Marerittet er over – jeg gir en av dere min strømpefavoritt!

Reklame | Cutie

 

Strømpebukser er et mareritt! Jeg vil tro flere av dere som leser bloggen min er enige i akkurat det. Det å finne strømpebukser som passer store kropper, og store bein, det har ikke vært lett. Strømpebukser har ødelagt mye for meg. Jeg er garantert ikke den eneste som har hatt et hat forhold til strømpebukser. Da er det herlig å vite at dette var før, og ikke nå.

 

 

Det nærmer seg jul, og da kommer det også en rekke henvendelser fra dere som følger bloggen min med spørsmål om hvor man kan finne de gode strømpebuksene. De strømpebuksene som ikke gir deg mareritt etter mareritt, men som faktisk sitter godt…om de finnes da. Og tro meg. De finnes. Det at jeg med mine tømmerstokker faktisk får tak i virkelig gode strømpebukser, det er en stor glede hver gang jeg tar de frem for å bruke de.

Nå kan du faktisk glemme strømpebukser som sklir ned. Disse er perfekte. Jeg vet mange av dere er enige, for mange av dere har prøvd disse etter jeg blogget om dem for en tid tilbake.  Strømpebuksene sitter som støpt på mine store bein. Det å finne tynne strømper, og strømpebukser som man er fornøyd med, det er ikke lett. Jeg vet at det er mange med meg som sliter med det akkurat det samme, og som stadig kjemper kampen om å finne strømper, og strømpebukser som faktisk sitter, og som man føler seg komfortabel med å ha på seg. Man merker de ikke. Er det ikke fantastisk. Tror jeg må hamstre av de i frykt for at de en dag ikke er å få tak i.

Julen nærmer seg med sine julebord, og juleselskaper. Julekjolen skal på, eller finbuksen, og fra å ha gruet meg til å måtte gå med strømpebukser som er et mareritt å ha på seg, så vet jeg ta jeg har strømpebukser som passer mine store lymfebein helt perfekt. Det er en fantastisk følelse å kjenne på.

Jeg har tidligere skrevet om stay up’ene som jeg bare elsker, de som jeg bestiller fra London, og som er både lekre, og fantastiske å ha på seg. Jeg er veldig glad i disse, og bruker de mye. Men det er fint at man også har muligheten til å ha på seg strømpebukser når man føler for det. Det å ha valgmuligheter, det er en god ting.

Jeg er ikke glad i nylonstrømper. Ikke fordi det er nylonstrømper, men fordi jeg alltid har slitt med å finne noe som sitter perfekt på mine store legger, og lår. Strømpebukser har vært et mareritt. Jeg trenger strømpebukser som går høyt opp i livet, og som sitter ordentlig i skrittet. Ofte tar lår, og legger så mye plass at det nesten stopper etter at strømpebuksen etter hard jobbing har passert lårene. Jeg har mange ganger gått med strømpebukser som ligger på lårene.

Curvy super stretch 90 denier Pamela mann

Vi kjenner sikkert alle til disse strømpebuksene som bare ikke vil ordentlig opp i livet, og som gjør en spesiell kveld til ett levende mareritt. Så har du de strømpebuksene som sklir ned, og ligger under magen. Strømpebuksene man hele tiden prøver å få opp i livet igjen. Kvelden blir plutselig dedikert til strømpebuksen, og ikke det man egentlig hadde planer om. Jeg vet heller ikke hvor mange strømpebukser jeg har raknet fordi jeg skal heise de opp, og så går det galt. Selv strømpebukser i større størrelser enn jeg sånn sett bruker fungerte dårlig. Jeg har kjøpt strømpebukser til 200 kr i flere størrelser større enn jeg bruker. De fungerte ikke de heller. Når man da faktisk finner den perfekte strømpebuksen, så er man helt i himmelen, og jeg jubler i alle fall høyt.

Er du på jakt etter strømpebukser til en stor kropp, så er redningen strømpebuksene fra PAMELA MANN. Jeg har testet disse, og de er rett og slett perfekte. Jeg har flere par i undertøyskuffen min nå. De kommer veldig greit over både legger og lår, de sitter veldig godt i skrittet, de går høyt opp i livet, og de sitter der de skal. Helt fantastiske! Jeg hadde 90 denier i vinter, men disse finnes også i tynnere utgaver, og de finnes også i mange ulike farger. Jeg har brukt mine mye, og vasket de en del, og de er like fine. På denne tiden, så synes jeg 90 denier er veldig fint å bruke, men som sagt, så har Pamela Mann også tynnere strømper, og de skal også ha tykkere.

Jeg liker heller ikke knestrømper i nylon. For meg som har lymfødem, så fungerer knestrømper dårlig. Ofte bruker jeg nylonstrømper når jeg skal pynte meg, og skal jeg noe spesielt, så skal jeg sannelig ikke ha på meg de hersens kompresjonsstrømpene! Da forlater kompresjonen beina mine til fordel for tynnere strømper. Knestrømper borer seg inn i huden min, og lager fine groper. I tillegg så strammer de. Sånt er ikke akkurat bra for lymfødemet. Vi skal helst ha noe som ligger ledig og lett over beina, så strømper uten strikk er det jeg ofte bruker om jeg skal ha på meg ordinære sokker.

Der finnes en norsk nettbutikk som har spesialisert seg på strømper til alle type bein, også for beina til oss store kvinner. Denne butikken har en egen stormoteavdeling hvor endel av strømpene og strømpebuksene går høyt opp i størrelse. Det er utrolig fint å vite at en slik nettbutikk faktisk finnes. Butikken heter CUTIE og du finner butikken her : https://www.cutie.no/

Cutie selger strømpebuksene til Pamela Mann. Akkurat den i 90 denier, den finner du her : https://www.cutie.no/products/curvy-super-stretch-90-denier-pamela-mann

Jeg som har spesielt store legger som krever sin plass, så har jeg 5 XL i denne, men akkurat nå kan det sikkert være tomt for en del størrelser så tett opp mot jul. Jeg har ikke prøvd 50 denier ennå, men jeg regner med at jeg kan ha samme størrelse i den. I følge nettbutikkens eier, så skal det også komme inn tykkere strømpebukser fra Pamela Mann, og jeg venter i spenning. Jeg kunne nemlig godt tenke meg en perfekt strømpebukse som er litt tykkere enn den jeg har i 90 denier. 50 denier finner du her : https://www.cutie.no/products/curvy-super-stretch-50-denier-pamela-mann

Curvy super stretch 50 denier Pamela mann

Jeg skal i dag gi bort et par av mine favoritt strømpebukser til en av dere fra Pamela Mann og Cutie. Har du lyst til å bli den heldige som får disse fantastiske strømpebuksene, så legger du igjen en kommentar her på bloggen, OG oppgi størrelsen du bruker. 

Skulle du ikke finne din størrelse igjen på lager, så kan du sende meg ei melding, så kan jeg kanskje hjelpe deg litt videre.

Søndag er treningsdag for meg, og jeg skal også pynte det lille som er igjen av julepynting her hjemme. Ha en nydelig søndag! Neste helg er det julekalender på bloggen. Gled dere!

Vonde livsopplevelser gjør oss overvektige

Vonde livsopplevelser gjør oss overvektige.

Dette var overskriften på hjemmesiden til P4 denne uken, og dere som følger bloggen min vet at jeg er veldig enig i dette. Gjennom bloggen min, og engasjementet jeg har rundt stigmatiseringen av overvekt, så har jeg flere ganger uttalt meg om dette. All overvekt har en årsak. Det er ikke så enkelt at man bare spiser usunn mat, og drikker masse brus fordi man har lyst. Det er ikke så enkelt som at man sitter mye for seg selv, og er lite aktiv fordi man er en tiltaksløs, og lat person uten mål, og mening i livet. Det er en årsak til alt dette.

Det er en årsak til at vekten tar kontroll over livet til så mange, og det er denne årsaken man må ta tak i dersom man skal klare å få kontroll over vekten, og få tilbake det livet så mange overvektige ønsker seg. Ingen ønsker et liv hvor vekten har kontroll, et liv som blir tyngre og tyngre å leve. Ingen ønsker å være der, og nei, oppskriften på dette er ikke så enkel som så mange forståsegpåere tror de sitter på. Hadde oppskriften vært så enkel, så hadde vi ikke hatt de store problemene som vi har med overvekt. Da hadde de fleste hatt den vekten de ønsket seg.

Tren mer og spis mindre, joda, den oppskriften har vi hørt så mange ganger før. For noen få, så funker den, men for de aller fleste, så funker den ikke, ikke i lengden. Det er fordi livsopplevelsene er for vonde. Det er det vonde som har kontrollen. Sånn vil det være til man får bearbeidet de vonde livsopplevelsene som preger livene våre.

Vonde erfaringer i livet fører til sykelig overvekt. En ny norsk studie, omtalt i Tidsskriftet for den norske legeforening viser at ni av ti personer med sykelig overvekt hadde en vesentlig og belastende livserfaring. Undersøkelsen er gjort blant 70 pasienter ved Regionalt senter for sykelig overvekt i Bodø i 2018. Alle hadde sykelig overvekt og ble spurt om opplevelser i livet. De fikk åpne spørsmål om trygghet i hjemmet som barn og ung, sosial deltakelse med jevnaldrende, fysisk aktivitet som barn, skolefaglig mestring og livshendelser før en dramatisk vektøkning. 66 prosent svarte at de hadde opplevd alvorlige relasjonsbrudd. 41 prosent svarte at de følte manglende omsorg fra foreldre, mens 39 prosent opplevde vesentlig utrygghet som barn. I tillegg sa 34 prosent av deltakerne i studien at de hadde opplevd psykisk vold. Forskerne bak studien mener at resultatene viser at pasientens livshistorie bør inngå i utredning av sykelig overvekt. Sykelig overvekt betyr å ha en BMI som er over 40, eller over 35 dersom en har en alvorlig tilleggssykdom.

Jeg tror denne undersøkelsen kan være viktig. Kanskje kan den endelig åpne for at Helse Norge virkelig skjønner at overvekten sitter i hodet. Vel, selve overvekten, den sitter på kroppen, jeg husker et par har kommentert det et par ganger, men årsaken til overvekten, den sitter i hodet. Jeg er sikker på at mange av dere som leser bloggen også vil nikke gjenkjennende når undersøkelsen slår fast at det vonde man opplever i livet kan føre til overvekt. Det vonde gjør at man spiser på følelser. Mat gir trygghet, mat får en til å glemme et lite øyeblikk. Mat kan for mange være den eneste trøsten man har. Jeg synes det er så trist å vite at så mange har det nettopp slik, og får man ikke jobbet med det vonde som preger livet, det vonde som får en til å spise på følelser, så vil man aldri lykkes med en varig vektnedgang.

Det er et program jeg prøver å få med meg på tv, og det er ” My 600 – Ib life.” Dette er det amerikanske tv programmet hvor man i hver episode følger et år i livet til en sykelig overvektig person. Her veier alle minst 270 kg, så her snakker vi helt klart ekstrem overvekt, og vi snakker om personer hvor vekten har tatt fullstendig kontroll, og hvor de fleste har et liv lenket til en stol, eller til sengen. Selv få skritt er en utfordrende dagsreise for dem. Pasienter blir satt under behandling av den iransk-amerikanske Houston kirurgen, Younan Nowzaradan, også kalt ” dr. Now.” som først får dem til å gå ned i vekt alene ved å følge en streng diett, og deretter avhengig av pasientens fremgang, får utført en slankeoperasjon. Det er grusomt å se hvor stor rolle mat har fått i livene til alle disse menneskene. Alt de tenker på, døgnet rundt, det er når de skal ha sitt neste måltid, og hva de skal spise. Disse menneskene spiser enorme mengder, og det er så ekstremt, og vondt det hele, men felles for alle disse, er at de alle har opplevd vonde, og traumatiske ting i livene sine. Veldig mange av disse har opplevd grusomme overgrep. Skal de lykkes med vektnedgangen, så må også en terapeut inn i bildet i løpet av behandlingen.

Klart det er vondt og vanskelig å snakke om de vonde tingene man har opplevd i livet, og som fortsatt preger livet, men skal man lykkes, så må man rydde i hodet. Man må ut med gamle tanker, man må bearbeide det vonde, og det er dette Helse Norge nå må se viktigheten av. Mange som har opplevd vonde ting, de lar en avhengighet overta livet. Når det kommer til feks rus, så er man jo veldig opptatt av hva i livet til en rusavhengig som har ført til avhengigheten, det samme bør gjelde for overvektige. Mat er blitt en avhengighet for mange. Mat har blitt en lykkerus for et lite øyeblikk. Mat er blitt trøst, den eneste gleden en del kjenner på.

Jeg håper man nå ser viktigheten av å jobbe med psyken når man skal jobbe med overvektige. Jeg håper man ser hvor viktig dette er for å kunne klare kampen mot vekten. Om undersøkelsen kan hjelpe mot den store stigmatiseringen som finnes rundt overvekt i dag, det vet jeg ikke. Kanskje hos noen, men jeg tror nok dessverre overvektige alltid vil være stigmatisert. Det er for mange som tenker for enkelt. Overvekt vil alltid være den gruppen mennesker det er helt ok å snakke stygt om, eller til.

Jeg har selv fått god hjelp til å rydde i hodet mitt når jeg startet endringsreisen, og det har betydd enormt mye for at jeg har klart det jeg har klart. Jeg er nok kanskje den ene prosenten som man viser til i undersøkelsen som ikke kan sette fingeren på en, eller flere vonde livsopplevelser som har ført til overvekten min. Jeg har aldri opplevd noe som har ført til at jeg har en stor kropp, men jeg ser jo nå at jeg i ung alder fikk lipødem, og jeg ser jo også at jeg i en periode i livet mitt verken spiste sunt, eller var aktiv, og at det utgjorde en del ekstra kilo på vekten. Jeg fikk kreft i 2002 som igjen førte til at jeg fikk lymfødem som senskade. Så for min del er det mange faktorer som har ført til stor vekt. Men det er mulig å endre. Det er mulig å gjøre noe med det, men det krever jobbing, beinhard jobbing, ikke minst mentalt.

I morgen skal jeg ha en flott giveaway på bloggen min, og så er det i dag kun en uke til vi åpner den første luken i bloggens flotte adventskalender.

Ha en nydelig lørdag!

 

KIlde: P4

Tjukkaslisten

Det var nok mange overvektige som spisset ørene ekstra godt når det denne uken ble klart at overvektige er blant de gruppene som vil bli prioritert når vaksinen mot Covid19 kommer. Mange lurer på hvorfor overvektige er mer utsatt for å få corona enn mange andre.

 

 

Jeg var nok ikke alene om å høre ekstra godt etter når det på nyhetene denne uken ble klart at overvektige er blant de første som kan få vaksinen mot corona. Nå er det riktig nok de som er sykelig overvektige som vil prioriteres, og så er spørsmålet, hva er sykelig overvekt, og hvor går grensen? Her vil man gå ut fra BMI’en, og jeg er også veldig sikker på at fastlegen vår vet om man er sykelig overvektig, eller ikke. Det har vært mange diskusjoner rundt dette med BMI, og jeg er jo en av mange som synes BMI er noe stort tull. Sånn innad blant leger, så kan jeg skjønne at man må ha et verktøy som kan si noe, men BMI’en skiller ikke mellom muskler og fett. Dermed kan en person med mye muskler fort komme inn under kategorien overvektig.

BMI kommer ofte opp når overvekt og fedme blir diskutert. Jeg misliker sterkt det store fokuset som det er på BMI. Trenger man en BMI skala for å si om en person er overvektig eller ikke? Om det må brukes om et verktøy for helsepersonell, så er det en ting, men i forhold til enkeltpersoner, så trenger man kanskje ikke en BMI skala. For stort fokus på BMI blir kun negativt. Man blir for opphengt i hvor man ligger, og hvor høy BMI man har. Man trenger ikke dette ekstra stresset når man står i en situasjon hvor man veldig godt vet at man er overvektig og bør gjøre noe med situasjonen.

Folkehelseinstituttet vil nå at alle med sykelig overvekt registrerer seg hos fastlegen sin slik at de eventuelt kan bli prioritert i vaksinekøen. Folkehelseinstituttet har gått gjennom forskningen om hvilke sykdommer som øker faren for coronasykdom skal få et alvorlig forløp. En av mange risikofaktorer er sykelig overvekt. Alvorlig fedme, med en kroppsmasseindeks på 35 eller mer kan øke faren. Ikke alle vet hva slags BMI man har, og da er det jo ulike kalkulatorer på nett hvor du kan finne ut BMI’en din, men når det kommer til sykelig overvekt, så er en person som feks er 175 høy, og som veier 110 kg eller mer, sykelig overvektig, og vil dermed kunne bli prioritert når coronavaksinen kommer. Sykelig overvekt gjør at man er utsatt for å få alvorlige komplikasjoner av coronaviruset. Folkehelseinstituttet vil derfor at alle med sykelig overvekt registrerer seg slik at de eventuelt kan bli prioritert i vaksinekøen. Mange overvektige har andre underliggende sykdommer, dermed øker risikoen for corona, og igjen alvorlige komplikasjoner. Mange som kommer i kategorien sykelig overvektige har få, eller ingen underliggende sykdommer, men derfor er det fint med en dialog med legen slik at man vet om man er en av de som vil bli prioritert, eller ikke.

Etter denne nyheten kom ut, så er det også noen som har diskutert at dette da vil bli en ” tjukkasliste “, og at man ikke vil stå på en slik liste. En del begynte å snakke om hvilken tilgang som vil gis til dette «tjukkasregisteret», nå og i fremtiden. Når skal informasjonen slettes? Hvem skal få bruke den? Til hvilke formål? Har man noen garanti for at ikke tredjepart får tak i info derfra? Jeg kjenner at jeg blir oppriktig frustrert over å lese slikt. Det er da ikke snakk om noe tjukkasregister hvor flere skal få tilgang til din tjukkasinformasjon. Verken Bent Høie, eller helsedirektøren skal få vite hva hver enkelt veier, og hvor de ligger på BMI skalaen. Jeg vil tro at det er så enkelt som at det holder lenge at fastlegen din har denne informasjonen. Fastlegen skal garantert kun informere videre om hvor mange av hans pasienter som er sykelig overvektige slik at helsemyndighetene får en oversikt over hvor mange overvektige som vil trenge vaksinen. De trenger da ikke vite hvem dette gjelder, men antallet. Jeg tror ikke det blir verre enn det. Jeg tror faktisk det er så enkelt. Mange skriker veldig høyt med en gang uten helt å sette seg inn i ting. Om noen ikke vil registrere seg fordi man synes dette er vondt og vanskelig, så er det en personlig sak, og et personlig ansvar.

Jeg har tatt influensa vaksinen et par år nå fordi fastlegen min mener jeg bør. Jeg vet at jeg er overvektige selv om jeg er noe usikker på hvor på denne fantastiske BMI tabellen jeg er. Når fastlegen anbefaler meg noe, så hører jeg stort sett veldig nøye etter, og følger som regel hans anbefalinger. Jeg har ” bank i bordet “, et veldig godt immunforsvar, og verdier er veldig fine, men jeg tar den likevel.

Jeg kommer også til å ta coronavaksinen om legen mener jeg skal. Jeg skal ta coronapraten med legen, og be han registrere meg dersom han mener jeg bør det. Jeg er lite nervøs for å ta vaksinen. Mange trekker frem vaksinen mot svineinfluensaen, men akkurat denne ble utviklet på mye kortere tid enn hva som er tilfelle med coronavaksinen. Når man ser på nyheten hvor grusomt det kan være å bli rammet av corona, så vet jeg at jeg vil gjøre det jeg kan for å unngå å bli syk. Det å la seg vaksinere, det er for meg en selvfølge. Blir jeg prioritert fordi jeg er overvektig, så ser jeg på det som en trygghet mer enn at myndighetene vil sette folk på en tjukkasliste. Er man i en risikogruppe, så skal man være så takknemlig for at man faktisk blir tatt vare på, og ikke tro hele Norge kan få lekket informasjon om din vekt, og din helsetilstand.

Nå er det bare å glede seg!

Reklame | Studio, Gozzip, Sandgaard, Pont Neuf, NO.1 BY OX OG CELLI.

Juhu !! Nå kan du bare glede deg!! Det blir julekalender på bloggen min i år også!!

Jeg skal være helt ærlig, I år hadde jeg bestemt meg for å droppe julekalenderen. Det krever utrolig mye jobb for å få den på plass, og i år følte jeg vel ikke at jeg hadde tiden til å jobbe med en kalender. Men etter hvert som det ble oktober, og start av november, så har liksom denne julekalenderen vært en del av bloggen min. Det og kunne dele ut flotte gaver til mine flotte lesere, det har alltid vært en del av den fine adventstiden i desember. Det å glede andre er jo en viktig del av desember. Så etter hvert som desember nærmet seg, så kjente jeg på at jeg ikke kunne legge kalenderen på hylla. Så kjære lesere, det blir julekalender i år også!

Jeg synes julekalender er utrolig fint å ha i desember. Da jeg har liten, så var det jo en utrolig stor glede da vi 1.desember fikk hver vår sjokoladekalender. Jeg husker ennå gleden over og kunne åpne en luke frem til julaften, og faktisk gleden over å få en sjokoladebit hver eneste dag. Hver morgen, så var det første jeg gjorde når jeg våknet, å åpne en ny luke. Da jeg var liten, så var det bare sjokoladekalendere. Det var ikke som nå at det florerer av ulike type kalendere. Nå sliter man jo med å bestemme seg for hvilken kalender man skal ha. Jeg har fått kalender noen år, også pakkekalender, og jeg har jeg kjøpt selv. I fjor hadde jeg den store Rituals kalenderen, og den skulle jeg gjerne hatt i år også…men akkurat i år, så har jeg vært fornuftig, den koster en del den største, og det er liksom den største jeg ønsker meg. Samme med Bodyshop sin. Der er det og den store, og den dyreste som vekker min interesse. Begge fulle av produkter jeg liker innmari godt. Kanskje står det en av disse utenfor døren min en dag uten at jeg vet hvem som har levert den til meg 🙂

Datteren min har fått pakkekalender hvert år fra hun var veldig liten, og hun får fortsatt pakkekalender av mammaen sin 🙂 Man blir aldri for voksen for pakkekalender. Jeg hadde elsket å få pakkekalender! Så også i år er 24 gaver kjøpt inn til den flotte datteren min. De to nydelige prinsene mine, de får også hver sin pakkekalender. Det har de fått begge to til sin første desember. Jeg trodde jeg var tidlig ute, og jeg er i mål med to av tre. Lilleprinsen min på 13 mnd, der har jeg fortsatt noen gaver igjen, men jeg skal da komme i mål før 1.desember.

Bloggen min er blitt en helgeblogg. Det har den vært en stund nå. Det krever mye og skulle blogge hver dag. jeg gjorde det helt i starten, men jeg kjente fort på hvor mye det krevde av meg. Så etter å ha blogget hver dag en periode, så bestemte jeg meg for å gjøre bloggen til en helgeblogg med nye innlegg lørdager og søndager. For meg har det fungert veldig bra, og jeg håper dere også ser frem til innleggene fra meg i helgene. Hva fremtiden inneholder, det vet jeg ikke. Jeg har mange planer, og jeg har mye jeg har lyst til å gjøre. Det å videreutvikle bloggen, det er noe jeg tenker mer og mer på. Tiden er nok absolutt inne for det. Kanskje blir 2021 året hvor jeg griper mulighetene. Da er det nye ark og nye muligheter.

Julekalenderen blir en helgekalender. Det betyr at kalenderen min blir åpnet lørdager og søndager i desember. Jeg håper mange av dere også i år vil være med å åpne de ulike lukene, og kanskje være den heldige vinneren av gaven som befinner seg bak desemberlukene. I og med at det er en helgeblogg, så blir det 3 lørdager og 3 søndager hvor jeg skal dele ut flotte gaver i kalenderen.  7 flotte gaver skal deles ut i desember, og gavene har en høy verdi, og alle er fra flotte produsenter og butikker som jeg har gode samarbeid med. Merker jeg liker utrolig godt.

Disse er med i bloggens julekalender: STUDIO, GOZZIP, SANDGAARD, PONT NEUF, NO.1 BY OX OG CELLI.

Vi åpner første luke i bloggens julekalender neste lørdag, 5.desember – gled dere!!

En herlig galskap

Reklame | Gozzip og Studio

Jeg har mange ganger blitt spurt om hva hobbyene mine er? Da må jeg ofte tenke litt, for jeg har ingen lidenskap for strikking, ikke syr jeg, og jeg har neppe brodert, eller heklet noe i mitt liv. Jeg er ikke kreativ. Jeg kan ikke lage ting med hendene mine. Ofte har jeg tenkt at jeg kanskje ikke har noen stor lidenskap. I unge år hvor venninnene mine skulle bli landslagsspillere i håndball, og guttene skulle bli fotballproffer, så var mitt andre hjem i et nedslitt lokale i sentrum av Kristiansand. Det var der Radio Ung holdt til, og det var der jeg som 14 åring utviklet min store hobby og lidenskap. Radio var en hobby lenge, og etter hver så ble det jobben min. Selv når man fikk betalt for å jobbe med radio, så har det hele tiden også vært en lidenskap. Jeg var også speider i 10 år, hvem skulle vel ha trodd det 🙂

Når jeg tenker i dag på hobbyer og lidenskaper, så ender jeg nok på at trening er blitt en stor lidenskap. Det var det vel ingen som noen gang hadde trodd, aller minst meg. Jeg har startet et nytt kapittel i boken om endringsreisen min. Etter at jeg fikk personlig trener, så gir trening meg mye mer, og jeg ser og kjenner på endringer, og utvikling. Til mandag skal jeg ha min 8.time, og dette har vært vedr hver krone. I går, og i dag, så har jeg slitt med å gå i trapper, og jeg har slitt med å sette meg/reise meg. Det brenner ennå i lårene etter to tøffe PT timer denne uken. Armene brenner også, så jeg kjenner at jeg denne uken har brukt en del muskler som jeg ikke har brukt på en stund. Timene skal være tøffe, man skal utfordre seg selv og gi alt, noe jeg føler jeg gjør, også i øvelser som jeg nok kjenner jeg ikke hadde gjort på eget intiativ.

Klær er også en hobby og lidenskap. Ingen av dere ble vel overrasket der vil jeg tro. Klær kan absolutt være en hobby, og det er den for veldig mange. Klær og tilbehør. Spennende sammensetninger. Klær er en spennende verden av design og farger, og heldigvis, så har vi alle vår personlige smak. Vi vet hva vi liker, og vet hva vi ønsker å ha på oss. Jeg vet også at mange liker klær, men gir litt opp når det kommer til seg selv fordi man aldri helt finner ut av denne ” vitenskapen.” Det er jo en jungel av passformer, design og fager. Så det å finne det riktige plagget til din kropp, det krever at du er litt tålmodig, at du prøver og prøver. Tilslutt finner du din passform, og dine farger. Bomkjøp blir det nok underveis, men etter litt tid, så sitter det.

I dag skal jeg vise dere litt klær igjen. Jeg vet mange av dere er opptatt av klær, og at mange av dere finner inspirasjon når jeg gjør det, og mange får også gode tips. Klærne jeg skal vise i dag er fra Studio og Gozzip, begge er merker jeg liker veldig godt. Siden vi er forskjellige i smak, så håper jeg utvalget er klær er et utvalg hvor de fleste kan se noe de liker. Klærne er fra høst og vinterkolleksjonen som er i butikkene nå.

Denne første tunikaen er nok den store favoritten min her. Den er fra Studio, og er en oversized tunika. Denne jeg har på meg er str. M, og denne synes jeg sitter veldig fint på meg. Jeg følte den fulgte kroppsformen min veldig bra. Stoffet er glatt, den er veldig behagelig å ha på seg. Den kan man bruke som den er, noe jeg absolutt kommer til å gjøre, men den er også veldig fin med en jakke over, eller en fin cardigan. Denne kan man bruke både til hverdag og fest. Fin å pynte med et smykke, eller et pent skjerf. Legg også merke til buksene jeg har på meg. Tøffe ” slengbukser ”  fra Studio for alle dere som ønsker vidde i bena.


Neste tunika er nok også blitt en stor favoritt. Denne kunne jeg nok hatt en str mindre fordi jeg nå liker at klær sitter noe tettere inntil kroppen. Denne jeg har på meg er en str. L Utrolig flott tunika! Sjekk de flotte armene den har! Studio og Gozzip er utrolig flinke på disse detaljene som gjør så mye med et plagg. Jeg digger disse tøffe armene med blonder og rysjer. En liten blondedetalj går også igjen i halsen. Dette er jo en flott tunika til jul og nyttår feks, og for meg, en tunika jeg vil bruke i hverdagen.

Den neste tunikaen er også fra Studio. Dette er samme størrelse som den første jeg viste, og der ser man at det er forskjell på passformen. Denne er videre til meg enn den første. Også dette er en oversized tunika, og er et plagg oversized, så skal det være noe større/videre enn plagg som ikke er oversized. Veldig fin i stoffet denne her. Armene kunne kanskje vært noe lengre, men, den dekker det meste av det jeg ønsker å skjule. Jeg kommer nok til å bruke en liten jakke over denne en del når den er i bruk på denne tiden, men jeg er veldig varm av meg, så det blir vel litt begge deler.

 

Litt ruter er designet på den neste tunikaen/kjolen fra Studio. Denne fungerer fint som en tunika for meg, mens andre ville hatt den som kjole. Røde ruter på sort. Passe diskre. Ikke pragende og voldsomt. Her ser man ikke rutene før alt annet.

Den neste blusen har mange butikker tatt inn denne høst/vinter, så da hadde jeg lyst til å vise den. Mye mønster, fine farger. Jeg har kanskje aldri vært der at jeg har brukt så mye mønster, men det er utrolig bra at vi også i en mørk tid kan få en del mønster på plaggene. Jeg liker godt at også høst og vinter er blitt så mye sprekere enn om man går noen år tilbake i tid.

De to neste er fra Gozzip. Som jeg har sagt før, så må man i Gozzip gå ned en størrelse i forhold til hva man vanligvis bruker. Plaggene er store i størrelsen. Både Gozzip og Studio går opp i str. XL. Flere og flere butikker tar nå inn merkene, og det er så moro. Vi trenger produsenter som disse som kan lage sprek, og tøff stormote, og selvsagt også være klassiske på en del plagg. Den første her er en tunika. Veldig fin. Selv med masse mønster i tunikaen, så er fargene så behagelige å se på. Dette er kanskje egentlig en bluse, for her, så har du knapper hele veien.

Det siste plagget er en kjole. Jeg er jo ikke noe kjolemenneske, iallefall ikke dersom lengden er som den du ser på bildet. Derfor har jeg på meg bukser her, og denne kjolen er jo stilig med tights under, eller tykke strømpebukser. Litt for lang til å bruke som tunika synes jeg, spesielt fordi den har en volang nederst. Det synes ikke jeg er pent på en tunika om den har god lengde. Stilig kjole i sort og gull. Nydelig stoff å ha på seg. Jeg har jo veldig sans for klær som skiller seg ut på en veldig fin måte.

Da har du sett litt mer av denne vinterens kolleksjon fra Studio og Gozzip. Følg dem gjerne på Facebook : https://www.facebook.com/gozzipwoman og https://www.facebook.com/Studio-Clothing-280900955328156

 

Hvordan står det egentlig til?

Har du noen gang lurt på hvordan det står til med huden din? Noen av oss er flinke til å ta vare på huden vår, mens andre ikke setter huden i fokus. Vi er veldig forskjellige også når det kommer til hud, og hudpleie. Jeg er nysgjerrig av meg, og når sjansen dukket opp til å sjekke hvordan det står til med huden min, så grep jeg den. Tenk så spennende å få vite hvordan tilstanden til huden min er! Jeg synes slike ting er utrolig spennende! En periode nå, så har jeg kanskje følt at huden ikke helt får den fuktigheten den trenger, og jeg har vært veldig i tvil om jeg bruker de riktige produktene.

Å ta vare på seg selv betyr ikke at man verken er selvopptatt eller jålete. Å ta vare på seg selv, det å sette av litt tid til seg selv, det er kun positivt. Jeg har fra jeg var i tenårene alltid tatt vare på huden min. Jeg renser hud morgen, og kveld. ” At du gidder ” for jeg ofte høre. Jo, jeg gidder. Jeg har alt igjen for at jeg har tatt vare på huden min gjennom årene. Jeg renser hud, bruker dag og nattkrem, jeg bruker serum og jeg bruker øyekrem. Jeg peeler huden, og jeg legger maske. Jeg steller føtter hos fotteraput, og er flink til å smøre føttene om morgenen.  Jeg har mye hudpleierprodukter i skapet mitt, og jeg bruker de.

Noen kaller meg jålete. Det kjenner jeg går helt fint.  Jeg bryr meg ikke. Jeg har blitt kalt verre ting. Selv om jeg er både en og to størrelser for stor, så skal sannelig ikke det hindre meg i å føle meg vel. Jeg liker å være velkledd. Jeg liker å føle meg vel. Jeg liker å være feminin. Jeg liker å være kvinne. Jeg tar fotpleie fordi det er viktig for lymfebeina mine, men også fordi det er en helt nydelig ting å gjøre for seg selv. Jeg striper håret. Jeg lakker negler. Jeg har tatovert øynebrynene, jeg har tatovert eyeliner, og lipliner – alle valgene angrer jeg ikke et sekund på at jeg har gjort. Det å tatovere øynebryn, lipliner og eyeliner er noen av de beste valgene jeg har tatt. Kall meg gjerne jålete, men det er mitt valg. Jeg føler meg vel. Det er godt for kropp, og sjel. Jeg vil ha det sånn. Velhetsfølelsen er så viktig.

Tilbake til huden, og nysgjerrigheten min. Jeg har følt ei stund nå at jeg kanskje ikke bruker de rette produktene, og at huden kanskje ikke får nok fuktighet, så når det dukket opp en mulighet til å få sjekket dette, så var det en gyllen mulighet. Jeg føler at huden er fin, og at den ikke har store utfordringer, men jeg er også der at jeg ønsker å gi huden det den trenger. Så er det noe som ikke er som det skal være, og det kan ordnes, så ønsker jeg det.

På torsdag var jeg på Renates her i Kristiansand. Der tilbyr de kundene sine hudscanning, og en periode nå, så har det vært en scanning de har tilbudt gratis. Her måles- hudens alder, porer, rynker, UV flekker, brune flekker, hudkonsistens. Jeg var veldig spent, og hadde som mål at huden ikke måtte være eldre enn alderen min, og at det meste var fint.

Huden ble scannet lag for lag. Det er jo helt utrolig at man er der at man kan scanne huden på denne måten. Jeg møtte en utrolig flink, og veldig hyggelig hudpleier som scannet, og som etterpå gikk igjennom huden min steg for steg. Huden min er veldig bra. Puh! Et bra og gjennomsnittlig resultat ligger på 50%, og på de fleste punktene, så scoret jeg høyere enn gjennomsnittet. På noen punkter scoret jeg veldig høyt. Men det var et punkt som trakk det hele ned, og det var øyepartiet mitt. Rundt øynene, så var huden veldig tørr, og jeg hadde da fått litt rynker der. Det kan man se på bildet at stemmer. Under øynene mine, så ser dere på bildet av noen partier er lyse grønne mens andre er mørkere grønne. Det positive med øyepartiet, det er at alt som er lysegrønt, det kan rettes opp. Jeg hadde svært lite mørke grønne partier, så det betyr at jeg må gi dette partiet i huden min masse fuktighet nå fremover. Gjett om jeg skal pøse på. Det er helt tydelig at øyeproduktene jeg bruker i dag, de gir meg ikke nok fuktighet. Et annet punkt som trakk hudens alder noe ned, det er UV flekker. Akkurat disse UV flekkene er ikke de dype og skadelige flekkene, så det betyr at det også kan gjøres noe med. Jeg må da huske solbeskyttelse når jeg er ute i solen, noe jeg ikke er veldig flink til, det må jeg innrømme. Så må jeg også bruke en kuldekrem på denne tiden når jeg skal ut på tur, eller være en del ute.

Foruten disse punktene, så står det veldig bra til med huden min. Nesten ingen flekker, der scoret jeg 80%. Hudens konsistens var godt over gjennomsnittet. Jeg scoret veldig høyt på både brune flekker. Der fikk jeg en score på 93%. Jeg scoret også veldig høyt på porfyriner. Porfyriner er bakerier på huden. Her hadde jeg en score på 96%, noe som igjen betyr at jeg omtrent ikke har bakerier på huden. Porer har jeg også minimalt med. der scoret jeg 82%. Røde hudpartier, det vet jeg at jeg har, men også her scoret jeg noe høyere enn gjennomsnittet på min alder. Jeg skal prøve å få gjort noe med de røde hudpartiene også. Det er for det meste sprengte blodkar, så her må jeg undersøke litt.

Jeg var ikke eldre enn alderen min. Puh! Jeg er 50 år, og huden min var 48 år. Jeg hadde nok håpet at huden hadde vært noe yngre, men jeg skal gjøre noe med de tørre partiene, og jeg skal ta i bruk litt andre produkter som da forhåpentligvis vil gi meg denne fukten. Når det har gått 3 mnd, så skal jeg tilbake til  Renates for å se om disse hudpartiene er blitt bedre med mer fukt. Jeg gleder meg! Jeg synes dette er utrolig spennende, og som du skjønner, så er det å ta vare på huden viktig for meg. Krysser fingrene for at huden min er blitt enda noen år yngre. Og det blir jo veldig spennende å se om produkter som gir masse fukt nå vil være det som får tørrheten bort, og kanskje får huden min enda yngre .-)

Uansett hvilken alder man er i, så er man aldri for gammel til å tenke på seg selv. Man er aldri for gammel til å lakke negler, til å ta en massasje, eller til å vare på huden sin, man er aldri for gammel til å gjøre noe godt for en selv. Og har man anledning økonomisk, så har man også tiden.

Hud for meg er viktig. Jeg har igjen for at jeg har tatt vare på den i alle år. Huden spiller på lag med meg. Uansett hva slags hud man har, så er det hjelp å få. Både for å få en finere og bedre hud, gi huden mer fuktighet, mer glød og ikke minst det  å finne produkter som passer din hud.

Ha en nydelig lørdag! Vi blogges i morgen.

 

Den ukjente sykdommen

Endelig! Forrige uke ble endelig lipødem satt i fokus på God Morgen Norge på TV2. Dette har vi jobbet lenge for å få til. Jeg har vært litt småfrustrert over hvor vanskelig det har vært å komme gjennom nåløyet, og med tanke på hvor mange norske kvinner som er rammet av lipødem, så burde dette være interessant å sette fokus på. Denne uken lyktes vi endelig, og det ble en flott reportasje. Jeg kjente at jeg på onsdag var en ekstra stolt leder.

Vi vet ikke hvor mange norske kvinner som har lipødem. Vi har ingen tall på det. Der er ingen forskning gjort i Norge. Tyske leger antar at 11% av kvinner i vestlige land har lipødem. Dette er også en kvinnesykdom, noe som vel også gjør sitt til at det ikke har blitt tatt så alvorlig. Det finnes nok også store mørketall her. Det er nok mange kvinner som har lipødem, men som ikke aner det. Lipødem er en svært utfordrende, og for mange også en svært smertefull sykdom.

Ting begynner heldigvis så smått å skje, sykdommen begynner å få mer fokus, og det ser ut som om helseforetakene nå skal se på lipødem, og lipødemkirurgi. Kirurgi/fettsuging kan i dag foretas på lipødempasienter, men kun i det private, med unntak av UNN i Tromsø. Det å foreta kirurgi privat er en stor kostnad som kun et fåtall har mulighet til å betale.

Lipødem er en kronisk sykdom som kjennetegnes av en uvanlig (disproporsjonal) og smertefull opphopning av fettceller, nesten utelukkende hos kvinner. Fettvevet samles (symmetrisk) i depoter, oftest fra midjen og ned, men det kan også forekomme på armene. 

Lipødem kan deles inn i type ut fra hvilken del av kroppen som har unormal fettansamling.

Type 1: Bekken, baken og hoftene.

Type 2: Baken, hoftene og lårene ned til forbi (innsiden av) knærne 

Type 3: Fra baken og ned til anklene. Tydelig avgrensing ved anklene (cuff-symptom)

Type 4: Armene er berørt i tillegg til beina.

Type 5: Kun leggene er berørt av lipødemet

Lipødem kan utvikle seg i stadier som du kan se av bildet nedenfor. Derfor er det så viktig at dette blir oppdaget på et tidlig tidspunkt. Symptomer på lipødem utvikles ofte i puberteten eller ved andre hormonelle forandringer som svangerskap og overgangsalder, men kan også utløses av store påkjenninger. Vektøkning er en betydelig trigger for plager.Ved lipødem er fettvevet på de berørte områder også sensitivt for berøring og det oppstår lett blåmerker. Fettputer/ depoter utvikles ofte på innside, utside og underside på knær, innside og utside av lår (ridebukselår), rundt ankler og overarmer. Til å begynne med er fettvevet jevnt, ved progresjon får det et mer og mer ujevn, bulkete utseende. Ved avansert lipødem og stor oppsamling av fett på innsiden av lårene, er det ofte vanskelig å samle føttene, pasienten går kalvbeint og det kan føre til ugunstig belastning på kneledd og funksjonsnedsettelse

Kilde : NLLF
Jeg har lyst til å legge ut innslaget fra God Morgen Norge slik at du kan høre Ninas historie. Det er mange historier som Ninas. Du vil også høre Louis de Weerd ved UNN fortelle om lipødem, og også fortelle det fokuset de nå har på lipødem ved sykehuset i Tromsø. VIl du vite mer om lipødem, så kan du gå inn her : https://www.nllf.no/lipodem/
Her er innslaget som ble sendt på God Morgen Norge på onsdag : https://www.tv2.no/v/1606549/

Høst, vinter og lidenskap

Reklame | Gozzip og Studio

Egentlig burde jeg hatt en egen klesbutikk, det har jo sånn sett vært en drøm. Men det å starte egen klesbutikk krever masse, og jeg vet ikke om jeg er helt der. Jeg føler jeg har et veldig godt øye for klær, og at jeg har et godt øye for hva ulike personer kler av type klær, og farger, men egen butikk, det blir det kanskje ikke.

Høst og vinter er en mørk tid. Jeg liker spesielt godt høsten. Alle fargene, fine turer i skog og mark, høstlufta, småfyring i peisen, levende lys. Det er en fin tid. Tidligere var kanskje høsten ikke så spennende på klesfronten som den har vært de siste årene. Farger var ikke det man fikk om høsten. Ikke i den grad som nå. Nå er det masse flotte farger som preger høsten. Flotte grønnfarger, flotte gulfarger, burgunder, nydelige blåfarger, brunt, rust, –  dype, gode og varme farger. Farger på denne tiden er jo kjempeviktig. Farger gjør iallefall meg veldig glad, og det trenger man når kveldene blir så fort mørke som de gjør nå, og hvor høstværet ofte setter sin preg på dagene.

I butikkene nå, så bugner det av klær i høstens og vinterens farger. Det er så mye flotte klær. Her er det nok av fristelser. Mange butikker har også det lille ekstra som smykker, skjerf, hansker og tøffe vesker. Jeg vet at det sikkert er flere av dere som leser bloggen som ikke er så glad i å handle klær, men det er kanskje fordi man aldri føler at man finner den passformen som passer kroppen sin, at man blir forvirret over størrelser, og at farger kanskje ikke alltid er så lett. Vi kjenner alle til bomkjøp. De har jeg gjort utallige av gjennom årene. Klær som ser så fine ut når jeg prøver de i butikken, en butikkansatt uten så mye kunnskap som skryter opp i himmelen hvor fin jeg er mens sannheten er en helt annen. Det så jeg jo fort når jeg kom hjem. Når jeg fikk på plagget hjemme, så var man jo nesten på gråten fordi det var alt annet enn fint. Derfor går jeg alltid i stormotebutikker hvor de har kunnskapen og erfaringen. Der har de tid. Der skal de ikke bare selge. Der er de opptatt av å finne noe man føler seg vel i, og der sier de sannheten når jeg spør hvordan jeg ser ut i klærne. Vi må for all del beholde stormotebutikkene, og det gjør vi ved å bruke de. Jeg bruker nettet også en del, men da kjenner jeg merkene jeg kjøper fra før av, jeg kjenner størrelsene, og da er jeg trygg på det.

Butikkene bugner av flotte klær for tiden, og av merkene du finner i mange butikker, så er både Studio og Gozzip. Begge spreke merker, og jeg liker stilige design og fine farger. Passform er jo det som skiller de gode produsentene fra de andre, og her er også både Gozzip og Studio veldig gode. I forhold til Gozzip, så skal man tenke at akkurat det merket er ganske romslig i størrelsen, så her kan man gjerne gå ned i størrelse i forhold til hva man vanligvis bruker. Studio, der følger de størrelsene veldig godt. Danskene er gode på store størrelser, utrolig gode. Danskene har skjønt det. Det er så viktig at vi som bruker store størrelser skinner, og viser hvor flotte vi er. Med rak rygg, så skal vi sannelig blomstre som alle andre. Vi må bare bli tryggere på oss selv, og vi må våge å skille oss ut. Vi skal ikke gjemme oss i joggebukser og hettegensere. Jeg får vondt langt inn i hjertet når kvinner forteller meg at de vil gjemme seg bort fordi de skammer seg over å være en størrelse eller flere for store. Det er ikke de følelsene vi skal sitte med. Jeg og kjenner på det i blant, men joggebukse og hettegenser, det skjer aldri.

I dag skal jeg vise dere noen flere klær fra Gozzip og Studio sin vinterkolleksjon. Jeg ser jo helt klart hva slags former jeg kler best på klær, men av og til, så tenker jeg at dersom jeg liker klærne og føler meg vel, så går jeg med de. Jeg kler nok best klær som er litt tettsittende, og blir klærne for store, så kan jeg nok se større ut enn jeg er. Det er jo også i høst/vinter in med oversized overdeler. Det er ikke alltid jeg kler oversized like bra fordi jeg da blir endel størrelser større, men jeg bruker det nå og da fordi mange er innmari fine og stilige.

Denne leopardjakken, den er lekker den! Og den er så behagelig å ha på. Jeg liker at det er leopardpartier på sort. Ofte kan kanskje dyreprint bli noe mye for meg personlig, men lekkert, det er det uten tvil, og mange kler det veldig godt. Du kan også få bare leopardprint i denne serien. Du kan få en stilig bluse, og du kan få tunika lik jakken jeg har på meg, sort med print. Serien er fra Studio. Toppen jeg har inni, den er i en nydelig brunfarge, og toppen er fra Gozzip. Enkel, og klassisk. Et basisplagg som kan brukes til mye, og som finnes i flere farger.

 

Jeg liker egentlig ikke strikkeplagg. Ofte fordi de er for varme, eller fordi de kan klø. Derfor var jeg nok noe skeptisk til kjolen fra Studio. Lekker kjole som jeg bruker til tunika. Jeg ble så glad da jeg oppdaget at den ikke var varm, og den ikke klødde. Sjekk så fin den er! Fin, grå farge med lekre detaljer som de flotte, sorte blondepartiene. Veldig spesiell på en utrolig flott måte. Jeg liker klær som skiller seg ut, og som gjerne har disse flotte detaljene. Liker kombinasjoner. Denne kunne sikkert sittet noe smalere på meg, men denne liker jeg utrolig godt!

 

Blomster, det er i tiden. Blomstrete overdeler er det mye av. Denne jeg har på meg i dag, den er fra Gozzip. Dette er vel egentlig en kjole for dere som har flotte ben som kan gå i kjole som ikke er fotsid. Til mine 178 cm, så kan jeg fint bruke den til tunika. Denne går fint inn under brystet, og det gjør at jeg føler den er fin til meg. Fin v hals, blomster i flotte farger.

Det siste plagget jeg skal vise i dag, det er…hold deg fast….en kjole! Jeg går jo omtrent aldri i kjole, og går jeg i kjole, så er det en penkjole fordi jeg skal i selskap eller lignende. Jeg er veldig glad i penkjolene mine, men det er jo så sjeldent disse spesielle anledningene dukker opp som gjør at jeg får brukt de. Jeg har nydelige kjoler fra Snefrids Hus, og jeg har en nydelig tryllekjole fra Kirsten Krogh. Jeg har også lekre todelte sett med skjørt og korsett. Alle disse sitter så fint på meg fordi de markerer livet mitt. Eter at jeg fant ut at jeg hadde liv, så ser jeg hvor pent det er når kjolene markerer det, eller overdeler i hverdagen. Det kunne gjerne ha vært noen flere spesielle anledninger, men sånn er det ikke, og i tiden vi er i nå, så hadde akkurat det naturlig begrenset seg.

Tilbake til kjolen jeg viser i dag. Dette er en hverdagskjole. En litt sånn collegekjole, men som er pyntet opp slik at den ikke bare blir behagelig, men også fin. Kjolen er i sort collegestoff, så behagelig å ha på seg, og så har den et innmari fint ” blondeparti ” nederst. Dette partiet pynter jo veldig opp, og kjolen får et annet inntrykk med en gang. Jeg liker kombinasjoner. Kjolen har også hette. Kjole er ikke helt meg, men denne her er som nevnt utrolig deilig å gå i. Vil man ha kjole i hverdagen som ikke er for pyntet, og i tillegg deilig å ha på seg, så er dette absolutt kjolen for deg. Bevegeligheten og komforten er utrolig god. Kjolen er fra Gozzip.

Det å ta bilder til bloggen, det er en utfordring hver gang. Det er fortsatt ikke innenfor komfortsonen min. Man er veldig kritisk til seg selv, og studerer alt med lupe. Etter å ha gått ned så mange kilo, så begynner halsen å plage meg en del. Føler jeg har masse sånn kalkunhud på halsen nå. Så bilder, det er ikke moro..men har man blogg, så har man blogg, og da er det bare å lukke øynene når man laster opp bilder, og la det stå til 🙂

Til slutt må jeg bare vise en såååå lekker overdel som jeg viste forrige helg, men som jeg kanskje ikke synes kom så godt frem som den burde da jeg irriterte meg over at den var litt krøllete da jeg tok den på. Sjekk  SÅ lekker den er! Perfekt til tiden som ligger foran oss nå. Tiltross for utfordrende tider, så skal vi pynte oss uansett hvordan julen blir 🙂 Overdelen er fra Studio.

 

Sjekk ut Facebooksidene til Gozzip : https://www.facebook.com/gozzipwoman  og Facebooksiden til Studio: https://www.facebook.com/Studio-Clothing-280900955328156

 

Vi blogges i morgen – ha en nydelig lørdag!

 

 

Stilig og pent

Reklame | Gozzip og Studio

Det å føle seg velkledd, det betyr mye for meg, og garantert også for mange av dere som følger bloggen. Hvor mange ganger han man ikke stått foran speilet, og brukt evigheter på å finne et plagg man føler seg vel i? Senga mi har iallefall vært full av klær som ikke har passert nåløyet. Man må finne DET plagget før man går ut døren, og det er ikke alltid gjort på et knips. Jeg har ofte tenkt at jeg burde finne frem klær dagen før, så jeg slipper stresset det ofte gir når man må gjennom noen plagg før man har den gode følelsen av å ha funnet det rette antrekket. Å ha et antrekk på seg som man ikke føler seg vel i, det kan fort ødelegge en hel dag.

Som dere vet, så har jeg en liten avdeling i garderobeskapet mitt hvor jeg har alle klærne som er typiske selskapsklær. Her er de lange selskapskjolene, de todelte settene mine, penbuksene og selskapstoppene. Denne avdelingen er ikke veldig stor, men den er absolutt stor nok. Det er ikke ofte jeg får brukt selskapsklærne, så derfor er jeg av den oppfatning at det meste jeg har av klær, det er klær jeg skal bruke i hverdagen. Det er hverdager vi har mest av, og da vil ikke jeg spare klær til en spesiell anledning. Det å føle seg velkledd hver dag, det er en veldig god følelse å kjenne på. Klær er med på å gjøre min hverdag god.

Å gjøre hverdagen god, det kan være så mye. Vaske håret hver dag. Sminke meg. Kle meg fint. Se fresh ut. Lipglossen er viktig. Det er viktig å gjøre dagene gode. Å gjøre hverdagen god, det er også å prøve å tenke de gode og positive tankene. Selv om hverdagen er blitt helt annerledes, så er livet nå. Behold smilet og positiviteten. Få med deg nyheter, men man trenger ikke å sitte pal hele dagen. Gå en tur om du er frisk. Legg planer. Dagdrøm. Ha det fint rundt deg. Vær kreativ. Puss opp. Hør god musikk. Se en god film. Ha gode samtaler. Bry deg.

Dere som følger bloggen min vet at jeg har mine favoritter innen stormote, og jeg synes det er fint å kunne vise dere en del av det som finnes av klær for oss som bruker store størrelser. Blant mine klesfavoritter, så finner vi utvilsomt de danske merkene Gozzip og Studio. Begge spreke merker, og jeg liker stilige design og fine farger. Passform er jo det som skiller de gode produsentene fra de andre, og her er også både Gozzip og Studio veldig gode. I forhold til Gozzip, så skal man tenke at akkurat det merket er ganske romslig i størrelsen, så her kan man gjerne gå ned i størrelse i forhold til hva man vanligvis bruker. Studio, der følger de størrelsene veldig godt.

Jeg vil vise dere litt pene overdeler på bloggen i dag. 1 av dem er fra Gozzip, og de tre andre er fra Studio. Dette er klær som er i butikkene nå. Jeg falt veldig for alle disse overdelene da jeg prøvde de. Disse kommer inn i kategorien ” mine favoritter.” Dette er klær som moren min nok mente var for fine til å bruke til hverdags, men jeg kommer til å bruke disse som hverdagsplagg. Vi er ulike der, så kanskje er dette plagg du vil bruke til de spesielle anledningene. Vi nærmer jo oss også en tid hvor vi gjerne bruker noe mer penklær, så trenger du en fornyelse, så får du noen veldig gode tips her.

Dere som følger bloggen min vet at farger gjør meg utrolig glad. Jeg liker også mønster, og stilige design. Gozzip har mye av dette, som bla den flotte overdelen jeg viser her. En utrolig nydelig overdel, og et veldig fint design. Denne overdelen har en del skimmer i, noe som gjør veldig mye med overdelen. Den har en sort topp under slik at den ikke blir gjennomsiktig. God passform, og god lengde. Jeg kommer til å bruke denne i hverdagen, men det er jo absolutt en overdel til de anledningene hvor man skal pynte seg.

Denne overdelen er fra Studio, og denne er blitt en stor favoritt for meg. Så lekker! Så stilig! Dette er en poncho, med armer. Sort topp hvor du da skal ha ponchoen over. At den har armer, det er helt genialt. Så mye bedre å ha på seg når man har armer i ponchoen. Ponchoen er tynn, og så utrolig god å ha på seg. Sjekk også det flotte mønsteret, og de fine fargene.


Til de spesielle anledningene, da er jo denne overdelen fra Studio utrolig flott. Blondearmer, litt blonder i halspartiet, og flott bling nederst. Jeg må bare beklage at den er noe krøllete nederst. Dette oppdaget jeg ikke før den var på, og bildene tatt. Overdelen har også et veldig flott bling parti på ryggen.

Også den siste overdelen er fra Studio. Sort med sølv. Innmari fin. Sølvblader på sort bunn. Også her, så er den en sort, fastsydd topp under som går litt lengre ned som dere ser. 3/4 arm.

Alle disse er blitt store favoritter for meg, og alle er i butikkene nå. Lurer du på hvor din nærmeste forhandler ut, så kan jeg selvsagt finne det ut for deg. Jeg liker plagg som skiller seg litt ut. Jeg kan godt kle meg klassisk også, men jeg liker veldig godt farger, jeg liker tøffe design. Jeg liker plagg som ikke ” alle ” kler seg i. Slike plagg har både Gozzip og Studio. De designer stilige klær som ofte skiller seg ut på en veldig positiv måte.

Ha en nydelig søndag!!