Noe fantastisk har skjedd!

Noe har skjedd, og det føles helt fantastisk! Denne følelsen har jeg virkelig lengtet etter å kjenne på. Måtte det vare lenge….

De siste ukene, vi snakker vel om de siste 7-8 ukene, så har noe begynt å skje med kroppen min, og det ” noe “, det er veldig positivt. Kroppen har endret seg i positiv retning. Kroppen fungerer så mye bedre nå enn for de ukene tilbake. Dette har selvsagt skjedd gradvis, men for meg føltes det liksom som en litt sånn aha opplevelse. Litt sånn plutselig at jeg kjente på det.

Kroppen min er så mye mer bevegelig. Den fungerer så mye bedre, og jeg merker det på så mye. Det å bevege seg sånn generelt, det er mye lettere. Jeg går mye bedre, og raskere. Tømmerstokkene mine er bedre enn på lenge. De samarbeider! Jeg merker det i all bevegelse. Jeg er tilbake i veldig godt tempo på tredemølla, noe jeg har savnet veldig. Det og kunne gå i et tempo på mølla som det er lenge siden jeg har gått i, det gir mye gode følelser. Det å bøye seg går jo som en drøm, og føles ikke tungt slik det noen ganger kan gjøre. Jeg kan danse meg gjennom gulvvaskingen fordi jeg kjenner på lyst til å bevege meg etter musikken som kommer ut av lydplanka. Dette er heller ikke noe jeg bare føler, det har virkelig skjedd noe, og min flotte mamma sa det også her om dagen : ” Du har blitt så mye lettere på beina, Heidi. Jeg ser det så godt når du beveger deg rundt.” Når også andre legger merke til det, da kjennes det ekstra godt.

Hva har så skjedd? Dette må jeg nok takke Ozempic for, den begynner å gi resultater. Jeg er veldig forsiktig optimist, men jeg kjenner at noen kilo har forsvunnet fra kroppen min. Man kjenner kroppen sin så godt at slikt kjenner man. Jeg merker det spesielt på magen. På sidene har magen trukket seg noe tilbake, og jeg kan kjenne rett på beina. Vi som har litt mage, vi kjenner fort på endringer. Jeg merker det også på klærne, at plagg har blitt større. Jeg har til og med de to siste dagene gått med plagg som er mye kortere enn hva jeg tidligere har vært komfortabel med, så jeg merker at det som har skjedd gjør masse med selvtilliten min. Og det gir jo en haug av inspirasjon! Jeg blir jo så utrolig inspirert av dette. Som sagt, jeg er forsiktig optimist, men jeg håper jeg nå ved hjelp av Ozempic og den gode treningen jeg legger ned hver uke faktisk nå kan klare å gå videre ned. Og det at kroppen fungerer så mye bedre, det er jo den største gevinsten. Når man kjenner på disse tingene, så ønsker man å jobbe bevisst videre.

Hva sier vekta? Det skal jeg fortelle mer om i morgen, for jeg har vært på vekta etter 2 år. Det var en spesiell grunn til at jeg har vært på vekta igjen, og det skal jeg som sagt fortelle mer om på bloggen i morra.

Ozempic er jeg nå i gang med for tredje gang. De to forrige gangene fikk jeg enorme smerteanfall, kvalme og oppkast. Det var så ille at jeg ikke var klar for å betale en så høy pris. Legen ønsket at jeg skulle gå ned i halv dose av laveste dose. Så har jeg beveget meg oppover fordi det denne gangen ser ut til å gå greit. Jeg er nå andre uken på 0,5 mg. Fortsatt går det veldig fint, men jeg merker jeg er på litt tå hev hver gang jeg stikker meg, og er redd for et nytt anfall ca tre dager etter stikket. Men heldigvis, det har ikke skjedd til nå. Nå er det to uker til på 0,5 mg før jeg beveger meg opp på høyeste dose på 1 mg. Jeg håper det fortsetter å gå bra. Har ” bank i bordet ” , lite bivirkninger. Kjenner at jeg kan bli litt småuggen i magen etter å ha spist, og magen er nok noe hardere enn før, men dette er noe jeg kan leve veldig fint med.

Denne gangen har Ozempic gitt meg den effekten den skal gi, nemlig en veldig metthetsfølelse. Nå blir jeg veldig mett av mye mindre enn tidligere. Og for min del, så har jo mine utfordringer vært store porsjoner, og jeg har ikke alltid stoppet når jeg kjenner at jeg har vært veldig mett. Nå har jeg ingen mulighet til å spise like store porsjoner. Jeg spiser halvt av hva jeg har gjort før, og jeg kunne i noen tilfeller sikkert også har stoppet før. Så jeg lærer meg selv litt mer å kjenne på en ny måte på den fronten. Jeg har også begynt å notere hva jeg spiser i Lifesum, og der står målet mitt, og dagskalorier er regnet ut i fra hva målet mitt er i antall kilo. Man blir nok litt vel opphengt i en slik registrering. I går gikk jeg litt over da jeg avsluttet kvelden med en bolle popcorn, og da får jeg jo litt dårlig samvittighet…men jeg spiser helt vanlige måltider, bare de er mindre.

Følelsen av at ting har skjedd, det er en helt fantastisk følelse. Jeg nyter å kjenne på den, nyter å kjenne på en så mye bedre kropp, og krysser alt jeg har for at Ozempic vil hjelpe meg videre ned sammen med den gode treningen jeg allerede har innarbeidet. Denne uken har jeg hatt fire veldig gode økter. I dag er det treningsfri, og så blir det ei god treningsøkt igjen i morgen…. Nyt lørdagen!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg