For resten av livet

Holder målene du satte deg før nyttår? Var målene du satte deg såpass realistiske at du føler at du mestrer de, eller var målene såpass høye at du måtte gi opp nesten før du hadde startet?

Januar er straks historie, og januar er jo den måneden i året hvor vi alltid starter det nye livet, og målene vi setter oss skal holde hele året. Det er i januar ukebladene sikkert selger mest, for hele Norge skal slankes i januar. Det er i januar alle diettene blir servert, diettene som skal gi oss den slanke kroppen, og det gode livet. Vi lærer jo aldri. Vi går på limpinnen hver eneste gang, og det holder nesten aldri.

Vi begynner på suppedietter. En uke på suppe, en uke med vanlig mat, og så er det på an med suppe igjen. Hvor lenge orker man å spise den samme suppa selv om det ” kun ” er annenhver uke, og hvorfor i all verden går man på en slik diett når man vet at man kan oppnå mer varige resultater ved å tenke på for eksempel mengder, og hva man spiser. Er det ikke mye bedre at man lever som vanlig, men tenker litt på hva man putter inn i munnen, og hva man gjør i løpet av en dag for å forbrenne? Noen har startet med shaker, og proteinbarer som dagens måltider Eller forresten, noen kan spise middag hver dag, men så skal man shake resten av dagen. Tror man virkelig dette vil holde? Jeg tenker sånn resten av livet liksom?

Hvorfor tenker vi ikke at vi etter hvert skal leve et vanlig liv med vanlig mat? Joda, man får en kickstart. Man går jo selvfølgelig ned i vekt om man nesten ikke spiser. Man trenger ikke være matematiker for å skjønne det, men hva er vitsen når man ikke klarer å oppnå det samme når man begynner det vanlige livet igjen med den vanlige maten? Det er jo da vekta går oppover…igjen…Hva er annerledes denne gangen enn alle gangene før? Man lever en gang, og mat er en del av livet. Man skal leve ett godt liv, og man kan spise godt, og leve godt uten at man må putte i seg kilovis med kalorier hver dag. Tenk hvor mye penger man kaster ut på pulver, supper, og proteinbarer. Man kaster omtrent alt man har i kjøkkenskapene og erstatter det med supersunne varer. Hva koster ikke det? Hvorfor ikke heller investere de samme pengene hos en coach, eller en teraput som kan hjelpe deg med å rydde i tankene dine? Som kan få deg til å akseptere, og få deg til å se alle feilene du gjør, og hvilke valg du bør ta. Eller bruk en sum penger på en PT som kan hjelpe deg godt i gang med treningen, og gi deg en god start som vil vise at det er mulig å oppnå mye uten å sulte deg.

Jeg har hatt en super start på det nye året. Når bare rosen infeksjonen kom under kontroll, så har jeg virkelig holdt meg til treningsplanen. Jeg kan faktisk si at jeg er stolt, og fornøyd. 5 økter i uken trener jeg. 3 økter med intervalltrening på tredemøllen, og 2 styrkeøkter. Skulle det noen uker bli 4 økter, så er det også helt greit, men 5 økter er målet. I tillegg må jeg komme meg mer ut på tur. Jeg har gode, varme klær, så om det er kaldt, så har jeg ingen unnskyldning. Målet her er at jeg i alle fall skal ut på tur 2 ganger i uken, og det bør være veldig gjennomførbart. Det er jo så godt å komme seg ut, og vi har så mange flotte turområder rundt byen.

Intervalltrening, og sirkeltrening er veldig gode treningsformer for virkelig å forbrenne. Sirkeltrening med egen kroppsvekt. Intervalltreningen har jeg god kontroll på, men jeg skulle gjerne hatt en time, eller to med sirkeltrening i uken. Jeg savner gruppetimene. Der hadde vi tabata hver uke, og tabata er knallgod trening. Treningssenteret hvor jeg trener nå har ingen gruppetimer. Der er man overlatt til seg selv, men jeg liker å trene alene, så for meg fungerer det veldig bra, men likevel savner jeg en skikkelig hard tabatatime, eller to i uken. Forskerne mener det særlig er den harde innsatsen som er avgjørende når du vil kvitte deg med ekstra kalorier. De som forbrant mest, var de som hadde størst innsats, og var mest utmattet. Ingen tvil om at det å gi alt lønner seg.

Kostholdet i løpet av en dag kan nok bli bedre, og da tenker jeg på det å spise mellommåltider, og ikke minst mengde mat jeg spiser når jeg spiser. Der har jeg en vei å gå, men jeg er blitt utrolig flink på å redusere veldig på søtt, og salt. Jeg unner meg en sjokoladebit midt i uken om jeg vil, eller en neve med chips, men fra og nesten ha spist slike ting hver dag da jeg var på det største, så har jeg virkelig redusert, og fått ett helt annet forhold til alt det søte, og det salte.

Akkurat nå drømmer jeg om en Personlig trener. En som kan pushe meg skikkelig en gang i uken. Jeg tror det hadde gitt meg veldig mye, og tatt treningen videre. En personlig trener koster litt, men det er ingen tvil om at det er fornuftig bruk av penger. Jeg må vurdere litt, tenke litt, sette ting litt opp mot hverandre. Jeg trener jo veldig, veldig bra, og jeg merker jo at vekten går nedover, så jeg får gå litt i tenkeboksen.

Til lørdag blir det en ny giveaway på bloggen. En flott gave skal deles ut til en heldig leser. Det er bare å glede seg!

Følg meg gjerne på Snapchat, og Instagram : heidirosander

Lag deg en god onsdag!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg