Hvordan står det egentlig til?

Har du noen gang lurt på hvordan det står til med huden din? Noen av oss er flinke til å ta vare på huden vår, mens andre ikke setter huden i fokus. Vi er veldig forskjellige også når det kommer til hud, og hudpleie. Jeg er nysgjerrig av meg, og når sjansen dukket opp til å sjekke hvordan det står til med huden min, så grep jeg den. Tenk så spennende å få vite hvordan tilstanden til huden min er! Jeg synes slike ting er utrolig spennende! En periode nå, så har jeg kanskje følt at huden ikke helt får den fuktigheten den trenger, og jeg har vært veldig i tvil om jeg bruker de riktige produktene.

Å ta vare på seg selv betyr ikke at man verken er selvopptatt eller jålete. Å ta vare på seg selv, det å sette av litt tid til seg selv, det er kun positivt. Jeg har fra jeg var i tenårene alltid tatt vare på huden min. Jeg renser hud morgen, og kveld. ” At du gidder ” for jeg ofte høre. Jo, jeg gidder. Jeg har alt igjen for at jeg har tatt vare på huden min gjennom årene. Jeg renser hud, bruker dag og nattkrem, jeg bruker serum og jeg bruker øyekrem. Jeg peeler huden, og jeg legger maske. Jeg steller føtter hos fotteraput, og er flink til å smøre føttene om morgenen.  Jeg har mye hudpleierprodukter i skapet mitt, og jeg bruker de.

Noen kaller meg jålete. Det kjenner jeg går helt fint.  Jeg bryr meg ikke. Jeg har blitt kalt verre ting. Selv om jeg er både en og to størrelser for stor, så skal sannelig ikke det hindre meg i å føle meg vel. Jeg liker å være velkledd. Jeg liker å føle meg vel. Jeg liker å være feminin. Jeg liker å være kvinne. Jeg tar fotpleie fordi det er viktig for lymfebeina mine, men også fordi det er en helt nydelig ting å gjøre for seg selv. Jeg striper håret. Jeg lakker negler. Jeg har tatovert øynebrynene, jeg har tatovert eyeliner, og lipliner – alle valgene angrer jeg ikke et sekund på at jeg har gjort. Det å tatovere øynebryn, lipliner og eyeliner er noen av de beste valgene jeg har tatt. Kall meg gjerne jålete, men det er mitt valg. Jeg føler meg vel. Det er godt for kropp, og sjel. Jeg vil ha det sånn. Velhetsfølelsen er så viktig.

Tilbake til huden, og nysgjerrigheten min. Jeg har følt ei stund nå at jeg kanskje ikke bruker de rette produktene, og at huden kanskje ikke får nok fuktighet, så når det dukket opp en mulighet til å få sjekket dette, så var det en gyllen mulighet. Jeg føler at huden er fin, og at den ikke har store utfordringer, men jeg er også der at jeg ønsker å gi huden det den trenger. Så er det noe som ikke er som det skal være, og det kan ordnes, så ønsker jeg det.

På torsdag var jeg på Renates her i Kristiansand. Der tilbyr de kundene sine hudscanning, og en periode nå, så har det vært en scanning de har tilbudt gratis. Her måles- hudens alder, porer, rynker, UV flekker, brune flekker, hudkonsistens. Jeg var veldig spent, og hadde som mål at huden ikke måtte være eldre enn alderen min, og at det meste var fint.

Huden ble scannet lag for lag. Det er jo helt utrolig at man er der at man kan scanne huden på denne måten. Jeg møtte en utrolig flink, og veldig hyggelig hudpleier som scannet, og som etterpå gikk igjennom huden min steg for steg. Huden min er veldig bra. Puh! Et bra og gjennomsnittlig resultat ligger på 50%, og på de fleste punktene, så scoret jeg høyere enn gjennomsnittet. På noen punkter scoret jeg veldig høyt. Men det var et punkt som trakk det hele ned, og det var øyepartiet mitt. Rundt øynene, så var huden veldig tørr, og jeg hadde da fått litt rynker der. Det kan man se på bildet at stemmer. Under øynene mine, så ser dere på bildet av noen partier er lyse grønne mens andre er mørkere grønne. Det positive med øyepartiet, det er at alt som er lysegrønt, det kan rettes opp. Jeg hadde svært lite mørke grønne partier, så det betyr at jeg må gi dette partiet i huden min masse fuktighet nå fremover. Gjett om jeg skal pøse på. Det er helt tydelig at øyeproduktene jeg bruker i dag, de gir meg ikke nok fuktighet. Et annet punkt som trakk hudens alder noe ned, det er UV flekker. Akkurat disse UV flekkene er ikke de dype og skadelige flekkene, så det betyr at det også kan gjøres noe med. Jeg må da huske solbeskyttelse når jeg er ute i solen, noe jeg ikke er veldig flink til, det må jeg innrømme. Så må jeg også bruke en kuldekrem på denne tiden når jeg skal ut på tur, eller være en del ute.

Foruten disse punktene, så står det veldig bra til med huden min. Nesten ingen flekker, der scoret jeg 80%. Hudens konsistens var godt over gjennomsnittet. Jeg scoret veldig høyt på både brune flekker. Der fikk jeg en score på 93%. Jeg scoret også veldig høyt på porfyriner. Porfyriner er bakerier på huden. Her hadde jeg en score på 96%, noe som igjen betyr at jeg omtrent ikke har bakerier på huden. Porer har jeg også minimalt med. der scoret jeg 82%. Røde hudpartier, det vet jeg at jeg har, men også her scoret jeg noe høyere enn gjennomsnittet på min alder. Jeg skal prøve å få gjort noe med de røde hudpartiene også. Det er for det meste sprengte blodkar, så her må jeg undersøke litt.

Jeg var ikke eldre enn alderen min. Puh! Jeg er 50 år, og huden min var 48 år. Jeg hadde nok håpet at huden hadde vært noe yngre, men jeg skal gjøre noe med de tørre partiene, og jeg skal ta i bruk litt andre produkter som da forhåpentligvis vil gi meg denne fukten. Når det har gått 3 mnd, så skal jeg tilbake til  Renates for å se om disse hudpartiene er blitt bedre med mer fukt. Jeg gleder meg! Jeg synes dette er utrolig spennende, og som du skjønner, så er det å ta vare på huden viktig for meg. Krysser fingrene for at huden min er blitt enda noen år yngre. Og det blir jo veldig spennende å se om produkter som gir masse fukt nå vil være det som får tørrheten bort, og kanskje får huden min enda yngre .-)

Uansett hvilken alder man er i, så er man aldri for gammel til å tenke på seg selv. Man er aldri for gammel til å lakke negler, til å ta en massasje, eller til å vare på huden sin, man er aldri for gammel til å gjøre noe godt for en selv. Og har man anledning økonomisk, så har man også tiden.

Hud for meg er viktig. Jeg har igjen for at jeg har tatt vare på den i alle år. Huden spiller på lag med meg. Uansett hva slags hud man har, så er det hjelp å få. Både for å få en finere og bedre hud, gi huden mer fuktighet, mer glød og ikke minst det  å finne produkter som passer din hud.

Ha en nydelig lørdag! Vi blogges i morgen.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg