Endelig på skinner igjen

Etter en del tøffe dager, så begynner ting å gå seg til litt. Når man står midt oppe i tøffe ting, så er det dessverre ikke trening som står i fokus. Trening hadde nok vært en god medisin når dagene er tøffe, men det har vært lettere og sette treningen til side. Jeg har helt klart kjent på den dårlige samvittigheten, men energien har liksom ikke vært der. Jeg har ikke helt klart å ta meg selv i nakken, men heldigvis, så ble det med de to ukene uten trening, for nå er jeg heldigvis i gang igjen. Jeg er egentlig veldig stolt av at jeg klarer å ta tak i treningen igjen etter en liten pause, for det var sannelig ikke lett før. Hadde man en pause, så kom man liksom aldri i gang igjen. Jeg merker store endringer på det mentale planet, og klarer jeg å snu tankemønsteret, så klarer du det også. Før var det liksom ikke to ukers pause, men da kunne det gå både uker, og måneder før man igjen gikk på med skyhøye mål, og store forventninger. Når jeg vet hvordan det en gang var, så kjenner jeg veldig på stoltheten over at jeg har klart å endre så utrolig viktige ting oppe i hodet mitt. Disse tingene som er så viktige for at jeg stadig går fremover, og ikke den andre veien. Det at jeg klarer å være stolt, det er og en stor seier. Før var fokuset kun på alle nederlagene, men nå kan jeg være fornøyd med meg selv, og se alle de gode tingene jeg faktisk klarer å gjøre.

Det satt veldig langt inne, men på mandag, så kom jeg meg på trening igjen. Det var nok ikke førstevalget mitt over steder jeg ville være der, og da, men fornuften seiret, og han derre mørke, negative på skulderen, han knipset jeg bort, og han merker nok at han får veldig mye mer motstand nå enn før, og han merker nok at han sjeldent vinner. Om han mørke, negative forsvinner for godt fra skulderen min, det tror jeg kanskje ikke, men han vil fortsette å møte stor motstand, og han vil fortsette å føle seg som en mislykket sjel der han sitter og tror at han troner over livet mitt. Særlig han gjør! På Spring, så har jeg ett veldig ålreit treningsprogram som er tilrettelagt for meg, og som jeg kan trene når gruppetimene har sommerferie, og når man ønsker å ha seg en ekstra treningsdag, eller to utenom gruppetimene. Før har jeg liksom følt at jeg har kjedet meg dønn i hjel når jeg har vært på diverse treningsstudioer, og gått rundt der alene, uten noe særlig motivasjon. Nå skal jeg sånn sett ikke lyve, og prøve å innbille deg at jeg danser av lykke inn på treningssenteret, og svever meg gjennom treningsprogrammet, men jeg skal være så ærlig å si at jeg kjenner at jeg ser frem til å få trent. Programmet er veldig bra, og veldig variert. Jeg mestrer, og jeg ser at det nytter. Jeg ser fremgangen. Jeg ser at jeg orker mer, og sannelig løfter jeg mye mer enn for kort tid siden. Den følelsen er gull verdt! Det å trene alene i et treningssenter, det trenger ikke være kjedelig. Det kan faktisk gi deg en god følelse. Jeg tror mange ser på egentrening som dønn kjedelig, men det tror jeg kanskje handler mer om en selv mer enn det å trene på et treningssenter. Spring har utrolig flinke folk som ser deg, og som ser hva som kan passe for deg ut i fra dine ønsker, og mål. Jeg husker veldig godt følelsen av hvor dønn kjedelig det var å traske rundt, og liksom trene. Det var mer at en bare var der, og gjorde en halvhjertet innsats enn at en virkelig følte denne gode følelsen som jeg har nå. Det å ha et treningsprogram, det er innmari ålreit, og her handler det også om å få et treningsprogram som man føler at man klarer å gjennomføre, at man mestrer, og at man kjenner på fremgangen etter hvert. Har man i tillegg ørepropper, og en tlf full av god musikk, så er det jo faktisk nesten så om man danser seg gjennom treningsprogrammet 🙂 Anbefales virkelig!!

I dag er det ca en måned til vi igjen starter opp med gruppetimene for overvektige, og jeg ser veldig frem til å komme i gang med de vanlige rutinene. Jeg savner timene, jeg savner de flotte folkene jeg trener sammen med, og jeg savner de to flotte instruktørene våre. Jeg kjenner også at jeg er veldig spent på hvor mange nye som finner veien til gruppetimene våre. Jeg skal være dønn ærlig på at jeg er veldig skuffet over hvor få som benytter seg av tilbudet om egne treningstimer for overvektige. Det er så mange som sliter med overvekt, og da er det utrolig overraskende å se hvor få som ønsker å være en del av det utrolig flotte treningstilbudet vårt. Jeg har skrevet det før, men jeg skriver det gjerne igjen : Jeg er skuffet, jeg er frustrert, og egentlig ganske irritert også! At saltimer, og gruppetimer er noe for alle, det er det nok ikke, men det burde passe så mange flere enn de som pr. i dag er i gruppen vår. Jeg hadde utrolig stor tro på dette tilbudet, og det har jeg fortsatt, men jeg kjenner at frustrasjonen så absolutt er tilstede. Hvorfor finner ikke flere veien til timene våre? En del av de som prøver gir seg etter første timen. De skal komme tilbake, men man ser de aldri…Trening er tungt! Trening er hardt! Man svetter, man sliter, man kjenner at det gjør vondt både her, og der, men hva tror man at trening egentlig er?  Gruppetimene våre er ikke trim for eldre, det er tøffe, harde timer hvor man sikkert i starten kan føle at ens siste time er kommet, men det er jo akkurat sånn det skal være! Det er helt normalt at kroppen verker, og gjør motstand. Kroppen har jo sikkert ikke fått trening på evigheter. Er det da rart at kroppen i starten da gir deg motstand? Han derre mørke på skulderen, han vil jo gi alt han har før at du skal gi opp…men det er dette som på sikt vil gi deg de resultatene du er ute etter! Selv om vi er store, så er vi ikke så skjøre at vi ikke tåler å trene hardt. Det er ingen som har fått hjerteinfarkt, det er ingen som har seilt over ende av utmattelse – derimot er det mange som har vært både støle, stive, og som har slitt med å gå dagen derpå, men sånn er det i starten, men en trøst kan jo være at det går over 🙂 Å være en del av et fellesskap er også viktig når man skal ta fatt på en kamp mot kiloene. Det å treffe andre i samme situasjon, det har for meg betydd alt. Det å være en del av fellesskapet, møte andre som sliter med det samme, det å finne støtte, og motivasjon blant de andre i gruppen – jeg hadde ikke vært der jeg er uten denne treningsgruppen.

SONY DSC

22.august er det oppstart igjen, og jeg er spent på hvor mange nye ansikter vi møter. Jeg har fått noen henvendelser fra personer som ønsker å starte, og jeg håper virkelig jeg ser de alle sammen. I august i fjor hadde vi fire gruppetimer. I august i år har vi to gruppetimer + at man kan spinne så mye man vil på alle de ordinære spinningtimene. Har man fullt medlemsskap, noe jeg absolutt anbefaler, så kan man få tilpasset eget treningsprogram, og etter hvert kanskje våge å være med på endel ordinære timer. Jeg tok steget nå i vår, og er med på ordinære styrketimer – det skal jeg fortsette med! Tilbudet for overvektige er blitt noe mindre nettopp fordi vi ikke er nok overvektige som møter på timene. Jeg har fortsatt troa, Spring har fortsatt troa. Jeg vet ting må modnes hos overvektige, men det er jo måte på hvor lang modningstid en del skal ha. Sliter du med overvekt, eller kjenner du noen som sliter med overvekt, fortell dem om tilbudet vårt. Ta kontakt, så forteller jeg gjerne mer om tilbudet vårt. Jeg vet flere som leser bloggen prøver å få til ett lignende tilbud andre steder i landet, men det er ikke lett dessverre. Om ikke treningssentre tenner på ideen, så trenger man egentlig kun en dyktig instruktør, og en gymsal for å være i gang. Ta kontakt med instruktører der du bor, så kanskje flere vil kunne få ett lignende tilbud som vi har her i Kristiansand.

Om ikke kiloene raser av meg, så går vekten med, og cm forsvinner. Jeg er vel et bevis på at det er mulig å få til en vektnedgang, og en endring som vil være god for deg. Om kiloene ikke raser av meg, så har jeg mye mer kontroll på meg selv, og på tankene mine. Jeg har mye mer av de gode følelsene, og jeg kjenner at livet er godt. Mange timer i døgnet med nedsnakking av meg selv er blitt til små øyeblikk nå, og da. Den dårlige samvittigheten over å spise ting jeg kanskje ikke skulle, den er ikke tilstede så sterkt som den var før. Jeg er mer komfortabel med valgene jeg tar, også de dårlige. Det beste du kan gjøre for deg selv for å lykkes, det er å våge å ta tak i hodet ditt. Bestill en time hos en teraput, eller en dyktig coach. Få hjelp til å sortere, og rydde. Få hjelp til å finne svarene som er viktig for at DU skal kunne gjøre noe med vektsituasjonen. Det er ikke lett en plass, men det er så innmari viktig for at du skal kunne kjenne mer på de gode følelsene enn de dårlige!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg