Privat område

Reklame | Klinikk Nova

Noe synes nok jeg er jålete. Jeg føler meg ikke jålete. Jeg er ikke overlesset i makeup og stash. Det glitrer ikke alle veier, men jeg er nok veldig opptatt av velvære. Dette har jeg skrevet en del om på bloggen, så det kommer nok ikke som noen bombe på noen av dere regner jeg med. Jeg liker å føle meg vel, men det er ikke det samme som å være jålete. Jålete er litt negativt ladet synes jeg.

Jeg har alltid vært opptatt av å rense huden. Jeg har renset huden morgen og kveld i mange år fra jeg var ungdom. Jeg har vært flink til å bruke dag og nattkrem, og jeg bruker serumer, og øyekremer. Jeg tenker at dette har vært med på å holde huden fin. Jeg har få urenheter, og ingen problemhud. Noen synes jo det er helt unødvendig å bruke tid og penger på huden. Jeg er ikke enig. Samtidig bør det være opp til hver enkelt å bestemme hva som er riktig for egen hud.

Lymfehuden min trenger også god pleie i form av gode dusjsåper og gode bodylotioner. Jeg har produkter jeg bruker til hverdags som ikke der er så mye såpe i, og så har jeg produkter jeg bruker av og til. Da har jeg lagt min elsk på Dao fra Rituals. En helt nydelig serie.

Det tok lang tid før jeg våget å gå til fotpleie. Det å vise føtter og lymfebein til mennesker jeg ikke kjenner, det har vært en vei å gå.Det gjør jeg uten problemer nå. Det er så viktig å ta vare på føttene, og kanskje spesielt vi som sliter med lymfødem. VI skal være forsiktige med å få kutt og sår, så at andre pleier føttene, og klipper negler i blant, det er noe jeg unner meg fordi det er viktig. Føttene er jo og veldig viktige, og ofte glemmer vi dem.

Det tok også lang tid før jeg våget å dra til massasje. Det og skulle ta av seg på overkroppen var også en terskel som var vanskelig å trø over. Full kroppsmassasje har jeg hatt to ganger, men da var det ei god venninne som gjorde det, og henne er jeg trygg på. Men etter hvert så fant jeg plasser hvor jeg møtte teraputer som jeg ble trygg på, teraputer som var helt nydelige mennesker, og når man møter slike mennesker, så gjør det ikke noe å vise en kropp med for mange kilo.

Ingunn er verdens nydeligste menneske. Jeg er så glad for at jeg ble kjent med Ingunn, og dermed har en person jeg kan gå til når jeg ønsker velvære. En person jeg er helt trygg på, og hvor jeg kan senke skuldrene og slappe helt av og nyte. Når man møter slike mennesker, så tenker man ikke på at man er en størrelse eller flere for stor. Ingunn er profesjonell til fingerspissene, dette gjør hun hver dag, og du merker at hun elsker mennesker. Det er så viktig at man klarer å nyte når man først er på en velværesalong.

Ingunn driver med mange ulike behandlinger på Klinikk Nova på Hamresanden her i Kristiansand. Brasiliansk voksing er ett av mange områder, et område jeg tenker som helt privat. Et område jeg tenker på som litt tabu. Det er i alle fall ikke et tema jeg prater så mye om. Hvorfor jeg tenker sånn, det vet jeg ikke. Kanskje fordi man må føle seg så naken, og sårbar, men samtidig, så bør det jo ikke være noe tabu. Vi er kanskje litt rare sånn. ” Det er jo bare hår ” sier Ingunn, og hun har jo rett i det. Hun tenker ikke på det som mer spesielt eller komplisert enn å vokse noens legger.  At folk hele tiden kommer tilbake tar hun naturlig nok som et kompliment.

Det å vokse ett så privat område, man føler seg jo veldig blottet, så kunsten til en behandler er jo uten tvil å få kunden til å slappe av og føle seg trygg. Ingunn fjaser og vaser etter beste evne, og hun får en til å slappe av etter bare noen få minutter. Litt tabu og veldig privat, jeg tenker bare på meg selv som i tillegg har svære tømmerstokker av noen bein. To private ting. Man blir sårbar og ukomfortabel, særlig første gangen, men når man møter en nydelig behandler som snakker om alt annen enn behandlingen, så gjør det plutselig ikke så mye. Ingunn sin eldste kunde var 64 år, hun skulle overraske mannen på bryllupsdagen. Hvor nydelig er ikke det?😍  Nå tenker jeg, hvorfor skal brasiliansk voksing være tabu egentlig? Om man ønsker voksing, om man ikke ønsker hår, så skal man gjøre det man ønsker. Er man usikker, og synes dette er litt pinlig, så er det ingen grunn til. De som jobber med det, de gjør dette daglig, så for de er det en vanlig dag på jobben. Mens jobben gjøres, så har man en god samtale om stort og smått i livet. Plutselig er man ferdig, og man har helt glemt hvorfor man er der. Litt kjenner man jo, men det var svært lite i forhold til hva man på forhånd hadde tenkt. Litt ubehagelig, men ikke vondt.

Det er en god ting å utfordre seg selv på ulike felt, også når det kommer til velvære. Det å vise kroppen, det sitter for mange veldig langt inne. Jeg har absolutt vært en av dem. Det gjelder å finne ” den rette.” Den som får deg til å føle deg trygg, og ivaretatt. Finner man denne, så kan man som jeg skrev lengre oppe, nyte velværebehandlingene, eller gjøre en privat voksing som man har tenkt på lenge. For meg er det ute tvil Ingunn på Klinikk Nova, og bor du i Kristiansandsområdet, så vet du hvem du bør kontakte 🙂 Det er verdt å kjøre noen mil også forresten 🙂 Uansett hvordan man føler det rundt egen kropp, man skal sannelig kunne ta velværebehandlinger som alle andre. Det gjelder bare å ta første steget….

5 kommentarer
  1. Syns ikke det er så jålete å ta vare på seg selv. Noen gjør det hjemme, andre tillater seg fra en til flere behandlinger hos f.eks hudpleier. Det er en nødvendighet, spesielt om en har hud som av en grunn trenger ekstra pleie. 😊
   Gleder meg til å få min datter som er hudpleier hjem nå imorgen, da skal jeg og be om noen timer med velvære i 50 årsgave fra henne. 😉

  2. Ragna Karlsen: Helt enig med deg, Ragna 🙂 Jeg gjør veldig mye hjemme, og av og til på en salong.

   Heldige du som har en datter som er hudpleier – det må jo være helt fantastisk!!

  3. pensjonistgunna: Jeg prøver å være snill med kroppen. Nå som jeg de siste årene også har vært flink til å gjøre endringer i forhold til vekten også, så føler jeg at jeg er på riktig vei 🙂 Hud og de tingene har jeg alltid vært flink til. Det er godt å være god mot seg selv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg