Undertøy, en hel vitenskap

Undertøy er ikke bare undertøy. Det er ikke ” bare ” å ta på seg noe. Jeg føler i alle fall at undertøy er en veldig viktig del av velværefølelsen min. For meg er det viktig å føle meg vel under også, så jeg ikke føler at det buler, og at alt av ekstra håndtak, og valker blir synlige. Med en gang en bh blir feil, så ser det ikke bra ut. Jeg prøver å finne riktig cup størrelse slik at ikke puppene tyter ut. Det er ikke pent når cupen blir helt feil, og ikke føles det særlig behagelig heller. Man går stadig og løfter, og retter på bh, på stropper, og pupper som er i ferd med å falle ut. Sleng beina på bordet, og bli med inn i min undertøyverden. Undertøy er en vitenskap som krever sin plass.

Jeg får mange spørsmål om undertøy fra dere som leser bloggen min. Hvor kan man kjøpe undertøy som både har komfort, og som også er pent. Undertøy ER vanskelig, kanskje spesielt når man er en størrelse, eller flere for stor. Vi har ofte bryster som krever både plass, og god støtte. Det å finne en bh som sitter som den skal, eller ei truse som faktisk går litt opp, men samtidig ikke ser ut som bestemor sine truser fra 50 tallet, det kan føles som en hel, liten vitenskap. Det skal stemme både oppe, og nede, man skal føle seg vel, og samtidig skal det også se litt pent ut. Ikke at det er undertøyet man viser frem i det man går ut døren, men det handler om hva man selv føler, og det er ens egen følelse som er viktig. Min følelse sier at det skal være bra under også. For meg er undertøy en viktig ting.

Forrige uke fikk jeg nytt undertøy i posten, så da passer det fint å skrive litt om undertøy i dag. Jeg er super fornøyd med undertøyet, men jeg er nok litt rar, for jeg liker ikke ordinære bh’er. Jeg har ikke hatt på meg en ordinær bh på så lenge jeg kan huske. Ordinære bh’er, uff, det var et slit å finne bh’er som var skikkelig gode både i omkrets, og i cup’ene. Jeg må ha brede stropper slik at stroppene ikke gnager meg i skuldrene, jeg må ha gode cup’er, og helst med bøyler. En god bh skal også løfte. Jeg kan ikke føle at jeg har puppene på knærne. Jeg synes ofte de vanlige bh’ene lager fine valker på ryggen som igjen blir synlige under overdelen. Jeg kjenner liksom valkene tyte ut der bh’en stopper. Høyst sannsynlig fordi bh*en ikke er riktig, men jeg hater følelsen av valker her, og der. Jeg vil aller helst ha noe som dekker over valkene uten å bruke shape up. Shape up er ikke så behagelig annet enn i spesielle situasjoner. Jeg har vært på de fleste undertøysbutikker, men den perfekte bh har jeg ikke funnet.

Jeg eier ca 0 ordinære bh’er. Jeg har ett litt sånn hat forhold til de, og jeg vil vel ikke bli go’ venn med den type bh’er før jeg har fått bort valkene på ryggen. Vel, nå har jeg ikke en haug av de. Kanskje de er mest i mitt hode, men kjenner man etter, så er der jo noen ujevnheter her og der. Det betyr igjen at jeg må fortsette å trene masse, og flittig. Det er ikke pent når det tyter både her, og der bak på ryggen fordi bh’en strammer, og er i feil størrelse. Ikke pent, og ikke behagelig! Jeg har derimot funnet mine favoritter hos Miss Mary of Sweden. Høres sikkert litt sånn bestemor aktig ut for de av dere som ikke kjenner til nettstedet, men Miss Mary har masse lekkert! Her er det noe for alle, også for de av oss som gjerne vil ha noe annet enn de vanlige bh’ene. Miss Mary er utrolig gode på passform, og de går høyt opp i størrelse.

Jeg har lagt min store elsk på bh topper. Eller korseletter/bodyer. Det er slike du finner i mine undertøysskuffer. En topp med bh, det er så behagelig å gå med! Korseletter/ bodyer er også behagelig. Ingen shape up effekt, bare mykt, deilig stoff, og så er det ofte cup’er med bøyler. Mye kommer dessverre uten bøyler nå, og det liker jeg ikke spesielt godt. Jeg må ha bøyler. Når man bruker bh topper, eller korsetter/bodyer, så slipper man at bh’en strammer over ryggen, og man slipper å ha valker tytende ut bak på ryggen. En helt perfekt oppfinnelse for min smak. Utrolig behagelig å ha på seg er det også.

BH toppene er også veldig fine med ett behagelig, og pent stoff i selve toppen, og ofte med pene blonder på cup’ene. Jeg synes det er viktig at undertøy er pent, og det kan gjerne også være sexy på en fin måte. Man trenger heller ikke å gjemme det pene undertøyet til spesielle anledninger. Ta det frem i hverdagen. Bruk det. Korselettene/ bodyene har ofte denne knepping i skrittet, og akkurat det er en hel jobb om man må på toalettet, så jeg leter først etter bh topper når jeg sitter på nett og handler. Men ofte må jeg over på bodyer og korseletter som har denne kneppingen i skrittet, og den kneppingen, den klarer jeg ikke i hverdagen. Heldigvis har jeg har også funnet en løsning på det. I Lillesand så holder Atelier Alexandra til. Alexandra spesialsyr bla undertøy, men hun retter også på undertøy, reparerer og ordner. Løsningen på mitt lille problem, det er at Alexandra klipper bort skrittdelen sånn at bodyer og korseletter med knepping blir bh topper, helt genialt! Hun setter da på en bred silikonkant nederst slik at bh toppen sitter godt, og ikke sklir opp. Genialt! Jeg kan jo også legge til at jeg flere ganger har vært hos Alexandra for å sette i nye bøyler i undertøyet mitt. Det hender jo at bøyler blir ødelagte, og er det da undertøy man er veldig glad i, så er det jo fint og kunne få nye bøyler.

Forrige uke fikk jeg nytt undertøy fra Miss Mary. To flotte bodyer, og begge med bøyler. Den ene i en nydelig lyseblå farge. Den andre i en veldig pen gråfarge. Begge også med pene blonder i cup’ene. Jeg skal ta begge med meg til Alexandra så hun kan ta bort skrittdelen. Jeg er veldig fornøyd med begge to. De passet perfekt, og man merker fort når man har funnet riktige cup størrelse. Jeg venter også på to ander bodyer. Den ene i lys rosa, den andre sort med innslag av rødt på cup’ene. Tre av body’ene ser du her.

 

Foto. Miss Mary of Sweden

 

Og favoritt trusene mine, det er fortsatt blondetrusene med høyt liv fra Føtex. Finnes ikke bedre truser. De er både fantastisk gode, og veldig pene.

Nyt søndagen! Vi blogges neste helg.

 

 

Sjekk disse!

Reklame | Twentyfour

Disse her må du bare sjekke ut. Fantastiske jakker!

Påsken er rett rundt hjørnet, og det er vår i luften. Vi har hatt mange fine dager her på Sørlandet med gode temperaturer, og hvor jeg har kjent at det kribler i fingrene etter å begynne å jobbe ute. Jeg har vært mye ute på tur den siste tiden. Med stengt treningssenter, så har turer vært løsningen for meg. Motivasjonen, den er ikke der, og jeg må sparke meg selv hardt for å komme ut døren. En stor seier hver dag det å komme seg ut.

Selv om våren er her, så varierer temperaturene en del, og fortsatt er det godt å ha jakker som gir god varme. De tykke vinterjakkene, de har jeg hengt bort, men de tynne dunjakkene, de henger fortsatt i garderobeskapet i entreen. Disse bruker jeg ennå. I dag har jeg lyst til å vise dere to fantastiske dunjakker av den tynne typen samt ei utrolig flott vårjakke.

Alle jakkene er fra TwentyFour. Jeg er blitt skikkelig glad i jakkene fra TwentyFour. Jeg er så fornøyd med passform, lengder, størrelser og farger. Når alt dette er på plass, så blir man jo utrolig fornøyd. Jakkene er flotte å ha på seg når man skal på tur, men dette er også jakker man kan ha på seg i hverdagen selv om man ikke skal på tur.  TwentyFour har valgt å la deler av sin kolleksjon gå opp i store størrelser. Noen plagg går opp i str. 54. Noe stopper på 48, og noe stopper på str. 50. Alle jakkene jeg skal vise på bloggen i dag går opp i str. 54.

Sjekk fargen på den første jakken jeg viser dere her. Er den ikke bare lekker! I tillegg til en fantastisk farge, så er jakken så utrolig behagelig å ha på seg. Jakken heter Thermal, og fargen jeg har på meg er orange. En mørk orange. Jeg elsker den. Jakken er ny i kolleksjonen til TwentyFour. Jakken har en lett og tynn BamCoalTex vattering som er et nyutviklet yttermateriale. Jakken føles så lett og soft. Den føles utrolig soft faktisk. Vatteringen som jakken har, den har lignende kvaliteter som dun, men uten risiko for dunlekkasje samt at vatteringen holder varmen selv i våt tilstand. Dette er en myk, lett og allsidig jakke som kan brukes hele året til både mellomlag og ytterste lag. Jeg har på meg str. 50 i denne jakken. Du finner jakken her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/536372/1222-thermal-jakke-d-orange-38-jakke-med-bamcoaltex-vattering-til-dame

Den neste jakken, den har jeg vist før, men da i en annen farge. Dette er nok den jakken jeg har brukt mest i høst/vinter om man ser bort i fra de kaldeste dagene. Dette er Finse dunjakke, superlett og myk. Jeg er så glad i denne. 90% dun og 10% fjær som isolerer godt. Den er lett innsvingt og har en fin fasong synes jeg. Finse dunjakke har kommet i nye farger, bla den jeg har på meg som heter karri. Jeg var kanskje litt usikker på fargen først, om jeg ville kle den, men når jeg fikk den på meg, så er jeg ikke i tvil om at dette er en farge jeg kler. Finse finner du her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/533483/finse-dunjakke-d-karri-50-lett-dunjakke-til-dame

Til slutt i dag, så må jeg vise dere vårfavoritten min. Dette er jakken jeg kommer til å bruke masse fremover. En flott parkas! Mange vil gjerne ha en jakke som dekker rompa godt, og her har dere en jakke som absolutt gjør det. Jeg har brukt parkasen mye allerede. Den er god på størrelse, har en utrolig fin lengde, og den er utrolig god å ha på seg og bevege seg i. Fargen betyr klart også mye, og jeg liker denne fargen veldig godt. Parkasen heter Mellow Leah. Også dette er fargen karri. Dette er en 2-lags parkas i vanntett materiale med teipede sømmer. Man kan fint bruke denne på tur, men for meg vil det nok ikke bli denne jeg tar på meg på tur i skog og mark. Dette blir utvilsomt en hverdagsparkas. Min favorittparkas finner du her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/536202/mellow-leah-parkas-d-karri-38-vanntett-parkas-til-dame

Nyt lørdagen – vi blogges i morgen.

Enkle med det lille ekstra

Reklame | Studio

Av og til ønsker man seg noe enkelt, men samtidig gjerne med en detalj som gir plagget det lille ekstra. Når det gjelder klær, så vet jeg ikke helt om det enkle alltid er det beste for meg personlig, men det er som jeg har skrevet om før, det er ikke mye som skal til av detaljer på et plagg før det fanger øyet mitt. Jeg skal vise dere to slike topper i dag.

For meg er klær en stor lidenskap. Opp i gjennom årene, så har jeg gjort utallige bomkjøp. Jeg har kommet hjem med mye klær som jeg har angret på. Klær som bare har blitt hengende i skapet. Klær som jeg følte satt så fint på i butikken, men hvor speilbildet sa noe helt annet når jeg kom hjem. Klær som ansatte i butikken har skrytt langt opp i himmelen, men hvor man fort landet på jorden når man kom hjem. Jeg har brukt lang tid på å finne passformer som er til min kropp. Jeg har sett forskjellen på plagg jeg kler, og plagg jeg ikke kler. Jeg har skjønt at jeg ikke må ha klær vide som telt, men heller klær som sitter mer kroppsnært. Jeg har skjønt at jeg ikke må bruke kjoler som tunika, men at jeg fint kan ha kortere plagg. Man lærer, og ofte kan det ta tid før kunnskapen sitter, eller som for min del, så har det også tatt tid å åpne øynene, og innrømme for meg selv at mye jeg har ment faktisk er feil.

Nå vet jeg hva jeg kler, og hvilke passformer som er ” mine.” Jeg vet hvilke farger jeg kler. Det samme gjelder lengder, og print. Jeg liker klær som skiller seg ut. Jeg liker detaljer. Jeg tror øynene mine ser godt når det kommer til klær, og jeg kjenner at det måtte være så fint og kunne hjulpet de som hater å handle klær nettopp fordi de ikke vet verken hva slags passform de skal velge, eller hvilke farger de kler.

I dag skal jeg vise dere klær fra vårkolleksjonen til Studio. To topper som i utgangspunktet er enkle, men som har disse detaljene som jeg liker så godt. Studio er gode på passform, og er utvilsomt blitt en av mine store favoritter. Toppene jeg viser i dag skal være litt kroppsnære, men her spørs det jo selvsagt på hvilken størrelse man velger. Jeg har str. M i Studio. Toppene finnes i sort, lime og orange. Sort er alltid pent og trygt. Lime og orange er jo spreke farger. Jeg liker begge veldig godt. Det er farger som gjør meg glad.

Toppene er ca 80 cm lange, og har denne fine hjertedetaljen. Fin V hals. 3/4 arm, en lengde jeg liker veldig godt. Disse kan man feks også ha en vest over visst man ønsker å endre litt på antrekket. Toppene heter Stine. Man kan også få disse som singlet om man ønsker noe ermløst til sommeren, eller en topp å ha under en cardigan/jakke.

 

 

Til slutt i dag, så vil jeg vise dere en innmari fin tunika/kjole. Det er nok egentlig en kjole, men denne kommer jeg til å bruke som tunika. Jeg er 178 cm høy, og når jeg er såpass høy, så føler jeg at jeg kan bruke den som tunika. Så lenge den ikke passerer knærne i lengde, så er det innafor som tunika for meg. Kjolen/tunikaen har veldig fint print synes jeg. Den er i 100% viskose, har V hals, og en A shape form. Modellen har nok litt korte armer for meg, men her ser jeg muligheten til å få brukt de korte jakkene jeg har. Kjempefint med en kort jakke over et plagg som dette. Modellen heter Birgitte, og finnes også i en kort modell ( bluse ). Den korte, sorte jakken jeg har på meg, den er også fra Studio.

I går fikk jeg skrubbet grillen fra topp til tå, så nå står den og skinner så fint. klar for en ny sesong. Det tar tid gitt når man skal skrubbe og vaske alt på en stor grill. Noe jeg trodde tok max en time, det tok minst dobbelt så lang tid, og da hadde jeg en dag tidligere denne uken tatt alt av rister. Men nå er den klar, og jeg fikk innviet den med et par velsmakende pølser etter en god jobb. Jeg elsker å grille, og bruker den masse i løpet av en sesong. Det meste går på grillen. Jeg pleier faktisk å grille nærmest hele året, men i vinter har det vært for kaldt, så da har den stått på vent i garasjen. Ellers kjenner jeg at jeg gleder meg til å begynne ute. Vaske huset, vaske og male gjerdet, beise terrassen ( vel, der gleder jeg meg kanskje ikke, men det må gjøres ), få plenen grønn og fin…og alt det andre som skal gjøres ute. Forhåpentligvis kan påsken bli fin, og brukes til en del av dette. Våren er her, og det er deilig!

 

Ut på tur, fresh og fin

Reklame | Twentyfour

Tidlig morra på Odderhei. Klokka er 0630. På en vanlig morra i mitt liv hadde jeg nå tatt på meg treningsklær og dratt på trening for en god treningsøkt.

Jeg savner treningsstudioet. Jeg forstår hvorfor det er stengt, men det er likevel lov å savne et åpent studio, og gode treningsøkter. Jeg savner de gode rutinene, de gode treningsøktene hvor man virkelig får brukt seg selv, jeg savner å svette skikkelig, og jeg savner PT timene. Smitten går ned i Kristiansand nå, så håpet er at treningssentrene kan åpne igjen etter påske.

Jeg har hatt treningsrutinene mine i flere år. Det er dette jeg trives med, og det er dette som fungerer optimalt for meg. Nå som jeg ikke kan dra på treningsstudioet, så blir det ikke den samme treningen hjemme. Det blir ikke de gode styrkeøktene, og ikke de gode kondisjonsøktene heller. Jeg sliter med motivasjonen, men jeg får sparket meg ut på tur hver dag. Jeg må sparke hardt, men når sparket er hardt nok, så kommer jeg ut av døren.

Ut på tur, aldri sur. Nesten aldri sur. Takk og lov for øretelefoner, og Spotify. Jeg liker meg best i min egen lille boble når jeg vandrer rundt. La tankene vandre fritt. Noe som også gjør meg ekstra glad når jeg er ute på tur, det er gode turklær. Jeg savner fortsatt ei god turbukse som passer til mine tømmerstokker, men mens jeg drømmer om den, så har jeg gode overdeler, gode jakker og gode sko.

Ekstra glad ble jeg denne uken når jeg har fått nye turklær fra TwentyFour. Fine og gode turklær, det gir meg uten tvil masse motivasjon. Det å føle seg fresh ute på tur, det betyr mye for meg. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært nødt til å gå på tur i klær som absolutt ikke er beregnet som turklær. Jeg har hatt på meg ett helt vanlig hverdagsantrekk fordi jeg ikke har hatt skikkelige turklær. Ser vi bort i fra at jeg ikke har ei skikkelig turbukse som kan tåle både regn, og vind, så fikk det å gå på tur en helt ny betydning etter at jeg faktisk fant gode turklær til resten av kroppen. Gode overdeler, gode jakker, og gode sko. Klart det betyr masse at man er kledd for skogstur, og ikke bytur.

Det er nok flere enn meg som har kjent på følelsen av å bli henvist til herreavdelingen når man har spurt etter tur, eller treningsklær, eller at betjeningen har målt deg fra topp til tå for så å kommentere at butikken ikke har klær til sånne som oss. Sånne som oss? Hvor sårende er det ikke å få slike kommentarer når man i tillegg har mannet seg opp i flere dager for å våge og gå inn i en butikk for og etterspør tur eller treningsklær? Som om overvektige er en egen del av samfunnet. Mange av dere som følger bloggen min forteller nettopp om slike opplevelser. Myndighetene ønsker også at vi skal være mer aktive. Vi skal mer ut på tur. Skal vi få den gode turopplevelsen, og skal vi ha som mål å komme oss ut mer en en gang, så er gode klær et must.

For meg er gode, freshe turklær med på å gjøre turene lettere å gå. Denne uken har jeg hatt på meg nye turklær fra TwentyFour. Jeg elsker turklærene fra TwentyFour. De er gode på størrelsene, så her har de truffet utrolig bra. Veldig god passform, veldig god bevegelighet, teknisk veldig gode, geniale detaljer som man bare blir så glad i, og så er det de fine fargene da. Elsker fargene!

TwentyFour har denne sesongen fått en ny serie som de har kalt Kollen. Dette er en serie bestående av 2- lags anorakker, og en 2-lags jakke. Jakken i  Kollen er i 100 % resirkulert polyester og vanntett materiale med tapede sømmer. Den har ventileringsglidelås under begge armer. Jakken har utenpåliggende lommer med knappelukking under klaff og sidelommer med glidelås under klaff. Den har stramming nede, 4-veis justering på hette og innstrammingsmulighet i midje for den beste passform. Jakken finnes kun i fargen som jeg har på meg. Den heter karamell, og jeg synes den er kjempefin! Brun er en farge jeg aldri har brukt særlig mye. Denne jakken skal jeg bruke mye. 2- lagsjakken finner du her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/535936/kollen-2-lags-jakke-d-teknisk-2-lags-jakke-til-dame

2- lags anorakkene i Kollen er i samme materiale som jakken. Den har lange 2-veis glidelåser i begge sider for ventilering og for å få den lettere av og på. Stor lomme på bryst og sidelommer med glidelås. Anorakken har enhånds stramming nede, 2-veis justering på hette og justering i midje for den beste passform. Anorakken kommer i marine, og natur. Jeg har natur, og den er så utrolig fin! Hvitt er utrolig fint, og spesielt i den tiden som nå følger, og anorakker er er jeg blitt veldig glad i.  Kollen er en serie som går opp til str. 50, og det er str. 50 jeg har både i anorakk og jakke. Anorakken finner du her : https://www.twentyfour.no/twentyfour/535905/kollen-2-lags-anorakk-d-natur-38-teknisk-2-lags-anorakk-til-dame

Serien Finse fra TwentyFour, det er en serie som går høyere opp. Finse går opp i str. 54, og kommer i utrolig mange flotte farger. Denne sesongen har det kommet flere nye farger, bla mørk rust som er den fargen jeg har på anorakken min. Utrolig fin både anorakken, og fargen. Også denne har jeg på meg i str. 50. Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale. Den har lange glidelåser i begge sider for å få den lettere av og på. Stor lomme på bryst i ny stil og sidelommer med glidelås under klaff. Anorakken har avtagbar 2-sidig innerkrage og fast hette med avtagbar fuskepels. Den har økt vannsøyle og er uten fluor impregnering. Justeringsmulighet nede, i midjen og på hette for den beste passform. Finse finner du her: https://www.twentyfour.no/twentyfour/530225/finse-20-2-lags-anorakk-d-m%c3%b8rk-rust-34-teknisk-2-lags-anorakk-til-dame?ChangedVariant=1&TypeChanged=1

Håper du har fått noen gode tips til turklær jeg virkelig kan anbefale, og at gode turklær kan motivere til å komme seg ut på tur, slik det er for meg. Da er det bare å sparke seg bak, og komme seg ut på dagens tur. Jeg kjenner at jeg må sparke skikkelig hardt i dag også. God lørdag!

Detaljer, og det lille ekstra

Detaljer. Jeg elsker detaljer. Jeg liker godt klær med det lille ekstra. Jeg kan godt ha på meg helt ensfarga klær, men det er ikke mer som skal til enn en liten detalj, så er plutselig plagget et helt annet. Det kan være formen på halspartiet, noen tøffe knapper, eller detaljer på lommer. Jeg synes disse detaljene gjør så mye med et plagg. Enkelt i utgangspunktet, men med en liten detalj, eller flere, så kan det plutselig bli et skikkelig blikkfang. Farger, og fine design, det vet dere også at jeg liker veldig godt på klær jeg skal ha på meg.

I dag skal jeg vise litt klær som er i butikkene nå. Disse er fra vårkolleksjonene til Studio og Gozzip. Jeg er veldig glad i begge merkene. Begge produsentene har designere med øyet for både det elegante, det tøffe og det stilfulle. Både Studio og Gozzip har også øye for detaljer. Heldigvis er det flere butikker rundt om i landet som selger begge merkene, og der er også flere butikker som har nettbutikker.

Sort. Hvor mange av oss har ikke mange sorte plagg i garderoben vår. Garantert også mange sorte plagg. Vi føler oss vel i sort. Det er en trygg farge, og en farge som passer til alt. Jeg bor i sorte bukser, og jeg har jo helt klart også mange sorte overdeler, og også noen jakker. Men når jeg kikker i garderobeskapene mine, så ser jeg også hvor mye farger der er, og mye print. Jeg hadde nok en overflod av sort om man går noen år tilbake i tid. Da brukte jeg nok sorte klær for å gjemme meg litt, og ikke minst for å dekke over kiloene mine. Heldigvis har det skjedd store endringer her.

Det første plagget jeg vil vise på bloggen i dag er ei knalltøff jakke fra Studio. Dette er ei jakke med masse detaljer. Andrea heter den. Jeg falt veldig for kombinasjonen som er blitt brukt her. Jeg digger de flotte armene. Så har designeren brukt det samme stoffet nederst på jakken. Jeg liker veldig godt kombinasjonen av stoffene. Jakken jeg har på er i str. L. Denne er for stor for meg, så denne skal jeg ha i str. M som er den størrelsen jeg bruker i Studio. Dette er ei jakke som du enten liker, eller så gjør du det ikke. Min mor spurte meg om jeg virkelig skulle gå med den. Selvfølgelig skal jeg det! Råfin! Jeg gleder meg til å gå med den.

Visst vi fortsetter med det sorte, så skal jeg også vise noen plagg fra vårkolleksjonen til Gozzip også. Disse plaggene er fra Gozzip Black. Den første tunikaen, fra serien Kathrine, den er skikkelig tøff. Klassisk sort tunika, men sjekk armene! Armene er så tøffe. Jeg elsker slike detaljer. Fin lengde, og 3/4 armer. Her kan man også ha et tøft smykke, eller et stilig skjerf til.

I serien som heter Kathrine, så kommer også denne tunikaen. Nok en tunika med disse flotte detaljene. I tillegg har den en god passform, og er veldig behagelig å ha på seg. I samme design, så kan man også få kjole for dere som går mye i kjoler. Denne er en “hood dress”, en kjole med hette.  I Gozzip bruker jeg også str. M. Gozzip er som jeg har skrevet før, veldig romslig i størrelsene, så her må de fleste gå ned en størrelsen i forhold til hva de vanligvis bruker. Hos både Gozzip og Studio, så starter mange plagg på XXS og går da opp i str. XL som skal tilsvare 54/56.

Tilbake til Studio sin vårkolleksjon. Jeg liker klær som er elegante, jeg liker det tøffe, og jeg liker også det søte. Det neste plagget kommer nok i kategorien søt. Dette er kanskje en kjole. Den er 96 cm lang. I 100% viskose, og har en A shape. Småblomstrete. Veldig fin. Veldig vår/sommer. Også på denne er det veldig flotte armer, og en 3/4 lengde. Kjolen/tunikaen heter Helene. På bildet har jeg på meg en str. L, men også her må jeg ned en størrelse til M.

Til slutt i dag vil jeg vise dere en fantastisk flott poncho fra Studio. Elna heter den. Sjekk de flotte fargene hvor det grønne blir blikkfanget. Det som er veldig fint med ponchoene fra Studio, i tillegg til farger og design, det er at det følger med en sort topp som man skal bruke under. Toppen har god lengde. Armene er også sydd fast så det blir som å ta på seg en overdel. Det er et stort pluss. Da sitter ponchoen mye finere på enn når den bare tas løs på. Ponchoen har også en veldig fin hals. Til høsten kommer også samme poncho, men da med blåfarger.

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til vårgarderoben i dag. Neste helg skal vi bla se litt på turklær. Nyt søndagen! Og til slutt, så må jeg ikke glemme å kreditere fotografen. Det er også denne gangen min kjære mamma som har tatt bildene 🙂

Skamfullt og tabubelagt

Det finnes ting man ikke snakker om. Ting som er litt tabubelagt. Ting som man kjenner litt skam rundt. Ting man velger å holde for seg selv. Dette med skam og ubehag, det er garantert noe vi alle har kjent på. En av de tingene som jeg nok har kjent litt skam rundt, det har jeg tenkt å skrive litt om i dag. Rett og slett fordi det er et stort problem for mange, og fordi det finnes veldig god hjelp der ute. Samtidig som jeg har kommet dit at jeg ikke føler på verken skam, eller ubehag lengre.

Hår i ansiktet. Kjenner du igjen problemet? Og da snakker jeg ikke om sånne lyse dun, men jeg snakker om sort hårvekst. Disse irriterende, ekle, sorte hårene som får en til å føle seg som en mann, eller i alle fall en kvinne med altfor mange mannlige hormoner i kroppen. Det føles jo nesten som ordentlig skjeggvekst når man kjenner på de, og det er ikke akkurat noe man roper høyt om. Nå må jeg også legge til at det er mange som har enda kraftigere hårvekst enn meg. Hos meg, så var det nok mer meg enn alle andre som følte på dette, og så det, men hadde jeg ikke fjernet det, så vil jeg jo absolutt tro at det hadde blitt synlig for flere enn meg etter hvert.

For noen vil veksten av mørkt ansiktshår være helt uproblematisk, men en en britisk studie fra 2006 viser at uønsket ansiktshår kan oppleves svært vanskelig for mange. Kvinner som sliter med uønsket ansiktshår bruker, ifølge studien, rundt 104 minutter i uken på enten få bukt med hårveksten eller å tenke over den. 40 prosent rapporterer at de føler seg ukomfortable i sosiale situasjoner. Denne type hårvekst skyldes i de fleste tilfeller en hormonell ubalanse i kroppen. Det kan også være genetisk.

Hos meg kom det helt plutselig, og vi skal mange år tilbake i tid. Jeg husker ikke helt når disse sorte hårene kom, men plutselig var de der. Jeg tenker at dette nok er rundt 15 år siden, kanskje mer også. Jeg husker jeg fikk litt panikk. Ikke at jeg var bekymret for at det var noe galt, men hvem vil sorte hår i ansiktet? Hvem vil føle seg mandig? Jeg kjente også på skam. Dette skulle jeg ikke snakke med noen om, så da var det å kjøpe høvel for kvinner, og barberskum, og sette i gang å fjerne. Innerst inne vet man jo at når man bruker høvel, så vet man for det første at man da må fortsette med det, og man vet også at det fremstår som tykkere når det vokser ut igjen. I tillegg kan håret vokse ut i unaturlige retninger. Et annet problem ved barbering er at man kan ende opp med betennelse i hårsekkene. Jeg fikk aldri betennelse, men huden kunne absolutt bli irritert i perioder.

Jeg har lest om kvinner som bruker 45-60 minutter hver dag for å barbere og fjerne denne type hårvekst. Der var ikke jeg, men høvelen ble brukt hver dag. Og dersom jeg skulle glemme høvelen når jeg var på tur feks, så kjente jeg at panikken kom, og jeg følte at ” alle ” kunne se disse irriterende, ekle hårene. Så høvelen, den var alltid med meg, og ble brukt hver dag for å være sikker på at det ikke var et hår igjen i ansiktet. Det har blitt kjøpt en del høvler, og barberskum opp igjennom. Jeg har også vokset mye, og jeg har prøvd epilator. Pinsett har jeg aldri brukt. Klarer ikke helt tanken på å nappe disse ut.

Det gikk mange år med voksing, og barbering. Høvelen ble en daglig rutine, men jeg drømte jo om å kunne finne noe som kunne fjerne de på en måte som varte lengre. Permanent var vel noe man bare kunne drømme om, men for en lengre periode, det kunne man håpe på. Jeg var derfor overlykkelig den dagen jeg fant ut at denne type hår kunne fjernes med laser. Jeg husker at jeg ikke kunne få time fort nok. Laser mot hårvekst i ansiktet, det er gull. Det er ingen permanent fjerning, men man holder hårveksten borte for en lang periode, og det er så deilig å slippe og bruke høvelen hver eneste dag! En ny verden åpnet seg for meg.

Jeg har prøvd laserbehandling på to ulike salonger her i Kristiansand, og jeg går i dag hos kosmetisk sykepleier, Cathrine Schjøtt. Jeg har erfart at det er veldig stor forskjell på lasere som brukes. Den første jeg ble behandlet med, jeg skal være ærlig å si at jeg gruet meg til behandlingene. Det var veldig ubehagelig, men den hadde stor effekt, så da måtte jeg bare bite tennene sammen. Så ble jeg kjent med Cathrine i en annen sammenheng, og hadde lyst til å prøve den type laser som hun bruker til hårfjerning. Du verden for en forskjell! Fra å ha gruet meg til behandlingene tidligere, så er det ingen grunn til det lengre.

En laserbehandling oppleves som små stikk. Man kjenner disse små stikkene, men det er ikke vondt, og jeg opplever det heller ikke som ubehagelig. Laseren som Cathrine bruker har også innebygd kjøling, noe som betyr at man hele tiden får denne gode, kalde luften mens laseren jobber over områdene hvor hårveksten skal fjernes. For meg som skal fjerne hår på hake, og overleppe, så er det en behandling som er over på få minutter. Større områder tar jo klart lengre tid. Laser kan brukes flere steder på kroppen, og i ansiktet.

En annen ting som er uhyre viktig for meg, det er å gå et sted hvor man føler seg vel. Et sted hvor man kan senke skuldrene, hvor man blir sett og tatt vare på. Cathrine er verdens skjønneste menneske, og så utrolig dyktig. Hun sprudler, og skinner. Jeg føler meg så ivaretatt. Jeg er i de beste hender. Cathrine er en av Norges mest erfarne med over 20 års erfaring innen sitt felt som kosmetisk sykepleier. Det er for meg betryggende at den jeg går til har lang erfaring og resultater å vise til.  Laserbehandling er jo bare en av mange type behandlinger som en kosmetisk sykepleier utfører. Cathrine har sin base på Huset i Markens.

Laser er som nevnt ingen permanent fjerning av hårene, men det gir en langvarig reduksjon. Jeg går til behandling ca 3 ganger i året, og etter å ha fjernet hår, så har jeg så myk og god hud. Ikke et eneste hår som irriterer og frustrerer, og det er så deilig å legge alt dette på hylla for en lang periode. Når jeg kjenner at hår er på vei ut, så bestiller jeg ny time hos Cathrine. Så når jeg nå på torsdag hadde time og fjernet hår, så var det fire måneder siden sist. Selve behandlingen tok kanskje 10 minutter. Det er også viktig å ta med et laser ikke fjerner disse lyse hårene, kun de sorte.

Det er mange som sliter med det samme som meg, og da er det fint å vite at det er hjelp å få. Og rundt om i landet, så er det  mange klinikker som tilbyr denne type behandling. Det er så godt å slippe å kjenne på frustrasjonen, irritasjonen, og også litt skam rundt dette problemet. Det er så deilig å ha funnet en type behandling som fungerer, en type laser som jeg ikke gruer meg til å ta, og verdens skjønneste behandler. Og barberhøvelen. Tja, jeg aner ikke hvor den er 🙂

For en vår det blir

Reklame | Studio

Oi, oi, oi sier jeg bare. For en vår dette kommer til å bli!

Jeg har ingen krystallkule. Jeg vet lite om vær og vind denne våren, men jeg snakker om klær. For en klesvår det blir. Vi kommer til å sprade rundt i flotte vårplagg alle mann. Produsentene har så mye flott i vårkolleksjonene sine, og når jeg pakket opp en pakke med klær fra Studio og Gozzip forleden dag, så var det bare å slippe jubelen løs. Så mange flotte plagg. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å vise dere en del av kolleksjonene på bloggen. Nå blir det kø i favorittrekken min, for her var det mange nye favoritter. Så mye tøft og stilig. Så mye flott. Så mye fine farger, og gode design. Herlige passformer.

Denne første er et MÅ ha plagg! Jeg ble nesten i ekstase da jeg pakket den ut, og prøvde den på. Dette blir en av vårens store hit’er! Kanskje synes du det er noe kjent med den? Da husker du nok rett. Jeg viste en lik modell i orange og sort for et par måneder siden. Den falt i smak hos veldig mange av dere, og jeg tror en del av dere har den modellen i klesskapet, klar for våren. Denne modellen jeg viser i dag er lik den orange og sorte. Eneste forskjellen er en liten endring på armene.

Tunikaen som er et MÅ ha plagg i vår heter Andrea, og er fra Studio. Dette er tunikaen som har alt: perfekt passform, perfekt lengde, perfekte armer, flotte farger og den sitter som et skudd. Jeg følte meg både fin og vel i den, og den passer kroppsformen min. Sjekk hvor fin den er! Danskene kan stormote altså. Tunikaen har 3/4 armer, og vidden på armene er så utrolig fin. Kvaliteten gjør at den sitter så utrolig fint på kroppen. Jeg smiler når jeg ser den, og smiler enda mer når jeg har den på meg. Det er ikke alltid at alt bare er perfekt ved et plagg. Lime og sort er jo også to flotte farger sammen.

Tidligere var ikke jeg så glad i skjorter. Verken korte eller lange. Man endrer seg helt tydelig gjennom årene, for nå har jeg skikkelig sans for lange skjorter. Skjorter som jeg kan ha åpne med en topp under. Jeg liker de nok best åpne, og jeg merker at jeg får flere skjorter i klesskapene mine. Sjekk bare ut denne stripete. Hvor flott er ikke den? Så flotte farger. Skikkelig fine vår og sommer farger med bla lime og orange.

Skjorten heter Emilie, og også denne kommer fra Studio. En perfekt lengde på 84 cm, tynn og deilig å ha på. 3/4 armer. Denne kommer jeg til å ha åpen med en topp, eller t-skjorte under slik jeg har på bildene i dag.

T-skjorten jeg har under, den er også fra Studio. T-skjorten heter Lykke, og den finnes også i lime. Fin V hals, og en farge som bare er fantastisk! En utrolig flott farge under skjorten. Under skjorten kunne man også ha brukt den limefarget.

Klærne er i butikkene nå, og jeg vil tro at dette er plagg som vil selge veldig bra. Det er sjeldent en god ide å vente for lenge. Det har jeg masse erfaring med. Om butikker ikke har disse plaggene inne, så er jeg sikker på at de bestiller til deg dersom det fortsatt er igjen på lageret i Danmark.

Neste helg på bloggen – det er bare å glede seg!

Fornøyd. Veldig fornøyd

Reklame | TwentyFour

En utfordring kommer sjeldent alene heter det. Jeg som hele livet har vært en størrelse for stor har mer enn en gang stått overfor utfordringer som feks klær. Det å finne bukser som passer store lymfebein, strømpebukser som faktisk sitter der de skal. Ullklær på kalde dager, undertøy som holder puppene på plass, og ikke minst, t-skjorter, og overdeler som har en armlengde som dekker både grevinneheng, og løshud? Heldigvis er dette utfordringer som alle har løst seg med unntak av disse t-skjortene med riktig armlengde.

Dere som følger bloggen min vet at jeg jeg av og til kommer inn på et annen emne som også fort kan være en utfordring. Sko. Sko var lenge en utfordring. En kvinne skal liksom ikke ha store føtter. Ofte sluttet damesko på str.41 før, men nå skal mange sko gå opp i str. 42. Men jeg er jo ikke en 42 heller…og ikke en 43, så da kan du tenke deg hvor utfordrende det har vært.

Heldigvis har det skjedd ting her også. Produsenter har skjønt at også kvinner kan ha store føtter. Nå blir det produsert mye flotte sko til kvinner som har store føtter. Problemet i dag er mer at det er svært få butikker som tar inn disse skoene. I Norge er det i dag en eneste butikk. Den er i Oslo. Ellers må man bestille på nett, og det er en utfordrende sak. Jeg håper flere butikker ser behovet, og i det minste har en liten avdeling med store størrelser i butikken sin.

Egentlig skulle blogginnlegget mitt i dag handle mer om glede enn frustrasjon, så nå er det på tide å snu negativt til positivt. Det skulle absolutt handle om sko, men om lykken man føler når man finner sko som virkelig er gode på beina. Slike sko har jeg funnet, og de er garantert ikke bare gode for mine lymfebein. Dette er gode sko for alle.

Hvem hadde trodd at jeg skulle bli glad i skog og mark? Jeg som ble sliten bare jeg så en bakke, og som var sinna og sur når jeg attpåtil måtte gå opp disse bakkene. Mot alle odds, så er jeg blitt utrolig glad i skog og mark. Dette er selvsagt fordi jeg de siste årene har hatt tak i vekten min, og gjort store endringer. Når vekten går kraftig ned, og man har mistet 50 kg, så blir dagene så mye lettere å gjennomføre. Da er det også blitt en glede å være ute, og gå turer.

Skal man ut på tur, så må man ha gode klær, og gode sko. Gode turklær, det er det et godt utvalg av i store størrelser nå. Her har det virkelig skjedd mye. Fra at jeg måtte gå tur i ” vanlige ” klær som verken tålte vann, eller vind, så er nå utvalget utrolig bra. Nå får man alt man trenger og litt til fra ulike turprodusenter som har sett behovet. Min store turfavoritt er utvilsomt TwentyFour. Dette er kvalitetsklær, og det er klær med en utrolig god passform. TwentyFour er gode på størrelser, og ikke minst, så er det flotte farger og fin, norsk design.

TwentyFour er ikke bare klær, men de har også sko, og det er turskoene jeg har lyst til å skrive litt om fordi jeg har funnet utrolig gode tursko til mine lymfebein. Gode sko er veldig viktig for mine føtter. Selv om jeg liker pene sko, så er jeg mest opptatt av gode sko i hverdagen. Jeg kan gjerne ha sko som er finere enn de er gode, men da kun i en kortere periode. I hverdagen vil, og må jeg ha sko som er gode på føttene. I hverdagen bruker jeg mye Gaitline.

Forleden dag kom det ett stort hyl fra loftsetasjen. Naboene må lure i blant. Jeg hadde nemlig fått meg tursko. Jeg hadde fra før et par fjellsko som jeg er veldig fornøyd med, og som jeg har fått tilpasset ved en ortopediklinikk. Men jeg savnet en litt enklere type sko som jeg kunne bruke på turene i nærområdet. Når jeg så at TwentyFour hadde fått tursko, så hadde jeg lyst til å prøve de i håp om at de ville være gode for meg også. Håpet når det kommer til sko, det er svært lite. Som regel er det sko som ikke har en passform som jeg kan bruke, eller som med en gang sier i fra at de ikke passer mine lymfebein.

Turskoene fra TwentyFour har jeg nå brukt en del. Jeg har gått små, og litt større turer med de. Nå som treningssenteret er stengt, og været har vært nydelig, så må jeg ut på tur om jeg føler for det, eller ikke. Så da har jeg brukt turskoene fra TwentyFour, og er så fornøyd. Strålende fornøyd faktisk. Det er fantastisk å finne en tursko som sitter godt, og som ikke gir meg noen ubehag. Jeg har de to siste ukene slitt mye med venstre fot. Foten har vært ekstrem vond, og til tider er det veldig vondt å belaste den. Det gjorde også til at jeg i starten gruet meg til å gå turer, men disse skoene har faktisk avlastet veldig. Jeg har kjent veldig lite på smerten når jeg er ute og går. Og det å finne en slik sko for meg med mine utfordringer, det er lykke. Når denne turskoen er god til meg, så er den garantert veldig god for veldig mange andre også.

Finse Dalen Boot heter skoen jeg varmt anbefaler. Dette er en fjell og fritidstøvel. Jeg bruker den ute på tur, men man kan absolutt bruke den som en fritidssko også. Turskoene er i Nubuck okseskinn. Skoen er vanntett ,og pustende membran gjør at man holder seg tørr på føttene. Godt grep på sålen, sammen med en stabil og myk såle. Lymfebeina mine trives veldig godt i skoen. Ingenting gjør vondt, og det er den følelsen man skal kjenne på. Disse finne si sort og lys brun, og jeg har den brune. Jeg har jo da herremodellen, men den samme finnes til dame, og det finnes også andre modeller. TwentyFour har også nå kommet med sneakers og lave tursko til både kvinner og menn. Gjett om jeg skal prøve de begge to, og håper inderlig at disse er like gode.

Du finner turskoen her: https://www.twentyfour.no/twentyfour/533407/finse-dalen-boot-h-lys-brun-43-fjell-og-fritidsst%c3%b8vel-til-herre