Takk for alle anbefalinger

Joggesko som sitter utrolig godt på føttene, det er ikke alltid lett å finne. Jeg må ha joggesko som er gode å gå på, og som er gode å trene på. Jeg trenger joggesko som ikke lar føttene mine blir vonde når jeg sykler, og når jeg går på tredemølle. Jeg har alltid stresset mye med å finne nettopp slike joggesko når behovet for nye joggesko har meldt seg.

Jeg har prøvd ulike merker i joggesko. Jeg er veldig glad i en spesiell type fra Asics, men når jeg ønsket samme modell, så var den gått ut. Jeg fant en annen Asics modell som også hadde forsvunnet fra markedet når jeg skulle ha nye. New Balance har jeg vært fornøyd med. Det er de jeg trener på nå, og de har jeg fått fra ortopedispesialisten som jeg går til. Nike går opp i størrelse også til dame, men de går jeg mest på til vei på trening, og litt på gåturer.

Jeg trenger joggesko som er for oss som har overpronasjon. Jeg er altså plattfot. Ved overpronasjon så faller innsiden av foten innover når foten belastes. Overpronasjon er vanlig blant de av oss med lav fotbue, og kan medføre redusert støtdemping og følgeplager i føtter, ankler, knær, hofte og korsrygg. Derfor er det viktig at de av oss som har dette, at vi velger joggesko som tar hensyn til disse utfordringene. Det med riktige sko, det er alfa og omega. Viktig er det også å bytte sko med jevne mellomrom, og kanskje ha sko man kan bytte på.

Jeg får dekket 2 par med spesialsko fra NAV hvert år. Jeg går på Blatchford, og til nå så har vi slitt veldig med å få sko som sitter slik de skal. Som regel blir de gedigne, så jeg var litt i ferd med å gi opp disse spesialskoene. Ble liksom så skuffet hver gang. Men så var det ei ved Blatchford som lurte på om hun kunne forsøke å hjelpe meg, og det sa jeg ja til uten særlig forventninger. Etter første time hos henne, så kjente jeg på optimisme. Etter andre besøk, så kjenner jeg at jeg virkelig har troa på at hun kommer til å få til gode sko til meg. Først en fritidssko og deretter en skolett. Kjenner jeg gleder meg.

Jeg lærte mye av ortopedi ingeniøren som jeg ikke visste, bla at jeg ikke har brede føtter. Jeg har alltid følt at mine føtter er utrolig brede, det er de ikke. Jeg har store føtter, og er plattfot, men jeg har ikke brede føtter. Uansett hvilken vekt jeg hadde hatt, så hadde føttene mine vært slik de er, og jeg som alltid har trodd at mine føtter var sånn pga vekt og lymfødem. Men nei.

Jeg har siden jeg skrev om joggesko i april, nå anskaffet meg Skechers joggesko etter anbefaling fra mange av dere som leser bloggen min. Jeg hadde på forhånd fått anbefalt fra Skechers hvilke joggesko som passet til trening, og som var for meg med overpronasjon. Joggeskoene bruker jeg på trening, og jeg er veldig fornøyd med de. Utrolig lette på beina. Jeg kjenner fortsatt at jeg får ubehag, spesielt på venstre fot når jeg sykler, eller går på mølla, men dette vil jeg nok alltid slite med så lenge jeg er plattfot. Jeg har fått såler på Blatchford som skal avlaste, men jeg er ikke så flink til å bruke de. Ikke flink i det hele tatt faktisk. Grunnen til det er at sålen ikke er så behagelig å ha i skoene, men mulig det må gå seg til. At det blir bedre når jeg har brukt den litt, så jeg får kanskje gi sålene et nytt forsøk i håp om at jeg slipper ubehaget når jeg sykler, og går på mølla.

Det var også er av dere lesere som anbefalte et joggeskomerke som mange Ortopedifirmaer fører. I skrivende stund, så husker jeg sannelig ikke merket, men jeg fikk prøve en joggesko i dette merket når jeg var på Blatchford sist, og de joggeskoene var utrolig gode på beina. Noe tyngre enn Skechers, men utrolig gode. Disse skal nå bestilles i min størrelse, og jeg gleder meg så til å ta dem i bruk.

Takk til dere som anbefalte Skechers. De fungerer som gull de, og jeg kjenner de ikke på beina. Det å bytte litt på både ordinære sko, og joggesko er utrolig viktig. Nå får jeg også joggesko på Blatchford, så nå blir det å bytte på de, og Skecher når jeg skal trene.

I dag startet jeg dagen tidlig med å male. Nå har vi hatt to regnfrie dager, så da kunne jeg male i dag. Har absolutt mye igjen, men jeg ser enden 🙂 Det blir også siste del av terrassen som jeg skal fjerne beis på. Så skal terrassen etter hvert være klar til å få ny beis. Blir ingen fridag her denne søndagen, men sånn er det med hus. Ville ikke ha byttet med noe i verden. Stortrives her i huset mitt.

Lag deg en innmari god søndag!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg