Det føles som å være i himmelen!

Det føles som om jeg er i himmelen! For en boost, og for en deilig lykkerus! Jeg håper dette bare er begynnelsen. Jeg håper, og krysser alt jeg har.

Det er lenge siden jeg har kjent en sånn lykkerus som denne uken her, og det er lenge siden jeg har kjent en skikkelig boost som jeg har kjent på denne uken her. Smilet går nesten helt rundt, og jeg føler meg så mye mer vel, lykkelig og glad. Det føles så utrolig godt å være der jeg er akkurat nå, og jeg vet at det bare kan bli bedre. Boosten jeg har fått denne uken, den kommer til å hjelpe meg videre, og til hele tiden hjelpe meg til å ta de beste valgene.

Det er en god uke siden jeg kjøpte vekt. Det skrev jeg om forrige uke på bloggen. Det satt langt inne og skulle skaffe seg ei vekt. Jeg er livredd for denne ekle tingen, men jeg har innsett at om den ikke blir min beste venn, så kan den bli en god samarbeidspartner fremover. Og jeg ser at jeg trenger den for å følge med på om det skjer positive ting med vekta mi.

Og det skjer ting! Og det er nettopp derfor jeg er så glad, og lykkelig for tiden. Før jeg gikk på vekta denne uken her, så hadde jeg gått ned 3 kg. Muligens mer, men det vet jeg ikke da jeg ikke har noe å sammenligne med før jeg startet på Saxenda. Torsdag er min dag for å gå på vekta, så jeg var spent, og nervøs når jeg tok den frem. Nervøs for hvilken vei det hadde gått i løpet av uken. Det var så jeg nesten ikke ville ha øynene åpne, men plutselig så stod jeg der da, klar til å få dommen. Jeg skrek av glede! Jeg tror ikke jeg har skreket så høyt på lenge, og jeg skal glatt innrømme at det også kom noen tårer, av glede.

På en uke så hadde jeg gått ned 1,8 kg! Jeg måtte gå på vekta flere ganger for å se at det stemte, og vekta sa det samme hver gang. For en boost! Jeg ble så glad! Jeg både ser og føler at kroppen har mistet noen kilo. Det er flere måter det merkes på, og det er en fantastisk følelse å kjenne på at kroppen endrer seg positivt. Jeg mister også cm. Måtte det bare fortsette.

I løpet av disse ukene, så ser jeg virkelig hvor mye kostholdet betyr. Jeg bruker appen Lifesum for å registrere det jeg spiser, og det er en fin måte å følge med på kaloriinntaket. Jeg har også fått noen vekkere når jeg registrerer maten jeg spiser, og da tenker jeg hvor mye kalorier det er i feks fine rundstykker. Det er lenge siden jeg har spist fint brød. Jeg kunne ofte ta et par, tre fine rundstykker til lunsj tidligere. Nå har jeg funnet mine grovbrødfavoritter, og det fine brødet er ikke noe savn. Jeg klarer å holde meg til antall kalorier jeg kan ha når jeg følger den klassiske dietten til Lifesum. Det heter klassisk diett, men jeg føler absolutt ikke at jeg følger noen diett, men jeg spiser sunnere, og mye mindre. Og selv om det er sunnere mat, og mindre mat, så er det veldig god mat. Det er ca den samme maten, bare mye mindre. Her er det ikke bare grønnsaker og knekkebrød.

Det er viktig at jeg har blitt mer bevisst på hva jeg putter i munnen, og helt fantastisk at jeg spiser mindre. Og det at jeg spiser mindre, det kan jeg takke Saxenda for. Jeg er vel nå inne i min 6.uke. Kommer snart til å gå ut av tellingen av ukene. Og det som er hovedmålet med Saxenda, det er at man blir mye raskere mett. Og gjett om jeg blir raskt mett, og gjett om jeg har et mye mindre matinntak. Visst jeg til frokost spiser 3 knekkebrød, så kjenner jeg meg mett lenge. Til lunsj i går hadde jeg 3 grove skiver brød, og et stekt egg. Jeg ble stappmett. Så mett at det var litt småubehagelig. Jeg hadde planlagt middag, men det ble ingen middag fordi jeg var mett til langt utpå kvelden. Så mett blir jeg hver dag uansett hva jeg spiser, og porsjonene er langt mindre enn hva de var før. Likevel blir jeg stappmett. Det er godt å kjenne på at det skal lite mat inn før jeg blir mett. Når man er så mett, så orker man heller ikke tanken på søtt, og salt, så jeg driver ikke med sniking i skaper, og skuffer lengre. Jeg hadde micropop forrige lørdag, men klarte ikke å spise opp hele porsjonen. På søndag hadde jeg litt lyst på sjokolade, og tok en bit med Firkløver. Tror det var 6 ruter sjokolade jeg tok. Jeg spiste to ruter, og da var jeg så kvalm at det nesten kom opp igjen. Resten av rutene havnet i søppelkassen fordi jeg ikke klarte å se på de uten å kjenne kvalmen. Det som jeg jobber mye med, det er å lage mindre mat. Hodet tenker å lage det jeg vanligvis lagde, noe som igjen resulterer i at jeg må kaste mye mat. Men hodet begynner å stille seg inn på riktig mengde mat.

Mange blir trøtte av å ta Saxenda. Det har ikke jeg kjent på. Jeg kjenner nok heller på det motsatte, at jeg har mer å gi både på trening og i hverdagen. Kanskje er det boosten, og lykkefølelsen som gjør at jeg føler meg som jeg gjør, men samme hva årsaken er. Det viktige er at jeg føler det sånn, og det skal jeg nyte. Bivirkninger, det skrev jeg vel litt om sist. Jeg har lite bivirkninger, men jeg har nok en mage som ikke alltid er i form. Magen min er ikke like glad i all mat. Det kan hende at jeg har en del visitter på toalettet, men det er ikke sånn at det plager meg noe særlig. Det tar jeg ” med på kjøpet” om kiloene fortsetter å forlate kroppen min. Og jeg er sikker på at den boosten jeg nå har fått, at den vil hjelpe meg videre til å tenke på hva jeg spiser, og hvor mye. Og det er det mange av oss som trenger.

Salget av slankemedisiner har tatt av i dette året. Så langt i år er det blitt solgt 85000 pakninger med slankemedisin i Norge. I hele fjor var tallet knappe 35.000 pakninger. Tallet på innvilga søknader er nesten tre ganger så høye hittil i år som i heile fjor. Tallet på innvilga søknader er tre ganger så høye hittil i år som i hele fjor. Landsforeningen for overvektige er redde for at man skal bli avhengig av en medisin som man ikke kjenner langtidsvirkningene på, og de er opptatt av at man må behandle årsaken til overvekten. Der er jeg enig. Følelsene blir jo ikke behandlet selv om man går ned, og det er viktig å få hjelp til å jobbe med hodet. Samtidig så gjør det så mye med oss når man ser at det er mulig å gjøre noe med vekta. De fleste av oss har slitt i evigheter med å gå ned, og få et forhold til den kroppen man har, og når man da opplever at en medisin faktisk kan hjelpe oss, så gjør det utrolig mye med det psykiske. For min del, så har disse kiloene gjort mye med hodet mitt på en utrolig positiv måte. Jeg stråler mer, og jeg er på en plass hvor jeg kan se meg selv i speilet, og smile til meg selv. Det er en stor ting for meg. Men, viktig å jobbe med hodet også. Veldig viktig. Slankemedisinene er også dyre medisiner, men langt billigere enn slankeoperasjoner.

Jeg håper dette er begynnelsen på en spennende reise. Jeg synes virkelig jeg fortjener det. Og jeg er veldig motivert til å ta de takene jeg må for at det positive skal fortsette.

Ha en nydelig lørdag! Jeg skal i dag i konfirmasjon til Andrea Marie som jeg er fadder til. Det ser jeg veldig frem til.

6 kommentarer
  1. Hei, hvorfor har du slettet et innlegg som skrev om din vektnedgang og sprøyten. Synes det skal være rom for ulike meninger😀

   1. Fordi noen reagerte på at det var litt ufint skrevet. Jeg følte ikke vi trengte en diskusjon rundt akkurat det i bloggens kommentarfelt, så da avsluttet jeg det. Vi skal absolutt diskutere sak, men dette gikk kanskje ikke på sak.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg