Min tøffeste reise

Jeg er ute på min tøffeste reise, og jeg vet at reisen vil vare lenge. Reisen vil vare livet ut. Jeg vet også at reisen vil ta ulike retninger, og at der vil være mange utfordringer underveis. Når jeg føler at ting butter litt i mot, og jeg føler at jeg ikke er motivert for kampen, så må jeg meg selv i speilet, eller jeg finner frem gamle bilder for å se hva jeg faktisk har klart å oppnå  til nå på denne tøffe reisen. Fy søren, det har vært ei tøff reise.

Går man 4-5 år tilbake i tid, så veide jeg ca 50 kg mer enn i dag. Jeg kan den dag i dag fortsatt føle meg som en vandrende flodhest en gang i blant, men for 50 kg siden, da var jeg en vandrende flodhest, og en tikkende bombe. Klart det  er utfordrende for en kropp å ha en så høy vekt. Alarmklokkene tikket mot rødt både på blodtrykk, og sukker. Jeg var kanskje ikke redd for å dø, men samtidig,  jeg så helt klart hvilken vei dette kunne gå, så kanskje var jeg redd for å dø sånn helt innerst inne. Eller at livet ikke skulle bli så langt som jeg ønsket.

I går var en av de dagene hvor jeg måtte sette meg ned litt. Jeg måtte tenke, og se tilbake. Jeg trenger det i blant når dagene kan bli litt tøffe. Jeg har hatt noen dager nå hvor kroppen har vært totalt utslitt. Jeg har følt meg sliten. Treningen er blitt et puslespill, men jeg begynne rå få brikkene på plass. Jeg hadde behov for å tenke på hva jeg har oppnådd, tenke hvor langt jeg har kommet psykisk, og hvor mange kilo som har forlatt kroppen min. Jeg måtte tenke på hvor mye friskere kroppen min har blitt, og jeg må ta frem de gamle bildene som viser en Heidi som veide langt mer da enn nå. En Heidi som tenkte negative tanker rundt egen kropp fra jeg våknet til jeg la meg. Jeg trengte den tenkepausen i går. Jeg innså hvor sterk jeg er, hvor målrettet jeg er, og jeg vet at selv ikke noen dagers pause fra treningen gjør at jeg faller tilbake i gamle spor. Jeg kommer alltid inn på de riktige sporene igjen. Alltid

Å klare å gå ned i vekt er en kamp. Denne kampen er vi mange som kjemper hver eneste dag. Jeg vet det er en tøff kamp, mitt livs tøffeste, men hadde jeg ikke trodd at det var mulig å vinne, så hadde jeg vel heller ikke brukt så masse tid, og energi på å kjempe? Mitt hode er innstilt på at selv om kampen mot vekten virker umulig til tider, så kjemper jeg videre fordi jeg vet at det er mulig. Jeg har trossalt veid ca 50 kg mer enn jeg gjør i dag. 50 kg! Det er mye ! Jeg har mestret å være i min tøffeste kamp! Jeg har i tillegg gått igjennom et samlivsbrudd hvor det har stormet noe helt vanvittig. Nå som alt er over, så reagerer kroppen og forteller at den er sliten.   Kjemper jeg en kamp som er umulig å vinne? For hvert skritt jeg tar, for hver treningstime, for hver liten endring jeg gjør, så er dette en liten seier selv om det ikke alltid føles sånn. Jeg vinner litt hver dag.

Mitt viktigste budskap til deg som leser, det er at det som virker umulig er faktisk mulig. Det er verdt å kjempe en tøff kamp mot kiloene. Løsningen ligger i deg selv. Ønsker du det sterkt nok, så vil du klare det. Det hjelper ikke om hundre mennesker forteller deg at du må ta grep om du selv ikke er klar. Jeg tror samtidig det er viktig for oss alle å innrømme at fedmen er et problem, og faktisk også innse de helsemessige utfordringene. Et liv med høy overvekt byr på utfordringer. Sånn er det bare. Selv om jeg alltid har vært en aktiv overvektig, og kanskje ikke helt ville innse begrensningene, og utfordringene, så var de der. Hver gang jeg innså dette, så var det like vondt å kjenne på.

For at vi skal lykkes skritt for skritt, så må man hente motivasjonen i seg selv, og man må gjøre det for seg selv, ikke for alle andre. Det er vår helse, vår kropp, og vårt liv. Samtidig må vi også innse at i motsetning til alle de fantastiske kurene som finnes, så skal en livsstilsendring vare livet ut. Altså må endringene du gjør være endringer du kan leve med resten av livet. Så synes jeg det er viktig å huske at livet også skal nytes, og det skal leves. Man kan ikke leve på knekkebrød, og broccoli resten av livet. Jeg vil heller spise ” normalt”, og dermed godta at kiloene forsvinner noe senere.

Hadde jeg hele tiden tenkt at vekta mi burde være 60 kg, så kunne jeg jo bare ha gravd meg ned i den mørkeste kjelleren. Det hadde jo tatt fra meg all motivasjon. Jeg eier ikke en vekt en gang. Jeg tror nok at om man hele tiden fokuserer på hva som er den perfekte vekten, så vil man ha mindre sjanse for å lykkes. Fokuset må være på hva som er den rette veien for deg, og jeg tror man selv må kjenne hvor man ønsker å være. Veien til lykken er ikke et tall på badevekta. Det er kun dine ønsker, og dine mål som betyr noe, og det er kun du som velger hvilken vei som er den riktige for deg for å komme dit du ønsker. Men husk alltid  : Det ” umulige ” er 100% mulig!

Den tøffe reisen vil aldri være over. Jeg må kjempe kampen livet ut, men jeg tar det i mitt tempo,  jeg aksepterer at det vil komme både nedturer, og bratte bakker underveis, og viktigst av alt : Jeg gjør det for meg selv, ingen andre.

Nå er det lenge siden vi har hatt en giveaway på bloggen, så da er det på tide. Jeg gir i dag ut en flott treningstights fra Zhenzi. Denne treningstightsen har 3/ 4 lengde, og er i stilig design og farger. Har du lyst til å vinne den flotte treningstightsen? legg igjen en kommentar på bloggen, og du kan bli den heldige vinneren. Oppgi også størrelse. Disse går i S,M,L og XL som da er  42/44, 46/48, 50/52 og 54/56. Hvem blir den heldige?

 

31 kommentarer
  1. Tøffe sterke Heidi.
   Vinn eg så træng eg dn i M/L.
   Ha ei flott hælg og kos dg med dine kjære💓

  2. Så tøff du er Heidi .
   Det er helt sant som du skriver bare vi selv kan gjøre noe med denne kampen og ta et steg og gangen. Har selv vært stor og har brukt over ti år på å komme ned dit jeg er nå.
   Jeg skulle gjerne hatt størrelse s hvis jeg var heldig å vinne.

  3. Du er bare herlig. Jeg håper at jeg en dag kan klare og tenke sånn som du gjør, og slutte å bry meg om hva andre mener om meg 💕 Skulle jeg være heldig i konkurransen, så trenger jeg sikkert den nest største. 🙂💚

  4. Du er bare herlig. Jeg håper at jeg en dag kan klare og tenke sånn som du gjør, og slutte å bry meg om hva andre mener om meg 💕 Skulle jeg være heldig i konkurransen, så trenger jeg sikkert den nest største. 🙂💚

  5. God morgen sunshine
   Du er så utrolig flink og motiverende.

   Skulle ønske jeg hadde din viljestyrke 🙂.
   Ser på deg og tenker at jo jeg kan få det til jeg og.
   Men en ting skal du vite du var like vakker for 50 kg siden. Nå er det bare mere konsentrert😁😁😁.

   Ønsker deg en flott Lørdag og ønsker meg tightsen så hadde jeg fått en motivasjons faktor til🙂. Str xl tror jeg

   Mvh Anne May

  6. Du er tøff, det gir motivasjon å følge bloggen din! Vekta er en evig kamp. Jeg er på jakt etter akkurat en sånn tights og hadde blitt veldig glad for å bli trukket ut👏😊. Str M

  7. Kampen vil aldri bli over for min del.Snart et jeg 72år og har slanket meg helt frav30 årene. Opp og ned. Kjenner følelsene dine. God helg. L.

  8. Du er tøff, Heidi! Takk for at du deler så åpenhjertig og ærlig fra din egen hverdag. Du inspirerer og motiverer. Samtidig er det sant som du sier, at hver enkelt må finne sin vei og sine mål, og gjøre endringene for seg selv, ikke fordi «alle andre» mener at man må gjøre det.
   Jeg kunne gjerne ønsket meg den tightsen. Er bare litt usikker på størrelsen. Hvis den er normal i størrelsen, kan M funke. Er den veldig stram eller litt liten i størrelse, trenger jeg L.
   Ha en fortsatt fin dag!
   Hilsen Marit Nysand.

  9. Den var kjempekul, krysser fingre for at den blir min. Str L. God helg til deg Heidi, du er sterk og tøff.

  10. Du er utrolig flink som “står an av” gang etter gang Heidi!!
   Masse lykke til med ditt nye single liv, og med jobben du gjør 👍❤️
   Jeg vil gjerne ha treningstightsen i str M 😉

  11. Hei, det er alltid godt å lese at du klarer å motivere både deg selv og oss andre. Jeg må bare si at jeg har stor respekt for det du har fått til😃
   Kul treningsbukse som jeg kan tenke meg i str 42/44

  12. Jeg har selv begynt å trene, etter 30 års pause. Blant annet takket være din inspirasjon.
   Tipper str M passer

  13. Takk for min blogg! Hvis jeg vinner ønsker jeg meg str L 😊

   God søndag fra Marianne

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg