Selvtillit er sexy

Jeg føler på et ansvar for det jeg skriver. Jeg har vært bevisst på at bloggen min skal være en dønn ærlig blogg, og jeg skal kunne stå for det jeg skriver. Jeg vil ikke reklamere for noe som jeg selv ikke kan stå inne for uansett hvilken avtale man blir tilbudt. Min blogg har voksne lesere. Det blir annerledes for meg enn for de som skal nå de yngste leserne. Mine lesere har evne til å være kritisk, og til å legge seg opp sin egen mening. Likevel så har jeg et stort ansvar, og jeg tenker alltid godt igjennom hvordan det jeg skriver kan påvirke de som leser innlegget mitt.

Å sette fokus på kroppspress, det er utrolig viktig. Det er farlig når de unge bloggerne glorifiserer det å fikse på utseende. Når alt av komplekser skal fikses på, så sender det veldig feil signaler til alle de unge som leser dette. En ting er å skrive, og snakke om komplekser, men det er en helt annen ting å normalisere det ved å fikse på de. Å sette fokus på det og ikke være fornøyd med egen kropp, det å sette fokus på hvorfor man ikke er det, det kan være viktige ting. Det er viktig å sette fokus på at man er bra nok akkurat sånn man er, så hvorfor ikke sette mer fokus på kroppspositivitet, det å akseptere egen kropp. Det skal være rom for ulikheter. Istedenfor å krangle om det, så kan kanskje hver og en av oss som blogger gjøre vårt for å sette kropp i fokus på en positiv måte. I en så viktig debatt som kroppsdebatten, så bør man sørge for at ens egen stemme er en stemme som ønsker å sette et positivt fokus, en stemme som forteller unge jenter hvor flotte de er med akkurat den kroppen de har, en stemme som forteller unge jenter at kroppen er en del av dem, men det er ikke kroppen som forteller verden rundt hvem man er.

Jeg mener hver og en av oss voksne selv må bestemme om vi vil fikse på egen kropp, eller ikke. Hva man velger å gjøre, og hva man velger å fikse på, det er et valg hver enkelt av oss må få lov ta. Ingen har noe med hva andre gjør, og hvilke valg som tas. Man kan ha en mening om at dette ikke passer for en selv, men valgfrihet, det er en viktig ting, også når det kommer til å fikse på utseende. Men denne valgfriheten gjelder oss voksne, den gjelder ikke unge jenter. Jeg synes jo helt klart at det er trist at unge jenter er så misfornøyd med egen kropp at de faktisk må legge seg under kniven. Det er jo faktisk også sånn at mange av inngrepene heller ikke blir vellykket. Det naturlige er ofte det beste. Man kan fort få unaturlige store bryster, eller lepper som er blitt så store at de skriker filler lang vei. Har man virkelig store komplekser for noe, så tenker jeg det er ting man kan diskutere med legen sin istedenfor at man legger seg under kniven uten helt å vite hva slags konsekvenser man får.

Jeg er for at voksne må få ta egne valg uten at vi andre skal blande oss inn. Vi kan ha en mening om det å fikse på utseende, men samtidig, så må man faktisk godta at vi har valgfrihet, og at vi alle er vår egen sjef. Vi må tro at hver enkelt har evnen til å ta egne valg, men de unge der ute, de er ikke der som vi voksne er i forhold til egne valg. De påvirkes negativt av som blir skrevet. Vi voksne, vi påvirkes jo også. Alt rundt oss som forteller hvordan vi bør se ut. Vi påvirkes i alle krinkler og kroker, men forhåpentligvis så har de fleste av oss evnen til å sortere, og dermed ta de valgene som vi mener er gode for oss. Det er ikke alltid like lett for de yngste. Når et forbilde forteller at noe er bra, så er det sånn det er. Og det er nettopp et forbilde mange bloggere er, og her må sannelig bloggere være det forbildet de faktisk kan være. Selv med egne valg, så må vi voksne også være forsiktige i forhold til hva slags signaler vi gir til de unge rundt oss.

Jeg er for valgfrihet når man er voksen. Vil noen fikse på utseende, så er det deres valg. Vi kan ikke være gud, og sitte å tro at våre meninger er de riktige. Vi tar våre valg, og må også ta eventuelle konsekvenser av valgene som tas. Jeg har mye jeg er misfornøyd med, og jeg skulle gjerne hatt en tryllestav som kunne fikset både på det ene og det andre. En slik tryllestav finnes dessverre ikke. Jeg kan gjøre mitt for å endre på de tingene jeg ikke liker, og jeg har valgt å gjøre det ved å endre på en del ting i livet mitt. Fra å ha hatet meg selv noe så intenst, så har jeg i dag kommet dit at jeg er tålig fortrolig med egen kropp, iallefall det meste av tiden. Jeg kan fortsatt ha dager hvor de negative følelsene rundt egen kropp kommer snikende, men de er færre enn før fordi jeg har jobbet masse mentalt. Jeg er noe usikker på om jeg hadde lagt meg under kniven om jeg hadde kunnet endre på absolutt alt jeg kunne av ting jeg ikke liker ved meg selv. Inngrepene hadde vært mange da gitt…men noe hadde jeg nok garantert gjennomført, så ærlig skal jeg være.

Jeg er opptatt av å ta vare på meg selv. Jeg er opptatt av velvære. Jeg har blitt 50 år, og jeg får ofte høre at jeg har en veldig fin hud, og veldig lite rynker. Det er nok fordi jeg alltid har tatt godt vare på huden min. Fra jeg var tenåring, så har jeg renset huden morgen og kveld, og alltid brukt gode hudprodukter. Jeg har i bloggen vært helt ærlig på de tingene jeg har gjort. Jeg har tatovert øynebrynene, jeg har tatovert eyeliner oppe og nede, og jeg har tatovert lipliner. Dette for å slippe å bruke masse tid på å nappe og vokse brynene, dette fordi øynene mine renner så mye at en vanlig eyeliner på meg fort hadde vært langt nede på kinnene mine, lipliner for å slippe og alltid måtte ha på leppestift eller lipgloss. Ikke alle ville ha gjort det samme, men dette er mitt valg, og for meg er dette det riktige valget. Jeg har aldri angret en dag på at jeg tatoverte disse områdene. Samtidig er det alltid noen som har meninger om det jeg har gjort, og som mener jeg er jålete. Enkelte må liksom bare ha en mening om det meste, og om de fleste.

Det å være trygg på seg selv, og trygg på egne valg, de egenskapene sier mye om en person. En trygg person stråler som regel også av selvtillit, og selvtillit, det er sexy.

 

 

Minusgrader

Reklame | NO.1 BY OX, TWENTYFOUR

Vi har hatt en del kalde dager på Sørlandet den siste tiden. Heldigvis veldig lite snø, så da går det fint med minusgrader. Det handler vel bare om å kle seg godt, noe jeg ikke alltid har vært så veldig flink til. Når gradestokker viser minus 6,5, da er det på med ei god og varm jakke, og finne frem gode votter. Lue bruker jeg aldri. Mitt hode er ikke for luer. Mitt hode er ikke designet for å gå med lue. Jeg tror ikke jeg har hatt lue på hodet siden jeg var liten, og pent måtte bruke den.

Er man godt kledd, så går det fint om det er en del minusgrader. Jeg har brukt ull om jeg har vært ute på tur i det kalde været, men ellers har jeg flere virkelig gode, og varme jakker. Jeg som også er utrolig varm av meg, jeg klarer meg ofte uten ull også, men det er godt å vite at det finnes ulltøy i store størrelser hos flere produsenter.

Det skal bli kalde dager på Sørlandet ei stund til, og Sørlandet er ikke akkurat det neste stedet med minusgrader. Flere av dere som leser bloggen min har spurt meg om jeg kan vise mine jakkefavoritter på de kalde dagene, noe jeg selvsagt skal gjøre. I tillegg til at jakkene er varme, så må være fine å se på, de må ha god passform, og den god lengde. Når jeg tenker lengde på ei vinterjakke, så må det være ei jakke som går godt under rompa. Viktig at rompa ikke fryser, og jeg føler meg mer vel med en god lengde.

En av mine store jakkefavoritter, det er en utrolig flott parkas fra TwentyFour. Jeg har nærmeste bodd i denne de siste dagene. Den er så god og varm. Den har både passformen og lengden = perfekt. Fargen på min parkas er rust, en utrolig fin farge som jeg føler at jeg kler. Så her stemmer alt.

Dette er en dunparkas, en helt fantastisk dunparkas. Parkasen heter Mellow Puffy. Dunparkasen finnes også i skifergrå, og skyggesort. Dunkåpen har fast hette i mykt, supermatt materiale. Den har lange glidelåser langs nederste del av sidesøm som gjør at den kan utvides når man f.eks setter seg ned. Jakken dekker som jeg nevnte rumpe, og den dekker lår sånn at den holder deg god og varm. Perfekt de kalde dagene. Den har innerkrage og mansjetter i myk rib. Disse mansjettene, de bare digger jeg. Dunfyllet er 80/20 andedun/fjær. Jakkene går opp i str. 54, og i denne, så har jeg str. 50. Det at jakken faktisk dekker rompa veldig godt, det er et stort pluss. Vi liker at rompa blir dekket. Dere finner dunparkasen her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/533561/mellow-puffy-dunparkas-d-m%c3%b8rk-rust-52-dunk%c3%a5pe-i-supermatt-materiale-til-dame

Dunjakken som har fått en helt spesiell plass i mitt garderobeskap denne vinteren, den er fra NO.1 BY OX. Jeg bare elsker NO.1 BY OX! Dette er dansk design, og det er flotte Anette Oxenbøll som er kvinnen bak klesmerket NO.1 BY OX. Det er sikkert mange av dere som kjenner til spesielt skinnjakkene til NO.1 BY OX. Skinnjakkene er de flotteste, og beste skinnjakkene ever. Fantastisk passform, helt nydelige å ha på seg, og de kommer i flere lekre farger. Men NO.1 BY OX er så mye mer enn skinnjakkene, og nå har de også en stund hatt agent å Norge slik at flere butikker nå har tatt inn klær fra det danske firmaet.

Dunjakken, den er bare så lekker! Utrolig god passform, og den er jo et syn for øyet synes nå jeg da. NO.1 BY OX er så utrolig flinke med detaljer. Denne dunjakken har feks flotte glidelåser i gull, noe som gjør veldig mye med jakken synes jeg. Hetten er jo helt nydelig, og det er jo en detalj som vekker øyet som ser den. Dunjakken har en perfekt lengde. Den dekker rompen godt. Dette er også en dunjakke som tåler de kalde dagene. Jeg har str. 50 i dunjakken. En klassisk jakke både i farge og design, så denne jakken kan jeg bruke vinter etter vinter. Iallefall helt til den blir for stor. Det er jo lov å håpe at jeg opplever det en dag.

Har du sett de lekre hanskene jeg har på meg sammen med dunjakken? Er de ikke flotte? Også hanskene er fra NO.1 BY OX. Sjekk den flotte fargen! Gule hansker som faktisk passer mine store hender. For meg har det og fått tak i hansker vært et problem. Det å ha pene hansker, det har jeg alltid hatt lyst på, men også hendene mine er store, så jeg passer aldri hansker. De blir for smale. Da blir man utrolig glad når man finner hansker som man passer. Hanskene fra NO.1 BY OX får man i ulike størrelser. Jeg har str. XXL, og de passer fint. Hanskene er i lammeskinn. Myke og gode. Anbefales på det varmeste!

Ha en god lørdag der ute! Vi blogges i morgen, og jeg skal dra på trening.

 

Et enkelt regnestykke

Reklame | Adia og Pont Neuf

Regnestykket er egentlig veldig enkelt, men likevel så vanskelig.

 

 

 

 

 

 

 

Hva slags regnstykke jeg snakker om? Jo, regnestykket som gjør at man kan gå ned i vekt, altså mer energi ut enn energi inn. I utgangspunktet er svaret på regnstykket enkelt, men likevel litt sånn håpløst ofte å få svaret ut i praksis. Jeg prøver å tenke litt på dette regnestykket for tiden, og jeg ble litt lettet når jeg denne uken leste en ernæringsfysiolog som uttalte at man ikke behøver å gå på diett for å få regnestykket til å stemme. Ernæringsfysiolog og forsker ved Rikshospitalet, Ida Gregersen betrygger oss i KK med at man fint kan gå ned i vekt på et helt normalt kosthold. Det at man slipper å tenke diett i hverdagen, det vil nok gjøre det lettere for mange.

Man vet at dersom man skal ned en del i vekt, så må fokuset også være på kostholdet. Jeg har sikkert en lang vei å gå, men jeg har tatt små grep. Søtt og salt, det er helgekos. Det hender jeg tar litt peanøtter, eller en neve med chips, men sliter ikke med dårlig samvittighet av den grunn. Før jul handlet jeg sjokolade på tilbud. Sånn typisk 4 for 100 av disse store sjokoladeplatene. Et par ganger gikk jeg i denne tilbudsfella. Av 8 plater, så ligger det fortsatt 7 plater igjen i kjøleskapet. Det er jeg stolt av. Jeg tenker jeg må sjekke holdbarhetsdatoen på sjokoladene snart, for plutselig er de gått ut på dato, og da havner de nok i søpla. Jeg tror forresten aldri jeg har sjekket holdbarhetsdato på sjokolade. De lå sjeldent lenge før de ble spist. Når jeg spiser en sjokolade, eller andre ting man kaller usunt, så er jeg fornøyd med mye mindre mengder nå enn før. Det er heller ikke sånn at det frister så veldig med søtt lengre. Jeg er nok mer på det salte. Hvorfor det har blitt sånn, det aner jeg ikke. Jeg tror det handler om et kosttilskudd som har tatt bort en del av suget mer enn at jeg har så enormt stålkontroll.

Pepsi Max, min store lidenskap. Hvem skulle vel ha trodd at jeg i løpet av en dag nesten ikke drikker Pepsi Max lengre ? Jeg tror det nesten ikke selv, men det er faktisk tilfelle. Jeg som har tviholdt på Pepsi Max’en min. Jeg som før glatt kunne drikke et par liter til dagen. Det ble handlet inn mye Pepsi Max for å si det sånn. Nå har jeg en 1,5 liters flaske i 2-3 dager, så her har jeg redusert veldig. Jeg har ikke lagt meg i selen for å redusere. Jeg har ikke tvunget meg selv til å redusere. Det har bare blitt sånn, og det er ikke noe svar å bli klok av. Jeg aner ikke hvorfor jeg har redusert. Lysten på å drikke så mye Pepsi Max, den er borte. Nå drikker jeg kun Pepsi Max til middag, og om jeg har besøk. resten av dagen, så drikker jeg faktisk vann. Ja, du leste riktig: jeg drikker vann, og jeg drikker ca 2,5 liter vann til dagen. Det er ikke til å tro. Jeg som ” hatet ” vann, og som kun drakk det når jeg skulle ta tabletter.

Endringen kom etter jeg fikk PT, for PT’en maste veldig på dette vannet. Nesten litt sånn irriterende hvor mye han maste om dette vannet. At jeg drakk altfor lite, og at det bare var å øke vannmengden. Jeg er jo ikke alltid den som hører på andre når det er noe jeg ikke vil, men her hørte jeg på han, og nå får jeg snart finner, så mye vann drikker jeg. Minst 2.5 liter til dagen. Det er nesten ikke til å tro at jeg faktisk gjør det. Jeg skal innrømme at jeg ” fusker ” litt for å få det til. Når jeg tar vann i vannflasken min, så tar jeg til slutt noen dråper med Zeroh i vannet for å få litt smak. Det er jo ikke kalorier i denne saften, og noen få dråper av denne gjør at jeg føler litt smak, og da kan jeg drikke masse vann. Dette vet PT’en min, og det er helt innafor å gjøre det sånn for å klare å øke mengden vann jeg drikker. Så nå har jeg med meg vannflasken overalt, og med disse få dråpene med ” fruit passion ” som smaken heter, så smaker vann nå helt fortreffelig.

Når det gjelder kosten, så har jeg ikke gjort dramatiske endringer, og kommer sikkert ikke til å gjøre det heller, men jeg kjenner at jeg nå tenker mer enn før, og har begynt å få en del av dette fra tanker til handling. For meg handler det mye om mengder, og det handler om å spise oftere. Jeg kan gjerne ha to måltider til dagen, og det er det. Ofte kan da disse to måltidene bli større enn de hadde hatt behov for å være. Jeg må også lære meg å stoppe når jeg begynner å kjenne metthetsfølelsen. Det er ikke alltid lett, for jeg synes den kommer så plutselig, og så smaker jo ofte maten så uendelig godt. Jeg er definitivt et middagsmenneske. En dag uten middag, da mangler det noe viktig. Middag er dagens høydepunkt når det kommer til mat. Her skal jeg nå prøve å tenke mengde. Jeg trenger ikke å lage så mye som jeg gjør. Ofte blir det kastet en del også fordi øynene tror at jeg orker så mye. Lunsjen, der må jeg tenke det samme. Jeg slår jo ofte sammen frokost og lunsj. Jeg prøver å spise et par knekkebrød når jeg kommer fra trening om morraen, men så er det lunsj og middag som er mine måltider i løpet av en dag. Her er jeg også i gang med å endre tanker og handling. Jeg har funnet noen knallgode, sunne knekkebrød som jeg skal prøve å spise litt mer av i løpet av en dag. Så mine grep fremover blir: mindre porsjoner, og flere måltider. Grønnsaker er jeg fra før av flink med til middagen. Jeg spiser mye grønnsaker hver dag. Frukt spiser jeg ikke så mye av, og har ingen store planer om å øke fruktinnholdet i løpet av en dag.

Det er garantert flere grep å ta, men det er her jeg har startet. Jeg prøver å tenke slik Gregersen sier: Mer energi ut enn energi inn. Aktiviteten min er det lite å klage på. Den er stor i løpet av en uke. 5-6 treningsøkter i uken pluss at jeg prøver å gå litt tur, så aktiviteten, den er jeg strålende fornøyd med. Kan jeg bli like flink med kosten, da vil jeg nok merke det på vekta. Det er mye som er langt viktigere enn vekta sånn sett. Helse og fysisk form er klart det viktigste, men jeg vil jo gjerne se vekta også gå nedover. Heldigvis merker jeg at kroppen endrer seg positivt, og det gir jo motivasjon til å fortsette. Det får ta den tiden det tar.

Til slutt vil jeg vise dere litt klær fra Adia og Pont Neuf som jeg synes er så lekre, og verdt å dele med dere som leser bloggen min.

Jakken fra Adia, den er så lekker! Stilig design. Jakken har skråknepping, noe som gjør det lille ekstra. Også om man har den åpen, så får man frem denne detaljen. Tøff, sort jakke med flere stilige detaljer. Ser litt semsket ut. Lekker! Jeg er blitt mer og mer glad i Adia, og denne jakken er blitt en jakke jeg bruker mye. Som de fleste jakker, så bruker jeg den mest åpen. Jeg synes Adia har så mye lekkert. Du kan følge Adia på Facebook her : https://www.facebook.com/adiafashion.dk

Så to utrolig flotte kjoler fra Pont Neuf som jeg bruker som tunikaer. Store, tøffe prikker/rundinger som design, og på veldig fine bunnfarger. Lommer foran er en detalj jeg liker veldig godt. Nydelig å ha på seg. Passformen, der er Pont Neuf i en særklasse på veldig mange av designene sine.

 

 

Du kan følge Pont Neuf her : https://www.facebook.com/pontneuffashion

 

Et lite hjertesukk

I dag kommer jeg med et lite hjertesukk. Kjenner jeg er både frustrert og oppgitt.

5-6 ganger i uken, så er jeg på trening. En treningsuke akkurat nå består av både gruppetimer, PT timer og egentrening. Dette er gode svetteøkter, og jeg er avhengig av gode treningsklær, og for min del, så tenker jeg da på treningsoverdeler. Gode trenings t-skjorter, eller treningsgensere som er puster godt, som er fukttransporterende og som tørker fort når man svetter som bare det. For er det noe jeg gjør når jeg trener, så er det definitivt å svette. Det å ha overdeler som ikke har disse egenskapene, det er ikke særlig behagelig. Det er grusomt å gå i overdeler som er våte av svette.

Det er ikke noe problem å finne treningsoverdeler med disse egenskapene heldigvis, men her kommer hjertesukket. Problemet er å finne treningsoverdeler som har god lengde, og som også har en god armlengde. Det er masse overdeler å finne, spesielt på nettet, men de er jo så korte! Og i tillegg har de så korte armer at både grevinneheng og løshud er på utstilling. Når man har en litt av begge deler, så rister det godt når man trener , og man kan fort risikere å bli sjøsyk om man tilfeldigvis er i nærheten og ser alt dette i fri bevegelse.

Hvorfor er det så innmari vanskelig for produsenter å lage trenings overdeler noe lengre? Hvorfor er det så vanskelig å lage treningsoverdeler som har en god armlengde? Noen cm med ekstra stoff, kan det være så innmari vanskelig? Dette gjelder jo også t-skjorter generelt. Produsentene fortsetter med korte armer ennå de har fått utallige tilbakemeldinger om at armene må være lengre, og da skjønner jeg virkelig ikke hvorfor man ikke kan høre på de som faktisk skal kjøpe t-skjortene? Man blir oppgitt over for korte t-skjorter, for trange treningstopper, og at alle overdeler omtrent ikke har armer. Behagelige treningsklær til store vil kreve en annen passform, andre lengder, og bredder enn i ordinære størrelser. Vi har andre krav for at vi skal føle oss vel i plaggene.

Ikke bry deg om grevinneheng og løshud. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt akkurat det, men jo, jeg bryr meg. Jeg ønsker ikke at verken den løse huden, eller grevinnehenget skal danse rundt i ellevill dans mens jeg trener. Det handler mer om mitt velvære, enn å beskytte andre mot sjøsyke.

Jeg fant min treningsfavoritt for noen år siden. Da hadde Stormberg en helt fantastisk trenings t-skjorte som hette Danne. På den tiden testet jeg litt for Stormberg, og testet bla denne t-skjorten hvor jeg ga tilbakemelding på at modellen måtte være lengre, og den måtte også ha lengre armer. T-skjorten ble slik jeg ønsket, så jeg husker at jeg kjøpte en del av disse for å sikre meg gode t-skjorter å trene i. I dag finnes ikke disse i sortimentet, og det er innmari synd. Denne modellen er perfekt for oss som trenger god lengde på overdelene. Strekker man feks på armene, så sklir ikke overdelen opp. Den dekker det vi ønsker å dekke.  Treningsoverdelen absorberer svetten veldig godt, og den tørker fort. Den er myk, og utrolig behagelig å ha på seg.

Foto. Stormberg

 

Stort sett trener jeg i disse lilla t-skjortene, og de som trener på samme studio, og som ser meg mye på trening, de synes vel nesten synd på meg, og kommer vel snart til å donere penger til en ny overdel. De tror vel at jeg kun har denne ene. Sannheten er at jeg har 5 av disse lilla t-skjorter, 5 helt like. Jeg hamstret litt når de var i salg kan man si. Har også to i aprikos, men av en eller annen grunn så bruker jeg ikke de like mye.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg liker treningsklær som ikke er for kroppsnære. Vi har gjerne en en valke, eller to, eller en mage som man ikke vil skal bli et blikkfang. Overdelene må ha litt lengde, og da såpass at vi får den ned forbi rompa. Overdelen trenger ikke være telt, for vi kan gjerne vise formene våre, men det er en forskjell på å vise alt man har ekstra, og ha et plagg som fint følger kroppen. Armene er også ett viktig punkt. De færreste av oss store vil vise armene våre. Kanskje fordi vi har en del ekstra hud der, eller ved vektnedgang, så kan det bli en del løshud. Den perfekte lengde for meg er absolutt at jeg får dekket omtrent halve armen. Om ikke helt ned til albuen, så nesten.  Jeg sliter med å uttale meg om treningsbukser da mine bein skiller seg en del ut fra andres. Vi store ønsker også å føle oss freshe – så ja takk til masse flotte farger!!

Jeg vet at det er flere som selger trenings overdeler i store størrelser, men jeg sliter med at de da ikke har den lengden jeg ønsker. Så mye som jeg nå trener, så kan jeg godt ha en del ulike treningsoverdeler. Selv om jeg har fem like, så føles det jo som om man går med den samme hele tiden. Jeg har brukt litt tid nå på nett for å kikke litt på hva som finnes, men man ser jo fort at lengden ikke er tilfredsstillende verken her, eller der, Det er så fortvilende, spesielt når man ser at der er mange fine overdeler, og mange flotte farger. Men jeg endte til slutt opp med å bestille et par t-skjorter, og den ene av disse så ut til å ha en god armlengde, men jeg er spent på virkeligheten. Begge var fra Adidas, og Adidas har et godt utvalg av treningsklær i store størrelser. Den ene jeg bestilte, der vet jeg at lengden nok ikke er helt som jeg ønsker, men jeg bestilte da en lang, tynn treningsgenser med lange armer som jeg da tenkte å ha under t-skjorten. Jeg er spent på hvordan det vil fungere, og om det blir så fint som det er i mitt hode.

Merket som heter Aprico, de har også litt treningsklær, og de er utrolig stilige. Så fine farger, og så mye stilige design. Jeg har bestilt et par trenings overdeler med 3/4 arm. Passer de fint, og har de en god total lengde, så blir jeg utrolig glad. Jeg skal holde dere oppdatert, og vise når jeg mottar de.

Jeg regner med at mange av dere sliter med samme problem. Hvor kjøper du dine treningsklær i store størrelser? Har du funnet overdeler med god lengde? Jeg hadde blitt hoppende glad for gode tips som jeg kan sjekke ut.

En liten oppdatering på treningen min. Jeg er så fornøyd med innsatsen jeg legger ned, veldig fornøyd med fremgangen, og jeg merker at hver treningstime er med på å få meg noe nærmere målet mitt. Etter jeg fikk PT, så har trening fått en ny betydning for meg, og det å bli pushet slik jeg blir en gang, eller to i uken, det har betydd enormt mye. Jeg merker at kroppen endrer seg, jeg merker hvor mye sterkere jeg er blitt, og jeg merker hvor mye mer utholdende jeg har blitt. Kroppen er sterk, og den tåler å bli pushet. I denne PT runden, så velter jeg feks tunge dekk, dytter slede, står i planken – så her snakker vi om skikkelige svetteøvelser. Jeg merker at kroppen tåler dette veldig fint, og selv om det er blytungt, så liker jeg at jeg blir utfordret på slike øvelser. Det er jo verdens deiligste følelse etterpå når man har gjennomført ei skikkelige svetteøkt. Treningsgruppen for de som sliter med noen ekstra kilo, den startet på mandag, så nå har vi trent to ganger sammen. Tung trening, men det skal jo merkes at man trener. Jeg tror damene er veldig fornøyd med øktene, og det er jo så utrolig flott og kunne trene sammen på en slik måte. Forskjellige kroppsformer, forskjellige utgangspunkt, men her er det innsats, og en god latter når man får puste noen sekunder mellom hver øvelse.

Ha en nydelig lørdag fine lesere. Vi blogges i morgen

 

Ikke sett livet på vent

Tenker vi egentlig over at livet ikke kommer i reprise? Tenker vi på at dagen i går ikke kommer tilbake, og at ingen kjenner morgendagen?

Jeg tenker mer, og mer på hvor heldig jeg faktisk er. Jeg er ganske stolt over at tankene mine nå jobber i retning av at jeg klarer å bry meg noe mindre om hva andre tenker om meg. Jeg har alltid vært livredd, og sårbar for blikk, og kommentarer. Jeg har ofte ønsket at jeg var usynlig. Vekten og den store kroppen har vært sjefen, og da er det godt å kjenne på at jeg klarer å slippe dette mer, og mer, og selv ta over sjefsrollen.

Livet kommer ikke i reprise, så spørsmålet må jo da være hva man ønsker å se tilbake på. Jeg ønsker ikke flere dager hvor jeg piner, og straffer meg selv fordi jeg er overvektig. De dagene har jeg hatt mer enn nok av, Jeg har hatt altfor mange dager i løpet av livet hvor det meste av energien er blitt brukt på å snakke meg selv ned. Jeg har brydd meg altfor mye om blikk som for meg sa mer enn 1000 ord, og jeg har blitt så utrolig lei meg når noen har kommentert vekta. Jeg har brukt så mye tid på å fortelle meg selv hva andre mener om meg, selv om jeg ikke aner om det er sant. Hodet kan jo være ganske så skrullete i blant, og innbille oss ting som nok ikke alltid er som tankene våre sier.

Jeg føler meg ferdig med tiden hvor alt fokus var på vekten. Jeg er absolutt ikke 100% ferdig, jeg vet at jeg ennå vil bry meg. Jeg vil fortsatt ha dager hvor jeg føler meg som en flodhest, men jeg prøver å ha fokus på Heidi, på hele meg. Jeg traff en bekjent for en tid tilbake, og vi snakket sammen om akkurat disse tingene. Om overvekt, og negative tanker. Plutselig ønsket hun å vise meg noe, og dro meg med til et rom med et speil. Jeg skjønte egentlig ingenting. Hun plasserte meg foran speilet, og spurte om jeg kjente den flotte kvinnen i speilet? Om jeg innså hvilken flott kvinne som stod der. Jeg tok noen skritt unna speilet, men ble befalt tilbake.” Det er denne flotte kvinnen vi ser når vi møter deg. Vi ser en sterk, flott kvinne som stråler. Så smilende, så positiv, så målrettet. Slik vi ser deg, slik må du også begynne å se deg selv.” Jeg husker at tårene trillet. Det var en så utrolig sterk opplevelse. Jeg fikk i hjemmelekse å stå foran speilet hver dag. Hver dag skulle jeg se på meg selv i speilet, og fortelle meg selv hvor flott jeg er. Jeg skal glatt innrømme at den hjemmeleksen er vanskelig å få til. Jeg er ikke akkurat en person som står for mye i speilet og sier fine ord til meg selv. Det holder å bruke tid foran speilet på hudpleie, makeup og hår, men i blant, så prøver jeg nok å gjøre som jeg fikk beskjed om. Lett er det ikke, men om man gjør det mange nok ganger, så kanskje det funker?

En sterk opplevelse var det, og den gjorde inntrykk. Den sier mye om mine tanker, at mine tanker ikke alltid er riktige. Opplevelsen sa meg også at jeg ikke vet hva andre tenker.  Måten jeg ser på meg selv på, det er heldigvis ikke slik andre ser meg. Jeg vil fortsatt bli lei meg om noen kommenterer vekta, der vil jeg nok aldri helt klare å slippe taket. Men vi har alle en historie, og vi sliter alle med våre utfordringer. Tidligere ønsket jeg så ofte å gå med lapp rundt halsen som kunne fortelle at sykdom er en medvirkende årsaken til mye av vekta mi. I dag tenker jeg at ingen overhode har noe med hvorfor jeg er som jeg er. Hvorfor skal vi unnskylde oss? Alle sliter med sitt, hos noen så er det bare mer synlig. Opplevelsen og møtet satte spor. Det at noen faktisk stilte meg foran dette speilet, og sa at nok var nok, det står det stor respekt av, og for meg har det i ettertid betydd enormt mye.

Jeg ønsker meg fortsatt en lettere kropp, en enda bedre helse og enda bedre kondisjon, og de tingene skal jeg fortsette å jobbe for. Så må man prøve å se litt forbi de ekstra kiloene, grevinnehenget, løshuden, valkene og puppene som kanskje ikke ser ut som på en 20 åring lengre. Prøve å se den flotte kvinnen bak alt dette. Klart vi vil snuble en haug av ganger, men det er ikke farlig å snuble så lenge vi kommer oss opp igjen, og ikke faller helt over ende. Klart vi vil ha tøffe dager i blant, men om vi klarer å snu tankegangen litt for hver dag, så vil man mestre steg for steg. Bak hver kropp, uansett form og størrelse, så finner vi et menneske som har sin historie, og den trenger absolutt ikke være perfekt selv om noen kanskje synes at kroppen er det. Jeg har en mindre kropp enn jeg hadde før jeg startet reisen min. Både kilo og cm forsvinner. Jeg kjenner hva det betyr for hodet mitt for hver cm jeg minker.

Vi kan ikke sette livet på vent. Vi kan ikke vente med å leve til vi får en lettere kropp. Jeg skal jobbe beinhardt nå fremover for å fortelle meg selv at jeg er flott som jeg er, og jobbe for å bry meg mindre om hva andre mennesker tenker, og mener. De kjenner ikke meg, eller min historie. Det er altfor lett å dømme uten å vite. Jeg vet at mine utfordringer på det mentale planet ligger i å prøve og ikke bry meg om andre, og det ligger i å være stolt av den jeg er. Jeg har en stor jobb foran meg, men skritt for skritt, så ser jeg at jeg klarer å snu tankene. Jeg har snudd tankene på mange andre områder, og da skal jeg klare denne utfordringen her også. Jeg vil snuble igjen, og igjen, men jeg er sterk nok til å komme meg opp igjen. Livet kommer ikke i reprise….og til deg som plasserte meg foran speilet den dagen – Tusen takk!

Når muligheten er der

Det å være stor, og skulle gjøre noe med overvekten, det er ikke alltid lett om man står alene. Man skal ha vilje av stål, og man må pushe seg selv hele tiden for ikke å gå på den vanlige smellen at man gir opp for fort. Du vet hvordan det er. Starte for fullt på mandag, hårete, store mål, og i løpet av ei uke, eller to, så er man tilbake i kjelleren. Deprimert og lei seg.

Det begynner å bli noen år siden jeg fikk startet en treningsgruppe for overvektige her i Kristiansand. Lett var det ikke, det å finne noen som ønsket å gi oss et tilbud. Vi trente først i en gymsal to ganger i uken, og etterhvert, så ønsket Spring  å lage en gruppe for oss med trening to ganger i uken. Vi holdt på helt til Spring la ned sin avdeling på østsiden av byen. Etter det har vi trent crossfit, og noen holder fortsatt på med det. Jeg skulle jo ønske at flere tenkte på trening for overvektige. Behovet er stort, og det er i utgangspunktet mange som burde ønske seg et slikt tilbud, men jeg ser også at det er en vanskelig gruppe å nå frem til. Da jeg fikk dette til for de årene tilbake, så var det så mange som skulle bli med, men jeg husker at jeg slet veldig med å finne de vi måtte være for å få dette til. Vi er gode på unnskyldninger, og unnskyldninger det mange av når tilbudet plutselig var der. Jeg har vært der selv, og vet hvor lett det er å komme med all verdens unnskyldninger for å slippe å være i aktivitet. Jeg blir nesten litt flau når jeg tenker på alle unnskyldningene jeg brukte.

Livet mitt før var som det nok er for mange. Jeg har trent på treningsstudio mange ganger, jeg har prøvd ulike former for aktivitet. Jeg har begynt utallige mandager med mitt nye, og så mye sunnere liv. Jeg gikk ned, jeg gikk opp, og sånn var det i mange år. Jeg har følt denne enorme given, og motivasjonen, men så mistet jeg den et sted nesten før den hadde dukket opp. Jeg aner ikke hvor den forsvant, men borte var både given, og motivasjonen. Så var det å lete etter den igjen…og starte på nytt neste mandag.

Alene kan det være vanskelig. Jeg har heldigvis i løpet av de siste årene klart å finne både motivasjonen, og treningsgleden, og jeg har vært mest alene. Det har tatt tid, men det er så godt å være der. Jeg er også en som trives med å trene alene. Det fungerer veldig godt å trene alene, og jeg kommer meg på trening. Jeg har klart å holde fokus, og har klart å holde på motivasjonen fordi jeg ser at det nytter. Samtidig så er det fint med gruppetimene. Det å trene med andre som har de samme utfordringene. Uansett hvor godt jeg trener alene, så gir gruppetrening meg masse. Det samholdet man har, det er fantastisk. Jeg har blitt kjent med så mange flotte mennesker gjennom disse gruppetreningene, og mange av de har jeg fortsatt veldig god kontakt med. Vi treffes sosialt, og drar på shoppingturer sammen. Latteren sitter løs, og når vi er sammen, så kan vi gjerne fleipe rundt egen kropp.

Til mandag så starter et tilbud med trening for de som føler at de sliter med noen, eller flere kilo for mye. Jeg er så utrolig stolt over at det tilbudet er på plass. Gruppen kommer til å trene mandager, og torsdager kl.17.00 på Rona. Det er PT’ en som jeg har trent sammen med over en periode nå som ønsker å gi oss et treningstilbud hvor vi egen gruppe to ganger i uken. Treningsopplegget vil i første omgang gå over 10 ganger. Coronatrygg trening. Eget rom med god avstand til hverandre, og hvor hver trener på sin plass. Styrke og kondisjonstrening. Å ha en PT som har ansvar for treningene, det betyr god trening, trygg trening, og trening hvor alle blir fulgt opp, og pushet. Jeg er utrolig glad for dette tilbudet, og for at noen ønsker å gi et slikt tilbud til oss. En gruppe på max 10 stykker, det betyr at hver enkelt vil føle at de får godt utbytte av treningstimene. For meg å trene med PT har gitt meg utrolig mye både fysisk, men også mentalt. Jeg har oppdaget en ny treningsverden. Jeg blir pushet og utfordret på stadig nye plan og på stadig nye øvelser. Jeg oppdager at jeg er sterkere enn jeg har trodd, jeg klarer mye mer enn jeg trodde. Jeg merker at jeg er blitt sterkere, jeg orker mer, yter mer, og også kroppen merker at jeg tenker helt nytt, og trener helt nytt. Jeg imponerer meg selv på hver trening, og jeg klarer å fokusere på en helt ny måte. Når i tillegg PT’en er veldig fornøyd, da blir jeg innmari stolt, og enda mer motivert.

Bor du i Kristiansandsområdet, så har vi en, kanskje to plasser igjen på gruppen om du ønsker å være med. Et unikt treningstilbud om du sliter med noen kilo for mye. Et sted må man starte. Jeg hadde en gang svart belte i unnskyldninger, så jeg kan de alle sammen, og jeg vet at det er få av de som holder mål, stort sett. Det handler om valg, og prioriteringer. Det handler om og slutte å la unnskyldningene styre livene våre. Det handler om å  gjøre noe med situasjonen man er i. Det er kun oss selv som kan endre, ingen andre. Et skritt av gangen, så kan du nå det målet som du setter deg. Du vil svette, du vil kjenne på høy puls, du vil bli så sliten at du nesten gir opp, kroppen vil verke…men det går helt fint. Du vil overleve hver gang 🙂

Jeg gleder meg til gruppetrening, og gleder meg til at dette også nå skal bli en del av min treningsuke. Det å være gruppe, det er noe helt spesielt, og det blir fint å kombinere gruppetimene med treningsøktene jeg har alene, og sammen med PT. Ta kontakt om du vil være en del av gruppen vår.

 

Sort, blonder og stilfullt

Reklame | Studio og Gozzip

Visst du tar en titt i klesskapet ditt, så garanterer jeg at man finner mange sorte plagg? Du er nok som de fleste av oss. Vi har mye sort. Sort er flott og da. Sort er klassisk, trygt og ofte veldig stilfullt. Noen tenker nok også at sort er en farge man kan gjemme seg litt bort i, eller hvor man kan gjemme bort litt valker, og andre ting man ikke akkurat vil fremheve.

Joda, sort kan kamuflere litt, men det kommer nok mer an på passformen enn kanskje fargen. Sort er og den stilfulle fargen man mange ganger velger når man skal pynte seg, og kle seg pent. Sammen med flotte smykker, så er sort en utrolig flott farge. Spesielt om det sorte plagget også har noen flotte detaljer. For min del, så kan det gjerne være litt bling, eller litt blonder.

Blonder, blonder er pent. Eller det spørs jo helt klart på hvordan blondene er, og hvor de sitter på plagget. Det kan jo bli litt vel mye blonder, og da er det ikke min stil. Sånne oldermor blonder, det liker jeg ikke, eller svære blondekanter…men blondeplaggene fra Gozzip som er i butikkene nå, de er lekre dere! Jeg ble så glad da jeg så disse. Dette er blonder tvers igjennom, altså gjennomsiktige plagg. Eller transparente. De er både pene og sexy spør du meg. Dette er virkelig min smak! Dette er ulike blondetopper. En uten armer med en nydelig hals, en litt lang modell med rund hals, og en modell med lange armer og rund hals. Lekre! Dette er sånne ” må ha ” plagg. Blondetoppene er flotte under ulike jakker feks, og jeg har funnet flere jakker som er perfekte over disse. Antrekket blir så stilfullt med slike blondetopper under. Toppene i sort, og de kommer i en nydelig kremfarge. Men pass litt på. Siden toppene er gjennomsiktige, så husk å bruke mørk bh under de sorte og hvit/krem bh under den kremfarga. Visst ikke blir det veldig feil. Vanligvis så anbefaler jeg dere å gå ned en størrelse i Gozzip, men det gjelder ikke disse blondetoppene. Jeg bruker vanligvis str. M, men i disse, så måtte jeg opp i str. L. Disse er ikke spesielt store i størrelsen, men ganske vanlige. Ønsker du at den skal sitte veldig løst, så gå opp en størrelse.

På dette bildet har jeg på meg blondetoppen med den fine halsen i sort. Jakken jeg har på meg, den er fra Studio, og jakken er så flott! En nydelig blazer med en helt fantastisk blonderygg! Studio er så flinke med detaljer, og denne blonderyggen, den skal de virkelig ha ros for. Kortere foran enn bak. Nydelig å ha på seg.  Kanskje vil jeg velge en helt sort topp under akkurat denne jakken, og kanskje ikke blonder på blonder pga ryggen på jakken, men samtidig så var det veldig fint med blondetoppen under. Bildene under viser den fantastiske ryggen, og så ser du hvordan forskjellen er i lengde foran og bak.

 

 

 

Studio har flere flotte jakker i kolleksjonen som er i butikkene nå. Jeg har ofte savnet en helt tynn jakke som jeg kan ha over topper. Jeg er varm av meg, og av og til, så er det fint, og behagelig med noe som er tynt i stoffet. Det fant jeg i den siste Studio kolleksjonen. God lengde, og man føler ikke at man har den på seg. Jakken er chiffon tynn, og kan brukes både til hverdag og fest. Dette er en type jakke jeg vet mange etterlyser. Spesielt når man skal i selskap, eller pynte seg ved en spesiell anledning. Selv kommer jeg også til å bruke den i hverdagen.

For deg som liker kjoler, så har Gozzip en utrolig stilig linkjole i sin nye kolleksjon. Den er flott altså! Jeg har prøvd den på, og det er en sånn kjole man bare elsker å ha på seg. E sånn kjole man kan bo i. Stilige farger, og selv om den har god vidde, så sitter den veldig fint på. Celli er en av butikkene som selger denne kjolen, og butikken lager mange fine videoer av nyhetene de får inn. Man blir jo også i godt humør av å se disse smilende og blide damene på Celli. Kjolen kan du se her, video nr. 2:

https://www.facebook.com/cellimetro

 

Storskjorter, det kommer det også i vår. En av de nydelige storskjortene som kommer, den kommer fra Gozzip. Hanne big shirt heter den, og kommer i fargene orange og petrol. Jeg elsker begge fargene, men har nok en forkjærlighet for den orange. Vanligvis er jeg noe skeptisk til store plagg, plagg som skal være vide. Jeg føler mange ganger at jeg ser dobbelt så stor ut i slike, men denne føler jeg ser fin ut på selv om det er en storskjorte. Og den er i tillegg sååå deilig å ha på seg. Celli selger også disse storskjortene, så sjekk ut videoen, video nr. 4  : https://www.facebook.com/cellimetro

Klær er spennende dere, og selv om det ennå er litt tid til våren er her, så trenger man ikke vente til våren før man kan kjøpe klær i flotte farger, og design. Mye klær kan man bruke hele året, og det liker nok jeg aller best. Om det å besøke en butikk fysisk i disse dager ikke frister, så husk, som jeg skrev i går at en del butikker også har nettbutikk, og veldig butikker har flotte Facebook sider hvor de viser nyhetene i bilder og videoer. Mange butikker sliter i disse dager, og visst man ønsker å beholde butikkene, så må man også bruke de.

Ha en nydelig søndag! Her teller jeg på knappene om jeg skal på trening, eller ikke. Kjenner jeg meg selv rett, så blir det muligens trening….

Det kommer en vår….

Reklame | Studio

Starten på 2021 ble vel ikke helt som vi hadde tenkt oss, og ønsket oss. Pandemien utfordrer oss fortsatt, og vi opplever stor smitte, og strenge smittevernregler. Vi skal holde oss mest hjemme, gå i butikker kun når det er nødvendig, og vi skal være lite sosiale. Jeg føler det sosiale livet har vært så som så siden mars, men det er en del av dugnaden, og den må både jeg og du bare ta. Det vil bli bra, og det vil det, men det tar tid. Hvorfor kan ikke alle se alvoret i situasjonen? Hvorfor må vi dra på fester, og musikkbingoer? Hvorfor er det krise om det sosiale livet, og den vanlige hverdagen står litt på vent? Jeg kjenner det provoserer meg når folk klager over filleting. Det meste blir filleting når man vet hva ytterste konsekvens av denne pandemien kan bli. Det er ikke en filleting at ensomme blir mer ensomme, eller at eldre ikke får besøk av sine nærmeste. Det er trist, uendelig trist. Men her kan vi kanskje gjøre noe i form av å være flinke til å ta en tlf, sende en melding i ny og ne. Vise at vi bryr oss.

Jeg er nok ikke alene om å lengte til den gode, trygge og ordinære hverdagen. A4 livet. Rutinene. De trygge rammene. Friheten til å lage dagen slik man ønsker. Friheten til å gjøre det man vil når man vil. Besøke de man vil. Plutselig er hverdagen helt annerledes. Vi kjenner på en usikkerhet. Vi har så mange spørsmål som vi gjerne skulle hatt svar på. Ingen kan gi svarene man ønsker, men vi vet at det er en dugnad alle må delta i. Vi må gjøre slik myndighetene sier, og så må vi stole på at dette er det som skal til for å få tilbake den hverdagen vi nå alle lengter etter. En uhyre viktig ting i disse dager, det er og ikke miste håpet og troen på at hverdagen slik vi kjenner den, vil kommer tilbake. Vi vet ikke når, men vi vil igjen nyte dagene slik vi gjorde. Vi vil igjen sitte på trappa og nyte morgensolen, og vite at man kan fylle dagen med akkurat det man vil.

Gjør hverdagen god. Behold smilet og positiviteten. Få med deg nyheter, men man trenger ikke å sitte pal hele dagen. Gå en tur om du er frisk. Nyt sola i husveggen. Legg planer. Dagdrøm. Ha det fint rundt deg. Vær kreativ. Puss opp.Hør god musikk. Se en god film. Ha gode samtaler. Bry deg.

For meg er treningen veldig viktig, og heldigvis kan vi ennå trene på treningsstudioer her i Kristiansand. Jeg håper inderlig at det vil fortsette. For meg er det uhyre viktig at jeg kommer meg ut av huset for å trene. Visst ikke, så går det fort ut av rutine. Jeg har mine PT timer, og min egentrening 5 dager i uken, og sånn håper jeg det vil fortsette. Treningen gjør så mye for min hverdag, og for min kropp både fysisk og psykisk.

Klær er fortsatt en viktig ting for meg. Ingen overraskelse kanskje. Jeg er like glad i å kle meg pent, og det gjør jeg selv om jeg er mest innenfor husets vegger for tiden. Det å freshe meg opp gir den gode følelsen. Det å dasse rundt ustelt, og i utslitte klær, det er ikke meg. Så fresh deg opp. Ta vare på deg selv. Kikk på hva butikkene har av flotte vår og sommerklær.

Jeg vil vise dere noen flotte plagg på bloggen i dag. Jeg skrev det i en tidligere blogginnlegg at det bare er å glede seg til vår og sommerkolleksjonen kommer i butikkene. En del fra produsentenes vårkolleksjoner, de er allerede i butikkene. Mange av butikkene har og nettbutikker, eller er veldig flinke til å legge ut bilder på både Facebook og Instagram, og de aller fleste butikker, de sender deg varer hjem. I dag blir det ikke så mye bilder av meg med klærne på, men det kommer i senere blogginnlegg. Jeg tror jeg må prøve å knytte til meg en person som er glad i å ta bilder, og flink til å ta bilder. Jeg trenger generellt en flott mann i livet mitt, gjerne en handyman som også kan være fotograf 🙂 Da hadde man jo plutselig fått et kinderegg 🙂

Studio og Gozzip har så flotte vårkolleksjoner, og mye av dette er i butikkene nå. Det er så mye flotte klær, så det er vanskelig å vite hvor man skal begynne, men jeg starter med Studio, og jeg starter med en av mine favoritter. En helt fantastisk tunika i nydelige farger, et flott design og en utrolig god passform. Denne har en veldig god lengde til meg. Sitter veldig fint på kroppen, og den er utrolig god å ha på seg. Overkroppen min er blitt noe mindre, så i Studio, så bruker jeg str. M som da er 46/48. Denne gleder jeg meg til å begynne og bruke, og jeg skal ikke vente til våren.

En annen stor favoritt fra Studio, det er denne tunikaen. Enkel med fine detaljer som knappene på armen, og halspartiet. En av tingene jeg liker så godt med både Studio og Gozzip, det er at de er så utrolig flinke med detaljer. De er så utrolig flinke til å designe klær som skiller seg ut, på en positiv måte. Denne har disse stilige detaljene. Tunikaen er noe kortere foran, og så er den lengre bak som dere ser. Den går heller ikke rett ned bak, og det gjør også mye med helhetsinntrykket. Fantastisk å ha på seg, sitter utrolig fint på. Denne ser kortere ut foran enn jeg opplever at den er. På meg, i str. M, så er den noe lengre foran enn det ser ut til på bildet. Jeg er jo fortsatt litt på dette med lengder vet du, men jeg er blitt mye flinkere. Denne tunikaen kan man også få i rødt, og i en flott blåfarge.

r

Jeg liker klær som skiller seg ut, og jeg liker at klær har disse detaljene som gjør det lille ekstra. Denne tunikaen fra Studio, den er jeg og blitt veldig glad i. I utgangspunktet en sort tunika, og så ser det ut som om man har en vest utenpå. En veldig stilig detalj. Tunikaene som jeg viser i dag, det er tunikaer, og det betyr også at de, for meg iallefall, har den riktige lengden. Når jeg bruker kjoler til tunika, så kan de noen ganger bli noe lange. Er man ikke altfor høy, så kan man jo helt klart bruke tunikaer til kjole

Mange av dere liker skjorter, og da er der litt av det også i vårkolleksjonen til Studio. Denne jeg viser i dag har masse mønster, og i utgangspunktet, så er ikke jeg veldig glad i så mye mønster. Men..denne er utrolig fin på. Man må ofte ha plagget på seg for å ta den riktige avgjørelsen. Jeg har mange ganger fått sjokk når man har fått klær vist frem i butikker, og tenkt at man aldri i livet skal ha noe slikt på seg. Så får man det på, og så ser man at man tar tatt veldig feil. Man må våge for å gå med mye mønster, men hvorfor skal man ikke våge om man liker noe? 2021 bør jo være året hvor man blir dristigere. Hvor man våger både på design og farger.

En klassisk, og enkel tunika til slutt, men sååå utrolig fin, og igjen, helt fantastisk å ha på seg. Finnes også i sort. Nydelig halsparti, og god lengde, også på armene.

Den største favoritten min fra Studio, den har jeg vist før, men viser den igjen. Det er lenge siden jeg har hatt et plagg som sitter så perfekt, som er så fantastisk å ha på seg, og som har det tøffe designet.

Du finner Studio her: https://www.facebook.com/Studio-Clothing-280900955328156

Ut på tur….

Reklame | TwentyFour

Jeg er så glad for at jeg har blitt kjent med TwentyFour sin kolleksjon av turklær i store størrelser. Disse turklærne er i en klasse for seg selv. TwentyFour er utrolig gode på størrelser, på design og passform. Dette er ingen selvfølge. Dette er ikke noe alle er. Det er en del som tror at man bare kan legge til litt ekstra stoff, og så er det greit nok for oss som trenger klær i store størrelser. Jeg synes feks noen av kjedebutikkene er veldig dårlig på størrelser. Det gjelder også et par av de store nettbutikkene. Noen produsenter varierer så veldig i størrelsene. Selv om det er samme størrelse fra samme produsent, så kan det skille enormt mye fra plagg til plagg. En og samme produsent bør i det minste være stabil på størrelser.

Jeg er blitt så utrolig glad i TwentyFour. Jakkene deres, ulltøyet, og nå har jeg også prøvd turskoene. Jeg har ikke prøvd turbuksene deres, men jeg kjenner flere som skryter veldig også av buksene.

Jeg håper snøen holder seg langt borte fra Sørlandet også resten av vinteren. Jeg er ikke glad i snø, spesielt ikke den typiske sørlandsvinteren. Uansett hva slags vinter vi får videre, så liker jeg å være ute, om jeg da ikke må vasse i snø til knærne, noe jeg sjeldent har gjort. Når jeg er ute, så liker jeg å være godt kledd. Man skal ikke så langt tilbake før det var helt umulig for meg å få ulltøy. Ingen hadde ullklær i store størrelser. Heldigvis har det endret seg. Ytterplagg, det har man også et godt utvalg i nå. Masse flotte ytterplagg i ulike fasonger, og ulike farger. Vi plussize kvinner er heldige på klesfronten. Vi har masse klær å velge blant.

Jeg har vist en del turklær fra TwentyFour på bloggen. TwentyFour har sett behovet det har vært for store størrelser, og produsert en del turklær også for oss som ikke bruker verken 38, eller 42. Dette gleder mitt hjerte. Twentyfour har designet og utviklet sports og fritidsklær siden 2006, og har hovedkontor og showroom her i Kristiansand. Twentyfour har sett behovet for store størrelser også i turklær, og har nå så smått startet med store størrelser i noen av sine plagg og kolleksjoner. Så kan man ikke forvente at alle plagg skal være i alle størrelser. Man må starte et sted. Man må se behovet, og etterspørselen. Skal vi få et godt utvalg av denne type klær også i store størrelser, så må også vi som bruker store størrelser kjøpe klærne. Det nytter ikke å sitte å klage at ingen produserer klær til oss visst vi ikke griper muligheten som er der. Så vil vi ha et godt utvalg, så må vi også bruke tilbudet som finnes.

I dag vil jeg vise ei fantastisk flott jakke. Denne jakken er en nyhet fra TwentyFour. Jakken heter Mellow Nora vattert parkas. Den fine fargen jeg har på meg heter smaragd. Akkurat denne jakken går ikke lengre enn str. 48, og det er str. 48 jeg har på meg på bildet. En størrelse som veldig gledelig passet veldig fint til meg. Man kjenner jo på følelsen av å være veldig fornøyd når man kan bruke str.48.

Dette er en vattert parkas i vanntett materiale med tapede sømmer som kan brukes til både tur og fritid. Lengden gir god beskyttelse mot vær og vind. Parkasen har justeringsmulighet i livet og fast hette med 4-veis justering for den beste passform. Den har innerkrage i myk rib og sidelommer med glidelås. For meg har denne en utrolig god lengde. Her dekkes rompa med god margin, og dette er en lengde jeg er veldig komfortabel med. Passformen, den kan jeg bare skryte av. Jeg digger disse innerkragene i myk rib som også er på denne jakken. Fargen er også utrolig fin. Det betyr mye for meg, og garantert mange av dere andre at produsenter er gode også på farger. Du finner den flotte parkasen her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/540365/mellow-nora-vattert-parkas-smaragd-38-vattert-parkas-til-dame

TwentyFour startet i 2021 med sko i sin kolleksjon. Fjell og fritidsstøvler til menn og kvinner. Damestørrelsene stopper på 41, men de to herremodellene som selges, de finnes og i damemodeller, så da føles det ikke som om man går i en herresko, om man som kvinne må opp i størrelse slik jeg må. Jeg har Finse Dalen Boots i lys brun. Dette er en fjell- og frititdstøvel i Nubuck okseskinn. Den skal være designet og utformet for å takle alle værforhold. Vanntett og pustende membran gjør at man holder deg tørr på føttene. Godt grep på sålen. To sett med lisser medfølger skoen, i skoens farge og kontrastfarge. Jeg har brukt skoene på tur, og er veldig fornøyd. Veldig gode på foten, noe som betyr veldig mye for meg med mine noe kompliserte ben. Jeg synes også de er fine, noe som også betyr en del.

Du finner skoen her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/533407/finse-dalen-boot-h-lys-brun-43-fjell-og-fritidsst%c3%b8vel-til-herre

Til slutt tenkte jeg å vise dere den jakken jeg har brukt mest i vinter. Jakkefavoritt uten tvil. Vi har jo hatt en mild og god vinter, og de tykkeste vinterjakkene, de har ennå ikke blitt brukt. Jeg er også en veldig varmblodig person, så det skal være veldig kaldt om jeg bruker de tykkest dunjakkene. Jeg har brukt min Finse dunjakke fra TwentyFour veldig mye. Dette er en superlett og myk dunjakke, og helt perfekt denne vinteren. Anbefales.

I morgen starter hverdagen for fullt igjen. Kneet er ikke blitt bra ennå, og jeg håper og håper hver dag. Dette er en stor strek i regningen at kneet skulle krangle.Tror at jeg skal be legen henvise meg til røntgen…bare for å få kneet sjekket. Har noen av dere erfaring med Runners Knee? Tenker på hvordan dere opplevde det, og hvor lang tid det tok før dere ble bra igjen? Kanskje bør jeg finne en fysioterapeut som kan idrettsmassasje…Jeg har fått trent litt fra jeg var hos kiropraktoren lille julaften. Kun overkropp. Det har ikke blitt 5 dager i uken som jeg pleier, men det har også med julen å gjøre.

I morgen starter jeg også med PT timer igjen, og da skulle jeg gjerne hatt et velfungerende kne selv om vi skal trene alle andre deler av kroppen. Jeg som har vært så stolt av at jeg alltid har hatt gode knær…nå har jeg ikke akkurat den følelsen….men jeg håper og tror på bedring. Jeg gleder meg veldig til å starte med PT timer igjen. Det føles fantastisk og kunne si at man gleder seg til trening.

Ha en nydelig søndag!

Velkommen 2021

Så er vi over i et nytt år. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har tenkt en del tilbake på året som har gått. Jeg har sett tilbake på året som har passert, lagt planer, og satt meg mål. Jeg tror nok fortsatt mange av dere setter dere nyttårsforsetter. Jeg har sluttet med nyttårsforsetter, for det gikk sjeldent mer enn kun få dager ut i det nye året før alle nyttårsforsettene hadde blitt knust til pinneved. Jeg klarte aldri å holde de, jeg klarte aldri forsettene som ble satt, og så gikk jeg resten av året, og følte meg som den taperen. Jeg prøvde nok å ta opp igjen nyttårsforsettene både en, og flere ganger, men det gikk aldri.

2021 skal bli mitt år! Jeg skal ikke på en eneste diett,  jeg skal ikke shake en eneste shake, men jeg har satt meg som mål at jeg skal gjøre nye grep. Små grep i forhold til kosthold fordi jeg vet at det må endringer i kostholdet  for at kroppen skal miste litt mer fett enn den har i 2020.  Jeg skal ikke slutte å spise verken sjokolade, eller chips, men jeg skal prøve å være like flink som i år, eller kanskje enda flinkere. Det er ingen krise om man unner seg litt en vanlig dag så lenge man ikke gjør det hver dag. Jeg tror resepten på å lykkes er og ikke nekte seg selv alt. Man skal også leve. Man skal nyte. Man skal ikke leve på minimalt av mat. Strikse dietter, fy plakater, og konstant dårlig samvittighet, det er for meg resepten på og mislykkes.

Skulle jeg snoke skapet etter en sjokolade midt i uka, så er det helt ok så lenge jeg ikke tar dårlige valg hver dag. Jul, og romjul har nok være preget av noen ” dårlige”  valg, men det har vært mine valg, og skal jeg være helt ærlig, så har jeg vært mye flinkere i år enn år før. Dessuten kjenner jeg at jeg lever ganske godt med de valgene jeg har tatt. Dårlig samvittighet? Joda, selvsagt. Skal den dårlige samvittigheten få ødelegge for alt jeg har gjort som jeg er så innmari stolt av? Aldri. Jeg skal heller ikke være sukkerfri i verken 60, eller 100 dager…jeg vil være mer bevisst på å redusere på sukkeret, men jeg vet at jeg ikke vil holde verken 60, eller 100 dager uansett, og hva er egentlig vitsen med å ha sukkerfrie perioder? Man kommer til å stupe i sukkeret når perioden er over. Er det ikke bedre da å redusere om man føler man må det?  Jeg skal ta mine grep rundt kostholdet, det er et av målene mine. Lykkes jeg, så vet jeg at det vil gi resultater, men jeg skal ikke slutte å spise.

Jeg kan være veldig sta, og det gjelder også når det kommer til det å ta valg. Valgene skal være mine, ikke andres. Gjør man ting for andre, så blir innsatsen ofte halvhjertet, og det blir helt feil å gjøre ting for å please andre. Valgene man tar skal være egne valg, og man skal ta valgene fordi man vil det selv. Noen valg bruker jeg tid på å ta, men når valget blir tatt, så vet jeg at det er gjennomtenkt, og jeg vet at det er noe jeg selv ønsker. Før gjorde jeg nok mye fordi andre ønsket det. Slik er det ikke lengre. Det nytter ikke å komme med pekefingeren og formaninger til meg fordi noen mener de vet hva som er best for meg. Hva som er best for meg, det skal jeg selv finne ut av. Så kan egentlig andre mene det de vil om det, og at valg burde vært tatt før osv, men når jeg tar et valg, så er tidspunktet riktig for meg.

Treningen skal nå nye høyder i det nye året. Det er av de største målene jeg har for 2021. Jeg vet jeg kan klare det, så alt er opp til meg. Jeg skal fortsette den gode jobben jeg har lagt ned i 2021 pluss at jeg skal sette inn ett ekstra gir. Vekta SKAL ytterligere ned, og her kommer også kostholdsendringer inn. Ikke de store endringene, men store nok til å gi resultater, og store nok til å gi motivasjon til kanskje og ta ytterligere grep. I løpet av 2021 skal minst 10 kg fett bort. Klarer jeg mer blir jeg skikkelig stolt. Jeg vil likevel ikke sikte høyere enn at jeg vet målet kan nås.10 kg er fullt oppnåelig. Ikke hopp på diverse dumme dietter. Ikke slutt med å spise, men gjøre  små endringer, ta dette berømte ene skrittet av gangen. Reduser på mengde, for meg handler det mye om nettopp mengde. Porsjonene skal ned. Spise oftere, og mindre…passe på å få spist de måltidene jeg skal. Jeg skal prøve å spise noe mindre porsjoner, redusere på noe, legge til på noe annet. Vann. Jeg skal drikke like mye vann i år som jeg gjorde på slutten av 2020. Jeg kjenner virkelig hvor mye vann betyr for kroppen min. Før drakk jeg kanskje en halv liter til dagen. Nå drikker jeg minst 2 liter. At jeg skulle begynne å drikke så mye vann, det er jeg virkelig stolt av, og kroppen jubler.

 

Ukebladene vil de neste ukene skrike mot oss, og fortelle om hvilke superkurer man må følge for å få den slanke, fine kroppen. Drit i alle ukeblader, og overskrifter!  Kast alt av nyttårsforsetter på båten. Du vel like godt som meg at diettene ikke holder, og når X antall dietter er over, så er du tilbake der du var før du startet disse superdiettene som egentlig ikke finnes. Tar man dette berømte ene skrittet av gangen, og kjenner at man lykkes, så kan man ta det neste, og det er sånn man oppnår de resultatene som vil få deg til å føle deg som en vinner.

Jeg skal fortsette å investere i egen helse. Både ved å fortsette med mange, og gode treningsøkter, og jeg skal fortsette å trene med PT’en min. Jeg har sagt det flere ganger, men jeg sier det igjen : Det å knytte til meg en PT, det er den beste investeringen jeg har gjort på lenge. PT timene har gitt meg trening på en helt ny måte, jeg trener hele kroppen, jeg trener nye øvelser, det har gitt meg mye mer styrketrening, jeg blir pushet og utfordret. Alt dette samlet har gitt meg veldig gode resultater. 4.januar starter jeg med nye PT timer, og det ser jeg virkelig frem til. Nå krysser jeg fingrene for at kneet heales, og at det ikke vil gi meg noen flere utfordringer fremover. Når man opplever en god fremgang, så skal jeg være ærlig på at jeg går litt i kjelleren når skade oppstår, livredd for at jeg skal få pause, eller at jeg ikke får trene som jeg vil. Nå skal vi i følge PT’en min trene rundt problemet slik så mange andre må, og så skal kneet trenes forsiktig opp igjen.

Den beste dietten du kan starte, det er å ta grep i eget liv. Sett deg mål som er mulige å nå. Sett deg realistiske mål! Det er ikke realistisk at du skal trene hver dag, og det er ikke realistisk at du skal bli slank på verken shaker, nutrilettbarer, eller ananas. Mat er en del av livet. Det handler om å tenke fornuftig, spise sunt, og heller kutte ned på det du vet at kroppen ikke har så veldig godt av. Det handler om å finne erstatninger, det handler om å aktivisere seg selv når søtsuget kommer, og du vil gå beserk i sjokoladeskuffen. Det handler om å kose seg, og innse at kosen er en del av det gode livet. Det handler om å spise en sjokolade om det er det du vil, og så spiser du ikke den samme sjokoladen i morgen. Det handler om å få kontroll over samvittigheten, og være snill med deg selv. Det handler om å gjøre det du alltid har snakket om. Kom deg ut i en aktivitet, begynn å tren, finn frem joggeskoene som du fikk til jul for fem år siden. Det handler om de små skrittene, og det handler om og slutte å tro at lykken ligger i kiloene du bærer. Aksepter deg selv for den du er – du er ikke vekten din, og lykken er verken større, eller finere i en slank kropp. Se deg selv i speilet, og se hvor flott du faktisk er. Lov deg selv at du heretter skal slutte å snakke deg selv ned. Ingen andre skal heller få lov å snakke deg ned. Lykken er ikke kropp – lykken er de gode følelsene, det gode livet, de gode opplevelsene – lykken er å ha det godt med seg selv uansett størrelse.

Takk for 2020 alle fine lesere. Det føles som dere er mine venner. Takk for at du følger meg. Takk for at du heier på meg. Takk for at du tar del i min hverdag på godt og vondt som en størrelse for stor. Takk for alle komplimenter, og gode ord. Takk for at dere setter meg på plass når jeg trenger det. Dere er alle en viktig del av mitt liv, og min hverdag. Takk for alle fine meldinger og kommentarer. Takk for mange gode samtaler. Det rører meg innerst i hjerteroten. Takk for meldinger om at jeg inspirerer, motiverer, og setter viktige fokus.

Jeg gleder meg til 2021. Jeg gleder meg til ett nytt bloggår. Jeg gleder meg til å fortsette endringsreisen min sammen med dere. Dere er mine støttespillere. Nå har 2021 banket på døren, og da skal vi love hverandre å si at 2021 skal bli vårt år!

 VELKOMMEN 2021