Ny uke, nye planer og ny gave til en av dere <3

Mandag, og ny uke. En uke som skal fylles med veldig mye forskjellig. Så får vi se da om planene om mer trening klarer og gjennomføres, og ikke går rett vest som forrige uke. Jeg skriver mye om viktigheten av å akseptere seg selv for den man er. Alle har sine ting man ikke er fornøyd med. For meg er det vekten, for deg er det kanskje helt andre ting. Jeg er sikker på at dere alle finner mange feil om dere ser dere selv i speilet. Ofte er det nok bare vi som finner alle feilene, og som er så innmari flinke til å fokusere på de. Andre rundt oss finner ikke de samme feilene, og retter uansett fokus helt andre steder. Jeg har mange ganger stilt spørsmålstegn til hvorfor vi er så stygge med oss selv? Hvorfor kan vi ikke finne alle de fine tingene?. Er det ikke sånn at det er de fine tingene der faktisk er flest av?

 

Jeg har ved flere anledninger blitt spurt om å trekke frem de beste, og de dårligste egenskapene ved meg selv. Ikke noe problem tenker jeg, og ramser opp mine dårlige sider. Så er det tid for de positive, og der blir det som regel litt stopp. Jeg må tenke, og plutselig kommer ingenting på rams. Er det mulig? Jeg kan bruke lang tid på å fylle de 3-4 punktene med gode egenskaper. Er det fordi det føles som skryt om man kan de gode egenskapene på rams, eller er det fordi man er så flink til å fokusere på alt det negative at man ikke helt har kontroll på det positive? For min del tror jeg det er litt begge deler. Jeg tror hovedvekten ligger i det første. Det at jeg opp i gjennom har latt det negative overskygge det positive. Det faktum at jeg hele livet har vært overvektig, det har fått lov til å overskygge veldig mye av de positive sidene ved meg selv. Det er utrolig hvor mye vekten har å si. Er man stor, så skal ikke alt det positive få lov til å komme frem. Samtidig så ser jeg også at jeg er forsiktig med å trekke frem for mye positivt. Jeg vil ikke føle at jeg skryter, eller jeg vil ikke at andre skal oppfatte meg som en som skryter. Så når jeg får komplimenter, så sliter jeg med å vite helt hvordan jeg skal takle de, og jeg kan jo ikke fyre opp under dem, og støtte dem, for da skryter jeg…. så merkelige vi mennesker er!

Jeg har i alle år drevet med lokalradio, og jeg har opp igjennom fått veldig mange flotte tilbakemeldinger på det jeg har lagd av radio. Jeg har fått mye tilbakemeldinger på at jeg både har en veldig god radiostemme, og at jeg er veldig dyktig på det jeg gjør. Sånn innerst inne, så vet jeg at jeg kan radio, men  jeg nok også en noe sjenert person, jeg skriker ikke høyest i store forsamlinger, og det er jo klart også en grunn til at man kanskje ikke fremhever seg selv for mye. Det har tatt meg lang tid det å kunne si at jeg er utrolig dyktig til å lage radio, og at radio er noe jeg virkelig kan. Det føles rart bare det å skrive det. Jeg husker mange som har kommentert at jeg har en sexy radiostemme, og hyperventilerte jo nesten når jeg hørte det! Godt det er radio tenkte jeg alltid, der kan ingen se meg… hvorfor reagerte jeg sånn istedenfor og bare smile? Det å finne mine gode sider, og fokusere på de har tatt mange år. Jeg er kommet dit at alt fokuset på overvekten ikke får så mye plass. Jeg er ofte møkklei de store beina mine, og frustrert når målebåndet viser at jeg ikke har mistet en eneste cm, jeg skulle gjerne hatt en lettere kropp, men nå kjenner jeg at jeg er sjefen. Jeg tillater meg å være lei meg, jeg er både sur, og sint, men jeg bruker mye mindre tid på det. Fokuset mitt er en bedre helse, og dag for dag godta meg selv enda mer. Jeg vil nok aldri stå på barrikadene og rope ut hvor flott jeg er, eller legge ut skryte selfie på Facebook. Jeg vil heller aldri prøve å innbille noen at livet er som å sitte på en rosa sky – de tingene er bare ikke meg. Likevel vil jeg bli flinkere til å ta i mot komplimenter, og innse at jeg faktisk har mange positive, og fine sider som er verdt å fokusere på 🙂 Det er mye jeg er veldig god på!

 

Jeg beundrer mennesker som ” driter ” i hvordan de ser ut, og som har innsett at man har et liv, og det livet skal leves. Jeg gremmes nesten når jeg tenker på hvor mye tid jeg har misbrukt ved og dag ut, og dag inn tenke alle disse negative tankene om kropp, og vekt. Jeg digger mennesker som går kledd akkurat som de vil selv om de har for har sine synlige ” skavanker .” Jeg blir så utrolig glad når jeg møter mennesker som stråler av selvtillit, og glede, og som viser det til hele verden. Slike mennesker gjør meg godt. Positivitet, og gode tanker smitter veldig. Jeg sitter som regel igjen med mye tanker etter å ha møtt slike sprudlende mennesker, og sakte, men sikkert, så tror jeg mye av det de sier går inn der det skal.

 

Jeg har mange meninger om hvordan man skal være når man jobber i for eksempel en butikk. Jeg er så lei alle disse butikkansatte som ser ut som de har blitt tvunget til å jobbe der, og som ikke yter noe som helst service, og som bare er sur, og nebbete, og helst ikke vil hjelpe når man spør. Jeg er glad i å gå i butikker, jeg er veldig opptatt av klær, og man merker stor forskjell på både service, og kunnskap i ulike butikker. Kanskje er det kunnskapen som irriterer meg mest. Det at en del butikkansatte ikke helt kan se hva som kler en. Det er så irriterende å høre hvor fin man er i klærne man prøver når man selv ser at man enten ser ut som et pølseskinn, eller et telt. Det handler bare om å selge liksom. Her er nok kjedene som selger alle størrelser de verste. De er også verstingene på passform. Vi som er store skal verken ha pølseskinn, eller telt. Hva med å lage klær som faktisk ser bra ut på en stor kropp? Det hender de kan ha en innernier, men det er så uhyre sjeldent at jeg nesten aldri gidder å gå innom disse butikkene. Jeg blir bare sint, og sur 🙁 Da er det fantastisk at det finnes butikker som har både service, og kunnskap. Butikker som forteller deg sannheten når du prøver klær, butikker som ikke bare skal selge. Det er sikkert viktig for alle å finne klær som passer den kroppen man har, og det er spesielt viktig for oss store. Man trenger ikke klær som fremhever de partiene man ikke har lyst til å fremheve. Man trenger klær som får oss til å stråle!

 

Tove Haagensen driver Lingzi i Søgne. Jeg ble kjent med Tove for en god del år siden, og Tove er ei dame som kan stormote, og som tar det hun driver med på alvor. Tove har drevet med stormote siden hun var med og startet opp ZIZZI på Sørlandssenteret i 2004. Nå er Lingzi en butikk hvor man kan få alle størrelser, men Tove har en stor avdeling for oss som må opp i størrelse, og hun brenner for at vi store skal ha ett godt utvalg i klær. Hun ønsker at vi skal kunne få de klærne “alle andre” har, og ønsker ikke at det skal være noen forskjell på om man er en størrelse 36, eller 52 . Det en størrelse 36 vil ha, det ønsker også de som bruker en str. 52… Det er en fryd å komme til butikker som ser deg, og som ønsker å hjelpe deg med å finne de klærne som passer deg. Jeg setter så stor pris på at dersom et plagg ikke ser bra ut på meg, så er det noen som sier det til meg. Jeg har hatt nok bomkjøp fordi noen prøver og innbille meg at jeg er fin i noe som ikke ser ut på meg! Jeg setter også pris på at noen forteller meg at jeg kan være fin i noe som jeg egentlig ikke hadde trodd at var noe for meg, at noen kanskje får meg til å bryte noen sperrer. Tove er slik, og jeg vet ikke hvor mange ganger hun har prøvd å få meg til å forstå at jeg for eksempel  ikke trenger så lange overdeler. Jeg vil liksom skjule det meste, og har da som oftest valgt lange overdeler, og etter sååå mange forsøk, så har jeg nå innsett at jeg godt kan ha overdelen noe kortere… ting tar tid 🙂

Tove er utrolig flink med stormote. Hun er flink til å se hva som kan være fint på oss, og hun er utrolig flink med farger. Jeg blir så utrolig glad når jeg kommer inn, og ser alle de fine fargene som henger på stativene. Farger er viktig. Man kan brekke av alt det sorte med litt farger…og når jeg kler meg i farger, så gjør det noe positivt med meg. Vi som bruker store størrelser må bli enda flinkere til å bruke farger, og ikke tro at det kun er sort som er fint på oss. Vi må våge litt, for vi er utrolig flotte i farger 🙂

 

Tove på Lingzi  er veldig opptatt av viktigheten av å føle seg flott selv om man bærer en del kilo for mye. Hun mener vi må bli mer bevisst på å fokusere på det positive, og leve det ene livet vi har.  Tove opplever ofte hvor mye negative tanker mange har rundt seg selv, og ønsker veldig at man skal kunne se hvor flott man faktisk er. Selv om man er stor, så trenger man ikke la være å bry seg om seg selv. Man må ikke gjemme seg bort i klær som overhode ikke passer kroppen når det finnes så mye som kan fremheve hvor flott man er. For meg betyr det mye at når jeg skal handle klær, så er vet de ansatte hvor skoen trykker. Det at de ansatte selv er store, og frodige, det betyr en hel masse. Tove er også veldig opptatt av at selv om man er stor, så skal man ikke føle at man må skjule det. Gå på stranda i badedrakt når det er varmt, velg knebuksen istedenfor langbuksen på varmer dager, ta på deg toppen uten armer selv om man viser grevinnehenget – ikke bry deg om hva andre måtte tenke. En slik tankegang digger jeg, og det er akkurat sånn vi bør tenke. Jeg er ikke kommet dit ennå, men jeg håper jeg kommer dit. En stormotebutikk som Lingzi er viktig. Det er på slike butikker kunnskapen er.

 

Denne uken skal jeg ha en ny ” giveaway ” til dere flotte lesere av bloggen min. På lørdag vant Nicole en nydelig sommerkjole, og denne uken skal en av dere vinne et gavekort på 500 kr fra Lingzi. Lingzi holder til i Søgne, litt vest for Kristiansand, men selv om du ikke bor i Kristiansand og omegn, så kan du likevel være med i trekningen. Kanskje skal du til Kristiansand i sommer, kanskje har du hytte i nærheten, eller venner/familie som bor her…Alle sørlendinger, og dere som har tilknytning til Kristiansandsområdet kan vinne gavekortet. Lingzi har ikke nettbutikk, men har en egen Facebook side hvor der legges ut bilder, og info av mye som er i butikken. Butikken har klær fra str. 36-56, så uansett størrelse, så kan du være med i trekningen av gavekortet 🙂 Dersom du vil være med i trekningen, så legg igjen en kommentar på bloggen. Det er viktig at du kommenterer på selve bloggen, og ikke i kommentarfeltet på Facebook 🙂 Kommenter gjerne hvorfor du har lyst til å vinne gavekortet 🙂 Førstkommende lørdag, så trekker jeg en heldig vinner av gavekortet på 500 kr, og jeg gleder meg til å dele det ut til en av dere  🙂 

Ha en herlig mandag! For min del, så er det både frisør, lymfedrenasje og trening i dag!! 

42 kommentarer
  1. Jeg ønsker gjerne å være med 😃jeg har vært på Lingzi og handlet før 😃 masse flott tøy og fornøyd med den hjelpen jeg fikk 😃 fin butikk. Anbefaler til andre med glede 👍🏻😃 du skriver utrolig bra blogg Heide. Gleder med alt til neste 😃 mvh Monica

  2. Jeg digger Tove og Lingzi. En fantastisk butikk å handle i. Så jeg tar gjerne imot et gavekort derfra.

  3. Vil gjerne være med. Hvis det er noe Tove kan så er det service og klær. Strålende blid er hun uansett hvor du møter henne

  4. Herlig blogg er det første jeg må si.
   Lingzi er en fantastisk butikk, de ser deg . Tove og damene,er herlige. Hadde vært gøy å vinne. 🙂 Herlig uke til deg. 🙂

  5. Liker veldig godt innlegget ditt i dag,kjenner igjen mange av dine tanker.
   Har hatt ei spise helg,så i dag er det lavkarbo som gjelder.Vil gjerne være med på gavekort trekning.God uke !

  6. Lingzi, den beste av alle stormotebutikker. Fantastiske folk og masse fine klær😊. Vil veldig gjerne vinne🍀🍀.

  7. For en fantastisk blogg du har. Sitter ofte her og nikker med hodet og tenker at hun har det også slik ja 🙂 Tove og butikken er super!!! Så gøy det hadde vært og vinne gavekort ifra akkurat DEN butikken 🙂 Ha en fin fin dag.

  8. Deltar gjerne i konkurranse på denne fine blogger din. Du skriver så mye bra. Heier på deg Heidi😊😊 Og fortsett å skrive!

  9. Du er så utrolig flink til å skrive Heidi , sitter også å nikker å smiler litt for det stemmer jo så utrolig bra , man tror jo at man er alene om alle disse dårlige tankene for man kan jo ikke se på folk hva de tenker, syntes alltid andre “store” ser fornøyde ut og da blir jeg “missunnelig” på dem fordi jeg tror de har selvtillit nok til ikke å bry seg 😊 lingzi er en flott butikk med flotte jenter hadde blitt overlykkelig for ett gavekort derfra 😊

  10. Den butikken skal æ og mamma absolutt besøke i nærmeste fremtid. Du skriver en nydelig blogg Heidi som er helt topp å følge:)

  11. Rita: Hei Rita! Tusen takk for veldig fin tilbakemelding på bloggen min!! Jeg er veldig glad for at du leser, og at du er med på heialaget 🙂 Med så mange fine tilbakemeldinger, så tror jeg at jeg skal blogge lenge 🙂 Jeg ser at du har glemt å skrive epostadressen din, så hadde vært veldig fint om du kunne lagt igjen den. Uten etternavn, eller epostadresse, så sliter jeg med å kontakte deg om du skulle være den heldige….

  12. Hege: Hei Hege! Du er selvsagt med i trekningen om gavekortet fra Lingzi som jeg trekker til lørdag 🙂 Jeg ser at du ikke har notert epostadressen din, og den må jeg nesten ha visst du skulle være den heldige… det er kun jeg som ser epostadressen når du legger den inn i en kommentar…så fint om du gjøre det 🙂

  13. Du finner ikke bedre butikk enn Lingzi!!!! Personalet er helt fantastiske!
   Vil gjerne være med i trekningen
   God sommer!

  14. Lingzi r butikken vi trenger i Søgne. <3
   Jeg vil gjerne være med i trekningen .
   Jeg er stamkunde i butikken - - - og kommer som regel ut med et par bæreposer, når jeg først handler
   <3 <3 <3

  15. Lingzin er flott butikk, og så mye flott stilig tøy. Og Tove er bare herlig. Håper og vinne , men det gjør vel alle . Du som skrev var veldig flink

  16. Herlig blogginnlegg Heidi! 🙂 Både du og Tove er flotte frodige damer!….ja, bare ta til deg komplimentet Heidi, jeg mener det jeg sier! 🙂 Stor klem <3

  17. Lingzi er en kjempeflott butikk hvor jeg handler mye stilig tøy, så Jeg vil gjerne være med å vinne et gavekort 😀

  18. Jeg kunne godt ha en shoppe tur til Lingzi ! Med eller uten gavekort ;D
   Takk til deg Heidi for at du deler av deg selv! Din stemme er nydelig både på radio og i bloggen♡
   Se, og ta til deg alle de gode ordene som folk gir deg. Rydd plass til å ta det inn og la det virke. Så mange mennesker som ønsker å se deg og høre deg, fordi du har en helt spesiell evne til å formidle, og har bevart en nydelig følsomhet som mange bedøver. Det gjør deg I stand til å trenge forbi panseret som mange må ha for å klare seg gjennom hverdagen, og virkelig nå hjertene.
   -Mie-

  19. mie: Tusen, tusen takk, Marie for fantastiske ord! Blir jo helt satt ut, og veldig rørt….Takket være bla deg, så er jeg blitt mye flinkere til å ta til meg det folk sier av gode ord, og kommentarer. Jeg tar det inn, og lar det være der. Bloggen var viktig for meg å få opp, og heldigvis ser jeg at den også er viktig for mange andre. Jeg ser viktigheten av at jeg setter ord på mye av det andre tenker….veldig glad for at du leser bloggen min <3

  20. Randi: Tusen takk for fine ord, Randi! Jeg stortrives med både radio, og blogg, så håper jeg kan drive med begge deler fremover 🙂 Du er med i trekningen av gavekortet 🙂

  21. Liv Marion: Det er vanskelig og ikke komme ut med noe etter å ha vært innom Lingzi, så jeg følger deg der, Liv Marion 🙂 Du er absolutt med i trekningen av gavekortet til lørdag.

  22. Elin Isaksen Ree: Hei Elin! Lingzi er absolutt verdt et besøk – en butikk med masse fint! Takk for fine ord om bloggen min, og jeg er veldig glad for at du leser den 🙂 Du er selvsagt med i lørdagens trekning!

  23. Lena Roland: Jeg blir så glad når jeg får slike fine tilbakemeldinger, Lena 🙂 Godt jeg snakker for flere av oss, og mange av disse tingene er det så viktig å sette ord, og fokus på. Man har en haug av negative tanker, og tror at ingen andre i hele verden tenker sånn, eller har det sånn… men sannheten er vel at det er sånn de fleste tenker, og har det…. Du er selvsagt med i lørdagens trekning av gavekort 🙂

  24. Birgitte: Tusen takk for fine ord, Birgitte! Nå ble jeg så glad 🙂 Lingzi er en flott butikk, og du er selvsagt med i trekningen av gavekortet til lørdag 🙂 Ha en herlig dag!!

  25. Anne Grete: Hei Anne Grete! Takk for fin tilbakemelding på blogginnlegget. Tror mange av oss tenker veldig likt 🙂 Håper det går greit med lavkarboen for deg! Du er selvsagt med i trekningen om gavekortet 🙂

  26. Rita Boe Jacobsen: Takk for en fantastisk fin tilbakemelding på bloggen min! Den satte jeg stor pris på 🙂 Du er helt klart med i trekningen av gavekortet fra Lingzi 🙂 Ha en flott uke!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg