Så var det på an igjen x 2

Så er det på an igjen. Jeg sa vel aldri mer, men det holdt ikke så lenge. Man skal visst aldri si aldri….

Det er en liten stund siden jeg sluttet tvert på Ozempic. Jeg ble så dårlig! Jeg hadde forferdelige smerteanfall, jeg var kvalm og kastet opp. Dette skjedde som regel et par, tre dager etter at jeg hadde stukket meg. Jeg orket ikke å ha det sånn. Det var ikke verdt prisen jeg måtte betale for å bruke den. Så jeg sluttet tvert. Tok beslutningen selv, og ga beskjed til legen om at sånn ble det, noe han aksepterte selv om han kanskje ikke var helt enig.

Ei lita stund etter jeg sluttet på Ozempic, så begynte blodsukkeret mitt å vandre. Det hadde lenge holdt seg veldig fint, men nå hadde det begynt å stige. Jeg som alltid hadde holdt meg innenfor verdiene. Så da var jeg spent på hva fastlegen min nå ville si om planen videre. Jeg fikk to alternativer, enten var det tabletter, eller så var det å starte med Ozempic igjen. Ozempic ville holde blodsukkeret nede. Bli dårlig eller ta tabletter var tankene som surret i mitt hode. På en måte ville jeg nok ha valgt tabletter, men jeg valgte å starte opp igjen med Ozempic med klar beskjed til legen om at dersom jeg ble like dårlig, så sluttet jeg tvert.

Legen og jeg ble enige om å starte på halvparten av laveste dose. Da var han sikker på at jeg ikke ville bli dårlig, og han hadde rett. De to første ukene på halv dose av laveste dose fungerte fint. Jeg kjente ingen bivirkninger. Så tredje uken, da tok jeg laveste dose, og det tok jeg denne uken også. Fortsatt ingen bivirkninger.

Jeg har jo kjent på fristelsen til å øke dosen slik man skal for å se om det skjer noe da. Vil jeg få disse forferdelige bivirkningene om jeg øker? Men så er jo spørsmålet som ligger der bak : Hvor lenge var Eva i paradis….

Var det kanskje ikke Ozempic som kludret alt til for meg, og ga meg disse grusomme smerteanfallene? Var det andre ting? Eller er jeg bare ” heldig ” i oppstarten…vil smertene komme på et tidspunkt? Jeg føler alt liksom lå til rette for at bivirkningene kunne attesteres til sprøyta. Skjønner ikke hva annet det kunne ha vært… men jeg fortsetter med Ozempic. Først og fremst for å få kontroll på blodsukkeret, og så håper jeg jo at det kan gi meg en boost som jeg sårt trenger også på dette med vekta. At den kan hjelpe meg med suget etter søtt og salt når det kommer, men mest av alt, at den sier klart i fra at nå er du mett, Heidi, nå er det nok mat. For mine store utfordringer er utvilsomt porsjoner…mengde…

Siden jeg skrev dette blogginnlegget, så har jeg tatt sprøyten på nytt, og jeg er jo som jeg er, så siden det har gått så fint til nå, så tenkte jeg : hvorfor ikke? Hvorfor ikke prøve laveste dose på 0,25. Som tenkt, så gjort. Jeg stilte sprøyten inn på 0,25, og tok stikket i magen, på høyre side. Glad og fornøyd, og tenkte ikke mer på det. Men…så gikk det et par timer, og jeg fikk ganske så sterke magesmerter. Jeg tenkte aller først på kyllinglåret jeg hadde spist til lunsj, og de stekte grønnsakene. Var det synderen? Inn med to Paracet. Hjalp ingenting. En god time senere bare måtte jeg ta en Paralgin. Borte ble det ikke, men det dempet det litt. Det var vondt når jeg satt, uansetts tilling. Det var vondt når jeg la meg inn på senga. Eneste som fungerte, det var å gå litt rundt. Plutselig var både kyllinglåret, og grønnsakene ute av hodet mitt. For jeg kom jo på at jeg hadde stukket meg i dag. Var det Ozempic dosen på 0,25 jeg ikke tålte?

Jeg vet ikke, men det jeg vet er at smertene ikke var fullt så intense som sist jeg prøve meg på 0,25, men de var ganske like. Kyllinglår? Grønnsaker ? Ozempic? Jeg har ikke peiling. Tidligere har ikke smertene kommet så kjapt som nå, men det er kanskje ikke noe fasit på når de kommer…det er så kjipt når man ikke vet, men følelsene går jo mot sprøyta. Har noen av dere opplevd smerter ganske kjapt etter dere har satt Ozempic på 0,25?

Jeg vet at veldig mange har så god hjelp av slankesprøytene, og så tenker jeg at det får være opp til en hver og velge hva de ønsker å gjøre. Det er ikke opp til andre å bestemme hva som er best for andre enn seg selv. Hva dama i nabohuset gjør, det er det ingen som har noe med. Vi er voksne og tar selv valget om å bruke slankesprøyten eller ikke. Vil du ikke, så er det helt fint. Vil du, så er det også veldig fint. Vår kropp – vårt valg. Vi må slutte å mene så mye om hva andre skal gjøre, og ikke gjøre.

Hva jeg gjør neste uke med sprøyta, det vet jeg ikke. Kanskje ned på halv dose av laveste dose igjen, for det har jo fungert til nå. Også må jeg slutte å tro at selv om det gikk fint, så går det fint også å øke til laveste dose. Det siste døgnet har vært helt pyton. Så vondt i magen, men spesielt har det vært vondt bak i korsryggen, og venstre side, så jeg tenker jo at det er nyrene som reagerer. Bøtta har stått ved siden av meg, men jeg har ikke hatt brukt for den heldigvis. Jeg måtte sove i godstolen frem til kl 03, da kunne jeg legge meg i sengen. Sønen har vært av og på. Jeg blir kvalm av tanken på mat, men får drukket masse. Snart skal jeg lage meg smoothie, og håpe at det metter litt, for magen skriker. Å ha det sånn som dette hver gang man stikker seg, det er helt uaktuelt

Jeg er på an igjen, men så var det disse bivirkningene da. Jeg vil ikke oppleve smerter hver gang jeg stikker meg. Jeg takler smerter veldig dårlig, og synes det er en høy pris på betale selv om jeg vet at mange sliter seg gjennom smerter, kvalme og oppkast….jeg er ikke der, men jeg vil ha kontroll på blodsukkeret, og håper på en vekteffekt…jeg får trent godt også…så jeg vet jeg har krysset fingrene mange ganger før og blitt skuffet…så usikker om jeg krysser de igjen.

Ha en flott lørdag! I morgen skal jeg dele mine tanker om det å føle seg digg….

2 kommentarer
  1. Prøv å sette sprøyten i låret i stedet, vet at mange har blitt kvitt magesmertene ved å gjøre det. Lykke til håper det blir bedre

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg