Den slanke drømmen

Jeg er en person som tenker mye. Kanskje tenker jeg litt for mye til tider. Nå for tiden tenker jeg mye på hva jeg vil fremover i forhold til trening, og endringene jeg holder på med. Jeg ser at jeg må legge om kursen litt for å oppnå det jeg ønsker. Jeg er veldig flink på å trene, og nå kan jeg jo nesten kalle meg stor, og sporty 🙂 Jeg ser at jeg likevel må trene mer, og jeg ønsker å være aktiv i en eller annen form hver dag. Jeg har tiden til det, så jeg har ingen unnskyldninger for at jeg ikke kan få til akkurat det jeg vil. Jeg vet også at jeg kan nå målene jeg setter meg, men jeg vet hvor viktig det er å være realistisk. Etter at jeg så resultatene som deltakerne i ” Biggest loser ” oppnådde, så ser jeg at det meste er mulig med en vilje av stål, og om man stadig legger om kursen litt. Man starter et sted, og etter hvert som trening er rutine, og man ser at man både orker, og klarer, så må man kreve litt mer av seg selv. Når jeg så finalen i ” Biggest loser “, så ville man jo helst innføre et treningsregime på 8 timer til dagen, og leve på disse stakkars 1000 kaloriene, men det er jo ikke realistisk en plass… så da må jeg tenke hva som er realistisk for meg.

Når man ser mennesker som har tapt masse vekt, så blir jeg jo litt sånn misunnelig, men ikke på den måten at jeg ikke unner de gleden av det de har oppnådd… men man ønsker jo å være der selv også…på en måte. Jeg drømmer jo om å bli tynn, eller gjør jeg egentlig det? Higer jeg egentlig etter å bli tynn? Svaret er nei. Jeg drømmer ikke om en slankest mulig kropp, for jeg synes former er fint. Når jeg tenker former, så tenker jeg mer enn store pupper. For meg er former så mye mer enn puppene, og jeg synes kvinner med former er flotte! Så mine mål er å miste så mye vekt at jeg er fornøyd. I mitt innerste inne, så har jeg et  ca tall, men blir jeg fornøyd før det tallet vises på vekta, så betyr tallene ingenting. Det er jeg som skal være fornøyd, ingen andre. Jeg skal ikke være nødt til å oppnå noe som helst for andre enn meg selv. 

 

Den slanke drømmen har jeg ikke. Jeg har innsett at jeg har visse begrensninger som gjør at jeg nok heller aldri vil komme dit. Dette har jeg akseptert, og det synes jeg er helt ålreit 🙂 Jeg har innsett at jeg nok alltid vil være en størrelse for stor på en, eller annen måte, men jeg ønsker likevel å bli flere størrelser mindre enn jeg er i dag. Jeg vil aldri bli verken tynn, eller veldig slank, men jeg skal bli slankere 🙂 Livet er altfor kort til å gå rundt å drømme om å bli tynn. Det viktigste for meg er en god helse, og en god helse kan jeg ha selv med en del kilo for mye. Det å ha en kropp som samarbeider, og en kropp som er frisk, det betyr så mye mer enn innpakningen. Det har tatt meg lang tid det å klare og tenke slik, men helsen er det aller viktigste. Jeg vil ha en frisk kropp som lever lenge 🙂 Det er slutt på å starte det nye livet hver mandag, for allerede onsdagen har gjerne chipsposen, og sjokoladen vunnet…igjen. Det er slutt på å gå ned i den mørkeste kjelleren hver gang man mislykkes, for så å gå på an igjen neste mandag. Det er så utrolig godt det å ha ett helt annet fokus, og tenkemåte. Klart det er kjipt når man går på en stor smell, men istedenfor å bli deprimert, og hate meg selv som pesten, så godtar jeg det dumme valget jeg gjorde, og tar ansvar for det, og jeg gjør sjeldent samme feil igjen neste dag. Lett? Ikke en plass! Jeg er 45 år, og du kan tenke deg hvor mange år jeg har brukt på å endre dette hodet som aldri før spilte på samme lag som meg…men det er mulig 🙂

 

Jeg har stor tro på at jeg skal nå målet mitt selv om jeg gang på gang har gått på trynet. Man er så opptatt av å fokusere på alle gangene man ikke har klart målene sine, og har man gått på trynet så mange ganger, så vil man aldri klare det….for noe tull! Man skal ikke se seg tilbake, og la gamle ting ødelegge for det som ligger der fremme. Ved å fokusere på alt man ikke klarer, så vil man aldri klare det! På livsstilsendringskurset på sykehuset, så jobbet de masse med å få oss til å forstå nettopp dette, og det har hjulpet meg masse. Drømmen om å bli tynn, den har jeg lagt bak meg, og jeg vet at den tynne drømmen ikke er min. Jeg ønsker å leve ett godt liv som jeg gjør i dag, i en lettere kropp. Jeg ønsker en kropp som spiller på lag med meg. Jeg tror det er uhyre viktig at drømmen er din, og ikke alle andres. Man tror så mye, og man tror at ” alle ” andre ønsker at vi skal bli tynne…. det er nok ikke helt sånn. Tenk over hva din drøm er, tenk etter hva som er dine mål – lag en realistisk plan, og etter masse svette, og tårer, og ikke minst mange motbakker, så vil du komme dit. 

 

Det har kostet meg mye å komme dit jeg er i dag, spesielt mentalt, og jeg vet at det vil koste meg minst like mye i tiden fremover…. for jeg har en lang vei igjen å gå. Det koster å få ett lettere liv. Man svetter, man banner, man er sint, og sur der man higer etter pusten på trening, eller puster som en hvalross når man sliter opp bakkene når man er ute på tur. Jeg ” hater ” alle instruktørene på trening som pusher meg når jeg allerede er søkkvåt av svette, og tror kroppen vil kollapse hvert øyeblikk. Man kan føle seg som et vrak, og man kan kjenner seg stiv, og støl – men for en gevinst! Gevinsten blir ikke utbetalt med en gang, men etter en tid vil man merke at innsatsen gir mye tilbake : Form, energi, glede – en følelse som ikke kan beskrives med ord!

 

Den slanke drømmen er ikke min, og det er mine drømmer som betyr noe. Jeg vil ha det gode livet jeg har nå, og treningen, og endringene er en viktig del av det gode livet. Så skal jeg jobbe med å få det enda bedre, og det er her jeg ser at jeg må sette inn ett par ekstra gir for å komme meg videre. I pinsehelgen skal jeg sette av tid til å legge nye planer, og jeg skal sette meg nye mål. Jeg må videre, og skal jeg komme meg videre, så må kursen endres… den skal endres litt etter litt, men det er på tide å starte for å nå drømmen min 🙂 Akkurat nå drømmer jeg også om en personlig trener som kan pushe meg skikkelig…men det koster dyrt med en personlig trener…jeg hadde trengt vedkommende ved min side veldig lenge…personlige trener skulle vært på grønn resept 🙂 Nei, jeg får nok heller stole på meg selv, og godta at ting bare vil ta noe lengre tid 🙂 Dessuten er det mange andre drømmer, og mål jeg også har. Disse er også utrolig viktige for meg, og skal absolutt ikke glemmes 🙂 

 

Nyt pinsen !! Neste uke har jeg en skikkelig godsak til alle mine flotte lesere 🙂 Da skal nemlig en av dere få en flott gave av meg, og Alexis Mote 🙂 Gled dere!!!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg