Stor både her og der

Lykke, det kan være så mye. For mange av oss kvinner, så kjenner vi på lykkefølelsen når vi er på shopping, og finner noe som vi kanskje har lett lenge etter, eller noe som bare roper på oss, og som bare må bli med oss hjem i en pose, eller flere. Jeg kjenner heldigvis på lykkefølelsen på flere plan enn bare shopping Takk og lov for det. Lykkefølelsen har jeg kjent på mye i det siste, og på ulike plan. Det er godt å kjenne en glede, og litt sommerfugler i magen fordi man gleder seg til noe , og fordi livet er veldig bra. Ikke at det har skjedd så mye spesielt, men jeg har masse å glede meg over.

Som en størrelse for stor, og utfordringer med lymfeødem i begge legger, så har jeg flere utfordringer. En av de er at føttene mine krever sko som går høyere enn str.41, eller str.42 som er der sko til damer normalt slutter. Dette har jeg skrevet om før på bloggen min, og jeg vet at det er flere av dere som også har store føtter. Når jeg da finner gode sko, og også fine sko til føttene mine, da blir jeg glad da! Da kjenner jeg på den gode lykkefølelsen. Det er en selvfølge for mange det å finne de skoene man ønsker, men ingen selvfølge for meg. Så da blir det stor jubel når jeg finner sko som både passer, og er fine.

Har man større føtter enn str. 42, så må man i ordinære butikker over på herresko, og du kan jo tenke deg hvor moro det er om man som kvinne må se på herremodeller. Jeg er jo også veldig glad i å kle meg pent, og da er det jo ekstra moro om man må velge en herremodell i sko. Bare tanken på å gå i herresko, den er ikke særlig god. Følelsen av å gå med sko som absolutt ikke passet til antrekket, eller at man må gå med sko som ikke er like fine som klærne, den følelsen er skikkelig kjip. Heldigvis har jeg sluppet å gå alt for mye i herremodeller.

Vår og høst, så bruker jeg veldig mye Gaitline. For meg er det verdens beste sko for mine utfordrende føtter. Men de fineste skomodellene til Gaitline finnes kun i damestørrelser, og det er så kjedelig. Jeg skulle ønske Gaitline kunne våge å prøve en modell til dame som gikk høyere enn 42. Jeg tror markedet er der. Kvinner liker å være kvinner. Også kvinner med store føtter.

Gode sko er viktig uansett skostørrelse, og uansett om man har små eller store føtter. Det er utrolig viktig å tenke på føttene, noe vi kanskje ikke alltid gjør i like stor grad som andre deler av kroppen. Vi piner ofte på oss sko som ikke akkurat er gode på beina, men vi gjør det fordi de er fine. Alle vi som har et lymfødem i beina, eller som har lipødem, vi bør absolutt tenke gode sko. Alle med ryggutfordringer bør tenke gode sko, men sånn sett bør vi alle gjøre det. Føttene skal bære oss gjennom hele livet, så da bør vi passe på de.

En kvinne skal liksom ikke ha store føtter. Det betyr så mye at man kan føle seg vel også når det kommer til skotøy selv om man også på det feltet er en størrelse, eller flere større enn ” normalen”. Hovenhet, og spreng i beina gjør at føttene trenger mer plass, men også uten ødem, så ville jeg nok hatt større føtter enn ” normalen.” Ingen andre i min nære familie har store føtter. Det er kun jeg som har trukket ” vinnerloddet.” Datteren min, min mor, min søster, min niese, alle har de normale føtter, og ordinære skostørrelser…men ikke jeg.

Jeg er alltid på jakt etter pene og gode sko i store størrelser. jeg vet at Zalando har et godt utvalg, og der har jeg bestilt litt. Tilfeldig kom jeg for kort tid siden over en ny butikk som solgte sko som gikk opp i størrelse også for oss kvinner. Full av forventninger så klikket jeg meg inn på nettsiden deres, og der fant jeg masse sko som kunne passe mine bein! Gjett om jeg ble utrolig glad! Dette er ingen ny nettbutikk. Jeg tror firmaet har eksistert i sånn ca 30 år. Jeg har nok hørt navnet før, men jeg har aldri vært inne på nettsiden deres, og aldri kjøpt noe derfra. Det jeg har sett reklame for, det har ikke vært noe for meg. Men plutselig var det en annonse som fanget interessen min, så jeg klikket meg inn, og ble jo så glad da jeg så flotte sko som man også kunne få i store størrelser.

Jeg har savnet et par fine fritidssko. Ikke en joggesko type, men en fin sko som ikke er pensko. En jeg kan bruke til hverdags, og som er god på beina. Ikke en sånn sko man kan ha på seg en halv time, og så er beina helt ødelagte. Og det fant jeg på KLINGEL. Det var mye sko for alle føtter, og mange sko for oss kvinner som må opp i størrelse. Det fantastiske er også at de har sko for brede føtter, ekstra brede føtter og også ekstremt brede føtter. Det er jo så utrolig bra for alle der ute som sliter med både store føtter, og brede føtter. Jeg har også brede føtter. Så jeg satte meg ned glad og fornøyd, og bestilte mitt første par sko fra KLINGEL. Dette er opprinnelig et tysk firma, og de sender også varene fra Tyskland, men alt står på norsk på siden deres, og de har norsk kundeservice. Så da er det trygt og godt for meg. Det tok heller ikke mange dagene før skoene kom. Tror kanskje det tok 5 dager. De sier vel 5-7 dager.

Skoene kom, og jeg var så spent på hvordan de var. Var de som på bildet? Passet de? Begge deler var full klaff. Jeg synes de var finere enn på bildet, og de passet så fint. I tillegg så kjente jeg fort at dette var en god sko for beina mine. Skulle jeg sette fingeren på noe, så må det være at den ene skoen kanskje var bittelitt stor i forhold til den andre, men jeg setter inn en slik sak som gjør at skoen ikke glipper. Skoen var en slik sko som jeg ønsket, en helt ordinær hverdagssko. En hverdagssko, litt penere enn en Gaitline. Nå har jeg bestilt meg to nye par sko fra KLINGEL. En veldig fin mokkasintype som det er litt leveringstid på, og en hverdagssko med fine glidelåsdetaljer. som allerede er på vei til meg.


Jeg er så glad for at jeg klikket innom siden, og oppdaget utvalget av sko i store størrelser. KLINGEL selger også klær til både han og henne, og de selger klær i store størrelser. Jeg fant ikke klær til meg der. Jeg følte nok kanskje at klærne var beregnet til kvinner som er eldre enn meg, eller som har en annen stil enn meg. Jeg har nok også et inntrykk av at Tyskland ikke er like spreke i plussize klær som  feks Norge og Danmark er.

Så jeg er en stk veldig fornøyd kvinne som har funnet gode sko til mine store føtter. Det er verdt å ta turen innom denne nettbutikken for å se om det kan være noe for deg også der. Man må beregne å betale noen kroner for skoene, men så tenker jeg at man får det igjen i kvaliteten. Dette er også sko i skinn.

Vi har hatt en del pent og varmt vær her i sør  det siste, så det blir nok å bruke sandaler mer enn tette sko på slike dager. Nå må jeg bare få på litt neglelakk på tærne, så er man klar for sandalsommer.

Til slutt så må jeg jo takke for alle de utrolig flotte tilbakemeldingene jeg fikk etter jeg prøvde meg på å legge ut videoer. Videoer kommer til å bli viktig for meg fremover, så da var det så utrolig moro at dere likte de to testene jeg la ut. Jeg har aldri gjort noe slikt før, men jeg var overraskende komfortabel med å gjøre dette, og når jeg etter hvert får de litt mer proffe, så blir dette veldig spennende. Jeg har bestilt meg en spesiell lampe som man bruker på nettopp slike videoer, så jeg har troa etter så mange flotte tilbakemeldinger fra dere. Det er fint og kunne legge ut videoer på dager hvor jeg ikke har disse ordinære blogginnleggene.

Ha en super lørdag! Vi blogges igjen i morgen. I dag har jeg vært på trening og syklet ei god mil. Så blir det litt maling av gjerde før jeg skal i barnebursdag. Datteren til en niese skal feire 2 årsdagen sin.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg