Gratulerer med dagen, kjære lesere

Gratulerer med dagen, kjære lesere!

Dette blir en annerledes 17.mai. Mye av det vi har vært vant til, og mange av tradisjonene, de blir ikke som det pleier å være. Likevel er jeg sikker på at det blir en flott nasjonaldag. Selv om det ikke blir skoletog, borgertog og de store menneskemengdene som vi er vant til. Det blir ikke skolearrangementer, men jeg tror likevel det vil bli en flott dag hvor man er sammen på en helt annen måte enn vi kanskje har vært før. Familie og venner vil stå i fokus, samholdet vil være viktig i dag.

Det var rart å våkne noe senere enn vanlig på en 17.mai. Jeg har alltid vært veldig tidlig oppe selv om datteren min har vært ute av redet i mange år, og hun ikke har gått i tog på mange år. Det har likevel alltid vært tradisjon å se skoletoget her i Kristiansand, og da må man være på plass før 09 for å få en god plass. Det er så fint å se alle de 17.mai kledde, og forventningsfulle barna som synger og stolt vaier med flaggene sine. Borgertoget har og vært en tradisjon for meg, 17.mai lunsjen på et spisested i byen, og ikke minst det å treffe så mange festkledde venner og bekjente på en rundtur i en festkledd by.

Flagget vaier i vinden utenfor huset mitt. Tidligere har jeg brukt noe tid på å planlegge antrekket til 17.mai. I år har jeg ennå ikke helt bestemt meg fordi jeg ikke skal så tidlig avgårde. Det er rart å ha så god tid en 17.mai morgen, men på en måte, så er det fint også. I år skal jeg ikke inn til sentrum. I år er skal jeg til min søster og svoger på grilling og kaker sammen med niese min og hennes samboer, og sammen med nevø og moren min. Jeg er sikker på at dette blir en veldig fin 17.mai. Familien er viktig for meg, og det å tilbringe noen timer sammen  med dem i dag, det blir veldig fint. Prinsene mine, de skal i år være i Arendal, men i morgen skal jeg besøke dem og foreldrene i den nye leiligheten deres. Det skal bli så fint å treffe dem igjen. Savner de veldig.

En bekjent av meg sa i går at dette kanskje blir den fineste 17.mai på lenge, og det utdypet hun med at hun i år slapp å stå opp grytidlig for å sørge for at barna fikk på seg festantrekket i tide, de slapp å la klokken bestemme, det var ikke en kamp mot klokken for å rekke å få barna i skoletoget, de slapp stresset med å rekke skolearrangementet…altså langt mindre stress, spesielt i starten av dagen. Jeg merker meg også at folk er så kreative i år. I år skal det være båtkortesje her i Kristiansand. Det kommer til å bli et flott syn på en så fin dag som det ser ut til å bli i dag. Familier lager til 17.mai fester med smittevernreglene i fokus. Naboer har gått sammen. Nabolag steller i stand rebusløp med bil, så feiring, det blir det utvilsomt over hele landet. Nasjonalfølelsen, den ligger så dypt i oss alle, og selv om det blir en annerledes nasjonaldag, så skal vi likevel feire grunnloven og det flotte landet som vi er så heldige å bo i. Selv i denne utfordrende tiden som vi har vært i, og fortsatt vil være i en god stund, så er vi så heldige som bor her vi bor. Vi bor i et land med så fine verdier, og et land hvor vi tar vare på hverandre. Annerledes blir det i dag, men jeg er sikker på at vi alle kommer til å sitte igjen med en følelse av at denne dagen blir innmari fin.

Nå skal jeg spise en god frokost, og nyte en stille morgen før jeg etterhvert skal markere dagen sammen med familie.

Ha en nydelig 17.mai alle dere flotte lesere! Neste helg er jeg tilbake med nye blogginnlegg. Sender digitale 17. mai klemmer til dere alle. Det betyr så mye for meg at nettopp du følger bloggen min.

God 17.mai!!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg