Pust og pes, mest pes….

Det er varme dager og full sommer i sør. Det blir å flykte i skyggen for min del når det er såpass varmt. Man føler jo nesten at man er kledd for vinter med kompresjonsstrømper fra fot til lår. Heldigvis har jeg et par kompresjonsstrømper som er noe tynnere enn de jeg vanligvis bruker, det hjelper litt. Men heIst vil jeg kaste de dit pepperen gror. I tillegg så er jeg ikke akkurat en person som fryser mye, heller det stikk motsatte, så det skal ikke så mye til før svetten renner. Renner i strie strømmer til tider.

 

Jeg har mye å gjøre med huset i år. Huset har blitt kraftvasket, og nå er det maling. Huset skrek ikke maling, men det er 8 år siden sist, så da ble valget å male i år. Litt hjelp til høydene har jeg fått, men ellers maler jeg selv, og huset er stort. Så må jeg jo passe på å male når solen ikke skinner der jeg maler, så da blir det tidlig på morraen, eller på kvelden. Men når det har vært på det varmeste, så har det ikke vært mulig å male. Da hadde malingen blitt blandet med svette. Jeg har fortsatt en del igjen, men må bare bruke de dagene jeg kan male. Ferdig blir jeg. Terrassen var jeg ikke fornøyd med, så da har beisen blitt fjernet. Første runde var ikke vellykket, så da måtte jeg på an igjen. Denne gangen med gele som var mye tøffere, og som fjernet det aller meste. Ble riktig så fornøyd. Har kun langsiden igjen nå, så der ser jeg en ende. Jeg fikk hjelp til å pusse etter fjerningen, så jeg er så glad for gode venner. Ellers må gjerdet vaskes og males noen steder. Jeg har ” bare ” 40 meter gjerde. Så skal garasjen vaskes, søppelbua skal vaskes og males, og garasjeporten må males. Så arbeid har jeg så det holder, men…ferdig skal jeg bli i løpet av sommeren.

Tilbake til det å svette. Det å svette er grusomt. Punktum. Jeg hater å svette. En ting er å svette i strie strømmer på treningen, for det er liksom plassen for å svette skikkelig. Så der er det deilig å få svettet masse…men å svette bare man beveger seg, det hater jeg virkelig. Jeg er en veldig varm person sånn i utgangspunktet. Jeg fryser sjeldent, og trenger sjeldent å kle meg med masse klær for å holde meg varm. Pledd, det brukes for det meste når formen ikke er helt der den skal være.

I sommer har jeg fått svettet, og når jeg svetter, så er det typisk i ansiktet man ser det…eller i pannen..eller i hodet slik at håret blir vasket på nytt den dagen. Så må man jo da tørke svette sånn litt forsiktig, men det tar ikke lang tid før man garantert ser ut som en kokt hummer som drypper av seg all vannet den har fått på seg under kokingen. Det er ikke moro å stå og snakke med andre mens svetten renner. Eller føle seg fin når man drar ut døren, men så går det kort tid, så er svettingen i gang. Stadig må jeg tørke, og man har jo ikke akkurat håndkle med seg heller. Det er nok også sånn at jeg føler at alle ser at jeg er varm, noe som nok ikke alltid stemmer. Heldigvis gjør gode deodoranter at man ikke svetter under armene. Der har jeg ikke svettet på evigheter.

Noen nevnte overgangsalderen, at den har sniket seg inn i livet mitt, men det tror jeg ikke. Ikke at jeg lukker øynene for at det kan være mulig, men det er ikke lenge siden fastlegen min sjekket om jeg var kommet dit, og det var jeg ikke, så da må det ha skjedd over natta. Jeg har alltid slitt med dette. I tillegg til at jeg er en varm person, så har jeg jo disse lymfebeina, kompresjonsstrømper og litt tyngde, så alt dette sammen blir nok en haug av svette om sommeren. Jeg har vasket håret dobbelt mange ganger i løpet av sommeren, og håret er litt hellig, så den følelsen er er ikke noe god å kjenne på. Visst man i tillegg får en wetlook i luggen, så er dagen fullkommen.

Jeg vil ikke ha en grå sommer, bare litt lavere temperaturer, og det tror jeg faktisk det blir fra uken av om jeg ikke har lest feil. Hurra om det stemmer. Da kan jeg fortsette å male huset mitt, og fjerne siste resten av beis på terrassen.

4 kommentarer
  1. Kjenner igjen alt du skriver! Kliss våt i håret, svetten renner nedover ansiktet- veldig ubehagelig ! Tror det har litt med gener å gjøre også- min gamle mor hadde det likedan- egentlig mange i familien. Hadde ikke overlevd i varmere strøk, sikkert 😂🥵

   1. Det er så ubehagelig når svetten renner i strie strømmer ned i ansiktet. Man føler seg som en overkokt hummer. Er egentlig kun meg i familien som svetter såpass som jeg gjør. Min mor svetter jo omtrent aldri feks. Jeg skal ikke flytte til varmere strøk, det er jeg sikker på 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg