Min lille, reddende engel

Jeg var lenge skeptisk til naturprodukter. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg var vel som mange andre som helst stolte på det man fikk kjøpt i butikker, og på apotek. Det man kan lage selv hjemme på kjøkkenbenken, det var jeg skeptisk til. Ikke at jeg hadde prøvd så mye. Jeg var bare skeptisk.

Jeg har slitt mye med roseninfeksjoner de siste årene. Den siste var nok den hardeste. Det er lymfeødemet mitt som er årsaken til at jeg stadig får roseninfeksjon, og tro meg : Roseninfeksjon er noe skikkelig herk! Man blir så dårlig med feber, frostrier, og en elendig allmenntilstand. Rosen (erysipelas) er en avgrenset betennelse i huden. Den infiserte huden blir rød, varm og hoven. Rosen skyldes at bakterier trenger gjennom huden på grunn av skade eller sykdom i huden. Eksempler på dette er sprekkdannelser i huden, fotsopp, brennkopper, vannkopper, insektsstikk og eksem. Forstyrret sirkulasjon i lymfekar og vener kan også være bakgrunn for rosen.

Siste roseninfeksjon, det var da jeg hadde dette såret som aldri ville gro. Såret som fikk åpnet opp øynene mine for naturprodukter.  Jeg prøvde alt apoteket kunne tilby, jeg var på sårklinikken på sykehuset, jeg prøvde medisinsk honning. Ingenting hjalp. Såret ville ikke lukke seg. Jeg var så lei av å rense sår, og skifte Mepore. Jeg var sikkert den som la ned mest penger på Mepore på apoteket den perioden. Det var rett før det gikk rundt for meg at den lille engelen dukket opp. Det var da en god venninne nærmest tvang meg til å prøve ringblomstsalve. Tro meg, hun hadde prøvd før uten og lykkes. Nå var jeg så drittlei sår at jeg sa ja til å prøve. Hadde jeg bare prøvd lenge før. Hadde jeg bare trodd at ringblomstsalven kunne hjelpe meg. Da hadde jeg sluppet masse frustrasjon.  Ringblomstsalven ble min lille, reddende engel. Etter kun kort tids bruk av salven, så lukket såret seg.

Venninnen min, Marie har drevet med naturprodukter siden 1995. I over 20 år har hun produsert ulike naturprodukter, og blant disse også ringblomstsalve. Marie er aromateraput, hun er hudpleier, og hun har utdannelse som sykepleier med mastergrad i klinisk helse. Marie har jobbet mye med produktene, og ringblomstsalven er ett av de produktene som hun aldri har hatt behov for å justere oppskriften på, og salven er ett av produktene som har fulgt henne gjennom alle disse årene.

Listen er etter hvert blitt lang over alle de som har blitt hjulpet med ulike plager ved bruk av ringblomstsalven. Jeg er definitivt ikke alene. Gjenstridige eksemer, sår som ikke vil lukke seg, kløe, gnagsår, såre brystvorter, brannsår, såre barnerumper, og sprukne lepper.  Marie bruker ringblomstsalven som nærende nattkrem, og til å fjerne øyensminke med. Den er god på insektbitt, og om du er solbrent. Den er flott på hudskader. Mange med atopisk eksem har fått god hjelp av salven sammen med sol, og sjøvann.

Ringblomstsalven er 100% naturlig. Den inneholder ingen parabener. Parabener er forskjellige kjemiske stoffer som brukes for å gi produkter bedre holdbarhet. Det har i den senere tid vært mye omdiskutert fordi det kan ha hormonforstyrrende effekt. Det er også flere, og flere rapporterte tilfeller av allergi mot parabener. Man kan jo nevne at det i all hovedsak nå er forbudt å bruke parabener i hudpleieprodukter i noen av våre naboland. I forhold til ringblomstsalven ville det uansett ikke være aktuelt å bruke verken parabener, eller andre konserveringsmidler fordi råvarene i seg selv er antiseptiske, og langtidsholdbare.

Min lille, reddende engel inneholder kun få ingridienser. Den inneholder bivoks, den inneholder god, kaldpresset, økologisk olivenolje, en olje som har vært kjent siden oldtiden for sine hudlegende egenskaper. I tillegg inneholder salven eterisk olje av lavendel, og den ringblomstekstrakt. Dette er konsentrert uttrekk av blomsten som har vært brukt i uminnelige tider i folkemedisinen på grunn av sine hudlegende egenskaper.”

 

 

Det er ingen tvil om at veldig mange fortsatt er veldig skeptiske til naturprodukter. Det kan sikkert jeg og være i blant. En grunn til skepsis kan komme av at det finnes mange som hevder å ha mirakelkurer som kan hjelpe mot alt mulig. Det er jo utopi at en krem kan kurere ALT, og bidrar til at vi får fordommer. Det finnes også skepsis og fordommer mot naturprodukter som er tilsynelatende ubegrunnet, og man kan selvsagt spekulere i hvorfor det er sånn. Det ligger nok noe i at man ennå tror at apotekene vet best til tross for at det ikke er hudpleie som er deres primærfagfelt. En god huskeregel vil være at man vurderer kvaliteten ved å sjekke innholdsfortegnelsen på produktene. Et godt produkt vil naturligvis ikke se ut som en lærebok i kjemi, det vil ikke inneholde parabener, og det vil definitivt ikke inneholde petroleumsprodukter som for eksempel parafin.

Ringblomstsalven ble min lille, reddende engel. En slik reddende engel er verdt å fortelle om. Jeg har alltid en boks stående hjemme, og jeg har alltid en liten boks med meg i vesken fordi den er så super til så mye. Ringblomstsalven er ett must i alle hjem tenker jeg. Den bør stå i husets lille apotek. Jeg er evig takknemlig.

Til alle lesere, så gir Marie og Urtemor ett utrolig godt tilbud : Du får kjøpe en stor boks med ringblomstsalve ( 100 ml ) til kun 70 kr – ordinær pris er 120 kr. Frakt på 28 kr kommer i tillegg dersom den må sendes. Du kan legge igjen beskjed i kommentarfeltet på bloggen, så tar Urtemor kontakt med deg, eller du kan gå inn på siden deres på Facebook, og sende en melding der : https://www.facebook.com/BioTeam-Helhetsterapi-127691605882/ Lik gjerne siden også.

Lag deg en god søndag – jeg skal avgårde på trening.

12 kommentarer

Siste innlegg