Det blir en liten prins

For en fantastisk opplevelse! På mandag fikk jeg lov å være med datteren vår, Celina og samboeren hennes, Andreas på ultralyd, og dermed se barnebarnet vårt for aller første gang. Babyen hadde ikke så lyst til å ligge riktig vei slik at vi kunne få se han skikkelig, men etter litt bevegelse og litt eplejuice, så ble det full fart i en lille kroppen.

Det var helt fantastisk å se det lille mennesket ligge der og bevege seg. Strekke ut fingrene, se det lille hjertet slå. Man så alt : fingre, og tær, rygg og mage. Hele hodet med munn og den lille nesetippen. Ryggraden, bein og armer. Babyen hadde det veldig fint, og alt var som det skulle være. I starten av uken var babyen ca 220 gram, mot ukeslutt ca 280 gram. Den lille babyen er nå  22 cm lang.

Vi var spent på om vi på ultralyden kunne se kjønnet til babyen. Jeg husker da vi fikk Celina, så ønsket vi ikke å vite kjønnet før fødselen. Det var liksom en del av spenningen. I dag er det vanlig å vite kjønnet på forhånd, og jeg ser jo at det er praktisk slik at man kan handle inn en del på forhånd i riktige farger. I starten ville ikke babyen ligge riktig vei. En liten stabukk kanskje 🙂 Etter at Celina bevegde seg litt, og fikk litt eplejuice å drikke, så endret den lille mening, og la seg så fint til rette.

Det blir en liten prins! Ultralyden viste klart og tydelig at det er en liten gutt som kommer til verden i november. Terminen er satt til 17.november. Det er fint å vite kjønnet til barnebarnet vårt. Det gjør det mye lettere å handle til den lille, og handle var det første vi gjorde etter vi hadde vært på ultralyden. Det ble mye fint med posene hjem fra handleturen, og der er virkelig mye flotte gutteklær også å få kjøpt.

Den lille prinsen er nå 20 uker gammel, og følelsen av at jeg snart skal bli mormor, den er ubeskrivelig. Jeg gleder meg så enormt til det som skal skje, og jeg håper jeg skal bli en mormor som har masse tid. Tid til å være sammen, tid til å dele opplevelser, tid til å knytte bånd, og en mormor som er tilstede og som har masse å gi av oppmerksomhet og kjærlighet.

” Livets dessert ” kalles det ofte det å bli besteforeldre. Det vakreste i livet sies det. Mange mener det er større enn å bli mor. Alle som har opplevd å bli besteforeldre sier det er helt fantastisk, og det er ingen tvil om at vi har mye å glede oss til. Jeg er helt i ekstase over det som skal skje. Trond er nok noe roligere enn meg, men han gleder seg også veldig til å bli bestefar. En ny sportsfisker er på vei 🙂 Svigerforeldrene mine blir olderforeldre for første gang, og mamma som bor i samme hus som oss gleder seg stort til at det skal komme ett nytt olderbarn til verden.

Jeg håper jeg blir verdens beste mormor. Jeg har mye å gi til den lille prinsen som snart skal komme til verden. Jeg er fast bestemt på å være der for Celina, for babyen og for Andreas. Jeg skal stille opp når de trenger meg. Jeg skal ikke bli marerittet som henger på døren hver eneste dag, og som er belærende, men jeg håper å få tilbringe masse tid med barnebarnet mitt, og ikke minst det å avlaste foreldrene når de trenger det. Jeg vil være der 100%. Tenk så fantastisk å få ta del i babyens liv. Trille turer, synge, lese, leke, kose, få være nær, og knytte viktige bånd. Babyen kommer til å bli bortskjemt. Ikke på en negativ måte, og ikke på en måte som vil gjøre det vanskelig for foreldrene, men som mormor har jeg lov på en mormors måte å skjemme barnebarnet mitt litt bort. Først og fremst med kjærlighet, tid og tilstedeværelse. Jeg håper jeg blir mormoren som tar del i det som skjer i livet til lillegutt. Jeg kan ikke huske at mine besteforeldre var så tilstede, og jeg savnet nok det når jeg var barn.

En liten gutt skal berike livene våre. Da jeg fortalte på bloggen i mai at jeg skulle bli mormor, så skrev jeg også at jeg hadde på følelsen av at den ble en gutt, og det stemte. Vi har undret, og vi har gjettet, og mandag var jordmor 100% sikker : Det blir en liten prins.

Jeg skal bli bestemor til den vakreste babyen i hele verden. Jeg gleder meg til å skape minner sammen, tilbringe dyrbar tid sammen, og til å gi den lille tid,oppmerksomhet og masse kjærlighet. Jeg håper jeg blir verdens beste mommo <3

 

Hva er en bestemor?

En bestemor med gode smil
så langt som du kan se
En bestemor er full av trøst
– hun får deg til å le.

Hun kan fortelle historier
fra en svunnen tid.
Hun lar deg gynge på sitt fang
og alltid er hun blid.

En bestemor er et symbol
på omtanke og glede.
Hun deler alltid med seg selv
når hun er til stede.

 

Sort og perfekt

Det er så herlig å føle seg velkledd i en t-skjorte, og det er så herlig å slippe å tenke på om armlengden dekker det den skal. Grevinneheng, løshud og ” muskler ” er dekket, og da kan man senke skuldrene. Jeg vet jeg ikke burde bry meg, men jeg føler faktisk at overarmene mine ikke er så veldig pene, og da vil jeg gjerne dekke de til. Sånn vet jeg mange av dere også har det.

Jeg får så mange henvendelser fra lesere som er på utkikk etter overdeler med god armlengde. Dette har jeg skrevet mye om på bloggen. Det er ikke lett å finne gode, og fine overdeler med en like god armlengde. Jeg fatter ikke hvorfor det skal være så vanskelig å produsere en god lengde på armer når det er så mange som ønsker det. Noen produsenter er flinke, og de skal man rose.

Forrige uke fikk jeg t-skjorte favoritten min i posten fra Alexis Mote. Jeg hadde den i turkis fra før. Nå fikk jeg den i rødorange og sort. T-skjortene er så flotte! Dette er t-skjorter som man virkelig føler seg velkledd og fin i. God lengde, god passform, og disse har den gode armlengden man ofte ønsker seg. Den rødorange er nok enda mer rød enn det kommer frem på bildet hvor jeg har den på, enda finere i fargen i virkeligheten. Bilde under fra Alexis er mer riktig i fargen.

Jeg er høy. Jeg er 178 cm , så jeg kan ha overdeler med god lengde. Jeg liker at overdeler har en god lengde. T-skjortene fra No Secret har en lengde på ca 90 cm, og til meg, så er det en god lengde. T-skjortene går i hele størrelser, og jeg har kjøpt str. 50. Jeg har egentlig ikke funnet en eneste “feil ”  med den, så i mine øyne, så er den perfekt. Jeg kan ikke skjønne at ikke flere kan produsere t-skjorter med en slik lengde på hele plagget, og ikke minst med en slik, god armlengde. T-skjorten  har en veldig god passform, og det gode stoffet får den til å falle veldig fint.

Jeg digger denne t-skjorten! Det er ei sånn t-skjorte som man kan ha mange av. Der er en del dager i løpet av sommeren hvor man ønsker å ta på seg ” ei ordinær ” t-skjorte. Denne er ordinær, men likevel så er den veldig pen, og det er en t-skjorte for flere anledninger, også om man skal føle seg litt pynta. Ett stilig smykke i tillegg, eller et skjerf, så er man klar.

Min store t-skjorte favoritt kommer altså fra No Secret. Årets modell er i 62% viskose, 33% polyester, og  5 % elastan. Stoffet er som sagt tungt, så det faller veldig fint, og t-skjorten sitter dermed utrolig fint på. Armlengden dekker nesten halve armen. En armlengde som dekker det meste av det vi ikke ønsker å vise til omverdenen. Slike t-skjorter liker vi.

Min sorte t-skjorte finner du her : https://www.alexismote.no/p/overdeler/topper/no-secret-topp-sort

T-skjorten i rødorange finner du her : https://www.alexismote.no/p/overdeler/topper/no-secret-topp-rod

Jeg svever

Jeg er jo så ” heldig ” at jeg er stor både her og der, og når jeg er stor ” all over “, så betyr også det at jeg har store føtter. Jeg har ingen små dukkeføtter, nei. Mine føtter går i verken str. 39, 40, eller 41. Ikke en gang str. 42 passer føttene mine, og str. 42 er liksom den størrelsen som er største størrelse for damer i en ordinær skobutikk. Mine kvinneføtter må vandre inn i herreavdelingen, men der stritter hele meg i mot. Disse føttene skal da ikke gå i herresko! Jeg er jo kvinne. Jeg elsker å kle meg pent, jeg elsker å pynte meg – herresko passer ikke inn i det bildet. 

Tenk deg følelsen av at man bare må tre på seg noen sko fordi det ikke er noe særlig å velge blant. Følelsen av å gå med sko som absolutt ikke passet til antrekket, eller at man må gå med sko som ikke er like fine som klærne, den følelsen er så utrolig kjip. Før ville jeg jo vise antrekket, men skjule skoene. Sko var lenge en utfordring. En kvinne skulle liksom ikke ha store føtter. Innimellom var jeg heldig, og fant sko som var ålreit. Ikke fine, men helt greie. Da tviholdt man på de, og kjøpte kanskje to par i slengen. Man gikk på de til de var rimelig utslitte, og bare måtte kastes. Joggesko ble veldig guttete. De var alltid typisk mann, og de hadde aldri et snev at feminitet over seg. Store, og klumpete var de også. Nå kan heldigvis også menn har litt farger, så nå finner jeg som regel fine joggesko, og faktisk går både Adidas og Nike nå opp i store størrelser til oss kvinner.

Heldigvis er det noen få butikker som har spesialisert seg på store sko til oss med store føtter. Som regel har jeg handlet sko i Oslo når jeg har vært der, men når vi nå nylig var på en helt fantastisk Norgesferie, så har jeg funnet mitt nye, og store skoparadis! Jeg svever litt ennå, for aldri har jeg sett ett så stort utvalg av sko til mine store føtter. Så mye fint! Jeg kunne ha vært der i timesvis. Aldri har jeg heller funnet så mange sko som faktisk satt godt på beina mine. Sko som var behagelige å gå på. Ingenting som klemte verken her eller der, romslige og gode. Det har i noen tilfeller vært litt sånn at jeg har måtet kjøpe sko som ikke var særlig gode når jeg hadde gått på de en stund, som for eksempel pensko. Jeg har aldri hatt virkelig gode pensko. Som regel har de begynt å klemme etter kort stund, og da begynner ofte marerittet, og ønske om å ta dem av.

Mitt nye skoparadis er Big-Foot på Gjøvik. Jeg har lenge visst om butikken, men så er det ikke så ofte jeg er på de traktene, og da har det ikke blitt til at jeg har kommet meg dit. Jeg har registrert at de har hatt ett godt utvalg av sko, men la oss si det sånn: jeg hadde ikke trodd at utvalget var så stort som det faktisk er. Når vi under ferien skulle ha en overnatting på Lillehammer, så ble reiseruten lagt innom Gjøvik, og et besøk på Big-Foot.

Jeg var virkelig i paradis! Det er nesten så man får tårer i øynene når man oppdager at det faktisk er så mye sko som kan passe mine store føtter. Finsko, hverdagssko, fritidssko, støvletter – jeg kunne få alle typer sko. Er det rart man får litt tårer i øynene når man finner en butikk som faktisk tar store føtter så på alvor slik Big-Foot gjør? Jeg har i tillegg brede føtter, men heller ikke det var noe problem. Den mannlige butikkansatte kom med det ene paret etter det andre. Jeg prøvde og prøvde, og smilet ble bredere og bredere. Det var faktisk sånn at jeg slet med å velge. Tenk det! Slite med å velge hva jeg skal kjøpe. Ett sånt problem har jeg veldig sjeldent.

Det ble 5 par sko med hjem til Kristiansand. Jeg svevde på vei ut av butikken. 5 par flotte sko. Blant skoene var bla et par pensko som ikke klemte ett eneste sted. Pensko som jeg ikke vil kaste vegg imellom etter kun få minutter. Jeg fant pene hverdagssko. Sko som var kvinnelige og feminine. Sko som er fine til klærne mine. Jeg kjenner ennå på lykkefølelsen, og den følelsen kommer jeg til å kjenne på hver gang jeg tar på meg skoene kjøpt på Big-Foot. Her er mine skokjøp :

Big-Foot er en stor butikk med ett utrolig godt utvalg både til kvinner og menn. I tillegg har de for eksempel dansesko, de har bandasjesko, de har flotte vesker, litt klær, og litt tilbehør. Butikken har også en utrolig god service, og det betyr enormt mye. Atmosfæren er god. Man senker skuldrene. Jeg møtte innehaveren av butikken da jeg var der. Han hadde startet butikken på bakgrunn av venner som slet med å finne sko til store føtter. Vedkommende jeg møtte hadde stor kunnskap, han var rolig, sindig og serviceinnstilt. Jeg liker det sånn. Jeg liker ikke når butikkansatte står over deg, og presser på deg det meste. Jeg liker den rolige, gode tonen, og det at man vet at man får all hjelp i verden om man ønsker den. Vedkommende jeg traff hadde en stor ryddejobb etter jeg gikk ut av døren tror jeg, for det ble prøvd mange par med sko 🙂

Jeg har funnet mitt skoparadis. Og selv om butikken ligger langt unna her jeg bor, så skal jeg absolutt tilbake. Det er vel et par timer fra Oslo, så da er det en mulighet å kjøre dit når man er i Oslo. Skal du forbi Gjøvik i sommer, så sørg for at du tar turen innom. Dere som bor i nærheten : jeg håper virkelig dere bruker butikken mye. Du finner Big-Foot på Facebook her : https://www.facebook.com/groups/201130076648001/  Det jobbes også med å få en nettbutikk opp å gå, og det gleder jeg meg stort til. Og jeg, jeg er plutselig tilbake i mitt nye skoparadis.

 

” Torturkammeret “

Jeg liker ikke hold in produkter. Eller rettere sagt, tarmene mine liker ikke hold in produkter. Tarmene protesterer høylytt når jeg en gang i blant har prøvd å ta på meg et hold in produkt. Det blir for stramt, og jeg får det rett, og slett veldig ubehagelig. Årsaken er nok operasjonen i 2002 da tarmene fikk litt hard medfart. Etter den kan tarmene bli i ulage om noe strammer for mye. Jeg klarer meg fint uten hold in jeg altså, men av og til er det vært innmari kjekt.  Jeg har prøvd noen hold in produkter opp igjennom, fra ulike leverandører, men ubehaget kommer fort, så jeg har egentlig lagt disse produktene godt inn i skapet, og ikke tenkt så mye på de.

Jeg har fått endel henvendelser i det siste om tips til hold in produkter. Mange skal i brylluper, og vil stramme inn litt. Hold in produkter er jo i utgangspunktet flotte saker.Når kjole skal på, eller ett spesielt plagg som man ønsker skal sitte ekstra fint. Det er innmari kjekt å holde mage, og valker på plass, og det er en god følelse at det ikke buler både her, og der. Jeg er jo sånn generellt  og personlig ikke så glad i valker i fri dressur. Kan jeg holde de litt på plass, så føler jeg meg mest vel. Derfor velger jeg ofte bh topper istedenfor vanlige bh’er. Ikke topper med hold in, men det er godt med noe som dekker magen.

Hold in produkter er fine saker, men samtidig, så skal man jo ikke lide heller. Det må ikke bli så stramt at man verken kan puste, eller bevege seg. Så mye hold in er jo ikke bra for noen. Når den nye trenden i tillegg har vært å trene med hold in produkter, da snakker vi galskap med stor G! En hold in truse, eller en hold in topp når man føler for å skjule litt av det som buler, eller i alle fall holde det litt samlet, det synes jeg er helt ok. Så får man heller være forberedt på sjokket når kvelden kommer, og hold in trusen, eller toppen skal av, og alt som har blitt holdt så fint på plass bare velter ut.

Som nevnt, mine hold in produkter langt bak i undertøysskuffen, og hold in har vært et avsluttet kapittel…men det var før jeg fikk prøve ” torturkammeret.” Jeg lo så jeg skreik da jeg var på en stormotebutikk en dag, og en kunde kom inn og spurte om de hadde torturkammer. Torturkammer er jo ett helt fantastisk navn på disse produktene som skal få oss smalere, og fastere. Kunden i butikken siktet altså til en hold in kjole, og jeg tenkte, stakkars kvinne som skal tre på seg en hel kjole! Det var en slik kjole hvor man beholder egen bh på, og hold in kjolen går under puppene. For meg så skrek tarmene himmelhøyt bare av å se denne torturkjolen. 

Kunden kjøpte sitt torturkammer, og nyskjerrig som jeg er, så måtte jeg jo studere denne kjolen, og jeg lurte på hvordan man skulle få på seg noe slikt, og ikke minst, hvordan skulle man få av seg noe slikt når den først hadde kommet på? Kanskje hele slekten måtte til for at man i det hele tatt skulle få av seg kjolen? Jeg er som sagt veldig nyskjerrig på nye produkter, og selv om kjolen skrek tarmvondt, og tortur mot meg, så måtte jeg prøve den. Selv om jeg ikke bruker så mye kjoler, så kan den fint brukes om man har på seg bukse, og overdel også, så vel hjemme, så bar det rett inn på nettbutikken til Alexis Mote, og hjem i postkassen ett par dager senere kom en Cupid hold in kjole i farge hud. Jeg liker egentlig ikke hudfargede produkter, men en slik hold in kjole kan godt være i hud for å passe til mye.

Så var det å prøve denne hold in kjolen da. Jeg regnet med at jeg ville bruke lang tid, jeg regnet med at tarmene ville begynne å skrike med det samme den kom på, og jeg innrømme at jeg så for meg en skrekkscene hvor jeg ikke fikk den av meg igjen. Ingenting stemte. Hold in kjolen gikk greit på uten at jeg måtte styre for mye. Det er jo trossalt et produkt som skal stramme, og holde på plass, så noe mer tid enn en man bruker på en vanlig overdel, det må man beregne, men det gikk egentlig lekende lett. Hold in kjolen passet perfekt, den strammet, og holdt inn der den skulle, og det var utrolig fint at man kunne ha på seg sin egen bh. Puppene fikk jo i tillegg ett løft, og når man er 48 år, så gjør jo ikke akkurat det noe.

Tarmene sa ikke et ord. Tarmene var helt rolige, noe som vel aldri har skjedd før. Skrekkscenen jeg hadde sett for meg hvor jeg ikke fikk av meg denne kjolen, det stemte heldigvis ikke. Hold in kjolen kom greit av den. Det er jo naturlig noe mer jobb enn med en vanlig kjole, men det er vel ingen stor overraskelse for noen av oss. Orker man ikke litt ekstra jobb, så må man holde seg borte fra slike produkter.

Nå har jeg faktisk et hold in produkt jeg kan bruke ved de anledningene hvor jeg gjerne vil at et plagg skal sitte litt penere. Nå har jeg et plagg som strammer litt, og som holder bulker, og valker på plass uten at jeg får vondt! Hurra! Jeg synes også at å bruke en hold in kjole er bedre enn å bruke topp, og truse, alene, eller sammen.

Hold in kjole heter Cupid, og er fra Alexis Mote. Den glatter, og den holder inn. Stoffet er helt glatt, noe som gjør at kjolen faller veldig fint/sitter veldig fint. Kjolen har også en silikonkant nede, og det er jo helt genialt. Da sitter kjolen på plass, og man slipper å være redd for at den skal skli opp. Silikonkanten på hold in produkter skal alltid være i kontakt med huden for å fungere som de skal. Det står vel at man skal ta den på seg nedenfra, og opp, men her må man bare prøve seg frem. Jeg tar den på meg ovenfra, og ned, og synes det fungerer veldig fint. Kjolen finnes i tillegg til hud også i sort. Jeg har kjøpt meg kjolen i sort også. Den kommer fra str. M som er 38/40, og opp til str. 2 XL som er 50/52. Min er i str. 2XL, og strammere enn dette vil jeg ikke hatt den. Da tror jeg tarmene ville ha protestert. Du finner kjolen her : https://www.alexismote.no/p/undertoy/hold-in/cupid-hold-in-kjole-hud og i sort finner du den her : https://www.alexismote.no/p/undertoy/hold-in/cupid-hold-in-kjole-sort

Jeg har trukket en heldig vinner av det flotte armbåndet fra Collection, og den heldige vinneren ble : KRISTINE ØSTERHAUG! Gratulerer så masse med nytt armbånd, Kristine. Jeg elsker mitt, og er sikker på at du vil gjøre det samme. For dere som ikke vant, så kan dere finner armbåndet her : https://www.collection.no/catalogsearch/result/?q=11657-1

Klær som sier sommer

Har man først blitt kjent med Pont Neuf, så har man funnet en venn for livet som man aldri vil slutte å elske. Passformen er så utrolig god. Plaggene sitter så fint på kroppen, og Pont Neuf er innmari flinke med farger og design.

Når det er sagt, så må jeg understreke at i kolleksjonene til Pont Neuf, så er der jo selvsagt ulike modeller, så her må man bli litt bedre kjent med de modelleen som finnes. Pont Neuf er heller ikke ren stormote, så her kan kvinner i alle størrelser finne sine favoritter. Pont Neuf starter på XS og går opp i 3 XL som er en str. 54/56. Overdelene jeg ofte velger heter kjole, og kan brukes til nettopp det om du er komfortabel med å vise beina. Jeg bruker de til tunika fordi jeg er ganske høy. Jeg er 178, og har dermed høyden til å bruke kjole som tunika. Noen kan bli for lange, en som regel fungerer det veldig fint.

Mange av Pont Neuf sine klær sitter inntil kroppen, og viser våre kvinnelige former. Det er utrolig flott! Jeg har jo alltid sett hvor mye finere det er med klær som sitter inntil kroppen, men jeg har liksom aldri fått det ut i praksis selv. Det er til tider innmari vanskelig å få med seg hodet til å tenke, og se sannheten. Vi tror at store, romslige topper skjuler alle valkene våre, og det gjør de vel også, men de får også kroppen vår til å se så mye større ut. Det tar tid å endre, også når det kommer til å gå med andre klær enn det vi er vant til. Det tok tid for meg å kjenne på at jeg kunne gå med kroppsnære overdeler. Hodet sa store, vide overdeler, speilet, og fornuften sa noe helt annet. Nå har jeg blitt ganske komfortabel med litt kroppsnært.

Pont Neuf sommer er en flott kolleksjon med mange flotte farger, og spennende design, som alltid. Jeg blir aldri skuffet over Pont Neuf. Der er alltid plagg som ikke jeg kler, og som ikke er min stil. Plagg som er for korte, og bukser som jeg ikke passer, men i en hel kolleksjon, så skal det noe til at alt passer smaken, og kroppen 100%. Det meste derimot er klær for mitt øye, og min kropp. 

I sommer er det en del blomster fra Pont Neuf. Nydelige modeller, både tunikaer, topper og kjoler med blomsterprint. Der er en del lin, og den serien er nydelig å ha på seg. Linkolleksjonen har topper uten armer, tunikaer, bukser og jakker. Jeg har lagt min elsk på toppene uten armer, og da med linjakken utenpå. Kommer i nydelig grønt, i hvitt, sort og sand. Søstermerket ” Choise ” har også lekre linoverdeler i sommer.

Der er ellers litt maritimt, og der er de klassiske Pont Neuf overdelene/ kjolene. Her må jeg trekke frem modellen ” Maya ” – lekker i fargene lime og hvitt. Skikkelig sommer! Jeg digger denne grønne.

” Ingrid ” er en maritim modell. Dette er en kjole man kan få i rødt og hvitt, eller i blått og hvitt. Uten stropper, klar for sommer og sol. Jeg er jo ikke komfortabel med å vise armer, men gjør faktisk et unntak på bloggen i dag. Nydelig på varme dager på terrassen, flott på stranda, eller i båten. Fin nok for en spradetur i byen.

Modellene ” Lisbeth ” og ” Maya ” er nydelige modeller med blomsterprint. Også her får man en nydelig følelse av sommer. ” Lisbeth ” som er den lyse modellen får man i topp, og tunika, og ” Maya ” får man i tunika og kjole. Velger man tunika, så heter modellen der ” Riva.”

Til slutt så må jeg skrive noen ord om ” Erika.” Egentlig er dette en kjole, og kan absolutt brukes til det. Jeg skal bruke den til tunika. Utrolig nydelig på! Myk og herlig, og jeg synes den er innmari stilig. En slags lang collegegenser med hette, bare mye stiligere, og mye bedre å ha på seg. Modellen finnes også i jakke, den heter ” Elin.” Jeg kommer til å bo i disse to når vær og temperatur tillater det.

 

Jeg har ikke glemt bort trekningen av det lekre armbåndet fra Collection. Vinneren er trukket og hvem den heldige ble, det forteller jeg på lørdag 🙂

 

 

 

 

 

Tjukk er det verste man kan være

Jeg sitter og leser. Jeg nikker, og kjenner i magen at det jeg leser går rett dit som et slag. Det er jo akkurat sånn det er, og det er jo akkurat slik jeg har følt det i mange år. Helsepolitiet av ” perfekte ” mennesker som skal fortelle hvem jeg er ved å se på meg. De trenger ikke kjenner meg. Det er nok at de ser på meg, og ved å se på den store kroppen min, så ser de en lat person uten viljestyrke , og som neppe kan være blant de smarteste. Ingen smart person ville latt kroppen forfalle på den måten som tjukke mennesker gjør.

Jeg har lest Carina E. Carlsens innlegg i VG i går hvor hun skriver så utrolig bra om at det å være tjukk fortsatt er det verste man kan være i 2018. Noen kan sikkert le, men det er sant. Det å være tjukk er som å være lavest nede på rangstigen. Det er ikke akkurat status å være tjukk. Det er en grunn til at så mange tjukke sliter med psyken. Ikke bare skal man takle egne følelser rundt kroppen, men man skal også takle blikk og kommentarer fra så mange andre. Det er nemlig helt ok å snakke ned tjukke mennesker. Det er liksom lov å si stygge ting om tjukke mennesker, og dessverre så tror jeg det alltid vil være sånn. Det er fortsatt så mange mennesker der ute som bare ved å se den store kroppen din kan fortelle hele verden hvem du er. Vi tjukke er late, dumme, vi har ingen mål i livet, og i følge samfunnsnormen, så er vi definitivt ikke vellykka på noen plan. Det er tynne mennesker som er vellykket.

Alle tjukke vet at det det er en risiko å bære for mye vekt. Vi er faktisk ikke dumme. I tillegg til egen kunnskap, så har vi hørt det i alle år fra alle andre. Samtidig så er det faktisk ikke slik at en stor kropp er ensbetydende med dårlig helse. Det er faktisk tjukke mennesker som trener, og som er aktive, og som kan ha en sunnere kropp enn de som har den kroppen samfunnet mener man skal ha. Det er likevel ikke greit at vi som bærer ekstra kilo på kroppen skal bli forskjellsbehandlet for hvordan vi ser ut. Selv om man er overvektig, så betyr ikke det at man ønsker at alle skal være det. Man hyller ikke overvekt. All overvekt har en årsak, men den årsaken er ikke så interessant for mange. De ser bare en stor kropp, og en lat, viljeløs person. De ser en kropp hvor alt av alarmer ringer. Her er en kropp som forfaller etter alle kunstens regler. Dessuten er det sosialt akseptert å kommentere en annens vekt og kropp. Noen tror de rett til å si hva de vil til oss tjukke. Jeg tør vel  påstå at det er få andre grupper i samfunnet som opplever den stigmatiseringen som overvektige gjør.

Det er ikke akkurat status å være tjukk. Tjukke blir diskriminert. Er det ok å diskriminere på bakgrunn av hvordan kroppen er? Man opplever diskriminering ved jobbsøking, man opplever det i helsevesenet, i media. Jeg får så mange henvendelser fra lesere som stadig opplever dette, og kanskje spesielt i helsevesenet hvor man skulle tro at de visste bedre. Leger som forteller deg at uansett hva du kommer til de med, så er det fordi du er for stor. Vekten er i følge så mange leger årsaken til alle utfordringer man måtte ha. Jeg fikk tårer i øynene den gangen jeg faktisk opplevde at en lege ikke skyldte på vekten min, og kunne fortelle at jeg hadde hatt de samme utfordringene om jeg hadde veid 50 kg.

Er vi hårsåre, tåler vi ikke sannheten? Jeg skjønner i utgangspunktet ikke menneskers behov for å snakke om min vekt, eller menneskers behov for å snakke om hvorfor jeg er overvektig. Er det noe de lurer på, så kan de bare spørre meg. Ikke anta noe! Vi er altfor opptatt av andre, og jeg synes oppriktig synd på de som har ett så trasig liv at man er nødt til å snakke andre ned. De man møter på gata som bare må slenge ut noe dritt av den store munnen sin, eller de som sitter på nett og lirker det utroligste ut av seg. Hva slags liv har de når det gir dem glede å såre andre? Hva er deres utfordringer siden de må rakke ned på andre? Alle vet jo hvem som har det største problemet, men likevel er det vi overvektige som blir den tapende parten. Det er ikke lett å heve hodet når noen kaller deg feit, eller forteller deg at det er din egen skyld at du er så feit. Det er så lett å si ” Ikke bry deg”, men det er faktisk ikke alltid så lett. Det er et sårt tema for så mange.

Jeg tåler sannheten, og det tror jeg de fleste overvektige gjør, men problemet er at de som slenger dritten ikke kjenner oss. De vet ikke hvorfor man er overvektig, de kjenner ikke vår historie. De bare tror at de vet. Når noen ikke kjenner et menneskes historie, så skal man være høyst forsiktig med å uttale seg. Man velger å dikte sin egen historie om hvorfor mennesker er som de er, og da føler man også at man har rett til å si hva man vil. De menneskene som kaller overvektige feite, eller som må slenge dritt, de glemmer også at de selv har en historie, og kanskje er det historien de prøver å gjemme. Kanskje må de dekke over sine egne svakheter ved å tråkke andre ned.  Ingen har rett til å kommentere hvordan andre ser ut. Ingen har rett til å såre andre. Hvorfor må noen alltid mene noe om alle andre?  Jeg vet at problemet ligger hos de som kommenterer, og at de burde feie for egen dør først, men det er like sårende uansett. Har man ikke noe positivt å si, så kan man vel sannelig holde munnen lukket!

” Livskvalitet trumfer fettprosent any day ” skriver Carlsen i innlegget sitt – og det er så herlig å lese! Det er sånn det skal være. Vis livsglede uansett hvilken kropp du bærer. Livsglede har ikke noe med kropp å gjøre. Livet skal leves, og nytes, og det er vel kanskje en ting som vil sette helsepolitiet litt ut om de faktisk ser glade, fornøyde tjukke mennesker. Samfunnet forteller oss det ikke, så da bør vi kanskje være flinke til selv å fortelle det – at vi er knallfine akkurat som vi er. Jeg er like fin, og like mye verdt som naboen min med sine 60 kg. Er det noen klyser som blir kvalme av å se kroppen din i badetøy på stranda, så la dem dra hjem og kaste opp, så blir man kvitt slike drittsekker for ei stund.

Helt til slutt, så gjør det litt vondt å bruke ordene tjukk og feit i innlegget i dag, men det er for å understreke at jeg gjør det. Jeg liker nå mye bedre å bruke ord som overvektig, stor, og formfull 🙂

 

 

 

 

En tåre i øyekroken

I dag sitter jeg med en tåre i øyekroken. En tåre for så mye egentlig, men mest fordi jeg føler at vi i går fikk markert Lipødemdagen på en god måte. Jeg sitter med så mange gode følelser rundt dagen i går. Kanskje er det nå ting løsner litt, at vi endelig kan få satt lipødem på dagsorden hos de som faktisk bestemmer. Jeg føler gårsdagen var en start, en liten en, men en viktig start. Vi hadde flotte damer som i går stod på stand bla i Oslo og Bergen. Damer som delte ut informasjon om sykdommen så mange kvinner har, men som der er så lite kunnskap om hos legene at de lider seg gjennom dagene uten noen form for hjelp. Når skal Helse Norge høre på oss, se oss og forstå oss? Er det nå vi faktisk må opp på barrikadene, og kreve?

Tusen takk til alle dere som i går både leste, og delte blogginnlegget mitt om lipødemdagen. Jeg har aldri tidligere hatt et innlegg som har blitt lest av så mange, og delt av så mange. Tåren i øyekroken er også av glede, og stolthet. Jeg håper alle som leste, og som lider uten å ha fått noe svar, at de ikke gir seg. Krev svar! Krev at du blir hjulpet. Ikke godta at legen sier du må slanke deg, og trene mer. Ikke godta vanndrivende medisiner sånn uten videre. Nå må jeg jo legge til at aktivitet er viktig da, så det bør man jo være flink på hver dag. Aktivitet og ett sunt kosthold er alltid gode ting.

Jeg har vært igjennom det som er av undersøkelser for å se på tilstanden på beina mine. Dette fordi jeg har lymfødem i tillegg til lipødem. Jeg har tatt lymfoschintigrafi for å se om væsken passerer som den skal. Lymfoscintigrafien viste at lymfevæsken hadde en liten passasje et sted, mens væsken andre steder ikke hadde noe passasje. Væsken møtte fort motstand. Hos en frisk person uten lymfeødem, så vil væsken bevege seg fint oppover i lymfebanene. For oss som har lymfeødem, så er det store spørsmålet hvor fort væsken møter motstand. Lymfebanene mine er ødelagt, så noe operasjon av nye lymfebaner vil aldri være aktuelt for meg. I tillegg har jeg mer lymfeødem enn man på forhånd hadde trodd.

På Nøtterøy tok jeg en spesiell ultra undersøkelse av venesystemet mitt. venesystemet mitt er ingenting å skryte av. Her er mye ødelagt. Jeg er full av åreknuter i begge beina, her er det lekkasjer, og venene fungerer ikke som de normalt skal. For mange er åreknuter en kosmetisk sak, men for andre, som meg, så er det i tillegg til skjemmende, en tilstand som er med på å gjøre beina mine til ømme, verkende, og hovne tømmerstokker. Jeg tror dr. Tveit på Nøtterøy Ultralydinstitutt var overrasket over hvor mye åreknuter jeg har, og også hvor store de er. Jeg ble overrasket selv. Veldig mange ser jeg, men at det var så mange. Dette betyr et blandingsødem i tillegg til lipødem. De dype venene mine er 100% friske. DET var en svært gledelig beskjed å få. Jeg har ingen blodpropper, og har heller ikke hatt noen. 

Min beste venn fremover blir kompresjonsstrømpene. Og nattstrømpene. Og pulsatoren. Bruken av kompresjonsstrømper er veldig viktig for at beina mine skal samarbeide best mulig. Jeg synes selv jeg er flink, men jeg er ikke fanatisk. Når jeg er lei av kompresjonsstrømpene, spesielt på de varme dagene vi har hatt i det siste, så kaster jeg de gjerne vegg imellom, og bare nyter noen timer uten. Det er spesielt når kvelden kommer at strømpene blir tatt av, og jeg skal love deg at det og da kunne ta av seg disse tykke strømpene, det er en fantastisk følelse. Jeg høres kanskje ikke så flink ut, men jeg er flink, og får skryt av fysioteraputen min…men for meg er det viktig å bruke strømpene slik at jeg ikke får et hat forhold til de. Jeg må gjøre slik jeg føler for. Dette er strømper for livet, og da må jeg kjenne på hva som er riktig bruk for meg. Hva andre gjør, og hva andre mener er riktig, det bryr jeg meg faktisk ikke om. Det er mine bein, mitt liv, og mine valg.

Jeg har alltid trodd at jeg ” bare er tjukk.” At jeg var en vandrende flodhest som aldri klarte å gå ned i vekt. Endelig skjønner jeg at overvekten ikke er årsaken til at beina mine er som de er, og jeg blir så sint når jeg tenker på hvor mange leger som har brukt dette mot meg i så mange år. Jeg gråt en tåre da dr. Sandberg i Porsgrunn som første lege ikke snakket vekt. Ikke en gang brukte han vekten min som en årsak. Sandberg var første lege som har vært helt klar på at mine utfordringer i beina ikke skyldes overvekt. ” Du kunne ha veid 50 kg og hatt akkurat de samme utfordringene.” Det var da tårene kom. Jeg som alltid har blitt møtt av leger som bruker vekten mot meg i alt. Det er første gangen jeg har møtt en lege som faktisk sier at overvekt er så mye mer enn dårlig kosthold. Det er første gangen jeg har hørt en lege snakke om alle andre faktorer som skaper overvekt. Sandberg var helt klar på at overvekt også handler om gener, og hormoner. Mitt lipolyfødem har ingenting med min overvekt å gjøre, men overvekten bedrer jo ikke situasjonen, så det at jeg nå så bevisst jobber for å gå ytterligere ned i vekt, det vil jo selvsagt bare være positivt.

Det er ikke alltid lett å akseptere , og det er ikke lett og skulle akseptere at man må leve med tømmerstokker som bein, store romper, eller store armer. Etter hvert som tiden har gått, så har jeg klart det. Jeg har  ikke gitt opp håpet om en bedre kropp. Noe kan bli mindre, og det er dette som jeg nå skal fokusere på. Dette “noe ” er motivasjon god nok, og store bein skal ikke stoppe meg for å leve ett fantastisk godt liv. Jeg er i tillegg så heldig å få lov til å lede Norsk Lymfødem og Lipødemforbund sammen med en flott gjeng mennesker. Sammen tror jeg vi kan gjøre noe,  noe som vil være viktig for de som sliter med disse utfordringene dag ut og dag inn. Jeg tror gårsdagen var en liten, men viktig start.

Jeg har merket lipolymfødemet mye mer nå i sommer, og utfordringene har vært mye tøffere enn på lenge, men jeg kan ikke sette meg ned og synes synd på meg selv. Det er så viktig å endre fokus. Finne livsgleden. Finne de tingene i livet som gir glede, og mening. Beina er stygge, de er vonde, de er store, men de fungerer. De er i tillegg utrolig sterke. Jeg tenker på alle som kjemper en tøff kamp hver eneste dag, alle de som har det så mye tøffere enn meg. Joda, jeg kan klage, og jeg synes synd på meg selv i blant, men jeg må slutte å sørge, og være lei meg. Beina er som de er. Ferdig sørget! Den lille tåren i øyekroken er tørket bort, iallefall den som var for utfordringene jeg har, men tåren for glede og stolthet, den skal få være bittelitt til 🙂

For meg info om lympødem og lipødem : www.nllf.no

I dag er siste mulighet til å være med i trekningen om det flotte armbåndet fra Collection til en verdi av 299 kr. Sølvfarget wrap armbånd med nydelige perler.  Mange av armbåndene fra Collection finne si to størrelser, så her kan også kraftige håndledd få armbånd. Legg igjen en kommentar, og du er med i trekningen. Vi trekker en vinner i morgen. 

 

 

 

På lavvotur med skogens konge

Reklame | Stormberg

Sommer. Ferie. Planene for ferien er sikkert mange og ulike. For oss er det Norge i år. Jeg har sett mye av landet vårt da jeg var liten og var på feire med mamma og pappa. Vi har jo ett helt fantastisk land, et land vi alle bør se. Det negative er jo at det koster dyrt å være turist i eget land om man ikke tar med seg telt. Jeg er ikke helt der. Jeg kan gjerne bo i telt. Vi har mye lavvo med oss på turer i løpet av sommeren, men flere dager i lavvo, det skjer ikke. Jeg er nok litt for glad i komfort til å ta ei uke, eller to i lavvoen.

Lavvoturer, teltturer, det er utrolig koselig da. Et par, tre overnattinger i lavvoen vår går helt fint. Blir det lengre enn det, så begynner jeg å savne bad, strøm og hårføneren. Sanitærforholdene ute i det fri går på minussiden i antall stjerner for komfort, men noen få dager kan jeg gå med teltfrisyre, og bruke naturen som bad.

Det å pakke for en lavvotur blir fort litt annerledes enn å pakke for en tur med hotellovernattinger. Til lavvoturen må jeg lete desperat etter de styggeste klærne. Her trenger jeg overdeler som tåler natur og bållukt, det samme med bukser. Jeg må lete frem fleecejakkene som ikke får i kategorien ” de fineste.” Man trenger varmt tøy. Kveldene kan jo være litt kalde. Jeg skjønner når jeg pakker for en lavvotur at jeg har svært få turklær. Hvert år skal jeg handle turklær på salg, altså overdeler som jeg ikke bruker til andre anledninger enn turer i skog og mark. Det funker dårlig med fargerike, flotte overdeler på lavvoturene, eller buksene jeg bruker til vanlig. I år har jeg jo faktisk også fjellsko, og det er jeg stolt over at jeg endelig har klart å få.

Vi skal på lavvotur i sommer også. Det er nok mange som tror at jeg ikke drar på lavvotur. At jeg er for jålete til å overnatte ute. Jeg er ikke det. Jeg savner som sagt det å få vasket håret skikkelig, det å få fønt det etter vask, men jeg koser meg. Lage mat på bål, eller engangsgrill. Steike bacon og egg til frokost. Nyte naturen, gå små turer, og se min bedre halvdel kose seg med fiskestengene.

I sommer når jeg skal pakke sekken for lavvotur, så skal jeg også pakke en god trøye og en god longs. Jeg lar ullet ligge hjemme, men tar med meg skogens konge. Stormberg har nylig kommet med longs, og trøye med elgen som dekor. Passer fint når man skal på lavvotur.

Serien som nå er kommet i store størrelser heter ” Halsa”. Serien kommer i trøye med rund hals som jeg har. Den kommer også i t-skjorte og trøye med høy hals. Longs kommer også med samme design. Halsa er myk og komfortabel å ha på seg, og er strikket i polyestermateriale. Jeg har ennå ikke fått testet den skikkelig ute pga varmen, men den skal isolerer og har fukttransporterende egenskaper som gjør at den tørker raskt. Halsa superundertøy skal være godt egnet til alle årstider. Til turene mine i skog og mark, så synes jeg designet er stilig. Jeg kan godt bære skogens konge inntil brystet jeg.

Du finner min trøye med rund hals her : https://www.stormberg.com/no/halsa-elg-troye-dame.html#10325059060 og longsen finner du her : https://www.stormberg.com/no/halsa-elg-longs-dame.html#10325159060

Jeg har også longsen som kan være fin å ha på seg om det blir kaldt i lavvoen om kvelden og om natten, men den stiller jeg ikke som modell i med mine tømmerstokker 🙂 Longsen er ikke like elastisk som longsen jeg har i bambus og ull. Denne sitter mye strammere, men ikke altfor mange har tømmerstokker av noen bein heller da, så til de aller fleste vil jeg tro denne sitter fint. Så siden den sitter så stramt som den gjør, så blir den nok bambuslongs i lavvoen 🙂

Noe har skjedd

Reklame | Klinikk Nova

Uansett hvilken alder man er i, så er man aldri for gammel til å tenke på seg selv, til å gjøre gode ting for seg selv. Og har man anledning økonomisk, så har man også tiden. Det kalles prioritering. Å ta vare på seg selv betyr ikke at man verken er selvopptatt eller jålete. Å ta vare på seg selv, det å sette av litt tid til seg selv, det er kun positivt. Det gir energi, og masse gode følelser. Jeg har fra jeg var i tenårene alltid tatt vare på huden min. Jeg renser hud morgen, og kveld. ” At du gidder ” for jeg ofte høre. Jo, jeg gidder. Jeg har alt igjen for at jeg har tatt vare på huden min gjennom årenes løp.

Hud for meg er viktig. Huden spiller på lag med meg. Likevel trenger den pleie som ikke jeg alltid kan gi den selv. Uansett hva slags hud man har, så er det viktig å gi den god pleie. Både for å få en finere og bedre hud, og ikke minst til å finne produkter som passer din hud, og som er gode for din hud. Det er ikke alltid den beste ideen og bare ta en ansiktskrem på hylla i butikken.

Jeg har tidligere skrevet om den spennende Green Peel behandlingen som jeg prøver ut i samarbeid med Klinikk Nova. Green Peel er en av de hotteste innen hudpleie for tiden. Green Peel er medisinsk utviklet peeling, utviklet på 100% naturlige virkestoffer, uten kjemiske virkestoffer som irriterer huden. Green Peel inneholder kun rene planter, og urter. Her brukes bla aloe vera, og blæretang. Behandlingene er nr.1 i verden på nettopp hudfornyelse. En rekke kjente personer bruker disse behandlingene.

” Green Peel Fresh Up ” var den første behandlingen jeg fikk. Dette er den mildeste av de tre Green Peel behandlingene og den egner seg ypperlig som en behandling når du trenger “den ekstra gløden”. Den fornyer hudoverflaten og jobber lett innenfra med å fornye huden din. Den første behandlingen var nydelig. Først en skrubb, og så ble det lagt på en maske. Dette var virkelig velvære. Man kjente at huden jobbet på en veldig god måte. Grønn og fin ble jeg , men for en fantastisk følelse det var å ligge på benken, og kjenne at huden fikk god pleie. Det er nydelig å få massert Green Peel’en inn i huden. For ikke å snakke om følelsen etterpå. Det føltes som om huden var ny. Myk og god, og jeg følte den glødet. Jeg følte den glødet lenge. Huden min likte behandlingen.

Nå har jeg vært tilbake på Klinikk Nova, og hudpleier Ingunn. Denne gangen prøvde jeg en annen behandling, Green Peel Energy. Green Peel Energy er den GP behandlingen Klinikk Nova gjør mest av. Den går dypere enn Fresh up og jobber mer i huden. Ingunn brukte en sterkere urteblanding enn sist og hun masserte lengre. Effekten er for så vidt den samme, men den forsterkes i en energy behandling.

Urtene får slippe ned i huden i denne behandlingen, og speeder opp hudens egen fornyelsesprosess. Behandlingen passer for alle, unntatt gravide, ammende og de med hudsykdommer som svekker hudbarrieren. Den virker fornyende og utglattende på huden, noe som gjør den til en svært populær anti-age behandling. Samtidig jobber urtene også anti-innflammatorisk, noe som gjør at også aknehud har svært godt utbytte av jevnlig GP behandling.

Denne behandlingen kjente man jobbet annerledes enn den forrige. Huden ble veldig rød, og noe sår de to første dagene etterpå. Ikke vondt, men man kjente at noe hadde skjedd. Jeg fikk produkter som jeg skulle bruke på huden de 4-5 første dagene etter behandlingen. Da rødheten hadde gitt seg, så merket jeg at noe hadde skjedd med huden min. Huden glødet mer, den så mer frisk ut, og den var mye mykere enn før. Nå er det gått over en uke etter jeg hadde denne behandlingen, og ennå føler jeg at huden ser friskere ut. Jeg føler noe av rødheten som jeg hadde fra før av i huden er borte, eller i alle fall veldig redusert. Gjett om jeg er glad for det! Jeg har også fått kommentarer på at huden ser sunnere ut. Jeg har alltid fått høre at huden min er fin – nå er enda finere, og den føles enda bedre.

Jeg skal ta en ny Green Peel når sommeren er over. En slik Green Peel behandling anbefaler Ingunn at man tar 4 ganger i året sånn ca. Det er virkelig verdt det. Huden er så viktig. Vi må ta vare på den.

Nå er sommeren her, og Klinikk Nova har i den forbindelse lyst til å gi alle som leser bloggen ett veldig godt tilbud. Tar du Green Peel behandling hos Ingunn på Hamresanden, så vil du få 20% ut juni måned. Tilbudet gjelder kun hos Ingunn på Hamresanden. Der er det også grei parkering rett utenfor. Du kan ringe 40099100, og trykke 1, eller bestille direkte på www.klinikknova.no. Dette bør du unne deg.

Sommergave til en heldig leser

Reklame | Collection

For et vær, og for en sommer. For varmt for mine lymfebein som dere vet, men temperaturen skal ikke falle så mye før det blir levelig for mine bein også. Jeg fikk tips om å kjøpe meg et plaskebasseng til beina, og det var en helt super ide! Plaskebasseng skal bli for å kjøle ned beina. Etter å ha sett på sommerhytta på TV2, så må jeg si at det frister med ett av disse boblebadene som noen av deltakerne har vunnet. Vi har god plass på terrassen, det ser enkelt ut å sette opp, og også holde ved like. Hadde jeg hatt ett slikt boblebad, da hadde jeg bodd i det.

Jeg har i dag lyst til å gi bort en lekker sommergave til en heldig leser. En gave som alle kan vinne, og sette pris på uansett størrelse, og alder. En flott gave du kan bruke hver dag, hele året.

I dag skal jeg gi bort ett nydelig armbånd fra Collection. Det er så lekkert dette armbåndet! Sølvfarget wrap armbånd med nydelige perler. Jeg har ett i grått, og ett i hvitt, og jeg bruker de så mye. Jeg bruker armbånd fra Collection hver eneste dag, og disse er blant de jeg bruker mest. De er så flotte, de finnes i to størrelser, og de jeg tåler å ga de på meg jeg som har nikkelallergi. Det at de også finnes i stor størrelse, det betyr at jeg også kan bruke det fordi mitt håndledd ofte blir for stort for mange armbånd.

Jeg er blitt veldig glad i armbåndene til Collection, og jeg bruker de som sagt hver dag. Jeg liker å pynte meg. Jeg liker å gå pent kledd, og jeg liker å bruke pent tilbehør som smykker, armbånd, ringer og armbånd. Jeg jublet da jeg fant Collection. Armbåndene til Collection kommer i stor størrelse for de av oss som har kraftige håndledd. Armbåndene kommer selvsagt også i ” normal ” lengde. Armbåndene i stor størrelse måler fra 20- 22,5 cm og passer hvis du er inntil ca 20 cm rundt håndleddet.  Wrap armbåndene ligger på rundt 42cm. Prisene er også gode, og nettbutikken er både flott, og enkel å handle i.

Collection Norge ble etablert i februar 2012 av Lene Grindstad. Målet til Collection er å tilby moteriktige og tidsaktuelle smykker, vesker og skjerf av god kvalitet til fordelaktige priser. Collection har både egendesignede, og importerte smykker. Materialene som brukes er bla skinn, perler, steiner og krystaller.

Armbåndet du kan være heldig å vinne i dag koster 299 kr, og det finner du her : https://www.collection.no/catalogsearch/result/?q=11657-1  Hele kolleksjonen finner du her : https://www.collection.no/   Har du lyst til å bli den heldige vinneren av det lekre armbåndet, så legger igjen en kommentar på bloggen.