Et enkelt regnestykke

Reklame | Adia og Pont Neuf

Regnestykket er egentlig veldig enkelt, men likevel så vanskelig.

 

 

 

 

 

 

 

Hva slags regnstykke jeg snakker om? Jo, regnestykket som gjør at man kan gå ned i vekt, altså mer energi ut enn energi inn. I utgangspunktet er svaret på regnstykket enkelt, men likevel litt sånn håpløst ofte å få svaret ut i praksis. Jeg prøver å tenke litt på dette regnestykket for tiden, og jeg ble litt lettet når jeg denne uken leste en ernæringsfysiolog som uttalte at man ikke behøver å gå på diett for å få regnestykket til å stemme. Ernæringsfysiolog og forsker ved Rikshospitalet, Ida Gregersen betrygger oss i KK med at man fint kan gå ned i vekt på et helt normalt kosthold. Det at man slipper å tenke diett i hverdagen, det vil nok gjøre det lettere for mange.

Man vet at dersom man skal ned en del i vekt, så må fokuset også være på kostholdet. Jeg har sikkert en lang vei å gå, men jeg har tatt små grep. Søtt og salt, det er helgekos. Det hender jeg tar litt peanøtter, eller en neve med chips, men sliter ikke med dårlig samvittighet av den grunn. Før jul handlet jeg sjokolade på tilbud. Sånn typisk 4 for 100 av disse store sjokoladeplatene. Et par ganger gikk jeg i denne tilbudsfella. Av 8 plater, så ligger det fortsatt 7 plater igjen i kjøleskapet. Det er jeg stolt av. Jeg tenker jeg må sjekke holdbarhetsdatoen på sjokoladene snart, for plutselig er de gått ut på dato, og da havner de nok i søpla. Jeg tror forresten aldri jeg har sjekket holdbarhetsdato på sjokolade. De lå sjeldent lenge før de ble spist. Når jeg spiser en sjokolade, eller andre ting man kaller usunt, så er jeg fornøyd med mye mindre mengder nå enn før. Det er heller ikke sånn at det frister så veldig med søtt lengre. Jeg er nok mer på det salte. Hvorfor det har blitt sånn, det aner jeg ikke. Jeg tror det handler om et kosttilskudd som har tatt bort en del av suget mer enn at jeg har så enormt stålkontroll.

Pepsi Max, min store lidenskap. Hvem skulle vel ha trodd at jeg i løpet av en dag nesten ikke drikker Pepsi Max lengre ? Jeg tror det nesten ikke selv, men det er faktisk tilfelle. Jeg som har tviholdt på Pepsi Max’en min. Jeg som før glatt kunne drikke et par liter til dagen. Det ble handlet inn mye Pepsi Max for å si det sånn. Nå har jeg en 1,5 liters flaske i 2-3 dager, så her har jeg redusert veldig. Jeg har ikke lagt meg i selen for å redusere. Jeg har ikke tvunget meg selv til å redusere. Det har bare blitt sånn, og det er ikke noe svar å bli klok av. Jeg aner ikke hvorfor jeg har redusert. Lysten på å drikke så mye Pepsi Max, den er borte. Nå drikker jeg kun Pepsi Max til middag, og om jeg har besøk. resten av dagen, så drikker jeg faktisk vann. Ja, du leste riktig: jeg drikker vann, og jeg drikker ca 2,5 liter vann til dagen. Det er ikke til å tro. Jeg som ” hatet ” vann, og som kun drakk det når jeg skulle ta tabletter.

Endringen kom etter jeg fikk PT, for PT’en maste veldig på dette vannet. Nesten litt sånn irriterende hvor mye han maste om dette vannet. At jeg drakk altfor lite, og at det bare var å øke vannmengden. Jeg er jo ikke alltid den som hører på andre når det er noe jeg ikke vil, men her hørte jeg på han, og nå får jeg snart finner, så mye vann drikker jeg. Minst 2.5 liter til dagen. Det er nesten ikke til å tro at jeg faktisk gjør det. Jeg skal innrømme at jeg ” fusker ” litt for å få det til. Når jeg tar vann i vannflasken min, så tar jeg til slutt noen dråper med Zeroh i vannet for å få litt smak. Det er jo ikke kalorier i denne saften, og noen få dråper av denne gjør at jeg føler litt smak, og da kan jeg drikke masse vann. Dette vet PT’en min, og det er helt innafor å gjøre det sånn for å klare å øke mengden vann jeg drikker. Så nå har jeg med meg vannflasken overalt, og med disse få dråpene med ” fruit passion ” som smaken heter, så smaker vann nå helt fortreffelig.

Når det gjelder kosten, så har jeg ikke gjort dramatiske endringer, og kommer sikkert ikke til å gjøre det heller, men jeg kjenner at jeg nå tenker mer enn før, og har begynt å få en del av dette fra tanker til handling. For meg handler det mye om mengder, og det handler om å spise oftere. Jeg kan gjerne ha to måltider til dagen, og det er det. Ofte kan da disse to måltidene bli større enn de hadde hatt behov for å være. Jeg må også lære meg å stoppe når jeg begynner å kjenne metthetsfølelsen. Det er ikke alltid lett, for jeg synes den kommer så plutselig, og så smaker jo ofte maten så uendelig godt. Jeg er definitivt et middagsmenneske. En dag uten middag, da mangler det noe viktig. Middag er dagens høydepunkt når det kommer til mat. Her skal jeg nå prøve å tenke mengde. Jeg trenger ikke å lage så mye som jeg gjør. Ofte blir det kastet en del også fordi øynene tror at jeg orker så mye. Lunsjen, der må jeg tenke det samme. Jeg slår jo ofte sammen frokost og lunsj. Jeg prøver å spise et par knekkebrød når jeg kommer fra trening om morraen, men så er det lunsj og middag som er mine måltider i løpet av en dag. Her er jeg også i gang med å endre tanker og handling. Jeg har funnet noen knallgode, sunne knekkebrød som jeg skal prøve å spise litt mer av i løpet av en dag. Så mine grep fremover blir: mindre porsjoner, og flere måltider. Grønnsaker er jeg fra før av flink med til middagen. Jeg spiser mye grønnsaker hver dag. Frukt spiser jeg ikke så mye av, og har ingen store planer om å øke fruktinnholdet i løpet av en dag.

Det er garantert flere grep å ta, men det er her jeg har startet. Jeg prøver å tenke slik Gregersen sier: Mer energi ut enn energi inn. Aktiviteten min er det lite å klage på. Den er stor i løpet av en uke. 5-6 treningsøkter i uken pluss at jeg prøver å gå litt tur, så aktiviteten, den er jeg strålende fornøyd med. Kan jeg bli like flink med kosten, da vil jeg nok merke det på vekta. Det er mye som er langt viktigere enn vekta sånn sett. Helse og fysisk form er klart det viktigste, men jeg vil jo gjerne se vekta også gå nedover. Heldigvis merker jeg at kroppen endrer seg positivt, og det gir jo motivasjon til å fortsette. Det får ta den tiden det tar.

Til slutt vil jeg vise dere litt klær fra Adia og Pont Neuf som jeg synes er så lekre, og verdt å dele med dere som leser bloggen min.

Jakken fra Adia, den er så lekker! Stilig design. Jakken har skråknepping, noe som gjør det lille ekstra. Også om man har den åpen, så får man frem denne detaljen. Tøff, sort jakke med flere stilige detaljer. Ser litt semsket ut. Lekker! Jeg er blitt mer og mer glad i Adia, og denne jakken er blitt en jakke jeg bruker mye. Som de fleste jakker, så bruker jeg den mest åpen. Jeg synes Adia har så mye lekkert. Du kan følge Adia på Facebook her : https://www.facebook.com/adiafashion.dk

Så to utrolig flotte kjoler fra Pont Neuf som jeg bruker som tunikaer. Store, tøffe prikker/rundinger som design, og på veldig fine bunnfarger. Lommer foran er en detalj jeg liker veldig godt. Nydelig å ha på seg. Passformen, der er Pont Neuf i en særklasse på veldig mange av designene sine.

 

 

Du kan følge Pont Neuf her : https://www.facebook.com/pontneuffashion

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg