Aldri mer neglbiter

Jeg var neglbiter, og jeg var neglbiter i haugevis av år. Neglene mine var ikke mye vakre, det kan jeg love deg. Det var jo så vidt det i det hele tatt var noe negl igjen i perioder. Det hendte både titt, og ofte at jeg bet neglene så langt ned at jeg hadde det smertefullt i flere dager. Jeg pådro meg også betennelser pga neglbitingen. Uansett hvor vondt jeg hadde det, eller hvor stygt det var, så skulle jeg ikke slutte å bite.

Jeg har alltid vært opptatt av å være velstelt. Jeg har alltid vært opptatt av å kle meg pent. Jeg har dessuten alltid vært opptatt av huden min. Neglene mine derimot, de har det ikke vær så nøye med. Er det ikke rart hvordan man tenker? Det er jo ikke videre pent når man kommer velstelt, og fin, og så har man negler så stygge at man helst bare vil gjemme dem bort. Det er jo utrolig pent med velstelte negler. Der finnes haugevis av farger man kan lakke dem i, og der finnes så mye fint man kan gjøre med neglene sine. En ting var at jeg var neglbiter, men jeg hadde ikke tålmodighet til å vente til lakken tørket, og ikke var det særlig lett å lakke negler som var så korte.

Jeg ble neglbiter allerede som barn. Jeg husker ikke hvor gammel jeg var, men jeg vet at jeg bet negler på barneskolen. Hele tiden hadde jeg en finger i munnen som jeg bet. Den ene neglen var kortere enn den andre. Ei daværende venninne drev for en del år siden som negldesigner. Hun hadde aldri kommentert neglene mine, men jeg merket at jeg automatisk prøvde å gjemme de bort når hun var i nærheten. Hun fortalte masse om jobben sin, såpass at jeg en dag tok mot til meg for å høre om hun kunne gjøre noe med mine korte, stygge negler. Det var slutten på neglbitingen.

Det er vel 8-10 år siden jeg sluttet å bite negler. Jeg stelte de hos venninnen min den første tiden, men så begynte jeg å stelle dem selv. Jeg sluttet vel ikke helt å bite, for selv om jeg ikke bet neglene, så bet jeg skinnet rundt neglene. Det var ikke heller særlig pent, og også det var til tider svært smertefullt. En ting var at lengden ikke var noe å skryte av, men neglene knakk hele tiden, og de delte seg. Ikke aner jeg hvorfor. Fortsatt kunne jeg ta meg selv mange ganger i å gjemme vekk hendene litt i en del sammenhenger. Flau over at neglene mine så ut som de gjorde, for jenter skal da ha pene negler tenker jeg.

Neglbitingen, den er det slutt på. Det hender jeg biter litt skinn, men det er heller ikke så mye lengre. Likevel så har jeg ikke sterke negler. De knekker til stadighet, og neglen deler seg. Jeg steller neglene hjemme med shellack, og jeg har UV lampe, så det er en enkel og grei prosess. Likevel blir det ikke så fine som jeg ønsker. Jeg får heller aldri lengden jeg vil ha. Jeg kan ikke ha veldig lange negler pga kompresjonnstrømpene. Det å ha på seg kompresjonstrømper med veldig lange negler, det skal jeg love deg er et mareritt. Og er de for lange da, så skal jeg love deg at de knekker. Likevel, litt lengde kan jeg fint ha.

Jeg synes velstelte negler er utrolig lekkert. Der er jo også så utrolig mange lekre farger man kan lakke dem i. Jeg har mange ulike lillafarger, jeg var blå, jeg har ulike rosafarger, jeg har grått og beige. Jeg liker ikke rødt, og det gjelder også på leppestift. Jeg har liksom aldri likt den fargen.

Nå hadde jeg lyst på fine negler igjen. Litt lengde, og ikke minst velstelte, og pene. Så jeg tok turen til Pusterom Hudpleie som ligger i Posebyen i Kristiansand sentrum. Der jobber Jenny som negldesigner. Jeg var utrolig spent da jeg gikk inn. Nå skulle jeg få gelenegler, eller geleforlengelse, og endelig føle meg velstelt også når det kom til negler.

 

Jeg merket at jeg ikke var stolt over å vise frem neglene mine på neglsalongen. Selv om jeg ikke hadde bitt negler på lange tider, så var de som nevnt ikke pene. Likevel trøstet jeg meg med at Jenny ved Pusterom Hudpleie garantert hadde sett verre negler enn mine. Det er jo dessuten en grunn til at man ønsker å få stelt neglene sine. Nå trenger man ikke ha på løstipper lengre. Det var så fascinerende å se hvordan Jenny jobbet. Her skal man kunne faget sitt, og det kunne hun virkelig.  Det var også fint å møte Jenny –  ei utrolig dyktig dame, og ei herlig, smilende dame!

Jeg ble så stolt av de nye, flotte neglene mine! Det å få lange negler igjen, iallefall så lange som jeg føler jeg kunne ha dem, det kjente jeg gjorde noe positivt med meg. Jeg kan stolt vise dem. Jeg gjemmer ikke bort hendene mine. Nå vil jeg jo heller vise dem til alle. For meg så betyr det mye for velværefølelsen at jeg nå har fått så fine negler. Jeg er jo ei feminin kvinne som liker å være nettopp kvinne, så da liker jeg at neglene også er fine.

Neglene mine fikk en nydelig, lilla farge. Nå som jeg er så fornøyd med neglene, så har jeg også bestemt meg for at jeg skal fortsette å ha fine negler, jeg skal fortsette å la Jenny ta vare på de en stund fremover. Det er jo et helt univers av farger, og jeg kunne jo ha byttet farge omtrent hver dag, men nå får jeg vente med ny farge til jeg skal stelle dem igjen.

Det er faktisk hele 30% av oss som biter negler. De fleste ønsker ikke å bite negler, men gjør det likevel. Det blir en slags tvangstanke. Forskere mener at det ikke er tilfeldig at omtrent én tredjedel av alle neglebitere har familiemedlemmer som gjør det samme. Neglebitere er ofte perfeksjonister. Forskere ser også at neglebiting gjør oss avslappet. Spesielt i stressende situasjoner, vil mange finne en ro i å bite på neglene sine. Neglbiting er også en avhengighet.

Det er verken pent, eller bra å bite negler. Mange har også problemnegler av andre årsaker enn neglbiting. Man trenger ikke ha disse enormt lange neglene om man velger å gjøre noe med de. Lengden bestemmer du selv, men bare det å få fine negler som man kan vise frem, det er en utrolig god følelse. I dag er det hvermansen som steller neglene sine. Selv de korteste negler kan bli fine. Dette er ikke kun for en bestemt gruppe slik det kanskje var fra starten av da det kun var de fine fruer som ordnet neglene. Nå gjør alle det. Det betyr at også du fint kan få neglene slik du ønsker å ha de. Om du biter negler, eller opplever som meg at de brekker, og deler seg, kanskje har du andre utfordringer, så ville jeg ha gjort noe med det. Negldesignere er proffe til fingerspissene. De har sin utdannelse, dette kan de.

Mange har sikkert vurdert å ta turen innom en neglsalong. Jeg hadde gjort tanker om til handling. Du ser jo hvordan mine negler var før jeg tok turen til Pusterom Hudpleie. Fine negler er vakkert! Man føler seg så mye mer vel med en gang. Velstelte og pene negler kan være avgjørende for selvfølelsen, og er gjerne prikken over i´en til et hvert antrekk enten til hverdagen eller fest. Nå er det jo også snart tid for julebord, og en perfekt anledning til å få flotte negler. Samtidig råder jeg deg til å være litt bevisst når du velger neglsalong. Se etter at de har papirene sine i orden sånn at du får det du betaler for. At det er billig er ikke nødvendigvis et sunnhetstegn. Det er ofte sånn at man får det man betaler for.

Nå skal jeg skinne i kapp med høsten med mine nye, flotte, lange negler. Bor du her i Kristiansand, så anbefaler jeg at du tar turen til Jenny ved Pusterom Hudpleie. Du kan lese mer her : http://pusteromhudpleie.no/index.html    Pusterom Hudpleie er også på Facebook, og du kan følge dem der : https://www.facebook.com/pusteromhudpleie/

 

Pusterom Hudpleie har lyst til at DU nå skal gjøre noe godt for deg selv. Har du det godt, så har de rundt deg det godt. Smiler du, så smiler andre. Ingen er tjent med en sliten deg, og ingen er tjent med at du setter andre før deg selv hele tiden. Du fortjener å være god mot deg selv. Derfor får du 20% rabatt på rygg/nakke massasje.

Gå inn på http://pusteromhudpleie.no/index.html   Der kan du enkelt bestille time, og det er virkelig enkelt å bestille. Du velger dag og klokkeslett som passer for deg, så det er genialt og kunne sitte på nett å bestille. Når du har valgt dato og klokkeslett, så får du opp en rubrikk som heter ” Notat ” – der skriver du Heidi20, og dermed får du da 20% på rygg/nakke massasjen. Skulle du lure på noe, så er det bedre at du spør enn at du dropper det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg