Er du klar for nye utfordringer ?

På mandag presenterte jeg stolt bloggens eget treningsprogram, og jeg utrolig glad for alle flotte tilbakemeldinger jeg har fått etter jeg la det ut på bloggen! Mange av dere satte stor pris på et treningsprogram som dere kunne gjøre hjemme, og som var overkommelig å gjennomføre. Noen hadde kanskje problemer med å gjøre øvelsene som var nede på gulvet, men dere fikk til alle de andre øvelsene – det er utrolig bra! Flere kom med tilbakemeldinger på at programmet fikk pulsen opp, og at man kjente at man hadde trent når man var ferdige. Takk for alle tilbakemeldinger både på blogg, og i meldinger! Øvelsene i treningsprogrammet er ikke revolusjonerende, og nye, men de er satt sammen med tanke på at de aller fleste skal kunne trene det uansett kroppsform, og kondisjon. For mange kan treningsprogrammet være en start på noe man har tenkt å gjøre lenge, og vi håper programmet kan hjelpe deg til å bli litt aktiv. Til dere som allerede er aktive, så er programmet fint å trene hjemme på en dag hvor du kanskje ikke har tid til å dra på treningssenteret, eller ta deg en tur ut . Jeg trener programmet to ganger i uken ved siden av treningene mine sammen med treningsgruppen for overvektige, og jeg synes programmet fungerer veldig bra!

Målet med treningsprogrammet som Inger Lise Lund har satt sammen, det er at det skal være et lavterskel program. Det skal kunne trenes hjemme, og man skal ikke være nødt til å ha noe som helst utstyr. Man kan bruke kjøkkenbenken, en dør, eller sofaryggen på noen av øvelsene, ellers bruker man kun sin egen kropp. Programmet skal heller ikke ta for mye av tiden din, og håpet er at dere opplever at dere mestrer. Vi startet på mandag med et mål om å trene to ganger i uken. Øvelsene skulle repeteres 8 ganger, og vi skulle trene alle øvelsene tre runder. Jeg håper dette fungerte for dere. Det som er så bra med å trene er at man vil oppleve at man stadig kan få til mer. Man klarer mer, og man orker mer. Vi skal likevel ikke øke for mye for kjapt, men ha en gradvis økning.

I morgen er det mandag igjen, og en ny uke ligger foran oss. Jeg håper du vil fortsette å trene programmet, og at du fortsetter å gi tilbakemeldinger om hva du synes om programmet, og hvordan du synes det går. Vi håper jo at ved å trene programmet over en tid at du vil se at det å trene kan være veldig ålreit, og at du kanskje er klar for andre utfordringer i tillegg 🙂 Fra i morgen, så skal vi øke litt i antall repetisjoner. Denne uken har vi hatt 8 repetisjoner, og tre runder på hver øvelse. Fra i morgen, så legger vi på antall repetisjoner, og tar da 10 repetisjoner på hver øvelse, og trener 3 runder som vi har gjort denne uken. HUSK : Antall øvelser er et utgangspunkt. Du må ikke ta øvelsene 10 ganger, men gjør det antall ganger du klarer. Kanskje kjenner du likevel at du kan ta øvelsen en gang mer enn sist, eller kanskje kjenner du at du har klart å øke med 2 ganger. All trening du klarer er en seier – husk det! Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på om å øke antall repetisjoner fungerer for deg. Klarer du å øke antall repetisjoner etter denne første uken, så er det ikke bare en seier, men en stor seier!!

Jeg legger ut treningsprogrammet på nytt i dag som viser alle øvelsene. Gjør de øvelsene du klarer, og det antall repetisjoner du klarer – utfordre deg selv litt. Når du tror at du ikke klarer en til, så hent styrke fra kjelleren – du kan klare det! I tillegg til Inger Lise, så er det flotte Helene Vareberg som viser øvelsene som jeg legger ut på bloggen i dag. Helene, og jeg trener sammen, og hun er en stor inspirasjon for meg. Våre historier er veldig ulike, men vi er begge kommet veldig langt i forhold til vektproblematikken, og begge har fått gode resultater ved å jobbe mye mentalt. Helene er ei grepa dame, og en stor humørspreder som jeg er veldig glad for at er en del av treningsgruppen for overvektige 🙂 Takk til Helene som tok utfordringen med å være modell for meg på strak arm 🙂

 

Knebøy

Første øvelse er knebøy. Her kan du gjerne bruke kjøkkenbenken, eller en sofarygg som støtte. Her er det viktig at du selv kjenner hvor langt ned du vil gå. Øvelsen skal ikke gjøre vondt. Gå så lang ned du føler at du kan uten at det blir vondt for deg, og gjør 10 repetisjoner. Disse 10 repetisjonene tar du 3 ganger.

 

Armheving

Armheving, eller push ups  er en øvelse som jeg tror at de fleste kjenner til. Ofte gjøres den nede på gulvet, men her skal vi gjøre den ved bruk av kjøkkenbenken, eller du kan bruke en dør, eller en vegg som du lener deg inntil. Gå så langt ned som du føler at du kan. Husk strake armer.  Øvelsen blir tyngre jo lengre ut fra benken/døren/veggen du står med bena. Her føler du deg frem, og husk at du ganske raskt vil merke fremgang. Ta 10 armhevinger, og gjenta øvelsen 3 ganger.

 

Kneløft, foran

Her skal vi løfte litt på beina. 10 repetisjoner gir 5 løft på hvert ben. Her er ikke målet å løfte høyest mulig, men det er en utrolig viktig øvelse. For min del, så er det å løfte bena en tung ting å gjøre, men også jeg klarer dette løftet her. Løft slik du føler er komfortabelt. Du tar 10 repetisjoner, og gjentar dette 3 ganger.

Benløft bak
I denne øvelsen, så skal vi løfte/skyve litt på beina, og da bakover. Løft litt på benet, og skyv bakover. Fordel repetisjonene på begge bena, og ta gjerne med armene. Bruk av armene gjør øvelsen litt tyngre. Trenger du å støtte deg, så bruker du kjøkkenbenken, en stolrygg, eller en sofarygg. 10 repetisjoner, og 3 runder.

Rumpeløft

I denne øvelsen, så skal vi ned på gulvet. Legg deg gjerne på et teppe, eller et håndkle. Har du en yogamatte/treningsmatte, så bruk gjerne den. Det er godt med ett litt mykt underlag når du skal legge deg på gulvet. Her synes jeg det er godt å ha armene under hodet mens jeg gjør øvelsene. Sett bena i gulvet, og løft opp rumpen fra gulvet. Løft 10 ganger, og gjenta øvelsen 3 ganger.

 

 

Stasjonære utfall

Her skal vi opp fra gulvet igjen, og gjøre statiske utfall. Sett bena slik du ser på bildet, og gå ned så langt du klarer. Ikke tenk på at du må ned så langt som mulig. Klarer du å komme deg ned litt, så er det veldig bra! Ingen av øvelsene skal gjøre vondt, heller ikke denne. Man skal kjenne at den ” tar “, men det er forskjell på å kjenne en øvelse, og det at den gjør vondt. Ta gjerne annethvert ben. 10 repetisjoner, og 3 ganger.

 

 

Sit ups

Vi skal på de to siste øvelsene ned på gulvet igjen. Denne øvelsen er også en velkjent øvelse vil jeg tro. Her skal vi ha sit ups, eller hodeløft. Ligg godt på gulvet, ligg med strak kropp, eller sett bena i gulvet. Løft hodet litt opp, og hold stille i noen få sekunder. Legg deg ned igjen, og løft opp på nytt, og hold. Du løfter hodet, og holder 10 repetisjoner. Gjenta dette 3 ganger.

 

 

Rygg rotasjon – øvre del

Siste øvelse i treningsprogrammet er en øvelse for ryggen. Her skal vi stå på knærne, og rotere skuldrene/armene til hver side. Som alle andre øvelser, så gjør du 10 repetisjoner, og 3 ganger.

 

Lykke til med en ny uke med trening. Jeg håper treningsprogrammet er til nytte for deg, og at det kan være starten på noe veldig bra! Spør om du lurer på noe. Inger Lise svarer, og hjelper. I morgen starter vi den nye uken, ikke bare med trening, men vi starter også uken med en ny, og veldig flott giveaway!!! Jeg har en veldig flott gave som jeg skal dele ut til en av dere, så det er bare å glede dere til morgendagen!

Ha en nydelig søndag!!!

 

Fra å hate til å like

Jeg har aldri likt å sykle. Meg og sykkelen har aldri hatt noe godt forhold, og vi har vært svært lite sammen opp igjennom årene. Jeg vet ikke hvorfor jeg alltid har hatt et hatforhold til det å sykle, for jeg har aldri opplevd noe traumatisk på sykkel. Fall, og skrubbsår var ikke årsaken, men samtidig, så har jeg nok aldri følt meg trygg på en sykkel.  Selv når alle andre i gata fant frem sykkelen, så var det helt ålreit å finne på andre ting. Jeg har aldri savnet å sykle selv om ” alle ” andre gjorde det. Jeg har ikke sittet på en ordinær sykkel på evigheter, ikke siden jeg var barn faktisk. Det frister ikke heller. Jeg husker mamma strevde med å lære meg å sykle, og prøvde å oppmuntre meg til å skjønne at det å sykle var moro, men nei – sykkel er ett stort nei for meg. Jeg har heller ingen planer overhode om å anskaffe meg sykkel, og jeg er helt fortrolig med å ha ett anstrengt forhold til det å sykle. God trim sier mange. Man opplever, og ser så mye når man er på sykkeltur sier andre, men jeg trimmer heller på andre måter, og det som sees, og oppleves fra sykkelsetet, det går det helt fint at jeg opplever på andre måter.

 

Jeg vil alltid mislike det å sykle på en ordinær sykkel – der vil det aldri skje mirakler, men spinning – det liker jeg! Jeg hadde nok trodd at spinning ville være like pyton som det  sykle på en ordinær sykkel, og jeg brukte lang tid på å overtale meg selv til å prøve spinning. Jeg hadde liksom bestemt meg på forhånd for ikke å like det. Min plass var liksom ikke på en sykkel. Samtidig, så var det en fornuftig del av meg som sa at spinning kanskje ville oppleves annerledes, og den fornuftige delen av meg hadde helt rett : spinning er faktisk veldig ålreit! Jeg fant meg egentlig ganske fort til rette på spinningsykkelen, og jeg fant en treningsform som for meg var veldig bra. Det er helt utrolig at jeg som egentlig blir dårlig bare av å se en sykkel faktisk er blitt glad i å spinne 🙂

SONY DSC

Treningsgruppen for overvektige her i Kristiansand har ukentlig fire treningstimer, og en av timene er nettopp spinning. Spinning fungerer optimalt for de aller, aller fleste, også for oss som kanskje har ett noe anstrengt forhold til det å sykle ute, og for oss som sliter med noen, eller en del kilo for mye 🙂 Det fine med spinning er også at man selv bestemmer hvordan timen skal være. Det er en selv som bestemmer hvor hard, eller lett timen skal være. Det er en selv som styrer nivået på sykkelen, og det er en selv som bestemmer hvor hardt, eller lett man vil tråkke. Om man ikke vil ha belastning på sykkelen overhode, så tar man av belastningen, men samtidig, så skal man jo trene, og spinningtimen skal gi deg noe tilbake, så en bør jo ikke lure seg selv heller 🙂 Likevel så er det fint å vite at om man har en litt tung dag, og kanskje ikke har så lyst til å gå på trening, så er det bedre å komme seg på spinning, og heller sykle i sitt eget tempo enn å bli sittende hjemme. Det er overhode ingen som bryr seg om andre. Ingen er interessert i å se hvilket tråkk du har på din sykkel. Alle har mer enn nok med seg selv, og sitt. Spinning er også den timen som passer de fleste når det kommer til trening. Spinning er ikke så belastende som annen trening kan være. Har man vonde knær, eller andre vondter i kroppen, så skal spinning være en skånsom treningsform. Man bestemmer selv tempo, og man bestemmer selv om man vil sitte, stå, eller kombinere dette. Man kommer raskt opp i puls, og her skal jeg love deg at man svetter. Man forbrenner også mye kalorier på ei spinningsøkt.

Jeg sliter som mange vet med lymfeødem, og jeg har to tømmerstokker av noen bein. Til og med fastlegen min omtaler beina mine som tømmerstokker, og det er vel en helt riktig betegnelse. Kanskje har tunge bein vært en av grunnene til at jeg har hatt ett slikt hatforhold til det å sykle ute, og det at beina mine er såpass tunge som de er var vel også en av grunnene til at jeg var litt betenkt når det kom til spinning. Ville beina mine klare å tråkke rundt inne i en spinningsal i 55 minutter? Svaret på det er helt klart ett stort JA. Spinning fungerer veldig bra for meg, og jeg sliter ikke med å gjennomføre den ukentlige spinningsøkten sammen med gruppen. Skulle beina være noe vonde, og ekstra tunge, så må jeg bare slippe opp litt på belastningen. Fordelen med disse tømmerstokkene, om det er noen, det er i alle fall at beina er innmari sterke, og jeg står gjerne mye på sykkelen i løpet av en økt. Så med riktig innstilling på sykkelen, og riktig belastning, så svetter jeg meg gjennom spinningsøkten, og er så glad, og fornøyd etter endt økt.

Det som også er viktig for at en spinningsøkt skal bli optimal, det er en dyktig instruktør som motiverer, og pusher oss. God musikk som en virkelig kan tråkke etter, det er også ett must! Musikk betyr enormt! Man klarer å tråkke litt ekstra når det kommer fengende musikk ut av høytalerne. Musikken gir det ekstra man trenger når man skal sitte, og stå på en sykkel i 55 minutter. Ei spinningsøkt med dårlig musikk, den hadde nok straks blitt noe tyngre å komme seg igjennom. En motiverende instruktør er også veldig viktig, og vår treningsgruppe er så heldige at vi har en fantastisk bra instruktør! Mette er bare herlig, og vi er så glad for at det er nettopp hun som har våre timer. Hun motiverer oss, og hun pusher oss. Hun får oss til å gi det lille ekstra når man begynner å bli sliten. Når vi tror vi er helt tomme, så pusher hun oss til å finne det ekstra som vi ikke trodde vi hadde. Musikken er også helt etter mitt spinninghjerte – fengende musikk som gir oss lyst til å tråkke. Ofte glemmer jeg også at jeg tråkker, og er sliten fordi musikken er så bra. Det hender jeg prøver , og synge med, men det fungerer egentlig kun de første minuttene av økten når man er i gang med oppvarmingen. Utover i økten puster man såpass at det ikke er så mange tonene som kommer ut av munnen 🙂

Spinning kan anbefales! Denne treningsformen passer de fleste, og selv om du tror at du ikke vil like spinning, så anbefaler jeg deg å prøve. Å spinne er ikke som å sykle ute. Det vet jeg alt om. Du må være forberedt på ei sår rumpe de første gangene. Sykkelsetet er smalt, og spisst, men sårheten går over, og du blir vant til sykkelsetet 🙂 Du kan jo også forberede deg litt ved å kjøpe deg en gelepute som du trekker over setet, eller du kan kjøpe deg ei billig sykkelbukse som du har under treningsbuksen. Jeg har ennå ikke fått kjøpt meg gelesete, så det står på listen over ting jeg må gjøre. Er du overvektig, bor du her i Kristiansands området, og har lyst til å prøve spinning, så bli med i treningsgruppen vår. Du kan prøve en uke gratis, så det er bare å hoppe i det. For meg har det gått fra å hate til å like, men en ordinær sykkel, det får du meg aldri på!

Ha en nydelig fredag! Til mandag blir det en ny, og superfin giveaway på bloggen! Gled dere!!

 

Shoppinglykke <3

Jeg elsker klær., og jeg liker å føle meg vel. Før handlet jeg nok veldig på impuls, og kjøpte nok mange plagg som jeg ikke burde ha kjøpt. Plaggene som virket så fine på når jeg prøvde de i butikken, eller plagg jeg ble fortalt at jeg var så fin i, og som faktisk ikke så ut når jeg fikk de på meg hjemme. Jeg tror mange kjenner seg igjen i akkurat dette. For en tid tilbake, så ble det nesten litt sånn ” panikkshopping ” – fant man noe som passet, så kjøpte man det, kanskje til og med ett i hver farge, men for min del ble slike plagg bare hengende, og jeg kastet masse penger rett ut av vinduet. Nå er jeg heldigvis mye flinkere til og kun kjøpe det jeg føler jeg passer, og kler. Jeg shopper ikke lengre kun for å shoppe, og jeg er blitt mer bevisst på hva jeg kjøper. Jeg tenker at vi som er store absolutt kan kle oss fint fordi om vi bærer ekstra vekt – hvorfor skal vi ikke kunne det? Hvorfor skal vi gjemme oss i store joggebukser, og hettegensere, eller hvorfor må vi kle oss i klær som er altfor trange, og altfor små? Fordi om vi er store, så skal vi ikke gjemme oss bort, og istedenfor å bruke penger på en ny joggebukse, og en ny hettegenser, så bruk heller pengene på klær som får frem det flotte i deg! I dag er det mange muligheter i forhold til pris på klær, så det er muligheter for de fleste til og kunne kjøpe seg klær ut i fra hva hver enkelt har anledning til. Jeg blir oppriktig lei meg når jeg ser flotte mennesker gjemme seg bort i klær de absolutt ikke skulle hatt på seg, og jeg blir lei meg når jeg vet at noen føler de ikke er fine nok, eller gode nok fordi om de bærer ekstra kilo. Jeg tror mange ville ha følt seg helt annerledes dersom de hadde fått kjenne på følelsen av å være velkledd, det å føle seg flott, og visst man kunne slippe å føle på at man må gjemme seg bort….

Jeg har tidligere skrevet om netthandlingen min av klær. Klær som ser så fine ut på bildene på nettet, eller i katalogen, de frister veldig. Man vet at alt man bestiller høyst sannsynlig går i retur fordi klærne enten er pølseskinn, eller store familietelt. En veldig lang stund holdt jeg meg borte fra all nettshopping, og det selv om jeg stadig fikk flotte brev om hvor god kunde jeg var som fortjente en skikkelig god rabatt, eller en fin gave. Den siste tiden har jeg falt tilbake i gamle synder. Bildene på nettet har vært for fristende, og jeg går i akkurat den samme fella som mange ganger før. Nå sist bestilte jeg masse klær fra Ellos – alt gikk i retur. Nå hadde jeg vel egentlig bestemt meg for at nå var det slutt på å la seg lure, så nå skulle jeg ha en slags nettshopping stopp, men den stoppen varte ikke lenge gitt….den varte helt til en venninne av meg sendte en sms hvor hun fortalte hvor masse flott hun hadde handlet…..jeg bare måtte inn på siden å kikke…så mye flotte klær i min størrelse! Dette var i tillegg flere merker jeg aldri hadde kjøpt før….det kunne jo være jeg ble fornøyd denne gangen…..og denne gangen ble nettshoppingen en stor opptur !!Denne gangen ble det shoppinglykke med stor S!!

Jeg har aldri handlet på Zalando. Jeg har sett, og hørt reklamer for nettbutikken, men egentlig aldri tenkt at de kunne ha klær til meg der. Der tok jeg skammelig feil, for her var det masse klær både i min størrelse, og større. Jeg holdt jo på å gå beserk på salgssidene. Der var jo drøssevis av tunikaer som var helt i min smak. Vel, egentlig var mye av dette kjoler, men for meg som er 178 cm høy, så kan jeg bruke kjoler som tunikaer. Dessuten er det vel sånn at kjolene ikke er særlig lange om man bruker de til kjoler. Jeg la den ene etter den andre varen i handlekurven, men fant ut at det var lurt å stoppe på 6 plagg. Jeg regnet jo med at det ble en stor skuffelse som det pleier å bli, så det ble disse 6, og med gratis frakt, og retur, så sendte jeg bestillingen avgårde.

Bestillingen ble altså en shoppinglykke <3 Jeg var så fornøyd med kjøpene. Kun en tunika ble sendt i retur. Den stod liksom ikke helt i stil med min kroppsfasong 🙂 To måtte byttes i en mindre størrelse, og det å føle på at man må ha en mindre størrelse enn normalt, det er jo en stor lykke i seg selv 🙂 Zalando hadde flere merker som gikk opp i størrelse, og det var veldig fint å bli kjent med nye merker. Jeg skjønte fort at jeg kom til å handle mer fra produsenten av ” Dorothy Perkins Curve “. Veldig mye flotte klær, gode lengder, og god passform. Veldig mye feminine klær, og det liker jeg godt. I tillegg til ” Dorothy Perkins Curve “, så kjøpte jeg også en tunika fra ” Junarose .” ” Junarose ” har jeg sett på nett før, og i noen butikker i Danmark, men aldri kjøpt noe. Også dette merket ble jeg veldig fornøyd med. Det ble mye sort, men med tøffe detaljer, så går det fint med mer sort i klesskapet 🙂 I tillegg til det meste i sort, så ble det også en nydelig tunika i cerise med sorte blondearmer. Den er helt nydelig! Jeg liker godt farger, spesielt cerise, og lilla.

Jeg kan absolutt anbefale dere et besøk på Zalando om du bruker store størrelser. Mye spennende, og i tillegg er det jo salg nå 🙂 Jeg ble storfornøyd! Om jeg er fornøyd, så er nok ikke klesskapene mine like fornøyd. Klesskapene mine lider for tiden, eller egentlig, så lider de vel alltid. Jeg får sannelig håpe at ingen av plaggene sliter med klaustrofobi, for da er det mange som hyperventilerer der inne. Det er så mye klær, og så lite plass til noe nytt. Alt henger så tett at en del plagg vet jeg sikkert ikke om at jeg har. Jeg tror nesten det kunne ha vært en oppdagelsesferd om jeg hadde tatt ut ett, og ett plagg. Jeg hadde funnet klær som jeg ikke husket at jeg hadde, jeg hadde funnet klær som nå garantert er for store, og så hadde jeg nesten grått en tåre over plaggene jeg nesten aldri har fått brukt fordi noen klær bare må overskygge andre. Jeg tror ikke det er plass til en eneste kleshenger til, og jeg har ikke bare et skap, men en hel garderoberekke. Normalt vil jeg anta at dette skulle være mer enn nok med plass, men….jeg er bare så utrolig glad i klær at det er blitt trangt om saligheten etter hvert. Jeg har også tatt noe av min kjæres plass uten at jeg tror han har merket så mye til det. Han har i alle fall ikke sagt noe 🙂 Jeg deler litt bilder av mine Zalando kjøp i dagens blogg. Tunikaen jeg har på meg på det aller første bildet, den er og kjøpt på salg. Knallfin tunika fra ZIZZI. Smykket er også nytt, og veldig meg 🙂 Klær er lykke dere  – og jeg er en lykkelig sjel i dag!

 

Ha en nydelig onsdag – jeg håper flere av dere likte treningsprogrammet som ble lagt ut på bloggen i går !

 

 

Klar for trening – bloggens eget treningsprogram

I dag er jeg stolt over og kunne presentere noe jeg har tenkt på lenge, nemlig et eget treningsprogram for dere som leser bloggen min 🙂 Nå er treningsprogrammet klart, og selv om dette ikke er noen revolusjonerende nye treningsøvelser som blir presentert, så er øvelsene satt sammen slik jeg ønsker. Treningsprogrammet skal være et program på lavterskel nivå, det skal være noe de aller fleste skal kunne klare å gjennomføre, og det skal være et program man kan gjøre hjemme uten noe som helst utstyr. Det skal ikke være mye styr for og kunne gjøre dette, og det tar heller ikke for mye av tiden din. Det betyr også at det vel ikke er særlig med unnskyldninger igjen for og ikke være med å trene? 

For de av dere som lurer på om det er meg som har satt sammen treningsprogrammet, så kan jeg berolige dere, og fortelle at det er det ikke. Programmet er laget i samarbeid med , og under veiledning av PT, Inger Lise Lund. Inger Lise har over 20 års erfaring fra treningsbransjen, og driver i dag Fitness-Akademiet. Inger Lise kurser instruktører, hun er instruktør ved treningssentre, og er PT. Inger Lise brenner for å spre treningsglede, og var ikke sen om å si ja til å sette sammen et treningsprogram når jeg spurte henne. Du kan lese mer om Inger Lise, og Fitness-Akademiet her : www.fitness-akademiet.no

 

Vi starter helt forsiktig

Treningsprogrammet skal være et program som alle uten de store helseutfordringer kan klare å gjennomføre. Vi skal starte veldig forsiktig, og første mål er å trene 2 ganger i uken. Treningsprogrammet består av 8 øvelser. Hver øvelse har 8 repetisjoner, og disse 8 repetisjonene skal gjøres 3 ganger. Det betyr at hver øvelse skal gjøres 24 ganger. Mellom hver repetisjon, så rister du litt løs på kroppen før du starter på an igjen. Oppvarming vil alltid være et spørsmål. Vi har tenkt at det fort vil bli et tiltak for mange å gjennomføre treningsprogrammet om man først skal ut å gå tur for å bli varm, eller om man skal løpe rundt huset, eller gå trapper. Vi legger derfor ikke for mye vekt på oppvarmingen, MEN gå gjerne litt på stedet for du starter på øvelsene. Ikke gå rett fra sofaen til trening. Går man litt på stedet før man starter, så får man brukt hjertepumpa litt. Føl at kroppen har en normal temperatur, og bevegelighet, og går man litt på stedet, så får man opp varmen litt før treningen. Vi vil på bloggen i dag vise deg hvordan hver øvelse skal gjøres, men her er det også veldig viktig at du gjør øvelsene ut i fra hva du klarer. Øvelsene må ikke gjøres akkurat slik vi viser. Du kan gjøre øvelsene lettere, eller tyngre, men det viktige her er at øvelsene ikke skal gjøre vondt. Gjør øvelsene vondt, så har du utført de feil, eller gjort mer enn du skal. Kjenn etter hva som føles greit for deg. Man skal kjenne at øvelsene tar, og man skal kjenne at kroppen, og muskler blir brukt, men det skal altså ikke gjøre vondt. Vi har satt opp 8 repetisjoner som er utgangspunkt. Ikke øk på allerede første uken. Hold deg til de 8 repetisjonene. Dersom 8 repetisjoner blir for mye, så gjør så mange som du klarer. Klarer du 5, så er det veldig bra, klarer du 2, så er det også veldig bra. Du vil merke at uansett hvor mange du klarer å ta, så vil fremgangen komme. Du vil etter hvert som ukene går merke at kroppen din vil klare mer enn hva den gjorde når du startet opp. Du har ingen andre konkurrenter enn deg selv, og følger du treningsprogrammet, så er både Inger Lise og jeg sikre på at du vil merke fremgangen. Selv ett forholdsvis ” enkelt ” program som dette vil på sikt gi deg resultater. Klarer du 2 ganger i uken, så er det veldig bra. Alt utover disse to gangene er en bonus 🙂 Tren gjerne programmet mer enn to ganger i uken, eller ta deg gjerne en gåtur en, eller flere dager, men sett deg som mål at du minimum skal trene to ganger i uken!

 

Fremdrift

Den første uken, så skal vi altså konsentrere oss om å trene 2 ganger i uken. Vi skal trene 8 øvelser hvor av hver øvelse skal ha 8 repetisjoner. Alle øvelsene skal gjøres 8 x 3 runder. Ikke øk på selv om du kanskje føler at du kunne ha gjort det. Vi har helt klart en plan for treningen, og etter hvert som ukene går, så skal vi øke både i antall repetisjoner, og kanskje også antall runder. Øvelser vil og bli byttet ut, og erstattet med nye, men vi starter med programmet som ligger på bloggen i dag. Er man flink, og trener gjennom programmet slik man skal, så vil det gi resultater. Man vil merke fremgang, og man vil kjenne på følelsen av å mestre. Man vil kanskje også føle på at trening er ålreit 🙂 Vårt mål er å få deg i aktivitet ved å finne øvelser de aller, aller fleste kan gjennomføre. Vi vil vise at det er veldig mye man kan gjøre hjemme hos en selv, og man trenger ikke masse utstyr for å trene. Her trenger du en dør å lene deg mot, eller en sofarygg. Du kan støtte deg på kjøkkenbenken, og ellers kun bruke deg selv. Øvelsene på gulvet, der kan du kanskje ha et underlag, men bruk et teppe, eller et håndkle om du ikke har en matte. Ha gjerne også en vannflaske, eller et vannglass i nærheten da det er viktig å drikke godt under trening. Sliter du med å gjennomføre øvelser på gulv, så har vi alternativer.

 

Er du motivert til å bli med å trene ?

Jeg håper treningsprogrammet vil motivere mange av dere som følger bloggen til å se at trening ikke trenger å være et ork, og det trenger ikke å ta lang tid. Å sette av to dager i uken, og trene gjennom programmet, det har ALLE tid til! Det finnes ingen unnskyldninger i verden som er gode nok til at du ikke kan få til dette. Her går det på det å ville. Det går på å kaste alt av unnskyldninger på båten, og bare gjøre det. Finn frem selvdisiplinen, og viljen som ligger der et sted, og legg en plan. Det kan også være lurt å føre en trenings dagbok for deg selv. På den måten kan du følge med på egen utvikling. Skriv hva du føler er tungt, hva som føles greit, skriv antall repetisjoner, og så kan du på den måten følge med på hvordan din egen fremgang er fra uke til uke. Det gir en fantastisk følelse når man faktisk oppdager at det har skjedd en fremgang, og fremgangen kommer fortere enn du kanskje tror 🙂 Jeg håper treningsprogrammet kan være det du trenger for å få startet med det du har tenkt på så lenge. Jeg håper det kan være starten på noe veldig bra. Det er realistisk å få til to ganger i uken, og det å ha realistiske mål er viktig. Selv for de av leserne mine som er i ukentlig aktivitet, så kan det være fint å også trene dette programmet hjemme. Selv om jeg har mine ukentlige treninger, så skal jeg absolutt også trene dette sammen med dere to ganger i uken. Jeg håper mange blir med, og jeg håper også at mange av dere bruker bloggen til å legge igjen kommentarer på hvordan det går. Hva fungerer for deg, hva fungerer ikke. Hvordan fungerer øvelsene, og hvordan er fremgangen? Har dere spørsmål rundt programmet, så spør gjerne. Inger Lise vil svare dersom dere lurer på noe. Spør i kommentarfeltet, eller send en melding. Vi følger opp treningsprogrammet etter hvert som ukene går. Bestem deg for at dette vil du! Ikke bruk masse tid på å tenke, og vurdere – bare gjør det! Jo, mer tid du bruker på å ” tenke ” – jo, større er sjansene for at du aldri kommer i gang.

 

 

TRENINGSPROGRAM

 

Knebøy

Første øvelse er knebøy. Her kan du gjerne bruke kjøkkenbenken, eller en sofarygg som støtte. Her er det viktig at du selv kjenner hvor langt ned du vil gå. Øvelsen skal ikke gjøre vondt. Gå så lang ned du føler at du kan uten at det blir vondt for deg, og gjør 8 repetisjoner. Disse 8 repetisjonene tar du 3 ganger.

Armheving

Armheving, eller push ups  er en øvelse som jeg tror at de fleste kjenner til. Ofte gjøres den nede på gulvet, men her skal vi gjøre den ved bruk av kjøkkenbenken, eller du kan bruke en dør som du lener deg inntil. Gå så langt ned som du føler at du kan. Husk strake armer.  Øvelsen blir tyngre jo lengre ut fra benken/døren du står med bena. Her føler du deg frem, og husk at du ganske raskt vil merke fremgang. Ta 8 armhevinger, og gjenta øvelsen 3 ganger.

 

 

Kneløft, foran

Her skal vi løfte litt på beina. 8 repetisjoner gir 4 løft på hvert ben. Her er ikke målet å løfte høyest mulig, men det er en utrolig viktig øvelse. For min del, så er det å løfte bena en tung ting å gjøre, men også jeg klarer dette løftet her. Løft slik du føler er komfortabelt. Du tar 8 repetisjoner, og gjentar dette 3 ganger.

Benløft bak
I denne øvelsen, så skal vi løfte/skyve litt på beina, og da bakover. Løft litt på benet, og skyv bakover. Fordel repetisjonene på begge bena, og ta gjerne med armene. Bruk av armene gjør øvelsen litt tyngre. Trenger du å støtte deg, så bruker du kjøkkenbenken, en stolrygg, eller en sofarygg. 8 repetisjoner, og 3 runder.

Rumpeløft

I denne øvelsen, så skal vi ned på gulvet. Legg deg gjerne på et teppe, eller et håndkle. Har du en yogamatte/treningsmatte, så bruk gjerne den. Det er godt med ett litt mykt underlag når du skal legge deg på gulvet. Her synes jeg det er godt å ha armene under hodet mens jeg gjør øvelsene. Sett bena i gulvet, og løft opp rumpen fra gulvet. Løft 8 ganger, og gjenta øvelsen 3 ganger.

Stasjonære utfall

Her skal vi opp fra gulvet igjen, og gjøre statiske utfall. Sett bena slik du ser på bildet, og gå ned så langt du klarer. Ikke tenk på at du må ned så langt som mulig. Klarer du å komme deg ned litt, så er det veldig bra! Ingen av øvelsene skal gjøre vondt, heller ikke denne. Man skal kjenne at den ” tar “, men det er forskjell på å kjenne en øvelse, og det at den gjør vondt. Ta gjerne annehvert ben. 8 repetisjoner, og 3 ganger.

 

 

Sit ups

Vi skal på de to siste øvelsene ned på gulvet igjen. Denne øvelsen er også en velkjent øvelse vil jeg tro. Her skal vi ha sit ups, eller hodeløft. Ligg godt på gulvet, ligg med strak kropp, eller sett bena i gulvet. Løft hodet litt opp, og hold stille i noen få sekunder. Legg deg ned igjen, og løft opp på nytt, og hold. Du løfter hodet, og holder 8 repetisjoner. Gjenta dette 3 ganger.

 

 

 Rygg rotasjon – øvre del

Siste øvelse i treningsprogrammet er en øvelse for ryggen. Her skal vi stå på knærne, og rotere skuldrene/armene til hver side. Som alle andre øvelser, så gjør du 8 repetisjoner, og 3 ganger.

Da var treningsprogrammet presentert, og jeg håper du er motivert til å trene dette to ganger i uken? Dersom noen av øvelsene er utfordrende, så si i fra, så kan vi finne alternativer. Når jeg har skrevet 8 repetisjoner, så husk at det er et utgangspunkt. Dersom du ikke klarer 8 repetisjoner, så gjør det du klarer! Alt du klarer er en seier, fremgangen kommer uansett. All trening utover disse 2 gangene denne uken, det er en stor bonus. Hver uke, så skal vi gjøre noen endringer slik at man hele tiden får en viss utvikling. Hva tenker du om treningsprogrammet? Vil du klare å trene dette to ganger denne uken? Som jeg har skrevet før, så vil man etter hvert merke fremgang om man setter seg som mål at man skal trene programmet slik vi har vist, og det antall ganger som vi har anbefalt. Noen vil kanskje ha programmet på papir, så jeg skal prøve å få lagd programmet i en versjon som er greit å skrive ut, og med bilder som viser øvelsene.

 

Lykke til med treningsprogrammet!

 

Treningsprogram del 2

 Stasjonære utfall

Her skal vi opp fra gulvet igjen, og gjøre statiske utfall. Sett bena slik du ser på videoen, og bøy deg ned så langt du klarer. Ikke tenk på at du må ned så langt som mulig. Klarer du å komme deg ned litt, så er det veldig bra! Ingen av øvelsene skal gjøre vondt, heller ikke denne. Man skal kjenne at den ” tar “, men det er forskjell på å kjenne en øvelse, og det at den gjør vondt. Ta gjerne annehvert ben. 8 repetisjoner, og 3 ganger.

video:utfall blogg

 

 Sit ups

Vi skal på de to siste øvelsene ned på gulvet igjen. Denne øvelsen er også en velkjent øvelse vil jeg tro. Her skal vi ha sit ups, eller hodeløft. Ligg godt på gulvet, ligg med strak kropp, eller sett bena i gulvet. Løft hodet litt opp, og hold stille i noen få sekunder. Legg deg ned igjen, og løft opp på nytt, og hold. Du løfter hodet, og holder 8 repetisjoner. Gjenta dette 3 ganger.

video:sit ups blogg

 

 Rygg rotasjon – øvre del

Siste øvelse i treningsprogrammet er en øvelse for ryggen. Her skal vi stå på knærne, og rotere skuldrene/armene til hver side. Som alle andre øvelser, så gjør du 8 repetisjoner, og 3 ganger.

video:armer til siden blogg

 

Da var treningsprogrammet presentert, og jeg håper du er motivert til å trene dette to ganger i uken? Dersom noen av øvelsene er utfordrende, så si i fra, så kan vi finne alternativer. Når jeg har skrevet 8 repetisjoner, så husk at det er et utgangspunkt. Dersom du ikke klarer 8 repetisjoner, så gjør det du klarer! Alt du klarer er en seier, fremgangen kommer uansett. All trening utover disse 2 gangene denne uken, det er en stor bonus. Hver uke, så skal vi gjøre noen endringer slik at man hele tiden får en viss utvikling. Hva tenker du om treningsprogrammet? Vil du klare å trene dette to ganger denne uken? Som jeg har skrevet før, så vil man etter hvert merke fremgang om man setter seg som mål at man skal trene programmet slik vi har vist, og det antall ganger som vi har anbefalt. Noen vil kanskje ha programmet på papir, så jeg skal prøve å få lagd programmet i en versjon som er greit å skrive ut, og med bilder som viser øvelsene.

 

Lykke til med treningsprogrammet!

 

 

 

 

 

 

Mandag skjer det

Til mandag, så skal bloggens treningsprogram legges ut, og jeg er spent på hvor mange av dere som vil benytte dere av det. Jeg er spent på hvor mange av dere som ser hvor mye dere faktisk kan gjøre ved å gjennomføre treningsprogrammet to ganger i uken. For vi skal starte veldig forsiktig, vi skal starte realistisk, så da starter vi med to ganger i uken. Etter hvert som ukene går, så skal vi øke litt både i intensitet, og kanskje også litt i antall treninger pr.uke. Programmet som nå er laget er øvelser veldig mange av dere kan gjennomføre. De fleste uten altfor store helseutfordringer vil kunne gjennomføre dette. Programmet kan gjøres ut i fra hver enkeltes forutsetninger. Når vi viser deg en øvelse, så kan du gjøre den akkurat sånn, men du kan også gjøre den både lettere, og tyngre. Det viktige er at du kjenner at du bruker kroppen, og at ingen av øvelsene gjør vondt. Du skal kjenne at det ” tar litt”, og du skal bli varm, og merke at kroppen er i bevegelse.

Treningsprogrammet skal være et program som du kan gjøre hjemme, eller sånn sett er det et program du kan gjøre hvor som helst. Det krever ikke noe utstyr i det hele tatt, her kan du bruke kjøkkenbenken til å støtte deg, her kan du bruke en dør, eller en sofarygg på noen av øvelsene. Her bruker vi ellers kun vår egen kropp. Programmet skal ikke ta for mye tid, og som jeg nevnte, så starter vi veldig forsiktig med to ganger i uken. To ganger i uken er noe alle kan få til. Vi kan sette av disse minuttene to ganger i uken, og så har vi som mål at vi skal øke antall repetisjoner, og øke antall treninger etter hvert, men målet skal hele tiden være realistisk, og være noe som er gjennomførbart uten at det blir stress. Programmet, og treningen håper vi jo også vil gi deg en følelse av glede, og mestring.

Følger man treningsprogrammet to ganger i uken, så er det kanskje noen som vil tro at dette ikke vil gi noe resultater, men gjør man programmet som det legges ut, og i det antall dager som vi skriver, så er vi ikke i tvil om at du vil merke at denne treningen både nytter, og gir resultater. Du vil ganske raskt merke at du vil klare mer, og du vil merke at kroppen er i aktivitet. Dette vil være en veldig god start for veldig mange. Jeg skal også trene programmet, og gleder meg 🙂 Jeg håper treningsprogrammet kan være en motivasjon for mange av dere som sliter med å komme i gang med trening. Nå er vi i tillegg i starten av ett nytt år, og det er en fin mulighet til å starte med endringene man har snakket om så lenge. Nå kan du gjøre det hjemme, og du kan gjøre det når du har tiden til å gjøre det, men vær flink til å sett av den tiden det tar, og sørg for at du setter av to dager i uken i starten.

Treningsprogrammet er laget i samarbeid med PT Inger Lise Lund som driver Fitness – Akademiet. Du kan lese mer om Fitness – Akademiet her : www.fitness-akademiet.no  Inger Lise brenner for å spre treningsglede, og vet at treningsglede er noe vi alle kan oppnå. Mandag skal vi legge ut treningsopplegget, og vi skal også legge ut bilder/video av hvordan øvelsene skal gjøres. Vi gleder oss masse, og håper mange av dere er motivert til å følge opplegget som Inger Lise har satt sammen. Jeg er så utrolig glad for at opplegget egentlig er for alle om man ikke har de store helseutfordringene. Jeg vet at disse små skrittene kan gi deg veldig gode resultater, og kanskje også føre til at du ønsker å trene mer når du ser at du faktisk oppnår resultater, og merker at du kan, og mestrer 🙂

Vi gleder oss til mandag, og håper å få mange av dere leserne med oss. Før gjerne en dagbok om hvordan du opplever treningen, så kan du faktisk se fremgangen etter hvert som ukene går. Neste uke så blir det også en ny, og flott giveaway – det er bare å glede seg!!

Nyt fredagen – ukens aller beste dag!!

 

Opp på hylla med deg!

Lørdag morgen, og jeg har vært oppe en god stund allerede. Elsker å stå tidlig opp, og få masse ut av dagen. Jeg nyter stillheten rundt meg. Hva er vel en bedre start på dagen enn å se en ellevill pelsball løpe rundt seg selv av glede når han hører at matmor er våken, og vi begge kan ta en nydelig morgentur sammen, bare han, og jeg i en helt stille verden. Det er fantastisk med slike morgenturer. Man kan nesten høre en knappenål falle, så stille er det. De eneste lydene jeg hørte i dag var lyden av mine egne skoletter som laget knirkelyder i snøen, og en pelsball som ivrig skal både hit, og dit for å lese morgenens nyheter – det kan nemlig være at det har vært en hund der før, og lagt igjen en spennende beskjed, eller to 🙂 Pelsballen bryr seg ikke om verken nysnø, eller om det er kaldt – han elsker å være ute. Slike morgenturer er gull verdt. Da kan man nyte stillheten, og la tankene vandre. Det fine er også at jeg tenker mest positive tanker når alt er rolig rundt meg. Det å ta seg tid til å tenke på alt som faktisk er fint, og kjenne at alt det fine faktisk får deg til å smile der du vandrer rundt i boligfeltet en tidlig lørdag morgen. Få har stått opp, det er mørkt de fleste steder. Julepynten henger fortsatt mange steder. Det er fint med all julebelysningen når det er såpass mørkt ute som det er en tidlig morgen, men kanskje er det på tide å pakke det ned, og bare vente med glede på lysere tider.

Lørdag er en fin dag, og helt fra jeg var liten, så har lørdag vært en kosedag, en dag som skilte seg ut fra alle de andre dagene. Lørdager var alltid bytur med mamma, og pappa, og da var det som regel kafebesøk. Bytur betydde også besøk innom Jonassen på Torvet, og for dere som er på min alder, og ekte Kristiansandere, så husker dere kanskje at Jonassen på Torvet hadde byens desidert beste fiskekaker, og den beste fiskepuddingen. Aldri har noen kunnet kommet seg opp på høyde med smaken på verken fiskekaker, eller fiskepudding etter at butikken etter hvert la ned. Det er utrolig godt å tenke tilbake på alle de små tingene som man satte så utrolig stor pris på, og det aller beste var nok den gode følelsen av å ha noe å glede seg til, og det og gjøre noe sammen. Også når jeg selv stiftet familie, så har det vært viktig at helgene skilte seg litt ut fra hverdagen. At man gjør andre ting i helgene, man har spesielle helgemåltider, og man prioriterer å være sammen. Jeg tror det er viktig at man skiller litt på hverdag, og helg.

Helg for meg betyr også at jeg prøver å legge den dårlige samvittigheten litt på hylla. Det er derfor dagens blogginnlegg fikk tittelen ” Opp på hylla med deg ” – det er der samvittigheten bør ligge store deler av helgen. I helgen skal det være lov til å kose seg, og da tenker jeg med fryd på posen med toffin som ligger i kjøkkenskuffen, og bare venter på å bli åpnet… og spist 🙂 Når jeg tenker etter, så fikk jeg denne posen av min fine mamma lenge før jul, og den ligger der ennå 🙂 Jippi!! Helg betyr også popcorn fra den kule popcornmaskinen i hjemmekinoen. Det er godt å ha slike ting å se frem til. Det høres kanskje noe spesielt ut det å glede seg til man kan få i seg litt, eller egentlig veldig mange kalorier, men for meg er det viktig at jeg kan kose meg i helgene uten å slite med verdens dårligste samvittighet i evigheter etterpå. Jeg må jo være helt ærlig på at jeg er glad i usunne ting, jeg er veldig glad i både søtt, og salt, og jeg vet også så innmari godt at det har vært perioder hvor det har vært helg hele uken. Spesielt i perioder hvor dagene har vært noe mørkere enn man ønsker, da er det så innmari lett å finne veien til skuffer, og skap, og dragningen går mot det man helst ikke skal spise for mye av. Det er rart hvor mye mer trøst det er i en sjokolade, eller en chipspose enn det er i et eple, eller ei gulrot. Jeg kunne jo aldri trøstespist om valget hadde vært en stor bolle med grønnsaker, da hadde jeg heller latt være å spise…og det er jo ikke det at frukt, og grønt smaker vondt, for jeg liker begge deler, men må jeg spise fordi jeg synes synd på meg selv, eller fordi det har vært en tøff dag, så skal det sannelig være noe med masse kalorier. Herremin så skrudde vi er i hodet 🙂 Vi kjenner vel alle til dragningen mot kjøleskapet, eller den desperate letingen i skuffer, eller skap etter kalorier. Den dragningen har jeg også slitt mye med, men det trenger egentlig ikke være leting etter kalorier når hodet plutselig forteller meg at jeg må ha noe i munnen. Når det skrullete hodet mitt forteller at jeg må ha noe i munnen, så kan det sånn sett være ei brødskive, eller et kjeks, men problemet er jo at fornuften ikke alltid innser at det ikke er bra med denne småspisingen uansett hva det er man putter inn… jaja, hadde det vært frukt, eller grønt hele tiden man bare måtte ha noe, så hadde det vært en ting, men de tingene kommer nok sist på listen når dragningen mot kjøkkenet starter…..kveldene er de verste… når man setter seg ned i sofaen etter en lang dag, så får man ofte lyst på noe… ikke alltid man kan definere hva… man bare MÅ ha noe.

Noe av det verste med denne skapsnokingen, og småspisingen, det er jo uten tvil den dårlige samvittigheten som kommer når kaloriene er fortært. Da skammer man seg, og man kan ikke fatte hvorfor man igjen har vært så komplett idiot. Så begynner man å tenke etter hvor mye unødvendige kalorier man har stappet i seg, og hvor mange kilo man nå har lagt på seg. For man føler seg jo maaange kilo tyngre etterpå, selv om de fleste kiloene nok er den dårlige samvittigheten. Den gnager, og gnager, og vil ikke slippe taket. Man klarer ikke å godta valget man tok når man stappet i seg det man ikke skulle, man lar styggen på ryggen overta nok en gang, og man er igjen tilbake i den vanlige sirkelen hvor man snakker seg selv ned. Man klarer ikke å si til seg selv at man gjorde ett dumt valg, men at man i morgen ikke skal ta det samme valget. Hvorfor kan man ikke bare godta det man har gjort, og gjøre alt man kan for at man ikke gjør samme feilen i morgen?

Etter mange samtaler med meg selv, og etter mye rydding i det berømte topplokket, så har jeg blitt mye flinkere til veldig mye. Jeg er blitt mye flinkere til å skille hverdag, og helg når det kommer til det søte, og det salte. For meg har det vært nyttig å bestemme meg for at de ekstra kaloriene, de prøver jeg å holde til helgene. Det er absolutt ikke alltid jeg klarer det. Jeg har mange ” sprekker.” I helgene koser jeg meg likevel med verdens beste samvittighet, og sliter ikke lengre med denne dårlige samvittigheten. Nå er det helt ålreit å spise disse gode, usunne tingene, og det er så deilig å kjenne meg avslappet, og at ingen stygging sitter på ryggen og forteller meg hvor komplett idiot jeg er. Samtidig så vet jeg at selv om det er helg, så spiser man ikke fra fredag kveld til søndag kveld. Det å ha jobbet mye med seg selv har også resultert i at mengdene er blitt mye mindre enn før, og det uten at jeg føler at det er kjipt. Det høres sikkert ut som et fint eventyr dette, men det er utrolig hva man kan oppnå visst man veldig bevisst jobber med det mentale. Jeg har veldig langt igjen, men er stolt over det jeg har klart til nå. Man må ta et steg av gangen. Vi skal ofte gjøre alt på en gang, noe som fungerer veldig dårlig dessverre. Det er selvsagt ukedager hvor jeg bare må ha noe søtt, eller salt, og dersom jeg får lyst på en bit sjokolade, så tar jeg en, og så godtar jeg valget jeg tok, og sier til meg selv at det er helt ålreit. Dermed overtar ikke den dårlige samvittigheten, og så vet jeg at et dårlig valg en dag, ikke blir ett dårlig valg neste dag. Dagene består i mindre skapsnoking enn før, men i perioder, så faller jeg tilbake, men letingen er ikke så intens, og desperat som den var før. Jeg tror både skuffer, og skap er noe lei seg for at besøkene er blitt sjeldnere enn før, men for meg er det en seier hver gang jeg hører de rope, og jeg ikke gidder å svare 🙂

Jeg tror det er viktig i en livsstilsendring at man ikke nekter seg selv alt som er veldig godt. Alt handler om mengder, og om det å begrense seg. Nekter man seg selv alt, så tror jeg veien vil bli mye vanskeligere. Da vil man kjenne på den desperate lysten etter alt som er ” ulovlig ” hele tiden. Det å kose seg med god mat, og gode ting, det er en del av ett godt liv, og livet man har skal man leve godt. Å unne seg litt av det gode handler ikke om å ødelegge alt. Det er hverdagen som teller mest, og her kan man heller gjøre en god innsats, og prøve å være flink. For det er viktig at ikke hele uken blir en eviglang helg. Jeg skal kose meg med god mat, og mine favoritter i kveld, og det med verdens beste samvittighet.

Hurra det er helg –  kos deg masse!!

De små ordene

Små ord kan bety så ufattelig mye. Det å få noen gode ord, og fine komplimenter, det gjør så utrolig godt! Jeg er ikke alltid like flink med de små ordene som kan bety så utrolig mye for den som mottar de. Det er ett av målene mine – jeg skal bli flinkere til å rose, til å skryte, og til å oppmuntre. Jeg vet hvor mye slike ord, og slike tilbakemeldinger betyr for meg, og alle setter vi jo stor pris på å få fine tilbakemeldinger. Alle trenger vi ros, vi trenger å høre at vi betyr noe, og vi trenger å få bekreftet at jobben vi gjør med for eksempel livsstilsendring gir resultater.


Foto : Stormberg

Denne uken opplevde jeg igjen hvor flinke mange er på å gi komplimenter, og ros, også de jeg ikke kjenner så godt. Jeg ser veldig godt at dette er noe jeg må bli mye flinkere på, for jeg ser jo hvor mye det betyr for meg å få slike fine ord. Jeg blir jo så glad, hele meg smiler, og komplimenter gir meg også masse ekstra motivasjon. Jeg tror vi alle må bli mye flinkere til å gi et smil, si et hei, og si fine ord til hverandre. For meg betyr slike ting så utrolig mye. Jeg blir jo så glad, og hvem gjør vel ikke det? Jeg var kjapt innom en butikk for en liten handel, og på min runde treffer jeg to mennesker, helt uavhengig av hverandre, Den ene er jeg vokst opp sammen med, den andre vet jeg bare hvem er. Begge stopper meg etter at vi har hilst, og begge kommer med de fineste komplimenter. Jeg er nok ikke den flinkeste til å ta i mot komplimenter… vet av og til ikke helt hva jeg skal si, men jeg fikk sagt til begge hvor mye disse ordene betydde for meg, og at de hadde gjort dagen min enda finere. Så fantastisk at to mennesker man ikke har noen omgang med stopper meg sånn for å fortelle meg hvor flink jeg har vært, og hvor synlig endringene er – jeg ble så utrolig glad, og rørt… og jeg ble jo også litt stolt 🙂 På en av turene med pelsballen her om dagen, så traff jeg ei som bor i nabolaget. Jeg har snakket med henne før, begge har vi hunder, så da blir det alltid at man hilser, og kanskje slår av en liten prat. ” I dag må jeg bare fortelle deg hvor flink du har vært. Det er helt utrolig hvor mye du har tatt av deg! For noen endringene. Så utrolig flink du er, og for en jobb du har gjort.” Jeg ble jo litt satt ut som vanlig….Jeg er nok en typisk sørlending..sliter litt med å ta i mot komplimenter. Jeg blir liksom litt sånn sjenert, men du verden så glad man blir! Jeg fikk heldigvis fortalt vedkommende hvor mye det betydde for meg at hun sa dette til meg, for det gjorde det virkelig! Samtidig fikk jeg fortalt litt om min vei, og valget jeg tok om å klare dette selv. Takk for at det finnes slike mennesker som tar seg tid til å gi komplimenter selv om man ikke kjenner hverandre så veldig godt. Samtidig så vet jeg at jeg må bli litt flinkere til å ta i mot komplimenter, og ikke minst, så må jeg bli flinkere til selv å se hvilken jobb jeg har gjort. Jeg må bli flinkere til å gi meg selv komplimenter, og skryte av meg selv når jeg har vært flink! For meg er det liksom litt skrytete å være stolt av meg selv – jeg føler kanskje at jeg prøver å fremheve meg selv. Det er lov å være stolt av seg selv, og det er lov å være stolt når jobben man gjør gir resultater!

Komplimenter er noe positivt. En positiv bemerkning, ros eller skryt. Komplimenter kan omhandle alt! Man kan få komplimenter for materielle ting, som hvordan man ser ut, klær man har på seg, eller nye ting man har kjøpt. Man kan få komplimenter for prestasjoner. Uansett er det utrolig fint å få komplimenter, spesielt når du selv synes du har gjort noe bra! Vi trenger komplimenter, vi trenger å høre det når vi har gjort noe bra. Jeg synes det er utrolig fint å høre at også andre synes den nye jakken min er fin, og at jeg kler den. Jeg synes det er fint når andre legger merke til hvor mye mer jeg stråler, og virkelig ser at jeg har det bra. Jeg skal være helt ærlig å innrømme at jeg synes det er fantastisk godt å høre når andre legger merke til at vekten min har gått ned, og roser den store jobben jeg gjør. En livsstilsendring er en utrolig stor jobb! Om jeg ikke alltid takler komplimenter like godt, så skal du vite at jeg setter umåtelig stor pris på de, og det gir meg en ekstra motivasjon til å fortsette jobben jeg har startet! De fleste av oss blir jo veldig glad for å få komplimenter, men det er stor forskjell på hvordan vi takler det. Mitt standardsvar er ” takk “, og ofte er det ikke alltid jeg får sagt så mye mer, men jeg er blitt flinkere til å fortelle hvor mye det betyr for meg…Men det er kanskje vel så vanlig å bli pinlig berørt av å få komplimenter. Vi blir flaue av å høre fine ting om oss selv, og derfor vet vi ikke helt hva vi skal svare. Man kan tro at man virker innbilsk hvis man svarer takk når noen sier noe positivt til en….helt feil selvsagt, men man skal jo ikke være for god, man skal ikke fremheve seg selv 🙂

Denne uken føler jeg at det nye året har startet skikkelig. Jeg har kommet meg tilbake på trening, og den følelsen er så utrolig godt. Selv om man merker at man har hatt en pause, så vet man også at det ikke er så mange treningsøkter til før man er tilbake der man var før pausen. Man ” forfaller ” fort, men heldigvis så kommer man også fort tilbake. Timene denne uken var nok litt tyngre enn de var før jul, svetten begynte nok å renne nesten fra første treningstrinn, men det er så godt å være tilbake! Nå er det bare å håpe at beina samarbeider bra, og at de holder seg unna alt som heter infeksjoner. Akkurat at det skal bli et år uten infeksjoner, det er vel nesten som å tro på julenissen, men at det blir et år med mindre infeksjoner, det håper jeg på. Så må jeg bli veldig flink til å stelle pent med beina, og sørge for at de har det best mulig. Denne uken har det også være en del nye ansikter på trening, og det synes jeg er utrolig moro! Det er jo det vi ønsker. Vi ønsker at stadig flere overvektige skal finne veien til treningstimene våre. Det er riktignok januar, og ” alle ” skal begynne dette nye livet som også innebærer masse trening, men jeg håper virkelig at alle nye som har startet vil fortsette utover, og virkelig se hvor flott denne treningsgruppen er, og hvor stort utbytte man har av å trene. Man merker veldig fort på kroppen at trening gir god helseeffekt! Klart det er tungt å trene, men er det ikke sånn det skal være ? 🙂 Man skal kjenne pulsen gå som trommestikker, man skal svette som en gris, man skal puste som en hvalross – ingen av disse tingene tar livet av oss 🙂 Alle som har trent sammen med oss har overlevd hver eneste time 🙂

Om kun kort tid, så kommer det et treningsprogram på bloggen som er laget spesielt til bloggens lesere av PT, og instruktør, Lise Lund. Dette håper jeg mange av dere vil benytte, og bli med å trene. Programmet skal være et treningsprogram som er gjennomførbart for de aller, aller fleste. Det vil være et program man kan trene hjemme, et program som ikke krever utstyr, og det blir et program som garantert vil gi resultater om du gjennomfører det. Vi skal begynne helt i det små, og så skal vi etter hvert øke litt på, og endre litt øvelser. Vi skal ikke ha de store målene om å trene dette programmet hver dag. Vi skal også her begynne i det små, og være superfornøyd når man har klart de to gangene i uken som vi starter med. Jeg gleder meg til å vise dere programmet, jeg gleder meg til å høre hvordan det går med dere, jeg gleder meg til å se hvor mange av leserne vi kan få motivert til å begynne med viktig fysisk aktivitet 🙂 Vi skal forklare dere alle øvelser, og vi skal vise dere øvelsene. Jeg gleder meg! Det er ikke så mange dagene før alt er klart, og vi kan presentere bloggens eget treningsprogram 🙂 Ha en nydelig fredag der ute – fredag er som dere vet den aller beste dagen i uken for meg, og fredag er rægedag!!

Nei, så tjukk du er blitt….

Å være så lykkelig som mulig, det bør jo være målet for de fleste av oss. Det å være tilfreds uansett hva tallene på badevekta viser, bør ikke det være det viktigste? Hvorfor skal andre fortelle oss hva lykke er, og hvorfor skriker samfunnet mot oss at man må være tynn for å være lykkelig? Jeg mener det må settes ett viktig fokus på det å være bra nok uansett hva badevekten måtte vise. Vi må fortelle at lykke, og vekt ikke går hånd i hanske, vi må fortelle at livet kan være innmari ålreit å leve selv om man veier mer enn ” normalen.” Kjenner man på gleden i hverdagen, er man på et godt sted i livet, er man tilfreds med seg selv, og kjenner den gode følelsen av lykke, så betyr det null, og niks hva badevekta forteller deg. Jeg sier ikke at vi skal heie frem sykelig overvekt, for det skal vi selvsagt ikke, men ingen skal fortelle meg hvor grensen for lykke, og tilfredshet går basert på hva jeg veier! At overvekt er helsefarlig, og gir både utfordringer, og begrensinger, det er det ingen tvil om. At overvektige bør gjøre noe med situasjonen når kroppen møter på utfordringer, det er det heller ingen tvil om, men at man må veie ett visst antall kilo for å ha ett veldig godt liv, det er myter vi bør avlive så fort som mulig. At de som er normalvektige er mer lykkelige enn vi som har en del ekstra kilo å bære, hvem er det som prøver å innbille oss sånt vas? Kiloene sier heller ikke alltid sannheten om verken fysisk, eller psykisk helse.

I dag skal Linn Kristin Brænden gjesteblogge her hos meg. Linn Kristin er fra Kristiansand, og gründer av Vita Univers, et nettbasert konsept for livsstilsendring. Linn Kristin er mor til to gutter på 7 og 9. Hun ble gründer i 2012 som et resultat av sin egen helsereise, og utfordringen det var for en alenemor å få jobb. Ellers har hun en mastergrad i offentlig politikk og ledelse samt mellomfag i sosialantropologi. Linn Kristin og jeg brenner for mye av det samme, og begge ønsker å sette ett viktig fokus i forhold til Statens håndtering av fedmeproblematikken. Vi ønsker begge å sette ett viktig fokus i forhold til veien å gå for å finne en løsning som gir varige resultater i en kampen mot overvekt, og at veien å gå ikke er å legge overvektige under kniven. Vi ønsker begge å fortelle at lykken ikke ligger i kiloene vi veier, og vi ønsker å hylle kvinnekroppen uansett hvilken form den har 🙂 Les Linn Kristins innlegg, og legg gjerne igjen en kommentar på hva du tenker rundt temaet Linn Kristin i dag berører……

 

Av Linn Kristin Brænden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nei, så tjukk du har blitt! Ja, for du har jo lagt på deg? MYE???

Det har jeg. Fra jeg var nyslanka. Jeg gikk ned 30, var stabil i to år, før jeg det siste 1,5 året har gått opp 7 kg. Hvorfor, var spørsmålet jeg fikk. Jeg var litt satt ut og klarte ikke å svare for meg. Det endte i et ?nei..vet ikke helt??  ?For mye sjokolade??? Neei?

Nåja. Det har vært for mye av noe, det er sikkert. Jeg må spise veldig strengt hvis jeg skal gå ned i vekt, og også for å holde meg slank. Selv med lavkarbo. Målet med en livsstilsendring er jo å bli friskere og å føle seg vel. Ha overskudd til å gjøre det man liker, spise god mat, og føle seg bra. Føle seg lett i kroppen. Ikke å være så tynn som mulig.

Det var det jeg skulle ha svart. Dette er ikke et hurrarop for fedme og belastende overvekt.  Jeg er gründer og jeg selger livsstilsendring. Det er heller ment som en liten trøst til alle dere som gjør så godt dere kan innenfor rammene dere har. Til dere hvis kropp hele tiden jobber mot dere og som ikke får resultatene servert på ei fjøl. I tillegg er det et korrektiv. Til dere andre som forsøker å dra oss ned. Sannsynligvis ubevisst.

VELLYKKET, TYNN OG LYKKELIG

Jeg har både pupper og rompe. Puppene stikker lengre ut enn magen og rompa gir en fin svai i ryggen. Hvis JEG er fornøyd, hvorfor skal jeg da bry meg om sure gamle kjerringer? Joda, jeg savner frihetsfølelsen jeg fikk ved å kunne kle meg i akkurat hva jeg ville, få komplimenter over en lav sko. Jeg skulle gjerne gått ned de ekstra kiloene igjen. Men prisen er høy og tempoet lavt. Så da gjør man det beste ut av hva man har. Være så fysisk aktiv som det er rom for, uten at det blir et ekstra stressmoment i hverdagen, spise sunt og fylle tiden med hva som gir deg mening. Mening = lykke. Det gjør meg ikke lykkelig å være på streng diett år inn og år ut. Ett år går fint, da blir man ekstra lykkelig når man er i mål, men å finne en livsstil som man kan holde over mange år krever at man føler at prisen man betaler er mindre enn hva man får igjen. Mitt mål er å være så lykkelig som mulig. Kan jeg være lykkelig hvis jeg ikke er vellykket i andre kvinners øyne?  For det er kvinner som bestemmer hvordan vi andre kvinner skal se ut.  Hvorfor bruker vi vår definisjonsmakt og innflytelse til å dra andre kvinner ned basert på størrelsen på puppene og rompa?

JEG HEIER PÅ DEG

Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg har fått støtte fra Innovasjon Norge. Jeg svarer at jeg stod på som faen. Og det gjorde jeg også. Det jeg glemmer å si i tillegg er ?fordi jeg ikke er tynn?. Innovasjon Norge liker at jeg er troverdig. Og at jeg aldri gir opp. Vita Univers, min gründerbaby er en hyllest til kvinnen. Til former, til lykke og selvrealisering. Tilfredshet. Ikke til å bli så tynn som mulig! Mestring gir lykke, å være tynn er ikke lykke i seg selv. Hvis du egentlig er fornøyd med formene, selv om du er over ?normalen? (Tør du innrømme det?) så finn deg en annen arena å mestre på. Ikke la kjerringene bestemme!

JA TIL KVINNEKROPPEN

Mange normalvektige er lei av heiaropene som chubby chicks får om dagen. De ser ikke at det er nødvendig. At vi trenger et korrektiv til tynnhetstyrraniet. De ser ikke hvordan vi formfulle stadig får så hatten passer, gjerne gjennom blikk. Vi trenger å se at vi ikke er alene. Vi er flere, vi er attraktive, og vi vil bli sosialt akseptert! En naturlig kvinnekropp i alle fasonger er hva vi burde heie på ? også de tynne kvinnene. Femininitet, og om man er sexy eller ikke handler tross alt ikke om størrelse. Femininitet kommer til utrykk gjennom atferd, utstråling og personlighet.

ER DEN SYLSLANKE KVINNEKROPPEN VESTLIGE KVINNERS HIJAB ?

Jeg sier som James Brown- It?s a mans world. Det er menn  og sex som styrer samfunnet.  Alle liker at kvinner er kvinner og menn er menn. (Noen facineres naturligvis også av gråsonene mellom.) Hvorfor skal da kvinner kontrollere andre kvinners former? Er det slik at former gir makt? Er den sylslanke kvinnekroppen vestlige kvinners hijab? Hijaben skal beskytte mannen. Han skal ikke bli fristet, derfor dekkes kvinnen til. Sex er farlig og former i begge kanter får mannen til å tenke på sex- Har jeg hørt.  Er det  den kvinnelige kampen mellom kultur, natur ? biologi, drifter og det siviliserte samfunnet som gjør at vellykkede kvinner er sylslanke? En sylslank kropp viser kontroll, viljestyrke og slenger ikke kjønn i trynet på deg. Disse kroppene er tross alt mest like menns. Hierarkiet utfordres ikke. Så kjære kvinne som er hierarkiets politi og føler det er din jobb å fortelle meg hvor tjukk jeg har blitt ? du står på feil side av gjerdet!

Så gikk man på limpinnen igjen :-)

Jeg må bare le 🙂 Hvor dum er det egentlig mulig å bli når man går i den samme fella igjen, og igjen? Det var det der med å lære av feilene, men på enkelte områder, så lærer jeg visst aldri 🙂 Igjen har jeg gått på limpinnen, enda jeg vel visste det på forhånd, men jeg lar meg friste, og sånn sett, så er det jo ikke så rart at man gjør det. For hvem kjenner vel ikke den berømte tanken ” denne gangen er jeg sikker på at det funker som det skal.”


Det går evigheter mellom hver gang jeg finner klær på kjedebutikker – men dette er faktisk en bluse fra Kappahl som jeg fant på salg. Velig fornøyd 🙂

 

Går man en del år tilbake, så bestilte jeg masse klær på postordre. Det var vel i den tiden hvor stormote ikke var så vanlig som det er i dag, og hvor også stormote var en del dyrere enn i dag. Utvalget var liksom ikke beregnet for oss unge heller. Da var postordre kjekt å ha. Jeg bestilte masse fra Ellos, og fra Halens, Miss Mary of Sweden hadde vel også litt klær en periode. På postordre var der litt mer å velge blant, og prisen var en helt annen, og målet var kanskje mer å finne noe som passet enn å tenke for mye på form, og farge. Jeg har sånn sett alltid vært flink med klær, så resultatet ble vel sånn tålig når klærne kom hjem i posten, men takk for at utvalg, form, og farge er på ett helt annet nivå i dag 🙂 Jeg som har vært en størrelse for stor hele livet ble tidlig kjent med å tråkle butikker, og postordre kataloger på jakt etter klær som passet. Stormoten som kom i de første butikkene var nok ikke beregnet for unge. Det var liksom bare ” kjerringer ” som brukte store størrelser, og utvalget var deretter. Heldigvis er vi ikke der lengre 🙂 Heldigvis er utvalget ikke bare for ” kjerringer ” lengre, og vi som er kvinner, og store, vi har ett enormt utvalg å velge mellom. I tillegg til stormote butikkene som selger klær fra firmaer som kun driver med klær i store størrelser, så har jo også ulike kjeder stormote. Verre vil jeg tro at det er for store menn. Der er nok ikke utvalget like bra, og det er få butikker her i Norge som har satset på å ha klær til menn som må opp i størrelse. Tror flere har prøvd seg, men ikke klart seg. Menn trenger jo også å føle seg velkledde, og kanskje er internett, og utenlandske nettbutikker er blitt løsningen for mange menn.

Tilbake til postordreshoppingen min. Etter hvert som utvalget av stormote ble såpass bra som det nå er blitt, så ble det mindre postordershopping på meg, og jeg bestilte ikke fra kataloger på evigheter før jeg i vår bare måtte. Det var så mye fristende som slo mot meg fra diverse reklamer på nettet. Selv om jeg ikke hadde bestilt fra diverse postordrefirmaer på evigheter, så  jeg får jeg jo hele tiden kataloger, og reklame fra Ellos, og Cellbes, og hos Ellos er jeg en av deres aller beste kunder 🙂 Ingen andre som har fått slike fine tilbakemeldinger fra Ellos vel 🙂 ? Postordre katalogene bugner av flotte klær, sko og tilbehør – klart dette frister… men klok av erfaring, så har jeg ikke helt våget å bestille klær på denne måten igjen….ting er ikke alltid er som det ser ut, og mye av klærne jeg tidligere har bestilt, de var liksom ikke helt der de skulle være i forhold til passform…telt, eller pølseskinn er liksom de følelsene man ofte sitter igjen….i vår klarte jeg ikke å motså fristelsen, og bestilte masse klær…10 plagg ble lagt i handlekurven hos Ellos, og 10 plagg ble sendt i retur….8 plagg ble lagt i handlekurven hos Cellbes….8 plagg ble sendt i retur….for en skuffelse 🙁 Jeg skulle selvsagt aldri bestille klær på denne måten igjen…..men når man stadig blir fristet, og det stadig er salg, så er jeg svak, veldig svak 🙂

Igjen har jeg gått beserk i nettbutikken til Ellos…flotte tunikaer, en strikkejakke, en trenings bh…jeg handlet, og handlet, og det var en stor, og tung pose som jeg glad, og fornøyd hentet på butikken her hjemme….nesten litt som julaften…man aner ikke hva som skjuler seg i pakken, men at det var flott på bildeene, det var det ingen tvil om. Klærne var fine akkurat som på bildene faktisk, så der var jeg ikke blitt lurt, men dere kan jo tenke hvor mye som gikk i retur etter en stor prøverunde i loftstua? Alt, absolutt alt ble stappet tilbake i posen, og jeg gikk slukøret tilbake til butikken for å sende det i retur…igjen hadde jeg gått på limpinnen. Igjen trodde jeg at undre nok hadde skjedd siden jeg bestilte i vår…designerene hadde sikkert endelig skjønt dette med passform for oss som er en størrelse for stor…hehe særlig 🙂 Slå meg i hodet med noe hardt neste gang jeg igjen lar meg lure, for det vil garantert skje igjen 🙂

Jeg er jo fullstendig klar over at ulike klesmerker kan være forskjellige i størrelsen , så i størrelsen jeg vanligvis bruker, så hender det at jeg må både en størrelse opp, eller en størrelse ned, men her snakker vi forskjell med stor F!  30 % av plaggene var så store at jeg regelrett druknet i de, 30 % var så små at jeg ikke hadde noen mulighet til å få de på meg, 40 % hadde en passform hvor jeg ikke visste om jeg skulle le, eller gråte …Ikke ett av plaggene satt fint på meg. Feil snitt, markeringer steder vi helst ikke skal markere, rare stoffer og litt denne teltfølelsen fra gamledager…. guri, så skuffet jeg ble ….. Ett lite øyeblikk så kom denne mister negativ og hvisket meg i øret at det selvsagt var min kroppsform det er noe galt med , men fornuften koblet fort inn. Man skal være god på stormote for å lage riktige klær i riktige fasonger. Det er ikke bare å ta et plagg i en ordinær størrelse, og så gjøre dette litt større… mange tror det er så enkelt, og da er det ikke rart at klærne blir veldig feil når de kommer på….

Jaja, så ble det ingen nye klær fra nettshoppingen, men så har jeg funnet en del go’biter på salg i diverse butikker her hjemme. Salg er det jo både titt, og ofte, men det er ikke like ofte det er salg på stormote, så nå etter jul, så har det vært mye gode tilbud også for oss, så jeg har klart å fylle klesskapet enda litt til 🙂 Ikke at klesskapet ble overlykkelig over at enda mer klær skulle presse seg sammen så de nesten ikke får puste, men jeg, jeg føler en god følelse av lykke. Det er alltid moro med nye klær. I tillegg gjorde jeg ett superkupp på ett nydelig smykke fra Snø, og ett nydelig armbånd, så egentlig gjør det ingen verdens ting at postordeshoppingen igjen ble en stor skuffelse 🙂 Her er noen av go’bitene jeg har fått presset inn i klesskapet etter ett par runder på salg – jeg har fått en ny favoritt som jeg ikke kjente særlig til fra før, nemlig merket Pont Neuf. Tunikaen i grått med rundinger er fra Pont Neuf – noe sier meg at dette er min nye, store favoritt 🙂 Man har jo ofte noen favoritter som brukes mer enn andre, denne blir en av mine, og jeg vet hva jeg skal kjøpe mer av 🙂

SONY DSC
Fransk design faktisk 🙂

Pont Neuf – ny favoritt 🙂

Liker klær som skiller seg litt ut jeg 🙂

Hadde bare to blondetunikaer fra før, så måtte ha en sort en også 🙂

Jeg digger klær fra Gozzip, som denne her 🙂

 

I morgen skal Linn Kristin Brænden gjesteblogge hos meg. Linn Kristin har selv vært gjennom en helsereise. Hun har som alle oss andre prøvd det meste, men har funnet sin vei. Linn Kristin Brænden er grunder, og driver sine nettbaserte helsekurs gjennom sitt Vita Univers. I morgen skal hun blogge om kvinnekroppen, om å være fornøyd, om vekt, og om lykke….om å akseptere seg selv….