Julens utfordringer, og nye, flotte gaver til DEG

Jeg har alltid elsket julen, og jeg har alltid vært veldig julete. Min mor kan ikke helt skjønne hvordan jeg har blitt så opptatt av interiør, og pynting, for hun har aldri vært mer enn ” normalt ” opptatt av å pynte. Hun pyntet alltid til jul, men hun var nok ikke like i hundre som jeg er når jeg flyr rundt i huset for å gjøre det fint til jul. Da det stormet som verst, og jeg ble alene, så var jeg spent på hvordan det ville bli da i forhold til gleden ved å pynte, og lage julestemning her hjemme. Heldigvis endret ikke det seg, og huset er like julepyntet som det alltid har vært. Den eneste forskjellen er juletreet. I år tror jeg ikke det blir juletre, men det er pga prinsen min, Henry. Jeg tror treet vil være litt for spennende i år.

Som en størrelse for stor, så har julen også vært en utfordring, og da ser vi bort i fra alle disse julete, hyggelige tingene. Julen for meg hadde også i en lang periode en liten bismak, og jeg er sikker på at mange av dere også både har følt på det samme, og føler på det samme…nemlig all den usunne maten som forsvinner inn i munnen, og ned i magen både i førjulstiden, og i juledagene. Jeg har slitt mye med å begrense meg, jeg har slitt med å være litt fornuftig. Man skal ikke si nei til godsaker i julen, men man må heller ikke spise seg så mett at magen verker, eller spise så mye julegodt at man går kvalm i timer etterpå. Av og til skulle man kanskje tro at det var siste gang man fikk god julemat, eller julegodt. Man sitter der med en verkende mage etter all ribba, pinnekjøttet, eller julekalkunen, og i tillegg er man så kvalm etter både riskrem, og julegodt. Hvorfor må man stappe i seg så mye? Det er jo ikke behagelig å være så mett at man lider, eller så kvalm at man lurer på om doskålen er neste stopp.

Jeg slet med julens utfordringer lenge, og det verste var sånn sett ikke en verkende mage, eller kvalmen som var den største utfordringen, men det var den forferdelige samvittigheten som hele tiden lå og gnagde. Styggen på ryggen som hele tiden forteller deg hvor svak du er som ikke kan stoppe å spise i tide, eller som hele tiden forteller deg hvor mye tjukkere du er blitt etter julens utskeielser. Alle disse stygge tankene som propper deg full av negativ informasjon. Klart man fort kan legge på seg i julen med all den gode maten, og julegodtet. Det blir jo ikke like mye fysisk aktivitet i juledagene ofte, og da er jo sjansen for å legge på seg litt absolutt tilstede…men hvor mye er det egentlig snakk om? Er det ett par realistiske kilo ( kan være ille nok det altså ), eller er det som i mitt hode fort kilo med tosifrede tall? I mitt hodet, så var det fort mange kilo som plutselig bare festet seg på kroppen, og jeg følte meg sjeldent så flodhest som etter jul. En vaggende flodhest er vel den riktige betegnelsen, og jeg kan i dag ikke fatte at jeg virkelig trodde at jeg hadde lagt på meg både 10, og 20 kg etter ei jul, og at alt jeg kanskje hadde gjort av positive ting i forhold til vekten min nå var gått rett vest, totalt ødelagt alt sammen. Det nyttet lite at fornuftige sjeler prøvde å fortelle meg at jeg ikke var blitt en flodhest, eller at julen ikke ødelegger for endringene jeg var i gang med. Mitt hode visste best, og sa mitt hode en ting, så var det akkurat det som var sannheten. Følte man seg stor før julen, så kan man jo bare tenke seg hvordan man følte seg etter julen….

Det betyr fint lite hva som skjer mellom jul, og nyttår – det som betyr noe er hva man gjør alle de resterende dagene. Julen er kun ett lite antall dager – året har 365 dager. Det skal noe til at noen få dager i julen velter ett helt lass av dager. Det er tiden mellom nyttår, og nyttår som betyr noe… det er i denne perioden man legger grunnlaget, det er disse dagene som gjelder. Jeg har snart tilbakelagt ett spennende år med mange seire, men også et år med motgang, og nedturer. Jeg har snart lagt bak meg et fantastisk godt år, men treningsmessig, så er det ikke mitt beste år. Jeg er ikke superstolt av dette året når det kommer til trening og aktivitet. Jeg har ikke hattt de samme, gode treningsrutinene dette året, og jeg vet veldig godt at jeg må ta meg sammen. Dette må endres, og jeg er helt nødt til å komme meg tilbake dit jeg var. Jeg kan ikke sitte å se at jeg sakte, ,men sikkert kanskje kan ødelegge alt jeg har oppnådd. Etter jobb og familie, så skal min helse stå.

Jeg har jobbet masse med meg selv, og jeg har jobbet masse med hodet som absolutt ikke alltid vil det samme som meg. Vi krangler fortsatt, og vi kan til tider krangle mye, men det er likevel mye mindre krangling nå enn tidligere. Jeg har fått en del av svarene jeg trengte for at min prosess mot ett lettere liv skulle kunne la seg gjennomføre. Jeg knakk endelig koden som jeg sånn sett skulle ønske at jeg hadde knekt for mange år siden…men jeg har også lært hvor viktig det er og ikke se seg tilbake, eller dvele med det som er fortid. Fortiden kan man ikke gjøre noe med. Det som er gjort er gjort, men det er aldri for sent å gjøre noe med det som ligger der fremme, nemlig fremtiden. Jeg har blitt kjent med meg selv på en helt annen måte, og jeg har lært mye om hvordan jeg skal takle situasjoner som fort kan resultere i et dårlig valg. Jeg vet hvorfor jeg velger som jeg velger, og jeg har lært og akseptere de dårlige valgene jeg tar.

Jeg skal ikke sitte her og skryte av at julen ikke lengre er noen utfordring, eller at jeg aldri sliter med dårlig samvittighet, for det hadde vært løgn. Julens godsaker i litt større mengder enn normalt, det kan fort bli en kamp inni meg fordi jeg føler at det har blitt for mye, og fordi jeg simpelthen tror at jeg ser at maten har lagt seg spesifikke steder, men jeg har allikevel ett helt annet forhold til julens utfordringer nå enn før. Jeg er mer avslappet, og jeg har mer evnen til å kose meg, og så vet jeg at jeg er blitt noe mer flink til å begrense meg. Jeg må ikke se at godteskålen er tom, og jeg må ikke spise når jeg egentlig ikke har lyst….før så gikk det automatikk i det. Stod det en godteskål på bordet, så skulle den tømmes. Jeg vet at mange sliter med det samme. Nå trenger jeg ikke å tømme hele bollen, nå er jeg veldig fornøyd med mye mindre, men kampen med hodet, den vil nok alltid vedvare, men i mindre grad enn før. Jeg vil aldri bli helt på bølgelengde med hodet mitt, men veldig mye kan har blitt endret, og vil fortsette å endre seg. 2020 blir ett nytt spennende år. Jeg har mye å jobbe med, og jeg har nye mål. En av tingene jeg skal fortsette å jobbe med er hodet fordi jeg vet hvor mye det betyr for endringene mine at hodet, og jeg spiller på lag.

Vi skal kose oss i julen. Vi skal ikke gå rundt og kjenne på denne dårlige samvittigheten hver gang vi spiser god mat, og julegodt. Det er lov å kose seg, og julen skal være dager som skiller seg ut fra alle de andre dagene. Det er ikke disse få juledagene som utgjør den store forskjellen, eller som velter det store lasset. Jeg tror det er viktig at vi prøver å si til oss selv at de spesielle dagene som juledagene er, det er viktige dager. Det er viktig å ha slike dager som skiller seg ut fra hverdagen. Juledagene hvor vi gjør andre ting enn ellers…dagene hvor vi kan være mer sammen med de rundt oss, hvor vi ikke trenger å stresse, og jage, men senke skuldrene, og nyte roen. Juledagene som inneholder kos, og glede, og juledager hvor vi spiser god mat, spiser julekaker, og spiser julegodteri uten å telle kalorier. Dager hvor vi sier til oss selv at god mat er en viktig del av livet.Vi lever et liv, og vi må  ikke glemme å nyte. Mat er og blir en viktig del av ett godt liv. Ikke spis i store mengder bare fordi det er lov i julen, men spis akkurat det du vil uten at magen verker, og kvalmen kommer stigende. Når juledagene er over, så kommer hverdagen tilbake, og da er det på tide og sørge for at julegodtet enten er spist opp, gitt bort, eller kastet i søpla – OG det er viktig og ikke la seg friste av all julesnacksen som kommer til 50 % når vi så vidt er inne i romjulen.

Jeg håper også at 2020 blir et år hvor mange flere finner veien til treningsgruppen for overvektige – for når julen er over, og hverdagen er tilbake, da er det også viktig å få gjort alt vi tidligere bare har snakket om…som å begynne ett aktivt liv. Vi har fortsatt et enestående tilbud til overvektige i Kristiansand og omegn, nemlig en egen crossfitgruppe som trener sammen to ganger i uken. Crossfit er så moro! Beinhardt og utforrdrende, men vanvittig moro. Og nei, hjertet stopper ikke av at du blir dønn sliten. Vi har plass til flere overvektige, så ta kontakt.

 

I går lå det en nydelig julerød genser bak luke nummer 4. Den er gitt av Pont Neuf. Det lå også en valgfri strømpebukse gitt av Cutie.no. Jeg har trukket ut to heldige vinnere. Vinner av den nydelige genseren ble :

DAGNY HARBERG KRISTOFFERSEN!! Gratulerer så masse med en helt nydelig, rød genser fra Pont Neuf, Dagny! Jeg tar kontakt med deg i løpet av dagen.

Valgfri strømpebukse ble vunnet av : RITA SØRENSEN !! Gratulerer så masse, Rita. Nå er det mange lekre strømpebukser du kan velge blant hos Cutie. Jeg tar kontakt med deg også i løpet av dagen.

 

Vi skal åpne luke nummer 5 i dag, og også bak denne luken, så ligger det to flotte gaver.

Bak dagens luke finner vi en spisende gave i dag.  I dagens luke finner vi et gavekort på 1000 kr fra Resturant Mother India her i Kristiansand. Dagens gave er nok mest for de som bor i nærheten av Kristiansand, eller som er litt her i byen.  Den heldige vinneren kan spise nydelig indisk mat i fantastiske, indiske omgivelser. Indisk mat vet jeg mange av dere setter stor pris på, og hva kan vel da være bedre enn et besøk på Norges beste indiske resturant?

Fredag den 13 januar 1995 åpnet familien Sharma restaurant Mother India i Markensgate i Kristiansand. Råvarer, krydderblandinger, marinader står i høy fokus. Kun ferske ingredienser blir brukt. Indiske mat tilberednings tradisjoner blir ivaretatt. All mat blir tilberedt fra bunnen av, alle dipper, marinader, sauser er det matansvarlig Sarita som står bak. Indiske dekorasjoner, farger og musikk er også en viktig del av resturant Mother India. Mother India er smaker, varm indisk atmosfære, og ekte indisk gjestfrihet. Du kan bli den heldige vinneren av gavekortet på 1000 kr, og dermed få spise fantastisk indisk mat!

Ønsker du å vinne gavekortet på 1000 kr, så legger du som vanlig igjen en kommentar på bloggen. Vinneren må kunne besøke resturanten her i Kristiansand. Du kan besøke Mother Indias Facebook side her : https://www.facebook.com/Motherindia.kristiansand/

 

Bak luke nummer 5, så finner vi også en annen, flott gave, nemlig en deilig, pleiende håndkrem, Satin Hands, gitt av Mary Kay konsulent, Randi Kokkerud. Randi Kokkerud startet i Mary Kay i august 2017, og det har hun ikke angret en dag på. Randi jobber også som arkivar i en statlig organisasjon. Randi brenner for produktene fra Mary Kay, og ønsker at dere som leser også skal få bli kjent med Mary Kay dersom du ikke allerede kjenner til produktene.  Ta gjerne en titt på katalogen som ligger på Randis kundeside og send en henvendelse om dere har noen spørsmål :  https://www.facebook.com/groups/298920770899641/   Det er også viktig å legge til at Mary Kay konsulenter ikke tar kunder fra hverandre, så har dere en konsulent så skal dere selvsagt fortsette å ha kontakt med denne.

 

I dag må du som ønsker å vinne gavekortet på Mother India fortelle meg nettopp det på bloggen slik at jeg vet at den som vinner kan bruke det ved å besøke resturanten her i Kristiansand. Alle som kommenterer er med i trekningen av den deilige håndkremen.

Lag deg en god 3. søndag i advent.

33 kommentarer
  1. Jeg ønsker meg et gavekort hos Mother India, det skal være en gave til min sønn som elsker indisk.

  2. Hei igjen, Heidi. Jeg er selvfølgelig gjerne med på din julekalender…hele desember. Og vi ” bor jo her ” så mother India passer oss fint…Så tar vi de matutfordringene på “strak arm ” og prøver å spise sånn passe…men jula er også litt mer enn maten, heldigvis. Og så kan vi gå noen turer på Hamresanden mens vi har det snøfritt. God søndag.❤❤💃💃

  3. Bor noen timer fra Kristiansand, så jeg ønsker meg bare håndkrem.
   Som helsearbeider går det noen kilo håndkrem i året. Stadig vask og desinfeksjon sørger for det 😊

   Disse kalorier vi stadig kjemper mot. Det er vel sånn at det er viktigere å passe på hva vi spiser mellom nyttår og jul, enn mellom jul og nyttår?

  4. Jeg er fra Kr.sand, men bor nå i Trøndelag. Så derfor ønsker jeg kun å være med i trekningen av håndkremen.
   Jeg kjenner igjen følelsen av å tenke katastrofetanker når man tillater seg å skjeie ut litt ekstra. Håper vi alle kan unne oss litt av alt det gode, med god samvittighet.😊

  5. Indisk mat er fantastisk, så hadde vært en drøm å vinne både gavekort og håndkrem. Jeg bor langt unna Kristiansand, men er så heldig å få være med en venninne på hytta deres i Lillesand, så da hadde det jo vært kjekt å invitere henne med. 💜
   Godt gjenkjennbart det du skriver i bloggen din Heidi.

  6. Vinner gjerne gavekort hos Mother India , da kunne jeg kanskje endelig få somlet meg til å prøve det alle skryter så av 😊. Er veldig glad i Mary Kays produkter også 😊. God adventssøndag 💜💜💜

  7. Tar gjerne en tur på Mother India og spiser:-)
   Og sier heller ikke neitakk til en god håndkrem…:-)

  8. Kjenner godt igjen styggen på ryggen 😑 Men håper han “flytter” i 2020 😅😄Ja takk til å vinne håndkremen 🌟🤶🎅

  9. Ja takk hadde blitt glad for å vinne🍀🍀😍🎅🏼Men uansett så elsker jeg jula og pynting😍✨🕯🕯er så glad jeg kan feire jul etter min lungetransplantasjon for 4 år siden❤️For meg er ikke livet en selfølge❤️God jul Heidi og håper du får ei flott julefeiring med dine🎄🕯🎅🏼✨🤶🏻

  10. Et gavekort på Mother India hadde vært helt supert! Da ville jeg tatt med familien vi skulle kost oss godt. God jul til deg og dine, Heidi!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg