Gult kan være ufattelig kult

I’m singing in the rain, nesten sånn føles det når jeg skal ut i regnet for tiden.  Det er nesten så man blir glad når det regner. Selv når det plasker, og  det regner i strie strømmer, så gjør det ingen verdens ting. Jeg smiler faktisk. Jeg smiler ikke nødvendigvis fordi det regner, for jeg liker fortsatt sol best, men jeg smiler fordi jeg kan gå ut i regnet, og ta på meg en flott regnkåpe som oser av glede, og i tillegg holder de meg knusktørr. Er der rart jeg smiler i regnet 🙂 Sånn har det ikke alltid vært. Er man en størrelse for stor, så kan regntøy være en stor utfordring.

Som dere vet – jeg er utrolig glad i farger. Fargene kan gjerne være skarpe, og de kan gjerne være det man kaller synlige. Jeg liker mange farger, men er nok aller mest glad i rosa, og da spesielt den cerise fargen. Jeg er også veldig glad i lilla, og orange. Jeg tror vel de fleste farger er i mitt klesskap, og jeg tror faktisk ikke det er den sorte fargen som dominerer lengre. Jeg har helt klart mye sort, men det er ikke lengre den jeg har mest plagg i.

Vi stråler mer når vi bruker farger, og vi blir liksom mye mer rak i ryggen. De fleste ” gjemmer ” seg bort i det sorte, men jeg kjøper gjerne klær som skiller seg litt ut dersom fargene, og passformen er meg. Det gjør jeg ikke fordi jeg vil skille meg ut, og fordi jeg vil vise verden at her kommer jeg, men jeg kjøper akkurat det jeg vil, og jeg elsker farger! Rosa, lilla, korall. Turkis er flott, orange er flott, det samme er lyseblått. Grønt kan være fint. Jeg elsker mønster, og tøffe design. Min kjære mor himler godt med øynene mange ganger når hun er med meg i klesbutikker, og ser hva jeg tar med meg til prøverommet 🙂 ” Skal du gå i det der ” er en setning jeg ofte får høre 🙂 

Gult er faktisk den fargen jeg ikke har noe av i klesskapet. Ikke at jeg ikke liker gult, men jeg føler ikke alltid at jeg kler så godt gult. Jeg har liksom aldri funnet den riktige gule fargen. Jeg føler meg kanskje litt bleik, og blass i gult, så der må fargen være god, og sterk om jeg skal bruke den. Gult er absolutt en flott farge, men der synes jeg ofte den har vært mye finere på andre enn meg selv. Blir den for lys, så føler jeg at både jeg og fargen forsvinner.

Forleden dag fant jeg gulfargen jeg har lett etter. Jeg var på leting etter en bursdagsgave, og var innom på Stormberg sin butikk på Sørlandssenteret her i Kristiansand. Mens jeg gikk rundt der, så lyste det mot meg en fantastisk gul farge. Den flotte gule fargen har Stormberg valgt på en av sine regnjakker/kåper, en regnkåpe som også går opp i store størrelser. Ikke bare var fargen fin, men dette var ei utrolig god regnjakke/kåpe.

Jeg liker regnkåper best. Regnkåper som har god lengde. Regnkåper med god passform, og som faktisk gjør det den skal, nemlig holde meg tørr når jeg er ute i regnet. Jeg har gjort mange bomkjøp opp igjennom. Kjøpt regnjakker som verken holdt meg tørr, eller som pustet. Jakkene har vært fine, og det har vært det. Da er det ikke at man gleder seg til tur i regnet. Man er klam og ekkel før man er ute av døren. Det har i perioder heller ikke vært så mye regnklær å velge blant i store størrelser, men det har endret seg nå. Nå er der virkelig mye fint, også for oss som er en størrelse for stor.

Den gule regnjakken/kåpen fra Stormberg blir absolutt en ny favoritt. Vi har hatt litt regn også her sør denne uken, så jeg har også fått testet den ute i regnet, så Stormberg får tommel opp. Regnjakken/kåpen i den friske, gule fargen heter Marina. Regnkåpen skal gå opp i str. 5 XL, men akkurat i nettbutikken til Stormberg, så er den utsolgt i de største størrelsene, men Stormberg har en rekke butikker rundt om i landet som kan ha igjen av denne. Du kan lese mer om Marina her : http://www.stormberg.com/no/marina-regnjakke-dame.html#10261910004  Marina finnes også i anorakkmodell, men denne går kun opp i 2 XL. Om du ikke er så glad i farger som meg, så finnes også regnkåpen i fargen ” Dusty oilve.” Da er man over på olivengrønt som er en veldig dempet og rolig farge.


Marina regnjakke/kåpe er en vanntett og behagelig regnjakke i stretch. Jakka er laget i vanntett PU-materiale, har sveisede sømmer og solid stormklaff foran glidelås for å holde deg tørr. Regnjakka har to romslige lommer og stramming på hette og ermer. Min regnjakke/kåpe er i 4 XL, noe som skal være ca 50/52, og da har jeg god plass til ett varmere plagg under om jeg skulle ha behov for det.

Jeg har mange ganger gått søkkvåt i regnet fordi jeg ikke har hatt en skikkelig regnjakke, eller aller helst en regnkåpe som har litt lengde. Beina mine tillater ikke regnbukse, så da er regnkåpe fint. Jeg har hatt mange sure, og våte turer i regnet, og da mister man lysten på å gå ut når man vet at man kommer hjem igjen klissvåt. Det verste er vel egentlig ikke å være klissvåt når man faktisk har kommet til inngangsdøren hjemme, men det verste er jo når man blir klissvåt bare etter noen få skritt. En periode var det nesten umulig å få en god regnkåpe i store størrelser, så da skulle vel vi store bare gå rundt klissvåte…. men nå skjer det stadig mer her også, men ikke alle er like bra av de jeg har prøvd. Jeg liker jo ikke ei regnkåpe hvor man blir klam, og ekkel av å gå med. Da er det jo nesten det samme som å gå uten regnkåpe… våt, eller klam – det er like ekkelt. Man har heller ikke lyst til å gi flere tusen kroner for en regnkåpe når de som bruker ” vanlige ” størrelser kan få samme plagget til noen hundrelapper. Jeg er glad for at det nå er fullt mulig å få tak i gode regnklær som går opp i størrelse.

Nå kan det jaggu bare regne. Jeg er forberedt. Jeg kan synge ut døren i min nye, gule, flotte regnkåpe fra Stormberg 🙂

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg