Ikke ei fjellgeit akkurat

Jeg er jo ikke noe fjellgeit akkurat selv om jeg er stolt av at jeg har gått til Gaustadtoppen. Men man blir ikke fjellgeit av en sånn tur. Selv om jeg ikke kan kalle meg for ei fjellgeit, så er jeg veldig glad i å være ute i skog og mark. I sommer har det blitt lite turer egentlig. Ikke fordi jeg har hatt turvegring, men jeg har slitt veldig med lymfebeina mine i varmen. Beina har vært ekstra vonde, og ekstra hovne, og da er det ikke lange skogsturer som frister mest. Jeg banner nok i kirken når jeg sier at jeg gleder meg til litt lavere temperaturer. Jeg ser frem til mange fine høstdager hvor jeg kan være mye ute. Jeg kjenner jeg savner turene.

Jeg har følt ekstra på at lymfødem er noe dritt denne sommeren her. Jeg med mine lårstrømper, de utrolig sexy kompresjonsstrømpene. I sommer har jeg gått med en klasse 2, og ikke klasse tre. Dette for å klare å ha dem på meg i det hele tatt. Men en hel dag med kompresjonsstrømper, og med den varmen, det går ikke. Så jeg har klart en halv med lårstrømper, og etter det har jeg dratt dem av meg. det øyeblikket hvor strømpene går av, det er jo nesten ren nytelse. Men herligheten varer ikke mange minuttene. For jeg merker fort at jeg har tatt de av meg, men jeg bare må. Så får jeg betale prisen for at leggene hovner, og huden sprenger.

Tilbake til turer i skog og mark. Jeg gleder meg til å nye turer når temperaturen blir litt lavere. Beina mine fungerer så mye bedre i en lavere temperatur. Vi har så mange flotte turområdet også her i Kristiansand, og der er så mange områder jeg aldri har gått tur i også. Kanskje skal jeg våge meg på nye stier utover høsten. Høstlufta, og høstens flotte farger gjør jo turene ekstra fine.

Det å komme seg ut i skog og mark, det er balsam for sjelen. På disse turene kan jeg senke skuldrene, og bare lukke verden ute. Jeg har flere ganger blogget om behovet for gode turklær for oss som bruker store størrelser. Det er så viktig av at også vi som er en størrelse for store kan få turklær som vi føler oss vel i. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært nødt til å gå på tur i klær som absolutt ikke er beregnet som turklær. Jeg har hatt på meg vanlige hverdagsantrekk fordi jeg ikke har hatt skikkelige turklær. Tidligere følte jeg vel at jeg var mer på bytur enn på skogstur fordi jeg ikke hadde riktige klær. Når man ikke har riktige klær, så blir heller ikke turopplevelsen slik den bør være.

Det er nok flere enn meg som har kjent på følelsen av å bli henvist til herreavdelingen når man har spurt etter tur, eller treningsklær, eller at betjeningen har målt deg fra topp til tå for så å kommentere at butikken ikke har klær til sånne som oss. Sånne som oss? Hvor sårende er det ikke å få slike kommentarer når man i tillegg har mannet seg opp i flere dager for å våge og gå inn i en butikk for og etterspør tur eller treningsklær? Som om overvektige er en egen del av samfunnet. Mange av dere som følger bloggen min forteller nettopp om slike opplevelser. Myndighetene ønsker også at vi skal være mer aktive. Vi skal komme oss mer ut på tur. Skal vi få den gode turopplevelsen, og skal vi ha som mål å komme oss ut mer en en gang, så er gode klær et must.

Vi går mot september, og høst. Sånn er det bare. Men vi kan jo få mange flotte dager utover. Og når høsten kommer, så er jeg klar i nye, gode høstjakker. Flotte jakker til turene i skog og mark, men jakkene bruker jeg også i hverdagen når jeg ikke er på tur. ” Turjakke ” er blitt så fine i dag at de absolutt også kan være en hverdagsjakke.

Twentyfour har designet og utviklet sports og fritidsklær siden 2006, og har hovedkontor og showroom her i Kristiansand. Twentyfour har sett behovet for store størrelser også i turklær, og har også store størrelser i noen av sine plagg og kolleksjoner. Så kan man ikke forvente at alle plagg skal være i alle størrelser. Man må starte et sted. Man må se behovet, og etterspørselen. Skal vi få et godt utvalg av denne type klær også i store størrelser, så må også vi som bruker store størrelser kjøpe klærne. Det nytter ikke å sitte å klage at ingen produserer klær til oss visst vi ikke griper muligheten som er der. Så vil vi ha et godt utvalg, så må vi også bruke tilbudet som finnes.

At Twentyfour  produserer noen av sine turklær i store størrelser, det gleder mitt hjerte veldig. Turklærne til Twentyfour er jo i tillegg utrolig fine, passformen er utrolig god, kvaliteten er veldig bra, størrelsene stemmer, fargene er flotte – ja, jeg er storfornøyd med alt. Nå kan også jeg føle meg kledd for tur, og vite at klærne tåler det som måtte komme av turvær. Nå sliter jeg med turbukser pga lymfødemet mitt, men Twentyfour har jo også mange flotte, og gode turbukser som også går opp i størrelser.

Jeg vil vise to jakker i dag som kanskje mange av dere kjenner fra før, men begge jakkene er nå kommet i flere nye farger, bla de jeg viser i dag. Er de ikke flotte? Jeg elsker både jakkene og fargene.

Finse 2.0 2-lags jakken, den har nå bla kommet i denne nydelige, tåkerosa fargen. Jeg falt pladask for den fargen. Finse er en lett 2-lags jakke med 4-veis stretch i vind- og vanntett materiale. Den har ventileringsglidelås under begge armer, sidelommer med glidelås under klaff, og hette med justering og avtagbar fuskepels. Jakken har justerbar linning og innstrammingsmuligheter i midjen for en mer feminin fasong. Dette er en super jakke som du kan bruke til det meste året rundt. I skiløypa, på tur eller til hverdags. I tillegg til tåkerosa, så har også jakken kommet i andre, nye farger. Du finner jakken her: https://www.twentyfour.no/twentyfour/530557/finse-20-2-lags-jakke-d-t%c3%a5kerosa-38-teknisk-2-lags-jakke-til-dame

Jeg liker også anorakk om jeg vet at jeg ikke skal ha den av, og på meg. I likhet med Finse jakken, så er jeg også veldig glad i Finse 2.0 2-lags anorakk. Også denne har kommet i nye farger nå, bla den orange som jeg har på bildet. Superfin farge! Anorakken har jeg i str. 52, og jeg synes anorakken nok er noe trangere enn jakken. Jeg kan ikke ha mye under anorakken, men det kan jeg ha under jakken. Verdt å vite når man velger størrelser, og ikke kjenner til de på forhånd. Anorakken er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale. Den har lange glidelåser i begge sider for å få den lettere av og på. Stor lomme på bryst i ny stil og sidelommer med glidelås under klaff. Anorakken har avtagbar 2-sidig innerkrage og fast hette med avtagbar fuskepels. Den har økt vannsøyle og er uten fluor impregnering. Justeringsmulighet nede, i midjen og på hette for den beste passform. Du finner anorakken i både orange, og de andre nye fargene her: https://www.twentyfour.no/twentyfour/530216/finse-20-2-lags-anorakk-d-karri-36-teknisk-2-lags-anorakk-til-dame


Litt senere på bloggen, så skal jeg også vise en del vinterjakker fra Twentyfour som man også kan få i store størrelser.

Nyt søndagen! Jeg skal ut på tur på morrakvisten.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg