Et lite hjertesukk

I dag kommer jeg med et lite hjertesukk. Kjenner jeg er både frustrert og oppgitt.

5-6 ganger i uken, så er jeg på trening. En treningsuke akkurat nå består av både gruppetimer, PT timer og egentrening. Dette er gode svetteøkter, og jeg er avhengig av gode treningsklær, og for min del, så tenker jeg da på treningsoverdeler. Gode trenings t-skjorter, eller treningsgensere som er puster godt, som er fukttransporterende og som tørker fort når man svetter som bare det. For er det noe jeg gjør når jeg trener, så er det definitivt å svette. Det å ha overdeler som ikke har disse egenskapene, det er ikke særlig behagelig. Det er grusomt å gå i overdeler som er våte av svette.

Det er ikke noe problem å finne treningsoverdeler med disse egenskapene heldigvis, men her kommer hjertesukket. Problemet er å finne treningsoverdeler som har god lengde, og som også har en god armlengde. Det er masse overdeler å finne, spesielt på nettet, men de er jo så korte! Og i tillegg har de så korte armer at både grevinneheng og løshud er på utstilling. Når man har en litt av begge deler, så rister det godt når man trener , og man kan fort risikere å bli sjøsyk om man tilfeldigvis er i nærheten og ser alt dette i fri bevegelse.

Hvorfor er det så innmari vanskelig for produsenter å lage trenings overdeler noe lengre? Hvorfor er det så vanskelig å lage treningsoverdeler som har en god armlengde? Noen cm med ekstra stoff, kan det være så innmari vanskelig? Dette gjelder jo også t-skjorter generelt. Produsentene fortsetter med korte armer ennå de har fått utallige tilbakemeldinger om at armene må være lengre, og da skjønner jeg virkelig ikke hvorfor man ikke kan høre på de som faktisk skal kjøpe t-skjortene? Man blir oppgitt over for korte t-skjorter, for trange treningstopper, og at alle overdeler omtrent ikke har armer. Behagelige treningsklær til store vil kreve en annen passform, andre lengder, og bredder enn i ordinære størrelser. Vi har andre krav for at vi skal føle oss vel i plaggene.

Ikke bry deg om grevinneheng og løshud. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt akkurat det, men jo, jeg bryr meg. Jeg ønsker ikke at verken den løse huden, eller grevinnehenget skal danse rundt i ellevill dans mens jeg trener. Det handler mer om mitt velvære, enn å beskytte andre mot sjøsyke.

Jeg fant min treningsfavoritt for noen år siden. Da hadde Stormberg en helt fantastisk trenings t-skjorte som hette Danne. På den tiden testet jeg litt for Stormberg, og testet bla denne t-skjorten hvor jeg ga tilbakemelding på at modellen måtte være lengre, og den måtte også ha lengre armer. T-skjorten ble slik jeg ønsket, så jeg husker at jeg kjøpte en del av disse for å sikre meg gode t-skjorter å trene i. I dag finnes ikke disse i sortimentet, og det er innmari synd. Denne modellen er perfekt for oss som trenger god lengde på overdelene. Strekker man feks på armene, så sklir ikke overdelen opp. Den dekker det vi ønsker å dekke.  Treningsoverdelen absorberer svetten veldig godt, og den tørker fort. Den er myk, og utrolig behagelig å ha på seg.

Foto. Stormberg

 

Stort sett trener jeg i disse lilla t-skjortene, og de som trener på samme studio, og som ser meg mye på trening, de synes vel nesten synd på meg, og kommer vel snart til å donere penger til en ny overdel. De tror vel at jeg kun har denne ene. Sannheten er at jeg har 5 av disse lilla t-skjorter, 5 helt like. Jeg hamstret litt når de var i salg kan man si. Har også to i aprikos, men av en eller annen grunn så bruker jeg ikke de like mye.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg liker treningsklær som ikke er for kroppsnære. Vi har gjerne en en valke, eller to, eller en mage som man ikke vil skal bli et blikkfang. Overdelene må ha litt lengde, og da såpass at vi får den ned forbi rompa. Overdelen trenger ikke være telt, for vi kan gjerne vise formene våre, men det er en forskjell på å vise alt man har ekstra, og ha et plagg som fint følger kroppen. Armene er også ett viktig punkt. De færreste av oss store vil vise armene våre. Kanskje fordi vi har en del ekstra hud der, eller ved vektnedgang, så kan det bli en del løshud. Den perfekte lengde for meg er absolutt at jeg får dekket omtrent halve armen. Om ikke helt ned til albuen, så nesten.  Jeg sliter med å uttale meg om treningsbukser da mine bein skiller seg en del ut fra andres. Vi store ønsker også å føle oss freshe – så ja takk til masse flotte farger!!

Jeg vet at det er flere som selger trenings overdeler i store størrelser, men jeg sliter med at de da ikke har den lengden jeg ønsker. Så mye som jeg nå trener, så kan jeg godt ha en del ulike treningsoverdeler. Selv om jeg har fem like, så føles det jo som om man går med den samme hele tiden. Jeg har brukt litt tid nå på nett for å kikke litt på hva som finnes, men man ser jo fort at lengden ikke er tilfredsstillende verken her, eller der, Det er så fortvilende, spesielt når man ser at der er mange fine overdeler, og mange flotte farger. Men jeg endte til slutt opp med å bestille et par t-skjorter, og den ene av disse så ut til å ha en god armlengde, men jeg er spent på virkeligheten. Begge var fra Adidas, og Adidas har et godt utvalg av treningsklær i store størrelser. Den ene jeg bestilte, der vet jeg at lengden nok ikke er helt som jeg ønsker, men jeg bestilte da en lang, tynn treningsgenser med lange armer som jeg da tenkte å ha under t-skjorten. Jeg er spent på hvordan det vil fungere, og om det blir så fint som det er i mitt hode.

Merket som heter Aprico, de har også litt treningsklær, og de er utrolig stilige. Så fine farger, og så mye stilige design. Jeg har bestilt et par trenings overdeler med 3/4 arm. Passer de fint, og har de en god total lengde, så blir jeg utrolig glad. Jeg skal holde dere oppdatert, og vise når jeg mottar de.

Jeg regner med at mange av dere sliter med samme problem. Hvor kjøper du dine treningsklær i store størrelser? Har du funnet overdeler med god lengde? Jeg hadde blitt hoppende glad for gode tips som jeg kan sjekke ut.

En liten oppdatering på treningen min. Jeg er så fornøyd med innsatsen jeg legger ned, veldig fornøyd med fremgangen, og jeg merker at hver treningstime er med på å få meg noe nærmere målet mitt. Etter jeg fikk PT, så har trening fått en ny betydning for meg, og det å bli pushet slik jeg blir en gang, eller to i uken, det har betydd enormt mye. Jeg merker at kroppen endrer seg, jeg merker hvor mye sterkere jeg er blitt, og jeg merker hvor mye mer utholdende jeg har blitt. Kroppen er sterk, og den tåler å bli pushet. I denne PT runden, så velter jeg feks tunge dekk, dytter slede, står i planken – så her snakker vi om skikkelige svetteøvelser. Jeg merker at kroppen tåler dette veldig fint, og selv om det er blytungt, så liker jeg at jeg blir utfordret på slike øvelser. Det er jo verdens deiligste følelse etterpå når man har gjennomført ei skikkelige svetteøkt. Treningsgruppen for de som sliter med noen ekstra kilo, den startet på mandag, så nå har vi trent to ganger sammen. Tung trening, men det skal jo merkes at man trener. Jeg tror damene er veldig fornøyd med øktene, og det er jo så utrolig flott og kunne trene sammen på en slik måte. Forskjellige kroppsformer, forskjellige utgangspunkt, men her er det innsats, og en god latter når man får puste noen sekunder mellom hver øvelse.

Ha en nydelig lørdag fine lesere. Vi blogges i morgen

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg