” Mamma, du kan jo løpe!”

Jeg løper ikke. Jeg vil aldri bli noen løpedronning. Ikke vet jeg om jeg kan løpe en gang. Jeg lurer på hvor lenge det er siden jeg løp sist. Det må være helt siden datteren min var liten, og ble helt sjokket da jeg løp sammen med henne i lek . ” Mamma du kan jo løpe ” – jeg husker reaksjonen hennes som om det var i går. Store øyne, litt i sjokk. Så akkurat løping, det er ikke noe jeg har til vane å gjøre. Hva visst jeg er nødt til å løpe? Hva da ? Jeg har tenkt tanken noen ganger…

Klart jeg kan løpe. Det er jo ingenting som skulle tilsi noe annet. Hadde jeg prøvd, så hadde jeg nok blitt overrasket. Når jeg tenker etter, så løp jeg jo faktisk en del i lysløypa her jeg bor da jeg begynte livsstilsendringen. Når jeg ikke så noen mennesker i nærheten av meg, så husker jeg at jeg tok sjansen. Jeg løp korte stykker, gikk et stykke, og løp litt igjen. Det funket det. Jeg gjorde vel det for å forsikre meg om at jeg faktisk kunne løpe. At jeg nesten glemte disse bragdene er jo utrolig hehe, så jeg kan løpe. Vil ikke løpe er kanskje mer riktig. Føler meg skikkelig klein om noen skulle se meg er vel også mer riktig.

Det glade budskapet fra meg i dag er at man ikke trenger å løpe for å komme i god form. Man skulle jo tro at det var et must for å få den formen man ønsker når man ser alle som løper for livet. Men…det å bruke beina og gå deg en tur, det er faktisk like bra som å løpe. Man kan faktisk gå seg til den formen man ønsker seg, man kan gå seg til toppform faktisk. Visst man i tillegg også får opp pulsen litt når man går, og gjerne blir litt svett på ryggen, så gir dette en veldig god helseeffekt i følge Helsedirektoratet.

Dere som har vært innom trening vet at trening må holdes ved like. Trening er det man kaller ferskvare. Det merker man kjapt om man har vært borte fra trening en stund, og skal starte på an igjen. Formen forfaller på et knips, så man må holde det vedlike. For å klare å holde trening og aktivitet vedlike, så må man finne noe man synes er lystbetont, og mange velger da å gå seg en tur. Forskjellen på det å gå, og det å løpe er nemlig ikke så stor som man kanskje tror. En gåtur i et tempo som gir deg litt puls, og litt svette på ryggen, det vil gi deg veldig god helseeffekt. Effekten ved å gå gir deg også bedre søvn, du takler stress bedre, og du blir roligere til sinns.  Til sammen vil dette kunne gi oss flere leveår. Det er virkelig noe verdt å tenke på.

Rådene er klare. Begynn å gå en 20-30 minutters tur i et terreng som ikke er så krevende. Gå i et tempo som for deg er litt høyere enn normalt, kjenn at du får litt puls, og kjenn at du blir litt svett. Etter hvert kan du øke tempo, lengde og motstand. Blir dette en rutine noen ganger i uken, så vil du fort merke det på formen, og du vil kjenne den gode følelsen av å mestre.

Jeg løper ikke. Du vil aldri se meg på løpetur, heller ikke om jeg skulle ha blitt en sylfide. Men jeg går mye på treningen. Jeg bruker tredemølla, og vi to er blitt innmari gode venner. Jeg går intervaller, ofte i et tempo som gjør at jeg nesten må løpe. Jeg har hatt så utrolig gode resultater av intervaller på tredemølla. Det er ikke så ofte jeg går og kjenner på rompa mi akkurat, men her om dagen ble jeg jo så overrasket over at jeg sannelig har fått rompemuskler. Rompa var i tillegg blitt mer fast enn den har vært, så her må jeg si at ting skjer… ting jeg ikke tenker på.

Jeg skal fortsette å gå. Tredemølla blir brukt flere ganger i uken. I tillegg er temperaturen ute nå sånn at jeg tenker å begynne å gå litt ute også. Jeg er et godt eksempel på at det nytter å gå, at det å gå gir resultater. En dag når jeg er helt alene på treningssenteret, så kan det være jeg våger meg på en liten løpetur….bare for å se at jeg fortsatt kan..Og husk at uansett hvilket tempo du går i, så knuser du alle som sliter sofaen.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg