Klær som sier sommer

Reklame | Gozzip og Studio

Klær gjør meg glad, men klær kan også gjøre meg utrolig frustrert. Vi har vel alle hatt mange av disse dagene hvor vi ” hater ” alle klær vi har. De dagene hvor ingenting passer, ingenting sitter fint, og man har lyst til å kaste alle klærne vegg imellom. Heldigvis er det ikke disse dagene det er flest av. De fleste dagene, da finner jeg klær som jeg føler sitter pent, og som gjør meg glad.

Det er så masse tøffe, flotte og elegante klær i butikkene. Og jeg liker klær som er alt dette. Noen ganger føler jeg for å kle meg tøft, noen ganger mer klassisk, og noen ganger elegant. Jeg har feks de flotteste selskapskjolene i garderobeskapet, og klær som jeg bruker ved de spesielle anledningene, men man trenger ikke de spesielle anledningene for å kle seg litt elegant. Det kan man gjøre i hverdagen og. Ikke at jeg tar på meg en av de elegante selskapskjolene på en helt vanlig ukedag, men elegant kan det være uten selskapskjole.

Nå er det masse vår og sommervarer i butikkene, og mer kommer det utover. Farger og flotte print er det masse av, men det er er også de klassiske plaggene. Jeg skal selvsagt vise dere en del vår og sommerklær på bloggen. Det å se plaggene på en annen måte enn på et modellbilde, det synes iallefall jeg er veldig fint. I dag skal jeg vise litt klær fra sommerkolleksjonen til Studio og Gozzip. Begge er danske merker som jeg liker utrolig godt. Begge produsentene har designere med øyet for både det elegante, det tøffe og det stilfulle. Både Studio og Gozzip har også øye for detaljer. Detaljer. Jeg elsker detaljer. Jeg liker godt klær med det lille ekstra. Jeg kan godt ha på meg helt ensfarga klær, men det er ikke mer som skal til enn en liten detalj, så er plutselig plagget et helt annet. Det kan være formen på halspartiet, noen tøffe knapper, eller detaljer på lommer. Jeg synes disse detaljene gjør så mye med et plagg. Enkelt i utgangspunktet, men med en liten detalj, eller flere, så kan det plutselig bli et skikkelig blikkfang. Farger, og fine design, det vet dere også at jeg liker veldig godt på klær jeg skal ha på meg. Heldigvis er det flere butikker rundt om i landet som selger begge merkene, og der er også flere butikker som har nettbutikker.

Både Studio og Gozzip har mye blomsterprint i sin sommerkolleksjon i år. Stylen som heter Gudrun er plagg med blomsterprint. Under den orange storskjorten, så har jeg på meg Gudrun tunika uten armer. I serien Gudrun, så får man også en lang skjortekjole, og man får 7/8 bukser. Blusen jeg har på meg, den har det samme printet, og heter Mona. Akkurat denne blusen, den ville jeg nok hatt en størrelse større. Alle plagg jeg har på meg med dette blomsterprintet er i str. M. Storskjorten, som også er utrolig flott, og i en utrolig lekker farge, den er fra Gozzip, og heter Gerda.

Gozzip har mange flotte tunikaer i sin sommerkolleksjon. En av disse er tunikaen som heter Amalie. I utgangspunktet, så er dette en tunika jeg nok kanskje ikke hadde stoppet opp ved. Jeg trodde kanskje ikke det var helt min stil, men der tok jeg veldig feil. Ofte er det sånn at man må ha på seg et plagg før man kan avgjøre om man kler det. Sånn var det med denne tunikaen for meg. Når jeg fikk den på meg, så ble jeg glad i den med det samme. Så lett, og deilig å ha på seg, og dette småblomstrete printet. Veldig fin.

Gozzip sine Johanne skjorte tunikaer ( shirt tunic ), de er jeg veldig glad i. Også disse så utrolig behagelige å ha på seg, og med flotte print og farger. Jeg har på meg størrelse M, og er noe usikke rpå om jeg kunne ha godt ned en størrelse, men da kan det være at den hadde blitt noe trang over brystpartiet.

Til slutt på bloggen i dag, så skal jeg vise et plagg som virkelig sier sommer med sin flotte farge. Sjekk denne flotte, gule kjolen fra Studio. Gul er en farge jeg har svært lite av i mine garderobeskap. Noe har jeg, men ingenting i denne gulfargen her. Dette er uten tvil en sommerfarge. Kjolen heter Pernille. Den er todelt. Det følger med en underkjole i samme fargen, og så flotte kjolen man da skal ha over. Kjolen hadde nok blitt veldig gjennomsiktig uten underkjolen. For min egen del, i forhold til kjolen jeg har på meg, så ville jeg hatt den i en størrelse mindre. Jeg har på meg str. L, og vil nok ha str. M i denne. Kanskje er det flere av dere som kommer til å  gå rundt i denne flotte, gule kjolen i sommer.

Utvilsomt plagg som sier sommer dette her, og det blir mer sommerplagg på bloggen fremover.

https://www.facebook.com/gozzipwoman

https://www.facebook.com/Studio-Clothing-280900955328156

 

Dette bør du få med deg

Reklame | Cutie

For meg er bloggen en viktig arena for å sette fokus på hverdagen på godt og vondt for oss som er en størrelse for store. Det å fortelle hvordan jeg opplever mitt liv med mine ekstra kilo, det er viktig for meg, og jeg vet at det er viktig for veldig mange av dere som følger bloggen min. Det å sette fokus på stigmatisering av overvektige, det å sette fokus på det personlige og ikke kropp og vekt, det er viktige ting for meg. Det at vi skal se oss selv for de flotte personene vi er. Det er viktig for meg å fortelle om min endringsreise, om mine små og store skritt. Det er fint og kunne fortelle om følelser, om tanker, og opplevelser både på godt og vondt. Det at jeg også kan tipse dere om ting som fort kan være utfordrende for oss med ekstra kilo, det er også noe som er viktig for meg. Jeg håper jeg med mine tips om både klær, sko, tilbehør, og velvære også hjelper mange av dere med samme utfordringer som meg. Når jeg finner noe jeg er fornøyd med, så gleder jeg meg alltid til å fortelle om det til dere på bloggen.

Jeg blir overlykkelig når jeg finner ulike ting jeg har lett lenge etter som feks strømpebukser som faktisk sitter perfekt på mine tømmerstokker. Jeg har et par ganger skrevet om mine favoritt strømpebukser og stay ups på bloggen, og jeg vet at det er flere av dere som også har blitt veldig glad for tipsene mine. Så er det dessverre også slik at gleder ikke alltid varer evig. Stay Up’ene mine, de bestiller jeg fra London. Først kunne man ikke få varer fra England pga pandemien, og nå er stay up’ene gått ut av salg. Man blir jo lettere deprimert av slikt. Nå skal man begynne letingen på nytt for å finne stay ups som er like gode som de jeg har brukt lenge nå. Firmaet har fått inn en ny serie som de mener skal være like god, men der er jeg ikke helt optimist. Men prøve de, det skal jeg.

Etter lang leting fant jeg også den perfekte strømpebuksen. Strømpebuksen jeg aldri hadde trodd jeg noen gang skulle finne. Jeg kan ikke få rost denne nok. Så perfekt. Strømpebukser har vært et mareritt. Jeg trenger strømpebukser som går høyt opp i livet, og som sitter ordentlig i skrittet. Ofte tar lår, og legger så mye plass at det nesten stopper etter at strømpebuksen etter hard jobbing har passert lårene. Jeg har mange ganger gått med strømpebukser som ligger på lårene.

Vi kjenner sikkert alle til disse strømpebuksene som bare ikke vil ordentlig opp i livet, og som gjør en spesiell kveld til ett levende mareritt. Så har du de strømpebuksene som sklir ned, og ligger under magen. Strømpebuksene man hele tiden prøver å få opp i livet igjen. Kvelden blir plutselig dedikert til strømpebuksen, og ikke det man egentlig hadde planer om. Jeg vet heller ikke hvor mange strømpebukser jeg har raknet fordi jeg skal heise de opp, og så går det galt. Selv strømpebukser i større størrelser enn jeg sånn sett bruker fungerte dårlig. Jeg har kjøpt strømpebukser til 200 kr i flere størrelser større enn jeg bruker. De fungerte ikke de heller. Når man da faktisk finner den perfekte strømpebuksen, så er man helt i himmelen, og jeg jubler i alle fall høyt.

Cutie er en norsk nettbutikk som har spesialisert seg på strømpebukser. I nettbutikken er det også en avdeling med et stort utvalg av strømpebukser i store størrelser. Cutie har solgt min store strømpebukse favoritt, Pamela Mann super stretch. De kommer greit over både legger og lår, de sitter godt i skrittet, de går høyt opp i livet, og de sitter der de skal. Helt fantastiske!

Nå er det dessverre sånn at ikke alt varer evig. Det gjør heller ikke nettbutikken til Cutie. Nå ønsker eierne å gi seg, og hva som skjer med butikken, det er det ingen som vet. Det er utrolig synd. Et så godt utvalg av strømpebukser i store størrelser, og strømpebukser generelt, det er det ikke mange som har. Mine ben krever mye plass, men de fleste kan finne flere enn en favoritt strømpebukse blant utvalget som nettbutikken har.

Cutie tømmer nå lageret sitt, og nå har du muligheten til å sikre deg flotte strømpebukser, eller stay ups til gode priser. Alle varer i nettbutikken selges nå ut med 50%. Jeg vet hvor mange av mine lesere som sliter med å finne gode strømpebukser, så da er det fint og kunne fortelle dere om dette gode tilbudet. For deg som ikke trenger store størrelser, så er det selvsagt også mange gode og flotte produkter. Min favoritt strømpebukse fra Pamela Mann, den finner du her : https://www.cutie.no/products/curvy-super-stretch-90-denier-pamela-mann. Denne finnes også i 50 denier : https://www.cutie.no/products/curvy-super-stretch-50-denier-pamela-mann 

 

I samme super stretch serie, så finner man også denne : https://www.cutie.no/products/super-strech-star-strompebukse-pamela-mann  Denne har ikke jeg prøvd, men det skal være like god stretch i denne som i min favoritt. Utvalget i stormote finner du her : https://www.cutie.no/categories/stormote  Bruk koden: supersalg, og få 50% på det du kjøper. Det er veldig trist at nettbutikken nå forsvinner, men når avgjørelsen er tatt, så er det fint at du og jeg kan sikre oss gode, og flotte strømpebukser til fine priser. Mine strømpebukser bestiller jeg i 5 XL, men hvert produkt har en størrelsesguide slik at du kan finne frem til den størrelsen du trenger.

 

 

 

Noe å se frem til

Reklame | Studio, Gozzip, Alexis Mote

Jeg er nok ikke alene om å ha lengtet til den gode, trygge og ordinære hverdagen. A4 livet. Rutinene. De trygge rammene. Friheten til å lage dagene slik man selv ønsker. Friheten til å gjøre det man vil når man vil. Besøke de man vil. Norge åpner litt og litt, og jeg tror nok de fleste av oss holder pusten. Vil smitte fortsette å gå nedover, eller vil det snu, og gå den motsatte veien. Mange har blitt vaksinert, og mange venter på sin første dose.

En ting kan ingen ta fra oss, og det er gleden ved å være ute. Alle fine turer man kan gå. Enten alene, eller sammen med venner. Jeg gleder meg til gode morgenstunder på terrassen, eller å nyte morrasolen på trappen. Om ikke med en kopp kaffe, så frokost. Eller bare sitte og nyte, og la tankene vandre. Jeg er spent på hvordan våren vil bli, og hvordan sommeren vil bli. Hvordan blir smittevernreglene. Jeg er sikker på at det vil vare lenge ennå.

Nettshopping har økt masse under coronapandemien. Vi bestiller mer på nett, og det er selvsagt fordi vi tilbringer her tid hjemme. Kanskje har mange også merket at man ikke bruker like mye penger når man for det meste er hjemme. Da føler man kanskje at man kan ta seg råd til å shoppe litt. Man føler kanskje man fortjener det. Jeg tenker det å shoppe er helt ålreit så lenge man har full kontroll over egen økonomi, og får betalt fakturaene i tide. Jeg har aldri tatt et forbrukslån, og det skal jeg også styre unna. Det å se Luksusfellen, det er nok for meg til å styre langt unna disse lette, men dyre lånene. Jeg skal ha penger til å kjøpe. Visst ikke, så kjøper jeg ikke.

Våren er her, og forhåpenligvis kan man også veldig snart kjenne duften av sommer. Vår og sommer betyr også litt nye klær i garderoben. Jeg vet ikke om du har kjøpt noe nye vårplagg, eller noen plagg som er beregnet til sommeren, men jeg skal vise litt plagg fra Studio og Gozzip sine vår/sommer kolleksjoner for 2021. Jeg starter med noen plagg i dag, og så skal du får se flere plagg i ukene som følger.

Det første plagget er en nydelig tunika fra Gozzip. Dette er vel egentlig en kjole, for meg blir det nok en tunika. Er du høy, så kan man bruke den som en tunika. Modellen heter Olga, og jeg synes denne sier sommer. Hvit, blonder, lett og veldig behagelig å ha på. Jeg liker veldig godt Gozzip sine design. De er flinke til å tenke at klærne skal skille seg ut. Denne modellen får man også i sort, og i en fin grønnfarge. Det er også fint å ha en tynn , kort jakke over denne kjolen/tunikaen.

 

 

 

Så til en kjole fra Studio, men her snakker vi lang t-skjorte for meg. Ikke går jeg særlig mye i kjole, men hadde jeg gått i kjole, så tror jeg nok likevel at jeg hadde brukt den som en lang t-skjorte. Sjekk den nydelige rosa fargen! Denne sterke rosafargen, den elsker jeg. Jeg skulle gjerne hatt masse plagg i garderoben i denne fargen. Modellen heter Ane, og akkurat i denne modellen, så kommer den kun i denne rosafargen. Du kan få samme modell med print, og da kommer den i litt flere farger. Da kommer den i sort, dusty blue, rosa og turkis. Jeg synes denne modellen er tøff. Armene er også innafor. Bare såvidt, men innafor. Jeg kan gå med den armlengden, og føle meg vel.

 

 

Det er mange butikker som fører Studio og Gozzip, og skulle ikke butikken ha disse plaggene inne, så kan du høre om de kan bestille til deg. Er de på lager, så vil jeg tro at mange butikker vil yte den servicen.

Jeg viste dere i går en flott, rød veske fra Rosenvinge som du kan kjøpe hos Alexis Mote. I dag har jeg to andre crossbags fra Rosenvinge. Begge disse kan du også kjøpe hos Alexis Mote. Er de ikke flotte? Rosa, og lyseblå, det er farger som passer til mange farger. Det er jo en del av dere som ikke blir helt fortrolige med farger på klær, men som har lyst til å bruke litt farger. Da kan det være fint å velge farge på vesken. Du kan også få kjøpt ” trygge ” farger som brun, og marineblå på disse veskene. Crossbag’ene er utrolig fine, og veldig praktiske. Det er faktisk veldig deilig å slippe og bære vesken. De finnes i små, og store modeller, og jeg har den store. Kanskje er det tiden for litt nettshopping i dag, og kanskje er det tiden for å investere i en flott veske med din favorittfarge. Du kan se veskene som Alexis Mote selger her : https://www.alexismote.no/collections/tilbehor-1


Neste helg, så skal jeg vise dere mer av sommerens plagg. Bare å glede seg! Jeg skal ha ei god treningsøkt på morraen, og så håper jeg på sol i dag, så jeg kan få vasket ferdig mitt 40 m lange gjerde. Jeg er nesten halvveis.

God søndag!

Den lille, viktige detaljen

Reklame | Alexis Mote

At jeg elsker klær, det vet alle som leser bloggen min. I tillegg til å elske klær, så elsker jeg også det meste av tilbehør. Tilbehør, det er noe jeg ikke har skrevet så mye om på bloggen min, men det er tilbehør jeg skal skrive om i dag. Tilbehør er ofte prikken over i’en. Jeg har som dere vet over snittet mye klær, men det har jeg også av en del tilbehør. Jeg er veldig glad i smykker. Jeg har også veldig mye klokker. Ingen dyre klokker. Jeg kjøper heller flere rimelige sånn at jeg kan bytte ofte. Jeg er veldig glad i øredobber, og armbånd. Et fint skjerf gjør mye med antrekket, og så er jeg veldig glad i det tilbehøret som jeg skal blogge om i dag, vesker….

Jeg har nok ofte vært veldig klassisk på vesker når det kommer til å velge farge. Jeg har alltid hatt mange sorte vesker, og har også hatt vesker i grått, og beige. Jeg gikk nok lenge for de trygge fargene, men jeg elsker jo farger, så etter hvert, så begynte jeg også å kjøpe vesker med farger. Ei tøff veske gjør mye med antrekket man har på seg, og visst man feks har et sort antrekk, så er det utrolig flott å velge ei veske med farge. Jeg tror den første vesken jeg kjøpte var ei rosa veske. Når jeg ser bilde av den i dag, så hadde jeg nok ikke valgt å kjøpe akkurat den, men akkurat da, så var vesken lekker.  Nå er jo jeg glad i farger generelt, men for de av dere som synes farger på klær er litt skummelt, så er det jo en ide å starte med farge på feks vesken.

Vesker. Ja, jeg har en del vesker. Her kjøper jeg også sjeldent veldig dyre vesker. Har et par vesker fra Guess, men ellers er det levelige priser som igjen gjør at jeg kan kjøpe flere. Jeg synes det er fint å ha noen å bytte på. Skifte vesker etter antrekk, og humør, det liker jeg. Jeg har nok alltid vært glad i vesker som jeg enten holder i hånden, eller kan ta opp på skulderen. Jeg var tidligere ikke så glad i crossovers, men det var før jeg ble kjent med de lekre crossover veskene fra Rosenvinge. Crossbag er det riktige navnet på veskene. De er så flotte! Fantastiske farger på veskene, og utrolig flotte skulderremmer. Jeg har jo også skjønt hvor praktiske disse crossover veskene er. Det å slippe å bære vesken, det er jo utrolig kjekt. Etter jeg kjøpte min første crossover, så har jeg ikke brukt andre vesker. Og den ene jeg startet med å kjøpe er blitt til flere, og jeg elsker de. De finnes som oftest i to størrelser. Jeg liker best de store, men jeg har et par av de små også. Man har ofte så mye man skal ha med seg, så da faller valget som regel på de store.

Alexis Mote har tatt inn crossbag vesker fra Rosenvinge. Her er det så utrolig mange flotte farger å velge blant, og her kan du få både de store, og de små. Det er lite som skiller i pris på de, så her går det vel mer å velge den størrelsen som du liker best. Disse crossover veskene er også flotte for oss kvinner med litt ekstra kilo. Remmene er også regulerbare sånn at man kan få en fin lengde på vesken. Noen crossover vesker er så små at de nesten forsvinner når man tar de på. Det gjør ingen av disse, heller ikke om du skulle velge den minste størrelsen. I den minste, så får du god plass til lommebok, mobil, og litt småting. I den store får du plass til det meste, og har man en stor veske, så vet man at man fyller den med masse, men for meg blir den store den riktige størrelsen.

Foto: Alexis Mote

 

Alexis Mote har på både hjemmeside fine bilder av veskene : https://www.alexismote.no/collections/annet og Facebook kan du også se videoer av veskene : https://www.facebook.com/plus.size.norge  Alexis Mote er også veldig flinke til å vise veskene sammen med klær som matcher.

Foto: Alexis Mote

 

Det er ikke så lett å velge blant alle de lekre fargene, men jeg falt jo veldig for den røde som du ser på bildene. Fantastisk farge! Denne er så lekker! Du finner den her : https://www.alexismote.no/collections/annet/products/5905349-rosenvinge-veske-anna-stor-crossbag-rod

 

Jeg skal i morgen vise dere flere go’biter både når det gjelder vesker og klær. I mellomtiden kan det være at det frister å ta en tur innom nettbutikken til Alexis Mote både for å kikke på veskene, og kanskje bestille deg ei veske i din favorittfarge.

 

 

Go’ lørdag!

Hva skjedde?

Det er jo nesten ikke til å tro. Hva har skjedd liksom? Og hvordan skjedde det?

 

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gi slipp på min største avhengighet. Jeg har jo heller ikke gått inn for å gi slipp på den. Det skjedde liksom bare. Jeg vet ikke om det er andre enn lommeboken som sånn sett merker endringen, men det er vel bare en fin ting uansett. Og så lenge dette har skjedd uten at noen har stått over meg, og truet meg til å endre på denne avhengigheten, så er det en god ting.

Dere som har fulgt bloggen min, dere vet at jeg har hatt en stor avhengighet, og den avhengigheten, den heter Pepsi Max. Nå skal ikke jeg sitte her å skryte av at jeg ikke drikker Pepsi Max lengre, for det gjør jeg absolutt, men jeg har redusert veldig mye. Det at jeg har redusert så mye, det er veldig ubevisst. Det er som jeg skrev innledningsvis: hva skjedde, og hvordan?

Jeg nyter fortsatt iskald Pepsi Max. Den må være kald. Gjerne iskald. All drikke må være kald. Jeg er jo rar på mye, men jeg drikker ingenting som er varmt. Jeg husker veldig godt utedagene på barneskolen hvor jeg hadde med meg varm kakao. Allerede da mislikte jeg alt varmt, og kakaoen på termos ble neppe drukket.

Tilbake til Pepsi Max’en. Den har vært min store avhengighet, og den har vært fin å ha som kos når jeg har prøvd å styre unna alle andre fristelser som kanskje ikke har vært så gode for meg. Jeg tror nok jeg drakk rundt 2-2,5 liter hver dag. I tillegg elsker jeg melk, så det var stort sett Pepsi Max og melk. Lite vann. Veldig lite vann. Jeg lukket vel egentlig ørene når noen nok en gang skulle holde den vanlige ” vann er så sunt og viktig for kroppen ” talen. Vi tar våre egne valg, og jeg er ingen stor fan av at andre skal fortelle oss hva vi skal gjøre, og hvilke valg vi skal ta. Det gjelder det meste.

Pepsi Max, min store lidenskap. Hvem skulle vel ha trodd at jeg i løpet av en dag nesten ikke drikker Pepsi Max lengre ? Jeg tror det nesten ikke selv, men det er faktisk tilfelle. Jeg som har tviholdt på Pepsi Max’en min. Jeg som før glatt kunne drikke 2 – 2,5 liter til dagen. Det ble handlet inn mye Pepsi Max for å si det sånn. Nå har jeg en 1,5 liters flaske i 2-3 dager, så her har jeg redusert veldig. Jeg har ikke lagt meg i selen for å redusere. Jeg har ikke tvunget meg selv til å redusere. Det har bare blitt sånn, og det er ikke noe svar å bli klok av. Lysten på å drikke så mye Pepsi Max, den er borte. Nå drikker jeg kun Pepsi Max til middag, og om jeg har besøk. Resten av dagen, så drikker jeg faktisk vann. Ja, du leste riktig: jeg drikker vann, og jeg drikker ca 2,5- 3 liter vann til dagen. Det er ikke til å tro. Jeg som ” hatet ” vann, og som kun drakk det når jeg skulle ta tabletter.

Endringen kom etter jeg fikk PT, for PT’en maste veldig på dette vannet. Nesten litt sånn irriterende hvor mye han maste om dette vannet. At jeg drakk altfor lite, og at det bare var å øke vannmengden. Jeg er jo ikke alltid den som hører på andre når det er noe jeg ikke vil, men her må jeg rett og slett ha hørt på han. Ganske ubevisst. Nå får jeg snart finner, så mye vann drikker jeg. Jeg gikk ikke inn for å redusere det ene, og øke det andre. Når vannmengden økte, så må det ha skjedd noe. Jeg skal innrømme at jeg ” fusker ” litt for å få til å drikke såpass mye vann. Når jeg tar vann i vannflasken min, så tar jeg til slutt noen dråper med Zeroh i vannet for å få litt smak. Det er jo ikke kalorier i denne saften, og noen få dråper av denne gjør at jeg føler litt smak, og da kan jeg drikke masse vann. Dette vet PT’en min, og det er helt innafor å gjøre det sånn for å klare å øke mengden vann jeg drikker. Så nå har jeg med meg vannflasken nesten overalt, og med disse få dråpene av Zeroh, så smaker vann nå helt fortreffelig.

Det vil alltid være en stor diskusjon omkring lettbrus, og alle vil helst ha rett. Det er mange som mener mye, og det spekuleres mye. Jeg har ikke redusert inntaket av lettbrus på bakgrunn av snakk om negative helseeffekter. Jeg tror nok heller ikke at reduksjonen av Pepsi Max har gjort noe utslag på at vekta mi har gått drastisk ned. Det har bare blitt sånn at jeg drikker mindre, og det kan jo ikke være annet enn positivt at det kommer mer vann inn i kroppen enn andre ting. Og lommeboken, den er også jublende glad.

Yess!

Yess! Dette var en en fantastisk beskjed å få!

 

Det er nok en del som ikke skjønner jubelen min, men for meg var gårsdagens melding en fantastisk nyhet å få. Nå kan jeg ta rutinene tilbake, og komme tilbake der jeg var, og det betyr masse for meg personlig. Mandag åpner treningssentrene igjen her i Kristiansand, og nå håper jeg at smittetallene fortsetter å gå nedover slik at kommunen slipper å ta slike grep på nytt.

Jeg er ærlig på at stengte treningssentre, det har vært en utfordring for meg. Så er det mange som har sagt at jeg da bare må gjøre andre ting, og at jeg må tenke nytt. Joda, man må jo det når man faktisk ikke har muligheten til å trene på et senter. Men det å bryte rutinene, og finne motivasjonen til å gjøre andre ting, det har vært utfordrende for meg. Jeg har alt jeg trenger for å trene styrke her hjemme. Jeg har vektstang, manualer, strikk, stepkasse, kettlebell….så utstyret har vært rett foran nesen på meg. Men hvor mye jeg har brukt det? Ca 2 ganger i løpet av disse ukene. Ikke akkurat imponerende.

Selv om eget utstyr hjemme har blitt brukt lite, så har jeg trent og vært i aktivitet. Jeg har sparket meg selv ut på tur dag etter dag. Så turer har det blitt nesten hver dag, så jeg tror jeg har kommet meg ganske greit gjennom perioden hvor treningsstudioet har vært stengt. Det har vel blitt litt for lite styrketrening, men jeg satser på at musklene fortsatt er der, og at styrken fortsatt er der.

Det er rart hvor vanskelig det er å motivere seg i blant. Går man mange år tilbake, så var jeg jo der at jeg ikke fant motivasjonen. Det resulterte i 0 trening, og ei vekt som økte. De siste årene har jo alt dette endret seg. Nå er trening blitt en veldig viktig del av hverdagen min. Da skulle jeg tro at det å gå over til annen treningstype en periode når treningssenteret var stengt skulle være lett, men det var det altså ikke.

Turer er blitt min aktivitet når treningsstudioet har vært stengt. Jeg har aldri hoppet ut av sengen glad og  fornøyd fordi jeg skulle ut på tur. Neida, jeg har jo nesten ligget og kjent etter om jeg har hatt en unnskyldning for ikke å gå på tur. Heldigvis har det vært noe i meg som har vært sterkere og staere enn styggen på ryggen, for streng prat til meg selv, og noen harde spark bak, det har hjulpet. Jeg har gått mange turer, peset meg opp harde bakker, småløpt litt på flate partier, og virkelig satt pris på de fine morraene, og solen som nettopp har stått opp. Jeg er jo så heldig som har så mange flotte turområder i nærheten av meg, og jeg har også vært flink til å velge turområdene med mest utfordringer de fleste gangene. Og når jeg bare kommer meg ut, så er det jo en super opplevelse. Det var jo dette jeg gjorde da jeg startet med endringsreisen. Jeg gikk og gikk.

Noe av utfordringene med å komme seg ut på tur, det har jo vært lymfebeina mine. De har ikke spilt helt på lag med meg den siste tiden. Og sånn er det jo med lymfødem. Det er en berg og dalbane. Noen dager samarbeider de, og det føles som jeg går på skyer. Andre ganger de beina tunge som bly. De dagene beina er som bly, da kan du tenke deg hvor moro det er å starte en tur når det føles som om man har melkesyre etter to skritt. Man drar beina med seg opp bakkene. Litt sånn har beina vært den siste tiden, så da er det ekstra tungt å komme seg ut på tur. Så har man disse gode dagene i blant, og man flur gjennom turløypa. Iallefall føles det slik.

Til mandag åpner altså treningssentrene igjen. Jeg skal være på plass tidlig mandag morgen. Jeg gleder meg til å sette meg på sykkelen igjen, og jeg gleder meg til å trene styrke igjen. Jeg gleder meg til å være tilbake i treningsboblen min igjen. Tilbake til treningsrutinene, og treningsgleden. Jeg er samtidig veldig sikker på at jeg kommer til å fortsette med turer om morraen. Jeg kommer til å gå turer de morraene som jeg ikke skal på trening. Nå som våren er her, så er det jo fint og kunne kombinere studiotrening med fine morraturer. Om jeg legger inn gode turer også, så kan jeg få trening hver dag, så det er målet mitt. Kanskje kan vi også få samlet jentene som har trent i gruppe sammen på Rona til en ny treningsrunde. Bor du i Kristiansandsområdet, og har lyst til å starte med gruppetrening, og i tillegg har noen kilo for mye, så ta gjerne kontakt med meg.

Jeg kjenner at motivasjonen kom tilbake i det jeg fikk melding fra treningssenteret om at de nå kunne åpne igjen. Jeg er så klar for trening!!!

Utfordrende dager

Reklame | Twentyfour

Jeg skal være helt ærlig som jeg alltid er på bloggen min. Det er tøft å motivere meg for trening for tiden. Motivasjonen, den har liksom fått en god plass under skosålene. Styggen på ryggen prøver stadig på å få meg til å bli hjemme istedenfor å ta på meg joggeskoene og komme meg ut på tur. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så innmari tungt. Jeg har jo gått mye turer, og jeg synes det er innmari ålreit å komme seg ut. Hvorfor det er som det er nå, det er et mysterium. Jeg må sparke meg bak hver gang, og det skikkelig hardt. Det positive er jo at jeg kommer meg ut, så jeg vinner til slutt heldigvis.

Jeg var så utrolig fornøyd med all treningen jeg fikk gjennomført i løpet av en uke. 5-6 ganger. Egentrening og PT timer. Jeg merket hvor mye treningen betydde for kroppen min, både fysisk og psykisk. Jeg merket endringene. At jeg ble sterkere, mer utholdende, cm minket, jeg ble utfordret og pushet. Så stenger treningssentrene ned, og man må finne nye måter å trene på. Jeg klager ikke på at de ble bestemt nedstengt. Jeg har forståelse for det, men det har vært innmari tøft for meg, og det må det være lov å si uten at man blir sett på som en som bare klager.

Det er bare å gjøre andre ting sier enkelte. Som om det er det letteste å gjøre for alle. Jeg har innarbeidet en treningsrytme, og treningsprogrammer. Det er dette jeg trives med, og får resultater av. Så må jeg plutselig endre måten å trene på. For meg har det blitt turer i ulike områder, men mest i Sukkevannsløypen som er rett rundt hjørnet for meg. Ei varierende og fin løype med et par, tre utfordrende bakkepartier. Jeg får god puls, og merker at jeg bruker kroppen. Hvorfor jeg må sparke meg ut på disse turene, det vet jeg ikke, men jeg må ta noen runder med hodet mitt før jeg er ute av døren. Samtidig, så er det den beste følelsen når man faktisk kommer seg ut, og gjennomfører. Det føles som den største og beste seieren når jeg er ferdig med turen, og kan le hånlig av styggen på ryggen som ikke ville mitt beste.

Kanskje er det lymfebeina mine som har utfordret meg den siste tiden. I tillegg til motivasjonen. Å leve med lymfødem kan være utfordrende til tider. En dag kan beina føles lette som luft, og turen blir gjennomført slik jeg ønsker å gjennomføre. Andre dager er beina tunge som bly, og da snakker vi virkelig tunge. Det føles som om jeg har løpt maraton, og melkesyren er på sitt verste. Da er det morsomt når man nettopp har tatt de første skrittene, og hele løypa ligger foran meg. Godt jeg er alene på turen, og kanskje forståelig hvorfor jeg liker meg best på slike turer alene. På turen i går, så spilte lymfebeina virkelig på lag med meg. Det føltes nesten som jeg danset gjennom løypa. Jeg er spent på om de er like samarbeidsvillige i dag. Jeg tviler. De kjennes tunge. Kanskje begynner kondisen også å bli bedre, at det og er en av grunnene til at turen fungerte så mye bedre i dag. Jeg har jo gått en del turer siden treningssenteret stengte, og jeg ser jo at jeg også kommer til å fortsette med turer når de åpner opp for trening på senter igjen. Det er en flott tid å gå turer på samtidig som det er viktig å bygge opp kondisjonen også.

Jeg håper treningssentrene åpner opp igjen etter påske. Jeg krysser fingrene for at smitten fortsetter å gå nedover, og ikke plutselig går andre veien.

Nå som jeg er ute så mye på tur, så får jeg testet, og brukt mange av turjakkene mine. Det er godt å være ute på tur i gode jakker. Jeg har lagt min elsk på jakkene til Twentyfour. Jeg er så fornøyd med passform, lengder, størrelser og farger. Når alt dette er på plass, så blir man jo utrolig fornøyd. Jakkene er flotte å ha på seg når man skal på tur, men dette er også jakker man kan ha på seg i hverdagen selv om man ikke skal på tur.  TwentyFour har valgt å la deler av sin kolleksjon gå opp i store størrelser. Noen plagg går opp i str. 54. Noe stopper på 48, og noe stopper på str. 50.

I går prøvde jeg ei ny jakke fra Twentyfour. Sjekk så flotte farger den har. Rødt og orange sammen. I tillegg til flotte, friske farger, så var jakken utrolig god å ha på seg. Jeg er veldig fornøyd også med denne jakken. Jakken heter Flåm Hiking jakke, og den kommer i fire ulike farger: turkis, sjøgrønn, skifergrå og den jeg har som heter rødorange. Jakkene går opp i str. 54. Dette er en hikingjakke i vind- og vannavstøtende materiale med god stretch. Den har fast hette med justering, justeringsmulighet i midje og nede på jakken for den beste passform. Jakken har ventilasjonsglidelås under begge armer, sidelommer med glidelås under klaff og leddede albuer for bedre bevegelighet. Du finner jakken her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/536728/fl%c3%a5m-hiking-jakke-d-r%c3%b8dorange-50-hikingjakke-til-dame

Jeg håper du har fine påskedager. Her hos meg har jeg hatt to dager med prinsene mine, og datteren min. Slike dager setter jeg umåtelig stor pris på. Guttene er blitt 1 1/2 år og 2 1/2 år, og begge er aktive gutter, så her er det bare for mommo å henge med. Etter høyt tempo et par dager, så kjenner jeg meg sliten på en veldig god måte. Ellers blir det å starte å jobbe litt ute. I dag er det meldt regn mot kvelden, så da skal plenen få litt kjærlighet og pleie i form av en blanding av kalk og gjødsel. En grønn og frodig plen er viktig, så jeg får håpe i år også. I morgen har jeg bursdag, men det blir ingen feiring i år heller. Det er trist. Jeg liker å samle familie og venner på bursdagen. Det har jeg gjort i alle år. I fjor fylte jeg 50 år, og den store feiringen måtte avlyses. I år blir det min andre, merkelige coronabursdag. Jeg får håpe at det dukker opp noen overraskelser i løpet av morgendagen. Ikke at jeg tror det, men det er lov å håpe.

Nyt dagen! Vi blogges til lørdag.

Det nytter

Det er ingen tvil. Det nytter.

En ting er ofte hva man føler, men å se med egne øyne at ting nytter, og har en misjon, det er en god følelse.

Jeg har alltid vært opptatt av velvære, og jeg har alltid vært opptatt av å ta vare på huden min. Jeg har fra jeg var i tenårene alltid tatt vare på huden min. Jeg renser hud morgen, og kveld. ” At du gidder ” får jeg ofte høre. Jo, jeg gidder. Jeg har alt igjen for at jeg har tatt vare på huden min gjennom årene. Jeg renser hud, bruker dag og nattkrem, jeg bruker serum og jeg bruker øyekrem. Jeg peeler huden, og jeg legger maske. Jeg har mye hudpleierprodukter i skapet mitt, og jeg bruker de. Jeg er også opptatt av å bruke gode produkter til huden min. Produkter som er tilpasset huden min, og som gjør gode ting for huden min.

Jeg bruker nok en del penger på velvære. Gode hudprodukter, og gode kroppsprodukter. Noen kaller meg jålete. Det kjenner jeg går helt fint.  Jeg bryr meg ikke. Jeg har blitt kalt verre ting. Selv om jeg er både en og to størrelser for stor, så skal sannelig ikke det hindre meg i å føle meg vel. Jeg liker å være velkledd. Jeg liker å føle meg vel. Jeg liker å være feminin. Jeg liker å være kvinne. Jeg tar fotpleie fordi det er viktig for lymfebeina mine, men også fordi det er en helt nydelig ting å gjøre for seg selv. Jeg striper håret. Jeg lakker negler, og akkurat neglene, det gjør jeg selv.  Jeg har tatovert øynebrynene, jeg har tatovert eyeliner, og lipliner – alle valgene angrer jeg ikke et sekund på at jeg har gjort. Det å tatovere øynebryn, lipliner og eyeliner er noen av de beste valgene jeg har tatt. Kall meg gjerne jålete, men det er mitt valg. Jeg føler meg vel. Det er godt for kropp, og sjel. Jeg vil ha det sånn.

Jeg har mange ganger lurt på hvordan det står til med huden min. Noen av oss er flinke til å ta vare på huden vår, mens andre ikke setter huden i fokus. Vi er veldig forskjellige også når det kommer til hud, og hudpleie. Jeg er nysgjerrig av meg, og når sjansen dukket opp til å sjekke hvordan det står til med huden min, så grep jeg den. Tenk så spennende å få vite hvordan tilstanden til huden min er. Jeg synes slike ting er utrolig spennende. En periode i vinter, så følte jeg kanskje følt at huden ikke helt fikk den fuktigheten den trengte, og jeg var veldig i tvil om jeg brukte de riktige produktene.

I november var jeg på hudsvanning hos Renates her i Kristiansand. Her ble hudens alder, porer, rynker, UV flekker, brune flekker, hudkonsistens målt. Jeg var veldig spent, og hadde som mål at huden ikke måtte være eldre enn alderen min, og at det meste var fint.

Huden ble scannet lag for lag. Det er jo helt utrolig at man er der at man kan scanne huden på denne måten. Jeg møtte en utrolig flink, og veldig hyggelig hudpleier som scannet, og som etterpå gikk igjennom huden min steg for steg. Huden min er veldig bra. Puh! Et bra og gjennomsnittlig resultat ligger på 50%, og på de fleste punktene, så scoret jeg høyere enn gjennomsnittet. På noen punkter scoret jeg veldig høyt. Men det var et punkt som trakk det hele ned, og det var øyepartiet mitt. Rundt øynene, så var huden veldig tørr, og jeg hadde da fått litt rynker der. Et annet punkt som trakk hudens alder noe ned, det er UV flekker. Akkurat disse UV flekkene er ikke de dype og skadelige flekkene, så det kunne gjøres noe med

Foruten disse punktene, så stod det veldig bra til med huden min. Nesten ingen flekker, der scoret jeg 80%. Hudens konsistens var godt over gjennomsnittet. Jeg scoret veldig høyt på brune flekker. Der fikk jeg en score på 93%. Jeg scoret også veldig høyt på porfyriner. Porfyriner er bakerier på huden. Her hadde jeg en score på 96%, noe som igjen betyr at jeg omtrent ikke har bakerier på huden. Porer hadde jeg også minimalt med. Der scoret jeg 82%. Røde hudpartier, det visste jeg at jeg hadde, men også her scoret jeg noe høyere enn gjennomsnittet på min alder.

Etter hudscanningen, så byttet jeg hudprodukter. Følelsen min om at de ikke var riktige, den stemte. Jeg kjøpte ny rens, ny dag/nattkrem, ny øyekrem, nytt serum og også ny peeling og maske. Nå var mine gamle produkter så og si tomme, så det var ikke sånn at jeg kastet produkter det var mye igjen i. Jeg kjente når jeg begynte å bruke de at her var det en stor forskjell, og har etter byttet vært veldig spent på hva en ny hudscanning ville fortelle meg.

Jeg har brukt de nye produktene i nesten fire måneder, og på onsdag var jeg tilbake for å ta en ny hudscanning på Renates. Jeg var utrolig spent på om scanningen ville vise forbedring rundt øyepartiet, og ikke minst de røde hudpartiene. Var de nye produktene bedre enn de gamle? Svaret på det siste er utvilsomt ja. Jeg hadde forbedringer på alt med unntak av porfyriner, altså hudens bakterier. Hudens bakterier hadde gått ned fra 96% til 94%. Ingen stor endring, men en endring. Årsaken her mente hudpleieren var bruk av munnbind. Ellers scoret jeg høyt på alt, godt over gjennomsnittet. Øyepartiet mitt som var veldig tørt sist, det hadde blitt veldig mye bedre. Det hadde økt med 20%, og scoret nå veldig bra. Til og med de røde hudpartiene hadde blitt mye bedre, og det var kanskje det jeg var mest overrasket over at jeg kunne forbedre med gode produkter.

 

 

At det nytter med gode hudprodukter tilpasset huden sin, det er det ingen tvil om. Det så jeg klart og tydelig etter hudscanningen. Jeg vet også at det lønner seg å få god hjelp av hudterapeuter til å finne produktene. Det at jeg bare kjøper noe som høres bra ut, det er det slutt med. En annen viktig ting jeg fikk beskjed om på hudscanningen, det var å bruke solbeskyttelse fra nå og utover til slutten av august. Når det begynner å bli kaldt, og man skal være ute, så skal det brukes en kuldekrem. Jeg skal være ærlig på at jeg aldri har vært veldig flink med solbeskyttelse, men på onsdag, så kjøpte jeg med meg en solkrem som er kun til ansiktet. En solkrem med faktor 30. Jeg hadde rett i at man bør bruke en egen solkrem for ansiktet, og kjøpe en annen til resten av kroppen. Nå bruker jeg solkremen i ansiktet hver morgen istedenfor dagkremen.

Det var utrolig spennende, og interessant å ta en ny hudscanning. Det var fint og faktisk se med egne øyne at produkter betyr mye, og at man kan forbedre huden mye ved å bruke de riktige produktene.

En annen ting som var utrolig gledelig å se, det var at ansiktet mitt var blitt smalere på disse 4 månedene. Det hadde jeg aldri trodd, for jeg kan vel ikke si at det føles sånn overhodet. Det er nok andre ting enn gode hudprodukter som er årsaken til det, men det ga meg en boost jeg virkelig trengte nå som trening, og endringer er svært utfordrende. Bildet til venstre er for 4 mnd siden. Det til høyre er nå.

Huden min er fortsatt yngre enn alderen min, så det er gode ting å ta med seg. Uansett hvilken alder man er i, så er man aldri for gammel til å tenke på seg selv. Man er aldri for gammel til å lakke negler, til å ta en massasje, eller til å vare på huden sin, man er aldri for gammel til å gjøre noe godt for en selv. Og har man anledning økonomisk, så har man også tiden.