Regnværsfavoritter

I’m singing in the rain, nesten sånn føles det når jeg skal ut i regnet for tiden.  Det er nesten så man blir glad når det regner. Selv når det plasker, og  det regner i strie strømmer, så gjør det ingen verdens ting. Jeg smiler faktisk. Jeg smiler ikke nødvendigvis fordi det regner, for jeg liker fortsatt sol best, men jeg smiler fordi jeg kan gå ut i regnet, og ta på meg den flotte regnfrakker som oser av glede, og i tillegg holder de meg knusktørr. Er der rart jeg smiler i regnet 🙂 Sånn har det ikke alltid vært. En regnværsdag som dette er en perfekt dag å skrive litt om noe som er ett stort problem for veldig mange, nemlig regntøy. Er man en størrelse for stor, så kan regntøy være en stor utfordring.

Jeg har mange ganger gått søkkvåt i regnet fordi jeg ikke har hatt en skikkelig regnjakke, eller aller helst en regnkåpe som har litt lengde. Beina mine tillater ikke regnbukse, så da er regnkåpe fint. Jeg har hatt mange sure, og våte turer i regnet, og da mister man lysten på å gå ut når man vet at man kommer hjem igjen klissvåt. Det verste er vel egentlig ikke å være klissvåt når man faktisk har kommet til inngangsdøren hjemme, men det verste er jo når man blir klissvåt bare etter noen få skritt. En periode var det nesten umulig å få en god regnkåpe i store størrelser, så da skulle vel vi store bare gå rundt klissvåte…. men nå skjer det stadig mer her også, men ikke alle er like bra av de jeg har prøvd. Jeg liker jo ikke ei regnkåpe hvor man blir klam, og ekkel av å gå med. Da er det jo nesten det samme som å gå uten regnkåpe… våt, eller klam – det er like ekkelt. Man har heller ikke lyst til å gi flere tusen kroner for en regnkåpe når de som bruker ” vanlige ” størrelser kan få samme plagget til noen hundrelapper. Jeg er glad for at det nå er fullt mulig å få tak i gode regnklær som går opp i størrelse, og det er en fryd å gå i skyvedørsgarderoben her hjemme, og faktisk kunne velge om en skal ha den, eller den regnkåpa i dag 🙂 Jeg har nå tre herlige regnkåper å velge blant. Egentlig har jeg fire, men jeg må innrømme at den fine, lyse rosa fra Ullared nok ikke tåler så mange skrittene ute i regnet før man er våt, og klam…Man merker virkelig stor forskjell på regnværsjakker. Den ble med meg hjem i en av de mange gule posene, men etter første turen i skikkelig regn, så skjønte jeg fort at prisen vel burde sagt meg alt. Etter første tur i øsende regn, så var jeg altså kliss våt tvers igjennom, og den lyse rosa jakken holdt ikke unna for en eneste regndråpe. Pris, og kvalitet går ganske hånd i hanske på veldig mye, og for Ullared jakken til 298 kr, så kunne man vel ikke forvente så mye mer enn full lekkasje, men den duger som allværsjakke når man er sikkert på at det ikke kommer til å regne 🙂

Min store regnværsfavoritt er utvilsomt regnfrakken fra norske Blæst. For en fantastisk regnkåpe! Den koster litt, men her får man kvalitet tvers igjennom. Det er når man får på seg en slik regnkåpe at man merker forskjell på kvalitet. Egentlig er den heller ikke den typiske regnfrakken slik vi kjenner den. Den ser mer ut som en jakke, og det er ett stort pluss. Jeg har lenge lett etter en fargerik, og god regnfrakk. For det første, så elsker jeg farger, farger gjør meg så utrolig glad, og for det andre, så betyr en god regnfrakk at jeg lettere kan komme meg ut når det regner. I tillegg føler jeg meg ikke som en fisker når jeg tar på meg regnfrakken. Jeg føler meg stilig, og fresh! Blæst er ett norsk design. Det er Lisbeth Lillebøe som er designeren, og det er kanskje ikke overraskende at Lisbeth er født, og oppvokst i Bergen. Når man kommer fra en by med 213 regndager i året, så er det kanskje ikke rart at man ønsker seg gode regnklær? Lisbeth Lillebøe ønsket ikke bare gode regnfrakker, men hun ønsket også at regnfrakkene skulle være moteriktige, fargerike og elegante. Man skulle føle seg velkledd, og glad. Man skulle ikke være nødt til å gå rundt i disse ordinære, og kjedelige regnfrakkene. I tillegg til å se bra ut, så skulle også regnfrakkene være gode i all slags vær. Resultatet ble BLÆST. Min Blæst regnfrakk er i str. 4 XL, og jeg er en str. 50. Den sitter så flott på, og ennå er det plass til en tykk genser, eller fleece under ved behov. Noen av regnfrakkene til Blæst går opp i str. 6 XL, så her er det mulighet for mange å få seg en flott, fargerik regnfrakk, og for slike store størrelser, så gir jeg tommel opp, og håper Blæst vil fortsette med å produsere noe av kolleksjonen også for oss store kvinner som elsker å føle oss velkledde. Blæst har også stilige regnponchoer, og man kan få seg en skikkelig tøff sydvest. Blæst er utvilsomt den største favoritten min.

 

Den neste regnværsfavoritten min kommer fra Stormberg, og heter Buvann. En god, lang modell som er lilla, og fin. En ting er at man holder seg tørr, men det er også deilig når regnfrakkene er vindtette som begge de jeg har nevnt er. Det dumme er jo at man ofte opplever at de største størrelsene i nettbutikken til Stormberg blir fort utsolgt, men da kan det jo være en mulighet at butikkene kan ha inne andre størrelser. Tredje favoritten som heter Mjelde, det er en veldig tynn regnkåpe fra Stormberg, og den er nok mer beregnet til en annen årstid enn nå, eller man kan ha godt med varme klær inni.

Er du på jakt etter regnfrakk, så gå innom din nærmeste stormotebutikk. Jeg er sikker på at de fleste nå selger regntøy av høy kvalitet. Mange selger Blæst, men der er også andre merker på markedet som holder høy kvalitet. Om du vil kikke på Blæst på nett, og er litt avhengig av å bestille på nett i store størrelser, så har Alexis Mote ett godt utvalg i sin nettbutikk : http://www.alexismote.no/kategori.php?kategori=146&subkategori=178  . Der er jo etter hvert også blitt en del som selger store størrelser på nett, og jeg vil jo tro at de fleste av disse selger regntøy. Jeg har ikke testet ut disse, så jeg vet ikke hvordan de er, men del gjerne dine erfaringer dersom du har noen gode du har prøvd, eller noen man bør styre unna 🙂 Jeg med mine tømmerstokker får jo heller ikke tak i støvler, så våte bein er jo heller ikke noe særlig. Jeg får ikke spesialtilpassede støvler heller, så ofte er jeg våt på beina, men tørr ellers. Sist jeg skrev litt om dette, så var det en leser som sa jeg måtte få tak i goretex sko, og jeg skjønner jo ikke hvorfor jeg i all verden ikke har fått tak i goretex sko tidligere! Jeg har ikke tenkt en tanke på at det selvsagt er løsningen på å holde meg tørr på beina, så goretex sko er anskaffet, så nå er turer i regnvær bare en sann glede – for det meste i alle fall 🙂

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg