Jeg er hekta!

Jeg har blitt helt hekta! Jeg husker jeg var veldig skeptisk, og trodde nok ikke at dette var så bra som det faktisk viser seg å være.

Jeg skulle ikke anskaffe meg dette som så mange roste opp i skyene, men jeg lot meg friste selv om skepsisen var stor. Det tok også lang tid fra meg lot meg friste til jeg faktisk prøvde, men når jeg først prøvde, så var jeg solgt, og nå er jeg helt hekta.

Produktet jeg har blitt bestevenn med, og helt hekta på, det er airfryer. Jeg husker jeg kjøpte en i gave til datteren min for rundt 2 år siden. Jeg ante nesten ikke hva dette var, og hadde vel ingen stor interesse for å prøve ut dette heller. Jeg hørte folk skryte av airfryer, men det gikk inn det ene øret, og ut det andre. At jeg skulle anskaffe meg airfryer, det hadde jeg vel ikke trodd, men plutselig en dag, så stod den der på kjøkkenbenken. Da hadde jeg hørt såpass mye positivt om den, og lest så mye om den at jeg bare måtte teste dette vidunderet ut.

Hva er egentlig en airfryer ?

Airfryeren er en kjøkkenmaskin som tilbereder maten ved å la varm luft sirkulere veldig fort rundt den. Sånn sett ligner den på en liten varmluftsovn.Lufta sirkulerer mye fortere i airfryeren, og derfor blir tilberedningstiden betydelig kortere. Det blir både et sprøtt og saftig resultat ved å bruke airfryeren, siden den varme, raskt sirkulerende lufta frigir fuktigheten inni maten. Ved å bruke airfryer, så lager du også sunnere mat. Noen bruker olje i den, det gjør aldri jeg, og resultatet blir likevel så sprøtt feks når man lager pommes frites.

Fordelene er mange med en airfryer synes jeg.

  • Sprø mat med færre kalorier.
  • Tilbereder maten jevnt.
  • Blir varm (nesten) med én gang.
  • Kort tilberedningstid sammenlignet med varmluftsovn.
  • Bruker mindre strøm enn varmluftsovnen.
  • Lett å rengjøre.

Bakdeler? Tja, jeg synes ikke det er særlig mange, men kjøper man en som er såpass stor som min, så tar den jo mye plass på kjøkkenbenken, og den koster jo også litt.

Jeg kjøpte en liten airfryer på 4,1 liter. Jeg er jo alene, og jeg kom sikkert ikke til å bruke den noe særlig heller. Det tok et par, tre uker fra jeg kjøpte airfryeren til jeg faktisk prøvde den. Det første jeg testet ut? Jo, det var pommes frites. De ble så sprø og gode, og etter det, så var jeg hektet. Totalt hektet. Jeg brukte airfryeren min omtrent hver dag. Jeg prøvde stadig nye ting i den. Koteletter, svin indre/ytre, burger, kyllingfilet, kyllinglår, fisk, bacon, nuggets mm. Det eneste jeg ikke har i airfryreren, det er biff. Den stekes fortsatt i stekapanna. Jeg vet ikke hvorfor, men den kommer jeg til å fortsette og ha i stekepanna. Grønnsaker, det har jeg heller ikke hatt i airfryer. Der bruker jeg ennå stekepanne på de jeg steker som løk og paprika, og broccoli koker jeg.

Jeg synes feks koteletter er best på grillen, og nå som den store grillsesongen er over, så måtte jeg bare prøve ut airfryeren. Var nok litt skeptisk til om jeg fikk stekeskorpe, men ingen grunn til skepsis. Kotelettene fikk stekeskorpe og ble så utrolig møre og gode. Så saftige. Og kyllingfilet, hjelpes så mør og saftig den blir i airfryer. Alt av kjøtt og fisk blir så saftig og mørt. Det eneste jeg ikke har vært så veldig fornøyd med i airfryer, det er kalkunfilet. Den syntes jeg mistet noe av smaken sin. Jeg skal definitivt teste ut ribbe etter hvert som det nærmer seg jul. Airfryer skal gi super spør svor. Potetbåter i airfryer – så chrispy og gode. Jeg kunne ha fortsatt, for jeg bare elsker den! Etter hvert skal jeg også prøve å bake i den.

Jeg bor alene, og sånn sett, så skal jo en på 4,1 liter holde, men, så det ble en utfordring med å lage mat som skulle være ferdig samtidig med en såpass liten airfryer. Jeg gikk noen runder, men bestemte meg ganske kjapt for å investere i en større, og da har jeg kjøpt en som er på hele 10 liter. Det fine med denne er at beholderen kan deles i to, og man kan feks tilberede kjøtt i den ene halvdelen, og potet i den andre. Har maten ulik steketid som den ofte har, så kan man dele airfryeren i to, og stille hver sone inn slik at maten blir ferdig samtidig. Genialt!

Jeg er storfornøyd med den nye airfryeren, og jeg er mer hekta enn før. Nå frister det og stadig prøve den på nye retter. Jeg bruker den og mye til lunsj. Her om dagen hadde jeg en kyllingburger i den ene sonen, og litt pommes frites i den andre. Det siste minuttet hadde jeg også burgerbrødet i airfryeren. Resultatet ble et utrolig godt burgermåltid. Det var også første gangen jeg prøvde de nye kyllingburgerne fra Prior. Utrolig gode! Så de anbefales.

Jeg er ingen gourmetkokk, og er ikke den som eksperimenterer masse på kjøkkenet. Jeg er i tillegg ganske kresen, men til nesten all min mat, så er denne genial. For deg som elsker å lage mat, og prøve nye retter, så må en airfryer være enda mer genial. Pizza feks, det er noe jeg ikke spiser, men det skal være flott å steke hjemmelagd pizza og i disse.

Jeg er definitivt hekta, og vet at dette her er en vanvittig god investering. Og nei, dette er ikke noe betalt samarbeid. Denne er kjøpt av egen lomme om noen skulle lure 🙂 Og airfryeren, den bruker jeg hver eneste dag.

Jeg startet dagen med ei god treningsøkt etter ei natt hvor jeg har hatt søvnregistrering hjemme. Jeg føler meg veldig trøtt, og da ble det å starte med en søvnregistrering. Så i natt har jeg hatt et apparat både rundt halsen og livet samt en liten sak på fingeren som registrerte oksygenmetningen. Jeg er veldig spent på hva registreringen viser, men må nok vente en uke eller to før jeg får vite hvordan det gikk.

Nyt lørdagen der du er! Vi blogges i morgen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg