<3 En ny adventsgave skal deles ut, og i dag skal vi også feire litt <3

I disse dager det 1 år siden vi startet opp med trening for overvektige på Spring her i Kristiansand, og for ett flott år det har vært! Selve treningsgruppen er nesten 2 år gammel, men det var i desember i fjor at gruppen ble en del av treningstilbudet til treningssenteret Spring. Jeg er så umåtelig stolt av denne gruppen, og jeg er så uendelig stolt over at jeg fikk til ett eget treningstilbud for oss overvektige. Det er veldig mye jeg ennå ikke helt skjønner, som hvorfor ikke flere overvektige bruker dette flotte tilbudet som vi har her i Kristiansand… men akkurat nå vil jeg kjenne litt på stoltheten over hva vi har fått til. Jeg vil kjenne litt på hvor mye denne gruppen betyr for meg, og hvor utrolig godt det er å innse at trening er blitt viktig for meg. Hvem hadde trodd det for ett par år siden at trening skulle bli en så viktig del av hverdagen min? Jeg hadde i alle fall ikke trodd det, og sikkert ikke de rundt meg heller. Alle gangene man har prøvd, for så og mislykkes… alle mandagene man har startet ett nytt, og bedre liv, og alle gangene hvor man har tømt skaper, og kjøleskap for godsaker, og usunn mat, og fylt det med gulerøtter, epler, og grove knekkebrød. Planene har alltid vært store, og målene likeså. Alt skulle man klare på en gang… her snakket vi ikke et skritt av gangen, men her var det på med sjumilsstøvlene, og gape over alt som kunne gapes over. Man skulle ikke ned en halv kilo i uken, men her snakket vi kiloer i flertall… man skulle trene hver dag, og livet skulle legges helt om. Hvem i all verden klarer noe slikt? Er det rart at vi mislykkes gang på gang? Hvorfor knakk jeg aldri koden? Hvorfor hørte jeg hver eneste gang på det forskrudde hodet som hele tiden bare proppet meg full av løgn…???

SONY DSC

Vi er rare vi mennesker, og vi skjønner absolutt ikke vårt eget beste til tider. Hvordan skal vi klare alt? Ingen av oss er supermann heller. For hver gang jeg mislyktes, så gikk jeg ned i den berømte kjelleren. Jeg følte meg som en taper som aldri kunne klare det som ” alle ” andre klarte. Hvor var min stålvilje, og hvor var min viljestyrke til å klare å gjennomføre målene jeg hadde satt meg? Man blir sliten av og kjenne seg mislykket, og man mister bare mer, og mer selvtillit… man er ikke særlig stolt av seg selv, og har egentlig bare lyst til å sitte under dyna å spise godteri… man har ikke alltid lyst til å hilse på verden heller. Det er et nederlag og ” aldri ” klare det,  og det er sårt, og vondt når man igjen må innrømme at det ikke gikk denne gangen heller… jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd, og i perioder har det gått riktig så bra, men så skjer det noe som gjør at man trener mindre, og spiser mer usunt, og så er runddansen i gang igjen.. jeg har virkelig prøvd… og det mange ganger. Jeg har vært en ” ordinær ” størrelse, men da jeg var strålende fornøyd, så trodde jeg jobben var gjort, og sluttet å trene….ikke så smart kanskje? Målet mitt der fremme var å veie 60-70 kg… tenk så lykkelig jeg ville blitt da, og for ett lykkelig liv jeg skulle leve… jeg var nok ikke så veldig flink til å se hva jeg faktisk hadde, og hvilket godt liv jeg levde. Jeg klarte ikke å sette pris på de små, og store tingene rundt meg, for mitt fokus var hele tiden på vekten, og kampen for å veie 60-70 kg.

Det er mange år jeg har prøvd, og ikke klart det. Det er mange år med oppstart av trening, og omlegging av kosten. Det har vært mange år med nedsnakk av meg selv, og tusen negative tanker. Hvorfor har jeg ikke knekt koden for lenge siden? Hvorfor har det tatt så lang tid før jeg ” har skjønt det “? Kanskje har jeg vært redd for å finne svarene på hvorfor jeg har tatt så mange dårlige valg, og hvorfor jeg lar det ufornuftige vinne over det som faktisk er fornuftig, og riktig for meg? Jeg har kastet bort så mye tid på å mislike meg selv istedenfor og være glad , og stolt av meg selv akkurat slik jeg er. Ingen kan jo være lykkelig som stor var min tanke før – nå vet jeg at sannheten er en helt annen. Lykken ligger ikke i kiloene, men i livet vi lever. Lykken bryr seg ikke om verken grevinneheng, mage som henger, eller store lår… men det har tatt en evighet av tid før jeg innså nettopp det. Tenk at jeg kan ha det godt som stor… livet er godt å leve, og jeg er på en god plass i livet. Jeg er jo faktisk en kvinne i min beste alder 🙂 Jeg har ett stort ønske om å miste en del flere kilo, men jeg skal ikke kave, og jage… kavingen , og jagingen gjør meg bare ulykkelig. Jeg skal ta det i mitt tempo, og jeg skal sette meg delmål underveis. Jeg skal være flink for meg selv, og ingen andre. Jeg skal trene iherdig fordi jeg ønsker det, jeg vil ned i vekt for å få en bedre helse, og jeg vil ha en lettere kropp som samarbeider. Jeg vet at lymfebeina vil få det mye bedre om kroppen er lettere…. jeg vil ikke at vekten skal begrense meg slik den gjorde før. Jeg er sjef i eget liv, og det er utrolig godt! Jeg krangler fortsatt mye med hodet, og der er fortsatt mange fall, men det er en del av livet, og da gjelder det at jeg til slutt bestemmer – ikke det skrullete hodet 🙂 Jeg har de siste årene tatt av meg mellom 40-50 kg – nå er det på tide å være stolt over jobben jeg har gjort 🙂

Jeg er stolt over mye i livet, og det er godt og endelig kunne se dette. Alt dreide seg om vekten tidligere, og det overskygget det meste. Jeg ble så sliten av og hele tiden tenke på hvor stygg, tjukk og feit jeg var. Sånt tapper en helt for energi. Jeg er fortsatt tjukk, men jeg kan se at jeg er så mye mer enn bare det, og det føles så utrolig godt. At jeg har kommet dit jeg er i dag kan jeg først, og fremst takke meg selv for. Det er jeg som har gjort jobben, og så har jeg hatt veldig gode støttespillere underveis. Viktige støttespillere har uten tvil være treningsgruppen som i disse dager kan feire 1 år 🙂 En annen viktig støttespiller har definitivt vært Spring Treningssenter… de har tro på ett eget opplegg for overvektige, og ønsker å fortsette med dette som en del av sitt treningstilbud. Uten ett slikt opplegg, så tror jeg ganske så sikkert at jeg ikke hadde kommet så langt som jeg har. Det er ikke lett å stå alene, og kjempe kampen mot de forbaska kiloene! For meg har mental jobbing også være uhyre viktig, og sammen med treningen, så er jeg på riktig vei mot mine mål. Målene er ikke lengre at jeg skal veie 60-70 kg – målet er en god helse, og en kropp som spiller på samme lag som meg i mange år fremover.

Hurra for treningsgruppen for overvektige, og gratulerer med 1 årsdagen!! For en treningsgruppe! For en gjeng herlige mennesker som 4 ganger i uken trener iherdig sammen! For noen flotte instruktører vi har som pusher oss, støtter oss, og motiverer oss! For ett flott treningssenter vi er en del av! Egentlig skulle vi ha feiret 1 års dagen med en gedigen bløtkake, men vi får kanskje nøye oss med en av disse gode energibarene som de til stadighet lurer oss til å tro at smaker som den beste Freia Sjokolade 🙂 🙂 Når vi nå går mot slutten av 2015, så har jeg ett stort ønske om at flere overvektige skal bli en del av treningsgruppen vår i det nye året. Treningstilbudet er unikt, og jeg tror ikke det er mange plasser man har et tilbud som dette. Jeg vet at mange overvektige ønsker å bli aktive, mange ønsker å starte med trening, men så var det alle disse unnskyldningene som stadig står i veien….snart ligger ett helt nytt år foran oss, og nå har vi alle muligheter til å gjøre de endringene vi har tenkt på så lenge. Er det ikke på tide å kaste alle unnskyldninger om mangel på tid, mangel på energi, mangel på barnevakt, trøtt etter jobb,og unger som skal kjøres og hentes…?? Kanskje det er på tide å gripe sjansen, og gjøre noe som er viktig for deg!

SONY DSC

I dag skal vi åpne en ny luke i adventskalenderen vår. I dag åpnes luke nummer 8, og bak denne luken så skjuler det seg nydelige hårprodukter 🙂 Min superflinke frisør, Monica Sordal Hagen driver Mango Frisør på Holte her i Kristiansand, og det er hun som har gitt dagens produkter. I dag deles det ut to flotte produkter fra L’Oreal sin nydelige serie Mythic Oil. Vinneren får en nydelig, og pleiende hårolje som skal sprayes inn i håret samt en varmebeskyttende krem i samme serie. Vi bruker mye føner på håret vårt, og gjerne hver dag, da er den varmebeskyttende krem veldig fin å bruke for å beskytte håret vårt. En pleiende olje er jo også noe håret vårt fortjener 🙂 Verdien på disse produktene er ca 450 kr. Har du lyst til å bli den heldige vinneren av hårproduktene, så legger du igjen en kommentar på bloggen. Du kan være anonym om du ønsker det, men du må huske å legge igjen epostadressen din i kommentarfeltet!!! Uten en epostadresse, så kan jeg fort slite med  få kontakt med de som vinner. Epostadressen er kun synlig for meg 🙂 Jeg gleder meg til masse kommentarer, og jeg gleder meg til å dele ut nydelige hårprodukter til en av alle dere herlige lesere 🙂

I går var premien bak luke nummer 7 en utrolig flott overdel fra Pont Neuf, gitt av Nice Size på Drøbak til en verdi av nesten 1000 kr. Av alle som la igjen en kommentar, så har vi trukket ut en heldig vinner. Vinneren ble : SOLVEIG BERSVENDSEN!!! Gratulerer så masse med nydelig overdel, Solveig!! Denne håper jeg du vil få stor glede av 🙂 Jeg tar kontakt med deg i løpet av dagen 🙂

I morgen skal jeg ta dere med på noe nytt, og spennende –  så følg med på morgendagens blogg. I morgen er det også en ny gave som skal deles ut, og en ny vinner som skal trekkes 🙂 Der er såååå masse flotte gaver igjen som skal deles ut!!!! Nyt denne 8.desember!!

 

18 kommentarer
  1. Gratulerer m jubileet! Det høres veldig moro ut, så dette vil jeg prøve:) du må haen stålvilje som har tatt av så mye. Jeg bøyer meg i støvet;)

  2. Gratulerer med 1 års dagen. Jeg beundrer dere. Skulle gjerne ha funnet motivasjon selv men den er der ikke desverre:( håper den kommer en dag;)
   Ha en strålende flott tirsdag:)

  3. Så flink du er 🙂 Kjenner jeg får motivasjon av og lese bloggen din hver dag, det er noe som mangler om jeg ikke får den med meg 🙂 Gratulerer så mye

  4. Gratulerer med 1 års jubileum 🙂 Du har alltid vært flott uansett kilo, men skjønner det er deilig å kjenne på følelsen av å mestre og komme ned i vekt. Det gir jo også en utrolig helsegevinst 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg