Det ekstra sparket bak

Av og til så trenger vi ett skikkelig spark bak for å komme i gang med trening, og aktivitet. For min del som har sparket meg selv bak så mange ganger før, så traff jeg endelig hardt nok da jeg fikk i gang treningsgruppen for overvektige for 1 1/2 år siden. Treningsgruppen ble min ” redning ” – uten gruppen, så hadde jeg nok sparket meg selv fortsatt uten mål, og mening,  jeg hadde fortsatt å gå på trynet både titt, og ofte, og jeg hadde bodd mer i kjelleren enn andre steder. Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor verdifull denne gruppen er for meg. Nå har jeg faste treningstimer hver uke. Jeg vet når jeg skal på trening, og disse timene er hellige for meg. Noen ganger, så må jeg droppe sosiale ting med venner fordi jeg prioriterer trening, noen synes kanskje det er dumt, men disse treningene er så uhyre viktige for meg, så da må jeg  en periode prioritere treningstimene fremfor andre ting akkurat på de dagene hvor timene er litt sene. Jeg har nedprioritert meg selv så lenge nå, og jeg har gått på trynet så mye, og når jeg endelig er på riktig vei, så må jeg fortsette der. Treningene gir meg så mye, og jeg merker det så utrolig godt på både kropp, og sjel, og jeg skulle ønske at enda flere fikk oppleve denne følelsen av at det nytter.

 

Denne uken ga jeg dere en utfordring, en utfordring som mange tok, men som jeg håper enda flere har lyst til å være med på. Jeg kaller utfordringen ” En størrelse for stor 30 “, og utfordrer alle til å være aktive minst 30 minutter hver dag i en måned. 30 minuttene hver dag kan utgjøre store forskjeller på helsen vår. 30 minutter av ett helt døgn på 24 timer bør være mulig for de fleste. Mange sliter med sine utfordringer i forhold til helsen, men da gjelder det å finne en, eller flere aktiviteter som man klarer å utføre, og som man trives med. Det viktige med disse 30 minuttene er at man kommer opp i puls, og at man merker at hjertet slår noe hardere enn ellers 🙂 Hverdagsaktiviteten er uhyre viktig i det daglige, og det er viktig at vi er i bevegelse istedenfor å sitte for mye på rompa…men hverdagsaktiviteten er ikke nødvendigvis trening om man ikke kommer opp i puls. For de som kommer opp i puls når man vasker gulver, eller trapper, så er det en del av dine daglige 30 minutter 🙂 Det er så utrolig mye man kan gjøre i disse 30 minuttene… man kan gå en deilig tur i den nydelige høstnaturen, man kan gå trappene hjemme, eller på jobb noen ganger, danse til musikk som gjør deg glad, aktiv lek med barn, eller barnebarn, man kan finne frem sykkelen, trene styrke hjemme med en lett oppvarming først, gå i svømmehallen, gå til butikken – her er det mange muligheter. Dette er også en gyllen mulighet til å tørke støv av trimsykkelen, eller tredemølla som står nedstøvet ett eller annet sted i huset 🙂 Legg gjerne igjen ditt tips til en god aktivitet 🙂 Om du ikke fikk startet akkurat 1.oktober, så er det ikke for sent å bli med…du får bare holde på en måned fra den dagen du starter 🙂 Dette er en god mulighet til å komme i gang med det man har tenkt på så utrolig lenge. Det å begynne i det små, og ikke tro at man skal løpe verken Oslo Maraton, eller sykle Kristiansand – Hovden med det første.

For noen så er løsningen å trene alene, og jeg har fått mange tilbakemeldinger på at denne utfordringen ga de det sparket de trengte for å komme i gang med noe, og det er jo fantastiske tilbakemeldinger å få! Jeg håper virkelig at mange blir med, og når en måned er over, så er det så mye lettere å fortsette. Da er man i gang! Ved hjelp av bloggen min, så håper jeg at vi sammen skal klare disse 30 minuttene med aktivitet hver dag, og at vi kan motivere, og inspirere hverandre. En del  av leserne mine som tok utfordringen ønsker seg også turkamerater, og det er også ett av målene mine med utfordringen ” En størrelse for stor 30″. En del synes det er vanskelig å holde motivasjonen oppe alene, og da hadde det vært utrolig fint om vi kunne fått til noen turgrupper/treningsgrupper rundt fordi i landet. Det er så mye lettere å klare dette sammen, for det er ikke alltid lett å finne frem joggeskoene når man helst vil sette seg godt til rette i sofaen med beina på bordet. Det er så lett å la styggen på ryggen vinne når man er alene om en slik ting. Det å avlyse en avtale man har om tur, eller trening, det sitter langt inne for de fleste av oss, og det er godt å ha en, eller flere som drar oss ut når viljen ikke helt er til stede. Sånn er det for meg i forhold til treningsgruppen for overvektige – jeg vet at en herlig gruppe mennesker venter på meg, og jeg vet at jeg vil bli savnet om jeg ikke kommer. Dessuten tror jeg at jeg kan telle på en hånd de gangene jeg ikke har hatt lyst til å gå på trening – det er så godt å føle på treningsglede!

 

Overvektig, eller normalvektig – vi er mange som trenger disse 30 minuttene med aktivitet hver dag, og jeg håper at du blir med! Som jeg har sagt før, så kan ikke jeg sjekke at du er aktive disse 30 minuttene, så her er du din egen sjef, og jeg stoler på deg – vil du, så kan du 🙂 Jeg har pratet med mange som har lest om utfordringen på bloggen, og jeg har fått tommel opp fra alle… mange lurer nok fortsatt på om de skal, og jeg synes ikke det er så mye å tenke på. Jo, lengre man utsetter det – jo, større er sjansen for at det ikke blir noe….I forbindelse med utfordringen ” En størrelse for stor 30 “, så har jeg opprettet en Facebook gruppe som heter det samme som utfordringen. Her begynner det å komme medlemmer til, og vi vil gjerne bli enda flere!! Her kan man motivere hverandre, få aktivitetstips – her kan man rett og slett skrive akkurat det man vil. Her kan vi dele bilder fra turer, og trening, og håpet er også at vi kan finne turkamerater 🙂 Til nå er vi veldig spredt… her har vi folk fra Sandefjord, Sørumsand, Vanse, Sandnes, og fra min egen by, Kristiansand. Alle her inne ønsker seg turkamerater, og håpet er at gruppen skal bli så stor at vi kan få flere fine turgrupper, og treningsgrupper – slike grupper er veldig god motivasjon for veldig mange. Gruppen på Facebook  heter altså ” En størrelse for stor 30 ” – meld din interesse, så legger jeg deg til. Gruppen er selvsagt åpen for både kvinner, og menn i alle aldre 🙂 Noen har slitt med å finne gruppen, og skulle du ha problemer, så send meg en privat melding, så skal vi ordne det. Ei på treningsgruppen min roste utfordringen, men ville ikke selv være med…det tok ca et døgn, så var også hun med, og i gang 🙂

Jeg har klart å være aktiv disse to dagene i oktober. En dag med spinning på Spring, og i går med en god tur i Sukkevannsløypa her jeg bor. Jeg hater virkelig bakkene i denne løypa, men i går var jeg samtidig veldig fornøyd mens jeg gikk og småkjeftet for meg selv opp bakkene… jeg merket faktisk fremgang! Ikke at jeg er noen virvelvind opp bakkene – jeg tror de fleste hadde gått forbi meg :-), men jeg merket at jeg gikk de fortere, og lettere enn før, og istedenfor å være sur, og gretten på toppen, så smilte jeg – bare det er en stor seier!! I går følte jeg så godt på kroppen at den fungerer så mye bedre – det var nesten i perioder at jeg danset der på stien, så godt føltes det! Nå er jo ikke jeg den som vil bli lagt merke til om jeg kan unngå det, så jeg danset inne i mitt stille sinn, og jublet for meg selv 🙂 Denne lille fremgangen er en stor fremgang for meg 🙂 Det var sykt tungt å komme meg ut i går morges, styggen på ryggen ville vel helst ikke ut i bakkene, men jeg vant, og er i dag klar for en ny aktiv dag på tur sammen med min aller beste, og pelsballen.

Alle som er aktive 30 minutter i en måned, er også med i trekningen om ei flott jakke fra Stormberg. Stormberg er opptatt av at små turer også er store, og de er opptatt av at vi alle sammen skal kunne være ute, og aktive. Derfor har de gitt ei nydelig Sirdal jakke som en gulrot til en av dere som ar utfordringen. Helsen er den største gevinsten man får om man tar utfordringen, og så er det jo ekstra moro om man i tillegg kan vinne en ytterjakke. Jakken kommer i alle størrelser opp til 5 XL. Jakken ser du her : http://www.stormberg.com/no/sirdal-jakke-dame.html?nosto=nosto-page-search1#10075750022, og den har en verdi på 999 kr. Om du ikke kom i gang akkurat 1.oktober, så tenker jeg at det likevel bare er å ta utfordringen, og bli med! Trekningen av jakken var ment å være den 1.november, men for å gi flere muligheten, så setter vi 7.november . Vi er mange som er i gang – nå venter vi bare på deg også! Ha en nydelig lørdag – jeg skal ut på tur!

Bloggen min er nå også å finne på Instagram, så følg meg gjerne på ” enstorrelseforstor ” – blir veldig glad om jeg kan få mange følgere 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg