Det trygge og sikre

Vi liker det trygge og det sikre. Vi liker det som får oss til å føle oss innen komfortsonen. Når det kommer til farger på klær vi velger, så er absolutt sort en slik farge. Den er alltid trygg, og alltid en sikker vinner. Sort er behagelig, den passer til alt. Jeg er ganske sikker på at sort er den fargen butikkene selger mest av. Det heter vel også at sort er en slankende farge.

 

De aller fleste av oss har et forhold til farger. Det er farger vi liker bedre enn andre, og farger vi helst unngår. Dette endrer seg ofte gjennom livet – og vi lar oss påvirke av hva moten forteller oss om fargevalg. Forskere har gjennom tidene gjort mange eksperimenter for å finne ut fargenes påvirkning fysisk og psykologisk på oss mennesker. De har funnet ut at nyfødte barn gråter mindre og er roligere i blått lys, mens det motsatte skjer i rødt. Ett eksperiment hvor befruktet fiskerogn ble bestrålt med rosa lys, ga 80% hunner og 20% hanner. Med blått lys ble ingen fiskeyngel utklekket. Både mennesker og dyr lar seg påvirke av lysets fargeenergi, uansett om vi har fargesyn eller ikke. Det finnes kunstmalere som er blinde som kan føle fargen gjennom fingrene sine.

Visst du tar en titt i klesskapet ditt, så er jeg ganske sikker på at veldig mange av oss har mest sorte plagg. Jeg er nok et unntak der. Jeg har absolutt mye sorte plagg, men der er nok mer ander farger enn sort. Når det kommer til bukser, så har jeg 90% sorte bukser. Det er sikkert mange som tror at jeg har ei bukse fordi alle buksene mine ser veldig like ut, og de er sorte.

Sort er sammen med rødt og hvitt den mest symbolske av alle farger. Sort er jo sorgens farge. I interiør så skal man alltid være litt forsiktig med sort, men i moteverden har fargen en helt annen posisjon. Sort er en farge som aldri går av mote.

I dag skal jeg vise noen flotte plagg på bloggen, de fleste av de er nettopp sorte. Sort er alltid en vinner, og det er jo heller ingen tvil om at sort er en veldig fin farge. Er man glad i sort, så kan man brekke av med farger på et smykke, eller et skjerf. Ofte er også noen produsenter flinke på detaljer, og da er det ikke alltid man må ha noe å brekke av med.

GOZZIP og STUDIO er et merker jeg har veldig sans for, og den første tunikaen jeg viser i dag, den er fra Studio. Klassisk, enkel tunika med tøffe ” skinn ” detaljer. Disse ” skinn ” detaljene gjør tunikaen veldig tøff synes jeg.

I samme stilen med ” skinn ” detaljer, så kan man også få ei utrolig fin jakke. Denne også veldig klassisk. Jakken er også utrolig god å ha på seg, og dette er også ei jakke som jeg kommer til å bruke kneppet. Jeg liker denne jakken utrolig godt, og den kommer jeg til å bruke mye.

Gozzip er veldig flink på tøffe detaljer. De er flinke til å mikse design, og detaljer som på tunikaen jeg viser i dag. Her har de blandet velour, og striper med det helt sorte. Utrolig tøft spør du meg. Noe av det jeg liker med  Gozzip er nettopp de tingene der. Passformen er også veldig god. Som jeg har skrevet før når jeg har vist klær fra Gozzip, så er størrelsene der veldig gode, så her kan de fleste trygt gå ned en størrelse i forhold til hva man vanligvis bruker.

Vest er stilig. Det er absolutt tid for å bruke vest nå fremover. Jeg har ikke alltid vært glad i å bruke vest, men etter hvert som det kom mer og mer vester på markedet, så er det noe jeg har veldig sans for, og som jeg bruker en del. Jeg er sikker på at du vil finne ulike typer vester i butikkene, men i høstkolleksjonen til Studio, så finner man den flotte vesten som jeg har på meg på bloggen i dag. Jeg er nok veldig glad i sorte vester. De kan godt ha detaljer, men en sort vest kan brukes til så mange av plaggene mine med farge, og sort passer jo til absolutt alt. Sort og sort som jeg har på et av bildene, det er jo også veldig fint. En vest kan brukes til så mange plagg.

Til slutt på bloggen, så har jeg lyst til å vise dere en utrolig lekker tunika fra Studio. Jeg falt pladask, og denne er veldig meg og min stil. Tøft design med sort som bunnfarge. Veldig fint halsparti, god lengde og veldig god passform. Vesten fra Studio, den har jeg også brukt til denne tunikaen, og det er jo utrolig fint å bruke disse to plaggene sammen. I alle plaggene fra Studio, og Gozzip som jeg har på meg i dag, så har jeg på meg str. M, og alle plaggene er fra høstkolleksjonene, noe som betyr at de er i butikkene nå.

Visst du lurer på hvor du kan få tak i plaggene som jeg viser på bloggen i dag, så skal jeg selvsagt hjelpe deg. Jeg vet at både Celli på Metrosenteret, og Nais i Lyngdal er butikker som selger et eller begge merkene, men det er mange flere butikker rundt om i landet hvor du kan få tak i begge merker. Så lurer du, så er det bare å spørre.

Lag deg en god søndag. Vi blogges til lørdag.

Fotograf i dag som alltid ellers, det er min kjære mamma 🙂

 

 

4 kommentarer
  1. Mye lekkert du viste i dag Heidi. Tror alle mine bukser er i sort, men overdeler har jeg kun en stk i sort. Elsker farger og da man er stor nedentil er sort en trygg farge, så tar jeg det igjen med farger på overdel.

   1. Gozzip og Studio har så utrolig mye lekkert. Jeg er som deg, veldig glad i farger. Jeg har også omtrent bare sorte bukser med et par unntak. Jeg tar som deg igjen med farger på overdelene.

  2. Fint med andre farger enn svart, Erna vår statsminister bruker også svarte bukser, men også andre farger. Kanskje litt tips og hente derefra.

   1. Veldig enig i at det er fint med andre farger enn sort, men jeg bruker nok mer farger oventil enn nedentil. Nedentil bruker jeg for det meste sorte bukser med noen få unntak. Det synes jeg er klassisk og fint. Så bruker jeg masse farger på overdeler og jakker…og skjerf av og til. Men selv om jeg bruker sorte bukser omtrent alltid, så er det jo veldig fint å se at andre velger farge, også på buksene 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg