Tar du vare på deg selv ?

Jeg har ikke alltid vært like flink til å ta vare på meg selv, i alle fall ikke når det kommer til vekten, og tid til meg selv.
Det er mye man angrer på, og det er mye man så gjerne skulle ha gjort annerledes. Likevel nytter det ikke å se tilbake, og dvele ved det som har passert, men heller se fremover. Man kan ikke forandre fortiden, men man kan alltid få en ny start. Det er aldri for sent å gjøre noe, og det er uendelig godt å tenke på. Jeg har heller ikke alltid vært så flink til å sette meg selv i forsetet, og tatt meg tid til å gjøre de gode tingene for meg selv. Andre har alltid kommet først, så fikk man se om det var noe tid igjen til seg selv når andre hadde fått den tiden de trengte. For meg er det viktig at de nær meg har det bra, og det er godt at jeg endelig har innsett at man fint kan kombinere dette. Nå er jeg flink til å ha litt Heidi tid, og til å gjøre det jeg setter pris på. Å fylle opp egne energilagre er så utrolig viktig! En har også mye mer å gi til andre når man selv har mer energi, og er mer fornøyd….og jeg fortjener det!

På en del områder, så har jeg vært innmari flink til å ta vare på meg selv. Det er jo sånn at jeg noen ganger tenker hvorfor jeg er så innmari flink på noen områder, men ikke på andre. Hvorfor klarer jeg å prioritere en del ting jeg synes er viktig, men ikke andre? Svaret er selvsagt at en del ting er lettere å ha fokus på enn andre. En del ting er lettere å gjøre grundig enn andre. Noe krever ikke en like stor innsats. Det er nesten litt veldig irriterende å ha stålkontroll på noen områder, men ikke på andre som kanskje er langt mer viktigere. Samtidig er det godt at man har områder hvor man er innmari flink. At jeg har en stor interesse for klær, for tilbehør, og også for interiør, det har jeg skrevet mye om på bloggen, men jeg har også ett annet stort interesseområde hvor jeg selv må innrømme at jeg er utrolig flink, noe jeg har vært i mange år, og det er hudpleie.

Hudpleie har jeg alltid vært opptatt av, og jeg tenker at den store interessen nok kom sent i tenårene. Ikke at jeg har fått dette inn med morsmelken, for jeg kan aldri huske at mamma var så opptatt av disse tingene når jeg vokste opp, så interessen kom vel via blader kan jeg tenke meg. Tidlig begynte jeg å rense huden. Jeg var flink til å peele, og skrubbe, og jeg var flink til å legge maske. Venninnene mine delte egentlig ikke denne interessen. Kanskje var det spennende å legge en maske på en jentekveld i blant, men at jeg gadd å ” stresse ” morgen, og kveld, det var det ikke mange som skjønte. Også i dag er det veldig mange som ikke helt skjønner at jeg gidder, men jeg ser veldig tydelig at årene med omsorg for huden min, det har jeg fått igjen for. Jeg har opp igjennom vært skikkelig flink. Etter hvert som man ble mer voksen, så kom flere viktige produkter inn i den daglige omsorgen for huden min. Da ble det serum under kremer morgen, og kveld. Da ble det øyekrem, og øyeserum. Jeg har vært flink til å ta vare på hendene med håndskrubb, og håndkrem, og føttene likeså. Jeg har prioritert å ta fotpleie hos fotteraputer, så egenpleie, det har alltid vært viktig.

For meg er det ikke noe stress å rense huden. Det er gjort på 1,2,3. Det handler bare om å komme inn i en rutine. Jeg tror ikke man i en alder av for eksempel 46 år kan fjerne rynker ved å starte med diverse øyekremer, eller kremer, men jeg tror man tilfører huden viktig fuktighet. Samtidig er jeg veldig sikker på at om man starter tidlig med å ta vare på huden, så kan man unngå at både rynker, og disse berømte linjene kommer tidligere enn man ønsker. Dessuten er det jo fint og kunne ha en frisk, og fin hud. Huden trenger fuktighet, og den trenger å bli tatt vare på. Det gjør godt å kjenne en nyrenset hud, eller hender som føles myke som silke, og det og unne seg litt fotpleie i blant, det er som å gå på skyer etterpå. Vi er nok minst flinke til å tenke på føttene våre. Føttene som skal følge oss hele livet, bære oss hele livet, det er vel nettopp de som er minst prioritert.

Jeg har prøvd mye produkter opp igjennom, og når man har prøvd en del over noen år, så finner man sine favoritter. Jeg har flere merker jeg liker veldig godt, og det hender jeg bytter litt da huden har gått av nettopp det. Ett av merkene jeg er strålende fornøyd med, det er utvilsomt hudpleieproduktene til Mary Kay. Sminken er også utrolig bra, i alle fall de produktene som jeg har prøvd, og lagt min elsk på. Jeg husker jeg fikk en gave fra min skolevenninne, Ellen da hun kom hjem fra et år i USA, det var Mary Kay produkter. Da føltes det så eksklusivt, for man fikk vel neppe Mary Kay her i Norge tilbake på tidlig 90 tall. Så allerede da fikk jeg mitt første møte med Mary Kay. Så har jeg litt til, og fra brukt disse produktene. Disse er ikke å få kjøpt i butikker, så her må man kjøpe via konsulenter som driver med dette. Som regel er ikke det noe problem, for der er blitt mange av de etter hvert. Jeg er så fornøyd med produktene at jeg nylig sa ja til å starte opp som konsulent selv. Mest for min egen del i første omgang, og også for å kunne hjelpe venner, og bekjente som også bruker produktene.

Det er aldri for sent å starte å ta vare på huden. Huden trenger pleie, og den trenger fuktighet i form av en dag, og nattkrem, eller en krem man kan bruke både natt, og dag. Det er ikke stress å rense huden. Det er gjort på ett lite øyeblikk. En av mine rensefavoritter er rensekremen TimeWise som er ett 3 i 1 produkt. Det betyr at det er kun denne rensen man trenger, man trenger ingen toner. Man skal bare påføre kremen, ta bort med vann, og så er huden klar for en god krem. Mary Kay sin TimeWise moisturizer er en utrolig god krem som man kan bruke både dag, og natt, så egentlig trenger man kun 2 produkter for å ta vare på huden – genialt! Her snakker vi også aldrings forebyggende hudpleie. En STOR favoritt! To produkter klarer man også å forholde seg til – det er ikke stress overhode 🙂 Så kan man jo bruke serumer under om man ønsker. Jeg gjør det, men har man liksom latt huden seile litt sin egen sjø en stund, så kan det være lurt å starte med en rens, og en god ansikstkrem. Har man passert 50, eller trenger masse fuktighet, så har også Mary Kay en nydelig serie som heter TimeWise repair. TimeWise er virkelig en serie å anbefale. Noen har følsom hud, og har kanskje prøvd mye. Der er egne serier som er tilpasset for følsom hud i Mary Kay som jeg vet mange er utrolig fornøyd med, og der er en egen serie for hud som er plaget med akne. Så der er egentlig noe for alle hudtyper, også helt unge, så alle hudtyper kan få hjelp 🙂

Hudpleien til Mary Kay er utvilsomt en av grunnene til at jeg startet opp som konsulent, men det produktet jeg vel aller først la min elsk på, og som jeg bare elsker så høyt, det er håndpleiesettet deres! Satin hands heter det, og vil man ha silkemyke hender, så får man nettopp det 🙂 Jeg har i perioder litt tørre hender, og det var da jeg fikk prøve dette håndsettet. Jeg er litt sånn at jeg tror det ikke før jeg får se det, og det gjaldt absolutt her også. Håndsettet består av tre deler: en krem/lotion som du smører på som skal mykne hendene dine, så en skrubb som du skrubber godt inn…deretter skyller du hendene i vann, og etter å ha skylt hendene dine, så kjenner du at hendene blir silkemyke. Du avslutter selvsagt med håndkremen, og jeg skal love deg at du vil føle en nydelig, silkemyk følelse. Den er så god å kjenne på. Det er så hendene smiler 🙂 En god venn av oss, en mann altså, han syntes vi damer tok litt av når det kom til dette håndsettet, så han sa seg villig til å prøve. Han hadde virkelig mannehender som absolutt trengte pleie, og fuktighet, og etter å ha prøvd dette noen ganger, så skal jeg love deg at han fortsatte 🙂 Han er nå en fast bruker, og har fått myke, fine hender 🙂 Også en slik håndpleie er gjort på et øyeblikk.

I dag hadde jeg lyst til å skrive litt om egenpleie, for det er så viktig. Det er viktig for kroppen, for huden, og for hele deg. Det som mange ser på som tull, og stress, det er det stikk motsatte. Jeg har skrevet om mine favorittprodukter når det kommer til hud, og håndpleie, og plutselig, så kommer det mer om disse tingene. Jeg har vært innmari flink på hudpleie, og jeg er glad for det i dag. Jeg har også en datter som er like flink som moren sin, og hun har nok fått det inn med morsmelka. Det er viktig at man allerede som ung begynner å tenke på huden, og der er mange gode produkter også til ung hud på markedet. Jeg skulle nok vært like flink til å tenke på trening, og vekt som jeg har vært på hudpleie opp igjennom, men nytter lite å dvele ved de tingene. Man må heller være fornøyd med de tingene man er flink på. Man er altfor flink til å fokusere på alt man ikke klarer. Når det gjelder huden din, så er det aldri for sent, og huden din både fortjener det, og trenger å bli tatt vare på. Jeg gir deg gjerne noen gode råd om du trenger 🙂 HUSK : Du fortjener det!!  Produktene kan jeg virkelig stå inne for. Det sier litt om produktene når de også har fornøydhets garanti 🙂 Det er tid for litt egenpleie her. Søndag er dagen for ansiktsmaske, fotbad, og en god håndpleie 🙂 Nyt søndagen!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg