Søknaden er sendt

Så er søknaden vår sendt. Vi har jobbet masse med å få alt på plass. Det er haugevis av timer som har blitt lagt ned for å få sendt søknad til Kristiansand kommune om tilskudd til prosjektet Stor Treningsglede.

Jeg synes navnet på organisasjonen, og på prosjektet er veldig bra. I navnet ligger det så mye. Det forteller hvem vi er, og hva vi ønsker. Takk til Wenke som kom på det flotte navnet. Prosjektet har nå blitt grundig presentert i søknaden, og dette er et tilbud til en stor gruppe mennesker som i dag ikke finnes, og som det er et stort behov for å få etablert. Ikke bare i Kristiansand, men over hele landet. Men det er i vårt nærmiljø vi ønsker å starte, og så har vi mange håp og drømmer. Først må vi få ansvarlige politikere til å forstå oss. VI må få dem til å forstå at det nå er på tide og ta en stor gruppe mennesker på alvor, og være med å gi en nødvendig hjelp for kunne klare å gjøre noe med femdeproblematikken. Et helhetlig tilbud. Det haster.

Høsten 2022 gjennomførte Kantar undersøkelsen “En større samtale”, der overvektige kvinner og menn i alderen 18-62 år ble intervjuet hver for seg i 60 – 90 minutter.
Hovedfunnene var:
• Stor variasjon i erfaringer og opplevelser, MEN de samme dynamikkene som er i spill

• Stort behov for helhetlig tilnærming

• Stort behov for å se den enkeltes behov og forutsetninger

Det kom også frem at det å trene på egenhånd kjennes vanskelig for mange, da det ikke er noen tydelige rammer eller noen som pusher deg. Offentlige tilbud er kun på dagtid og man må sykemeldes for å delta, noe som gjør at mange takker nei. Behandlingstilbudet som man ser i undersøkelsen at mangler er: Hjelp og tilbud som ligger mellom det å “løse alt selv”, og tilrettelagt kuropphold. Deltakerne ønsket: bedre selvbilde,  bedre helse, alderdom med livskvalitet, større mobilitet i hverdagen, ha energi til aktiv livsstil (sammen med barn, barnebarn ).

Basert på en rapport fra Menon Economics, så blir det estimert at de totale samfunnskostnadene for fedme i Norge ligger på 68 milliarder kroner årlig. Smerter, begrenset aktivitet og forkortet liv
utgjør 39 milliarder kroner. Kostnader knyttet til tapt arbeidsinnsats som følge av sykefravær og uførhet er beregnet til over 17 milliarder kroner. Utgifter til blant annet, behandling og rehabilitering utgjør rundt 12 milliarder kroner. Hvor mye av disse utgiftene vår kommune har, det vet vi ikke, men at det er store summer hvor mye fort vil bli spart inn ved å tenke annerledes, det er det ingen tvil om.

Organisasjonene er godkjent i Brønnøysundregisteret, vår første, store søknad er sendt. Nå skal vi jobbe videre for å søke midler, og vi skal banke på dører i håp om å finne noen sponsorer som ønsker å være med på laget. Har du tips på sponsornavn som du tenker kan være aktuelle, så er jeg takknemlig for alt av tips.

Jeg har alltid hatt en drøm om det som skjer nå, og den har jeg hatt lenge. Jeg har stått på for at overvektige skal få treningstilbud her i Kristiansand. Jeg brenner for at overvektige skal få et helhetlig tilbud der de bor. Det man trenger er tilbud over tid for at man skal lykkes i kampen mot kiloene. Trening er en god start, og så må andre brikker på plass etter hvert. I vårt prosjekt skal vi ikke kun tilby trening – vi har et veldig godt opplegg som favner mye som er viktig i den kampen så mange står i. Vi har et fantastisk team med oss som kan dette.

Ofte står man sterkere sammen, så istedenfor å sitte på hver vår tue og kjempe samme sak, så bestemte Christel og jeg oss for å jobbe sammen mot det samme målet. Vi ønsker på plass et tilbud som i dag ikke finnes, og som absolutt bør finnes. Hvorfor finnes det ikke tilbud til gruppen overvektige? Er det kanskje fordi det er så lett å snakke om fedme, og gi gode råd, men utover det, ikke prioritere denne gruppen. Vi skal visst bare ordne opp selv…..

Søknaden er sendt. Nå kan vi klappe oss selv på skulderen, og være så fornøyd med den store jobben vi nå har gjort.

Nyt lørdagen! Her er prinsene på besøk i helgen. I går ble det skrevet lange ønskelister, klippet og limet, så de ble så fine så. I dag skal vi ha en bytur for å se om det er litt jul i sentrum. Det skulle være en del aktiviteter for barn med ponniridning, ansiktsmaling mm. Vi blogges i morgen kjære lesere.

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg