Store, men pene

” Har du så store føtter ”  spurte ei venninne av meg forleden dag. Hun så ned på det siste paret med spesialtilpassede sko som jeg hadde fått. Jeg skjønner at noen spør, for det er jo ikke hovedvekten av kvinner som har så store føtter som det jeg har. Og skoene mine ser jo gedigne ut i forhold til venninners sko på 39 og 40. Ok da, noen har sikkert også str. 41. Men 44 og 45, det er de fleste nok best kjent med at mann eller kjæreste har i skostørrelse. Men sånn er det bare, og det har jeg godtatt nå etter mange år. Ikke at jeg har hatt noe annet valg enn å godta heller. Da måtte jeg ha gått barbeint. Jeg kjenner at rødfargen kommer lett i ansiktet når noen spør meg, eller at man kommer inn på skostørrelser. Det er litt flaut å ha så store føtter. Ei venninne av meg har feks str. 37, som heller ikke er så vanlig for kvinner, og det er litt forskjell når våre sko står ved siden av hverandre.

Jeg har hatt mine runder med frustrasjon når det kommer til føttene mine, og sko. Det å finne sko som passer, sko som er fine, sko som er feminine – det har vært utfordrende til tider. Nå er jeg glad for at man de siste årene har kunnet få tak i sko til kvinner, og at man ikke har vært nødt til å føle seg som en mann på føttene, og kvinne på resten av kroppen. At utvalget er bra, jo, det er det, men da må man på nettet. Jeg vet ikke om fysiske butikker som selger sko i store størrelser. Vi hadde en her i Kristiansand, men den ble lagt ned for en tid tilbake. Og der er en i Oslo. Jeg var alltid der før når jeg var i hovedstaden. Nå går det lengre tid mellom hver gang. Gjøvik hadde en fantastisk skobutikk for store føtter, men også den er lagt ned. Ellers er det nettbutikker. Det fungerer fint det så lenge jeg har muligheten til å få faktura. Jeg liker å få skoene hjem for å prøve dem, og deretter betale de jeg ønsker å beholde. Sko i store størrelser, det er ofte sko som koster en del, og bestiller jeg, så bestiller jeg ofte flere par av gangen. Da liker jeg å prøve før jeg betaler. Så fakturaordning, den er kjekk synes jeg.

For kort tid tilbake, så fortalte jeg på bloggen om skoene jeg hadde bestilt fra Klingel, og som jeg var veldig fornøyd med. Zalando er også en nettbuikk som har et veldig godt utvalg av sko i store størrelser for kvinner. Der har jeg bestilt en del, og vært fornøyd. Prisen på skoene der er også mye lavere enn spesialbutikkene. Nå skal jeg være så ærlig å si at det er en god forskjell på en del av skoene kjøpt i en spesialbutikk, og på Zalando feks. Det er forskjell i kvalitet og passform på en sko som koster 1000 kr, og en som koster 2-300 kr, som oftest. Men ofte får man jo finere, og tøffere sko på Zalando. Og jeg synes det er helt greit å ha sko også som man kanskje bare skal ha på seg et par timer. Av og til holder man ut at de ikke føles som skyer når man går på de visst du skjønner.

Forleden dag fikk jeg hjem noen par med sko som jeg hadde bestilt fra Zalando. Utrolig flotte sko, og til veldig greie priser. Tre av parene ble liksom noe for spisse foran, så da føltes de ikke så gode å ha på seg. Det ble for lite plass, og da er det ubehagelig å ha på seg. Ubehagelige sko, det skal jeg ikke gå med. Jeg beholdt to av parene. Utrolig fine! Og for disse to parene, så betalte jeg rundt 500 kr. Det er en god pris for to par sko. Det ene paret er fra Even and Odd. Dette firmaet har veldig mye flotte sko til kvinner i store størrelser. Det andre paret er fra Anna Field. Også dette firmaet har mye sko i store størrelser for kvinner. Utrolig fine sko begge to parene. Paret fra Anna Field er nok det paret som er best å ha på føttene. Veldig gode sko kjennes det ut som. Jeg valgte sorte, men de finnes i mange farger. Paret fra Even and Odd, det er nok et par som jeg ikke kan traske rundt på i mange timer, men likevel en sko som er fin å ha på seg når man skal pynte seg litt. Jeg liker jo godt pynten med denne gull lenken som er på skoen. Små detaljer som gjør så mye. Jeg kommer absolutt til å bestille mer fra Zalando. Zalando har jo også klær i store størrelser som et lite tips til dere som ikke vet det. Klingel kommer jeg også til å bestille mer fra når der er sko som jeg liker. Jeg venter på et par som kommer om et par, tre uker. En mokkasintype som jeg er spent på.

Ellers er jeg så glad for at dere liker vidoene jeg legger ut. Det vil bli mer enn klær på disse vidoene etter hvert. Jeg skal ta dere med litt på diverse, men i starten har det vært å vise litt av mine favoritt sommerklær. Men følg med. Mer spennende kommer. Jeg er så takknemlig for alle visninger, og alle kommentarer. Er det noe dere ønsker at jeg skal vise, så gi meg en tilbakemelding på det.

Det er nydelig vær i Kristiansand i dag. Jeg har hatt en tidlig søndagsøkt på trening, og skal nyte det fine været i dag bla med en tur på Fiskebrygga med min mor. I dag blir det en god is på brygga før det blir grilling senere. Nyt søndagen der du er! Vi blogges til lørdag!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg