Er du på riktig spor?

Denne uken har vært ei skikkelig tøff uke. Igjen, så måtte jeg stoppe opp, og ta pause fordi kroppen ble invadert av en tropp slemme virus som bare hadde bestemt seg for at i år, i år skulle jeg få gjennomgå. Jeg tror aldri jeg har følt meg så dårlig som fra natt til onsdag, og et døgn frem i tid. Jeg ristet, og skalv som et aspeløv, jeg var så kald. Frostrier er jeg vant med fra når disse roseninfeksjonen helt uinvitert dukker opp, men aldri så ille som dette. Jeg har ikke hatt influensa, og knapt en skikkelig forkjølelse på mange år. Kroppen skal visst nok ha godt av litt juling av og til slik at immunforsvaret for prøvd seg litt, så da får man se det positive i det, og tenke at man i alle fall har et immunforsvar som fungerer som det skal, sterkt, og friskt. Samtidig så er jeg noe usikker på om det var denne berømte influensaen som herjet i meg. Jeg synes jeg ble så mye bedre så fort. Jeg synes andre ligger i dager før de er så nogenlunde på beina igjen, og så dukket det også opp ett par røde felt på det ene beinet som etter hvert ble litt ømme. Det igjen kan tyde på denne bakteriefyren som alltid prøver å være slem med meg…jeg gikk rett i forsvar, og fant frem pencillinet som jeg alltid har liggende i tilfelle krise. Jeg vet ennå ikke om det var det ene, eller det andre, eller om det var en kombinasjon av begge deler, men jeg er i alle fall på bedringens vei, det er det viktigste. Jeg tror min aller beste er minst like glad som meg for at ting har bedret seg. Jeg tror han er noe lei av sytingen min, for denne gangen har jeg nok vært litt mann 🙂 Samtidig så er det ikke noe bedre sted jeg kan være når jeg er syk enn her hjemme hvor jeg får pleie i stjerneklasse 🙂

 

I morgen skal vi i gang med den 4.uken av treningsprogrammet vårt, og jeg vet at det er en del av dere som følger bloggen som trener flittig gjennom programmet hver uke. Slike tilbakemeldinger er det utrolig moro å få. Målet med treningsprogrammet er å lage et treningsprogram som de aller fleste har mulighet til å klare. Det skulle være et lavterskelprogram som man kan trene hjemme, og et program hvor man ikke trenger utstyr. Programmet tar heller ikke så mye av tiden din, og det gir resultater om du trener programmet slik det blir anbefalt. Målet er å trene to ganger i uken. Får du til flere ganger, så er det selvsagt ett stort pluss. Vi anbefaler antall repetisjoner, men her bestemmer du selv. Du må kjenne etter hva du selv klarer, og så øker du i takt med dine forutsetninger. Klarer du 4 repetisjoner en uke, og får til å øke med en neste uke, så er jo det stor fremgang. Ingenting av dette skal gjøre vondt, så det er viktig å kjenne etter.

Vi startet med 8 repetisjoner på hver øvelse, og så gjorde vi alle øvelsene 3 omganger. VI har økt hver uke, først i antall repetisjoner, så i antall omganger. Denne uken gjør vi som forrige uke : Vi tar 10 repetisjoner på hver øvelse, og trener hver øvelse 4 ganger. Klarer du å øke repetisjonene fra 10 til 12, så gjør du det 🙂 Har du ikke trent programmet før, så gjør det ingenting, det er bare å sette i gang! Neste uke kommer det endringer i programmet, så da er det klart for litt nye øvelser. Programmet er satt sammen av PT, og instruktør, Inger Lise Lund som driver Fitness-Akademiet. Visst du bor her i Kristiansand, og føler du ønsker enda mer tilrettelagt trening, så kan Inger Lise hjelpe deg. Du kan lese mer her : http://www.fitness-akademiet.no/

 

Knebøy

Første øvelse er knebøy. Her kan du gjerne bruke kjøkkenbenken, eller en sofarygg som støtte. Her er det viktig at du selv kjenner hvor langt ned du vil gå. Øvelsen skal ikke gjøre vondt. Gå så lang ned du føler at du kan uten at det blir vondt for deg, og gjør 10 repetisjoner. Disse 10 repetisjonene tar du 4 ganger.

 

Armheving

Armheving, eller push ups  er en øvelse som jeg tror at de fleste kjenner til. Ofte gjøres den nede på gulvet, men her skal vi gjøre den ved bruk av kjøkkenbenken, eller du kan bruke en dør, eller en vegg som du lener deg inntil. Gå så langt ned som du føler at du kan. Husk strake armer.  Øvelsen blir tyngre jo lengre ut fra benken/døren/veggen du står med bena. Her føler du deg frem, og husk at du ganske raskt vil merke fremgang. Ta 10 armhevinger, og gjenta øvelsen 4 ganger.

 

Kneløft, foran

Her skal vi løfte litt på beina. 10 repetisjoner gir 5 løft på hvert ben. Her er ikke målet å løfte høyest mulig, men det er en utrolig viktig øvelse. For min del, så er det å løfte bena en tung ting å gjøre, men også jeg klarer dette løftet her. Løft slik du føler er komfortabelt. Du tar 10 repetisjoner, og gjentar dette 4 ganger.

Benløft bak
I denne øvelsen, så skal vi løfte/skyve litt på beina, og da bakover. Løft litt på benet, og skyv bakover. Fordel repetisjonene på begge bena, og ta gjerne med armene. Bruk av armene gjør øvelsen litt tyngre. Trenger du å støtte deg, så bruker du kjøkkenbenken, en stolrygg, eller en sofarygg. 10 repetisjoner, og 4 runder.

Rumpeløft

I denne øvelsen, så skal vi ned på gulvet. Legg deg gjerne på et teppe, eller et håndkle. Har du en yogamatte/treningsmatte, så bruk gjerne den. Det er godt med ett litt mykt underlag når du skal legge deg på gulvet. Her synes jeg det er godt å ha armene under hodet mens jeg gjør øvelsene. Sett bena i gulvet, og løft opp rumpen fra gulvet. Løft 10 ganger, og gjenta øvelsen 4 ganger.

 

 

Stasjonære utfall

Her skal vi opp fra gulvet igjen, og gjøre statiske utfall. Sett bena slik du ser på bildet, og gå ned så langt du klarer. Ikke tenk på at du må ned så langt som mulig. Klarer du å komme deg ned litt, så er det veldig bra! Ingen av øvelsene skal gjøre vondt, heller ikke denne. Man skal kjenne at den ” tar “, men det er forskjell på å kjenne en øvelse, og det at den gjør vondt. Ta gjerne annethvert ben. 10 repetisjoner, og 4 ganger.

 

 

Sit ups

Vi skal på de to siste øvelsene ned på gulvet igjen. Denne øvelsen er også en velkjent øvelse vil jeg tro. Her skal vi ha sit ups, eller hodeløft. Ligg godt på gulvet, ligg med strak kropp, eller sett bena i gulvet. Løft hodet litt opp, og hold stille i noen få sekunder. Legg deg ned igjen, og løft opp på nytt, og hold. Du løfter hodet, og holder 10 repetisjoner. Gjenta dette 4 ganger.

 

 

Rygg rotasjon – øvre del

Siste øvelse i treningsprogrammet er en øvelse for ryggen. Her skal vi stå på knærne, og rotere skuldrene/armene til hver side. Som alle andre øvelser, så gjør du 10 repetisjoner, og 4 ganger.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg