som regel løs, men det er tøft i det utfordringen står på. Noen har småledd litt av meg når jeg forteller hva jeg sliter med i disse dager. Er det noe å klage over at man klør litt, og har litt utslett liksom. Tja, kanskje de som småler skulle ha byttet plass med meg i noen dager. Da tror jeg tonen fort hadde fått en annen lyd… 

I dag er siste mulighet til å være med i trekningen av ett valgfritt treningsplagg fra Alexis Mote. Trekningen skjer i kveld, og vinnerens navn kommer på bloggen i morgen 🙂 Har du lyst på ett nytt treningsplagg? En ny overdel, ei ny treningsbukse, eller ei treningsjakke? Legg igjen en kommentar på bloggen, og du er med i trekningen. Du kan se utvalget av treningsklær her : http://www.alexismote.no/c/treningstoy Lag den en nydelig lørdag – vi blogges igjen i morgen!

Spennende stormote fra Zhenzi

Også i dag skal jeg ta dere med tilbake til motemessen på Fornebu. Jeg hadde så flotte timer der inne, og jeg fikk se så utrolig mye flott stormote. Jeg fikk også gitt en del tilbakemeldinger rundt design av klær i store størrelser. Vi trenger litt andre passformer, og vi trenger litt andre snitt, og lengder, og disse tingene er det en del som fortsatt må påminnes om. Roper vi høyt nok, så er det jo å håpe at produsentene en dag hører. Spesielt armlengder er en ting som ofte irriterer meg. Vi som gjerne har en del også på armene, vi ønsker ikke en helt kort armlengde. Vi vil ha armer som dekker litt godt nedover, og der er det mange produsenter som fortsatt har en vei å gå. Man skal ikke være nødt til å ta på seg en jakke, eller en cardigan når man finner en overdel man liker bare fordi overdelen har en armlengde vi ikke kan bruke. Disse tingene ga jeg bla tilbakemelding på, og håper designerne får beskjed. Det kan ikke være vanskelig å produsere overdeler med litt lengde på armene. Selv om vi nå går mot lysere tider, så betyr ikke det at vi vil viser armene våre likevel 🙂

På motemessen var jeg innom flere produsenter, og alle hadde flotte kolleksjoner å vise for høst/vinter 2017-18. Jeg har alltid visst at der er mye flotte klær i store størrelser, men jeg var nok ikke klar over hvor mye der virkelig er. Jeg synes nesten synd på innkjøperne som skal velge i blant alle disse flotte merkene, for der er virkelig mye flott! Flotte farger, flotte design, spennende design, og så er der også masse gode kvaliteter som igjen gir en god passform, og en god komfort. Jeg ble kjent med nye merker, noe som var utrolig spennende. Jeg var innom produsenter som er veletablerte, og som man kjenner godt, og som man vet kan stormote. Ett av merkene som jeg kjente ganske godt fra før er danske Zhenzi, og jeg fikk ett utrolig hyggelig møte i showrommet deres på Fornebu! Der traff jeg flotte, Kristine som viste meg Zhenzi sin kolleksjon, og også her er der mye flott i vente. Det jeg la merke til for høst/vinter 2017-18 hos Zhenzi var to nydelige farger, nemlig grønt, og vinrødt. Utrolig fine farger, og jeg ble så glad når jeg så disse fargene for neste høst, og vinter! Vi trenger farger på denne årstiden også. Farger gjør oss glade, og om vi ikke bruker vår/sommer fargene, så er der likevel mange flotte farger som passer inn i den mørkere årtiden også, og to av de har Zhenzi brukt i sin kolleksjon.

Jeg liker Zhenzi, og det gjør jeg av ulike grunner. Zhenzi har vært på markedet lenge, og det betyr også at de gjennom årene har lært mye om hva god stormote er. Zhenzi er dansk som de fleste andre stormotemerker, og danskene kan dette. Nå skal det sies at vi også har veldig mye god stormote her i Norge. Spennende norske produsenter som er blitt utrolig gode på stormote! Dette skal jeg absolutt komme tilbake til på bloggen! Så vi har mye å være stolte av på stormotefronten her i Norge også. Når det kommer til Zhenzi, så skiller de seg ut når det kommer til hva klærne koster. Zhenzi har lagt seg på veldig gode priser, og det betyr helt klart veldig mye for veldig mange. Zhenzi er gode på å bruke farger, og de er flinke på å bruke mønster. Rett før jul, så kom de også med sin første kolleksjon med treningsklær som jeg er blitt veldig glad i. Veldig gode treningsklær til en veldig god pris. Hos Zhenzi, så håpte de at hovedkontoret ville fortsette å satse på treningsklær også fremover, for treningskolleksjonen har vært en suksess. Jeg håper også at det blir mer treningsklær fra Zhenzi. Markedet er der, og det er klart ett stort pluss når prisen også er såpass god som den er.

Der blir en del trenchcoat fremover, noe jeg er veldig glad for. Der kommer tøffe jakker, det blir en del mønster på overdeler, det kommer fine farger, det er klassisk, og det er feminint. Dette liker jeg. Her er litt bilder fra messen :


Litt dårlig bilde dette siste, men jeg måtte viser dere to av de flotte fargene for høst/vinter 2017-18.

Zhenzi har også mye flotte klær på vei ut i butikkene nå. Der er mye flotte vårklær på vei. Her er litt av hva Zhenzi har å by på.

Det er bare å glede seg til våren, og så er det godt å vite at også neste høst/vinter blir full av spennende, flotte klær i store størrelser!

Husk giveawayen vår som går frem til lørdag! DU kan bli den heldige vinner av ett valgfritt treningsplagg fra Alexis. Legg igjen en kommentar på bloggen, og du kan bli den heldige vinneren av nytt treningstøy når vi trekker førstkommende lørdag. Zhenzi er ett av merkene Alexis fører når det kommer til treningsklær. Lag deg en nydelig onsdag!!

Herlige Yoek

Jeg er forelsket! Jeg har falt pladask, og en ny favoritt har kommet inn i livet mitt. Ikke at det er en ny mann i bildet, for jeg har verdens beste mann i livet mitt, og den plassen kan ingen ta, men jeg har funnet en ny klesfavoritt, og det er ingen tvil om at det også gir en god følelse. Jeg blir oppriktig glad jeg, og kjenner på en god følelse av lykke når jeg finner klær som både er flotte, har riktig snitt, og en veldig god passform. Når jeg føler meg skikkelig fin, da blir jeg utrolig glad, og da sitter klærne som de skal på meg. Jeg må jo innrømme at jeg liker klær som er kvinnelige, og feminine. Jeg liker å være kvinne med alt det innebærer, og her er det mange produsenter som er veldig flinke. Gjennom bloggen, og besøk på ulike stormotebutikker, så får jeg stadig nye bekjentskaper, også når det kommer til klesmerker, og der vil jeg absolutt oppfordre dere som leser bloggen til å ta dere litt god tid når dere er innom butikker. Se godt igjennom utvalget, bli kjent med nye merker. Plutselig kan det dukke opp ett nytt bekjentskap som du bare faller pladask for – slik jeg har gjort nå.

Yoek er ikke ett nytt merke, men for meg er det relativt nytt. Jeg har nok hørt om det før, men jeg har ikke sett, og prøvd det skikkelig før nå nylig. Det var Barbro på Nais i Lyngdal som introduserte meg for Yoek da dette er et merke hun har litt av i sin flotte butikk. Yoek sier kvinne med store bokstaver! Her er det virkelig kvinnelige, og feminine plagg. Her er det eleganse selv i hverdagsplaggene. Her er det farger, her er det flotte design, og her er det en fantastisk passform. Yoek har utvilsomt dyktige designere som vil at plussize kvinner skal føle seg som de flotte kvinnene de er. Yoek er et design fra Nederland, og det er nå over 30 år siden Johanna Timmer etablerte Yoek med det mål for øyet at alle kvinner, uansett størrelse skulle kunne føle seg vakker, og ikke gjemme seg bort. Hun bestemte seg av den grunn for å produsere kolleksjoner fra str. 38 – 58. I dag selges Yoek over hele verden, og de åpnet sin egen nettbutikk i 2011. Hvert år produseres det 4 kolleksjoner + en Black Label kolleksjon.

Jeg ble som nevnt kjent med Yoek hos Barbro på Nais i Lyngdal, og jeg vet at Barbro i likhet med meg, elsker Yoek. For noen kolleksjoner de produserer! Mitt første Yoek plagg var den nydeligw cardiganen som jeg har på bildet her, i en nydelig orange farge med sorte detaljer. Og nettopp detaljer, det er Yoek utrolig flinke på! Det kan være små detaljer som likevel utgjør så utrolig mye på et plagg. Jeg har også kjøpt meg en rød cardigan med sorte detaljer, og disse små, sorte detaljene gjør mye på plagget. Når man får på seg et plagg fra Yoek, så får man denne gode følelsen med det samme. Mine to plagg sitter som et skudd. De sitter så utrolig fint på min store kropp, og når jeg ser meg i speilet, så ser jeg at det sitter slik jeg ønsker. Det er en utrolig god følelse det å føle seg fin. Det å slippe å bruke masse energi på å føle at klær ikke sitter som de skal, for den følelsen, den har jeg følt på utallige ganger. Som jeg nevnte, så produserer Yoek klær som lar oss kvinner være kvinner. De er feminine, og de har en eleganse over seg som jeg virkelig liker. Jeg synes vi kvinner skal være kvinner. Vi skal være feminine, og vi skal være flotte. Vi kan godt være elegante, og ha vår egen stil. Nettopp dette er viktig for Yoek.

Yoek sine kolleksjoner er som en godtebutikk for meg. Her er det ene lekre plagget etter det andre. Yoek er utrolig flinke på farger, og de våger med flotte design. Samtidig har de også klær for de av dere som ikke helt våger på farger, og spenstige design. Her er flotte kombinasjoner, her er gode lengder, og her finner vi klær som lar oss vise figuren, ikke gjemme den bort i store telt. Det viktigste av alt er passformen, og her er Yoek utrolig gode! På Norwegian Fashion Week, så fikk jeg ett spennende, og utrolig hyggelig møte med Yoek sine selgere her i Norge, ekteparet Magne, og Kari-Ann Lien. Det var utrolig moro å se kolleksjonen med egne øyne, og ikke bare i en katalog. Det og kunne se, og ta på klærne, det blir noe helt annet med en gang. La oss si det sånn : jeg ble ikke skuffet! Jeg ble vist en høst/vinter kolleksjon 2017-18 som er utrolig flott! Flotte tunikaer, og topper, nydelige, lange cardigans, kjoler – du må bare inn å se kolleksjonene deres! Kolleksjonen som ble presentert på motemessen, den ligger ikke ute ennå for oss forbrukere, men du kan gå inn å se på den flotte vår/sommer kolleksjonen som er på vei til butikkene nå. Du kan se kolleksjonene her: https://www.yoek.com/  Der er ingen norsk side for Yoek ennå, men du kan følge Yoek på Facebook her : https://www.facebook.com/fashionyoek/?fref=ts   Her er litt av det som ble vist på messen fra Yoek :


Jeg har funnet en ny, stor favoritt, jeg har falt pladask, og Yoek er definitivt et klesmerke som det blir mer av i mine klesskap. Det er flere stormotebutikker som selger Yoek her i Norge. Om du lurer på forhandlere, så finnes det ingen oversikt på nett ennå, men jeg kan gjerne hjelpe deg til å finne din nærmeste, så det er bare å spørre i vei. Nå skal jeg kose meg med katalogene fra Yoek som jeg har liggende her på pulten. Egentlig vil jeg helst ha alt, men jeg har lært at jeg ikke kan få alt jeg ønsker meg, så jeg får plukke ut de største favorittene 🙂 Her er litt av vår/sommer :


 

Husk at vi frem til lørdag har en flott giveaway på bloggen. Alexis Mote gir en heldig leser ett valgfritt treningsplagg fra deres utvalg av treningsklær. Trenger du en ny treningstopp, eller kanskje ei ny treningsbukse, så kan du bli den heldige vinneren om du legger igjen en kommentar på bloggen. Har du kommentert før, så har du lov til å kommentere igjen 🙂 Vi trekker en heldig vinner til lørdag. Du kan se utvalget av treningstøy fra Alexis her : http://www.alexismote.no/c/treningstoy    I dag er det litt egenpleie som står på min meny. I tillegg til lymfedrenasje på lymfebeina mine, så skal jeg fylle på brynene mine. Jeg tatoverte øyenbrynene mine for ett par år tilbake, og det er ett av de beste valgene jeg har gjort. Jeg er så utrolig fornøyd! Deilig å slippe å stelle bryn, deilig å slippe voksing, og forming. Nå går jeg hver 6.mnd å fyller på brynene, og jeg synes brynene er veldig fine. Ingen deilig følelse av velvære det å fylle på bryn, men det er forholdsvis fort gjort, så da får man heller lide litt for skjønnheten 🙂

Spennende stormote fra Tinas Agentur

Jeg vil også i dag ta dere med til Norwegian Fashion Week som blir avsluttet på Fornebu i dag. I går tok jeg dere med til showrommet til bla Pont Neuf, og i dag skal dere få bli med til Tinas Agentur. Bak Tinas agentur står ekteparet Lilla, og Terje Sordal, bosatt her i Kristiansand, og med en årelang erfaring fra stormotebransjen. I fjor kunne ekteparet markere 30 år i bransjen, og med en så lang erfaring, så kan disse to stormote. Nå er det ikke kun store størrelser ekteparet selger, men de selger merker som går fra str. 36 – 56. Jeg synes ekteparet har ett veldig flott motto : ” Vi kler opp folk, vi kler de ikke ut.” Det er jo ingen tvil om at når vi mennesker kommer i ulike størrelser, så vil det bli utfordringer. Det er her kjedene sliter veldig. De har ikke helt forstått at når man kommer opp i størrelse, så er det ikke bare å legge til litt ekstra stoff sånn at vi får klær i størrelse telt. Enkelte tror at bare man lager klærne store nok, så er det greit, men så enkelt er det ikke. Klær i store størrelser må ha riktig snitt, og klærne må ha riktig passform. Kvalitet er selvsagt også viktig. Ekteparet Sordal selger spennende merker til butikkene i Norge. Datteren, Cathrine har også nå blitt en del av bedriften.

Etter at jeg begynte å blogge, så har jeg fått stiftet bedre bekjentskap med flere merker. Jeg har skrevet det før, men skriver det gjerne igjen : Vi frodige, formfulle kvinner, vi har så utrolig mye spennende klær å velge blant. Etter å ha vært rundt på motemessen, og sett hva leverandørene har å by på, så er der virkelig klær for enhver kvinne, og for enhver lommebok. Her kan man utvilsomt finne sin stil, og sitt særpreg, og jeg tror at vi bare må bli mye flinkere til å få hjelp når man er i butikkene. Jeg møter så ofte kvinner som er så fortvilet over at de aldri helt kan finne ut hva de kler, og dermed så blir det til at de bruker det som er i skapet, og vegrer seg for å fornye seg. Det heter at klær skaper folk, og jeg kan egentlig være litt enig. Det å finne klær som en føler seg vel i, det å finne klær som man føler seg fin i, det betyr utrolig mye for selvfølelsen. Jeg skulle ønske at de av dere som føler at dere aldri finner klær som dere virkelig kler, og føler dere vel i, at dere lar butikkene hjelpe dere. Der er så mye kunnskap i stormotebransjen, og har man litt tid, og litt tålmodighet, så kan jeg love deg at du vil ha det bredeste smilet når du går ut av butikken. Her ville jeg nok ha styrt unna kjedebutikkene. Der kan du heller gå når du vet hva du er ute etter, og hva som kler deg, for i kjedebutikker, der blir jeg fort deprimert nettopp fordi kjedene ikke er gode på verken passform, eller snitt, og de sitter heller ikke på kunnskapen som trengs.

Tinas Agentur fører spennende merker. De fører danske DNY, de fører Que, Q’ neel , Plus by Etage, og Angel Circle. Jeg har litt av alle disse merkene, og det er alle merker som jeg er veldig fornøyd med. Jeg er jo veldig glad i klær som er litt spesielle, og som gjerne kan skille seg litt ut både i farger, og design, og da er det utrolig mye lekkert i Que. Que kan være litt sånn bohemeinspirert, men likevel lekkert. Her er også passformen utrolig god, og jeg synes også Que er flinke på å lage klær som passer formen vi har.  Q’neel liker jeg også godt fordi de har klær for oss som liker å være feminine, og så synes jeg plaggene er så utrolig behagelige å ha på seg. Plus by Etage er blitt min store jakkefavoritt! Jeg skal skrive ett eget blogginnlegg om disse jakkene en av de nærmeste dagene. Aldri har jeg hatt en bedre jakke enn dunjakken fra Plus by Etage! Å få på seg den jakken er en følelse vanskelig å beskrive. Dunjakken er lekker å se på, noe som er utrolig viktig, men den har også stretch, og når man tar på seg den, så får man en jakkefølelse man aldri før har hatt. Er du på utkikk etter ny vinterjakke, eller en tynnere dunjakke, da må du bare prøve Plus by Etage! Også Plus by Etage er dansk, og har sin opprinnelse i Skanderborg. Angel Circle er sikkert et merke mange av dere kjenner til, og når jeg tenker på Angel Circle, så tenker jeg på flotte farger, spenstige design, og god passform. Angel Circle er veldig flinke på farger, og jeg blir utrolig glad når jeg ser klærne deres. Jeg har selv ett par fargerike tunikaer herfra, en turkis, og en sort med masse mønster. Alle disse merkene er det ekteparet Sordal som selger her i Norge. Utrolig mye spennende! Fremover skal dere absolutt få se hva våren bringer fra flere leverandører, også disse fra Tinas Agentur. Selv om det på motemessen ble presentert, og vist klær for høst/vinter 2017-18, så vil jo butikkene nå fremover fylles opp med masse vårvarer, og her er det mye flott som venter! Her er litt bilder fra showrommet til Tinas Agentur, og det var Cathrine Sordal som viste meg de spennende kolleksjonene.

Her er noen av vårens nyheter fra merkene som Tinas Agentur fører


Er der ikke mye lekkert på vei ut i butikkene? Jeg kunne hatt alt dette, og litt til 🙂 Øyet mitt falt veldig godt spesielt på den gule kjolen/tunikaen 🙂 Tenk så stilig under ei tøff jakke! Selv om jeg nå har sett høst/vinter 2017-18, og vet der kommer mye lekkert, så er det bare å glede seg til en spennende vår!

I samarbeid med Alexis Mote, så har vi nå en giveaway på bloggen. Du kan bli den heldige vinneren av ett valgfritt treningsplagg dersom du legger igjen en kommentar. Alexis har treningsklær fra flere leverandører, og jobber hele tiden med å finne flere som produserer treningsklær for oss som trenger litt større størrelser. Du kan se utvalget av treningsklær hos Alexis her : http://www.alexismote.no/c/kategori.php?kategori=117&subkategori=231  , http://www.alexismote.no/c/treningstoy/underdeler  , http://www.alexismote.no/c/treningstoy/jakker . Visst du vil vinne treningsklær, så kommenter i kommentarfeltet, og husk epostadressen din. Lag deg en god søndag!

 

Motemesse, og ny giveaway!

Så har jeg vært på Norwegian Fashion Week, og for en opplevelse det var! Jeg gleder meg allerede til august jeg, og en ny motemesse! Det å få være med på motemessen var opplevelser, og inntrykk på rad, og rekke. Mens vi som forbrukere ennå ikke har avsluttet denne vinteren, og fortsatt kler oss i høst, og vinterkolleksjonen 2016 / 2017, så må innkjøpere, og leverandører tenke 1 år frem i tid. Mens vi forbrukere gleder oss over at våren snart fylles opp til randen i klesbutikkene, så skal leverandører, butikker, og moteinteresserte tenke høst, og vinter 2017/2018. Det var så mye inntrykk at jeg nesten sliter med å få sortert tankene, sikkert også fordi det var første gangen jeg var på messen, og da sluker man til seg alt som er.

Første gangen på motemessen, og en messe med til sammen 178 utstillere, og den største salgsarenaen for mote-Norge, med over 600 merker under samme tak, da blir det mye inntrykk. Norwegian Fashion Center var virkelig en flott arena for motebransjen. Flotte showroom fylt med klær, og flotte leverandører som tok i mot oss på en fantastisk måte. Jeg fokuserte kun på stormote. Skulle jeg hatt med meg mer, så kunne jeg ha gått der hele uken. Jeg fikk heller ikke med meg alle stormoteleverandørene, så i august skal jeg bruke mer tid på messen, og besøke enda flere. Jeg fikk under min dag på messen truffet flere leverandører, og det var utrolig fine møter! Jeg ble tatt så utrolig godt i mot, og jeg fikk mye gode ord, og fantastiske tilbakemeldinger rundt bloggen min, noe som selvsagt betyr veldig mye for meg. Gjennom gode samtaler, så fikk jeg knyttet nye kontakter, jeg fikk nye samarbeidspartnere, og jeg så at også fra leverandørenes side, så er bloggen min en viktig blogg.

Det ble mye inntrykk, og det ble mye klær. Det er nesten vanskelig å sortere alt. Leverandørene jeg besøkte viste en spennende høst/vinter 2017-18. Det fine var også at alle merker skilte seg ut. Det var ikke sånn at man følte at man så mye av det samme igjen hos de forskjellige. Leverandørene har alle sine særpreg, og sine uttrykk, noe jeg setter veldig pris på. Selv om høst/vinter 2017-18 selvsagt preges av mørke farger, så synes jeg leverandørene er flinke til også å bruke farger, enten ensfarget, eller som små avbrekk. Leverandørene er også utrolig flinke på detaljer. Det kan gjerne være små detaljer, men som likevel utgjør så utrolig mye på plaggene. Der er mye spennende design, og vi som er en størrelse, eller flere for store, vi har utrolig mye spennende i vente. Der er mye sprekt både i farger, og design. Der er mye flott til den klassiske kvinnen, og der er mye sprekt til de av oss som liker litt farger, og som gjerne kan kle oss i klær som skiller seg litt ut. Stormoten bugner av flotte klær, og designere som virkelig kan, og som våger. Høst/vinter 2017-18 preges av det mørke, men orange gikk igjen hos endel. For eksempel flotte, orange vinterjakker!  Prismessig, så er der også her store forskjeller, men der er mye fint i alle prisklasser, og så må man håpe at butikkene tenker på alle lommebøker når de kjøper inn varer.

Jeg skal fremover på bloggen la dere bli kjent med en del av leverandørene, og mitt første stopp på motemessen var på showroom 2F – 05 hos flotte, Linda Røed som bla selger min store favoritt, Pont Neuf. Linda er ei fantastisk dame, og i tillegg til Pont Neuf, så selger hun bla også Choise, et merke som for meg er ganske ukjent. Det jeg oppdaget på mitt stopp hos Linda var at Choise er et merke som faktisk går opp til størrelse 52. Linda kunne vise en utrolig flott kolleksjon fra Choise. Feminint, lette, og ledige plagg, gode modeller, fine farger, og spennende design. Liker man Pont Neuf, så liker man også Choise. Det var flere plagg jeg falt pladask for i den nyeste kolleksjonen deres. Kolleksjonene som ble vist i showrommet til Linda Røed var kolleksjonene som vil prege denne våren, og ikke neste høst/vinter. Det fordi for eksempel Pont Neuf har hurtige leveringer,  altså ekspressleveringer. På den måten kan de hele tiden være tett på moten. Dere som følger bloggen min vet at jeg elsker Pont Neuf. Har man først kjøpt en plagg fra Pont Neuf, så kjøper man merket igjen. Pont Neuf er enestående på passform, og komfort. Det å føle seg vel er så utrolig viktig, og når man i tillegg får fine farger, og spennende design, så har man funnet sin store favoritt. Vårkolleksjonen til Pont Neuf, og også Choise er spennende! Flotte farger, og design som gjør meg glad. Klassiske klær, og man kan lett endre et hverdagsplagg til et plagg til den spesielle anledningen. Pont Neuf er også for alle med tanke på størrelse. De starter på str. XS, og går opp i str. 3 XL som skal tilsvare ca 54. Her skal dere få se litt fra besøket på showrommet til Pont Neuf.


Her er en del av go’bitene fra vårkolleksjonen til Pont Neuf


Du kan se mer av vårkolleksjonen til Pont Neuf her : http://pontneuf.dk/eng/autumn-2016/
Som jeg nevnte, så er også Choise et merke som går opp til str. 52. Også i denne kolleksjonen var der virkelig mye flott! Her ser dere to av mine store favoritter i vårens kolleksjon :


Du kan se mer av kolleksjonen her : http://choise.dk/en/

Dette var litt fra motemessen, og mitt første stopp som var hos Pont Neuf. Jeg skal vise dere mer spennende fra motemessen på bloggen i morgen. Jeg besøkte også Tinas agentur, Yoek, Zhenzi, og Levolution – alle med veldig spennende kolleksjoner!

I dag blir det flott Giveaway på bloggen! En heldig leser skal nemlig få ett valgfritt treningsplagg!! Kanskje blir du den heldige ? Forrige helg var aktiv weekend på bloggen. I samarbeid med Alexis Mote, så kunne bloggens lesere kjøpe treningsklær til reduserte priser. Jeg håper mange benyttet seg av tilbudet. I dag blir det altså en flott giveaway på bloggen, også den i samarbeid med Alexis Mote. Alexis har treningsklær fra ulike produsenter, og den som blir den heldige vinneren kan fritt velge det plagget man måtte ønske fra utvalget av treningsklær hos Alexis. Her er utvalget av treningstopper : http://www.alexismote.no/c/kategori.php?kategori=117&subkategori=231 , treningsbukser : http://www.alexismote.no/c/treningstoy/underdeler, og jakker : http://www.alexismote.no/c/treningstoy/jakker    Har du lyst til å vinne ett valgfritt treningsplagg? Legg igjen en kommentar på bloggen, og du er med i trekningen.  Alexis har butikk både i Oslo, og i Moss, så ta en stopp om du er i nærheten. Butikkene er virkelig verdt et besøk! Alexis Mote har også en flott nettbutikk, og det er enkelt å handle der : http://www.alexismote.no/index.php  Jeg ser frem til mange kommentarer, og så blogges vi igjen i morgen. Lag deg en god lørdag!