Mitt liv – Mitt ansvar!

 

Jeg har ett brennende engasjement for de overvektige. Fedmeproblematikken øker, og det er ikke bare for helsemyndighetene å mane til bedre kost, og mer aktivitet. Det er heller ingen løsning å legge oss under kniven, så lenge ingen kan operere oss i hodet. Som jeg har skrevet om før, så trenger vi ett organisert opplegg, vi trenger noen som kan pushe oss, som kan fortelle oss hva vi skal gjøre, og vi trenger fagfolk som er der for oss over lang tid. 

” The biggest loser ” er godt i gang på norske tv-skjermer, og jeg følger spent med på hva deltakerne går igjennom for å oppnå den store drømmen om ett lettere liv, og jeg er dypt imponert! 8 timers trening hver eneste dag under innspillingen, de blir pushet, og de blir pisket, de blir motivert, og kanskje viktigst av alt : De ser at de kan! De mestrer! Jeg liker konseptet til ” the biggest loser “. Deltakerne viser at det er fullt mulig å gjøre noe med vekten, men at det også har en pris. Man må ville, og man må være villig til å innse at for å nå målet, så vil det koste blod, svette og masse tårer…. Deltakerne inspirerer, og jeg skulle gitt mye for å være en deltaker i programmet.Når en gruppe overvektige nå tar ansvar for eget liv, så kommer selvsagt en viss herremann på banen. Norgesmester i ansvarsfraskrivelse, Jørgen Foss, har nok engang tatt til ordet for å fremme de overvektiges sak, og nok en gang er hvert ord som kommer ut av denne mannens munn med på å svekke vår sak, istedenfor å fremme den. Når skal nok være nok?

Lederen i landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss har en oppgave, nemlig å fremme de overvektiges sak. Foss skal jobbe med å finne nye, bedre løsninger på et problem som stadig rammer flere, og flere nordmenn. Dersom foreningen hadde hatt en leder som gjorde nettopp dette, så kunne det gitt gode resultater, men når denne personen er Jørgen Foss, en leder som bruker sitt lederverv for å fremme egeninteresser, så er det mer et hån mot oss overvektige .Du har gjort oss til latter ved flere anledninger, denne gangen gjør du gjort deg selv til latter. Nok er nok , Jørgen Foss! Jørgen Foss stiller opp på TV2 i beste sendetid, en lørdagskveld, og mener det er helsemessig uforsvarlig å delta på “The biggest looser”, han sier dette er noe han aldri kunne ha vært med på, og at ingen leger noen gang ville ha anbefalt en overvektig pasient å delta på ett slikt program. For det første, at Jørgen Foss ikke kunne tenke seg å være med på dette programmet er for meg revnende likegyldig, men på hvilket grunnlag kan han uttale seg om at dette er direkte helsefarlig? Leger, sykepleiere og ernæringseksperter er med på hvert eneste steg i dette programmet, de evaluerer ,og følger opp deltakerne. Vet Foss bedre enn erfarne fagfolk?

Det blir også for dumt når Foss sier at det ikke hjelper at noen står og roper “løp,løp,løp”, tror han virkelig ikke at det hjelper, at det hadde gitt motivasjon? At det å ha fagfolk som er genuint interessert i din situasjon, og som vil gjøre hva som helst for å hjelpe deg, hadde ikke det vært motiverende og resultatgivende? Vi overvektige må som de fleste andre pushes for å oppnå gode resultater. Å  gå en slik vei alene er tungt, og vanskelig, og vi har et hav av unnskyldninger for å sluntre unna treningen. Å bli pushet utifra egen kropp, og forutsetninger, det vil på sikt gi resultater, Jørgen Foss! Når programmet er ferdig mener han at deltakerne blir overlatt til seg selv….  alene, eller ikke, tenk hvilket grunnlag, og hvilken kompetanse disse deltakerne har når programmet er over! Det er også viktig å legge til at det er vårt eget ansvar å klare oss selv, vi kan ikke kreve at samfunnet skal gi oss en person som følger oss resten av livet for å kontrollere at vi ikke spiser en sjokolade, den jobben er vår egen, Jørgen Foss. Disse deltakerne har nok den største motivasjonen, og kunnskapen man kan få for å klare dette på egenhånd. Tenk hvilken mulighet disse deltakerne nå får! En helt unik mulighet til å endre livet sitt, en mulighet mange av oss overvektige misunner de. Jeg tror programmet vil motivere, og overvektige vil se at det er fullt mulig å klare det når man setter seg et mål som er realistisk. Rom ble ikke bygd på en dag, og det tok oss heller ikke en dag  å bli overvektig ? det vil ta tid å få ett lettere liv, men det er mulig! Ett slikt opplegg noe alla  « the biggest looser «er oppskriften for å hjelpe oss overvektige til ett lettere liv. Det er ett lignende opplegg Staten skulle gitt oss , Jørgen Foss, og det er dette du skulle jobbet for.

 

Foss uttaler også at det er farlig å rase fort ned i vekt, og ja, å gå for fort ned i vekt kan i noen tilfeller være uheldig, men igjen møter han seg selv i døren. Han  har selv gjennomført en slankeoperasjon hvor målet med hele prosedyren er å “rase” ned i vekt. Hvordan er dette mer helsefrembringende enn å gå raskt ned i vekt ved kostholdsendringer og hard, fysisk aktivitet? Ved trening, og ett mer balansert kosthold får man omstilt kroppen fra første sjokolade man bytter ut med et eple, fra første gåtur man tar fremfor å sitte foran tven, mens ved en slankeoperasjon går kroppen direkte fra et overvektig stadie til å gå ned i vekt uten en omstillingsprosess fra kroppen. Igjen åpner han munnen før han tenker. Linda Stokkeland var med på ett lignende program for en tid tilbake, og er en dame som er et forbilde for alle, overvektige eller ikke. Hun tok selv ansvar for sin egen situasjon, og har nå endret livet sitt. Hun satt seg et mål, kjempet for å nå målet, hun fikk fantastiske resultater ,og hun har fortsatt å kjempe. Denne damen treffer spikeren på hodet når hun sier at man selv har ansvar, mens Jørgen Foss igjen skylder på samfunnet. Når skal han slutte å gjøre oss til ofre, og når skal han slutte å legge ansvaret for at vi er overvektig over på andre? Det er ikke samfunnets feil at man blir fristet av smågodt som er på salg, det er ikke samfunnets feil at noen har et problem med å regulere hva man har i nistepakken, eller hva man putter i munnen! Jørgen Foss har ingen rett til å diktere hva alle andre skal spise, bare fordi det hadde gjort livet lettere for han. Foss ønsker å øke prisene på godteri og snacks, noe som ikke bare gjør det dyrere for oss overvektige, men for hele det norske folk. Skal hele Norge straffes fordi han ikke klarer å styre unna? Hvorfor kan ikke Foss fremme forslag som hadde gagnet oss alle? Istedenfor å øke prisene på smågodt, hvorfor ikke heller fremme avgiftskutt på frukt og grønt, noe som gir alle muligheten til å velge dette fremfor godteri?

 

“The biggest looser” vil forhåpentligvis endre deltakernes liv til det bedre. Klarer de å følge opp når tv innspillingen er over, så vil det ikke bare vil gi dem bedre helse, men ett helt nytt liv. Jeg hadde gjerne blitt med i ett slikt program, og der ute er det mange med meg. Jeg er så utrolig lei av sytingen din, Jørgen Foss! Begynn å bruk ledervervet ditt til noe fornuftig, ellers er det faktisk på tide at du tar hatten din, og går. Foreningen din har ikke mange medlemmer i forhold til overvektige her i landet, men det er dessverre sånn at hver gang du åpner munnen din, så tror man automatisk at du snakker for alle oss som er overvektige. Jeg er så lei av latterliggjøringen din, og stigmatiseringen din! Vi skal ikke synes synd på oss selv, vi må ta tak i våre egne liv, innse at dette til syvende og sist er vårt ansvar, og gjøre noe med det. Det er ikke enkelt, ingen som ikke har vært overvektige vil noen gang forstå hvor vanskelig det er, det er en kamp som vil vare livet ut. At statens så og si eneste tilbud for overvektige er slankeoperasjoner syntes jeg er helt forkastelig, og det er på tide at Staten kommer på banen, og gir oss det riktige opplegget for å få ett lettere liv. Når det i dag ikke er noe tilbud for oss som ikke ønsker en slankeoperasjon, så  må man ta ansvar selv. Slutt med klagingen,og sytingen over egen situasjon, Jørgen Foss, slutt å vær så oppmerksomhetssyk, og begynn å ta ledervervet ditt på alvor! 

 

Man er sin egen herre, ingen andre enn du selv vil kunne endre din egen livssituasjon, så la oss være enige om en ting, Jørgen Foss : “Mitt liv, mitt ansvar.”

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg