En ørliten bit av lykke….

Akkurat nå skulle jeg gjerne hatt en krystallkule som kunne fortelle meg når hverdagen igjen blir normal. Vi har levd i en pandemi snart  et år. Med oppfordring om å holde oss mest mulig hjemme, og med oppfordring om ikke å besøke hverandre, så kjenner vi alle på noe helt nytt. Selv om vi vet at vi skal komme oss igjennom dette, og hverdagen vi kjenner vil komme tilbake, så kjenner iallefall jeg fortsatt på en usikkerhet.

Man trodde på 2021. Når bare 2020 var lagt bak oss, så skulle alt bli så mye bedre i 2021. Året har vel ikke akkurat startet sånn. Fortsatt har vi mange nødvendige begrensninger. Alle vil vi så gjerne vite når livene blir som før. Snakker vi påske? Sommer? Høst? Eller må vi bare slå oss til ro med at vi ikke vet. Smittetallene svinger hele tiden. Når der er et lite lys, så slukker det fort igjen. Jeg tror vi vil være i denne situasjonen lenge. En ting er at avstand, antibac og digitale møter nok vil være en del av hverdagen vår lenge, men jeg tror heller ikke den hverdagen vi lengter så etter vil være her verken til påske eller til sommeren. Jeg tenker vi må tro på 2022 som året med blanke ark og fargestifter til.

Det er utfordrende når man ikke lengre er sosiale dyr. Det er et svært begrenset antall mennesker jeg treffer. Ikke at jeg noen gang har vært nødt til å være sosial hver dag, men til og med jeg som er sånn mellom sosial, jeg føler jo at jeg nesten aldri treffer venner lengre. Jeg føler nesten jeg er blitt litt menneskesky. Man føler nesten at man ikke har den samme lysten til å være sosial som før. Jeg følte nok også på at dette var noe jeg ikke burde snakke høyt om, men det var før jeg fant ut at jeg slettes ikke er alene om å føle det sånn. Jeg har venner og bekjente som føler på akkurat det samme. Jeg tror vi er mange som føler på det samme. Heldigvis så kjeder jeg meg ikke. Jeg har mer enn nok å fylle dagene med. Jeg drar jo ut på tur, jeg er på butikker når jeg må, bittelitt sosial er jeg, men jeg møter ikke så mye mennesker som før, det er ikke så mye vennekvelder som før, ingen fysiske møter, ingen reiser, men sånn må det bare være frem til hverdagen som mange før syntes var kjedelig og litt A4, kommer tilbake. A4 vil i fremtiden være ensbetydende med noe veldig fint tenker jeg.

Her i Kristiansand er smitten høyere enn noen gang. Situasjonene er alvorlig. Kommunen har tatt grep. Jeg synes nok at grepene burde vært gjennomført tidligere. Jeg føler det har vært litt sånn at vi skal vente å se. Samtidig er det lett for oss utenfor å kritisere. Vi må nok heller stole på at grepene som tas når de tas er, er det rette grepene, og riktig tidspunkt. Neste uke skal Kristiansand kommune diskutere om nye grep må tas, og da kan man fort snakke om en nedstegning ved at feks kjøpesentrene også må lukke dørene. Det er godt jeg har frisørtime i morgen i tilfelle mange næringer nå etter hvert må stenge. Et luksusproblem midt oppi alt vi står i om frisørene stenger ned igjen, men vi er nå heldige og har blitt vant til disse luksustingene, og da er det klart spesielt når man står uten. Ingen krise, ingen klaging, men rart.

Lykken er heter blogginnlegget, og lykke kan være så mangt. Det er mye som får meg til å kjenne glede, og som får meg til å smile. Spesielt tiden vi er i nå, så er det viktig at vi også kjenner på glede, og de gode følelsene. Selv de minste tingene er det viktig å glede seg over. Min lille lykke er en bitteliten ting, men likevel så viktig. Lykke, og glede trenger ikke alltid være noe man føler kun når det gjelder de store tingene. Jeg kjenner at det er godt å kjenne at man kan smile også overfor små, små ting i hverdagen.

Min lille lykke heter munnbind, rosa munnbind. Når situasjonen her i Kristiansand krever at man skal bruke munnbind, så er det sannelig litt lykke når man finner rosa munnbind. Å ha farge på munnbindene, det gjør jo situasjonen med munnbind litt enklere. Jeg føler det ihvertfall sånn. Jeg synes ikke det er noe pes at vi nå må bruke munnbind der vi ferdes, og på de turene jeg har hatt på butikker de siste dagene, så synes jeg befolkningen i Kristiansand har vært utrolig flinke til å bruke munnbind, og det er utrolig fint å se. Tidligere i uken så var jeg kjapt innom nærbutikken, og hadde selvsagt glemt munnbind. Nå har jeg alltid flere liggende i bilen sånn at jeg alltid har munnbind tilgjengelig, men da hadde jeg ikke det. Det var ingen god følelse å gå inn på butikken uten munnbind. Både fordi jeg visste at man skulle bruke det, og fordi jeg nesten var alene om ikke å ha munnbind på. Det føltes flaut og ikke ha det på. Nå er munnbindet alltid på.

I går fant jeg altså rosa munnbind, og det å ha farge på munnbindet, det gjør at jeg kan smile litt ekstra når jeg bruker de. Dette var engangs munnbind som var rosa, ikke munnbind i tøy. De hadde også sorte engangs, og jeg tro de hadde i turkis, men det ble de rosa denne gangen. Fin, lys, rosa farge. Jeg har også bestilt munnbind i tøy. Sort med en liten bling krone på siden. Ikke at munnbind må være fancy, men hvorfor kan man ikke ha lov å velge å gjøre det man ønsker når situasjonen krever munnbind. Da må man få lov å velge litt bling, eller farger, eller mønster. Det skaper litt med smil for en del av oss i en krevende hverdag. Så for meg blir det altså rosa munnbind fremover når jeg skal bruke engangs munnbind.

Dugnaden gjelder som aldri før. Lytt til de som sitter med kunnskapene. Det er altfor mange bedrevitere der ute. Folk som vet alt best selv. Vi kan være enige og uenige, men nå skal vi gjøre som myndighetene sier. Holde oss mest mulig hjemme, ikke renne ned dørene hos hverandre, dra ut kun når man må, og dere som har hjemmekantene, dere skal bli hjemme. Jeg leste noen kloke ord i dag morges : At vi er hjemme i 10 dager, og kanskje kjeder oss litt, det er mye bedre enn at vi trosser forbudet, og smitter et menneske som, i verste fall ikke får oppleve 10 dager til. Ord verdt å tenke på. Vi skal gjøre vårt for å beskytte de eldste, og vi skal gjøre vårt for å beskytte de som er i risikogruppene.

Dette kommer vi oss igjennom. Hverdagen vil komme tilbake. VI vet ikke når, men den kommer tilbake et sted der fremme. Og mens vi venter, så skal jeg fortsette å ta min del av dugnaden, bla ved å bruke munnbind, rosa munnbind.

Hodet altså

De siste dagene har vært tøffe og utfordrende. Jeg må virkelig lete etter motivasjonen, og det er det evigheter siden jeg har måtte gjøre. Jeg kjenner panikken sniker seg så smått inn. Dette liker jeg ikke. Men jeg vet at den eneste som kan snu negative tanker, det er meg selv. Jeg må ned i kjelleren og rote frem det jeg vet at jeg har, viljestyrke, og evnen til å snu tankene.

Det er stengte treningssentre som gjør dagene ekstra tøffe for tiden . Tirsdag vedtok Kristiansand Kommune å stenge bla treningssentrene. I første omgang frem til torsdag, men smitten øker, og det ser ut som om enda strengere krav innføres fra neste uke. Da snakker vi om en nedstengning av byen. Så at treningssentrene åpner til torsdag, det har jeg ingen som helst tro på. Vi må nok se for oss en enda lengre periode hvor man må tenke alternativ trening.

Noen oppfatter det som om jeg klager. Jeg har full forståelse for at kommunen måtte gå til det skrittet de gjorde. Smitten må ned. Så enkelt. Da må man ta nødvendige grep, og stenge plasser hvor mye folk er samlet. Likevel har jeg lov til å uttrykke at et nedstengt treningssenter er utfordrende for meg. Noen har ikke problemer med å snu rundt, og trene hjemme, eller ute. Jeg sliter nok litt der. Jeg har utstyr hjemme så jeg kan trene gode økter. Jeg har verktøyene som jeg trenger for å trene god økter hjemme, men jeg må ut for å trene de gode øktene. Jeg må på treningssenteret. Så enkelt. Hjemme får jeg ikke de samme gode øktene. Hjemme er det lett å utsette økten, og jeg føler heller ikke at jeg gir like mye. Jeg er ikke like strukturert hjemme.

Jeg har aldri følt på faren for smitte når jeg har vært på trening. En av grunnene til det er jo at jeg trener veldig tidlig, og da er det ikke så mange andre som er på trening. Man holder veldig god avstand, og alle er utrolig flinke til å vaske av apparater man har brukt med antibac. Men jeg vet jo også at det ikke alltid er like lite folk på trening. Det er jo tider på døgnet hvor det er langt flere mennesker enn tidlig morgener. Så jeg ser jo at smittefaren er til stede.

Jeg har manualer, vektstang, strikk, kettlebell og stepkasse. Jeg kjøpte alt dette da jeg hadde som mål å ha mitt eget treningsrom hjemme. Det gikk jo like dårlig som da man tidligere har anskaffet seg både trimsykkel, og stepmaskin. Det blir ikke brukt til annet enn å samle støv. Ivrig i starten, men det fungerer rett og slett ikke. Dette er sikkert noe mange kjenner seg igjen i. Trimsykler som fort blir både støvsamler, og tørkestativ.

Jeg vet at det handler om å snu tankene, og at det er noe jeg bare må gjøre. Fra å trene 5-6 ganger i uken på treningsstudio, så må jeg nå fordele dette på hjemmetrening, og turgåing. Jeg har kommet meg ut på tur et par dager. Jeg liker å gå tur, og målet var jo at når snøen forsvant, så skulle jeg gå turer i tillegg til treningen på studio. Likevel sitter den en på ryggen og prøver å få meg til å se problemer istedenfor løsninger.

Det handler jo også om hva slags trening man er vant til, og hva slags trening man liker. Jeg kan ikke bare ta på meg løpeskoene, og løpe meg en tur. Ikke har jeg løpesko, og ikke skal jeg løpe. Å løpe litt på tredemølla, det er noe helt annet enn å løpe en lengre tur ute. Det skjer ikke. Jeg kan ikke bare begynne med noe jeg ikke liker. Da vinner iallefall styggen på ryggen. Noen koser seg også fordi jeg nå ikke får trent på treningssenteret, er det mulig å være der altså?

Jeg har jobbet med hodet før, og jeg vet hva utfordringer er. Nå er det bare å bruke det jeg har lært. Jeg må ikke miste motivasjonen, og det skal jeg heller ikke gjøre. Jeg har kommet så langt at jeg vet at dette ikke skal få ødelegge noe for meg. At treningen faktisk er blitt så viktig for meg, det sier jo også veldig mye, og det er en utrolig god følelse å kjenne på. Å trene gode økter 5-6 dager i uken er noe jeg gjør som rutine, og det er blitt en viktig del av hverdagen min. Bare det i seg selv er en utrolig stor seier. Jeg fikk verdens fineste melding fra en bekjent her om dagen hvor hun ville skryte av meg for innsatsen jeg har gjort. Hun hadde tenkt på den utrolige forskjellen på meg fra vi ble kjent til nå. Jeg ble så utrolig glad! For en fantastisk melding å få! Den motiverte meg veldig. Samtidig så tenkte jeg på hvor mye det betyr å få en slik melding. Jeg tenker mange av oss har en vei å gå når det gjelder å gi positive tilbakemeldinger, og det å heie på hverandre. Når jeg vet hvor mye det betyr for meg å motta slike fine tilbakemeldinger, og hvor mye det betyr å bli heiet på, så vil jeg også bli flinkere på det området.

Hvor lenge treningssentrene vil holde stengt, det vet ingen. Men at det blir lengre enn denne uken som kommunen først sa, det er jeg helt sikker på. At jeg må snu tanker og hodet, det er jeg også helt sikker på. At jeg ikke kan miste motivasjon, og motet, det er jeg og sikker på. En annen ting jeg er sikker på, det er at jeg nå skal ta på meg treningsklær, og finne frem treningsutstyret mitt. Nå skal det bli ei god treningsøkt hjemme. Jeg vet jeg kan, så nå skal jeg også vise meg selv at jeg vil.

 

God lørdag! Vi blogges i morgen.

Nye favoritter

Reklame | Studio og Gozzip

Jeg skrev om det forrige helg på bloggen. Denne litt sånn småforelska følelsen man får når man finner plagg som man bare faller pladask for. For jeg blir oppriktig glad når jeg finner akkurat DET plagget. Selv om jeg har noen stykker av disse favorittene, så betyr ikke det at jeg ikke kan bli litt sånn ekstra glad i flere. Noen mener jeg må finne meg en mann å bli forelsket i, men jeg har alltid hatt det sånn med klær, forelsket, eller ikke. Og så er det heldigvis sånn at det er ulike type kjærlighet det er snakk om 🙂

Jeg blir jo litt småforelsket når jeg finner plagg som bare sier pang. Jeg blir glad, og jeg smiler, og jeg bare gleder meg til å ha på meg akkurat det plagget. Jeg er jo glad i alle klærne mine, men det er jo alltid noen som skiller seg mer ut enn andre. Plagg man blir så glad i at man føler man bor i de. Noen blir jeg også så glad i at jeg tidligere ” sparte ” litt på de, til de spesielle anledningene. Det gjør jeg ikke lengre.

Jeg skal i dag vise dere to nye, store favoritter for dere. Begge har en utrolig god passform, og sitter veldig fint på kroppen. Veldig forskjellige, men så utrolig fine begge to. Den ene ensfarget, den andre med mønster og farger.

Den første er en tunika fra Gozzip. Jeg er så innmari glad for at Gozzip er tilbake på det norske markedet. Dette er et merket som har plagg som ofte skiller seg ut på design og fargebruk. Mye tøffe design med detaljer som jeg liker veldig godt. Gozzip er som jeg har skrevet før, et merke hvor størrelsene er romslige, så her kan man som oftest gå ned en størrelse.

Den første tunikaen jeg vil vise dere, det er en tunika som heter Anne. Jeg elsker denne! Utrolig flotte farger, og et veldig fint blomsterprint. Jeg er kanskje ikke den som har mest plagg med blomsterprint. Ofte føler jeg det kan bli litt for mye, men heldigvis er det smak og behag. Men av og til så dukker det opp plagg med blomsterprint som jeg virkelig liker, som denne tunikaen fra Gozzip. Varm oliven kallers fargen for. Nydelig farge, og selv om det er mye blomster på tunikaen, så er det lunt, og godt for mitt øye å se på. Lengden er veldig god synes jeg, og jeg synes passformen er veldig god. Knapper helt øverst i halspartiet, og en pen, rund hals. Armlengden er 3/4, en armlengde jeg liker godt. Anne er utvilsomt en stor vårfavoritt, og denne er i butikkene nå.

En annen tunika jeg har blitt veldig glad i ,det er tunikaen fra Studio. Jeg kan ikke finne noe navn på den, men om noen skulle ønske å prøve og få tak i denne, så har jeg et art. nr på den. Dette er en tunika for dere som liker ensfarga plagg. Tunikaen sitter fint på. Veldig behagelig å ha på seg, god lengde, ikke minst en armlengde som jeg liker godt. Fint halsparti. Blåfargen på tunikaen er en nydelig blåfarge. Gøy med blått, for det er en farge jeg har veldig lite av. Dersom du ønsker noe mer trygt når det kommer til farge, så finnes den også i sort. Jeg har størrelse M i denne. Dette er vel egentlig en kjole, men jeg føler at jeg fint kan bruke den til en tunika. Selv om jeg er blitt veldig mye flinkere til og ikke bruke for lange plagg, så synes jeg denne er veldig innafor.

Om butikker ikke har tatt inn plagg du ser på bloggen, så vil jeg tro de kan bestille det du ønsker dersom den er på lager i Danmark. Sammen med Gozzip, så er jeg også minst like glad for at Studio er godt tilbake på det norske markedet. I perioder var det vanskelig å få tak i begge merker her. Nå er det en rekke butikker som selger begge merker.

En rask titt ut av vinduet forteller meg at snøen nå snart er borte, og få er vel så glad for det enn meg. Vi er snart i mars måned, og våren dere, den er ikke langt unna. Nyt søndagen, og ha ei nydelig uke til vi blogges igjen til lørdag.

 

https://www.facebook.com/gozzipwoman

https://www.facebook.com/Studio-Clothing-280900955328156

 

Superkul!

Reklame | Studio

Det var den smellen da. Den smellen jeg stadig vekk går på, men for en herlig smell! Og når jeg snakker om en smell, så ligger det ikke noe negativt i dette i det hele tatt. Denne smellen har med lidenskap å gjøre. Lidenskap for klær…og i dette tilfellet, jakker.

Klær gjør meg glad. Farger gjør meg glad. Stilige design gjør meg glad, og klær som skiller seg litt ut gjør meg glad. Jeg elsker spreke farger, og tøffe design. Jeg vet mange store kvinner liker å kle seg i farger som gjør at de gjemmer seg litt bort. Mange føler nok at feks sort er en farge man kan gjemme seg bort i. Nå er det helt klart mange som liker sort, og et sort antrekk kan absolutt være utrolig fint, og elegant.

Jeg er nok ikke der at jeg kan ha farger fra topp til tå. Jeg kunne aldri hatt farga sokker, farge på buksen, og farge på overdelen, eller kanskje om alt stod helt i stil, men det er nok i utgangspunktet ikke helt meg. Jeg bor jo i sorte bukser, og noen tror kanskje jeg bare har ei bukse, for alle mine sorte bukser ser helt like ut. Men jeg har mange sorte bukser, og mange andre og, men de mange andre, de henger liksom bare i skapet og ser pene ut. Det må jeg nok gjøre noe med, men jeg bor liksom så godt i min sorte bukseverden.

Jakker ja. Jeg elsker jakker. Jeg har mye jakker. Noen jeg bor i mer enn andre, men de fleste blir brukt. Jeg har jakker i alle regnbuens farger tror jeg. Lange og korte. Tykke og tynne. Jakker til sommer, høst, vinter og vår. Når du åpner garderobeskapet mitt i entreen, så vil du nok spørre hvor mange som bor i huset. Du ville neppe tro meg når jeg sa en…

Vårnyhetene, de kommer i butikkene nå. Jeg skrev forrige helg at du kunne glede deg, og det kan du virkelig. Jeg har jo absolutt ikke sett alt som kommer fra alle produsenter, men jeg har sett en del, og det kommer så mye flott! Så mye spennende! Så mye stilig! Så flotte farger!

Studio sine vårnyheter begynner å fylle butikkene, og i vårkolleksjonen til Studio, så er det mye spennende og flotte klær! Jeg skal vise en del av dette på bloggen fremover, og akkurat i dag, så vil jeg vise den kuleste softshelljakken fra Studio. Softshelljakken er i så tøft design, og i så flotte farger. Sjekk den ut. Er den ikke stilig?

Jakken fra Studio heter Lotte. Det er så fint med limefargen på det sorte. Tøffe rundinger i lime på sort bunnfarge. Gode lommer, og ei god hette. Jakken har en veldig god passform, og den har en god lengde slik at rompen blir godt dekket. Softshelljakke er jo absolutt en god vårjakke, men kan også brukes sommer, og tidlig høst. Når jeg tok jakken på meg, så kjente jeg hvor oppriktig glad jeg blir av farger, og jeg kjente også på gleden over at jakken satt veldig fint på meg. Jeg er nok blitt veldig opptatt av at plaggene skal sitte pent, og godt.

 

Softshelljakken, Lotte, den har jeg på meg i str. M. L ble altfor stor for meg. For deg som synes at denne jakken ble for mye farger, og for mye mønster, så finnes også samme jakke i sort. Jakkene går fra str. XXS – XL. Jeg vet at Celli har tatt inn denne jakken, men det er mange butikker rundt forbi i landet som selger Studio. Har du en butikk som fører Studio, men som ikke har tatt inn denne jakken, så spør butikken om de kan ta den inn for deg. Det tror jeg mange butikker vil gjøre om den er på lager i Danmark.

Jeg gleder meg til å sprade rundt i Kristiansand i denne flotte limefarga softshelljakken. Jeg tror Lotte og jeg kommer til å bli svært gode, og nære venner.

I morgen skal jeg bla vise deg to nye favoritter. Den ene fra Gozzip og den andre fra Studio. To vårnyheter som jeg er blitt skikkelig forelsket i.

 

Ha en nydelig lørdag – vi blogges i morgen.

Nesten litt småforelsket

Reklame | Gozzip

Jeg blir jo litt småforelsket når jeg finner plagg som bare sier pang. Jeg blir glad, og jeg smiler, og jeg bare gleder meg til å ha på meg akkurat det plagget. Jeg er jo glad i alle klærne mine, men det er jo alltid noen som skiller seg mer ut enn andre. Plagg man blir så glad i at man føler man bor i de.

 

I vårkolleksjonen til GOZZIP som er i butikkene nå, så jeg funnet plagg som sa pang så det smalt. Det ene er en tunika, og det andre er en lang skjorte/kjole. Fargene. Passformen. Stilen. Designet. Alt klaffet. Sjekk så flotte plagg. Begge er i samme serie. Serien heter Marie. Tunikaen føler jeg at jeg har bodd i siden jeg fikk den. Nydelig lilla farge sammen med det sorte. Jeg elsker lilla. Designet liker jeg utrolig godt. Tøffe striper. Tunikaen sitter så fint på synes jeg. Man kan ha tunikaen åpen med en topp under slik jeg ofte gjør, men den er også veldig fin om man knepper den. På bildene har jeg den nydelige blondetoppen fra GOZZIP under. Disse blondeplaggene er virkelig lekre, og kan brukes sammen med så mange plagg.

I samme serie ” Marie “ så falt jeg også pladask for den lange skjorten. Tidligere var jeg ingen stor fan av slike lange skjorter, men den siste tiden, så er jeg blitt veldig glad i de. Denne lange skjorten i samme flotte farger, lilla og sort, den kommer jeg også til å bruke mye. Man kan ha den kneppet, og dermed bruke den som en kjole, eller man kan ha den åpen med en fin overdel under. Jeg kommer til å ha den åpen. Både tunika og lang skjorte/ kjole, de finnes begge også i hvitt og sort. Man kan også få tøffe bukser i denne serien, og en bluse med strikk nede.

Det er tydelig at smak endrer seg mye i løpet av årene. Den neste tunikaen, den hadde jeg aldri hatt på meg for noen få år tilbake. Det er nok en blanding av farger og mønster. Ved første øyekast, så er det fortsatt ikke mine favorittfarger, og litt mye mønster, men når jeg fikk den på meg, så ble det kjærlighet der også. Tunikaen fra GOZZIP sitter som et skudd på kroppen min. Akkurat sånn jeg liker at tunikaene sitter på meg nå. Før skulle det helst være telt, eller det skulle være romslig og ha god vidde. Nå tenker jeg heldigvis annerledes. Nå kan godt plagget sitte litt inntil kroppen. Nå er jeg veldig komfortabel med det. Det er ofte sånn at man må ha på seg et plagg før man kan vite om det sitter fint, og kler en. Jeg synes denne tunikaen var fin på meg. Både farger og passform. Tunikaen heter Inger, og finnes også i en blusemodell.

 

Dere som følger bloggen min, dere vet at jeg har en stor kjærlighet for jakker. Jeg går stadig på en jakkesmell, og det har jeg gjort….igjen. Jakken skal henges bort til det blir litt varmere, men den er så tøff. Jeg har valgt den i orange, og synes jo fargen er fantastisk. Denne jakken er også fra GOZZIP. Jakken heter Lene, og er en A shapet jakke. Jeg bruker vanligvis M i  GOZZIP, men denne ble noe for stor til meg i M, så jeg skal bytte den i str. S. Selv om dette er en jakke som skal være romslig, så følte jeg får å gå ned en str. Jakken har stramming i livet. Nå kan våren bare komme. Jeg er klar til å sprade rundt i denne utrolig tøffe, orange jakke.

Håper dere fikk noen gode tips. Kanskje ble dere også litt småforelsket i noen av plaggene slik jeg ble. Vårkolleksjonene begynner å komme på plass i butikkene, og det varmer når man tenker på at det ikke er så lenge til man kan bytte dunjakke, støvletter og votter ut med tynnere klær, og masse flotte vårfarger. Jeg kommer til å vise flere flotte vårnyheter på bloggen utover.

I dag har jeg også lyst til å gratulere alle flotte mødre med morsdagen. Jeg håper dere får en flott morsdag hvor dere blir vartet opp fra morgen til kveld. Ofte er det kanskje på morsdager som på bursdager at det er mor selv som står for oppvartningen, men i dag bør du skjemme deg selv bort skikkelig. Legg ned alt arbeid, og la de rundt deg få gjøre stas på deg. Bare det å overlate kontrollen på de tingene du vanligvis gjør,  til andre, det kan være en utfordring i seg selv det. Jeg snakker av erfaring 🙂 I år så landet jo også fastelaven og Valetines på samme dag som morsdagen, så da dette kan jo bli en skikkelig feiring i mange hjem.

Jeg har dessverre ingen Valentine i år. Drømmemannen har ennå ikke dukket opp. Valentine er nok en dag jeg aldri har markert så veldig, men det er en fin dag å hylle kjærligheten på samtidig som akkurat det er noe man bør gjøre hver dag. Gaver, blomster og middag en gang i året er fint, det er fint med en kjærlighetsdag utenom det vanlige, men det er hver dag som teller. Kjærligheten må pleies hver dag for at den skal forbli sterk. Se hverandre, ha gode samtaler sammen, ha respekt for hverandre, ha tid sammen og vise med ord og handling hva man betyr for hverandre. En dag i året er ikke nok for å holde fyr i flammene.

Jeg skulle jo ønske at det var som i eventyrene at drømmemannen plutselig dukker opp på døren. Man kan drømme om kort og sjokolade fra en hemmelig beundrer, men realiteten dunker en fort i hodet med noe hardt. Det er visst ikke sånn det fungerer, men samtidig, på Valentine, så er det lov å være litt håpløs romantisk, og tro at drømmemannen dukker opp med både blomster, kort og sjokolade. Om jeg har en drømmemann i tankene? Tja, si det….

Endringsreisen min i media

Denne uken har min endringshistorie blitt fortalt i en rekke av landets aviser. Bakgrunnen for dette er ny forskning fra Norges Idrettshøyskole, forskning som viser at litt fysisk aktivitet gir stor effekt.

Foto: Kjartan Bjelland, Fædrelandsvennen

 

Det var sånn jeg begynte min endringsreise, med aktivitet. Fra å ha en kondis som en hvalross, så var det de små, korte turene jeg startet med. To ganger i uken. Jeg pustet og peste, og tenkte vel i mitt stille sinn at jeg sikkert ikke holdt ut lenge. Det holdt i uker, så måneder, det ble 1 år, og nå er det snart 6 år siden jeg tok min første tur sammen med en liten gågruppe i håp om å klare å gjøre noen endringer. Jeg holdt ut, og jeg vet at dette nå er en del av hverdagen min, og at uten trening, så er det noe viktig som mangler.

At man med høy BMI risikerer å dø tidligere, det er vel noe vi alle er klar over, men studien fra Idrettshøyskolen, den viser at det er lite aktivitet som skal til for å endre på dette. Man kan forlenge livet betydelig ved å være fysisk aktiv. Det skal så lite til. Dette bør være den beste motivasjonen vi kan få. Fysisk aktivitet forbedrer sukker- og fettmengde i blodet hos personer med høy BMI.

Helsedirektoratets anbefaling for voksne er at man bør være fysisk aktiv i minimum 150 minutter med moderat intensitet, eller 75 minutter med høy intensitet pr.uke. Velger man moderat intensitet, så snakker vi om 2,5 time i uken. 2,5 time for et lengre liv, og et bedre liv. Det er en investering verdt å tenke på dersom du er i gruppen ” ikke aktiv.” Jeg er sikker på at vi alle kan investere 2,5 t når gevinsten i den andre enden er en gevinst verdt å jobbe for.

Det ble ingen slankeoperasjon på meg for de årene tilbake. Jeg hadde høy vekt, høyt blodtrykk og jeg lå på grensen til diabetes 2. Alt lå til rette for operasjon, og i mitt hode, så ville kampen mot kiloene bli en helt annen kamp etter operasjonen. Jeg ble redd. Jeg fikk kalde føtter. Jeg klarte ikke usikkerheten på hvordan livet ville bli etterpå, og komplikasjonene som kunne oppstå. Vendepunktet mitt ble ønsket om å prøve å klare å endre på egenhånd en siste gang. Vendepunktet ble de to små gåturene i uken, og samtalene med en kognetiv terapeut. Terapeuten hjalp med å samle tankene. Hun hjalp meg til å sortere tankene. Ut med de gamle, og de tingene jeg ikke kunne gjøre noe med. Inn med nye tanker for å klare å se meg selv på en ny måte. Slutte å snakke meg selv ned, og se hvor sterk jeg faktisk var. Bryte onde sirkler, og tankemønstre. Hun lærte meg å ta kontroll. Til å konsentrere meg om de tingene jeg kunne endre på, og ikke bruke energien min på det jeg ikke kunne gjøre noe med.

For meg var fysisk aktivitet viktig på veien mot et lettere og bedre liv. Det endret livet mitt totalt. Fra de to små turene i uken til at jeg i dag trener 5-6 ganger i uken. Fra å føle at fysisk aktivitet var et ork som jeg slet meg gjennom, så er det i dag blitt en stor og viktig del av hverdagen. Jeg tar en treningsfri dag, eller to i uken, og de dagene, da føler jeg at noe veldig viktig mangler. Det er aldri vanskelig å komme ut av senga og være på trening rundt kl.07. Selv ikke når kulden biter skikkelig, og temperaturen har vært nede på minus 12 grader.

Foto: Kjartan Bjelland, Fædrelandsvennen

 

Jeg har gått utenfor komfortsonen min mange ganger i løpet av disse årene. Nå sist da jeg fikk Øystein som PT. For en investering det har vært. For en fremgang jeg har hatt. Dette merkes på kroppen på mange måter.

Foto: Kjartan Bjelland, Fædrelandsvennen

 

50 kg har jeg mistet på disse årene. Ikke noe wow resultat med tanke på hvor lang tid jeg har brukt. Jeg er ganske sikker på at disse 50 kiloene er blitt mer, men jeg har ikke veid meg på veldig lenge. Likevel er jeg rimelig sikker på at 50 er blitt mer, og ikke mindre. Jeg kjenner ben jeg ikke har ant at jeg har hatt. Magen, den henger ikke ned på lårene som den gjorde før, jeg kjenner muskler, jeg ser en flatere mage – og alt begynte med frykten for en slankeoperasjon, og en liten gåtur to ganger i uken.

En stund etter at jeg gikk i gang med gåturene, tok jeg også litt tak i kostholdet. I starten gjorde jeg kun små mikrogrep, men etter hvert litt større grep:

  • Søtsakene er forbeholdt helgen.
  • Jeg spiser mindre porsjoner enn før.
  • Før drakk jeg store mengder Pepsi Max, nå drikker jeg, tro det eller ei mest vann med litt smak i. Ca 3 liter Pepsi Max til dagen, det er blitt til 2-3 glass. Jeg tror det nesten ikke selv.
  • Jeg  spiser nok sunnere enn før, og tenker mer

For meg har det vært viktig å ta disse grepene når jeg selv har følt meg klar for det, og det gjelder alle grep jeg har tatt, og alle dørstokkmil jeg har krysset. Det er en selv som må være klar. Det hjelper ikke at andre er klar for deg.

Jeg tenker også at det er viktig å kjempe en kamp av gangen. Å skulle jobbe med både kost, trening og hodet på en gang, det går ikke. Jeg valgte aktivitet fordi jeg tenkte at det ville være lettere å oppleve mestring. Når man kjenner på det å mestre gjennom aktivitet, så blir man også motivert etter hvert til å ta nye grep.

Tenk deg hvor lite som skal til for å leve et lengre liv. Det er helsen som motiverer meg fremover. Det er prinsene mine som jeg vil være her lenge for.

Jeg har ikke mål om å bli normalvektig, men jeg skal bli lettere enn i dag

Det er ikke sånn at alle med stor kropp har dårlig helse. Årene med trening har gitt meg fine blodverdier og en mye bedre helse, både fysisk og psykisk. Det har endret livet mitt.

Foto: Kjartan Bjelland, Fædrelandsvennen

 

Visst du har abonnement på Fædrelandsvennen, så kan du lese saken her: https://www.fvn.no/aktuelt/sprek/i/QmjxJV/heidi-50-var-50-kg-tyngre-slik-kan-du-minske-farene-ved-overvekt-i

Saken kan også leses på nett hos de avisene som er tilknyttet Schibstedt

 

 

 

Som en unge i en godtebutikk

Reklame | Studio og Gozzip

I går tok jeg dere med til en ny butikk i Søgne hvor man skal selge klær i store størrelser. I dag skal jeg gi dere noen små smakebiter på klær som kommer høst/vinter 2021. Vi som garantert lengter etter både en vår og en sommer nå, vi skal ikke fokusere så mye på neste høst og vinter, men det er moro å se på hva som kommer, og hva man kan kle seg i litt der fremme.

Å være med på kolleksjonsvisninger, det liker jeg veldig godt. Det er jo et lite eldorado for meg som elsker klær, og som har klær som en så stor interesse. Jeg synes jo også det er moro og kunne vise dere som følger bloggen min hva slags klær dere vil kunne finne i butikkene etter hvert. Det er jo også spennende å se hva slags klær butikkene plukker ut, og som de ønsker å selge.

Jeg er veldig glad i Studio og Gozzip, og det er flere grunner til det. Begge er spreke merker, og jeg synes de begge er utrolig gode på både stilige design, og farger. De er begge veldig flinke med tøffe kombinasjoner. Passform er selvsagt uhyre viktig, og det er jo ofte passformen som skiller de gode produsentene fra de andre, og her er også både Gozzip og Studio veldig gode. Gozzip er ganske romslig i størrelsen, så her kan man gjerne gå ned i størrelse i forhold til hva man vanligvis bruker. Studio, der følger de størrelsene veldig godt. Jeg bruker str. M i begge merker, og i noen plagg kan jeg nok gå ned i str. S i Gozzip.

Neste høst og vinter kommer det mye spennende og flotte klær fra begge produsenter. Jeg tror kanskje at det er Gozzip som har den kolleksjonen  som er mest Heidi denne gangen. Det varierer alltid veldig, men Gozzip høst/vinter 2021, wow sier jeg bare! Veldig mye flott i Studio sin kolleksjon også, ingen tvil om det, men det var virkelig mye sprekt og flott fra Gozzip. Designene, fargene, kombinasjonene, det lille ekstra….kjenner at jeg gleder meg så til klærne kommer i butikkene…selv om jeg vet at det er en stund til akkurat det. Når det kommer til farger så kommer det feks mye rust, camel, petrol, grønt og dusty pink. Det kommer en del mønster, det kommer en del striper, blomsterprint får vi også, og selvsagt masse sort med tøffe detaljer. Det er moro når man ser at butikker ikke bare velger det trygge, sorte, men at de faktisk velger farger, og at de våger å velge klær som tar litt plass.

Når det gjelder klær som i livet ellers, så må vi være flinke til å ta plass, til å våge, og til å skinne. Vi må bli tryggere på oss selv, og vi må våge å skille oss ut. Vi skal ikke gjemme oss bort i joggebukser og hettegensere. Jeg får vondt langt inn i hjertet når kvinner forteller meg at de vil gjemme seg bort fordi de skammer seg over å være en størrelse eller flere for store. Det er ikke de følelsene vi skal sitte med. Bruk farger, våg å være tøff.

Gozzip, der kunne jeg hatt nesten hele kolleksjonen. WOW sier jeg bare. Tøffe ytterjakker som de jeg viser her. Jakken i rust, som også kommer i andre farger, det er en sånn jakkefavoritt som går langt ned forbi rompa. Helt deilig å ha på seg, og rust er jo en fantastisk farge. Tøffe skalljakker, den ene med dyreprint.

Tidligere var ikke jeg så glad i skjorter. Verken korte eller lange. Man endrer seg helt tydelig, for nå har jeg skikkelig sans for lange skjorter. Skjorter som jeg kan ha åpne med en topp under. Jeg liker de nok best åpne, og jeg merker at jeg får flere skjorter i klesskapene mine. Sjekk bare ut denne stripete. Hvor flott er ikke den! Så utrolig fin med denne rosafargen, og lillefargen. Jeg blir jo så glad når jeg ser den. Det blir nok en Heidi favoritt. Eller den flotte, lange skjorten i grønt. Det blir også en Heidi favoritt.

Jeg har aldri vært glad i ruter, og skjorter alla flanellskjorter. Det har vært for mandig for meg, og for mye turpreget, men igjen, ting endrer seg, og det er nesten ikke til å tro at jeg falt veldig for denne skjorten som er fra Studio. Jeg var noe skeptisk da jeg prøvde den, men den var så fin på! Så behagelig å ha på, og jeg følte ikke at denne var mandig, sikkert mye på grunn av fargene, og så var det heller ikke flanell. Tøff hette hadde den også, og jeg skjønner at jeg kommer til å bruke denne masse. Hoodie, det hadde jeg vel heller ikke trodd at jeg skulle falle for, men sannelig tok jeg feil der og. Stripete i sort, og hvitt, med hette. Knallfin!

Studio er utrolig flinke på ponchoer. Det som er så genialt med Studio sine ponchoer, det er at det er en topp under. Toppen sitter fast, og man får en følelse av et helt vanlig plagg istedenfor poncho følelsen. Jeg elsker disse! Til høsten, så kommer den fanatstisk flotte ponchoen som jeg viser her. Sjekk fargene! Man blir jo glad av sIike farger. Når den i  tillegg er SÅ utrolig god å ha på seg, da klistrer smilet seg.

Nå har du fått en smakebit på klær som kommer. Jeg håper du gleder deg like mye som meg. Akkurat nå, så er det vårnyhetene som er på vei til butikkene. Ingen tvil om at butikkene nå vil bugne av masse flotte vårvarer. Neste helg skal jeg vise deg noe av det som kommer, og jeg skal vise deg to av vårens store Heidi favoritter. Jeg har brukt begge plaggene masse allerede.

I dag skal vi feire min kjære mamma litt. Hun fyller 80 år til tirsdag. Mamma er ingen person som liker å være i fokus, og er ikke den som er mest glad i å feire seg selv, men noe må en så stor dag markeres. Coronapandemien begrenser jo også det å feire.

Ha en nydelig søndag!

Ny butikk med store størrelser

Reklame | Studio, Gozzip

Denne uken var jeg med på noe spennende. Denne uken fikk jeg være med på visning av høstkolleksjonene til Studio og Gozzip. Det er spennende det! For meg som elsker klær, og er så interessert i klær, så er det jo utrolig spennende å få se hva høst og vintermotene blir, og det ei god stund før klærne skal ut i butikkene. Det er heldigvis både en vår og en sommer før disse klærne kommer i butikkene.

Studio og Gozzip er utvilsomt store, personlige favoritter. Passformen er utrolig god, og det samme gjelder designet. Begge er så utrolig flinke med det lille ekstra. Det lille ekstra som gjør så mye med et plagg. Både Studio og Gozzip er merker som har vært i mange år. Danske, solide merker. En stund var de mer, eller mindre borte fra det norske markedet, men nå er begge merker tilbake for fullt, og finnes i mange norske butikker som selger store størrelser.

Det siste året har vært et tøft år for mange butikker, også for mange av butikkene som selger store størrelser. Mange har tatt nye grep når de kanskje har vært nødt til å stenge ned i perioder, eller når de merker at lysten til å handle i fysiske butikker ikke alltid er like stor. Mange butikker har vært flinke til å vise klærne sine både på video og på bilder, og man har sendt varer landet over.

I  en tid som denne vi er i nå, så er det også noen som satser, og som åpner butikk midt i pandemien. På onsdag fikk jeg være med på besøk til en av disse. Butikken ligger i Søgne, bare en liten kjøretur på 20-25 minutter fra hvor jeg selv bor. Butikken heter Siljes lille butikk, og ligger på Torvet i Søgne. Butikken ble åpnet på slutten av fjoråret, og for kun få dager siden, så ble det åpnet en egen klesavdeling hvor man skal ha et godt utvalg av klær i store størrelser.

Jeg blir jo veldig glad når flere satser på klær også i store størrelser. Jeg mener at man ikke nødvendigvis må ha en egen butikk med kun store størrelser, men at butikken også har store størrelser. En butikk hvor alle kan finne klær som passer sin kropp. Jeg skulle ønske at flere tenkte sånn. Ikke misforstå meg. Jeg er veldig glad for at man også har stormotebutikker, men jeg skulle nok også ønske at en del butikker kunne tilby klær i alle størrelser, ikke bare ” ordinære ” størrelser. At man ikke alltid må lete etter spesialbutikkene.

Siljes lille butikk har sett behovet for klær i store størrelser, og vil i sin klesavdeling ha klær fra 42/44, og opp til 54/56. Av merker som Siljes lille butikk selger, så finner vi bla både Studio og Gozzip. En fin avdeling med store størrelser er på plass i butikken, og det vil stadig bli påfyll utover.

Det er utrolig moro når noen våger, og utvalg av klær i store størrelser, det trengs i mitt område. I dag er det en selvstendig stormote butikk i Kristiansand, pluss en kjedebutikk. Kjører man da vestover, så er neste stoppested Lyngdal. Så på milene mellom Kristiansand og Lyngdal, så har det den siste tiden ikke vært butikker som har solgt store størrelser. Så at det nå kom en i Søgne, det er utrolig moro. Jeg håper at mange benytter seg av tilbudet, og støtter opp om det å handle lokalt.

På onsdag fikk Tabita Tokehøj som selger Studio og Gozzip i Norge vist de flotte høst/vinterkolleksjonene til Siljes lille butikk, og mye spennende og flotte klær ble handlet inn, så her er det bare å glede seg. Slike visninger er utrolig moro å være med på, og jeg kan love deg at for min personlige smak, så var der utrolig mye flotte klær i begge kolleksjonene. Jeg skal vise deg noen smakebiter på bloggen i morgen.