Det nytter

Det er ingen tvil. Det nytter.

En ting er ofte hva man føler, men å se med egne øyne at ting nytter, og har en misjon, det er en god følelse.

Jeg har alltid vært opptatt av velvære, og jeg har alltid vært opptatt av å ta vare på huden min. Jeg har fra jeg var i tenårene alltid tatt vare på huden min. Jeg renser hud morgen, og kveld. ” At du gidder ” får jeg ofte høre. Jo, jeg gidder. Jeg har alt igjen for at jeg har tatt vare på huden min gjennom årene. Jeg renser hud, bruker dag og nattkrem, jeg bruker serum og jeg bruker øyekrem. Jeg peeler huden, og jeg legger maske. Jeg har mye hudpleierprodukter i skapet mitt, og jeg bruker de. Jeg er også opptatt av å bruke gode produkter til huden min. Produkter som er tilpasset huden min, og som gjør gode ting for huden min.

Jeg bruker nok en del penger på velvære. Gode hudprodukter, og gode kroppsprodukter. Noen kaller meg jålete. Det kjenner jeg går helt fint.  Jeg bryr meg ikke. Jeg har blitt kalt verre ting. Selv om jeg er både en og to størrelser for stor, så skal sannelig ikke det hindre meg i å føle meg vel. Jeg liker å være velkledd. Jeg liker å føle meg vel. Jeg liker å være feminin. Jeg liker å være kvinne. Jeg tar fotpleie fordi det er viktig for lymfebeina mine, men også fordi det er en helt nydelig ting å gjøre for seg selv. Jeg striper håret. Jeg lakker negler, og akkurat neglene, det gjør jeg selv.  Jeg har tatovert øynebrynene, jeg har tatovert eyeliner, og lipliner – alle valgene angrer jeg ikke et sekund på at jeg har gjort. Det å tatovere øynebryn, lipliner og eyeliner er noen av de beste valgene jeg har tatt. Kall meg gjerne jålete, men det er mitt valg. Jeg føler meg vel. Det er godt for kropp, og sjel. Jeg vil ha det sånn.

Jeg har mange ganger lurt på hvordan det står til med huden min. Noen av oss er flinke til å ta vare på huden vår, mens andre ikke setter huden i fokus. Vi er veldig forskjellige også når det kommer til hud, og hudpleie. Jeg er nysgjerrig av meg, og når sjansen dukket opp til å sjekke hvordan det står til med huden min, så grep jeg den. Tenk så spennende å få vite hvordan tilstanden til huden min er. Jeg synes slike ting er utrolig spennende. En periode i vinter, så følte jeg kanskje følt at huden ikke helt fikk den fuktigheten den trengte, og jeg var veldig i tvil om jeg brukte de riktige produktene.

I november var jeg på hudsvanning hos Renates her i Kristiansand. Her ble hudens alder, porer, rynker, UV flekker, brune flekker, hudkonsistens målt. Jeg var veldig spent, og hadde som mål at huden ikke måtte være eldre enn alderen min, og at det meste var fint.

Huden ble scannet lag for lag. Det er jo helt utrolig at man er der at man kan scanne huden på denne måten. Jeg møtte en utrolig flink, og veldig hyggelig hudpleier som scannet, og som etterpå gikk igjennom huden min steg for steg. Huden min er veldig bra. Puh! Et bra og gjennomsnittlig resultat ligger på 50%, og på de fleste punktene, så scoret jeg høyere enn gjennomsnittet. På noen punkter scoret jeg veldig høyt. Men det var et punkt som trakk det hele ned, og det var øyepartiet mitt. Rundt øynene, så var huden veldig tørr, og jeg hadde da fått litt rynker der. Et annet punkt som trakk hudens alder noe ned, det er UV flekker. Akkurat disse UV flekkene er ikke de dype og skadelige flekkene, så det kunne gjøres noe med

Foruten disse punktene, så stod det veldig bra til med huden min. Nesten ingen flekker, der scoret jeg 80%. Hudens konsistens var godt over gjennomsnittet. Jeg scoret veldig høyt på brune flekker. Der fikk jeg en score på 93%. Jeg scoret også veldig høyt på porfyriner. Porfyriner er bakerier på huden. Her hadde jeg en score på 96%, noe som igjen betyr at jeg omtrent ikke har bakerier på huden. Porer hadde jeg også minimalt med. Der scoret jeg 82%. Røde hudpartier, det visste jeg at jeg hadde, men også her scoret jeg noe høyere enn gjennomsnittet på min alder.

Etter hudscanningen, så byttet jeg hudprodukter. Følelsen min om at de ikke var riktige, den stemte. Jeg kjøpte ny rens, ny dag/nattkrem, ny øyekrem, nytt serum og også ny peeling og maske. Nå var mine gamle produkter så og si tomme, så det var ikke sånn at jeg kastet produkter det var mye igjen i. Jeg kjente når jeg begynte å bruke de at her var det en stor forskjell, og har etter byttet vært veldig spent på hva en ny hudscanning ville fortelle meg.

Jeg har brukt de nye produktene i nesten fire måneder, og på onsdag var jeg tilbake for å ta en ny hudscanning på Renates. Jeg var utrolig spent på om scanningen ville vise forbedring rundt øyepartiet, og ikke minst de røde hudpartiene. Var de nye produktene bedre enn de gamle? Svaret på det siste er utvilsomt ja. Jeg hadde forbedringer på alt med unntak av porfyriner, altså hudens bakterier. Hudens bakterier hadde gått ned fra 96% til 94%. Ingen stor endring, men en endring. Årsaken her mente hudpleieren var bruk av munnbind. Ellers scoret jeg høyt på alt, godt over gjennomsnittet. Øyepartiet mitt som var veldig tørt sist, det hadde blitt veldig mye bedre. Det hadde økt med 20%, og scoret nå veldig bra. Til og med de røde hudpartiene hadde blitt mye bedre, og det var kanskje det jeg var mest overrasket over at jeg kunne forbedre med gode produkter.

 

 

At det nytter med gode hudprodukter tilpasset huden sin, det er det ingen tvil om. Det så jeg klart og tydelig etter hudscanningen. Jeg vet også at det lønner seg å få god hjelp av hudterapeuter til å finne produktene. Det at jeg bare kjøper noe som høres bra ut, det er det slutt med. En annen viktig ting jeg fikk beskjed om på hudscanningen, det var å bruke solbeskyttelse fra nå og utover til slutten av august. Når det begynner å bli kaldt, og man skal være ute, så skal det brukes en kuldekrem. Jeg skal være ærlig på at jeg aldri har vært veldig flink med solbeskyttelse, men på onsdag, så kjøpte jeg med meg en solkrem som er kun til ansiktet. En solkrem med faktor 30. Jeg hadde rett i at man bør bruke en egen solkrem for ansiktet, og kjøpe en annen til resten av kroppen. Nå bruker jeg solkremen i ansiktet hver morgen istedenfor dagkremen.

Det var utrolig spennende, og interessant å ta en ny hudscanning. Det var fint og faktisk se med egne øyne at produkter betyr mye, og at man kan forbedre huden mye ved å bruke de riktige produktene.

En annen ting som var utrolig gledelig å se, det var at ansiktet mitt var blitt smalere på disse 4 månedene. Det hadde jeg aldri trodd, for jeg kan vel ikke si at det føles sånn overhodet. Det er nok andre ting enn gode hudprodukter som er årsaken til det, men det ga meg en boost jeg virkelig trengte nå som trening, og endringer er svært utfordrende. Bildet til venstre er for 4 mnd siden. Det til høyre er nå.

Huden min er fortsatt yngre enn alderen min, så det er gode ting å ta med seg. Uansett hvilken alder man er i, så er man aldri for gammel til å tenke på seg selv. Man er aldri for gammel til å lakke negler, til å ta en massasje, eller til å vare på huden sin, man er aldri for gammel til å gjøre noe godt for en selv. Og har man anledning økonomisk, så har man også tiden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg