Joda, jeg har hjerte for mer enn trening, og endring <3

En ny spennende uke er i gang, og jeg håper virkelig mye faller på plass denne uken her. Etter en noe dårlig uke forrige uke, så må jeg bare ta meg sammen, og finne løsninger. Hodet har vært litt lite samarbeidsvillig denne uken, og jeg har kjent bittelitt på dette med unnskyldninger som er så dårlige at det nesten er flaut. Samtidig så har jeg vel også vært litt ufornuftig i forhold til å gjøre ting jeg helst ikke skal akkurat nå. Betennelse i achillesen plager meg virkelig, og det er akkurat som om jeg ikke vil godta at betennelsene er der, og at det legen sa ikke er riktig. Jeg har presset meg ut på to turer…turene har gått greit, men hjelpe meg hvor vondt jeg har hatt etterpå! Av og til skjønner jeg kanskje ikke mitt eget beste som å høre på legen, og heller finne de tingene jeg kan gjøre uten å belaste achillesen så mye. Av og til tror jeg kanskje jeg vet best, eller jeg gjør kanskje motsatt av det jeg skal for å bevise at det nok ikke er så ille som legen sier. Håpløs!

Nå håper jeg en fysioteraput har tid til meg veldig så kjapt. En sommer uten trening er i mine øyne den perfekte oppskriften på at jeg vil legge på meg alt jeg har tatt av meg. Hodet mitt tenker så smalt av og til. Jeg vet jo at jeg ikke vil legge på meg alt igjen, men i hodet mitt, så er det disse tankene som surrer. I mitt hodet er alt ødelagt om ikke achilles betennelsen forsvinner fort som fy. Jeg kjenner på frustrasjon, og fortvilelse, og her er det ikke alltid så mye fornuft akkurat nå. Sommer er ferie for mange, også for fysioteraputer, så dette blir en utfordring. Heldigvis kjenner jeg at fornuften slår inn i blant, og jeg klarer å bruke en del av det jeg lærte av Kai på ” Spark i fua ” kurset. Jeg må tenke at det faktisk ikke er noe jeg kan gjøre med situasjonen annet enn å prøve å finne løsninger som kan skape litt ro i topplokket mitt, og som kan gi delvis ro for achillesen. Kai hadde garantert gitt meg ett kraftig spark i fua om han hadde hørt tankene mine i fri aksjon, så da er det godt at jeg klarer å komme inn på riktig spor igjen etter en avsporing, eller to.

 

Av og til skulle du som leser sikkert tro at det kun er trening som står i hodet mitt, og at alt fokus er rettet mot endringen jeg er i ferd med å gjøre. Det er en del andre ting som ligger mitt hjerte nært, og en ting er interiør. Min mor skjønner ikke hvor jeg har fått denne glødende interessen for interiør fra da hun liksom ikke ser den så mange steder i familien. Det å skape et hjem med vårt preg, det har vært viktig for meg. Jeg husker godt da vi bygde huset tilbake i 1994. Interessen for interiør var der nok da også, men det skulle man kanskje ikke tro når man ser på bilder fra de årene tilbake. Her snakker vi tidlig 90 tall med grønn tapet i stua, blå tapet på kjøkkenet, burgunder tapet i gangen, lys rosa på badet – hjelpe meg som jeg ler når jeg ser dette i dag. Det er godt smaken endrer seg med årene, og at man ser at det i ny og ne er på tide med en endring. Heldigvis er disse fargene byttet ut med lyse farger i dag, men da vi bygde var det skikkelig tidlig 90 tall, og med huset fullt av furumøbler som bare var sååå in, og helt fantastisk, og flotte mørkeblå gardiner med kapper i burgunder, og ett skikkelig flossy teppe 🙂

 

Jeg er veldig glad i interiør, og jeg er glad i å ha ett pent hjem, og jeg vil ha et hjem vårt preg, og som gir oss den hjemmekoselige følelsen. Jeg elsker interiørbutikker, og har trasket de fleste. Jeg er aller mest glad i disse interiørbutikkene som gjerne ligger litt utenfor byen, gjerne litt landlig. Det er disse butikkene som har en stemning og atmosfære som jeg bare elsker. Hvor betjeningen har god tid til deg, og som ser deg, og har tid til å slå av en prat. Man snakker om alt mellom himmel, og jord, og løser av og til noen verdensproblemer. Disse som serverer deg en kopp mens du kikker, eller som har nystekte sveler. De som skaper en stemning som gir deg ro, og fred. Jeg liker ikke butikker hvor jeg føler ingen ser meg, eller hvor det er litt samlebånd. Jeg liker ikke butikker som gir meg stress. Jeg vil dra til butikker hvor skuldrene senkes, hvor jeg kan puste med magen, og hvor jeg kan gå rundt akkurat så lenge jeg vil uten at noen ser rart på meg. Slike butikker er vi heldige at vi har en god del av her jeg bor. Vi har Ellinors Stue, vi har Annas Rom, Randesund Lysstøperi og vi har Hannåsvollen Gård. Fantastiske butikker alle sammen, og de har skjønt hvordan vi kunder liker å ha det.

 

Hannåsvollen Gård er et sted jeg har forelsket meg i. Det er den flotteste interiørbutikken jeg vet om. Butikken er bare helt unik der man går opp, og inn på den gamle låven, og det åpenbarer seg en helt fantastisk interiørbutikk! De har på Hannåsvollen skapt en butikk man skal lete lenge etter, og utvalget er så min stil. Det aller meste er helt min smak, og et syn for øynene der interiøren står på rekke og rad i de flotteste omgivelser. Da jeg første gang besøkte Hannåsvollen Gård for noen år tilbake, så var det ikke bare en fantastisk butikk som møtte meg, men også ett fantastisk ektepar som den gang drev butikken sammen. Vi hadde mange gode samtaler med Kjersti og Jan, og de var begge med på å gjøre butikkbesøkene til noe vi så frem til. Gjennom samtalene så ga de mye av seg selv, og man fikk ofte en del tankefrø som man tok med seg når man dro derfra. I dag er det Kjersti som driver denne flotte butikken, og man føler seg alltid så velkommen når man kommer inn låvedøren. På Hannåsvollen har de alltid nystekte sveler, og nykokt kaffe, og det lager også en god ramme rundt besøket. Det gjør også at ektemenn fint kan overleve et besøk, eller flere her. Nå om sommeren, så er det jo også en fryd å kunne sitte ned og nyte uteplassen som er skapt på gården. Koselige bord ved det gamle stabburet, og nydelig natur. Jeg kunne fint sett for meg intimkonserter på uteplassen på fine sommerkvelder 🙂

Jeg finner roen på Hannåsvollen Gård. Det er så mye mer enn bare en interiørbutikk, og det liker vi i en hektisk hverdag. Her senker jeg skuldrene selv om det vrimler av folk i butikken. Det blir liksom på en helt annen måte. Min aller beste får sveler, og kaffe, og er mer enn gjerne med når jeg ønsker å dra dit. Det blir en fin tur, og slike ting trenger vi så absolutt. Det er alltid noe med hjem etter et besøk, men ikke alltid like mye. Det er en fryd for øyet bare det å gå og kikke, og nyte synet av alt det flotte. Hjemmet vårt sier vel at der ikke er plass til så mye mer… men jeg finner som regel alltid en plass, og i perioder, så er det jo også ting for ett lite bytte 🙂 Kjersti var også den første personen som fikk meg litt opp etter nedbemanningen på radioen for ett par år siden. Hun så hva jeg hadde i meg, og hun så at jeg kunne bidra med mye i butikken, så hun ga meg tilbud om jobb der oppe. Av ulike grunner, så ble det ikke at jeg ble jobbende på Hannåsvollen, men det betydde enormt mye for meg at hun så hva jeg kunne bidra med, og at hun ønsket meg med på laget…slike ting glemmer man ikke 🙂 Hannåsvollen Gård ligger like før Evje i Aust Agder ( om du kommer fra Kristiansand), og har du ikke vært der, og har muligheten, så må du bare ta turen!

Denne uken har jeg tenkt å ha en ny giveaway på bloggen min. Forrige uke vant Eli Aas en flott fleecegenser, og denne uken skal jeg dele ut noen herlige velværeprodukter 🙂 Et sted som også gir meg ro, og totalt avkobling er BioTeam. Her finner man bla innehaver Marie som i tillegg til å være ett helt fantastisk menneske også er en helt fantastisk aromateraput. Her ble det mye fantastisk, men det er det riktige ordet å bruke 🙂 Hos Marie slapper jeg helt av, og gjør ingenting av å kle av meg på deler av kroppen så lenge jeg er hos henne. Aromaterapi gir meg så utrolig mye – det gir meg ro, og det gir meg masse energi etterpå. Jeg får ett viktig påfyll, og dette påfyllet, det trenger vi alle sammen! Vi trenger å gi oss selv, og kroppen viktig tid. Vi trenger å bli tatt på, massert, og vi trenger å nyte. Vi betaler glatt store summer på veldig mye, men å betale litt for å være god mot oss selv, det sitter for en del mye lengre inne. Kanskje er det på tide å sette deg selv litt i fokus? Kanskje trenger kroppen et påfyll? Jeg er ett nytt menneske når jeg drar fra Marie, og det er det flere enn meg som har glede av.

 

Denne uken er det velværeprodukter fra Urtemor jeg skal gi bort til en av dere. Produktene er det Marie som selv lager, så dette er økologiske produkter uten noe annet enn ingridienser som er gode for huden vår 🙂 I velværepakken jeg deler ut, så får du fotpeeling, fotkrem, fotfil, og en lekker neglelakk. I tillegg får du to produkter  som jeg har vært med å lage på kurs hos Marie. Du får en nydelig dagkrem hvor de eteriske oljene som er blitt brukt er bergamot, og lavendel 🙂 Du får også en ringblomstsalve som kan brukes til mye, og da bla på tørr hud, eksem og sår. Visst du vil være den heldige som får denne velværepakken når det blir fredag, så legger du igjen en kommentar på bloggen min, og i kommentaren kan du skrive akkurat det du vil 🙂 Husk at du legger igjen epostadressen din på kommentaren. Velværeproduktene sender jeg i posten om du bor langt unna, så her kan du være med i trekningen uansett hvor du bor! Nå håper jeg på masse kommentarer, og gleder meg til å trekke til fredag. Du kan lese mer om BioTeam her : https://www.facebook.com/pages/BioTeam-Helhetsterapi/127691605882?sk=timeline    Nyt mandagen, og ta godt vare på deg selv! I dag skal jeg jobbe litt radio, og jeg skal til tannlegen og borre – Lucky me again 🙁 To hull på 45 år er ikke så ille, men tannleger, det er ille 🙁 Send meg gjerne noen gode tanker… det kan bli rotfylling også 🙁 Vi blogges til onsdag 🙂

  

12 kommentarer
  1. Ser du er på Hanåsvollengård 😃 ” mitt skattekammer” elsker den butikken og de som jobber der er bare skjønne mennesker, så ja jeg kan se hvorfor du fikk jobbtilbud der 🌸 har aldri prøvd Bio- Team Helhetstetspi men det høres helt fantastisk ut. Ønsker deg lykke til hos tannlegen, har akkurat blitt behandlet selv, ikke det gøyeste 😕 men må gjøres. Ha en strålende uke Heidi 😃

  2. Det er så godt å lese din blogg,du skriver så ærlig og godt.Du setter ord på mye av det mange av oss sliter med i hverdagen.Skulle ønske jeg hadde tid til å få en time hos en god aromaterapaut…jeg som trenger massasje på stiv nakke og skuldre,på grunn av astma sliter jeg med det.,ikke lett å få det inn i dagsplanen.Ønsker deg god bedring i ditt ben au det høres vondt ut.God sommer Heidi

  3. Jeg er så heldig å har fått sett ditt nydelige hjem, så jeg er ikke i tvil om at interiør interesserer deg😊 syntes også hanåsvolden gård er flott 😊 nå ser det ut som om sommeren endelig kommer så da er det ut i vogna noen dager 😎ha ei flott og solrik uke 🌞

  4. Jeg har vært på Hannåsvollen én gang, og det var en grei plass. De velværeproduktene skulle jeg veldig gjerne vunnet – de ser fristende ut! I dag har jeg vært hos naprapat og blitt knadd godt. Jeg er nødt å gå der en gang i blant slik at jeg ikke blir en eneste stor muskelknute. I dag var det visst på høy tid, for jeg fikk gjennomgå skikkelig.

  5. Rødhette: Du er selvsagt med i trekningen av velværeproduktene 🙂 Veldig gode produkter!
   Muskelknuter blir det fort en del av, ja – i alle fall sånn som man som regel stresser gjennom dagene. Når jeg er på aromaterapi, så løses også muskelknuter opp… ikke så behagelig alltid der, og da, men veldig godt etterpå 🙂

  6. Lena Roland: Så hyggelig at du likte hjemmet mitt, Lena! Er veldig glad i interiør kan man si, og da er Hannåsvollen helt perfekt for meg 🙂

   Det ser ut som om sommeren kommer, så da tenker jeg at du vil få en del fine dager i vogna. Det er jo en utrolig flott plass du har den. Nyt sommeren, og kos deg masse!!

  7. Kari Elise: Det føles veldig godt når jeg får tilbakemeldinger om at bloggen er ærlig, og at jeg får til det jeg ønsker, nemlig å sette ord på viktige ting som man kanskje ikke alltid er så flinke til å prate om. Kanskje kan vi bli flinkere til å sette fokus, og ikke minst snakke om ting som er viktige…

   Du bare må ta deg tid til en tur på aromaterapi, Kari Elise! Selv i en hektisk hverdag, så bare må du finne noe ledig tid. Det er en opplevelse, og det gjør så godt for kropp, og sjel. Man er liksom i paradis noen minutter 🙂

   Hos BioTeam så har de også veldig ofte studenter, utrolig flinke studenter, og disse tar aromaterapi veldig billig. Visst du går inn på siden til BioTeam på Facebook, og liker den, så vil du kunne følge med når studentene har timer.
   Ellers vil jeg jo anbefale Marie på det aller, aller varmeste 🙂

   God sommer!!

  8. Monica: Hannåsvollen Gård er et sted, og en butikk jeg bare elsker, og det er absolutt et skattekammer 🙂 Blir noen besøk dit.

   Om du skal ha aromaterapi, eller annen behandling, så anbefaler jeg absolutt BioTeam. Herlige mennesker, og helt utrolig dyktige.
   De utdanner aromateraputer der, så de har en del studenter, og da er det veldig billig å ta behandling der. Studentene er også veldig flinke.
   Om du liker siden deres, så vil du stadig bli oppdatert når studentene har timer, og da burde du bare slå til 🙂

   Tannlege er noe dritt, men jeg overlevde min første rotfylling nesten med glans, men må tilbake for å få på fyllingen, så ikke ferdig ennå 🙁

   Ha en herlig uke, Monica – du er selvsagt med i trekningen av velværeproduktene!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg