Gode nyheter

Jeg har passert 50 år. Faktisk er jeg blitt 51. Hodet mitt skjønner ikke alltid at jeg faktisk er blitt såpass voksen. Jeg føler meg ikke som en 50 åring, og det må jo definitivt være positivt. Ikke at jeg vet hvordan en 50 åring skal føle seg om man føler seg akkurat som alderen, men hodet mitt er aldersmessig på en helt annen plass. Min mor som er blitt en voksen dame på 80 år, hun sier det samme. I hodet sitt, så er hun slettes ikke 80 år, men det er vel mer kroppen som stadfester at alderen er mer riktig. Jeg synes det er så godt at man føler seg yngre enn man er.

Selv om jeg gjerne skulle ha sagt at jeg er 49, og blitt der, så er jeg altså 51 år. Jeg føler meg på en veldig god plass i livet. Bortsett fra en vekt man ikke er fornøyd med, en fot som er ganske betent, og det faktum at man har lymfødem, så fungerer kroppen etter forholdene bra. Man må nok bli flinkere til å sette pris på de tingene i livet som er gode. Man er nok veldig flinke til å la det negative få mest fokus. Sånn er jeg til tider, og det blir feil fokus.

I dag tenkte jeg å skrive litt om positive nyheter for oss som har passert 50. For dere som følger bloggen min, så vet dere at jeg for to uker siden skrev om at vi overvektige, vi forbrant halvparten av en normalvektig person når vi trente. Sånn forskning må jeg bare prøve å glemme, og heller ta til meg den positive forskningen som jeg leste om forleden dag.

Ny forskning slår nemlig fast at vi 50 åringer har like god forbrenning som 20 åringer. Det er gode nyheter for oss som er blitt godt voksne. Kanskje litt dumt at man ikke kan bruke forbrenningen som unnskyldning når man som godt voksen legger på seg, men forbrenningen er faktisk forbausende stabil fra tenårene til vi runder 60. Det har vært gjengs oppfatning at kroppen gradvis forbrenner færre kalorier fra vi fyller 30 år. Nå må vi altså lete etter andre forklaringer når vi som godt voksne har belter som trenger nye hull.

I en ny studie har forskere målt det totale energiforbruket til omkring 6400 menn og kvinner fra 29 land. Deltakerne var mellom 8 dager og 95 år gamle. Mens forskere fant ut at forbrenninga endret seg mellom ulike livsfaser, så fant de overraskende nok ingen endring midt i livet.

Faktisk så holder forbrenninga seg på det samme nivået fra 20 årene, og helt til vi når 60-årene. Da skjer det en gradvis reduksjon, fram til når vi som 90-åringer har ei forbrenning som er rundt 26 prosent lavere enn hos de som er midt i livet. Vi vet at bilringer begynner å feste seg når vi blir 30-40 år gamle. Men vi kan altså ikke bruke forbrenninga som en unnskyldning før vi runder 60.

Det er jo veldig gode nyheter at forbrenningen til en 50 åring er like god som hos en 20 åring. Litt dumt kanskje at man ikke lengre kan bruke forbrenningen som en unnskyldning. Er man i tillegg en overvektig 50 åring, så forbrenner man bare halvparten hehe. Men her skal man fokusere på det positive som jeg skrev i starten av innlegget mitt i dag. Det er ikke hver dag en 50 åring kan føle seg som en 20 åring, men i dag kan alle vi 50 åringer føle oss akkurat som det, ihvertfall når det kommer til forbrenningen.

Og visst du lurer på hvor jeg har kjøpt de flotte jakkene jeg har på meg, så er begge fra Twentyfour.

 

Ha en nydelig lørdag! Vi blogges i morgen.

 

 

Kilde: Forskning.no

6 kommentarer
  1. Det må eg si, selv om eg har visst hvor gammel du er så har eg alltid oppfattet deg som ungdommelig og fresh 😀 Er selv 51 og føler meg ikkje en dag over 25 (Syns noen ganger også det er i meste laget) Et litt barnslig og ungt sinn holder oss gående vil eg si og eg ville ikkje hatt det på noen annen måte. Det som forundrer meg er; Når eg var ungdom syns eg jo at de voksne var steingamle!

   Lag deg en flott dag!

   Vibbedille 😀

   1. Tusen takk, Vibbedille! Jeg føler meg ikke som alderen min, og det tenker jeg er en god ting at vi ikke gjør. Jeg er så enig med deg i at et litt barnslig og ungt sinn holder oss gående, og i likhet med deg, så ville jeg ikke hatt det på noen annen måte jeg heller. Det er så vittig det du sier om hvordan vi så på voksne når vi var yngre. Satt og tenkte på det samme her om dagen. Da jeg var ungdom, så var jo en 50 åring virkelig gammel.
    Håper søndagen blir en flott dag!

  2. Heldige dere, som fortsatt føler dere»unge». Jeg er 58, og føler meg som 103 innimellom. Skulle gjerne stoppa på 45 og blitt der! Tror der var storhetstiden i mitt liv. Uten for mye plager og sykdom.

   Du ser flott ut, Heidi. 😊

   1. Tusen takk, Marit! Jeg er nok veldig god til å snakke meg selv ned, og da er det jo veldig hyggelig med fine ord 🙂 Visst kroppen ikke samarbeider, så kan man i blant føle alderen, men stort sett, så føler jeg meg mye yngre enn jeg er, og det tenker jeg er en god ting. Til og med min mor på 80 føler seg langt i fra den alderen i hodet, men kroppen sier jo ofte noe annet. Jeg synes også midten av 40 årene hadde vært et fint sted jeg godt kunne ha stoppet tiden. Ønsker deg en nydelig søndag!!

  3. Helt enig at de fleste av oss føler oss ikke eldre selv om vi er i 50 og 60 åran . Og kor hyggelig å legge vekk det negative ved forskningsen og kanskje bruke det som en unnskyldinger ved lite vektnedgang og heller se det positive som du skrev om forbrenning i dagens innlegg. Stå på

   1. Jeg er så enig med deg: de fleste av oss føler oss yngre enn alderen vår, og det tenker jeg er veldig positivt. Forskningen som sier at forbrenningen til en 50 åring er like god som hos en 20 åring, den skal vi virkelig glede oss over. Så for min del, så er det bare å stå på videre. Det vil alltid være forskning som går begge veier, så må man selv finne det som fungerer for en selv. Ønsker deg en flott søndag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg