Vil ikke, kan ikke….

Uken er godt i gang, og det er også min treningsuke. Gårsdagens tabata time var tøff. Vi ble presentert for ett nytt program, og det er jo alltid moro med noe nytt. Av og til kan man jo nesten være redd for at man skal gå ned for telling når man ser hvilke øvelser man skal igjennom. Ser ikke instruktøren at vi har begrensninger? Hallo… vi er overvektige…..vi kan ikke, vi klarer ikke, husk vekta vår! Tankene mine løper spinnville inni hodet…dette ligner mer på galskap enn fornuft tenker jeg mer enn en gang i løpet av en time… men hvordan vet man at man ikke klarer uten å ha prøvd? Er det så sikkert at de ekstra kiloene man drasser på begrenser oss i alt, eller velger vi å tro at der er flere begrensinger enn der egentlig er?

Jeg digger tabata! Tøffe øvelser, og tøff instruktør. Svetten renner i strie strømmer, og jeg er dønn sliten etterpå…vi blir kjørt hardt, og til tross for mange stemmer inni hodet mitt som skriker hjelp, så er det ingen som går ned for telling 🙂 Selv om vi er store, så tåler vi hard trening. Vi tåler å bli presset. Ingen mister pusten, og ingen får hjerteinfarkt. Alle har overlevd hver eneste time. Man trenger ikke å bli tatt i med silkehansker selv om man er stor. Vi må bare slutte å begrense oss selv hele tiden.

 

Hodet begrenser oss mye. Kanskje hodet begrenser oss mer enn nødvendig? Er det ikke sånn at vi overvektige har en lang liste over ting vi ikke kan gjøre fordi vi er store? Jeg har min liste over ting jeg ikke gjør pga vekten. Noe er selvsagt reellt, man har jo helt klart visse begrensninger som overvektig. Andre ting er begrensinger som hodet vårt selv har laget selv. Litt tilbake  tid da jeg var 30 kg tyngre, så hatet jeg å fly! Vel, jeg hater fortsatt å fly… jeg er livredd for å fly fordi jeg tror min siste dag er kommet hver gang jeg går om bord, og flyet tar av. En annen ting var selen. Da jeg var 30 kg tyngre, så passet ikke denne drittselen, den var for liten. Hvor moro er det da å spørre de cabinansatte om en forlenger? Det var flaut å spørre, og det var flaut at andre passasjerer så at jeg var så stor at jeg måtte ha en forlenger for å passe selen 🙁  I tillegg til flyskrekk, og for små seler, så tenker man også alle disse dumme tankene om hvor mange kilo et fly tåler… jeg er jo tyngre enn de fleste andre om bord… har man tatt sånne ting i betraktning… og hva om det sitter flere tunge mennesker på den ene siden enn den andre…. herregud, så mye teite ting man tillater hodet å tenke! 30 kg lettere, så trenger jeg ikke denne forlengeren, så nå kan jeg kun ha fokus på å komme meg levende frem til destinasjonen, men en seleforlenger var en begrensning.

 

Jeg kjører ikke karuseller, jeg hater å gå om bord i båter , jeg hater at båten kanskje legger til en plass hvor det er vanskelig å komme i land, hater strender med mye folk, hater svømmehaller, hater tynne plaststoler, hater å gå over broer hvor plankene har sett sine beste dager, eller som jeg ikke ser er bunnsolide  – listen kunne sikkert vært mye lengre. Tidligere så tenkte jeg også at treningstimer som jeg er med på i dag ikke var mulig å gjennomføre, hjertet kunne jo stoppe! Jeg drømmer om å vandre i fjellet, noe jeg til nå ikke har gjort fordi jeg tror at jeg kanskje ikke hadde orket. Jeg tenker ikke at man selv bestemmer etappene…Jeg har aldri opplevd å sitte fast i en karusell, eller at båten jeg er i har sunket pga meg, jeg kommer meg alltid i land, jeg har ikke ødelagt en eneste stol, og broene kommer jeg alltid over uten å ødelegge en eneste planke….så hvorfor begrenser vi oss selv hele tiden? At jeg ikke skal sykle Kristiansand-Hovden, eller løpe maraton… slike ting begrenser seg naturlig  akkurat nå, men hva med alt dette andre?

 

Datteren min har vel ikke ofte sett mammaen sin løpe, og jeg husker hvor store øyne hun hadde da jeg i ett svakt øyeblikk for mange år siden tok meg selv i å løpe. Husker ennå reaksjonen,  ” mamma kan løpe ” – hun hadde visst nok sett noe hun ikke trodde var mulig, og reaksjonen var deretter 🙂 Vi kan mer enn vi tror. Vi må bare slutte å begrense oss selv hele tiden. Vi må slutte å tro visst vi ikke vet. I går trente jeg øvelser jeg aldri trodde at jeg kunne klare – jeg hoppet, jeg klatret, og jeg beviste for meg selv at ting jeg så på som umulig rett og slett var mulig! For en seier!

 

Jeg tror fortsatt jeg venter litt med karuseller, men jeg skal være klar om jeg en gang får barnebarn, men jeg skal absolutt jobbe masse med at vekten ikke skal få begrense meg så mye som den gjør i dag. Istedenfor å si kan ikke, og vil ikke, så skal jeg bli mye flinkere til å si at jeg kan, og jeg vil… men skulle jeg oppleve at en liten, tynn plaststol blir ødelagt om jeg setter meg i den, så er det lov å si at jeg aldri skal sette meg i en sånn stol igjen 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg