De små ordene

Små ord kan bety så ufattelig mye. Det å få noen gode ord, og fine komplimenter, det gjør så utrolig godt! Jeg er ikke alltid like flink med de små ordene som kan bety så utrolig mye for den som mottar de. Det er ett av målene mine – jeg skal bli flinkere til å rose, til å skryte, og til å oppmuntre. Jeg vet hvor mye slike ord, og slike tilbakemeldinger betyr for meg, og alle setter vi jo stor pris på å få fine tilbakemeldinger. Alle trenger vi ros, vi trenger å høre at vi betyr noe, og vi trenger å få bekreftet at jobben vi gjør med for eksempel livsstilsendring gir resultater.


Foto : Stormberg

Denne uken opplevde jeg igjen hvor flinke mange er på å gi komplimenter, og ros, også de jeg ikke kjenner så godt. Jeg ser veldig godt at dette er noe jeg må bli mye flinkere på, for jeg ser jo hvor mye det betyr for meg å få slike fine ord. Jeg blir jo så glad, hele meg smiler, og komplimenter gir meg også masse ekstra motivasjon. Jeg tror vi alle må bli mye flinkere til å gi et smil, si et hei, og si fine ord til hverandre. For meg betyr slike ting så utrolig mye. Jeg blir jo så glad, og hvem gjør vel ikke det? Jeg var kjapt innom en butikk for en liten handel, og på min runde treffer jeg to mennesker, helt uavhengig av hverandre, Den ene er jeg vokst opp sammen med, den andre vet jeg bare hvem er. Begge stopper meg etter at vi har hilst, og begge kommer med de fineste komplimenter. Jeg er nok ikke den flinkeste til å ta i mot komplimenter… vet av og til ikke helt hva jeg skal si, men jeg fikk sagt til begge hvor mye disse ordene betydde for meg, og at de hadde gjort dagen min enda finere. Så fantastisk at to mennesker man ikke har noen omgang med stopper meg sånn for å fortelle meg hvor flink jeg har vært, og hvor synlig endringene er – jeg ble så utrolig glad, og rørt… og jeg ble jo også litt stolt 🙂 På en av turene med pelsballen her om dagen, så traff jeg ei som bor i nabolaget. Jeg har snakket med henne før, begge har vi hunder, så da blir det alltid at man hilser, og kanskje slår av en liten prat. ” I dag må jeg bare fortelle deg hvor flink du har vært. Det er helt utrolig hvor mye du har tatt av deg! For noen endringene. Så utrolig flink du er, og for en jobb du har gjort.” Jeg ble jo litt satt ut som vanlig….Jeg er nok en typisk sørlending..sliter litt med å ta i mot komplimenter. Jeg blir liksom litt sånn sjenert, men du verden så glad man blir! Jeg fikk heldigvis fortalt vedkommende hvor mye det betydde for meg at hun sa dette til meg, for det gjorde det virkelig! Samtidig fikk jeg fortalt litt om min vei, og valget jeg tok om å klare dette selv. Takk for at det finnes slike mennesker som tar seg tid til å gi komplimenter selv om man ikke kjenner hverandre så veldig godt. Samtidig så vet jeg at jeg må bli litt flinkere til å ta i mot komplimenter, og ikke minst, så må jeg bli flinkere til selv å se hvilken jobb jeg har gjort. Jeg må bli flinkere til å gi meg selv komplimenter, og skryte av meg selv når jeg har vært flink! For meg er det liksom litt skrytete å være stolt av meg selv – jeg føler kanskje at jeg prøver å fremheve meg selv. Det er lov å være stolt av seg selv, og det er lov å være stolt når jobben man gjør gir resultater!

Komplimenter er noe positivt. En positiv bemerkning, ros eller skryt. Komplimenter kan omhandle alt! Man kan få komplimenter for materielle ting, som hvordan man ser ut, klær man har på seg, eller nye ting man har kjøpt. Man kan få komplimenter for prestasjoner. Uansett er det utrolig fint å få komplimenter, spesielt når du selv synes du har gjort noe bra! Vi trenger komplimenter, vi trenger å høre det når vi har gjort noe bra. Jeg synes det er utrolig fint å høre at også andre synes den nye jakken min er fin, og at jeg kler den. Jeg synes det er fint når andre legger merke til hvor mye mer jeg stråler, og virkelig ser at jeg har det bra. Jeg skal være helt ærlig å innrømme at jeg synes det er fantastisk godt å høre når andre legger merke til at vekten min har gått ned, og roser den store jobben jeg gjør. En livsstilsendring er en utrolig stor jobb! Om jeg ikke alltid takler komplimenter like godt, så skal du vite at jeg setter umåtelig stor pris på de, og det gir meg en ekstra motivasjon til å fortsette jobben jeg har startet! De fleste av oss blir jo veldig glad for å få komplimenter, men det er stor forskjell på hvordan vi takler det. Mitt standardsvar er ” takk “, og ofte er det ikke alltid jeg får sagt så mye mer, men jeg er blitt flinkere til å fortelle hvor mye det betyr for meg…Men det er kanskje vel så vanlig å bli pinlig berørt av å få komplimenter. Vi blir flaue av å høre fine ting om oss selv, og derfor vet vi ikke helt hva vi skal svare. Man kan tro at man virker innbilsk hvis man svarer takk når noen sier noe positivt til en….helt feil selvsagt, men man skal jo ikke være for god, man skal ikke fremheve seg selv 🙂

Denne uken føler jeg at det nye året har startet skikkelig. Jeg har kommet meg tilbake på trening, og den følelsen er så utrolig godt. Selv om man merker at man har hatt en pause, så vet man også at det ikke er så mange treningsøkter til før man er tilbake der man var før pausen. Man ” forfaller ” fort, men heldigvis så kommer man også fort tilbake. Timene denne uken var nok litt tyngre enn de var før jul, svetten begynte nok å renne nesten fra første treningstrinn, men det er så godt å være tilbake! Nå er det bare å håpe at beina samarbeider bra, og at de holder seg unna alt som heter infeksjoner. Akkurat at det skal bli et år uten infeksjoner, det er vel nesten som å tro på julenissen, men at det blir et år med mindre infeksjoner, det håper jeg på. Så må jeg bli veldig flink til å stelle pent med beina, og sørge for at de har det best mulig. Denne uken har det også være en del nye ansikter på trening, og det synes jeg er utrolig moro! Det er jo det vi ønsker. Vi ønsker at stadig flere overvektige skal finne veien til treningstimene våre. Det er riktignok januar, og ” alle ” skal begynne dette nye livet som også innebærer masse trening, men jeg håper virkelig at alle nye som har startet vil fortsette utover, og virkelig se hvor flott denne treningsgruppen er, og hvor stort utbytte man har av å trene. Man merker veldig fort på kroppen at trening gir god helseeffekt! Klart det er tungt å trene, men er det ikke sånn det skal være ? 🙂 Man skal kjenne pulsen gå som trommestikker, man skal svette som en gris, man skal puste som en hvalross – ingen av disse tingene tar livet av oss 🙂 Alle som har trent sammen med oss har overlevd hver eneste time 🙂

Om kun kort tid, så kommer det et treningsprogram på bloggen som er laget spesielt til bloggens lesere av PT, og instruktør, Lise Lund. Dette håper jeg mange av dere vil benytte, og bli med å trene. Programmet skal være et treningsprogram som er gjennomførbart for de aller, aller fleste. Det vil være et program man kan trene hjemme, et program som ikke krever utstyr, og det blir et program som garantert vil gi resultater om du gjennomfører det. Vi skal begynne helt i det små, og så skal vi etter hvert øke litt på, og endre litt øvelser. Vi skal ikke ha de store målene om å trene dette programmet hver dag. Vi skal også her begynne i det små, og være superfornøyd når man har klart de to gangene i uken som vi starter med. Jeg gleder meg til å vise dere programmet, jeg gleder meg til å høre hvordan det går med dere, jeg gleder meg til å se hvor mange av leserne vi kan få motivert til å begynne med viktig fysisk aktivitet 🙂 Vi skal forklare dere alle øvelser, og vi skal vise dere øvelsene. Jeg gleder meg! Det er ikke så mange dagene før alt er klart, og vi kan presentere bloggens eget treningsprogram 🙂 Ha en nydelig fredag der ute – fredag er som dere vet den aller beste dagen i uken for meg, og fredag er rægedag!!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg