Bare å stålsette seg

Jeg er sikkert ikke alene om å ha klesskap som er så fulle at dørene nærmest nekter å lukke seg. Klær er en lidenskap.Det er en interesse jeg vel alltid har hatt…. eller jeg var vel aldri som barn den jenta som alltid skulle ha prinsessekjoler, men fra ungdomstiden, så ble klær en stor interesse. Min mor ser ikke helt hvem jeg har arvet denne klesinteressen fra, men jeg liker å kle meg pent, liker å føle meg velkledd, og jeg synes det er en god følelse det å føle seg feminin. Noen tror kanskje klær er en måte å skjule størrelsen på, men for meg er det nesten motsatt. Jeg synes det er fint og kunne vise at store kvinner også kan være flotte, og velkledde.Ikke minst det å vise hvor mye flotte klær der er i store størrelser.  Jeg ser heldigvis at jeg har blitt bedre på mye med tiden, og jeg er nok ikke den impulsshopperen som jeg var før. Jeg er heller ikke lag på lag på lag. Nå overveier jeg ting noe mer, og kjøper stort sett klær som jeg føler meg 100 % sikker på. Skapet tyder jo på at jeg ikke alltid har tenkt sånn.

Jeg har en hel vegg med skyvedørsgarderobe på soverommet. På min datters tidligere rom, så har jeg to stativer fulle med klær. Nede i gangen, så har jeg også et stort garderobeskap. Åpner man det,så vil man tr at det bor en familie i huset mitt…men her er det kun jeg som bor. Mye jakker. Jeg elsker jakker.

Heldigvis har mye skjedd innen stormote. Jeg husker den første stormote butikken som kom i Kristiansand, og kort tid etter, så dukket det opp en til. Det var jo nærmest en sensasjon med egne butikker som solgte klær til oss som hadde behov for store størrelser. Jeg husker butikken Donna hvor jeg kjøpte konfirmasjonsantrekket mitt, og jeg husker stormote butikken i Det Hvite Hus. Jeg kan le litt for meg selv når jeg ser konfirmantantrekket nå, men det er jo en evighet siden, og i 1985 da jeg var konfirmant, så var antrekket absolutt veldig flott….men jeg ser ikke helt hvorfor i all verden jeg hadde sløyfe! Sort sløyfe! Hvor var selvinnsikten, og hvor var mamma… det skulle vært totalt ulovlig for jenter å ha på seg sløyfe.

Stormoten de første årene var nok ikke beregnet på unge jenter. Noen trodde nok at de som trengte store klær var de godt voksne damene som ikke var så opptatt av hva de hadde på seg. Det var mye kjerringtøy, og ikke bare moro å ha på seg slike klær når man var tenåring….men man hadde ikke så mye å velge mellom, så da ble det for meg som de godt voksne damene, man måtte egentlig bare ta det som var, men butikkene var flinke til å sette sammen, så det ble faktisk ikke så galt til slutt.

I dag er utvalget av klær i store størrelser veldig, veldig bra. Vi har absolutt ingenting å klage over. De er ett godt utvalg av butikker de fleste steder, i alle fall for oss kvinner. Store menn har nok en mye større utfordring, og jeg tror mange store menn bruker nettbutikkene veldig flittig. Det er synd at ikke flere ser behovet for store klær til menn, for også menn liker å kle seg pent, og stilig. For oss kvinner, så er der både spesialbutikkene, og kjedebutikkene. Det betyr at man uansett økonomi, har mulighet til å kunne kle seg pent, eller i alle fall finne klær i den stilen man selv har. Jeg har jo en tendens til å tenke at det jeg synes er pent, det liker alle andre også, men heldigvis, så er utvalget noe for enhver smak.

Jeg er nok klassisk i klesveien, jeg synes ikke det nødvendigvis skal være så stor forskjell på hverdag, og fest. Jeg liker å bruke fine klær uansett om det er mandag, eller søndag. Jeg liker å pynte meg uansett hvilken dag i uken det er. Jeg har jo en liten del av klesskapet som inneholder klær som er kun til fest, men resten bruker jeg om hverandre uansett hva jeg skal, og hvilken dag det er.

Innimellom alt hverdagsklær og selskapsklær, så har jeg også litt turklær. Det er en lang vei å gå når det gjelder turklær i store størrelser, men det kommer seg, og jeg vet enda mer vil skje her. Noe jeg skal blogge om noe senere.

Våren er snart her, iallefall så kommer vårklærne snart i butikkene. Noe har kommet, og jeg skal vise dere litt på bloggen neste helg. Det er bare å stålsette seg, iallefall de av oss med samme lidenskapen for klær. Jeg er spent på å se hva som kommer fra de ulike produsentene denne våren, og neste helg skal det være motemesse på Fornebu, så da skal butikker velge ut høst og vinterklær for 2020.

Våren er en herlig tid for nye klær! Masse fine vårnyheter, masse flotte farger håper jeg kommer. Jeg liker å kle meg i farger uten at det må bli for mye av det gode, men rosa, eller lilla i overdel til sort bukse – babyrosa, eller cerise – nydelige farger 🙂 Jeg kler meg gjerne i klær en del andre sikkert ikke hadde våget å kle seg i, men det skal være stilig, og klassisk… i mine øyne i alle fall.

Jeg må stadig rydde i klesskapene mine. Det blir for fullt rett og slett. Jeg må av og til ta harde og vanskelige grep. Jeg vil egentlig aldri kvitte meg med noe, men noe blir aldri brukt, og noe blir etterhvert for stort. Mye er ikke blitt brukt en gang, og akkurat det er for galt, jeg ser det.

Jeg har en egen side på Facebook hvor jeg legger ut klær og andre ting når jeg har noe jeg skal selge. Om du ikke er med i gruppen min, så bli gjerne det. Du finner siden min her :

https://www.facebook.com/groups/1839657112970736/

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg