Dette kan bli krise

Hvorfor skal det være så vanvittig vanskelig å finne en trenings t-skjorte med en armlengde som man føler seg komfortabel med? Hvorfor skal det være så vanskelig for produsentene å lage både trenings t-skjorter, og ordinære t-skjorter med litt armlengde? Jeg vet at vi er veldig forskjellige, og jeg vet at ikke alle er like misfornøyde som meg, men jeg er ikke alene som er frustrert over disse armlengdene.

Jeg har fire trenings t-skjorter. Alle er fra Stormberg, og alle er like. Den ene har en annen farge enn de tre lilla. Men ellers samme modell, samme lengde, og samme armlengde. Alt av lengder er perfekt. Jeg har hatt disse t-skjortene i mange år nå, så jeg må rose Stormberg for en utrolig god kvalitet. T-skjortene har virkelig blitt brukt, og de er blitt vasket utallige ganger. Og ennå er de like fine. Likevel kjenner jeg på frustrasjonen og fortvilelsen som vil komme når jeg må kaste disse en etter en. Hva gjør jeg da? Går over til treningsjakke? Det er varmt å trene i. Jeg kan bare ikke gå i en t-skjorte som viser alt jeg vil skjule. Det er langt utenfor komfortsonen min, og det skjer ikke.

Igjen, jeg skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig å lage feks armer med litt lengde? Jeg vet mange har etterlyst det, og mange butikkansatte har gjort det samme. Likevel skjer det ingenting. Hvorfor må armlengden vært kort? Produsentene har tunikaer, og topper som kan ha gode armlengder, men ikke når det kommer til t-skjorter både til trening og hverdagsbruk. Jeg fatter ikke hvorfor det er så vanskelig å gjøre noe med det. Plagget vil jo være like fint i mine øyne. Det vil da ikke ødelegge designet?

5 ganger i uken, så er jeg på trening. En treningsuke akkurat nå består av både gruppetimer og egentrening. Dette er gode svetteøkter, og jeg er avhengig av gode treningsklær, og for min del, så tenker jeg da på treningsoverdeler. Gode trenings t-skjorter, eller treningsgensere som er puster godt, som er fukttransporterende og som tørker fort når man svetter som bare det. For er det noe jeg gjør når jeg trener, så er det definitivt å svette. Det å ha overdeler som ikke har disse egenskapene, det er ikke særlig behagelig. Det er grusomt å gå i overdeler som er våte av svette.

Det er ikke noe problem å finne treningsoverdeler med disse egenskapene heldigvis, men problemet er altså å finne treningsoverdeler som har god lengde, og som også har en god armlengde. Det er masse overdeler å finne, spesielt på nettet, men de er jo så korte! Og i tillegg har de så korte armer at både grevinneheng og løshud er på utstilling. Når man har en litt av begge deler, så rister det godt når man trener , og man kan fort risikere å bli sjøsyk om man tilfeldigvis er i nærheten og ser alt dette i fri bevegelse.

Noen cm med ekstra stoff, kan det være så innmari vanskelig? Dette gjelder jo også t-skjorter generelt. Produsentene fortsetter med korte armer ennå de har fått utallige tilbakemeldinger om at armene må være lengre, og da skjønner jeg virkelig ikke hvorfor man ikke kan høre på de som faktisk skal kjøpe t-skjortene? Man blir oppgitt over for korte t-skjorter, for trange treningstopper, og at alle overdeler omtrent ikke har armer. Behagelige treningsklær til store vil kreve en annen passform, andre lengder, og bredder enn i ordinære størrelser. Vi har andre krav for at vi skal føle oss vel i plaggene.

Ikke bry deg om grevinneheng og løshud. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt akkurat det, men jo, jeg bryr meg. Jeg ønsker ikke at verken den løse huden, eller grevinnehenget skal danse rundt i ellevill dans mens jeg trener. Det handler mer om mitt velvære, enn å beskytte andre mot sjøsyke.

Jeg fant altså min treningsfavoritt for noen år siden. Da hadde Stormberg en helt fantastisk trenings t-skjorte som hette Danne. På den tiden testet jeg litt for Stormberg, og testet bla denne t-skjorten hvor jeg ga tilbakemelding på at modellen måtte være lengre, og den måtte også ha lengre armer. T-skjorten ble slik jeg ønsket, så jeg husker at jeg kjøpte en del av disse for å sikre meg gode t-skjorter å trene i. I dag finnes ikke disse i sortimentet, og det er innmari synd. Denne modellen er perfekt for oss som trenger god lengde på overdelene. Strekker man feks på armene, så sklir ikke overdelen opp. Den dekker det vi ønsker å dekke.  Treningsoverdelen absorberer svetten veldig godt, og den tørker fort. Den er myk, og utrolig behagelig å ha på seg. Denne er ikke lengre å få tak i. Trenings t-skjortene som Stormberg har nå, de har veldig korte armer. Hvorfor kunne de ikke i det minste ha videreført den gode armlengden på nye t-skjorte modeller?

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg liker treningsklær som ikke er for kroppsnære. Vi har gjerne en en valke, eller to, eller en mage som man ikke vil skal bli et blikkfang. Overdelene må ha litt lengde, og da såpass at vi får den ned forbi rompa. Overdelen trenger ikke være telt, for vi kan gjerne vise formene våre, men det er en forskjell på å vise alt man har ekstra, og ha et plagg som fint følger kroppen. Armene er også ett viktig punkt. De færreste av oss store vil vise armene våre. Kanskje fordi vi har en del ekstra hud der, eller ved vektnedgang, så kan det bli en del løshud. Den perfekte lengde for meg er absolutt at jeg får dekket omtrent halve armen. Om ikke helt ned til albuen, så nesten.  Jeg sliter med å uttale meg om treningsbukser da mine bein skiller seg en del ut fra andres. Vi store ønsker også å føle oss freshe – så ja takk til masse flotte farger!!

Jeg vet at det er flere som selger trenings overdeler i store størrelser, men jeg sliter med at de da ikke har den lengden jeg ønsker. Så mye som jeg nå trener, så kan jeg godt ha en del ulike treningsoverdeler. Selv om jeg har fire like, så føles det jo som om man går med den samme hele tiden. Jeg har brukt litt tid nå på nett for å kikke litt på hva som finnes, men man ser jo fort at lengden ikke er tilfredsstillende verken her, eller der, Det er så fortvilende, spesielt når man ser at der er mange fine overdeler, og mange flotte farger. Men jeg endte til slutt opp med å bestille et par t-skjorter, og den ene av disse så ut til å ha en god armlengde, men jeg er spent på virkeligheten. Begge var fra Adidas, og Adidas har et godt utvalg av treningsklær i store størrelser. Alt gikk i retur. Både lengde og vidde ble helt feil.

Jeg får lete videre, og håpe det dukker opp noe før favorittene mine er så slitt at de må kastes. Og har du noen gode tips, så tar jeg de gladelig i mot.

 

11 kommentarer
  1. Støtter deg fullt ut i dette med armlengde.
   Ellers er du veldig fin I lilla.❤❤❤
   God søndag, Heidi.

   1. Skulle ønske produsentene kunne høre på oss som kjøper produktene…det kan neppe være vanskelig å ha en annen lengde. Takk for fine ord om meg og lilla…jeg er utrolig glad i lilla. Nydelig farge 🙂 Ønsker deg en flott uke!

  2. Hvis det er umulig å få tak i er det dårlig,det er jeg helt enig i men kan det i så fall gå an å kjøpe tynne treningsgensere/langermede overdeler å klippe ermene i den lengden man vil?Ikke alltid enkelt å sy i slike stoffer men det bør gå?Vi har for øvrig alle våre komfortsoner men innerst inne vet vi vel også at det er bare vi selv som tenker over og ser problemene.Rart og dumt at hodene våre begrenser oss sånn!

   1. Er veldig enig med deg, Anita. Hodene begrenser oss veldig. Når det kommer til treningsgensere, så har jeg tenkt tanken på om jeg sånn generelt kan bruke det, men ofte er treningsgensere ofte veldig tettsittende, og det er ikke noe jeg er komfortabel med å gå med. Kunne jeg ha funnet en som hadde litt vidde, så kunne jeg ha trent i den, også med lange armer. Har prøvd en del, men dukker det opp en, så veldig gjerne sier jeg da. Angående å klippe av til kortere lengde, så tror jeg ikke jeg skal prøve meg på et sånt prosjekt…rett og slett fordi alt håndarbeid er gresk 🙂 Hadde jeg funnet den perfekte som hadde trengt å bli klippet, så skulle jeg helt klart ha funnet noen til å hjelpe meg. Det er nok ofte vi som kjenner mest på utfordringer og problemer, men det er som regel nok at man kjenner på det selv…er jeg ikke komfortabel, så kjenner man på det hele veien….

   1. Det som kan virke som ubetydelige ting for noen, det er viktige ting for andre. Det handler om å føle seg vel, og den følelsen skal alle kunne få lov å kjenne på….og er det ting du synes blir styrete på bloggen, så er det bare og ikke lese det…

  3. Det må vel være lov å kommentere, selv om mAn ikke er enige. Vi har alle vårt å stå i uten at alle gjør en så stor sak ut av det, synes forøvrig du har en bra blogg🙂

   1. Det er absolutt lov. Alle har sitt å stå i, det er sant…men dette er en blogg, og det er en plass hvor jeg bla skriver om slike ting. Små ting for noen, er store ting for andre. I dette tilfellet, så handler det om og kunne føle seg vel når man trener. Det er mange som har store komplekser med å vise armene av ulike grunner…derfor et blogginnlegg om armlengde 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg