Nei, nei, nei…..

Nei, nei, nei. Akkurat det var min reaksjon da jeg så at 80 tallsmoten var tilbake, og når eksperter i tillegg snakket varmt om den på tv, da satte jeg knekkebrødene i halsen.

Det er litt små grusomt å se at mye av 80 tallet er tilbake i motebildet nå. Jeg skal aldri ha på meg et 80 talls plagg igjen visst jeg ikke tilfeldigvis blir invitert på 80 tallsparty, eller karneval. 80 tallsmoten var ikke bra. Verken plaggene, eller fargene. Det var en salig blanding av neonfarger, eller man kunne også få dusere farger i en herlig kombinasjon. Jeg elsket Ball genseren min, men jeg hadde aldri tørket støv av den, og brukt den i dag uansett hvor stolt jeg en gang var. Jeg er heller ikke særlig stolt av puddelfrisyren jeg hadde på 80 tallet. Ikke at permanenten er tilbake, jeg måtte bare få det ut.

Boblevesten er tilbake i høst, akkurat den kan jeg gjerne ta på meg bare ikke fargen minner meg om 80 tallet, sånn veldig typisk 80 tallet. Jeg har nylig anskaffet meg en flott, lyseblå vest som jeg digger, men den minner meg ikke om 80 tallet. På TV forleden, så viste de boblevest i lyseblått, rosa og gult. Tatt rett ut fra 80 tallets heteste motebilde. Strikkegenserene i 80 tallsfargene og mønstrene er tilbake. Også Ball genseren er tilbake. Masse 80 talls plagg er tilbake, men de skal ikke inn i mitt klesskap. Heldigvis er det lite, eller ingenting av den typiske 80 tallsmoten som jeg har sett i butikker som selger klær for oss kvinner med kurver. Jeg sier heldigvis på vegne av meg selv her. Ikke på vegne av dere. Kanskje er det noen av dere som er kjempe glade for at nettopp denne moten er tilbake.

Vi er i september. Høsten er her. Det er kaldere dager. Sommertøyet er sikkert ryddet bort hos mange for å gi plass til litt varmere klær. Høstjakkene henger kanskje i garderobeskapet, og snart skal også vinterjakkene frem. I dag har jeg lyst til å vise et par flotte jakker for de litt kaldere dagene. Begge disse jakkene er jakker med god lengde, og jeg vet at mange av dere gjerne vil ha jakker som dekker rompa godt. Begge disse har kåpelengde. To ulike jakker, men så utrolig fine begge to. Her kommer det an på smaken til hver enkelt, eller kanskje mange liker begge like godt, akkurat slik som meg.

Begge jakkene er fra Gozzip. Jeg er veldig glad i dette merket. Gode på både passform, design og farger. På Gozzip må man nok gå ned en størrelse i forhold til hva man vanligvis bruker. Klærne her er gode i størrelsene.

I høstkolleksjonen til Gozzip så finner man bla disse to flotte ytterjakkene, eller kåper blir vel mer riktig. Den ene heter May, og er en A formet kåpe. Kåpen er i 70% viscose, 25% nylon og  5% elastan. Ensfarget kåpe i viskoseblanding av høy kvalitet. Mykt fôr. A-form med sidelommer og fôret hette. Glidelås foran og elastisk snøring i livet og nederst. Ermer med elastiske mansjetter. Jakken er foret med hvitt teddyfor, også i hetten. Snor i livet som man kan snøre inn om man ønsker det. Denne kåpen kan man få i sort, rust og blått. Det er den blå kåpen jeg har på meg. Ei utrolig fin kåpe, eller parkas blir kanskje også riktig. Kjært barn har mange navn vet du.. Så utrolig behagelig å ha på seg. God lengde som dette er perfekt når dagene blir kaldere synes jeg. Jeg vet at  Alexis Mote har denne i sin nettbutikk. og jeg vet at Nais i Lyngdal også har denne jakken i butikken sin. Nais har ikke nettbutikk, men de sender til kundene sine.

 

Også den andre kåpen er en nydelig, lang kåpe i bomullsmiks som heter Ali. Mykt fôr. A-formet med sidelommer og avrundet kantkant. Fôret hette med justerbare snorer og frontpanel med glidelås og trykknapper. Splitter i siden med trykknapper. Ermer med elastiske mansjetter. Gode lommer. Jeg er jo veldig glad i farger, så jeg har valgt kåpen i den fine høstfargen som heter nougat. Kåpen finnes også i fargen camel, og den finnes i sort som er en veldig trygg farge for veldig mange. Dette er også ei veldig god kåpe å ha på seg, og så er det jo godt med lengde som gjør at man får varmet det meste på litt kaldere dager. Denne kåpen vet jeg også at  Alexis Mote skal ha i sin nettbutikk, men ellers så vil jeg tro at alle butikker som fører Gozzip kan bestille den inn dersom der er igjen på lager.

 

Søndagen skal jeg bruke til siste forberedelser til landsmøtet i Norsk lymfødem-og lipødemforbund som skal være på Lillestrøm neste helg. Det å arrangere et landsmøte, det er mye jobb, men heldigvis, så begynner jeg å nærme meg målet. Litt husarbeid kanskje, noe ryddig i klær, og jeg skal fortsette å jobbe med et spennende prosjekt jeg holder på med. Jeg skulle hatt meg en sykkeltur på treningen nå på morrakvisten, men sliter med en ekstrem smertefull betennelse i den ene foten, så jeg teller på knappene om jeg rett og slett skal ha treningsfri i dag for å la foten hvile…jeg får fortsette å telle litt til på knappene, og satse på at jeg blir enig med meg selv.

God søndag!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg